Makro?quote:Op zondag 23 juli 2017 11:39 schreef Chivaz het volgende:
Waar kan ik spareribs halen? Ik heb het niet over kant en klare of voorgemarineerde spareribs maar gewoon naturel en rauw.
Alle supermarkten bij mij in de buurt verkopen ze niet (ben alleen niet bij de netto geweest).
En de slager is helaas gesloten op zondag.
Ik durf t op zondag niet te zeggen. Zelf haal ik ze altijd bij de keurslager in Woensel of in veldhoven (city centrum of kromstraat). En verder indd Makro maar daar kom je zonder pas niet in.quote:
Slager is helaas gesloten op zondag.quote:Op zondag 23 juli 2017 11:46 schreef BrandX het volgende:
Vraag de dichtsbijzijnde fatsoenlijke slager om krabbetjes. Of bestel ze bij hem.
Ander deel van de ribben met ietsje minder vlees, maar stuk-ken goedkoper, exact hetzelfde te maken en net zo lekker.
Ik vrees dat je bij geen een supermarkt zo snel 'kale' spareribs kan krijgen? Volgens mij verkopen zij alleen reeds gemarinieerd.quote:
Was bij de keurslager in het city centrum geweest, vind hem schrikbarend duur.quote:Op zondag 23 juli 2017 11:48 schreef Chinless het volgende:
[..]
Ik durf t op zondag niet te zeggen. Zelf haal ik ze altijd bij de keurslager in Woensel of in veldhoven (city centrum of kromstraat). En verder indd Makro maar daar kom je zonder pas niet in.
Ja klopt zn 10 euro voor 1 volle rib, desalniettemin wel lekker.quote:Op zondag 23 juli 2017 11:50 schreef Chivaz het volgende:
[..]
Was bij de keurslager in het city centrum geweest, vind hem schrikbarend duur.
Ik was daar 10 euro kwijt voor een hele kip. Ik weet niet de juiste plek om kip te halen alleen had ik haast en woon ik hier nog niet zo lang. Het is wel een kwaliteitsslager, en de kip smaakte uitstekend.quote:Op zondag 23 juli 2017 11:51 schreef Chinless het volgende:
[..]
Ja klopt zn 10 euro voor 1 volle rib, desalniettemin wel lekker.
Bij Schell in Rotterdam, waar ik ze altijd haal, betaal je 12 euro voor 3 kilo. Krijg je 5/6 'ribben'.quote:Op zondag 23 juli 2017 11:51 schreef Chinless het volgende:
[..]
Ja klopt zn 10 euro voor 1 volle rib, desalniettemin wel lekker.
Dat weet ik ook niet. Al ga ik liever naar de kromstraat, die slager is wat groter. Verder haal ik ook kip op de markt in eindhoven maar die is alleen op zaterdag.quote:Op zondag 23 juli 2017 11:54 schreef Chivaz het volgende:
[..]
Ik was daar 10 euro kwijt voor een hele kip. Ik weet niet de juiste plek om kip te halen alleen had ik haast en woon ik hier nog niet zo lang. Het is wel een kwaliteitsslager, en de kip smaakte uitstekend.
dat zijn dus krabbetjes en niet het spareribs-deel wat je gewoonlijk vindt in supermarkten.quote:
Zou de islamitische slager daar misschien kalfsribben verkopen?quote:Op zondag 23 juli 2017 11:56 schreef Chinless het volgende:
[..]
Dat weet ik ook niet. Al ga ik liever naar de kromstraat, die slager is wat groter. Verder haal ik ook kip op de markt in eindhoven maar die is alleen op zaterdag.
En minstens 6 uur garen 😍quote:Op zondag 23 juli 2017 11:55 schreef Pietverdriet het volgende:
Als je ze vanavond wilt eten ben je sowieso te laat, minstens 24 uur marineren
Zijn dat krabbetjes? Ik dacht dat krabbetjes bestaan uit het uiteinde van de ribs.quote:Op zondag 23 juli 2017 11:56 schreef BrandX het volgende:
[..]
dat zijn dus krabbetjes en niet het spareribs-deel wat je gewoonlijk vindt in supermarkten.
Mensen verwarren dat sowieso vaak. Spare Ribs is meer iets uit het buitenland. In nl kennen we de baby back ribs / krabbetjes.quote:Op zondag 23 juli 2017 11:56 schreef BrandX het volgende:
[..]
dat zijn dus krabbetjes en niet het spareribs-deel wat je gewoonlijk vindt in supermarkten.
Wat zijn volgens jou spareribs dan?quote:Op zondag 23 juli 2017 11:56 schreef BrandX het volgende:
[..]
dat zijn dus krabbetjes en niet het spareribs-deel wat je gewoonlijk vindt in supermarkten.
Daar heb je gelijk in, alleen dacht ik dat als ik elk kwartier ga smeren er misschien wel een goede smaak aan kan krijgen.quote:Op zondag 23 juli 2017 11:55 schreef Pietverdriet het volgende:
Als je ze vanavond wilt eten ben je sowieso te laat, minstens 24 uur marineren
Gewoon een uurtje koken in marinade. Dan een uurtje in de oven. omnomnomquote:Op zondag 23 juli 2017 11:55 schreef Pietverdriet het volgende:
Als je ze vanavond wilt eten ben je sowieso te laat, minstens 24 uur marineren
Ribben met de ketting er nog naar, dat vind ik dus weer niets.quote:Op zondag 23 juli 2017 12:02 schreef budvar het volgende:
Volgende keer iets eerder bedenken en dan hier bestellen
https://beefensteak.nl/spareribs-extra-dik-bevleesd-1174/
Bedankt, zal hier zeker wel een keertje wat bestellen.quote:Op zondag 23 juli 2017 12:02 schreef budvar het volgende:
Volgende keer iets eerder bedenken en dan hier bestellen
https://beefensteak.nl/spareribs-extra-dik-bevleesd-1174/
Yes, je kan dagkaart kopenquote:Op zondag 23 juli 2017 11:40 schreef Chivaz het volgende:
[..]
Kan ik daar ook terecht zonder zo'n Makro pasje?
Had Google al gebruikt en ik ben langs verschillende supermarkten geweest.quote:
Onzin, het wordt alleen in de supermarkten gemarineerd verkocht. Was net bij een Aldi en een SuperCoop in NL en beide hadden (gemarineerde) spareribs liggen.quote:Op zondag 23 juli 2017 13:19 schreef Chivaz het volgende:
[..]
Had Google al gebruikt en ik ben langs verschillende supermarkten geweest.
Spareribs is dus een stuk vlees wat hier nauwelijks word gebruikt.
Eigenlijk is dat best bijzonder aangezien heel wat restaurants etc wel spareribs op het menu hebben staan.
Die van de Aldi zijn niet eens verkeerd voor de prijs wat je er voor betaald.quote:Op zondag 23 juli 2017 14:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Onzin, het wordt alleen in de supermarkten gemarineerd verkocht. Was net bij een Aldi en een SuperCoop in NL en beide hadden (gemarineerde) spareribs liggen.
Ik haal altijd per doos ongemarineerd bij de groothandel.quote:Op zondag 23 juli 2017 14:06 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
Die van de Aldi zijn niet eens verkeerd voor de prijs wat je er voor betaald.
Ik bedoelde eigenlijk dat het zonder marinade en vaak zonder dat ze voorgegaard zijn nauwelijks worden verkocht.quote:Op zondag 23 juli 2017 14:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Onzin, het wordt alleen in de supermarkten gemarineerd verkocht. Was net bij een Aldi en een SuperCoop in NL en beide hadden (gemarineerde) spareribs liggen.
bah. Baby back ribs > krabbetjesquote:Op zondag 23 juli 2017 11:46 schreef BrandX het volgende:
Vraag de dichtsbijzijnde fatsoenlijke slager om krabbetjes. Of bestel ze bij hem.
Ander deel van de ribben met ietsje minder vlees, maar stuk-ken goedkoper, exact hetzelfde te maken en net zo lekker.
Online.quote:Op zondag 23 juli 2017 14:57 schreef Chivaz het volgende:
[..]
Ik bedoelde eigenlijk dat het zonder marinade en vaak zonder dat ze voorgegaard zijn nauwelijks worden verkocht.
Toen ik nog een héél klein pietje was kwamen we daar een keer, het was toen nog Cash en Carry, pietje snapte niet waar de Kerrie was en waarom we die niet kochten..quote:Op zondag 23 juli 2017 20:38 schreef FutureFairytale het volgende:
Hoogvliet heeft zowel gegaarde en gemarineerde als rauwe ongemarineerde.
Ouders hadden nog geen worst kees scenarioquote:Op maandag 24 juli 2017 00:37 schreef pietbier het volgende:
Pietje had toen ook andere ideetjes over worst
Bij ons in de Aldi zat een Toro slagerij. Die had ook een stier als logo. Ik dacht dus dat al het vlees wat ik at van stieren kwam. .quote:Op zondag 23 juli 2017 20:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Toen ik nog een héél klein pietje was kwamen we daar een keer, het was toen nog Cash en Carry, pietje snapte niet waar de Kerrie was en waarom we die niet kochten..
Niet slecht alleen zou ik de oven vervangen met een bbq.quote:Op maandag 24 juli 2017 11:27 schreef Kimberly1987 het volgende:
Ik heb ze laatst ook bij de Makro gehaald (in Hengelo). Zag laatst een recept met cola, die moet ik binnenkort ook een keertje proberen. Mocht je nog op zoek zijn naar een recept, ik heb er eentje op mijn website gezet met ketjap uit de oven.
Ribs in cola heb ik nog nooit geprobeerd. Ik zie dat soort recepten wel vaker en ik ben erg nieuwsgierig naar de smaak.quote:Op zondag 23 juli 2017 20:18 schreef Pietverdriet het volgende:
Burps,
Net heerlijk spare ribs gegeten, twee dagen in een marinade van cola, ketjap, palmsuiker, knoflook, gember, citroenzuur, azijn, citroensap, sambal, koriander, komijn, nootmuskaat.
thx!quote:Op maandag 24 juli 2017 12:11 schreef Chivaz het volgende:
[..]
Niet slecht alleen zou ik de oven vervangen met een bbq.
Nee, garen op de bbq en dan dan eventueel afgrillen. Klein beetje rookhout erbij. Genot.quote:Op maandag 24 juli 2017 12:37 schreef Kimberly1987 het volgende:
[..]
thx!
op de bbq zijn ze altijd heerlijk ja, dan wel voor gegaard
Cola, vruchtensappen als sinaas en appelsap bevatten veel zuren, die zorgen voor het afbreken van bindweefsel waardoor het vlees malser wordt. Azijn, citroenzuur, melkzuur etc doen dit ook.quote:Op maandag 24 juli 2017 12:14 schreef Chivaz het volgende:
[..]
Ribs in cola heb ik nog nooit geprobeerd. Ik zie dat soort recepten wel vaker en ik ben erg nieuwsgierig naar de smaak.
Zag laatst iemand op YouTube die de ribs eerst in de sinasappelsap legde voor 4 uur en daarna rustig op de bbq laten garen.
Je gaf aan dat je de spareribs bijna 2 dagen in de marinade had staan, is het dan nog mogelijk om ze op de bbq te gooien zonder dat het uit elkaar valt?quote:Op maandag 24 juli 2017 19:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Cola, vruchtensappen als sinaas en appelsap bevatten veel zuren, die zorgen voor het afbreken van bindweefsel waardoor het vlees malser wordt. Azijn, citroenzuur, melkzuur etc doen dit ook.
Verder geeft het volume aan je marinade waardoor de ribs onder staan.
Als je enzymen als Papaïne gebruikt (vleesmalser zout zit dat in, maar ook in verse papaya) wordt het vlees ook mals maar dat werkt eigenlijk te goed, je vlees kan, als je teveel gebruikt of te lang marineerd dan helemaal uit elkaar vallen zoals draadjesvlees dat doet bij het stoven.
Ja hoor, dat uit elkaar vallen is alleen een probleem als je met enzymen marineert, zoals Papaïne, niet bij een zure marinade. Tenzij je natuurlijk met een heel sterk zure marinade gaat werken, maar dan is het sowieso niet meer te nassen.quote:Op maandag 24 juli 2017 21:07 schreef Chivaz het volgende:
[..]
Je gaf aan dat je de spareribs bijna 2 dagen in de marinade had staan, is het dan nog mogelijk om ze op de bbq te gooien zonder dat het uit elkaar valt?
Ribben zonder ketting zit juist amper vlees aan?quote:Op zondag 23 juli 2017 12:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ribben met de ketting er nog naar, dat vind ik dus weer niets.
Als ik veel vlees wil neem ik een braadstukquote:Op dinsdag 25 juli 2017 14:28 schreef JAOC het volgende:
[..]
Ribben zonder ketting zit juist amper vlees aan?
Ik vraag altijd om flinke spareribs bij mijn lokale slager(in een relatief klein dorpje) en daar zit toch flink veel vlees aan. Meestal 900-1050gram per sparerib. En dat voor 9 euro per kilo.
Alleen tja, niet op zondag open.
Al heb ik mijn spareribs nog nooit klaargemaakt met een marinade. Meestal gewoon een dry rub een uurtje van tevoren en klaar. Een dry rub 12 uur of langer van tevoren erop doen en in de koelkast leggen doet niks voor de smaak. Zo diep trekt een dry rub er ook niet in.
Daarna 3-2-1 klaarmaken op de bbq.
Bij de Jumbo bij mij om de hoek hebben ze ze vaak wel. Voor ¤ 7,50 per kilo.quote:Op zondag 23 juli 2017 11:49 schreef BrandX het volgende:
[..]
Ik vrees dat je bij geen een supermarkt zo snel 'kale' spareribs kan krijgen? Volgens mij verkopen zij alleen reeds gemarinieerd.
En erger nog.... gemarineerd zonder eerst het vlies te verwijderenquote:Op zondag 23 juli 2017 11:49 schreef BrandX het volgende:
[..]
Ik vrees dat je bij geen een supermarkt zo snel 'kale' spareribs kan krijgen? Volgens mij verkopen zij alleen reeds gemarinieerd.
Dan moet je ze ontdooien en ontvliezen voordat je ze in de marinade stopt, das teveel werk voor zequote:Op woensdag 26 juli 2017 02:14 schreef Graf..Coudenhove..Kalergi het volgende:
[..]
En erger nog.... gemarineerd zonder eerst het vlies te verwijderen
Heerlijk deze idd.quote:Op zondag 23 juli 2017 12:02 schreef budvar het volgende:
Volgende keer iets eerder bedenken en dan hier bestellen
https://beefensteak.nl/spareribs-extra-dik-bevleesd-1174/
Alleen in België.quote:
verkopen die varkensvlees ?quote:Op maandag 31 juli 2017 13:38 schreef Fenomeno het volgende:
Wellicht bij een van de Islamitische slagers/supermarkten aan de Kruisstraat?
Deze man weet.quote:Op dinsdag 25 juli 2017 14:28 schreef JAOC het volgende:
[..]
Ribben zonder ketting zit juist amper vlees aan?
Ik vraag altijd om flinke spareribs bij mijn lokale slager(in een relatief klein dorpje) en daar zit toch flink veel vlees aan. Meestal 900-1050gram per sparerib. En dat voor 9 euro per kilo.
Alleen tja, niet op zondag open.
Al heb ik mijn spareribs nog nooit klaargemaakt met een marinade. Meestal gewoon een dry rub een uurtje van tevoren en klaar. Een dry rub 12 uur of langer van tevoren erop doen en in de koelkast leggen doet niks voor de smaak. Zo diep trekt een dry rub er ook niet in.
Daarna 3-2-1 klaarmaken op de bbq.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |