abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  vrijdag 21 juli 2017 @ 15:56:31 #1
459912 FlippingCoin
Weer zo'n kut millennial.
pi_172576164
registreer om deze reclame te verbergen
Gisteren verscheen er bij het AD een column van mevrouw Ajarai;
CiUdKAhXIAE2jDr.jpg:large

Deze week was het drie jaar geleden dat Nederland werd getroffen door een ramp: vlucht MH17 van Amsterdam naar Kuala Lumpur werd boven Oekrane geraakt door een raket waarna het vliegtuig neerstortte. Geen van de inzittenden overleefde. Het was een zwarte dag voor de families en naasten van de 298 slachtoffers maar omdat het vooral om Nederlanders ging, was het ook een nationaal trauma. Wekenlang domineerde het de voorpagina’s.

Drie jaar na dato is er nog steeds nieuws te melden. Over het onderzoek naar de daders natuurlijk maar ook, zoals een paar dagen geleden, over de onthulling van het MH17-monument ter nagedachtenis van de slachtoffers. Ik moet bekennen: op emotioneel niveau doet het mij niets. Helemaal niets. Ik heb geen seconde getreurd om de slachtoffers, ik ben niet genteresseerd in het onderzoek en de rechtszaak en ik sla de meeste berichtgeving over de MH17 over.

De ontwerper van het monument kwam dit weekeinde bijvoorbeeld in meerdere kranten aan het woord om uit te leggen hoe moeilijk hij de opdracht vond. Niet boeiend. Begrijp me niet verkeerd: ik vind het zielig voor de nabestaanden en ik had gewild dat de ramp niet was gebeurd maar het raakt bij mij geen snaar.

De ineenstorting van Abdelhak Nouri wel. Ik geef geen snars om voetbal, ik had voor die fatale dag in Oostenrijk nog nooit van hem gehoord. Toch heb ik sindsdien intens meegeleefd, ik heb gehuild bij het zien van filmpjes waarin zijn familie treurt en bij de beelden van de massale en hartverwarmende steunbetuigingen. In mijn nachtgebeden prevel ik zijn naam en bid tot God voor totale genezing, voor een wonder. Normaal gesproken is dat een moment waarop ik alleen voor mijzelf en mijn naasten bid.

Ik begrijp er zelf ook niks van. Waarom rouw ik wel om Nouri en niet om MH17? Is het omdat Nouri moslim is? Een Marokkaanse Nederlander net als ik? Omdat het mijn broertje had kunnen zijn? En Nouri’s moeder mijn moeder had kunnen zijn?

Misschien deels, maar hoe verklaar ik dan dat ik ook intens meeleefde met de ouders van Savannah en Romy? Bovendien, als het puur om zijn geloof is, waarom doen die talloze berichten over slachtoffers van aanslagen in moslimlanden me ook niet zo veel?

Is het omdat de vliegramp zo veel slachtoffers kende dat die geen specifiek gezicht had? Het is tenslotte makkelijker om je in te leven in de tragedie van n iemand, dan in die van 298 mensen. Aan de andere kant: rationeel gezien is het verlies van zo veel levens toch erger dan het tragische lot van n jonge voetballer met een hartritmestoornis?

Deze bekentenis is niet bedoeld om te provoceren of iemand te kwetsen, ook al kan ik de scheldkanonnades die zullen volgen op deze column wel vast uittekenen. Ik werd gisteren gewoon plots getroffen door het verschil in hoe deze twee gebeurtenissen binnenkomen bij mij en ben oprecht benieuwd naar de oorzaken hiervan. Ongetwijfeld zijn er psychologen of sociologen die dit prima kunnen uitleggen. Misschien is het gewoon mijn moederhart dat uiteindelijk bepaalt wie het meest betreurenswaardig is.
http://www.ad.nl/nieuws/nouri-vs-mh17~a488c0f9/

Niet iedereen was hier even blij mee en dus mocht mevrouw Ajarai op het matje komen bij RTL. Enkele fragmenten uit RTL Summer Night met Beau en Peter R.
http://media.tpo.nl/2017/(...)en-rtl-beau-peter-r/

Zelfs FOK!lieveling Anne-Fleur heeft weer een mening; Ik vind het zelf ook een onnodige en best kwetsende column, zeker voor de nabestaanden. Maar de volkswoede plus bijbehorende heksenjacht (en dito islamofobie en racisme) die op gang is gekomen gebeurt echt alleen als een moslim zoiets schrijft. Ebru Umar kan in haar columns bevolkingsgroepen kwetsen wat ze wilt, maar daar komt geen massahysterie van. ..
[bron, FB]
mqdefault.jpg

Mevrouw Ajarai 's overpeinzingen hierover; ,,Mijn woorden zijn nooit bedoeld als trap na richting de nabestaanden van de MH17-ramp. Nu ik weet dat ik deze mensen heb gegriefd met mijn column, bied ik mijn excuses aan. Het was beter geweest als mijn overpeinzingen hen niet hadden bereikt. De vragen en verwondering waarmee ik mezelf gesteld zag, waren weliswaar bedoeld als opmaat naar een oprechte discussie maar ik begrijp heel goed dat deelnemen aan zo’n discussie te pijnlijk is voor nabestaanden. Dat spijt mij oprecht.''
slechts gestoord door het niet gestoord willen worden
You can all run naked backwards through a field of dicks. :6
leve de eigenpijperij
al die willen te kaap'ren varen moeten mannen met baarden zijn
pi_172576212
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 15:53 schreef -Strawberry- het volgende:
Ze vraagt zich dus af of het een 'eigen groep' ding is of dat het toch door iets anders komt (individu vs een hele groep). Ik vind het wel een interessante vraag en goed dat ze daarover nadenkt.

Alleen jammer dat ze zo vaak benadrukt hoe weinig de vliegramp haar doet. Ik denk dat dat vooral mensen verkeerd schiet. En het feit dat ze moslima is natuurlijk. Dan heb je de schijn al tegen.
Verandert niet dat het ontzettend hypocriet is. Iemand die in haar columns zoveel empathie eist, en dus zelf niet in staat is het te geven als het buiten haar eigen groep is.
Question authorities, fuck religion, educate yourself, Viva el individualismo!
There's only one way of life, and that's your own!
  Moderator vrijdag 21 juli 2017 @ 16:00:16 #3
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_172576242
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 15:55 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]

Ik geef aan hoe ik mij die ramp herinner en dan kom jij met zo'n vraag, een en een is twee...
ik reageerde gewoon op dat artikel waarna jij me naar dr.Phil verwees :')

nee ik geloof je niet 100% nee
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  vrijdag 21 juli 2017 @ 16:02:47 #4
188813 de_boswachter
Boegbeeld / Fenomeen / Viesdik
pi_172576299
registreer om deze reclame te verbergen
Word onderofficer air controllor krijg ik als ad :')
Op vrijdag 28 juli 2017 08:32 schreef Nielsch het volgende:
Geweldig hoe jij echt het simpelste van t simpelste vertegenwoordigt op FOK!
  vrijdag 21 juli 2017 @ 16:03:43 #5
459912 FlippingCoin
Weer zo'n kut millennial.
pi_172576319
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 16:00 schreef sp3c het volgende:

[..]

ik reageerde gewoon op dat artikel waarna jij me naar dr.Phil verwees :')

nee ik geloof je niet 100% nee
Ik verwees mijzeld naar dr. phil daar ik anders schijn te denken dan de rest. ;) maar goed, jij hoeft mij niet te geloven natuurlijk, voor mij niet zo belangrijk.
slechts gestoord door het niet gestoord willen worden
You can all run naked backwards through a field of dicks. :6
leve de eigenpijperij
al die willen te kaap'ren varen moeten mannen met baarden zijn
pi_172576372
Zij doorbreekt het taboe dat bij een groot deel van de bevolking, inclusief zijzelf, er weinig gevoelens van empathie zijn en dat dat niet bekend is bij de rest van de bevolking. Zij durft dit te schrijven omdat zij weet dat er nog vele anderen zijn die het ook niks doet. Wat iedereen haar vergeet te vragen is wat zij voelde op 11-9-2001.
  vrijdag 21 juli 2017 @ 16:06:14 #7
218617 YazooW
bel de wouten!
pi_172576376
registreer om deze reclame te verbergen
Ik snap die foto niet helemaal. Waarom houdt ze haar handen zo langs haar hoofd?
  Moderator vrijdag 21 juli 2017 @ 16:14:01 #8
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_172576553
Volgensmij is ze wel duidelijk al had ze het mooier op kunnen schrijven. Nouri en ook Romy en Savanna hebben een naam, een gezicht en dat is iets waar je je in kunt leven. In 298 doden niet, je kunt niet simpelweg zeggen okay ik leef me 298 keer extra in. Het nouri voorbeeld is een persoon de mh17 is een vliegtuig en 298 een nummer. Achter dat nummer zitten 298 nouri's maar dat is veel lastiger te bevatten.

Volgensmij gaat dit stuk meer over inlevingsvermogen en hoe ongrijpbaar dit soort groot leed is dan over afkomst en ongevoeligheid.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  vrijdag 21 juli 2017 @ 16:15:00 #9
459912 FlippingCoin
Weer zo'n kut millennial.
pi_172576583
quote:
2s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 16:14 schreef Bosbeetle het volgende:
Volgensmij is ze wel duidelijk al had ze het mooier op kunnen schrijven. Nouri en ook Romy en Savanna hebben een naam, een gezicht en dat is iets waar je je in kunt leven. In 298 doden niet, je kunt niet simpelweg zeggen okay ik leef me 298 keer extra in. Het nouri voorbeeld is een persoon de mh17 is een vliegtuig en een nummer. Achter dat nummer zitten 198 nouri's maar dat is veel lastiger te bevatten.

Volgensmij gaat dit stuk meer over inlevingsvermogen en hoe ongrijpbaar dit soort groot leed is dan over afkomst en ongevoeligheid.
Dat heeft ze dan knap beroerd te weten verwoorden. :D
slechts gestoord door het niet gestoord willen worden
You can all run naked backwards through a field of dicks. :6
leve de eigenpijperij
al die willen te kaap'ren varen moeten mannen met baarden zijn
  Moderator vrijdag 21 juli 2017 @ 16:15:17 #10
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_172576588
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 16:15 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]

Dat heeft ze dan knap beroerd te weten verwoorden. :D
Dat ben ik met je eens. Maar het staat er duidelijk wel. Vooral haar hardop afvragen wat het kan zijn waarom ze zo denkt kan misplaatst overkomen. Maar daar staan vraagtekens achter dat betekent dus dat ze niet weet of ze dat nou daarom denkt. Later komt ze juist tot de conclusie dat het niet haar afkomst is maar juist de anonimiteit en schaal van de mh17 ramp.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
pi_172576612
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 15:58 schreef truthortruth het volgende:

[..]

Verandert niet dat het ontzettend hypocriet is. Iemand die in haar columns zoveel empathie eist, en dus zelf niet in staat is het te geven als het buiten haar eigen groep is.
Het gaat mogelijk niet om de groep, dat is nog maar de vraag. Ze doet in ieder geval aan zelfreflectie, dat zouden meer mensen moeten doen.
  vrijdag 21 juli 2017 @ 16:18:36 #12
13387 Ryan3
Get rekt Wilders!
pi_172576665
quote:
2s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 16:14 schreef Bosbeetle het volgende:
Volgensmij is ze wel duidelijk al had ze het mooier op kunnen schrijven. Nouri en ook Romy en Savanna hebben een naam, een gezicht en dat is iets waar je je in kunt leven. In 298 doden niet, je kunt niet simpelweg zeggen okay ik leef me 298 keer extra in. Het nouri voorbeeld is een persoon de mh17 is een vliegtuig en 298 een nummer. Achter dat nummer zitten 298 nouri's maar dat is veel lastiger te bevatten.

Volgensmij gaat dit stuk meer over inlevingsvermogen en hoe ongrijpbaar dit soort groot leed is dan over afkomst en ongevoeligheid.
Ze heeft zich er dan niet in verdiept. Zijn echt wel aangrijpende en indrukwekkende docu's gemaakt over de gebeurtenissen en over de nabestaanden. 1 van Brandpunt, 1 van de Vara! en onlangs nog 1 ivm het maken van het monument.
Je moet vermoedelijk een grens over wil je je erin verdiepen en dat is in feite wat ze vraagt in die column.
Je hebt initile empathie en dan volgt verdieping erin en daarna ga je meeleven.
Of je hebt geen initile empathie, dan volgt geen verdieping erin en dan kun je na 3 jaar zeggen, het interesseert me geen ruk.
Bij die ramp zijn 80 kinderen om het leven gekomen h, hele gezinnen weggevaagd, veelal NLse gezinnen, op vakantie. Het grijpt mij nog steeds aan, moet ik zeggen.
pi_172576685
Op 9-11-2001 voelde ze waarschijnlijk ook niets omdat wel iets voelen tegenstrijdig zou zijn met de opvattingen van de islam. Zij koos bewust voor haar geloof en niet voor de mensen in het vliegtuig. Bij elk groot vliegtuigongeluk zal zij daarom niets meer voelen.
  Moderator vrijdag 21 juli 2017 @ 16:19:29 #14
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_172576689
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 16:18 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ze heeft zich er dan niet in verdiept. Zijn echt wel aangrijpende en indrukwekkende docu's gemaakt over de gebeurtenissen en over de nabestaanden. 1 van Brandpunt, 1 van de Vara! en onlangs nog 1 ivm het maken van het monument.
Klopt.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
pi_172576704
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 16:06 schreef Loekie1 het volgende:
Wat iedereen haar vergeet te vragen is wat zij voelde op 11-9-2001.
:D :'( :D .
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_172576715
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 16:19 schreef Loekie1 het volgende:
Op 9-11-2001 voelde ze waarschijnlijk ook niets omdat wel iets voelen tegenstrijdig zou zijn met de opvattingen van de islam. Bij elk groot vliegtuigongeluk zal zij daarom niets meer voelen.
Is de grond erg koud in de praktijk waar jij psycholoog bent?
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_172576728
quote:
10s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 16:20 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Is de grond erg koud in de praktijk waar jij psychologie beoefent?
Ik kan me goed verplaatsen in andere mensen.
pi_172576734
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 16:21 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

Ik kan me goed verplaatsen in andere mensen.
Nee, maar blijf dat vooral denken.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
  vrijdag 21 juli 2017 @ 16:23:17 #19
148813 Vader_Aardbei
Goddeloos genieten
pi_172576769
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 16:19 schreef Loekie1 het volgende:
Op 9-11-2001 voelde ze waarschijnlijk ook niets omdat wel iets voelen tegenstrijdig zou zijn met de opvattingen van de islam. Zij koos bewust voor haar geloof en niet voor de mensen in het vliegtuig. Bij elk groot vliegtuigongeluk zal zij daarom niets meer voelen.
Ze is nu halverwege de 30 ofzo, dus ze zal toen een jaar of 16 zijn geweest. Ligt waarschijnlijk aan hoe haar ouders ermee om gingen.
pi_172576789
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 16:21 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

Ik kan me goed verplaatsen in andere mensen.
:')
pi_172576842
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 16:18 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ze heeft zich er dan niet in verdiept. Zijn echt wel aangrijpende en indrukwekkende docu's gemaakt over de gebeurtenissen en over de nabestaanden. 1 van Brandpunt, 1 van de Vara! en onlangs nog 1 ivm het maken van het monument.
Je moet vermoedelijk een grens over wil je je erin verdiepen en dat is in feite wat ze vraagt in die column.
Je hebt initile empathie en dan volgt verdieping erin en daarna ga je meeleven.
Of je hebt geen initile empathie, dan volgt geen verdieping erin en dan kun je na 3 jaar zeggen, het interesseert me geen ruk.
Bij die ramp zijn 80 kinderen om het leven gekomen h, hele gezinnen weggevaagd, veelal NLse gezinnen, op vakantie. Het grijpt mij nog steeds aan, moet ik zeggen.
Hmm, dan heb ik blijkbaar ook geen initile empathie.

Nee ik denk dat het vooa selectief is. Bij sommige tragedies heb ik zin om me er in te verdiepen en er daadwerkelijk door aangedaan zijn, bij anderen niet. Aangezien ik verder geen mensen ken die wat met die vliegramp te maken hebben, bespaar ik mezelf het leed. Er is al zoveel leed in de wereld.
pi_172576874
quote:
2s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 16:14 schreef Bosbeetle het volgende:
Volgensmij is ze wel duidelijk al had ze het mooier op kunnen schrijven. Nouri en ook Romy en Savanna hebben een naam, een gezicht en dat is iets waar je je in kunt leven. In 298 doden niet, je kunt niet simpelweg zeggen okay ik leef me 298 keer extra in. Het nouri voorbeeld is een persoon de mh17 is een vliegtuig en 298 een nummer. Achter dat nummer zitten 298 nouri's maar dat is veel lastiger te bevatten.

Volgensmij gaat dit stuk meer over inlevingsvermogen en hoe ongrijpbaar dit soort groot leed is dan over afkomst en ongevoeligheid.
Haar krant het AD

http://www.ad.nl/buitenla(...)achtoffers~ab8ca691/
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
  Moderator vrijdag 21 juli 2017 @ 16:29:34 #23
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_172576903
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 16:28 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

Haar krant het AD


[ afbeelding ]
Plaatje doet het niet.

Vreselijk slechte krant trouwens heb het een maandje gratis gehad... vond het een erg slecht blad.

Dat maakt het wel extra wrang ja als er een special in de uitgave van haar werkgever is geweest.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  Moderator vrijdag 21 juli 2017 @ 16:30:45 #24
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_172576943
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 16:03 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]

Ik verwees mijzeld naar dr. phil daar ik anders schijn te denken dan de rest. ;) maar goed, jij hoeft mij niet te geloven natuurlijk, voor mij niet zo belangrijk.
nee dat snap ik daarom vond ik de vraag wat irrelevant maar je wilde het alsnog weten
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_172576948
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 16:16 schreef -Strawberry- het volgende:
Het gaat mogelijk niet om de groep, dat is nog maar de vraag. Ze doet in ieder geval aan zelfreflectie, dat zouden meer mensen moeten doen.
Als ze zelfreflectie had toegepast dan had ze begrepen dat het hypocriet van haar was in het licht van het begrip dat ze altijd eist. Maar dat is dus niet zo.
Question authorities, fuck religion, educate yourself, Viva el individualismo!
There's only one way of life, and that's your own!
pi_172576964
quote:
2s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 16:29 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Plaatje doet het niet.

Vreselijk slechte krant trouwens heb het een maandje gratis gehad... vond het een erg slecht blad.

Dat maakt het wel extra wrang ja als er een special in de uitgave van haar werkgever is geweest.
60mb - Je leest de special hier terug

?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.9
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_172577026

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
  vrijdag 21 juli 2017 @ 16:34:27 #28
459912 FlippingCoin
Weer zo'n kut millennial.
pi_172577038
quote:
Boeit mensen geen zak schijnbaar, tenzij er een kon voetballen natuurlijk.
slechts gestoord door het niet gestoord willen worden
You can all run naked backwards through a field of dicks. :6
leve de eigenpijperij
al die willen te kaap'ren varen moeten mannen met baarden zijn
  Moderator vrijdag 21 juli 2017 @ 16:38:28 #29
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_172577140
Tja ik heb me wel eens voorgesteld hoe het zou zijn als een vliegtuig van of naar een conferentie zou neerstorten (voor de mh17 ramp) vaak is de helft van zo'n vliegtuig mensen van de conferentie. Bij mh17 is zoiets nu echt gebeurt maar het feit dat ik nou juist aan dit detail denk is ook gewoon egoistisch van mij.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
pi_172577143
quote:
Dit vind ik ook een beetje een wrange smaak hebben, trouwens. Stijlloos.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
  Moderator vrijdag 21 juli 2017 @ 16:38:40 #31
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_172577148
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 16:34 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]

Boeit mensen geen zak schijnbaar, tenzij er een kon voetballen natuurlijk.
dat is ook wel het andere uiterste ...
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  vrijdag 21 juli 2017 @ 16:40:06 #32
459912 FlippingCoin
Weer zo'n kut millennial.
pi_172577178
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 16:38 schreef sp3c het volgende:

[..]

dat is ook wel het andere uiterste ...
:*
slechts gestoord door het niet gestoord willen worden
You can all run naked backwards through a field of dicks. :6
leve de eigenpijperij
al die willen te kaap'ren varen moeten mannen met baarden zijn
  vrijdag 21 juli 2017 @ 16:42:41 #33
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_172577238
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 16:19 schreef Loekie1 het volgende:
Op 9-11-2001 voelde ze waarschijnlijk ook niets omdat wel iets voelen tegenstrijdig zou zijn met de opvattingen van de islam. Zij koos bewust voor haar geloof en niet voor de mensen in het vliegtuig. Bij elk groot vliegtuigongeluk zal zij daarom niets meer voelen.
Dit vind ik echt helemaal nergens op slaan. Aannames en verzinsels.
I have held many things in my hands, and I have lost them all; but whatever I have placed in God's hands, that I still possess.
pi_172577280
EWdeVlieger twitterde op vrijdag 21-07-2017 om 12:54:19 Want als zij het al niet erg vindt dat we sterven, wat vinden die anderen dan die een hekel hebben aan ons? "Houston we have a problem" reageer retweet
EWdeVlieger twitterde op vrijdag 21-07-2017 om 14:03:51 En zeg nou zelf, wat gebeurt er als mensen in de meerderheid zijn die het niet erg vinden dat wij sterven? reageer retweet
Erik de Vlieger zegt vanuit Portugal wat niemand in Nederland durft te zeggen.

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
  Moderator vrijdag 21 juli 2017 @ 16:45:03 #35
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_172577298
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 16:40 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]

:*
toevalligerwijs ken ik wel een naam aan boord van mh17 , dat deed me dan weer meer dan het lot van de heer Nouri

wil niet zeggen dat het me niets kan schelen, soms komt shit gewoon dichtbij
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_172577312
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 16:44 schreef Nintex het volgende:
EWdeVlieger twitterde op vrijdag 21-07-2017 om 12:54:19 Want als zij het al niet erg vindt dat we sterven, wat vinden die anderen dan die een hekel hebben aan ons? "Houston we have a problem" reageer retweet
EWdeVlieger twitterde op vrijdag 21-07-2017 om 14:03:51 En zeg nou zelf, wat gebeurt er als mensen in de meerderheid zijn die het niet erg vinden dat wij sterven? reageer retweet
Erik de Vlieger zegt vanuit Portugal wat niemand in Nederland durft te zeggen.
Ze zegt toch nergens dat ze het niet erg vindt dat mensen sterven?
Hoeren neuken, nooit meer werken.
  vrijdag 21 juli 2017 @ 16:46:37 #37
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_172577330
Snap de ophef niet zo? Dat MH17 is wel een nationaal trauma maar om nou iemand aan te vallen die eerlijk toegeeft dat ze meer geeft om haar eigen 'groep' lijkt me een beetje overdreven. Die voetballer boeit me ook geen reet, maar je ontkomt er niet aan als je een beetje nieuws wil volgen. Nou en.

Zal wel komkommertijd zijn.

[ Bericht 19% gewijzigd door Fir3fly op 21-07-2017 16:52:12 ]
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
  vrijdag 21 juli 2017 @ 16:46:41 #38
459912 FlippingCoin
Weer zo'n kut millennial.
pi_172577332
quote:
9s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 16:45 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Ze zegt toch nergens dat ze het niet erg vindt dat mensen sterven?
Nee, het raakt haar alleen niet.
slechts gestoord door het niet gestoord willen worden
You can all run naked backwards through a field of dicks. :6
leve de eigenpijperij
al die willen te kaap'ren varen moeten mannen met baarden zijn
  Moderator vrijdag 21 juli 2017 @ 16:47:04 #39
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_172577343
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 16:44 schreef Nintex het volgende:
EWdeVlieger twitterde op vrijdag 21-07-2017 om 12:54:19 Want als zij het al niet erg vindt dat we sterven, wat vinden die anderen dan die een hekel hebben aan ons? "Houston we have a problem" reageer retweet
EWdeVlieger twitterde op vrijdag 21-07-2017 om 14:03:51 En zeg nou zelf, wat gebeurt er als mensen in de meerderheid zijn die het niet erg vinden dat wij sterven? reageer retweet
Erik de Vlieger zegt vanuit Portugal wat niemand in Nederland durft te zeggen.
iedereen durft dat te zeggen :')

slaat alleen niet echt ergens op
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  vrijdag 21 juli 2017 @ 16:47:13 #40
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_172577348
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 16:44 schreef Nintex het volgende:
EWdeVlieger twitterde op vrijdag 21-07-2017 om 12:54:19 Want als zij het al niet erg vindt dat we sterven, wat vinden die anderen dan die een hekel hebben aan ons? "Houston we have a problem" reageer retweet
EWdeVlieger twitterde op vrijdag 21-07-2017 om 14:03:51 En zeg nou zelf, wat gebeurt er als mensen in de meerderheid zijn die het niet erg vinden dat wij sterven? reageer retweet
Erik de Vlieger zegt vanuit Portugal wat niemand in Nederland durft te zeggen.
Ik heb ook niets met de MH-ramp. Ben ik nu ongevoelig? Vind ik het niet erg?

Nee. Mij raken andere dingen. Zoals zoveel mensen hier in dit lange topic al aangeven. Dat kan dus ook.
I have held many things in my hands, and I have lost them all; but whatever I have placed in God's hands, that I still possess.
  vrijdag 21 juli 2017 @ 16:47:55 #41
420375 Baconbus
Babuganesh.
pi_172577362
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 16:44 schreef Nintex het volgende:
EWdeVlieger twitterde op vrijdag 21-07-2017 om 12:54:19 Want als zij het al niet erg vindt dat we sterven, wat vinden die anderen dan die een hekel hebben aan ons? "Houston we have a problem" reageer retweet
EWdeVlieger twitterde op vrijdag 21-07-2017 om 14:03:51 En zeg nou zelf, wat gebeurt er als mensen in de meerderheid zijn die het niet erg vinden dat wij sterven? reageer retweet
Erik de Vlieger zegt vanuit Portugal wat niemand in Nederland durft te zeggen.
Bizar komisch als hij dat eruit haalt. Hoop dat hij in Portugal blijft.
wooblabalurg
  vrijdag 21 juli 2017 @ 16:52:22 #42
13387 Ryan3
Get rekt Wilders!
pi_172577462
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 16:26 schreef -Strawberry- het volgende:

[..]

Hmm, dan heb ik blijkbaar ook geen initile empathie.

Nee ik denk dat het vooa selectief is. Bij sommige tragedies heb ik zin om me er in te verdiepen en er daadwerkelijk door aangedaan zijn, bij anderen niet. Aangezien ik verder geen mensen ken die wat met die vliegramp te maken hebben, bespaar ik mezelf het leed. Er is al zoveel leed in de wereld.
Maar die initile stap om empathie te hebben was juist bij MH17 niet groot?
1) op vakantie met vliegtuig.
2) met gezin.
3) vooral NL'ers.
4) al het gekloot om de slachtoffers eindelijk te bergen.
5) neergeschoten in een conflict waar zij part noch deel aan hadden.
6) de indrukwekkende ceremonie bij aankomst van de overledenen.
7) de docu's die gemaakt werden en waarbij je kennismaakt met nabestaanden.
pi_172577504
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 16:21 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

Ik kan me goed verplaatsen in andere mensen.
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.
pi_172577553
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 16:44 schreef Nintex het volgende:
EWdeVlieger twitterde op vrijdag 21-07-2017 om 12:54:19 Want als zij het al niet erg vindt dat we sterven, wat vinden die anderen dan die een hekel hebben aan ons? "Houston we have a problem" reageer retweet
EWdeVlieger twitterde op vrijdag 21-07-2017 om 14:03:51 En zeg nou zelf, wat gebeurt er als mensen in de meerderheid zijn die het niet erg vinden dat wij sterven? reageer retweet
Erik de Vlieger zegt vanuit Portugal wat niemand in Nederland durft te zeggen.
Erik de Vlieger is een beetje van het padje af. Maarja, dat ga je krijgen als je als columnist je eigen geloof gaat betrekken bij een zoektocht naar antwoorden over waarom je bij een tragedie met n persoon wel iets voelt maar bij een grote groep niet. Het antwoord op die vraag/constatering van de columnist moet dan ook niet worden gezocht in de richting van geloof/etnisiteit/cultuur maar bij hoe mensen vanuit een psychische invalshoek werken. Het verschil tussen wat persoonlijke verhalen teweeg brengt en hoe statistische gegevens niks los maken.

Als ik lees dat er op een markt in Bagdad weer eens een paar honderd man zijn opgeblazen doet het mij niets. Als ik lees dat er 200 doden zijn gevallen bij de coupe poging in Turkije doet het mij niets. Ik als linkse gutmensch laat geen traan als ik lees dat er dit jaar al zoveel duizend migranten zijn verdronken op de Middellandse zee. Ik sla gewoon de bladzijde van de krant om, neem nog een slok van mijn koffie en lees het volgende arikel. 300 man gedood bij bomaanslag in Spanje? Ik voel niks. 10 tal mensen platgereden in Frankrijk met een vrachtwagen? Ik voel niks. 80 man verbrand in een woontoren in londen? Ik voel niks Maar bij de foto van dat dooie jochie op het Griekse strand moest ik toch even slikken. Statistische weergaven van feiten komt gewoon niet binnen op een emotioneel vlak. Lezen dat Hitler 7 miljoen joden heeft vergast doet mij niks maar een bezoek aan Auschwitz maakte me stil.

Wat die columniste bedoeld te beschrijven is hoe statistische weergaven niks los maken bij mensen en een persoonlijk verhaal wel.
  vrijdag 21 juli 2017 @ 16:58:00 #45
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_172577585
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 16:56 schreef Hugo862 het volgende:

[..]

Wat die columniste bedoeld te beschrijven is hoe statistische weergaven niks los maken bij mensen en een persoonlijk verhaal wel.
Neuh, het is eerder dat mensen hypocriet en selectief zijn in wat hun 'raakt'.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
  Moderator vrijdag 21 juli 2017 @ 17:08:07 #46
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_172577792
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 16:46 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]

Nee, het raakt haar alleen niet.
in het geval van mh17 niet
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_172577817
Ik vind het vooral vreemd dat ze zo'n random kind een column laten schrijven.
Quod licet Iovi, non licet bovi
pi_172577940
Helemaal niet zo gek hoor hanina en prima uitgelegd

Mh17 intersseert mij geen ruk maar nouri moest ik traantje laten. Verschrikkelijk. Moest meteen terugdenken aan miklos feher

Zoiets zit op je netvlies

Die oorlog in syrie doet mij niets. Ze blazen elkaar maar op
Maar de aanslagen in tunesie raakte mij echt. Was er gewoon van slag
Maarja tunesie is het land waar mijn biologische vader vandaan komt en syrie is ver van mijn bed show

Enfin snap de ophef niet.
pi_172577980
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 17:18 schreef Szikha2 het volgende:
Helemaal niet zo gek hoor hanina en prima uitgelegd

Mh17 intersseert mij geen ruk maar nouri moest ik traantje laten. Verschrikkelijk. Moest meteen terugdenken aan miklos feher

Zoiets zit op je netvlies

Die oorlog in syrie doet mij niets. Ze blazen elkaar maar op
Maar de aanslagen in tunesie raakte mij echt. Was er gewoon van slag
Maarja tunesie is het land waar mijn biologische vader vandaan komt en syrie is ver van mijn bed show

Enfin snap de ophef niet.
Bij mij is het andersom en hetzelfde. Sommige dingen vind ik wel bizar (onderzoek naar de mh17 bijvoorbeeld) en sommige dingen boeien me geen fuck. (afrika dat zichzelf uitmoord, of een voetballertje dat sterft).
Is gewoon menselijk. Je hebt maar zoveel "fucks" te geven natuurlijk.
  vrijdag 21 juli 2017 @ 17:21:55 #50
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_172577983
1 is een tragedie 298 is een statistic
There is only one religion
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')