abonnement Unibet Coolblue
pi_173519634
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 september 2017 07:42 schreef Loekie1 het volgende:
Ik denk dat ze te snel vallen voor iemand met een grote mond, types als Elatik. Terwijl als je je gezond verstand gebruikt, zou je zo iemand als die blank was, ook niet vertrouwen. Waarom dan wel als ze Marokkaan zijn? Betrouwbare types zijn geen lachebekjes met een grote mond, maar bescheiden types zoals Aboutaleb.
En dan mag je je ook nog niet bemoeien waar ze mee bezig zijn, kom op zeg.
Soms kan je niet anders dan mocros gelijk geven en erkennen dat kaasjes heel dom kunnen zijn...
pi_173519656
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 september 2017 07:42 schreef Loekie1 het volgende:
Ik denk dat ze te snel vallen voor iemand met een grote mond, types als Elatik. Terwijl als je je gezond verstand gebruikt, zou je zo iemand als die blank was, ook niet vertrouwen. Waarom dan wel als ze Marokkaan zijn? Betrouwbare types zijn geen lachebekjes met een grote mond, maar bescheiden types zoals Aboutaleb.
En dan mag je je ook nog niet bemoeien waar ze mee bezig zijn, kom op zeg.
Omdat ze bij de gemeente, net als bij de politie een "marokkanenquotum" hebben.
  vrijdag 1 september 2017 @ 08:24:27 #53
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_173519860
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 september 2017 07:51 schreef julius123 het volgende:

[..]

Omdat ze bij de gemeente, net als bij de politie een "marokkanenquotum" hebben.
Want anders komen incapabele figuren kennelijk nooit aan werk.

Tja...
  vrijdag 1 september 2017 @ 09:18:37 #54
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_173520490
Oef, zo'n hoofddoek is niet flatteus wanneer je al zo'n bolle kop hebt.
pi_173675368
Saadia A.-T vecht ontslag aan

Voormalig antiradicaliseringsambtenaar Saadia A.-T. gaat haar ontslag bij de gemeente Amsterdam aanvechten. Dat heeft haar raadsman Richard Korver bevestigd. De verdediging „herkent zich niet in de beschuldigingen” die door de gemeente worden geuit.

Burgemeester Eberhard van der Laan heeft A.T. op 31 augustus strafontslag aangezegd, omdat volgens de gemeente uit onderzoek is gebleken dat A.T. zich schuldig zou hebben gemaakt aan belangenverstrengeling. Eerder was ze, lopende het onderzoek, al geschorst. Saadia A.T. zou, in strijd met de gemeentelijke regelgeving en gedragscode, opdrachten hebben gegund aan een „persoon voor uiteenlopende rollen en via verschillende bedrijven waar zij privé een relatie heeft heeft (gehad).”

Gesjoemeld
Ook blijkt volgens Van der Laan dat er is gejoemeld met een offerte. „Deze is opgemaakt en gewijzigd door de medewerker zelf.” Tegen A.T. loopt nog een strafrechtelijk onderzoek onder leiding van een fraude-officier van justitie.

Raadsman Korver, die A.T. bijstaat in het strafrechtelijk onderzoek, bevestigt dat A.T. haar ontslag aanvecht. „Die zaak wordt door een arbeidsrechtadvocaat gedaan. Ik kan daar inhoudelijk niets over zeggen.” Volgens Korver heeft het Openbaar Ministerie nog niet besloten of A.T. ook voor de strafrechter moet verschijnen.

De Telegraaf onthulde eerder dat de Amsterdamse topambtenaar meermaals niet goed heeft ingegrepen bij de ernstige signalen over het ronselen van moslimjongeren voor het kalifaat. Burgemeester Eberhard van der Laan wacht op 14 september een spoeddebat over deze zaak.
http://www.telegraaf.nl/b(...)t_ontslag_aan__.html
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_173675529
Het zal wel een domme vraag zijn, maar waarom benoem je op een post deradicalisering een belijdende moslim van Marokkaanse komaf?
pi_173770751
Elatik blijkt toch wel een grotere rol te hebben gehad dan ze zegt, als je onderstaand artikel leest:

Vandaag zal de gemeenteraad van Amsterdam burgemeester Eberhard van der Laan uithoren over zijn ’kindje’, het deradicalisatieteam van gemeente. Zoals deze krant reeds meldde, blijkt het team te gesloten en onprofessioneel aangestuurd. Dat erkent de burgemeester nu ook. Ondanks zijn antwoorden en brief van gisteren, neemt de raad nog geen genoegen met zijn schriftelijke verweer.

Na de aanval van moslimterroristen op de redactie van het satirische weekblad Charlie Hebdo is het overal in Europa onrustig.

,,In Amsterdam komen sleutelfiguren in actie. Ze nemen contact met elkaar op en delen wat zij om zich heen zien gebeuren. Ze constateren dat het aantal Islamofobe uitingen in de stad schrikbarend toeneemt. Er zijn meldingen van vrouwen van wie de hoofddoek wordt afgetrokken of die bekogeld worden met bier. De gebeurtenissen in Frankrijk leiden in Amsterdam tot conflicten tussen burgers.”

Met deze alarmerende alinea begint het boekje Sleutelfiguren, van Naoal Dinia van het inmiddels in opspraak geraakte bureau Scholten&Partners. Dat bedrijfje verdient goed geld aan het uitvoeren van allerlei projecten om radicalisering tegen te gaan.

Dinia schetst een alarmerend beeld over hoe de aanslag op Charlie Hebdo tot reacties leidt in Amsterdam. ,,Er klopt alleen weinig van”, zegt een prominent deelnemer aan het netwerk tegen radicalisering van de gemeente Amsterdam. ,,Ze hebben die informatie over het biergooien en zo uitgezocht, er bleek allemaal niks van te kloppen.”

Maar de verhalen leidden wel de aandacht af van een dreiging die veel serieuzer was: de bereidheid van in Amsterdam opgegroeide jongeren om aanslagen te plegen uit naam van de islam. Het sleutelfigurenproject was bedoeld om jongeren uit een ‘isolement’ te halen, schrijft Dinia. Maar in de praktijk zijn de veelal Marokkaanse Amsterdamse jongens allesbehalve alleen. Met tientallen reizen ze naar het kalifaat, in de stad zelf trekken ze zichzelf in kleine groepjes terug om van imams te leren over de jihad.

Neem Abderrazak A. O. Twee weken nadat op de Dam duizenden Amsterdammers onder het motto ‘je suis Charlie’ hun afschuw uiten over de slachtpartij op de redactie van het Parijse tijdschrift, sticht hij op de Ceintuurbaan brand bij een huis waarvan de bewoner het gewaagd heeft een cartoon van Charlie Hebdo op het raam te plakken, een stille herinnering aan het luidkeels protest in het hart van de stad. De brandstichter blijft kijken hoe de brand zich ontwikkelt, en dat doet hem uiteindelijk de das om.

Omdat hij niet verklaart over het motief van zijn daad, klaagt de officier van justitie hem niet aan wegens terrorisme, maar enkel wegens brandstichting. De rechtbank is zeven maanden na de brand, als op zitting eindelijk het motief publiek wordt, minder mild. Abderrazak krijgt een onvoorwaardelijke straf, van drie jaar. Na het uitzitten van tweederde van die straf wordt hij in april dit jaar vrijgelaten.

Als de afdeling Radicalisering en Polarisatie onder leiding van de inmiddels met strafontslag weggestuurde Saadia A. T. er niet was geweest, had Abderrazak nu misschien nog wel in de bajes gezeten. Want op de Stopera lijken de feiten ondergeschikt aan de beeldvorming. Dat bleek zelfs aan het begin van het wekenlange onderzoek van deze krant naar de corruptie van Saadia, hartsvriendin van PvdA-prominent Fatima Elatik (volgens velen de bedenker van de ‘sleutelfiguren’) en diens partner Mounir Dadi.

Als de verslaggevers al snel een beeld vormen van een klein groepje vertrouwelingen dat vriendjes en vriendinnen inhuurt voor goedbetaalde klussen, klinkt het in kringen rond de burgemeester al snel ‘dat er misschien wel een kliekje is’, maar dat we dit ‘vooral niet moeten zien als PvdA-kliek’. Dat is nog ruim voordat de verslaggevers stuiten op prominente en stiekeme sociaaldemocraten die de afgelopen jaren een flinke stempel op de Mokumse politiek hebben gedrukt.

Want de enigen van wie niet direct vaststaat dat ze een PvdA-lidmaatschapskaart hebben (gehad), zijn de mensen die daadwerkelijk met hun gympen in de modder staan. Straatwerkers die niets moeten hebben van het evangelie van ‘sleutelfiguren’ dat door dagvoorzitters als Fatima Elatik wordt verspreid in luxe zaaltjes van hotels en musea.

Neem het fraudegeval dat nu de hoofdmoot van het strafonderzoek tegen Saadia is, een project tegen radicalisering op internet. Dat werd uitgevoerd door een relatie, Saïd J. Bij de presentatie vorig jaar bleek het te gaan om een app voor de smartphone die niet veel meer lijkt te kunnen dan WhatsApp al kan. En die software is gratis, en goed beveiligd.

Saadia ging de fout in door ook hier weer een vriend in te huren, net als eerder voor het begeleiden van ouders van Syriëgangers. Maar de vraag die in het spoeddebat vanmiddag evenzeer op tafel ligt, is waarom zij steeds haar gang kon blijven gaan. Niet alleen dankzij haar directe chefs, ook de burgemeester zat bovenop het dossier. Zo was hij kort na de aanval op Charlie Hebdo zelf de dagvoorzitter tijdens een avond waarin de raadsleden over de aanpak met sleutelfiguren werden geïnformeerd.

Ook toen hulde Van der Laan zich al in geheimzinnigheid: niets had over de bijeenkomst bekend mogen worden. ,,Die was officieel geheim verklaard. Dat had gezien de inhoud helemaal niet gehoeven, de meeste dingen waren niet zo bijzonder dat je er een straf op moet zetten om openbaarheid te voorkomen.”

De gemeenteraad neemt in elk geval nog geen genoegen met de antwoorden van Van der Laan, die hij gisteren -twee dagen later dan aanvankelijk was bedoeld, stuurde. D66-fractievoorzitter zegt dat er nog „heel veel vragen en zorgen” in zijn fractie leven. „Het fraudegeval is geen opzicht zelf staand incident en het is goed dat de burgemeester dat onderschrijft. Welke berichten in de krant zijn waar? Zijn er signalen van radicalisering gemist? Wat is er gedaan om dat in de toekomst te voorkomen? De onderste steen moet boven. We willen duidelijkheid en de garantie dat we onze jongeren zo goed mogelijk beschermen tegen radicalisering.”

Van der Laan omzeilt in zijn antwoorden kritische vragen van CDA'er Boomsma door te schrijven dat 'in 2017' geen meldingen kwamen over wanprestaties van zijn ambtenaren. Het was echter in de periode 2013 tot en met 2015 dat ambtenaren niet thuisgaven voor noodkreten over reizen naar het kalifaat en zelfs het plegen van een aanslag in Europa. "Saadia had een borrel en kon daarom niet weg, een andere keer wilde ze niet in actie komen omdat ze de volgende dag vroeg op moest", herinnert radicaliseringsexpert Marion Huisinga zich. Deze krant heeft emailconversaties over de voorvallen gelezen
Vandaag belooft de burgemeester openbaarheid. Maar het is de vraag hoeveel: alleen over de zaken die de media de afgelopen maanden boven tafel kregen? Of vertelt hij echt het volledige verhaal?
http://www.telegraaf.nl/

Debat is straks live te volgen:
https://amsterdam.raadsinformatie.nl/live
pi_173770923
Het is een hele grote corrupte bende, en van der Laan heeft zeer zwaar gefaald. Geenstijl heeft dit al meermaals aangetoond met verschillende onderzoeken. Over de lekkende moslim agent bij een radicale moskee om te waarschuwen voor controles hoor je bijvoorbeeld geen mens. Maar wel huilen om die agent die een foto gelekt heeft over de suikerspiegel patiënt welke is ingereden op voetgangers in Amsterdam.

Maar omdat het Geenstijl is pakt niemand, behalve de Telegraaf, het op.

Naar mijn inziens is dit pas het topje van de ijsberg.
pi_173770940
quote:
0s.gif Op donderdag 14 september 2017 13:00 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:
Het is een hele grote corrupte bende, en van der Laan heeft zeer zwaar gefaald. Geenstijl heeft dit al meermaals aangetoond met verschillende onderzoeken. Over de lekkende moslim agent bij een radicale moskee om te waarschuwen voor controles hoor je bijvoorbeeld geen mens. Maar wel huilen om die agent die een foto gelekt heeft over de suikerspiegel patiënt welke is ingereden op voetgangers in Amsterdam.

Maar omdat het Geenstijl is pakt niemand, behalve de Telegraaf, het op.

Naar mijn inziens is dit pas het topje van de ijsberg.
Van der Laan is een hartstikke goeie burgemeester, bij iedereen geliefd en dat gebeurt niet zomaar, Amsterdammers zijn niet dom. Maar hij is wel véél te lief. Op zich kan hij doortastend optreden naar buiten toe, maar waarschijnlijk had hij dat lef niet binnen de organisatie. Eenzelfde soort fenomeen als bij de politietop.
pi_173771472
quote:
0s.gif Op donderdag 14 september 2017 13:01 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

Van der Laan is een hartstikke goeie burgemeester, bij iedereen geliefd en dat gebeurt niet zomaar, Amsterdammers zijn niet dom. Maar hij is wel véél te lief. Op zich kan hij doortastend optreden naar buiten toe, maar waarschijnlijk had hij dat lef niet binnen de organisatie. Eenzelfde soort fenomeen als bij de politietop.
Het is natuurlijk een mening dat Van Der Laan een goeie burgemeester is, ik ben van mening dat hij te soft wordt aangepakt vanwege zijn ziekte. Hij maakt zeer zware fouten die ieder ander zijn kop had gekost.

‘Van der Laan sprong in de bres voor Bilal L.’


Hij sprong zelfs in de bres voor een moslim radicaal, op aanraden van het radicale moslim netwerk in Amsterdam. Misschien is hij naïef geweest en heeft hij teveel het Marokkanen netwerk geloofd, maar neemt niet weg dat het zware cruciale fouten zijn geweest. Al had deze man alle goede bedoelingen van de wereld (wat ik ook wel geloof) dan is hij flink belogen en misbruikt geworden door de Marokkanen in Amsterdam voor hun eigen doeleinden.
pi_173771604
Nu live de raadsvergadering:
https://amsterdam.raadsinformatie.nl/live

Nauwelijks duidelijkheid helaas. Wel heel veel blabla.

[ Bericht 16% gewijzigd door Loekie1 op 14-09-2017 15:47:44 ]
pi_173774648
Ik vraag me af wat voor werkelijke consequenties dit heeft voor al die non-valeurs.

Indien ze ontslagen worden of niet meer door de gemeente worden ingehuurd, zijn ze dan niet een paar maandjes wachtgeld later opeens ergens directeur van een of andere multiculturele subsidiespons?
Scratch a liberal and you will find a fascist
  donderdag 14 september 2017 @ 17:17:44 #63
159093 bascross
Get to the chopper!
pi_173775367
quote:
0s.gif Op donderdag 14 september 2017 13:01 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

Van der Laan is een hartstikke goeie burgemeester, bij iedereen geliefd en dat gebeurt niet zomaar, Amsterdammers zijn niet dom. Maar hij is wel véél te lief. Op zich kan hij doortastend optreden naar buiten toe, maar waarschijnlijk had hij dat lef niet binnen de organisatie. Eenzelfde soort fenomeen als bij de politietop.
Een lieve man die veroordeelde terroristen binnen heeft gehaald als jongerenwerker. Een wereldvreemde idioot is het.
Bedankt Hans.
pi_173775380
quote:
0s.gif Op donderdag 14 september 2017 16:30 schreef EdvandeBerg het volgende:
Ik vraag me af wat voor werkelijke consequenties dit heeft voor al die non-valeurs.

Indien ze ontslagen worden of niet meer door de gemeente worden ingehuurd, zijn ze dan niet een paar maandjes wachtgeld later opeens ergens directeur van een of andere multiculturele subsidiespons?
Het zijn PvdA'ers, ik ben bang voor het laatste.
pi_174193661
quote:
Amsterdam verzweeg terreurachtergrond Bilal L.

AMSTERDAM - Van onze verslaggevers Het stadsbestuur van Amsterdam hield voor bestuurders van stadsdeel Zuid en haar ambtenaren geheim dat jongerenwerker Bilal L. in het netwerk zat van de Hofstadgroep en veroordeeld was voor het voorbereiden van een terreuraanslag.

Bilal L. kon enkele maanden na afloop van zijn deradicalisatietraject in de hoofdstad aan de slag als jongerenwerker, onder andere bij jongerenwerkorganisaties Streetcornerwork en Dynamo. Uit antwoorden die locoburgemeester Kajsa Ollongren (D66) geeft op vragen van bezorgde raadsleden, blijkt dat L. daar vrij spel had en zonder begeleiding van derden met ten minste drie geradicaliseerde jongeren kon optrekken. Dat terwijl het bestuur van stadsdeel Zuid en ambtenaren daar vanwege de ’gevoeligheid van de informatie’ niet werden geïnformeerd over zijn verleden.

Nadat de begeleiding door Bilal in 2014 was beëindigd, heeft een vader van één van de kinderen tijdens een huisbezoek van stadsdeel Zuid en de wijkagent bovendien zijn twijfels geuit over de mogelijke rol van de L. in de uitreis van zijn zoon. Desalniettemin schrijft het stadsbestuur dat de gemeente ’geen signalen’ kreeg dat Bilal L. een radicaal gedachtegoed verspreidde. Pas in 2015 vertrok L. bij Streetcornerwork.

Fractievoorzitter Diederik Boomsma (CDA) laat weten dat hij wil weten wat de gemeente heeft ondernomen nadat de vader van de uitreiziger zijn twijfels over L. heeft geuit. „Als dat niet is onderzocht, zou dat onbegrijpelijk dom en nalatig zijn, ook gezien de geschiedenis van Bilal.” Meerdere bronnen van De Telegraaf geven aan dat signalen dat Bilal L. helemaal niet gederadicaliseerd was, niet adequaat zijn opgepakt.

Ollongren hult zich in de beantwoording van de schriftelijke vragen in nevelen over het op stage sturen van een radicaliserend broertje van een Amsterdamse Syriëganger bij de beruchte jihadronselaar Marlon G.. De locoburgemeester wil niet „ingaan op individuele gevallen”. Raadsleden zitten nog met veel vragen. Eerder hamerden zij er al op dat Ollongren zich niet mag verschuilen achter ’gesloten deuren-overleggen’, maar zo veel mogelijk openheid van zaken moet geven.

Amsterdam heeft intussen al een ’taskforce’ aan het werk gezet omdat de cultuur binnen de deradicalisatie-afdeling te lang gesloten was. Ook wordt er een groep deradicalisatiedeskundigen ingevlogen en komt er een commissie van wijzen als externe begeleidingscommissie.
pi_174194038
Zitten deze gasten al op water en brood in een vochtig hokje waar het tandengeknars weerkaatst op de met algen begroeide wanden?
Racist
pi_174194130
Hier was Geenstijl al een half jaar geleden achter, maar ja dat zijn racisten en niemand neemt die serieus.

Van der Laan heeft zwaar gefaald, er zijn corrupte Marokkaanse politici en agenten aan de macht in Amsterdam waarbij radicale moskeeën gewaarschuwd worden door agenten zodra er een controle dreigt te komen.

Maar wel hysterisch worden als een vermoedelijke agent een foto lekt van het rapport over de suikerspiegel rijder in Amsterdam.
  zondag 29 oktober 2017 @ 18:23:43 #68
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_174739457
quote:
'Van der Laan voerde geheime campagne tegen radicalisering'

De onlangs overleden Amsterdamse burgemeester Van der Laan heeft in het geheim een campagne gevoerd tegen radicalisering. Hij informeerde zijn wethouders en medewerkers er niet over, evenmin als de gemeenteraad. Dat schrijft Elsevier Weekblad op basis van vertrouwelijke stukken en gesprekken met betrokkenen die anoniem willen blijven, omdat ze geheimhoudingsplicht hebben.

Fractieleiders uit de Amsterdamse gemeenteraad zeggen verrast te zijn door het stuk in het weekblad. Ze willen liefst nog voor een voor donderdag gepland debat over maatregelen tegen radicalisering opheldering over de kwestie.

Een woordvoerder van waarnemend burgemeester Van der Burg zegt tegen de NOS te kunnen bevestigen noch ontkennen dat Van der Laan in het geheim een dergelijke campagne opzette. De gemeente komt komende week met een uitgebreidere reactie en wil "eerst de feiten op een rij" zetten.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken, met sinds deze week de Amsterdams oud-loco-burgemeester Ollongren als minister, wil er niks over zeggen.

De zogenoemde 'Grijze Campagne' is bedacht door David Kenning, een Ierse radicaliseringsexpert. Bij hem vond Van der Laan steun voor zijn idee dat de overheid zich zo min mogelijk met religie moet bemoeien, schrijft Elsevier Weekblad. Kenning gelooft in het verspreiden van een sterke 'tegenboodschap' onder radicaliserende jongeren, die hen ervan moet weerhouden zich bij IS aan te sluiten of anderszins geweld te gebruiken.

In juni 2015 werd de campagne in gang gezet. Alleen Van der Laan en enkele vertrouwelingen wisten ervan. Er mocht niet over worden gecorrespondeerd via e-mail van de gemeente, afspraken erover mochten niet in agenda's en medewerkers moesten alle documenten op hun privéschijf opslaan, zodat anderen er niet bij konden en ze later ook niet in de publiciteit zouden kunnen komen op grond van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob).

Verantwoordelijk voor de uitvoering waren de ambtenaren Saadia a. T. en Mounir Dadi van de afdeling Radicalisering en Polarisatie op het Amsterdamse stadhuis. A. T. werd deze zomer ontslagen wegens belangenverstrengeling, nadat over de 'Grijze Campagne' ruzie was ontstaan op het stadhuis.

'Vloggen'

De campagne kreeg de vorm van 25 filmpjes op YouTube. Een jonge Marokkaanse Amsterdammer leek daarin te vloggen over zijn worsteling met zijn vader, meisjes en aanvaringen met de politie. Maar in feite ging het om een acteur, ene Said, die werkt voor een adviesbureau waarmee de gemeente vaker zaken doet.

Dat bureau, Scholten en Partners, mocht ook nergens van weten, daarom offreerde en factureerde Said op persoonlijke titel. Tot eind december 2016 declareerde hij ruim 140.000 euro. Als zou uitkomen dat de gemeente achter de vlogs zou zitten, zou Said er alleen voor staan en hij wist dat ook; de gemeente zou elke relatie met hem ontkennen.

Van der Laan dacht een sterk middel in handen te hebben in de strijd tegen radicalisering. Maar het project werd zo angstvallig geheim gehouden omdat de 'vlogs' weinig effect zouden hebben als men zou weten dat de gemeente erachter zat. Van der Laan noemde het een keer in zijn driehoeksoverleg met de hoofdofficier van justitie en politiecommissaris Aalbersberg, maar hield zijn gesprekspartners er verder niet over op de hoogte.

Religie

Er kwam ruzie over toen er in enkele Amsterdamse moskeeën spanningen waren ontstaan. Van der Laan verweet zijn ambtenaren a. T. en Dadi toen ineens dat ze de rol van religie ten onrechte negeerden, terwijl hij zelf juist opdracht zou hebben gegeven om religie buiten de vlogs te houden en bijvoorbeeld woorden als 'jihad' te mijden.

Toen de burgemeester in januari van dit jaar longkanker bleek te hebben kwam er een einde aan de Grijze Campagne. Van der Laan moest er nog vragen over beantwoorden in zijn laatste debat met de gemeenteraad in september. Een aantal contactpersonen die als 'ogen en oren' actief waren in wijken en moskeeën hebben de relatie met de gemeente verbroken vanwege het in hun ogen onterechte ontslag van a. T.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_174743083
quote:
Ik heb het gelezen, verbaasd eigenlijk dat er geen topic over is aangemaakt: de 'Grijze Campagne'. Soort 'covert operation' van Van der Laan, zonder democratische controle, hush, hush en geheime fondsen... Bizar, vaag verhaal is dit.
I´m back.
pi_174744299
quote:
0s.gif Op zondag 29 oktober 2017 20:25 schreef Ryan3 het volgende:
Ik heb het gelezen, verbaasd eigenlijk dat er geen topic over is aangemaakt: de 'Grijze Campagne'. Soort 'covert operation' van Van der Laan, zonder democratische controle, hush, hush en geheime fondsen... Bizar, vaag verhaal is dit.
Dit stukje dan ook:
quote:
Er mocht niet over worden gecorrespondeerd via e-mail van de gemeente, afspraken erover mochten niet in agenda's en medewerkers moesten alle documenten op hun privéschijf opslaan, zodat anderen er niet bij konden en ze later ook niet in de publiciteit zouden kunnen komen op grond van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob).
En al die "gewone Amsterdammers" maar weglopen met van der Laan :{w
Ik snap dat zo`n beetje alles een verbetering was na Job Cohen, maar toen bekend was dat vd Laan ongeneeslijk ziek (en helemaal toen hij dood was) was alle objectiviteit weg, en mocht er geen kwaad woord meer over gesproken worden.
pi_174744427
quote:
0s.gif Op zondag 29 oktober 2017 20:57 schreef bluemoon23 het volgende:

[..]

Dit stukje dan ook:

[..]

En al die "gewone Amsterdammers" maar weglopen met van der Laan :{w
Ik snap dat zo`n beetje alles een verbetering was na Job Cohen, maar toen bekend was dat vd Laan ongeneeslijk ziek (en helemaal toen hij dood was) was alle objectiviteit weg, en mocht er geen kwaad woord meer over gesproken worden.
Ja, zijn wel mensen al die zeggen dat het geen relevantie meer heeft, omdat Van der Laan er tussenuit geknepen is, maar ja, ik vind dit zo bizar en vaag, zal toch wel even uitgezocht moeten worden allemaal, schat ik toch in. Of althans dat gaan ze toch wel eisen in de gmraad-020, verwacht ik, voordat ze allerlei grachten, bruggen, viaducten, tunnels, stations, stadions, voetbalclubs, zwembaden, stadswijken, parken, plantsoenen, stegen, paadjes, gebouwen, prijzen, stipendia, musea, kruispunten, rotondes, speeltuinen, bankjes in het Vondelpark, lantaarnpalen, vluchtheuvels, havens, schepen, vliegvelden, vliegtuigen van de KLM, café's, restaurants, pleintjes, theaters, kinderdagverblijven, peuterspeelplaatsen, wijkopbouwverenigingen, verpleeghuizen, huisartsenposten, buurthuizen, bibliotheken, vergaderzalen in de Stopera, niet te vergeten moskeeën, scholen, straten en lanen etc. etc. naar Van de Laan vernoemen c.q. erin omdopen.

[ Bericht 2% gewijzigd door Ryan3 op 29-10-2017 21:44:51 ]
I´m back.
pi_174744500
Ik vraag me af van wie dat verhaal van die grijze campagne komt. Van de advocaat van de ontslagen medewerkers?
pi_174744585
quote:
0s.gif Op zondag 29 oktober 2017 21:02 schreef Loekie1 het volgende:
Ik vraag me af van wie dat verhaal van die grijze campagne komt. Van de advocaat van de ontslagen medewerkers?
Geen idee, Elsevier redactrice vermeldt haar bronnen niet uiteraard.
I´m back.
pi_174744620
Over deze zaak
http://www.elsevierweekbl(...)-mocht-weten-554510/

http://www.elsevierweekbl(...)van-der-laan-554514/

http://www.elsevierweekbl(...)van-der-laan-554584/
quote:
’Doel van de campagne is het ondermijnen van de waarden, emoties en de aantrekkingskracht van de gewelddadige jihad en deze te vervangen door een nobele, interne psychologische strijd’, zo staat te lezen in een van de vertrouwelijke stukken.
De vlogs moeten jongeren een spiegel voorhouden, maar op nadrukkelijk verzoek van Van der Laan mag religie geen enkele rol spelen in de filmpjes. Ook woorden als ‘jihad’ zijn uit den boze.
pi_174744672
quote:
Ja, dat is helemaal een mooie idd, op instigatie van die David Kenning, die dan afhaakt vanwege gezondheidsredenen (ook?).
I´m back.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')