abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_177132131
LInk naar hele artikel
quote:
..
Clevers geeft Hertzberger op het punt van de mannen voor een deel gelijk. "De gender balance is bij ons een probleem. Maar het ligt aan de vrouwen. We hebben veel jonge vrouwen met potentie, maar als puntje bij paaltje komt, haken ze af. Daar kunnen wij (de mannen) niets aan doen. Nederlandse vrouwen willen niet beulen", zegt Clevers.
Stomme uitspraken natuurlijk. Jammer, heb Clevers heel hoog zitten.
Jesus saves but death prevails.
  maandag 12 februari 2018 @ 16:41:25 #227
8369 speknek
(((Globali$t)))
pi_177133579
Goeie werkgever ben je ook als je bij voorbaat aangeeft dat je een ongezonde verdeling tussen werk en gezin verwacht. "Spijtig dat daardoor de vrouwen afvallen". Uh-huh. Krokodillentranen noemen we dat.
pi_177134382
Ik geloof er eenvoudigweg geen bal van, dat je van individuen moet vragen om idioot hard te werken om competitief te zijn. Het is toch allang bekend dat je na een bepaald aantal uren niet meer effectief bent? En dat er hoge (maatschappelijke en persoonlijke) kosten zitten aan stress en oververmoeidheid? China is geen voorbeeld. Daar vallen jonge mensen dood neer doordat ze te hard werken. Waarom niet meer investeren zodat een groter aantal mensen hetzelfde werk doet? Dikke kans dat ze blijer en uitgeruster zijn - en bovendien effectiever.

En los hiervan heeft Hertzberger natuurlijk gelijk. Het is pure ijdelheid van iemand als Clevers dat hij wil dat het nieuwe kankermedicijn uit Nederland komt. Alsof het een kankerpatiėnt kan schelen of dat uit Nederland of China komt. Laten wij hier vooral gunstige arbeidsomstandigheden cultiveren en welzijn vooropstellen in plaats van nummer 1 staan op een of ander innovatielijstje.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_177135492
Hoho - ik vind dat Clevers voorbij gaat aan de achterstand waarmee vrouwen te maken hebben in het opbouwen van een carriere, en dat afdoet alsof vrouwen niet hard zouden willen werken. Maar ben het geheel met hem eens dat als je een 9 to 5 job wil, je moet gaan lesgeven of iets anders moet zoeken. Bij onderzoek horen nou eenmaal lange uren, maar ook de flexibliteit en onafhankelijkheid die je daar voor terug krijgt.
Jesus saves but death prevails.
  maandag 12 februari 2018 @ 19:54:24 #230
8369 speknek
(((Globali$t)))
pi_177137283
Ik herken me er niet in dat wetenschap per se fulltime of in de avonduren moet. Maar goed, ik zit ook niet in een vakgebied waar mijn onderzoek onder mijn neus weggestolen wordt als ik mijn kinderen van de opvang haal. Als het onderzoek wel onder mijn neus weggestolen wordt omdat ik om vier uur in plaats van zeven uur naar huis ga, had de Nederlandse belastingbetaler er ook geen 120 miljoen tegenaan hoeven gooien denk ik dan, maar goed.
  Moderator dinsdag 13 februari 2018 @ 12:49:46 #231
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_177149716
impostor_syndrome.png

_O-
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')