abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_172528583
registreer om deze reclame te verbergen
De Spaanse politie heeft succes geboekt in een van de grootste kunstroven in de geschiedenis van het land. Drie van de vijf schilderijen van de Iers-Britse kunstschilder Francis Bacon zijn teruggevonden. De werken werden in 2015 gestolen uit een Madrileense woning.

?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.9

De kunstrovers knepen zich destijds ongetwijfeld in hun handen. Met een geschatte waarde van 25 miljoen euro hadden ze een prachtige buit gemaakt. De schilderijen waren gestolen uit de woning van een vriend en erfgenaam van de expressionist Bacon (1909-1992).

In het onderzoek naar de diefstal vatte de Spaanse politie tien mensen in de kraag. In januari werden drie verdachten gearresteerd en in mei nog eens zeven. De politie maakte niet bekend hoe ze de schilderijen op het spoor is gekomen. Ook is niet duidelijk welke twee doeken nog vermist zijn.

Recordbedragen
Bacon was een van de belangrijkste schilders van de vorige eeuw. Zijn werken worden voor recordbedragen geveild.

Volgens Spaanse media hadden de dieven een korte afwezigheid van kunstverzamelaar aangegrepen om toe te slaan. Ze wisten het alarm uit te schakelen en te verdwijnen zonder vingerafdrukken of sporen achter te laten.

http://www.ad.nl/buitenla(...)acon-terug~a2f30a8f/

8-)

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')