abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  zondag 16 juli 2017 @ 19:54:58 #26
167383 Molurus
the talking snake
pi_172467970
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
5s.gif Op zondag 16 juli 2017 19:53 schreef Kijkertje het volgende:
Met gevaar voor eigen leven hebben landen hun rijkdom vergaard (kolonisatie) en dat geeft ze daarmee het exclusieve recht op die rijkdom?
Zeker in het geval van Amerikanen is dat wel een enigszins bizar argument.
Philosophy: questions that may never be answered.
Religion: answers that must never be questioned.
  zondag 16 juli 2017 @ 20:10:02 #27
167383 Molurus
the talking snake
pi_172468541
Eerste aflevering was top!

Volgende week deel 2.
Philosophy: questions that may never be answered.
Religion: answers that must never be questioned.
pi_172469206
Erg interessante aflevering. Ook echt heel goed geleid door Sandel. Maar wel echt bizarre uitspraken van sommigen ja :')
  zondag 16 juli 2017 @ 21:27:10 #29
359712 GrumpyFish
ga je mee zwemmen?
pi_172471159
registreer om deze reclame te verbergen
Programma dat nu bezig is, is ook erg interessant btw
It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so - Mark Twain
  zondag 16 juli 2017 @ 21:56:25 #30
323401 Kijkertje
met filter
pi_172471964
quote:
0s.gif Op zondag 16 juli 2017 21:27 schreef GrumpyFish het volgende:
Programma dat nu bezig is, is ook erg interessant btw
Ja idd, heb ik ook gekeken ;)
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
pi_172472064
quote:
0s.gif Op zondag 16 juli 2017 19:54 schreef Molurus het volgende:

[..]

Zeker in het geval van Amerikanen is dat wel een enigszins bizar argument.
Op de rug van een ander belastenderwijze rijk worden. Tja, als men dat als kapitalistisch gedachtegoed koestert is het nogal logisch die stelling. En de indianen maar niks geven en letterlijk misbruiken.

Die indianen waren geen inboorlingen. Neen alweer die kut Europeanen en diepfriezen waren de inboorlingen. Die zetten voet aan land, dan moet men vragen wat nodig is om iets te kunnen doen. Om een overeenstemming te maken. Is die daadwerkelijk tot stand gekomen? Naar ik meen zeker weten niet. Men heeft wel een reservaat naar ik meen. Maar waar ligt de stamoudste of leider begraven? Ook niet in z'n eigen graf. Daar moet voor gevochten worden in tegenstelling tot het gebruiken van geld als smeermiddel voor de indianen in een reservaat. Die snappen cq begrijpen toch niet wat men aan geld heeft. Behalve de 'leidertjes' die daar zijn. Tja, vriendjespolitiek en letterlijk en figuurlijk aan de lul zuigen en trekken van een ander om maar niet dat lichaam terug te willen cq kunnen geven. Kankerkapitalisten. Die gasten moeten figuurlijk kapot net zoals diezelfde figuren die de indianen hadden benadeeld. Dan is het recht pas geschied lijkt mij. Schandelijk om jezelf op te offeren over te geven aan een machtsmiddel cq geld. Gore loeders dat het zijn. De indianen moeten gewoon vrij zijn. Amerikanen zijn dat toch ook op het wereldtoneel? Slappe hap. Drogredenaties en gedachten koesteren gebaseerd op kanker. Oftewel nationalistisch gedachtegoed koesteren en ervan overtuigd zijn dat uncle Sam alles kan. Je moeder :P

Ze betalen aan elk persoon btw 15.000 euro. Als je je maar overgeeft. Fijn om een indiaan te zijn. Is het niet?

[ Bericht 9% gewijzigd door Faz3D op 16-07-2017 22:15:55 ]
  zondag 16 juli 2017 @ 22:29:52 #32
323401 Kijkertje
met filter
pi_172472845
registreer om deze reclame te verbergen
Tja het lijkt er op dat 's lands cultuur wel vernietigd mag worden door een cultuur die van mening is dat deze hoogstaander is dan de aanwezige cultuur.

Europeanen die koloniseerden hadden altijd het excuus dat ze 'beschaving' kwamen brengen in primitieve culturen. Met immigranten is het tegenwoordig het omgekeerde. Men is bang dat onze 'betere' cultuur door de instroom van immigranten 'primitiever' wordt.
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
pi_172473117
quote:
6s.gif Op zondag 16 juli 2017 22:29 schreef Kijkertje het volgende:
Tja het lijkt er op dat 's lands cultuur wel vernietigd mag worden door een cultuur die van mening is dat deze hoogstaander is dan de aanwezige cultuur.

Europeanen die koloniseerden hadden altijd het excuus dat ze 'beschaving' kwamen brengen in primitieve culturen. Met immigranten is het tegenwoordig het omgekeerde. Men is bang dat onze 'betere' cultuur door de instroom van immigranten 'primitiever' wordt.
Moeilijke zaak lijkt mij. Maar alles heeft een oorzaak en gevolg. Net als dat Nederland oorspronkelijk Fries is. Want daar komt het ten diepste wel op neer. Geen goed volk maar eentje wel: https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Pier_Gerlofs_Donia

Note: zwaard ligt in een waardeloos museum vol met prulleria te verrotten. Ligt geen eens in het echte huis waar dat zwaard thuishoort al lees ik het goed. Jatten dat ding. Kom op stelletje diepfries. Zure zulten horen niet te bederven. Zijn niet voor niet zuur. Dat zwaard smaakt nergens meer naar aangezien een marrokaanse vrouw geen zwaard mag hanteren. Hoogverraad. Misschien vandaar dat ze een soort NSBer was. Die dragen geen zwaard. Doen alles stiekem. Kon ook een goede zijn. Dan hoort die zooi thuis in Marokko. Dubbele paspoorten kan natuurlijk niet. Wegwezen met die exotische danseres. Die begrijpt niks van zo'n zwaard. Durft ze niet die kankerhoer :D :') allemaal stiekem doen onder je kleding en maar vunnepozen. Viezerik. Maak dat zwaard eens schoon. Lees: je eigen snede. Vies meiske wat van binnen zo lelijk als de nacht is en vanonder naar zure zult stinkt. Optyfen met je dubbele moraal. En maar een ander dienen en niet het land waar je thuishoort. Geweldig die overeenkomsten. Lachen geblazen. Multiculti bende. Maar goed ze was wel knap en op foto's kunnen we altijd geilen van zo'n vrouw in een museum. Jat gewoon dat zwaard en steek die dooie pier eens in haar schede waar die thuishoort. Mooi op slot en achter grendel heel dat stinkverleden.

Ook mooi: BŻter, brea en griene tsiis, wa't dat net sizze kin, is gjin oprjochte Fries" wat zoveel betekent als: "Boter, roggebrood en groene kaas, wie dat niet zeggen kan is geen oprechte (ware) Fries"

Ze konden allebei niet weten dat het boter kaas en eieren was. Die ham snij je door. Die maak je niet nat. Die mag niet zuur worden. Dan bederft ie niet. En een pier is en blijft een wurm. Kan ook steken als een zwaard maar dan in snede. Bloeden moet ze toch die maagd. Alleen dan kan je bloed zien. Niet als je een hoer bent geweest. Waren ze misschien ook niet maar goed. Het blijven mooie zinspelingen.

Nederland werd wat dat betreft altijd naar de kloten geholpen. Als men de landsgrenzen en vormen beziet zoals het verloop van grenzen en oevers en kustlijnen.

Al was het niet door wind, dan was het wel door water. En al was het wel niet door de Engelsen dan wel de Fransen dan wel de Angelsaksen dan wel de noren en Finnen die er stevig op los hoereerde. Maar het water overwon altijd gelukkig ook in ons voordeel zo ook de vloot armada en dergelijke. Ook over water heen hadden we misschien wel ergens gewonnen. Zuid Afrika de boerenoorlog. Wel veel dood en verderf aan beide kanten maar dat speelde zichzelf altijd wonderbaarlijk quitte. Getuige de de apartheid die nog steeds als louter gunstig word bestempeld tussen beide kampen. Dat is wel een mooi gewin en ook een voortvloeisel (lees geen aftreksel) van de VOC. Als afsluiter aan heel die vieze slavenpraktijken. Nederlanders of Friezen hadden daar ook last van. (Ook deterneringskampen cq slaven werkkampen in het voormalige verenigde oostindie en Japan ten tijde van 40 er jaren en heel die bende daaromheen) Wat dat betreft is dat zooitje ongeregeld wel opgelost. (Nederlanders waren en zijn ook vaak de lul geweest) Evenals de koloniŽn die wij nog ergens wettelijk bezien bezitten. Maar dat is Hollandse vrijheid in die koloniŽn die wel omgeven zijn door water. Net als Urk dat zo ooit een eiland was.

Wij als Nederlanders zijnde en sprekende zijn symbolisch gezien ook wel klaar met het letterlijke gevecht tegen water. Nu niet. Het werkt nu in ons voordeel. Heel dat deltaplan en dergelijke en overzee is het rustig. Weinig nieuws meer onder de zon die wij als Nederlanders altijd in het water zien zakken.

Schepen en jachten (oceanco) en andere werven in Friesland en Groningen leveren nog steeds mooi spul. Ook riviercruisers en de vele nieuwbouwcascos die liggen te verrotten wegens geen kapitaal. Overal ziet men casco's. Kredietcrisis is in het leven geroepen om een goed excuus te vormen om de markt om zeep te helpen. Om te kunnen zeggen: ach het is voor ons zo zwaar :') die uitspraak hoorde men overal. En nog steed moeten we de broek ophijsen? Voor wat? M'n banaan? En de zzpers in de transportwereld zijn nu wel slaven geworden. Van de bank. Echt ondernemerschap word korte metten mee gemaakt. Vrije marktwerking behelpt nu alles naar de kloten. Makkelijk te stellen: een economisch vlot draaiende maatschappij als men op de top zit. Oftewel, grote bedrijven bundelen krachten om kantoor technisch samen te werken. En de Hollandse werkende man word tot op het bot kaal gefreten. (Vooral zzpers) en dan stellen net als in Amerika: als je alles voor mogelijk houd dan is ook alles mogelijk op eigen kracht. Mooi niet nu botst de zzpers tegen kantoren aan die mededingingsbelangen hebben en technisch gesproken teveel monopolie bezitten. Vrije markt is weg. Lees schippersbeurs. Waar men gewoon kon zeggen: tegen die prijs werk ik niet. Nu is het simpel. Een vaste prijs. En dan door heel het land. Ook boeren die maar aan moeten ploeteren en leeg worden gezogen. De staatskas word niet gespekt. Nee Brussel trekt aan de touwen. En maar luisteren naar die mafkezen die list en bedrog verzinnen om geld af te roffelen. Zoals: stallen mesterij. Koeien moeten zus en zo zijn. Geen banaan mag meer recht zijn. Die is al symbolisch krom gehoereerd en gaat niet meer recht omhoog staan. Die banaan blijft wel krom. Die durft niet omhoog. In Brussel wel, die geilen op touwtjes waaraan men kan trekken. Lekker hoor dat trekken. Dat ding is en blijft krom. En maar de broek ophijsen. Nergens voor nodig als je in een pak mag lopen. Zo'n stijve zie je echt niet hoor :') die is verborgen. In het donker spelen ze in Brussel beroerde praktijken. Belgie is toch geen Rome geworden of niet? Oja, Europa.

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Europa_(mythologie)

Een wijf zonder ballen en maar pijpen.

En excuus is een dooddoener me dunkt. Al die praktijken van slaven en geloof en handel kwam altijd later in het spel spreekwoordelijk beschreven.

Men zag eerst land en had een plan en eenmaal op land is het van: holy fucking shit its a dinosaur jesus christ what the fuck. En dan begint de ellende soort van. Niet gelijk ten diepste bezien.

[ Bericht 2% gewijzigd door Faz3D op 16-07-2017 23:39:44 ]
  zondag 16 juli 2017 @ 23:19:22 #34
323401 Kijkertje
met filter
pi_172473892
quote:
1s.gif Op zondag 16 juli 2017 22:44 schreef Faz3D het volgende:

[..]

Moeilijke zaak lijkt mij. Maar alles heeft een oorzaak en gevolg. Net als dat Nederland oorspronkelijk Fries is. Want daar komt het ten diepste wel op neer. Geen goed volk maar eentje wel: https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Pier_Gerlofs_Donia

Nederland werd wat dat betreft altijd naar de kloten geholpen. Als men de landsgrenzen en vormen beziet zoals het verloop van grenzen en oevers en kustlijnen.

Al was het niet door wind, dan was het wel door water. En al was het wel niet door de Engelsen dan wel de Fransen dan wel de Angelsaksen dan wel de noren en Finnen die er stevig op los hoereerde. Maar het water overwon altijd gelukkig ook in ons voordeel zo ook de vloot armada en dergelijke. Ook over water heen hadden we misschien wel ergens gewonnen. Zuid Afrika de boerenoorlog. Wel veel dood en verderf aan beide kanten maar dat speelde zichzelf altijd wonderbaarlijk quitte. Getuige de de apartheid die nog steeds als louter gunstig word bestempeld tussen beide kampen. Dat is wel een mooi gewin en ook een voortvloeisel (lees geen aftreksel) van de VOC. Als afsluiter aan heel die vieze slavenpraktijken. Nederlanders of Friezen hadden daar ook last van. (Ook deterneringskampen cq slaven werkkampen in het voormalige verenigde oostindie en Japan ten tijde van 40 er jaren en heel die bende daaromheen) Wat dat betreft is dat zooitje ongeregeld wel opgelost. (Nederlanders waren en zijn ook vaak de lul geweest) Evenals de koloniŽn die wij nog ergens wettelijk bezien bezitten. Maar dat is Hollandse vrijheid in die koloniŽn die wel omgeven zijn door water. Net als Urk dat zo ooit een eiland was.

Wij als Nederlanders zijnde en sprekende zijn symbolisch gezien ook wel klaar met het letterlijke gevecht tegen water. Nu niet. Het werkt nu in ons voordeel. Heel dat deltaplan en dergelijke en overzee is het rustig. Weinig nieuws meer onder de zon die wij als Nederlanders altijd in het water zien zakken.

Schepen en jachten (oceanco) en andere werven in Friesland en Groningen leveren nog steeds mooi spul. Ook riviercruisers en de vele nieuwbouwcascos die liggen te verrotten wegens geen kapitaal. Overal ziet men casco's. Kredietcrisis is in het leven geroepen om een goed excuus te vormen om de markt om zeep te helpen. Om te kunnen zeggen: ach het is voor ons zo zwaar :') die uitspraak hoorde men overal. En nog steed moeten we de broek ophijsen? Voor wat? M'n banaan? En de zzpers in de transportwereld zijn nu wel slaven geworden. Van de bank. Echt ondernemerschap word korte metten mee gemaakt. Vrije marktwerking behelpt nu alles naar de kloten. Makkelijk te stellen: een economisch vlot draaiende maatschappij als men op de top zit. Oftewel, grote bedrijven bundelen krachten om kantoor technisch samen te werken. En de Hollandse werkende man word tot op het bot kaal gefreten. (Vooral zzpers) en dan stellen net als in Amerika: als je alles voor mogelijk houd dan is ook alles mogelijk op eigen kracht. Mooi niet nu botst de zzpers tegen kantoren aan die mededingingsbelangen hebben en technisch gesproken teveel monopolie bezitten. Vrije markt is weg. Lees schippersbeurs. Waar men gewoon kon zeggen: tegen die prijs werk ik niet. Nu is het simpel. Een vaste prijs. En dan door heel het land. Ook boeren die maar aan moeten ploeteren en leeg worden gezogen. De staatskas word niet gespekt. Nee Brussel trekt aan de touwen. En maar luisteren naar die mafkezen die list en bedrog verzinnen om geld af te roffelen. Zoals: stallen mesterij. Koeien moeten zus en zo zijn. Geen banaan mag meer recht zijn. Die is al symbolisch krom gehoereerd en gaat niet meer recht omhoog staan. Die banaan blijft wel krom. Die durft niet omhoog. In Brussel wel, die geilen op touwtjes waaraan men kan trekken. Lekker hoor dat trekken. Dat ding is en blijft krom.

En excuus is een dooddoener me dunkt. Al die praktijken van slaven en geloof en handel kwam altijd later in het spel spreekwoordelijk beschreven.

Men zag eerst land en had een plan en eenmaal op land is het van: holy fucking shit its a dinosaur jesus christ what the fuck. En dan begint de ellende soort van. Niet gelijk ten diepste bezien.
Natuurlijk had kolonisatie in eerste instantie een economische reden. Het punt is dat veel immigranten nu verweten wordt om economische redenen naar 'het Westen' te willen komen en dat dat nu als verwerpelijk wordt beschouwd.

Edit: die lange posts van je zijn niet erg bevorderlijk voor een discussie btw. ;)

[ Bericht 1% gewijzigd door Kijkertje op 16-07-2017 23:25:09 ]
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
pi_172475076
quote:
6s.gif Op zondag 16 juli 2017 23:19 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Natuurlijk had kolonisatie in eerste instantie een economische reden. Het punt is dat veel immigranten nu verweten wordt om economische redenen naar 'het Westen' te willen komen en dat dat nu als verwerpelijk wordt beschouwd.

Edit: die lange posts van je zijn niet erg bevorderlijk voor een discussie btw. ;)
Nee. Men was gewoon benieuwd. Wat zou jij doen? Urk is een eiland. Kan je alleen aandoen per schip. Of een Pampus maken. Dan weet je waar een eiland is. Men kan niet weten wat over het water heen te zien is. Wat zou jij doen? Je zit gewoon te bekokstoven. Stel je voor dat er land is. En dan? En koloniseren is geen politiek spel. Het is een gevolg van het vinden van bijvoorbeeld goud. Lees de goudkoorts in Alaska. Praktijken als trouwen met de handschoen in een kistje. Dan weet je echt niet wat je krijgt. Je hoort enkel wat verhalen. Ja de mooie natuurlijk :') bedriegerij was het toen. Evenals de folders die onder vluchtelingen worden verspreid. Toont wel overeenkomsten. Nu is het een betaalde en of gratis overtocht. Toen ook ten diepste. Die verhalen zijn er ook qua overtocht. Dusja. Misschien wel fair die vluchtelingen van nu.

Wij zijn alleen geen indianen :P

De Spanjaarden begonnen pas te glunderen toen ze goud zagen. En wisten hoe ze de bende onschadelijk konden maken. Terwijl het geen bende was. De leider uitschakelen en het volk snapte er niks van. Pure dwang om te luisteren naar poppetjes. Kolonisatie houd dat niet in. Ook niet in zuid Afrika ten diepste. Die neger was al bekend. Het bestaan van bosjesmannen zoals hutsis en tutsis. Die zag men pas later en lees je eens misschien objectief in in die verhalen. Dan sta je denk ik wel te kijken dat het echt ook kut was. Ipv alle eer aan god en weg met de negers itt de groep IS die dat wel schreeuwt en bezigt. Die groepjes waren er trouwens toen ook. Die het goed vonden om de negers te moorden in naam van God. Die figuren ken ik ook in Nederland. Pure racisten. En maar trots zijn op die boeren. Ik ook daar niet van. Maar net eff wat anders. Het is niet een en al ellende. Ook liefde tegenover het ander 'soort' wederzijds welteverstaan toen zag men die vrucht en nu ook in Nederland. Maakt niet uit meer bijna een kleur. Wie weet is ooi dat onderscheid er nooit meer te maken. Die boeren wilden werken en negers ook. Die hielpen ook mee. En soort van niet gedwongen. Wat kon men anders? Bosjesman blijven? En maar blijven vechten onderling als zwarten onder elkaar? Nu hebben ze vooruitgang en ach een dooddoener, die beginnen nu te bijten en willen het opgebouwde zichzelf toe eigenen. En alles gaat kapot. Die blanken weer. Tuurlijk joh. Zijn echt niet allemaal brabonegers. Het worden daar dan ook houtkoppen genoemd. Ook geen toeval. Hout is barstig. Je bent zo gekrenkt. Er hoeft maar iets te gebeuren en ze hangen aan je lippen. Enorm nieuwsgierig. Totaal ander volk zoals een doorsnee marrokaan of hollander die al vanalles gewent is. Die weten wel wat arm is. Hoeven niet per defintie rijk te zijn bijvoorbeeld. Mugabe of weet ik veel wel. Voor die lui is dat nieuw en geld opent alle deuren. Evenals de diamantmijnen die ze in bezit hebben. De zwarten laten 1 persoon profiteren omdat die zwart is. De rest denkt een zwarte is aan de macht. Dan alleen is het goed. Die blanken zijn toch slavendrijvers. Moeten werken. Welnu ik mag eindelijk lui zijn. Niet letterlijk bedoeld. Zo kan men denken en ik ben daar bang voor. Lui volk die zwarten evenals de Mexicanen. Het Panama kanaal was een ramp om aan te leggen. Lees over dat volk. Ook zo lui als de tyfus en werken kunnen ze niet. Ja Hollanders wel. Kijk eens om je heen. Die willen werken. (Nu amper, saai eendodend werk op veel vlakken over arbeid kan je amper spreken)

Tja. Dat is puur persoonlijk. Het is ook verwerpelijk. Het naampje vluchteling is in Europees verband dan ook verkracht. In vroegere tijden ging dat anders. Toen haalde Nederland zelfstandig vluchtelingen op. Mensen die in nood waren. Roemenen Bulgaren en tjechen en Polen. Daar werd goed voor gezorgd.

Generaal pardon mag en kan men niet meer geven naar mijn inziens. Anders is Pim's inzet voor niks geweest. Dus ik zou niet weten hoe men dat kan en mag oplossen. Sommigen horen hier gewoon niet thuis.

Aanranden en verkrachten en vrouwen beledigen en bedreigen. Zelfs verhalen over mannen die vrouwen kidnappen en thuis verkrachten. Nederlandse mensen zijn de goedheid zelve. Die zien geen gevaar zijn de onschuld ten diepste zelve. En die vrouwen evenals dat meiske die de dader hoogstpersoonlijk vond die denken in eerste instantie, ach dat is ook een mens. Vrouwkes en meiskes worden bang gemaakt. Nergens voor nodig.

Misschien wel grappig om te lezen. Vandaar :P

[ Bericht 2% gewijzigd door Faz3D op 17-07-2017 00:17:39 ]
pi_172475169
quote:
1s.gif Op maandag 17 juli 2017 00:07 schreef Faz3D het volgende:

[..]

Nee. Men was gewoon benieuwd. Wat zou jij doen? Urk is een eiland. Kan je alleen aandoen per schip. Of een Pampus maken. Dan weet je waar een eiland is. Men kan niet weten wat over het water heen te zien is. Wat zou jij doen? Je zit gewoon te bekokstoven. Stel je voor dat er land is. En dan? En koloniseren is geen politiek spel. Het is een gevolg van het vinden van bijvoorbeeld goud. Lees de goudkoorts in Alaska. Praktijken als trouwen met de handschoen in een kistje. Dan weet je echt niet wat je krijgt. Je hoort enkel wat verhalen. Ja de mooie natuurlijk :') bedriegerij was het toen. Evenals de folders die onder vluchtelingen worden verspreid. Toont wel overeenkomsten. Nu is het een gratis overtocht. Toen ook. Dusja. Misschien wel fair die vluchtelingen van nu.

De Spanjaarden begonnen pas te glunderen toen ze goud zagen. En wisten hoe ze de bende onschadelijk konden maken. Terwijl het geen bende was. De leider uitschakelen en het volk snapte er niks van. Pure dwang om te luisteren naar poppetjes. Kolonisatie houd dat niet in. Ook niet in zuid Afrika ten diepste. Die neger was al bekend. Het bestaan van bosjesmannen zoals hutsis en tutsis. Die zag men pas later en lees je eens misschien objectief in in die verhalen. Dan sta je denk ik wel te kijken dat het echt ook kut was. Ipv alle eer aan god en weg met de negers itt de groep IS die dat wel schreeuwt en bezigt. Die boeren wilden werken en negers ook. Die hielpen ook mee. En soort van niet gedwongen. Wat kon men anders? Bosjesman blijven? En maar blijven vechten onderling als zwarten onder elkaar? Nu hebben ze vooruitgang en ach een dooddoener, die beginnen nu te bijten en willen het opgebouwde zichzelf toe eigenen. En alles gaat kapot. Die blanken weer. Tuurlijk joh. Zijn echt niet allemaal brabonegers. Het worden daar dan ook houtkoppen genoemd. Ook geen toeval. Hout is barstig. Je bent zo gekrenkt. Er hoeft maar iets te gebeuren en ze hangen aan je lippen. Enorm nieuwsgierig. Totaal ander volk zoals een doorsnee marrokaan of hollander die al vanalles gewent is. Die weten wel wat arm is. Hoeven niet per defintie rijk te zijn bijvoorbeeld. Mugabe of weet ik veel wel. Voor die lui is dat nieuw en geld opent alle deuren. Evenals de diamantmijnen die ze in bezit hebben. De zwarten laten 1 persoon profiteren omdat die zwart is. De rest denkt een zwarte is aan de macht. Dan alleen is het goed. Die blanken zijn toch slavendrijvers. Moeten werken. Welnu ik mag eindelijk lui zijn. Niet letterlijk bedoeld. Zo kan men denken en ik ben daar bang voor. Lui volk die zwarten evenals de Mexicanen. Het Panama kanaal was een ramp om aan te leggen. Lees over dat volk. Ook zo lui als de tyfus en werken kunnen ze niet. Ja Hollanders wel. Kijk eens om je heen. Die willen werken. (Nu amper, saai eendodend werk op veel vlakken over arbeid kan je amper spreken)

Tja. Dat is puur persoonlijk. Het is ook verwerpelijk. Het naampje vluchteling is in Europees verband dan ook verkracht. In vroegere tijden ging dat anders. Toen haalde Nederland zelfstandig vluchtelingen op. Mensen die in nood waren. Roemenen Bulgaren en tjechen en Polen. Daar werd goed voor gezorgd.

Generaal pardon mag en kan men niet meer geven naar mijn inziens. Anders is Pim's inzet voor niks geweest. Dus ik zou niet weten hoe men dat kan en mag oplossen. Sommigen horen hier gewoon niet thuis.

Aanranden en verkrachten en vrouwen beledigen en bedreigen. Zelfs verhalen over mannen die vrouwen kidnappen en thuis verkrachten. Nederlandse mensen zijn de goedheid zelve. Die zien geen gevaar zijn de onschuld ten diepste zelve. En die vrouwen evenals dat meiske die de dader hoogstpersoonlijk vond die denken in eerste instantie, ach dat is ook een mens. Vrouwkes en meiskes worden bang gemaakt. Nergens voor nodig.

Misschien wel grappig om te lezen. Vandaar :P
Eeeeh nee. Als je je punt in een paar regels kan samenvatten reageer ik wel weer :P
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
pi_172475345
quote:
11s.gif Op maandag 17 juli 2017 00:13 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Eeeeh nee. Als je je punt in een paar regels kan samenvatten reageer ik wel weer :P
Kolonisatie is niet stellig te onderbouwen. Het is niet verkeerd. Het is niet goed het is niet fout. Het gaat zoals het ging. Dat wil ik duidelijk maken. Een makkelijke eenduidige conclusie kan ik wel trekken. Maar die kan ik niet trekken omdat het niet eenvoudig is om te stellen: kolonisatie is per defintie niet goed. Of per defintie wel. Wat ik bedoel is gewoon van: je krijgt brokken als je als kleur of soort een ander kleur of soort tegenkomt. Dan krijg je altijd brokken. Oftewel. Ik zie het ook in mezelf: wat als ik met een donker gekleurde of moslim thuis zou komen? Ik zie het al voor me. Jammer hoor dat je dat wilt. Terwijl ik het niet erg zou vinden om daadwerkelijk bij wijze van die keuze te maken. Dat is puur een gevoel van: liever niet. Zo ook met het maken van een eenduidig punt aangaande immigratie en kolonisatie: liever niet. Ik heb ook een onderbuikgevoel die ik koester. Wie dan niet? Wij allemaal wel. De anderen ook :') om maar weer te wijzen. Dat doe ik dan weer. Ja maar hun. Ons kan ik er niet persoonlijk van maken. Wie wel? Ben benieuwd wie als eerste de steen gooit figuurlijk gesproken :P

IntuÔtief zitten we er altijd naast me dunkt. Er is dan ook geen slachtoffer. Je kan je enkel slachtoffer voelen. En dat wilt men. Dat doet men ook intuÔtief. Niemand is per defintie slachtoffer. Ook lastig om daar verder op door te borduren maar er zijn wel degelijk die slachtoffers en die slachtoffers moet men helpen die geen slachtofferrol spelen. Die dat daadwerkelijk zijn. Probeer daar maar eens intuitief uit te komen. Lukt bij wijze van niet. Wat als? En dan gaat men al op de bek. Men weet het niet. Pas als je iets in huis hebt weet je wat je aan de haak hebt geslagen. En daar bedoel ik mee. De vis die men vangt of binnenhaalt of opdient wie weet is die wel ziek of slachtoffer. Maar wat is een zieke vis? Die leeft gewoon. Je kan het niet zien dat die ziek is. Behalve als je moet schijten. Dan ruik je pas de muffe zieke zure lucht. Om zoiets te hebben van: wat ik nu binnen in huis had gehaald was jammergenoeg niet de bedoeling. Maar ach. Het went. Die lucht trekt vanzelf wel weg. :P de schijt moet je enkel opruimen en die plee van ongenade eens even schoonmaken. Dat is altijd nodig als je ziek was. Een slachtoffer ben je dan ook niet van een vis :P

[ Bericht 26% gewijzigd door Faz3D op 17-07-2017 00:31:59 ]
pi_172475439
quote:
1s.gif Op maandag 17 juli 2017 00:22 schreef Faz3D het volgende:

[..]

Kolonisatie is niet stellig te onderbouwen. Het is niet verkeerd. Het is niet goed het is niet fout. Het gaat zoals het ging. Dat wil ik duidelijk maken. Een makkelijke eenduidige conclusie kan ik wel trekken. Maar die kan ik niet trekken omdat het niet eenvoudig is om te stellen: kolonisatie is per defintie niet goed. Of per defintie wel. Wat ik bedoel is gewoon van: je krijgt brokken als je als kleur of soort een ander kleur of soort tegenkomt. Dan krijg je altijd brokken. Oftewel. Ik zie het ook in mezelf: wat als ik met een donker gekleurde of moslim thuis zou komen? Ik zie het al voor me. Jammer hoor dat je dat wilt. Terwijl ik het niet erg zou vinden om daadwerkelijk bij wijze van die keuze te maken. Dat is puur een gevoel van: liever niet. Zo ook met het maken van een eenduidig punt aangaande immigratie en kolonisatie: liever niet. Ik heb ook een onderbuikgevoel die ik koester. Wie dan niet? Wij allemaal wel. De anderen ook :') om maar weer te wijzen. Dat doe ik dan weer. Ja maar hun. Ons kan ik er niet persoonlijk van maken. Wie wel? Ben benieuwd wie als eerste de steen gooit figuurlijk gesproken :P
Wanneer is kolonisatie in jouw beleving dan wel 'goed'? En graag een kort antwoord! }:|
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
pi_172475559
quote:
5s.gif Op maandag 17 juli 2017 00:28 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Wanneer is kolonisatie in jouw beleving dan wel 'goed'? En graag een kort antwoord! }:|
Geen idee. Ik kan me het niet voorstellen. Hoe moet het zijn? De ander kan positief bedoeld ook kwaad in de zin hebben :P dan worden we slachtoffer. Dan hebben wij voorrang ofzo? Klopt nooit. Kolonisatie is niet logisch. Zoiets gebeurd gewoon en achteraf ziet men de naweeŽn en de gebreken van zichzelf in. Net als dat ik op latere leeftijd ervoor wil zorgen dat ik geen gewetenswroeging heb. Dat is het enigste wat men in zo'n situatie kan veroorloven. Geweten is enkel relatief. De ander heeft soms geen verantwoordelijkheidsgevoel in. Wamt dat houd het in. Om integer te kunnen zijn. Dat is per defintie niemand. Je kan niemand per defintie het vertouwen gunnen en of veroorloven dat iemand al het vertrouwen moet verkrijgen. Niemand is integer. Je kan het wel zien aan iemand daar niet van. Maar dat zie je niet als je zelf geen 'goed' geweten bezit. En wij als mens verwateren snel. Oftewel, ik zou het echt niet weten. Het moet dan allemaal stipt en enkel juist verlopen. Maar hoe krijg je dat voor elkaar als je opstand kan krijgen wetende dat we dat bijvoorbeeld kunnen krijgen? Dat kan je niet tegenhouden. Men ziet niet wat men doet. De ander kan opeens exploderen. Wat nu ook het geval is. Te vergelijken met dat huichelachtige antifa. En maar stennis schoppen. Uit een gevoeletje. Meer niet. IntuÔtief handelt men meer niet. En kan men ook niet. Men kan het niet begrijpen. Dan word je boos of opstandig. En dan ben je in een staat of word je in een staat gesteld gevoelsmatig. Lopende testosteronbommen. Niet kleurmatig bedoeld. Een treffende gelijkenis. Eens komt zo'n figuur klaar. Of wil dat.

Gelovigen oftewel christenen mogen dat ten diepste niet doen. Genoeg grond en reden voor om niet te demonstreren. Hopen dat hun goede leiders hebben. Die houden al jaren de boel in het gareel cq in de gaten. Lees sgp. Die gasten zijn niet dom. Let maar op m'n woorden ;)

Bas was dat wel soort van. Ging niet mee met de tijd kon dat ook niet uit eigen overtuiging. Kees krijgt z'n bek al mee en heeft die ook. Ook Elbert die naar mijn idee een sterke visie heeft oftewel weet waar die voor staat. Heeft denk ik een goede lepel in de pap. Die weet wat die roert en beroert. Beiden hebben zich dan ook spreekwoordelijk ontdaan van het luisteren naar het volk. Zo moeten zijn. Die doen dat niet. Gaan zelfstandig mee met de tijd. Kan ik van kuzu en ozturk niet zeggen die als slaafjes van en over het luidruchtige volk willen regeren en funtioneren. Letterlijk. Die zeggen wat ze moeten zeggen en weten niet wat ze zeggen. Enkel onrust naar mijn inziens. Enkel opspraak en ophef en stennis schoppen. Om in een lampje te staat en te shinen. Poppenkast word het met dat volk. Getuige ook Wilders en Pechtold die er een bende van maken en enkel vinger kunnen wijzen naar de ander. De nestor mis ik soms wel. Die eff duidelijk orde op zaken kon stellen. Was wat dat betreft soms echt een baas :)

[ Bericht 7% gewijzigd door Faz3D op 17-07-2017 00:53:25 ]
pi_172475721
quote:
1s.gif Op maandag 17 juli 2017 00:39 schreef Faz3D het volgende:

[..]

Geen idee. Ik kan me het niet voorstellen. Hoe moet het zijn? De ander kan positief bedoeld ook kwaad in de zin hebben :P dan worden we slachtoffer. Dan hebben wij voorrang ofzo? Klopt nooit. Kolonisatie is niet logisch. Zoiets gebeurd gewoon en achteraf ziet men de naweeŽn en de gebreken van zichzelf in. Net als dat ik op latere leeftijd ervoor wil zorgen dat ik geen gewetenswroeging heb. Dat is het enigste wat men in zo'n situatie kan veroorloven. Maar wij als mens verwateren snel. Oftewel, ik zou het echt niet weten. Het moet dan allemaal stipt en enkel juist verlopen. Maar hoe krijg je dat voor elkaar als je opstand kan krijgen wetende dat we dat bijvoorbeeld kunnen krijgen? Dat kan je niet tegenhouden. Men ziet niet wat men doet. De ander kan opeens exploderen. Wat nu ook het geval is. Te vergelijken met dat huichelachtige antifa. En maar stennis schoppen. Uit een gevoeletje. Meer niet. IntuÔtief handelt men meer niet. En kan men ook niet. Men kan het niet begrijpen. Dan word je boos of opstandig. En dan ben je in een staat of word je in een staat gesteld gevoelsmatig. Lopende testosteronbommen. Niet kleurmatig bedoeld. Een treffende gelijkenis. Eens komt zo'n figuur klaar. Of wil dat.

Gelovigen oftewel christenen mogen dat ten diepste niet doen. Genoeg grond en reden voor om niet te demonstreren. Hopen dat hun goede leiders hebben. Die houden al jaren de boel in het gareel cq in de gaten. Lees sgp. Die gasten zijn niet dom. Let maar op m'n woorden ;)

Bas was dat wel soort van. Ging niet mee met de tijd kon dat ook niet uit eigen overtuiging. Kees krijgt z'n bek al mee en heeft die ook. Ook Elbert die naar mijn idee een sterke visie heeft oftewel weet waar die voor staat. Heeft denk ik een goede lepel in de pap. Die weet wat die roert en beroert.
Sorry, je wijdt veel te veel uit en ik vind je erg onsamenhangend. Kan er geen touw aan vastknopen en heb geen idee waar je heen wilt en wat je nou eik wil zeggen. Ik hou het voor gezien :W
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
pi_172475956
quote:
13s.gif Op maandag 17 juli 2017 00:52 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Sorry, je wijdt veel te veel uit en ik vind je erg onsamenhangend. Kan er geen touw aan vastknopen en heb geen idee waar je heen wilt en wat je nou eik wil zeggen. Ik hou het voor gezien :W
Nogmaals. Dat kan niemand als conclusie trekken. Ik verwater niet. Ik probeer dat punt kracht bij te zetten met het eerdergenoemde. Meer niet. Mijn mening is dan ook grondig: geen mens kan zichzelf dat veroorloven om een conclusie cq stellingname over kolonisatie te maken en te bezigen. Wij moeten daar ons in gaan verdiepen. Wie nu wat heeft gedaan. Niet per defintie. Meer van: is het echt opgelost? Kolonisatie kan men enkel oplossen. De fouten aan het licht brengen die beide kanten en ik denk juist meerdere kanten gemaakt hebben. Wijzen naar 2 poppetjes van beide kanten kunnen we altijd wel doen. Daar gaat het niet om. Het gaat constant en specifiek om het geheel van de term kolonisatie. Naar het hele plaatje moet men kijken. Niet gaan vingerwijzen van kijk, en toen! Dan zegt de ander simpelweg van: BAM en dan. Ja en toen en dan en dan en toen gezever en gezeik is dan echt nutteloos en kansloos hypocriete bezigheidstherapie. Ook denkenderwijs. Het gehele plaatje. Dan moet je objectief leren blijven. En dat lukt niet iedereen.

Dekolonisatie bestaat niet. Dat is verbanning. Kolonisatie bestond. Dat kan niet meer bestaan. Oftewel dat moet opgelost worden. En daar zijn ze hopelijk mee bezig. Evenals immigratie wat men daar wel mee kan vergelijken. Maar in principe nooit evenredig op gelijke hoogte kan stellen. Dat is iets anders. Vluchtende en een toevlucht zoekende mensen. De wanhoop nabij en letterlijk en figuurlijk de afgrond nabij. Net schapen die zich zonder het te weten in een ravijn laten storten. Ze weten niet wat ze doen. En wij weten niet wat ze doen. Wat bezielt ze? Wat drijft ze. Kom je niet achter. Nooit. Liegen en bedriegen met dubbele paspoorten kunnen we allemaal. Onszelf als 16 jarige en 30 jarige homo onszelf voordoen kunnen we allemaal. Het tegendeel is immers toch niet te bewijzen. Lekker makkelijk binnenkomen dan zonder een bewijs. En maar mekkeren en maar tieren en maar schelden op de Nederlandse man. Ja maar hun hebben alles. Ja duh. Jij hebt niets snotaap. Werken voor je centen. Zielig en een slachtoffer spelen kunnen we allemaal. Trieste kinderen worden het en zijn het. De linkse mens vind dat zielig. Ach kijk. Zo onschuldig. Ja tuurlijk. Als je met ze praat. Niet als je ziet wat ze uitspoken die kwadejongens. Ja ik wist het niet. Leugen. Huidskleur. Geloof. Was eff doorgeslagen man. Geen gebrek aan excuses. Ach wat lief. En ons maar in de maling nemen en op de pof leven van onze centen want dat is wat er letterlijk gaande is. Kijk ons eens slachtoffer zijn. En hoe de Nederlandse mentaliteit wel bijgebracht kan worden? Joh verdomme kijk eens om je heen buiten deze kankerstad die stank bezit. Kijk eens naar Pampus, het fort. Ga daar eens heen. Kijk eens naar de deltawerken. Kiek ze goan jonge. Zoiets. Maar hoe men dat letterlijk bijgebracht kan worden? Geen idee. Extreem moeilijk haalbaar en het lijkt me nog de vraag of het nut heeft om je daar volledig aan te wijden en alle energie in te willen steken. Ze stelen gewoon de harten en de ziel van het volk. Die ontnemen ze. En maar gek doen en gallen. En verkrachten. Ik ben dan niet zwartgallig maar ik weet zeker dat dat effecten heeft op het volk. Links ontwijkt alles en rechts zoekt die verhalen tot den treure op. En maar vingerwijzen met z'n allen. Rechts naar de immigrant. Links wijst altijd naar rechts, slinkserwijzen kan je ze immers toch niet verkrijgen. Het zogenaamde barmhartige volk. :') recht en links moeten hun visie bundelen. Om samen naar dat zooitje ongeregeld te kunnen kijken. Maar dat durven ze niet. Ze willen geen blaren op d'r handen en voeten. Daar zijn ze bang voor. Bang om ooit eens het vingertje naar jezelf te verkrijgen. Schijters zijn het. Zonder lef. We kunnen beter braboneger in de tweede kamer zien te krijgen. Dat is een negerzoen. Wie weet kunnen negers wel verzoenen. Die zijn niet duivels zoals die boeren ooit dachten. De wilde man.

Moslims hebben die mensen overigens ook naar mijn mening. Boef is verkeerd om gekeerd bekeerd en onbekeerd volgens velen en eerst deed die het ook niet goed was die ook verkeerd om gekeerd en onbekeerd volgens moslims mede theologen en filosofen. De nieuwe burgemeester heeft al straf gehad van die zogenaamde moslim theologen en dat is trouwens wel betreurend. Want links gunt hem niks, rechts wilde gelijk alles wild ontnemen en moslims geven hem ook een trap na. Die gasten worden constant van alle kanten teniet gedaan. En Aboutaleb dan? Heeft die nog wat in te houden? Lijken dezelfde burgermeesters naar mijn idee. Mooi en goed volk me dunkt. Maar meer is het nog niet.

[ Bericht 2% gewijzigd door Faz3D op 17-07-2017 01:41:16 ]
  maandag 17 juli 2017 @ 01:52:30 #42
167383 Molurus
the talking snake
pi_172476239
Wat een woordenbrij.

Ik denk niet dat iemand daar iets van begrijpt. (Zover iemand de moeite neemt om het allemaal te lezen, ik kan iedereen aanraden dat vooral niet te doen.) En het lijkt grotendeels off topic.
Philosophy: questions that may never be answered.
Religion: answers that must never be questioned.
pi_172476529
quote:
15s.gif Op maandag 17 juli 2017 01:52 schreef Molurus het volgende:
Wat een woordenbrij.

Ik denk niet dat iemand daar iets van begrijpt. (Zover iemand de moeite neemt om het allemaal te lezen, ik kan iedereen aanraden dat vooral niet te doen.) En het lijkt grotendeels off topic.
Hoe weet je dat als je het niet gelezen hebt?
De waarheid in iemands hoofd is vaak onbuigzamer dan het sterkste staal.
pi_172476652
quote:
5s.gif Op maandag 17 juli 2017 00:28 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Wanneer is kolonie dan wel 'goed'?
Voor het ontdekken en onderzoeken van vreemde gebieden natuurlijk.
Ongetwijfeld is naast technologie en wetenschap veel flora en fauna tijdens die periode verscheept en zowel in Europa als elders geÔntroduceerd na de volksplanting.
De waarheid in iemands hoofd is vaak onbuigzamer dan het sterkste staal.
pi_172476977
quote:
15s.gif Op maandag 17 juli 2017 01:52 schreef Molurus het volgende:
Wat een woordenbrij.

Ik denk niet dat iemand daar iets van begrijpt. (Zover iemand de moeite neemt om het allemaal te lezen, ik kan iedereen aanraden dat vooral niet te doen.) En het lijkt grotendeels off topic.
Misschien moet je niet zoveel oordelen over andere mensen. Al zijn posts zijn een soort afspiegeling van zijn gedachtenproces, niet zozeer een samenvatting van zijn mening in een paar zinnen. Hij legt het ook uit in een ander topic.

We zijn niet allemaal zoals jij, maar we mogen wel allemaal reageren, zolang we ons aan de regels houden. Maar het oproepen om een ander niet te lezen.. Beetje jammer, had je hoger ingeschat.

Jij bent OK, ik ben OK.. Probeer het eens een tijdje als uitgangspunt. ^O^

[ Bericht 1% gewijzigd door Jopie78 op 17-07-2017 07:28:05 ]
pi_172478158
quote:
15s.gif Op maandag 17 juli 2017 01:52 schreef Molurus het volgende:
Wat een woordenbrij.

Ik denk niet dat iemand daar iets van begrijpt. (Zover iemand de moeite neemt om het allemaal te lezen, ik kan iedereen aanraden dat vooral niet te doen.) En het lijkt grotendeels off topic.
Een letterlijke stellingname oftewel inhoudsloze stelling kan je begrijpen. Hoe ik iets bedoel. En dat liet ik niet zien (en ook weer wel, moet je net eff liplezen)Wat puur hierop gebaseerd is: Moraal. Hoe is moraal qua rede vertalenderwijs begrijpend aan een ander over te laten komen? Nooit! Men kan enkel in of afstemmen. Gezeik zoals den Haag. Nooit kan je Goede Kolonisatie begrijpen. Is er ook niet. Ja droomwerelden en droomschetsen en plaatjes. Maar die bestaan niet. Vandaar dat conclusies mbt dit onderwerp altijd per definitie foutief zijn. Ongeldig. Te kortzichtig. Eigendunk. Puur gevoelsmatig handelen om tot die conclusie te komen. Denk daar maar eens over na svp.

Goed. Wat is goede kolonisatie? Is er simpelweg niet. Kan niet. Nadelen en afspiegelingen kan je overal zien. Het is ten dele inhoudsloos met wat ik stel. Maar ik maak er simpel een verhaal van. Zoiets kan je niet stellen of laten begrijpen. Moralistisch gedachtegoed. Enkel het intuÔtief gevoel wat wij over deze zaken enkel beschikken. En dat ook nog eens als leidraad zien? Onmogelijk. Vandaar dat 'goed' altijd subjectief blijft. Objectief kan je het verschil niet uitleggen. Logisch ook. Wat is de gouden middenlijn tussen goed en kwaad? Lees alszijnde: het goede doen. En het kwade na willen laten. Je leest te snel, ik schrijf ook met een comische insteek. Het is toch niet te begrijpen. Vandaar.

Enkel kijken in het geheel wat 2 partijen gedaan hebben. En dan zoiets hebben van: tering wat mooi. Het is maar geschiedenis. Meer niet. Doden kunnen niet spreken. Doen niemand kwaad. Van de geschiedenis kan en dient men naar mijn idee enkel en alleen te leren. Wij konden evengoed in hun schoenen staan en ook een neger of een albino daar zijn? Het leven is geen pretje geweest. Nog steeds niet. Dan moeten we het 'goede' ermee doen. Niet om vuur mee te stoken of ophef. Enkel mensen die op hun pikkie getrapt zijn schijnbaar. Die hebben een overtuiging. Hoe kan ik hun overtuigen? Nooit. Want ik heb geen conclusie of een eenduidige visie net als hun. Ik snap die gasten niet. Denk eff na. Verdiep je eens even.

Ja ehm wat moet of dient opgelost te worden?? Wees eens dan duidelijk! ;) vertel! Ik ben benieuwd! Kunnen ze toch niet uitleggen. Die slachtoffers. Enkel subjectief geblaat en gemekker op intuÔtief gevoel handelend en denkend. Goed zelfstandig geworden :) Oh wat erg. Vroeger was het erg. Allemaal. /sarcasm off

Je kan ze het laten leren op scholen. Maar wat bezit men? Een eenduidige blik. Men leest niet het ander denkt enkel en alleen aan zichzelf. Plaatsts zich daarom niet per direct in een ander om te relativeren. Dan leert men de ander ook te begrijpen als je de geschiedenis leest. En dat is daadwerkelijk 'verdiepen'.
Niet zomaar alles klakkeloos aannemen en als persoon zijnde wetende dat men intuÔtief handelt (eigenbelang groepsbelang) toch maar enkel en alleen wil weten hoe men de ander buiten spel kan zetten. Loze stellingnames en drogredenaties :) en die zie je duidelijk bij die mensen omhoog komen. Allemaal onderboekgevoel. IntuÔtief handelend en denkend en totaal niet zelfstandig. Totaal niet verkeerd daar niet van. Ze weten het niet beter. En hoe kan je het anders tot het verstand laten komen? Niet tot nooit. Onmogelijk. Bizar en mooi lijkt het me om dat tot jeugd over te brengen. Dan kan je winnen. De toekomst en de jeugd. Niet al dat andere gezever en gezeik wat nergens over gaat. Gaat het ook nooit meer bijna. Poppenkasten. Problemen zien en opwerpen en zogenaamd discusssieren met een doel. Welk doel? Winnen?? Kan niet. Enkel en alleen als men de ander begrijpt. Van beide kanten. Dan winnen beide partijen. En hoe? Dat is mij de vraag. Dat word onsamenhangend gok ik opgesteld :P je moet en dient dan op iemand in te spelen. Kan je niet letterlijk logisch onderbouwen en verwoorden. Constant proberen het 'goede' te doen. Lastige zaak lijkt mij om dat als werk te beoefenen. Kan ook een hobby worden. Daar niet van. Vluchtelingen zijn letterlijk ongeleerd. Nemen alles en niets voor waar aan. Losse flodders en loslopende konijnen. Begrijpen doen ze het niet. Kunnen ze niet. Waar kunnen ze dat vinden? Hoe? Gaat niet werkt niet.

[ Bericht 7% gewijzigd door Faz3D op 17-07-2017 09:48:19 ]
pi_172479599
Interessante opzet. Ik ben benieuwd naar de volgende afleveringen.
pi_172480430
quote:
1s.gif Op maandag 17 juli 2017 09:22 schreef Faz3D het volgende:

[..]

Problemen zien en opwerpen en zogenaamd discussiŽren met een doel. Welk doel? Winnen?? Kan niet. Enkel en alleen als men de ander begrijpt.
Kan men werkelijk communiceren met elkaar en zich verdiepen.
De waarheid in iemands hoofd is vaak onbuigzamer dan het sterkste staal.
pi_172486604
quote:
0s.gif Op zondag 16 juli 2017 19:44 schreef Molurus het volgende:
Haha... "that doesn't really work as an argument to keep out people who disagree, unless you also think it works as an argument to kick out people who disagree."

Prachtig. :D
Ik vind dat geen logisch argument. Iemand die al aanwezig is kan (wil) je er niet uit trappen vanwege andere argumenten, zoals bijvoorbeeld; diegene is al aanwezig, heeft burgerschap, (mogelijk) geen andere nationaliteit, et cetera. De 'ongewenste mening' van een ander is in die zin een onvermijdelijk en al aanwezig 'probleem' waar de 'ongewenste mening' van degene die komt aankloppen dat niet is.

Voor de rest, tja, veel hippies. Dat zag je duidelijk in die interviewfragmentjes; de verhouding tussen voor en tegenstanders (mbt de twee algemene stellingen) was iets van 70% vs 30%. Daarnaast bleven veel te veel beweringen, slecht onderbouwde argumenten en zelfs contradicties ongemoeid.

Wat ik me nu even herinner; de stelling dat we een morele plicht hebben economische migranten op te vangen omdat onze welvaart (grotendeels) ontstaan was vanwege kolonialisme. Waarom werd daar niet tegenovergesteld dat een andere reden (naar mijn mening een belangrijkere) voor die welvaart de cultuur is; de verlichting, de wetenschap, de arbeidsethos, et cetera. Met zo een stelling had men kunnen inhaken op een ander aspect die ter spraken kwam; het nut van het beschermen van een cultuur.

Een stelling als; 'migrants end up being a boost...they want to work, etc (in the US).' Kan kloppen, in de VS. Maar is dat een algemeen premisse waar je vanuit kan gaan? Hij redeneerde namelijk door; grenzen hoeven niet te bestaan - dat betekent dat het migratiebeleid, (de soort migranten) en daarmee het resultaat (wel/geen boost) kan veranderen.
Leven is het verliezen van illusies. - LK | In Antwerpen in de categorie 0-9 jaar is 75% van allochtone origine.
  maandag 17 juli 2017 @ 17:15:21 #50
167383 Molurus
the talking snake
pi_172486683
quote:
0s.gif Op maandag 17 juli 2017 17:11 schreef LelijKnap het volgende:

[..]

Ik vind dat geen logisch argument. Iemand die al aanwezig is kan (wil) je er niet uit trappen vanwege andere argumenten, zoals bijvoorbeeld; diegene is al aanwezig, heeft burgerschap, (mogelijk) geen andere nationaliteit, et cetera. De 'ongewenste mening' van een ander is in die zin een onvermijdelijk en al aanwezig 'probleem' waar de 'ongewenste mening' van degene die komt aankloppen dat niet is.
Dus als er geen praktische obstakels waren dan zou jij het een goed idee vinden om mensen die het niet eens zijn met de staat het land uit te schoppen?

Dat is namelijk het morele argument. Praktische obstakels veranderen dat argument niet.
Philosophy: questions that may never be answered.
Religion: answers that must never be questioned.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')