abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_172433695
quote:
Lilith wilde zich niet onderwerpen aan Adam en eiste (ook in seksueel opzicht) gelijke rechten. Zij wilde letterlijk niet de onderliggende partij zijn. (Deze opstelling heeft haar een grote populariteit bezorgd bij feministen.)

Dit gaf aanleiding tot voortdurende onenigheid bij het paar, tot Lilith er zo genoeg van had dat zij haar magische krachten gebruikte (zij kende de geheime naam van God en riep Hem aan) om te ontkomen. Adam drong er bij God echter op aan Lilith terug te laten komen, maar zij weigerde. Volgens de legende zond God daarop drie engelen om haar terug te halen. De engelen dreigden haar en haar nakomelingen te vervloeken, maar zij dreigde op haar beurt de menselijke kinderen te vernietigen, die dan alleen nog zouden kunnen worden gered door de drie engelen aan te roepen. Lilith hield voet bij stuk en keerde niet terug naar Adam.
bron
Feministen verafgoden dus een vrouwelijke demon.

In de oldskool game Requiem Avenging Angel komt zij ook voor als de belangrijkste antagonist. Je moet tegen haar een bossfight aangaan voordat je Satan himself moet verslaan.

Vanaf 5:40

Nou, als feministen dit wezen als rolmodel beschouwen, is het te verklaren waarom ze altijd zo hysterisch, onredelijk en labiel zijn.

image53g.jpg
  zaterdag 15 juli 2017 @ 12:22:11 #2
74056 ToT
The Gothfather
pi_172434264
Dat verklaart wel dat ge-REEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!

d84.png
  zaterdag 15 juli 2017 @ 12:28:21 #3
74056 ToT
The Gothfather
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')