Meneertje_flapdrol | vrijdag 14 juli 2017 @ 10:46 |
Zoals we (hoop ik) inmiddels allemaal weten, gaat het niet echt goed met de planeet en de diersoorten op aarde. De mensheid op collectieve schaal is als een kaalvretende termietenplaag. En het groeit maar door, met iedere 50 jaar een verdubbeling in populatie. Het gaat helemaal mis, en religies lijken gelijk te gaan krijgen dat het Einde der Tijden is aangebroken. In plaats van vegetarisme keihard te gaan promoten, is een vegetarische hap nog altijd een heel stuk duurder dan het grote massavlees. Een pakje vegetarische spekjes van de Vegetarische slager (¤3,45) is nog altijd ruim 2¤ duurder dan de goedkoopste vleesvariant ervan. Oké, dit is ook wel de duurste meteen, maar toch. Het verschil is meestal toch wel aardig merkbaar. Hoe goed zou het zijn als men actief vegetarisch eten gaat stimuleren door het goedkoper te maken? Te beginnen met het goedkoper te maken en vlees juist duurder? Hoe denken jullie erover? | |
nogeenoudebekende | vrijdag 14 juli 2017 @ 10:46 |
Ik denk dat vegetarisch vlees een pleonasme is. | |
Rekkie | vrijdag 14 juli 2017 @ 10:53 |
Ik zou gaan huilen als echt vlees duurder wordt...... maar dan ook echt janken jongen, maanden, jaren lang. | |
LurkJeRot | vrijdag 14 juli 2017 @ 10:53 |
Ik denk dat de meeste mensen gewoon zin hebben in vlees en niet in vleesvervangers en dat ze het daarom niet kopen. | |
spijkerbroek | vrijdag 14 juli 2017 @ 10:55 |
"vegetarisch vlees" | |
Meneertje_flapdrol | vrijdag 14 juli 2017 @ 11:35 |
Ja maar we moeten dus echt een andere kant op dan 'ik dit, ik dat'. We moeten gaan geven om het grotere geheel, en niet om ons zelf. We zijn een te grote massa geworden, en zeer uitputtend voor de aarde. Het moet stoppen dat we ons gedragen als een kwaadaardig virus van voor de aarde. | |
LurkJeRot | vrijdag 14 juli 2017 @ 11:35 |
Mja, maar dat was je vraag niet. | |
#ANONIEM | vrijdag 14 juli 2017 @ 12:09 |
Met het oog op de lange termijn is niets diervriendelijker dan tegen de klippen van de hel omhoog vlees te eten. Dit lijkt tegenstrijdig, maar ik zal mijn stelling motiveren: Als we met z'n allen vlees blijven eten gaat de mensheid (dus niet 'de aarde') ten onder aan overconsumptie. Met de top predator uit de weg heeft de rest van de dierenwereld (weer) vrij spel. | |
#ANONIEM | vrijdag 14 juli 2017 @ 13:11 |
Vivera AH huismerk Lidl en Aldi hebben ook, max ¤1,70 voor twee stuks, maar minder goed weg te werken. Valess is pure aids en de Vegetarische Slager veel te duur. | |
#ANONIEM | vrijdag 14 juli 2017 @ 13:13 |
Dit Ik ben niet voor niks vegetariër, ik hoef niks in m'n mond wat er op lijkt | |
Erasmo | vrijdag 14 juli 2017 @ 13:16 |
Tsjah, de vegetarische slager is goed maar erg duur. 'Huismerk' vega spul is al gauw veel goedkoper.De Lidl heeft nu ook vegetarische BBQ rommel. | |
#ANONIEM | vrijdag 14 juli 2017 @ 13:19 |
Ja die worstjes zijn érg lekker! En een euro goedkoper dan AH huismerk, al vind ik die lekkerder Ik kocht bij de Coop altijd Vivera, regelmatig in de aanbieding voor één euro per pakje. Helaas geen Coop meer nu en de supermarkten die wél Vivera hebben hebben ze nooit in de aanbieding | |
spijkerbroek | vrijdag 14 juli 2017 @ 13:24 |
Het boeit me geen ene jota of iets op vlees lijkt of niet. Het gaat mij erom dat vlees nooit vegetarisch kan zijn. "Vegetarisch vlees" is dan ook 100% fout. En er is gewoon een goed Nederlands woord voor wat TS bedoelt: vleesvervanger. Daarnaast is mijn voedsel vegetariër, dus dan ben ik indirect ook vegetariër. | |
#ANONIEM | vrijdag 14 juli 2017 @ 13:25 |
Oké. | |
Farenji | vrijdag 14 juli 2017 @ 13:31 |
Vegetarisch vlees, wat een abominatie is dat. Zonder dat rare bewerkte surrogaatspul kun je veel lekkerder koken, gewoon op basis van groente, peulvruchten, kruiden en specerijen etc, en dan ben je goedkoper uit dan met vlees of vleesvervangers. Als je vegetarisme wil promoten, moet je mensen goed leren koken. De meeste mensen komen niet veel verder dan een stuk vlees in een pan pleuren, en ja, dan kom je op vegetarisch gebied ook niet verder dan vleesvervangers op dezelfde manier in de pan pleuren. Zo zonde. | |
highender | vrijdag 14 juli 2017 @ 13:51 |
Eens met flapdrol, met de opbrengsten van een stevige vleestaks een vegetarisch dieet promoten is gewoon een prima plan. | |
nogeenoudebekende | vrijdag 14 juli 2017 @ 14:01 |
Tax, dat werkt altijd zo goed hmm. . Enige manier is om met behulp van genetische manipulatie de mens van omnivoor naar herbivoor te veranderen. | |
victorinox | vrijdag 14 juli 2017 @ 14:02 |
Zoek dan maar even op wat een pleonasme is... | |
nogeenoudebekende | vrijdag 14 juli 2017 @ 14:15 |
Scherp! Oxymoron uiteraard. . | |
Nober | vrijdag 14 juli 2017 @ 14:17 |
Vegatrische vlees, van dieren die toch minstens 30 dagen per jaar in de wei gras eten? | |
De_Hertog | vrijdag 14 juli 2017 @ 14:29 |
Je wilt dat we afstappen van 'ik dit' en vervolgens vind je dat we allemaal 'moeten' doen wat jij wilt. Waarom 'moet' men 'vegetarisch vlees' gaan eten? Je kunt prima een betaalbaar vegetarisch dieet volgen zonder van dat nepvlees. Koop in plaats van die zogenaamde spekjes eens een kilo kikkererwten en maak daar iets lekkers mee, bijvoorbeeld. | |
Pizzakoppo | vrijdag 14 juli 2017 @ 16:54 |
*feit* Wist je dat de vegetarische slager de man is van Marianne Thieme? *feit* | |
isax | vrijdag 14 juli 2017 @ 16:58 |
ik wist dit | |
Sigaartje | vrijdag 14 juli 2017 @ 17:03 |
Het wordt weinig verkocht, dus blijft het duur. Waar we van af moeten is de vergelijking met vlees, je gaat toch vergelijken. Tijdje geleden vegetarische gehaktballetjes met satesaus van Unox geprobeerd. Ze hebben hun best gedaan, maar het was het gewoon niet. Als je Unox eet, dan zondig je en zo moet dat ook blijven. | |
isax | vrijdag 14 juli 2017 @ 17:04 |
waarom vegetarische slager zo duur is weet ik niet zeker maar kan me voorstellen dat dat is omdat ze ook veel ontwikkelen. zo zijn/waren ze bezig met een biefstuk machine, geld moet ergens vandaan komen. | |
Quotidien | vrijdag 14 juli 2017 @ 17:11 |
Nou nee, witte sneeuw is een pleonasme. Vegetarisch vlees dus zeker niet. | |
nogeenoudebekende | vrijdag 14 juli 2017 @ 17:11 |
Even verder lezen. . | |
Meneertje_flapdrol | vrijdag 14 juli 2017 @ 18:46 |
De Vegetarische Slager heeft een aantal producten die bijna niet te onderscheiden zijn van echt vlees. Albert Heyn vegetarische boomstammetjes ook. Zo zijn er wel meer vegaproducten. Hoe moet je het dan gaan noemen? Ik begrijp wel dat ze dat doen? | |
Maikuuul | zaterdag 15 juli 2017 @ 13:03 |
Vegetarisch vlees kopen als je graag af en toe vlees wil eten koop dan normaal vlees. Ik denk dat in de productie van dit nepvlees ook aardig wat energie gaat zitten. Een goede vriend van me heeft onlangs een prijs gewonnen. http://m.limburger.nl/cnt(...)t-uit-cadier-en-keer En dat verbaast me niks, hij heeft respect voor de dieren en volgt alles van de geboorte tot de slachting van het varken. Zoals het hoort, de dieren hebben een stressvrij leven en krijgen goede voeding. Beter gaan mensen producten kopen bij lokale boeren ipv supermarkt. De prijzen van Coen zijn vaak dezelfde prijs als de supermarkt, soms nog goedkoper. | |
Goudgeil | zaterdag 15 juli 2017 @ 16:01 |
Veel van dat nepvlees is best lekker. En er lijden geen dieren onder, het kost veel minder productie (Dieren eten veel planten, sojabonen eten niet zoveel). Ook is echt vlees best wel ongezond en nepvlees heeft misschien alleen iets teveel zout. | |
4EverBlackEyed | zaterdag 15 juli 2017 @ 17:25 |
Dat we eens moeten stoppen met het ongelimiteerd fokken op het gebied van de mensheid, daar gaat geen veganistisch spekje iets aan bijdragen. | |
nogeenoudebekende | zaterdag 15 juli 2017 @ 17:28 |
Sojabonen vreten de longen van de aarde in rap tempo op. . | |
Erasmo | maandag 17 juli 2017 @ 12:10 |
Jaja koken en moestuin enzo maar Jan met de pet heeft daar op dit moment nog vrij weinig boodschap aan als je 40 uur per week werkt en je twee zeurende blagen thuis hebt. Dan gooi je gewoon een zak wokgroentes met vlees/vega blokjes in de hapjespan en heb je in een kwartier de prak op tafel staan. Gelukkig is zijn zulke producten steeds meer verkrijgbaar, worden ze met het jaar beter en is de prijstrend omlaag. Als er eenmaal een beetje massaproductie op gang komt en het wordt goedkoper dan plofkip dan zal het snel gaan denk ik. | |
nanuk | maandag 17 juli 2017 @ 12:13 |
Ik denk wat anders. http://taaladvies.net/taal/advies/term/70/pleonasme/ | |
AnanYaw | maandag 17 juli 2017 @ 12:14 |
Peulvruchten zijn een stuk goedkoper dan vlees. |