abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_172393939
Wie wil het nou niet, Een wereldrijk? Een wereldrijk stichten ziet er moeilijk uit, maar dat valt nog wel mee. Ik ben eens op onderzoek gegaan en heb makkelijk een waterdicht plan ontwikkeld.

Aller eerst een handboek met de benodigde informatie

1. CreŽer een platform op internet waarop geÔnteresseerden zich kunnen melden en mee kunnen discussiŽren.
- 1B. Vind mensen die geÔnteresseerd zijn in je rijk en haal overal leden vandaan. Het is heel belangrijk om een grote massa mensen bij een te brengen zodat je meer invloed kan uitoefen op je target. Ik heb mijn eigen sub Reddit gecreŽerd. Als je samen met mij een rijk wil stichten kan je gezellig mee praten: https://www.reddit.com/r/ANewState/

2. Vind je eerste zeer zwakke prooi. Zorg ervoor dat de plaats die je gaat aanvallen zwak is en geÔsoleerd ligt voor eventuele aanvallen van andere landen. Hier zijn alle punten waarnaar je moet kijken:

BNP: Is het BNP in verhouding met het landoppervlakte laag? Dan is de ontwikkeling meestal ook wat aan de slechte kant. Dat is goed, want hierdoor is een land minder bereid voor een aanval. Denk hierbij aan het infrastructuur.

Leger: Een land met een slecht ontwikkeld leger is een makkelijkere doelwit dan een met een goed ontwikkelde leger. Als het doelwit helemaal geen leger heeft is het perfect! Een lijst met landen zonder leger vind je hier: https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_landen_zonder_leger

Landoppervlakte: Hoe kleiner, hoe beter. Je kan een rijk niet beginnen door direct een land zoals Rusland in te nemen. Klein beginnen en langzaam opbouwen is de gouden tip. Een klein land compleet bezitten is altijd beter dan een groot land half bezitten.

Klimaat en geografie: Een aanval in een tropisch regenwoud of in de ijskappen is natuurlijk veel moeilijker dan een aanval op een land met een gematigd klimaat. Temperaturen tussen 10 en 30 graden over het gehele jaar zijn ideaal. Verder is het ook logisch dat je geen landen aanvalt met bergpieken van hoger dan 1 kilometer.

Bevolkingsdichtheid: Als jij Hongkong met je zelfgemaakte leger wilt overnemen dan doe je daar minstens 2 eeuwen over (of je verliest). Daarom is het belangrijk om een land in oog te houden met een lage bevolkingsdichtheid.

3. ATTACK!!! Met jouw samengestelde oorlogsvrienden op social media ga je ten aanval. Je pakt het hoofdzetel en begint met je aller eerste toespraak in het land dat is aangevallen. Zorg bij je eerste toespraak dat je de nationalistische gevoelens van de bevolking opwekt. Zorg er voor dat de etnische groeperingen van het land dat je hebt aangevallen verlangen naar meer land. Zo kun je gemakkelijk en heel leger creŽren.

4. Hou regelmatig nationalistische toespraken in het land en zorg ervoor dat je land ondertussen in rap tempo ontwikkeld voor een volgende aanval (hehe hitler :') ).

5. Zo ga je verder met het stichten van je rijk: Aanvallen > Nationaliseren > ontwikkelen > Aanvallen > etc. deze manier moet je niet altijd gebruiken. Dit duurt namelijk te lang. Nadat je een redelijk groot deel veroverd hebt moet je er let terlijk voor gaan. Na je surprise attacks moet je, zoals het in het oude Rome werd genoemd, een Pax Romana houden. Een lange tijd van vrede. Dit is cruciaal om er voor te zorgen dat je niet teveel vijanden creŽert.

6. Je rijk is succesvol gesticht. *O*

Mijn ultieme plan komt er zo meteen aan
pi_172394110
Volgens mij lekt het Civilization-subtopic van GAM in POL.
Don't weep for the stupid, you'll be crying all day
pi_172394270
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juli 2017 18:17 schreef Puddington het volgende:
Volgens mij lekt het Civilization-subtopic van GAM in POL.
Wel lullig, nu kent iederen mijn Civ strategie :'(
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
“The Grand Canyon is a minor crevice compared to the vast chasm of ignorance of that man,” - Salmond about Donald Trump
  donderdag 13 juli 2017 @ 18:36:46 #4
292596 Faux.
Fan van zichzelf
pi_172394508
Zo'n lange lap tekst met zo weinig inhoud ;(
Hier schreef tong80 het volgende:
Faux is een FOK!held, zoals dat vroeger Gellarboy en Brechtje waren. Users die je koestert.
pi_172394580
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juli 2017 18:17 schreef Puddington het volgende:
Volgens mij lekt het Civilization-subtopic van GAM in POL.
* Doet weer CIV installeren.*
Leven is het verliezen van illusies. - LK | In Antwerpen in de categorie 0-9 jaar is 75% van allochtone origine.
pi_172394589
quote:
9s.gif Op donderdag 13 juli 2017 18:36 schreef Faux. het volgende:
Zo'n lange lap tekst met zo weinig inhoud ;(
Niettes
pi_172394596
quote:
1s.gif Op donderdag 13 juli 2017 18:39 schreef LelijKnap het volgende:

[..]

* Doet weer CIV installeren.*
*D
pi_172398950
Wat denk je van het volk voorhouden dat er een gevaarlijke vijand uit het buitenland is ,. die hun cultuur wilt vernietigen of verpesten ?
Hoe meer mensen je geloven, hoe meer ze bereid zijn te vechten voor je roofzuchtig plan.

ps... ik zie net dat dit punt 4 is.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')