abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_172404659
registreer om deze reclame te verbergen
Zo het was een mooi uur slaap :p. Baby spuugde me nog even helemaal vol voor het slapen, maar heeft wel even in haar eigen bedje gelegen.

FF hier lijkt de wond wel dicht te zijn, niet het idee dat het nog lekt ofzo. Wel een beetje een opgezette huid hij het litteken. Ik doe het komende twee weken iig nog maar rustig aan met tillen, ik zou niet willen dat ik er nog zo lang last van blijf houden. Hopelijk knapt het bij jou ook snel op! Heftig van de ontsteking lijkt me Molo!
& ook om er nog zo lang last van te hebben CassElliot!
pi_172404666
Sterkte met de krampjes ook FF! Niet leuk :(!
pi_172405168
Godsamme, weer de halve nacht als boksbal/krabpaal/voetbal gebruikt. Ik begin echt te denken dat er iets mis met haar is, de bewegingen zijn zo ongecontroleerd en heftig (en enkel als ze aan de borst ligt te drinken, kan die bv nou nooit eens voor een langere periode rustig verlopen? :{ ).
pi_172405635
registreer om deze reclame te verbergen
Selvaria wat rot voor je... Ik lees niet alles mee, maar heb je al overwogen om een lacatiekundige mee te laten kijken?
Wie de brug kent die de toekomst verbindt wacht niet op de sterksten, maar stilt de honger van een kind.
pi_172405802
Als ik het zo lees heb ik volgens mij veel geluk gehad met mijn litteken. Die was meteen 'dicht' (op het oog) en is nu, tien maanden later, al echt heel mooi. Voor een deel zelfs nog maar nauwelijks te zien. Maar ik heb de eerste zes weken dan ook echt niks gedaan qua tillen, huishouden, uitstapjes etc. Die tip kreeg ik ook nadrukkelijk van een kennis met ks die veel te veel deed en veel last heeft gehad van haar wond.
FF, spoelen en met een gaasje deppen is helemaal prima, ik zou alleen absoluut geen kraamverband in de buurt van je wond doen, want daardoor gaat het broeien en geneest je wond allerminst goed. Mijn advies zou zijn om er een gaasje tegenaan te doen of ertussen als je buik er overheen hangt.
  vrijdag 14 juli 2017 @ 09:15:56 #31
437410 Stroopwafelmeisje
Eet ook andere cookies
pi_172406305
Hier ook een brakke nacht.. Iemand de gouden tip tegen darmkrampen? De laatste paar dagen ligt ze soms uren te huilen, kreunen en kronkelen en nu ook 's nachts. ls ze rustig is, slaapt ze alleen nog op een van ons op haar buik, dus dan slaap ik niet meer :+
Kan het komen door het vingervoeden? Dat ze misschien te gulzig drinkt? Ze krijgt al voor elke voeding darmkramendruppels van het kruidvat.

Vandaag trouwens mijn UD. Wat een gek idee, zo met een baby van 2,5 week oud naast me :D
pi_172406533
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 08:14 schreef Madivi het volgende:
Selvaria wat rot voor je... Ik lees niet alles mee, maar heb je al overwogen om een lacatiekundige mee te laten kijken?
Ze hapt goed aan en alles in haar mondje ziet er goed uit. Ik merk dat mijn productie wel minder is geworden, ik denk dat ze daar een beetje boos om is. Ik vroeg het vanochtend nog aan man en hij herkent het verder ook niet, dus het lijkt echt met de borst te maken te hebben. }:|
pi_172406676
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 09:31 schreef Selvaria het volgende:

[..]

Ze hapt goed aan en alles in haar mondje ziet er goed uit. Ik merk dat mijn productie wel minder is geworden, ik denk dat ze daar een beetje boos om is. Ik vroeg het vanochtend nog aan man en hij herkent het verder ook niet, dus het lijkt echt met de borst te maken te hebben. }:|
Kan het nog zijn dat het de zes maanden regeldagen zijn?
pi_172406950
Wat naar dat die wonden zo lang aan het helen zijn. Daar heb ik nooit bij stil gestaan.
Rust nemen is niet altijd makkelijk vooral niet als je 3 kinderen hebt om voor te zorgen.

Selv als je denkt dat er wat is zou ik het toch ergens bespreken. Moet je binnenkort naar het cb of idd misschien de lk mee laten kijken?
Huilt ze dan ook of zijn het echt de bewegingen?

Ik werd vanmorgen wakker en dacht dat ik best nog een 3e zou willen :s)
Die gedachte heb ik maar niet hard op gezegt want ik denk dat mijn man dan uit bed was gevallen :')
Ook geen idee hoe ik er bij kom want ons gezin is compleet. Zal wel zn oer dingetje zijn ofzo

Gogo :D heerlijk een kakjepakje in de auto

:* voor alle brakke nachten

Mijn baby klom gisteren zelf de glijbaan op :o en dan niet het eerste stukje maar hij klom de hele glijbaan op tot hij bovenaan was. We hebben zn wickey speeltoestel in de tuin staan dus dat is nog best een hoge glijbaan. Hij doet echt met alles zijn broer na. Waaghals

Ik zei eerder ook altijd hij is bijna ... maanden. Maar nu zeg ik dat niet meer. Een dag voor hij 11 maanden werd zei ik gewoon dat hij 10 maanden was. Mijn kleine baby ;( heb gaat veel te snel.
En hij is heus nog lang geen 1 :{w
pi_172406965
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 01:04 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Overdrive, of word je door de zwangerschap af en toe gedwongen om die rust wl te nemen? ;)
Met een rondhobbelende dreumes? Think again :X ;) Ik denk met weemoed terug aan het eerste trimester van mijn eerste zwangerschap (a.k.a. de veenlijkweken) die ik in z'n geheel in bed heb mogen besteden O+
Make your own kind of music.
pi_172407057
Ow Selv je gaf al uitleg :D ik was tussen het typen door nog even de hond uitlaten dus dat stuk gemist.
Als je denkt dat het met de productie te maken heeft is het dan een idee om overdag wat vaker aan te leggen? Of extra kolven? Ik weet niet zo goed hoe dat werkt met bv maar iig iets om je productie op te krikken?
  vrijdag 14 juli 2017 @ 10:20:12 #37
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_172407367
Misschien idd toch aan het regelen, Selv?
Ella is deze week ook bozig aan de borst, aan de tepel trekken, met haar handen op mijn borst duwen en knijpen, vaak loslaten. Heel fijn in het openbaar voeden nu 🙄

Ik dacht eerst dat de melkstroom te snel ging, maar volgens mij gast het juist niet snel genoeg, want met borstcompressie ging ze wel weer even rustig drinken.

Merk jij daar verschil in als je dat doet?
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_172408076
Wat een rotnacht Selv :*

Ikke, lief wat je zei O+ En een 3e, leuk toch? :+ Wij gaan volgend jaar maar eens bedenken of die er nog komt of niet, lijkt me toch wel heel leuk :s)

Maarrrr, gister gehoord dat ik ben aangenomen :o *O* Het is een interne stap dus er zal nog onderhandeld gaan worden per wanneer ik dan over ga. Op mn huidige afdeling doen ze het nu al ruim 4 maanden zonder me dus het argument dat ik niet gemist kan worden gaat niet op :+

Wat rot van je wond FF! Ik had geen idee dat het hele daarvan zo lang kon duren :o

Vieve, het is heerlijk hoor zo'n poetshulp O+ Het kost wat geld maar het scheelt hier ook heel veel frustratie en irritatie O-) en natuurlijk tijd; ik besteed m'n vrije tijd liever met het gezin dan aan schoonmaken....
pi_172408656
Selvaria, ik heb ook een voetballende bokser, met name bij liggend voeden. Ik blijf z'n voeten naar beneden duwen. Hoort erbij op deze leeftijd.

FF, je kunt een gaasje pakken, deze 1 of 2 keer in de lengte vouwen en dan over de wond tussen je rol (sorry, charmanter wordt het niet :P ) leggen. Zo trekt het vocht in het gaasje en smet het minder snel. Wel een paar keer per dag verschonen.

Gefeliciteerd fazz!
pi_172409277
Ohhh Selvaria ook zo'n vervelende nacht. Dat valt niet mee :* .

Hier na de voeding van 1.30 uur ook weer veel onrust/kreunen. Ze blijft dan ook zoeken, maar als ik haar opnieuw aanleg blijft ze ook aan de borst onrustig. Daarnaast spuugt ze ook regelmatig. Ik denk dat het misschien zoeken is om de pijn te verzachten van de krampjes/het omhoog komen van de voeding. Om 3.30 maar weer opnieuw aangelegd en daarna wat rustiger geslapen, maar wel bovenop mij. n vooruitgang, ik ben vannacht niet boos/verdrietig/ongeduldig geweest. Helaas ben ik dan vanmorgen weer niet echt het zonnetje in huis. Na 4 weken geen enkele fatsoenlijke nacht, heb ik toch snel een dipje. & ik weet dat ik niet mag klagen, want er zijn genoeg mensen die voor een veel langere tijd zo'n slechte nachten hebben, maar ik vind het toch best zwaar... :'(

Ik ga me er dan ook maar goed aan houden Mies Poes. Op zich heb ik wel het gevoel dat ik al best wat zou kunnen tillen en dat zou ook wel heel fijn zijn. Huishouden maakt me dan nog niet zo veel uit, maar vooral vervelend dat ik dreumes niet kan tillen. Maar nog een paar weekjes volhouden en dan heb ik er later hopelijk profijt van!

Ah bij stroopwafelmeisje ook krampjes. Wat zielig h. Ik heb niet echt andere tips, dan de standaard tips.

Haha Ikke :), je man uit bed vallen :p. Wat een avonturier op de glijbaan. Leuk als ze zo fijn kunnen spelen, maar ook altijd wel een beetje spannend op zo'n hoogtes.

Van harte gefeliciteerd met je nieuwe functie Fazz!!! Wat fijn :)!
Ja ik denk dat een poetshulp best wel fijn kan zijn. Vooral inderdaad, die tijd kunnen besteden aan het gezin ipv poetsen zou wel de hoofdreden zijn om ervoor te kiezen. Even kijken of we dat financieel ook kunnen missen en hoe het zich de komende maanden ontwikkeld. Misschien ontplooi ik me nog tot een echte huisvrouw in de laatste maanden verlof, al geef ik het weinig kans :P.
pi_172409306
Oh en koffie kan ook krampjes geven toch? Dat zal ik dan vandaag maar niet meer nemen :( .
pi_172409435
Krampjes zijn ook gewoon onderdeel van de normale darmrijping. Het is vrij onwaarschijnlijk dat je baby reageert op jouw voeding, tenzij allergie. Koffie is essentieel met dergelijke nachten ;)
pi_172409562
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 12:00 schreef WupWup het volgende:
Krampjes zijn ook gewoon onderdeel van de normale darmrijping. Het is vrij onwaarschijnlijk dat je baby reageert op jouw voeding, tenzij allergie. Koffie is essentieel met dergelijke nachten ;)
Ok thnx voor dit verlossende antwoord ♡! Het deed me gisteren wel goed ja, kopje koffie en ik voelde mijn energielevel en humeur gelijk opklaren! & dit weekend in de krant ook nog een artikel dat je door 3 kopjes per dag langer leeft. Dus allemaal voordelen!
pi_172409576
Er zijn wel meerdere OUD-ers hier waarbij het beter ging toen ze hun koffie (en ook thee!) lieten staan, misschien verschilt het per kind.

Oh en Vieve natuurlijk mag je wel klagen! :*
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 09:56 schreef CassElliot het volgende:
Met een rondhobbelende dreumes? Think again :X ;) Ik denk met weemoed terug aan het eerste trimester van mijn eerste zwangerschap (a.k.a. de veenlijkweken) die ik in z'n geheel in bed heb mogen besteden O+
Oh ja. :')
pi_172410294
Ja hier zo een.
Thee, knoflook en uien laten staan en vrijwel geen scheten en krampjes meer. En als ik dan een keer dacht "ach, hij is er nu vast overheen", dan kwam het weer. Toeval of niet - hier hielp het echt ;)
  vrijdag 14 juli 2017 @ 12:43:43 #46
63358 Radyhyn
Melodramatic fool
pi_172410393
FF, goed in de wond in de gaten houden hoor. Goede tips heb ik al van de rest gelezen. Hier ook geluk met een snel helende KS wond (direct dicht en nu, 7,5 maand later, nog maar een zeer dun streepje). Hopelijk istie bij jou ook snel netjes :)

Fazz gefeliciteerd!!

Selv en Vieve :*

Ik ga straks naar zh om hartruisje van Aa te laten horen.. ben benieuwd..
Sleep All Day, Party All Night, Its Great To Be Radyhyn!
Vv (nov '14) & Aa (nov '16)
pi_172410870
Succes daar Rady. :*

Ik ga het bij het CB over twee weken sowieso aankaarten. Ik heb dit eerder nog niet zo meegemaakt, een worsteling was het altijd wel, maar deze mate van verzetten kende ik nog niet. Regeldagen zou ook best kunnen denk ik. Eerder heb ik die bij beide meisjes niet echt opgemerkt (muv die bij 10 dagen ongeveer), dus daar dacht ik niet gelijk aan. Nu log ik met haar op bed en gaat het vrij rustig gelukkig. :)

Team geen krampjes na het laten staan van bepaalde voedingsmiddelen. Is denk ik inderdaad enorm babyafhankelijk.

Mijn baby schuift (tijgeren durf ik het echt niet te noemen) achteruit. Ik vermoedde het al een tijdje (ze bleef niet liggen waar ik haar neergelegd had), maar vandaag betrapte ik haar op heterdaad. :D Bij peuter begon het vanaf dat moment vreselijk snel te gaan, ik ben benieuwd of ik dat nu ook weer zo ga ervaren.
pi_172410894
Bedankt voor de tips allemaal! Verloskundige gaf hier aan dat gaasjes juist aan de wond kunnen gaan plakken, en kraamverband niet. Maar ik ga wupwups advies gebruiken!

Ik heb er overigens geen last van en hoe het op de lange termijn eruit ziet maakt me ook minder uit, O heeft mijn buik toch al veranderd in een ribbelig slagveld, wat dat betreft was de tweeling buikvriendelijker, afgezien van de ks.

Hier overigens 1 baby met veel last van krampjes en huilen, en 1 nog zonder. En beide krijgen hetzelfde binnen... We hebben wel lekker uitgeslapen vandaag! Na een voeding om 6:30 uur tot 9:30 allemaal geslapen, inclusief O!

Succes zo Rady, hopelijk valt het mee!
¸¸.´`.¸¸.´`.¸><(((>
pi_172411933
succes Rady :*

Fazz gefeliciteerd *O*

krampjes -O- die tijd is echt niet fijn

Selv zou het dan niet een sprong kunnen zijn? Misschien wil ze nu al veel meer dan ze kan en is ze motorisch wat onrustig daardoor?
Het is altijd maar gokken wat er toch aan de hand kan zijn. Hopelijk drinkt ze snel weer normaal

mijn klimmende baby O+
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  vrijdag 14 juli 2017 @ 13:36:01 #50
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_172411988
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 00:12 schreef FlyingFish het volgende:
Die wekentelling is sowieso onhandig. Voor ik zwanger was begreep ik ook nooit waarom zwangeren dan niet gewoon zeiden dat ze vier maanden waren. Maar ik wist ook niet dat 40 weken normaal was :')

Schoonmaken mag ik nog niet *O* en m'n schoonmoeder heeft aangeboden dat een keer te komen doen dus daar ga ik zeker gebruik van maken!

Voor de mensen met ervaringen met keizersneden of soort gelijke littekens, wat is normaal qua smurrie daar? Mijn wond blijft regelmatig weer vochtig en rood worden (op bepaalde stukjes). Op advies van de vk spoel ik het schoon onder de douche, dep het droog met een gaasje en probeer het dan te laten luchten, en bij langer kleding aan doe ik er een kraamverband overheen (worden die dingen tenminste ook gebruikt), maar de verbetering blijft van korte duur. Iemand nog andere tips? Luchten gaat alleen goed als ik lig vanwege de onhandige plaats, en dat is niet echt haalbaar met drie kleintjes.
Ik had dat ook dat het lang open bleef en een deel ontstak zelf. kreeg van mijn kraam de tip om er groene klei op te doen van de tuinen. Even laten zitten en dan afspoelen. Dat reinigt de wond en droogt het. Werkte bij mij super.

Deze http://www.hollandandbarr(...)6afeoNRoCLosQAvD_BwE
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')