abonnement Unibet Coolblue
pi_172347231


Het is inmiddels al een hele poos geleden dat ik echt een uitgebreidere review heb gemaakt van een product. Dit komt enerzijds door tijd gebrek, maar anderzijds ook door het niet echt kunnen vinden van hele bijzondere gadgets. Het zal allemaal wel te maken hebben dat de nieuwigheid er wel een beetje af is. Wellicht is het de koers die ook niet echt meer zo goed is al enkele jaren terug..
Wie het weet, mag het zeggen ;)..

Toch wil ik jullie deze ‘gadget’ (echt een gadget is het namelijk niet) niet onthouden.
Met recht kan ik spreken van eindelijk weer eens een nuttig apparaat in huis te hebben gehaald.
Want zeg nou zelf, dat 10de setje oordopjes, dat led zaklampje of dat kabeltje begint op den duur ook te vervelen. En echt nodig heb je het vaak ook niet eens..

Laat ik maar to-the-point komen. In deze Review ga ik het hebben over een Robotstofzuiger.
Namelijk de Chuwi ILIFE A4s! Een handig hulpje die het huishouden toch net iets gemakkelijker maakt !

Ik heb de ILIFE A4s bemachtigd van Gearbest.com. Zij zijn naar eigen zeggen official supplier van al de modellen van de ILIFE robotstofzuiger reeks. Er zijn er dus meerderen, maar daar ga ik later in de review op in. Ook op Aliexpress/Ebay zijn er wat verkopers van ILIFE producten, echt zijn deze vele malen duurder dan de prijzen waar Gearbest ze voor aanbiedt.

De ILIFE A4S is te koop voor +- ¤142. Let op: Dat is nu een flashsale prijs i.v.m. een stofzuigerpromotie.De prijzen schommelen nog al eens en vaak zijn er hier op het forum in Hun speciale Robotstofzuiger coupon topic aanbiedingen te vinden.



Qua invoerbedrag ga je over het bedrag van +- 22 euro. Dus houdt rekening met onderstaande!
Er dient wel rekening gehouden te worden met het feit dat het product de grens van 22 euro overschrijdt en daarmee in aanmerking (kan) komen voor extra belasting (21% van productwaarde(incl. verzendkosten) + 13 euro administratiekosten als het via PostNL gaat.)

Een mooie optie die Gearbest biedt is om het via het EU warehouse te bestellen. De prijs ligt daar soms wat hoger. Maar het heeft wel de volgende voordelen:
Mijn ILIFE A4S kwam uit het EU warehouse en was daardoor vrij van eventuele douanekosten!
Verder was de verzending sneller (<10 werkdagen) dan uit het China warehouse.

Het enige nadeel is dat de ILIFE A4s niet altijd beschikbaar is in EU warehouse. De voorraad is vaak beperkter dan de opties China of Hongkong warehouse.


De ILIFE A4S is zoals eerder is vermeld onderdeel van een reeks van Robotstofzuigers van het merk Chuwi. Naast de A4S heeft Chuwi de volgende modellen op de markt gebracht:




Bron: bestcordlessvacuumguide

De modellen verschillen met name in zuigkracht, verschillende borstels en functionaliteiten. Bijv. of de stofzuiger ook kan dweilen (Zoals bijv. de V7s) of zichzelf kan automatisch kan opladen, of hij overweg kan met een virtual wall etc.)

Verschillende borstels zijn benodigd voor verschillende oppervlakten(Tapijt, gladde vloeren etc.)
Het is dus belangrijk om te kijken welke ondergronden je in je woning hebt voor je de keuze maakt!.

Ik zal in deze review niet te veel in gaan op andere modellen. Er zijn genoeg websites waar vergelijkingstabellen staan die de verschillende opties van alle modellen beschrijven.

De ILIFE A4s is de opvolger van de ILIFE A4. Het brengt enkele verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger. Denk hierbij aan een verbeterde motor, waardoor de stofzuiger tot wel 30 minuten langer mee gaat, een slimmer algoritme waardoor de stofzuiger beter manoeuvreert door de woning. Verder beschikt de A4S over de Mini-Room functionaliteit. Hiermee kan hij een stuk efficiënter zijn in de kleinere ruimtes.

Hierbij wat foto’s van de ILIFE A4s (en verpakking waarin het kwam)























Wat opviel bij het verkrijgen van de A4s was de manier waarop Chuwi inspringt op de Europese markt. De verpakking is stevig en voorzien van goede printing. Er wordt een uitgebreide handleiding meegeleverd in meerdere talen etc. Verder zijn er nog wat extra onderdelen aanwezig iets wat toch vaak niet op orde is bij elektronische producten uit China.

Zoals je kan zien zijn alle ILIFE modellen rond, zo ook de A4s.
De grote van het apparaat is 31.00 x 31.00 x 7.60 cm. Hiermee is hij bijvoorbeeld toch net weer een slag kleiner dan de V7(S PRO). Dit zorgt er voor dat de robotstofzuiger makkelijker onder en langs meubels kan gaan.



De ILIFE A4S onderborstel is gespecialiseerd voor vloeren met een tapijten of vloerbedekking.(Dit houdt overigens niet in dat hij niet werkt op gladde vloeren, ook daar doet hij het prima!)
Door dat deze volledige van (stugge) haren is gemaakt zorgt dit voor een diepere reiniging van het tapijt. Pak je bijvoorbeeld de onderborstel van de V7(s Pro) dan zie je dat deze bestaat uit haren en uit een rubberen deel. Volgens Chuwi bevorderd dit het oppakken van vuil op een gladdere vloer(bijv. laminaat of plavuizen.). De borstel van de V7(s Pro) zou het dus in praktijk minder goed moeten doen op tapijt/vloerbedekking.

Verder beschikt de A4s over 2 zij-borstels, welke de vuiligheid richting de zuigmond vegen.



De borstels zijn niet onderling uit te wisselen, doordat er verschillen in de grote van de borstels zitten. Borstels tussen de A4 en de A4s zijn wel uitwisselbaar. Verder is het goed om te weten dat het mogelijk is om nieuwe zij en onder borstel(s) te bestellen zijn tegen schappelijke prijzen(10 side brushes zijn al te koop voor ¤7.50 en een nieuwe borstel voor +- ¤10!)

bron: BestCordlessVacuumCleaners
De borstel van bijvoorbeeld de A6 is helemaal van rubber zoals je ook wel terugziet in de bekendere westerse merken zoals ROOMBA en IROBOT. Dit heeft het voordeel dat haren minder snel in de borstel achter blijven. Op tapijt werkt dit soort borstels echter niet.





De ILIFE A4S beschikt over een 0.45L opvangbak voor stof. Alleen de V7 en V7s Pro hebben een iets grotere bak (0.5L). De andere modellen hebben maar een 0.3L opvangbak. De bak is gemakkelijk aan de achterzijde uit de A4s te verwijderen. Bij andere modellen zie je dat je via de bovenkant een klepje moet openen om de opvangbank te verwijderen. Via de achterkant is dit een stuk gemakkelijker!

De opvangbak is tevens voorzien van 3 soorten filters. Een fijn-mazig filter dat standaard in de opvangbak zit en die wasbaar is. Daarnaast nog een HEPA Filter en een gaasje om het stof nog eens extra te filteren. Het wordt aangeraden om het HEPA filter in eens in de 3 maanden te vervangen.
Ook voor deze filters geldt, ze zijn goedkoop te verkrijgen op internet (10 HEPA filters + gaasjes = ¤7).



De A4S is voorzien van 2 grote rubberen wielen inclusief vering. Deze vering is bedoeld om bijvoorbeeld over drempels heen te komen. Of om over het verschil tussen laminaat en het hoogpolige tapijt te kunnen rijden.



Onderop de A4S vinden veder de anti val sensor. Welke er voor zorgt dat de stofzuiger niet ten val komt als het bijvoorbeeld bij een trap is gekomen. Ook vinden we onderop de laadpunten voor de chargerdock en het wiel waarmee de robot zijn bewegingen maakt.



Verder wordt de A4s geleverd met een handige afstandsbediening. Hiermee kun je de A4S handmatig een richting op sturen, het automatische programma aanzetten, Kiezen voor de Maximale modus of een van andere programma’s. Meer over deze programma’s onder het hoofdstuk prestaties.



Via de Afstandsbediening is het tevens mogelijk om de A4S te schedulen. Dit wil zeggen dat de robot het automatische schoonmaak programma start op de ingestelde tijd. Dit kan hij vervolgens de hele week herhalen. Het is (nog) niet mogelijk om de A4S op gezette dagen in te stellen, stel je hem in op 12.00 uur dan zal hij dit elke dag van de week doen.





Dan het kopje Prestaties.

Hoe goed doet de ILIFE A4S het in de praktijk?

De A4s heeft de beschikking over meerdere programma’s. Namelijk:

-Auto Clean
- Edge Clean
- Spot Clean
- Mini room mode

In de Auto Clean mode zal hij zelf kiezen welk programma het meest passende is voor dat moment op die plek. Herkent de A4s bijvoorbeeld een lang recht stuk langs een muur dan zal hij automatisch Edge mode kiezen om strak langs de muur te vegen. De A4s vind in de Auto Clean mode zelf zijn weg op basis van IR sensoren die in de bumper terug te vinden zijn. Op basis van deze sensoren zal de A4s voorkomen om te botsen tegen meubilair en er met een boogje zo strak mogelijk om heen gaan.

In praktijk doet hij dit aardig goed. De A4s heeft soms wat moeite met weerkaatsende voorwerpen.
Zoals bijvoorbeeld een hoogglanzend tafeltje. De IR-sensoren ketsen hier het Infrarood waarschijnlijk op af waardoor de A4s niet op tijd stopt en dus rustig tegen een van de tafelpoten stoot. Doordat hierbij de bumper iets in veert weet de A4s dat hij ‘fout’ zit en zal er alsnog om heen gaan. Verder heeft hij ook een sensor waarbij hij merkt als er geen beweging meer is(en dus vast zit op bijvoorbeeld een drempel) hij zal zich zelf dan weer proberen te bevrijden.

De A4S heeft slimme algoritmes ingebouwd die proberen zo efficiënt mogelijk te zijn in het schoonmaken van je woning. Echter blijft het een ‘dom’ apparaat aangezien hij niet bijhoudt waar het al is geweest. In duurdere modellen (geen enkel ILIFE model) zit er een laser sensor die bij houdt waar de robot is geweest. Hierdoor voorkom je dat de robot stofzuiger meerdere malen over de zelfde plek gaat. Bij de A4s is dit dus soms wel het geval. Het kan voorkomen dat hij een bepaalde plek overslaat terwijl hij een andere plek meerdere malen pakt. Het kan soms wat storend zijn, maar over het algemeen valt het wel mee. Het heeft ook een bijkomend voordeel. Geen enkele stofzuigerrobot maakt zijn plek namelijk in 1x 100% schoon. Het is daarom soms wel eens prettig om te zien dat de A4s nog een keer over de zelfde plek gaat ;)!

Zoals eerder beschreven kun je middels de afstandsbediening ook de programma’s instellen.
Kies je voor Edgje cleaning, dan zal de A4s straks langs alle randen gaan en daarbij zoveel mogelijk in de hoeken komen. Het is soms nog wel handig om deze modus handmatig te activeren mocht hij in de auto Clean modes niet alle randen/hoeken netjes hebben gepakt.

Spot cleaning is een programma waarbij de A4s in een steeds grotere cirkel om zijn eigen as draait.
Dit is met name erg handig als je iets hebt laten vallen of veel troep hebt op een bepaalde locatie(spot). Zet de A4s in het midden en laat hem vanuit daaruit alles opzuigen!

Standaard zuigt de ILIFE A4s op 700 Pa. Dit is ruim voldoende om het meeste stof op te pakken.
In praktijk heb ik dan ook eigenlijk nooit echt de Max mode (1000 Pa) nodig. Door hem zoveel mogelijk op standaard te laten zuigen bespaar je uiteraard ook energie, wat weer gunstig is voor de accuduur!

Heb je tapijt dan kan het uiteraard lonen om de extra zuigkracht te benutten om het tapijt dieper te reinigen. In mijn huis heb ik enkele vloerkleden liggen. De A4s heeft hierbij moeite met mijn hele donkere tapijten. Dit heeft te maken met het de valsensor die onder de A4s aanwezig is.
Deze maakt een schatting op basis van het aanwezige licht en dat vind hij nogal lastig op te donker tapijt. Op lichter tapijt werkt de A4s overigens uitstekend. Hij overbrugt hier moeiteloos de overgang van laminaat naar tapijt en visa versa.

De geluidproductie is acceptabel op de standaard mode. Je kunt rustig op de bank een filmpje kijken zonder echt gestoord te worden door het aanwezige geluid. Bij de Max mode maakt hij uiteraard meer lawaai. Voor langere periode kan dit uiteindelijk wel gaan storen!

Het reinigen van het toestel zelf, denk hierbij aan haren die in de borstels verstrikt raken, gaat gemakkelijk. Doormiddel van bijgeleverd kammetje krijg je snel alle haren uit je borstels verwijderd.
De onderborstel is uit de machine te halen en gemakkelijk weer terug te plaatsen



Ik heb het toestel nu ruim een maand en kan nog steeds zeggen dat ik erg tevreden ben.
Ik ben blij dat wij voor de A4s hebben gekozen, met name de extra zuigkracht kan soms erg handig zijn. Al pakt hij op de standaard modus echt het meeste vuil ook al wel op.

Op auto cleaning doet hij prima zijn ding. Ook al slaat hij soms wat over.
Dat pakt hij de volgende ronde dat hij er langs gaat wel weer op. Het brengt een hoop gemak met zich mee om de stofzuiger onder bijvoorbeeld de bank of je bed zien gaan. Dit zijn plekken die je met normale stofzuiger toch minder makkelijk kan bereiken.

Opgesomt kom ik op de volgende plus- en min punten:

Pluspunten:
+ Prijs t.o.v. bijv. de Roomba’s en IRobot modellen!
+ Pakt een hoop stof op in de automatische mode
+ Kan worden gesceduled
+ Verschillende modussen (Edge, Spot en mini room!)
+ Voorzien van HEPA filters en makkelijk te legen opvangbak
+ Op standaard mode acceptabel geluidsniveau.
+ Batterij duur van +- 120 minuten haalbaar!
+ Auto recharge op oplaadstation!
+ Borstel is makkelijk te reinigen met ‘kammetje’
+ Vervangende onderdelen zijn goedkoop verkrijgbaar
Min Punten:
- Soms gaat hij wel 3 a 4 keer over dezelfde plek en mist hij in een ronde een bepaalde plek.
- Scheduling instellingen alleen mogelijk qua tijd. Niet qua dagen.
- Pakt zelf veel stof (bumper wordt snel vies)
- Werkt niet op HEEL donker tapijt (Val sensor denk dat hij valt en keert om)
- Kan soms wel even duren voor hij het oplaad station weer terug heeft gevonden(20 minuten)


Leuk al die plaatjes, maar je zou de ILIFE A4s ook wel eens in werking willen zien toch ;)?
Uiteraard een video review, waarin het een en ander wordt uitgelegd over de verschillende programma’s en een demo waarin te zien is hoe goed hij kan reinigen 

Mochten jullie fouten tegen komen in de review, PM mij dan even!

Enjoy :) !s
Downstar

[ Bericht 0% gewijzigd door Downstar op 11-07-2017 19:21:52 ]
pi_172347800
Mooie review. Ik ben al een tijdje aan het kijken om misschien zo'n ding aan te schaffen. Maar ik heb een vraag, heb je nog handmatig moeten stofzuigen nu je dit ding hebt staan? En zo ja, hoe vaak?
pi_172347908
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juli 2017 19:26 schreef wcborstel het volgende:
Mooie review. Ik ben al een tijdje aan het kijken om misschien zo'n ding aan te schaffen. Maar ik heb een vraag, heb je nog handmatig moeten stofzuigen nu je dit ding hebt staan? En zo ja, hoe vaak?
Hoi Wcborstel!

Thanks.

In principe hoeven we niet meer te zuigen. Alleen het tapijt in de kamer af en toe(misschien een keer in de week ofzo ;)).
(Zoals benoemd in de review, deze is te donker van kleur, waardoor de A4S niet goed zijn werk doet). Alles qua laminaat laten we in principe over aan de A4s :)!
pi_172348054
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juli 2017 19:29 schreef Downstar het volgende:

[..]

Hoi Wcborstel!

Thanks.

In principe hoeven we niet meer te zuigen. Alleen het tapijt in de kamer af en toe(misschien een keer in de week ofzo ;)).
(Zoals benoemd in de review, deze is te donker van kleur, waardoor de A4S niet goed zijn werk doet). Alles qua laminaat laten we in principe over aan de A4s :)!
Kijk dat moest ik horen. :D alles hier is laminaat en een licht tapijt. Maar ik vrees voor stofophoping in de hoekjes, maar blijkbaar dus onterecht.
pi_172348251
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 juli 2017 19:34 schreef wcborstel het volgende:

[..]

Kijk dat moest ik horen. :D alles hier is laminaat en een licht tapijt. Maar ik vrees voor stofophoping in de hoekjes, maar blijkbaar dus onterecht.
Mwoah, daar was ik ook bang voor. Tuurlijk slaat hij wel eens wat over. Maar met name de side brushes pakken een hoop vuil uit de hoeken/randen vandaan!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')