abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
  Moderator dinsdag 11 juli 2017 @ 11:21:24 #1
168091 crew  Cobra4
Defenestration
pi_172337659
quote:
Luchtmacht wil meer

DEN HAAG - De Koninklijke Luchtmacht wil de JSF-vloot stapsgewijs laten groeien naar ruim zestig toestellen. Dat zijn er bijna twee keer zoveel als er zijn besteld.

De luchtmacht erkent dat er een groter aantal F-35’s op het wensenlijstje staat dat richting de formatietafel is gestuurd, maar wil het aantal niet bevestigen. „Het is logisch aan te geven dat er meer toestellen nodig zijn”, zegt een woordvoerder. Bronnen bij Defensie en in de defensie-industrie stellen dat het om 64 tot 68 stuks gaat.

De extra toestellen zouden gefaseerd over een langere periode moeten instromen. Voor de financiering ervan is de luchtmacht afhankelijk van extra geld dat tijdens de kabinetsformatie wordt vrijgemaakt voor Defensie. Volgens ingewijden wordt er gesproken over de ophoging van de defensiebegroting met zo’n 1,5 tot 2 miljard euro per jaar.

Het aantal van 68 F-35’s zou allesbehalve vreemd zijn, omdat de oorspronkelijk beoogde bestelling bij bouwer Lockheed Martin precies zoveel toestellen was. De luchtmacht zou er vier squadrons van kunnen vormen van zestien stuks. De rest is reserve of staat permanent in de VS voor opleidingen. Bij een recent werkbezoek van de defensiecommissie van de Tweede Kamer gaf plaatsvervangend commandant Fred Sotthewes van de Luchtstrijdkrachten aan minstens zestig F-35’s nodig te hebben.

In aanloop naar het besluit tot aanschaf van het nieuwe jachtvliegtuig werd jarenlang het plangetal van 85 gehanteerd. Later werd dat bijgesteld tot 68 en zelfs 56. Nog volop bezig met bezuinigen op Defensie, besloot het kabinet in 2013 het ’ambitieniveau’ voor de krijgsmacht te verlagen en er uiteindelijk maar 37 aan te schaffen. Het was een besluit dat na vijftien jaar en met hangen en wurgen tot stand was gekomen. Doordat de PvdA als coalitiepartij een hek om het budget had gezet, was een hoger aantal toestellen simpelweg politiek niet haalbaar.

Met toenemende zorgen over de veiligheid in Europa en groeiend besef dat we daar zelf voor moeten zorg dragen, ligt het voor de hand de ambities van de krijgsmacht weer op te schroeven. De vier formerende partijen willen de defensiebegroting verhogen.

Ons land heeft 61 F-16’s. Daarvan hadden er afgelopen jaar elf beschikbaar moeten zijn voor missies, maar dat waren er slechts zes. En na deelname aan de NAVO-surveillance boven de Baltische staten en bestrijding van terreurleger IS in Irak en Syri is er geen enkele meer beschikbaar.

Missies
Het kabinet stelde bij de aanschaf van de F-35 dat er minstens vier toestellen beschikbaar moesten zijn voor missies. Maar het is zeer de vraag of dat lukt met een aantal van 37, zegt voormalig commandant der strijdkrachten Dick Berlijn. „Zeker als je daar toestellen in onderhoud en voor de opleiding in de VS vanaf haalt, zal het met 37 lastig worden aan onze internationale verplichtingen te voldoen.”

Voor de vervanging van de F-16 is 4,5 miljard euro gereserveerd, plus jaarlijks 270 miljoen euro om ze in de lucht te houden. Omdat F-35’s in Amerika worden gekocht en de dollarkoers hoog staat, is er momenteel een gat in het budget van 586 miljoen euro. Ook gezien de andere miljardeninvestering die bij Defensie staat te gebeuren - de vervanging van de onderzeeboten - is het zeer de vraag of de luchtmacht haar zin krijgt. Volgens berekeningen van partijen aan de formatietafel kunnen met de ophoging van het defensiebudget met 2 miljard euro beide investeringen worden gedaan: n onderzeeboten n meer JSF’s. Over twee jaar moeten de eerste JSF’s in Nederland zijn.

(Telegraaf)
quote:
Pentagon voorziet kostenstijging JSF

WASHINGTON - Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft de kostenraming voor de F-35, de Joint Strike Fighter, verhoogd naar 406,5 miljard dollar (356 miljard euro). Dat is 27 miljard dollar (ruim 23 miljard euro) meer dan bij de vorige raming, aldus cijfers die het Pentagon maandag voorlegt aan het Congres.

De F-35 was al het duurste wapenproject uit de geschiedenis van de Verenigde Staten. Een woordvoerder van het F-35-programma reageerde vooralsnog niet op verzoeken om een toelichting. De kostenstijging lijkt voor een deel te komen door extra productie van toestellen voor de Amerikaanse luchtmacht en marine.

Het JSF-project heeft lang te kampen gehad met kostenoverschrijdingen en technische vertragingen. President Donald Trump heeft meermalen aangegeven het gevechtsvliegtuig van Lockheed-Martin te duur te vinden. Nederland koopt 37 JSF’s, die de F-16’s van de luchtmacht moeten vervangen.

(Bron)
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
pi_172392086
De Duitsers hebben bij de Amerikanen geinformeerd naar de F-35, maar nein danke..

Reuters:
quote:
PARIS (Reuters) - France and Germany have agreed to develop a European fighter jet to replace their existing fleets, part of a raft of measures to tighten defense and security cooperation, according to a document issued after a Franco-German cabinet meeting in Paris on Thursday.

The two countries are to come up with a roadmap for developing the new aircraft by mid 2018, the document said.
The two governments also agreed to set up a cooperation framework for the next model of the Tiger attack helicopter and for tactical air-to-ground missiles.
The document also said the two countries agreed to work together on procuring ground systems including heavy tanks and artillery, and that a contract was expected to be signed before 2019 for the German-led Eurodrone project.

The combat aircraft project buries a split which saw France withdraw from the Eurofighter project in the 1980s to produce its own Rafale warplane via Dassault Aviation.
The document stated that the new combat system, which analysts say could involve a mixture of manned and unmanned aircraft, would replace both the Eurofighter and the Rafale.
However, it did not say what if any role Britain - Europe's leading military power and a partner in the Eurofighter fighter project alongside Germany, Spain and Italy - would play in developing the new successor.

Europe currently has three fighter planes, the Eurofighter Typhoon, France's Rafale and Sweden's Gripen - whereas many defense analysts say there is room for only one combat plane in future because of budget pressures and huge development costs.
Reporting by Jean-Baptiste Vey, Michel Rose and Tim Hepher; writing by Leigh Thomas; editing by Richard Lough
  vrijdag 14 juli 2017 @ 15:22:51 #3
38496 Perrin
Sapere aude
pi_172414338
quote:
Congress Greases Flightpath for the F-35 Boondoggle

President Trump’s instincts about the F-35 program were good during the campaign and the transition. He famously criticized the program in a series of tweets after the election, suggesting the Pentagon buy an updated version of the F-18 Super Hornet instead. But it appears the program’s officials were able to convince him he had negotiated the price down by $600 million, when in fact they had been saying for months before the election the price would come down by that much already.

As a result, the president suddenly began describing the F-35 as “fantastic” when the overwhelming evidence says it is anything but, considering that aside from being the most expensive aircraft in U.S. history (an estimated $1.1 trillion in longterm cost to taxpayers), it’s still grounded as far as actual combat is concerned.
I didn't say it would be easy. I just said it would be the truth.
pi_172851591
quote:
F-35 tikt de 100.000 vlieguren aan

Een mijlpaal voor de F-35. Vliegtuigbouwer Lockheed Martin bereikte de 100.000 vlieguren met de F-35 Lightning II-luchtvloot. In deze uren werden onder meer manoeuvres en uitersten van de jachtvliegtuigen onder de loep genomen, maar ook het wapensysteem onderging verschillende testen. De F-35’s worden gebouwd voor de Verenigde Staten en nog 11 andere landen, waaronder Nederland. In 2019 komen de eerste F-35’s naar ons land. Uiteindelijk zullen de Nederlandse F-16’s verdwijnen.

(Defensie)
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
pi_173191238
quote:
Nederland krijgt opslagplaats JSF-onderdelen in Europa

Nederland mag als enige land in Europa alle reservedelen voor alle JSF-gevechtsvliegtuigen gaan opslaan. Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft besloten dat de Koninklijke Luchtmacht de opslag, verzending en het beheer van reservedelen van ruim 400 gevechtsvliegtuigen gaat verzorgen. Het Logistiek Centrum Woensdrecht (LCW) wordt de centrale opslagplaats.

"Prachtig nieuws voor Nederland, en een compliment ook aan de Nederlandse industrie", zegt minister Hennis van Defensie. "Het is illustratief voor de samenwerking tussen overheid en industrie en de kwaliteit van onze bedrijven."

Werkgelegenheid

Zo'n 70 Nederlandse bedrijven profiteren van de komst van het Nederlandse distributiecentrum. "Dit is goed voor onze werkgelegenheid en levert naar verwachting enkele honderden miljoenen aan extra omzet voor onze logistiek en distributiesector op", zegt minister Kamp van Economische Zaken.

Vanaf het LCW kunnen de onderdelen snel worden verpakt en verstuurd naar andere Europese landen. Ook de douaneafhandeling en exportvergunningen worden daar geregeld. Het LCW krijgt ook een vooruitgeschoven post op Schiphol, omdat het vervoer ook via de lucht zal gaan.

De Nederlandse regering besloot in 2013 om de F-16 te vervangen door de F-35. "Na jaren van politieke discussie zien we nu dat de beslissing om de F-35 als opvolger voor de F-16 te kiezen ook economisch de verwachtingen meer dan waarmaakt", aldus Hennis.

(NOS)
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
  woensdag 16 augustus 2017 @ 20:24:12 #6
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_173192730
quote:
0s.gif Op woensdag 16 augustus 2017 19:26 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Super, slechts 1 bom op woensdrecht nodig
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_173512854
quote:
Foto's in de link. De F-35B vliegt rondjes bij de Noord-Koreaanse grens.
abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')