abonnement bol.com Unibet Coolblue
  dinsdag 12 september 2017 @ 17:43:52 #76
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_173735055
VOC mentaliteit.

quote:
Rotterdamse bendes ronselen jeugd om in België te dealen

Drugsorganisaties hebben in Rotterdam-Zuid op grote schaal minderjarige jongens geworven als drugskoerier. In Belgische steden leverden ze drugs uit Rotterdam op straat en aan huis. Tientallen jongeren uit Rotterdam-Zuid zijn al opgepakt in België.

De jongeren van 16 en 17 jaar werden op scholen en in jeugdinstellingen geworven door ronselaars, die in sommige gevallen zelf ook minderjarig zijn. In onder meer Sint-Truiden brachten ze op afroep heroïne en cocaïne naar klanten. De drugs werden geleverd door criminele organisaties uit Rotterdam-Zuid.

Ongeruste ouders

Het Openbaar Ministerie kwam de praktijken in de loop van 2015 op het spoor doordat ouders ongerust belden dat ze hun zoon misten. Die bleken dan in België vast te zitten voor drugshandel.

In een ander Rotterdams onderzoek stuitte de politie op een in beslag genomen telefoon op informatie over de ronselpraktijken. Tot nu toe zijn drie ronselaars aangehouden. Twee van hen staan volgende week terecht.

De minderjarige jongeren die benaderd werden om in België drugs aan de man te brengen, komen uit zwakke sociale milieus in Rotterdam-zuid. Afkomst speelt geen rol, veel van hen kwamen wel al eerder met de politie in aanraking voor vergrijpen als straatroven en vechtpartijen.

Minderjarige drugskoeriers kunnen in België niet veroordeeld worden omdat dat land geen minderjarigen-strafrecht kent. Wel kan de onderzoeksrechter ze tot 65 dagen vasthouden in het belang van het onderzoek. In Nederland worden ze daarna nog wel vervolgd. Enkelen hebben al jeugddetentie gekregen, anderen werkstraffen.

Rotterdammers lopen snel tegen de lamp

De pakkans in België is groot, aldus het OM. "Ze lopen met een Rotterdamse tongval rond in een klein Belgisch stadje", zegt een woordvoerder.

Een van de na zijn uitlevering in een jeugdinstelling geplaatste drugskoeriers bleek daar zelf jongeren enthousiast te maken om als drugsrunner aan de slag te gaan.

Het OM zegt nog geen goed beeld te hebben van de criminele organisaties die gebruik maakten van de minderjarige drugsrunners. Wel lopen er verschillende onderzoeken.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  dinsdag 12 september 2017 @ 23:38:22 #77
445752 broodjepindakaashagelslag
Ik blaf niet maar ik bijt
pi_173744246
quote:
quote:
Kleine samenvatting

Vorig jaar kreeg deze instelling nog 12.3 miljoen euro nu nog maar 16 want zegt Duterte "als ze de criminelen willen beschermen moeten ze daar ook maar het geld vandaan halen"

Meneer Duterte wil gewoon niet dat er onderzoek gedaan wordt naar zijn handelen in de war on drugs van de afgelopen 12 maanden waarin al 7000 mensen zijn vermoord door zijn toedoen.

mensen worden in koele bloede vermoord, waarna er een pistool, en drug bij het lichaam worden gelegd door de politie er zijn door de politie 2500 mensen gedood de rest door doodseskaders die door de straten trekken en onder de dode zijn ook kinderen die zelf gebruiken.

Dus ja dan wil je graag het een en ander in de doofpot stoppen natuurlijk en dan is deze instelling weg bezuinigen de oplossing. 8)7 8)7 :( :(

wederom LEGALIZE *O* *O* *O*
Its hard to win an argument against a smart person, but it's damn near impossible to win an argument against a stupid person
  donderdag 14 september 2017 @ 18:12:37 #78
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_173776125
quote:
quote:
Een Italiaans restaurant als dekmantel voor de maffia: het klinkt als een filmcliché, maar het gebeurt ook in Nederland. Het is slechts een van de sectoren waarin de maffia actief is. De vorming van een speciaal anti-maffiateam bij de politie komt dan ook niet uit de lucht vallen.

"De Italiaanse justitie heeft vaak hulp nodig van Nederland omdat hier voortvluchtige maffiosi rondzwerven", zegt onderzoeksjournalist Stan de Jong. Hij schreef samen met Koen Voskuil het boek De Italiaanse maffia in Nederland (2010). "De invloed van deze criminele organisaties wordt toch groter dan men had verwacht."
quote:
Vaststaat dat ons land voor de organisaties waardevol is als productieplaats voor verdovende middelen en het vervoer daarvan. "Nederland is gewoon een scharnierpunt in de drugshandel", zegt De Jong. "Denk aan de grote havens van Rotterdam en luchthaven Schiphol: er komt heel veel drugs via binnen."
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  vrijdag 15 september 2017 @ 22:28:29 #79
445752 broodjepindakaashagelslag
Ik blaf niet maar ik bijt
pi_173800540
quote:


quote:
Een arrestatieteam van de politie in Rotterdam heeft woensdagavond een 43-jarige havenmedewerker gepakt die vermoedelijk medeplichtig is aan drugssmokkel. Het onderzoek naar de man heeft maanden geduurd. De politie probeerde hem op heterdaad te betrappen en dat lukte.

Op het moment van de inval was de man achter de computer bezig met de afhandeling van een container. In die container vond de politie 363 kilo cocaïne.
Opengeknipte container

De politie kwam de verdachte op het spoor na de ontdekking van een opengeknipte container op de terminal van een overslagbedrijf. Het vermoeden was dat er drugs in was vervoerd.

De politie begon samen met de douane en het overslagbedrijf een onderzoek en daarbij kwam de verdachte in beeld. Hij zou de zogenoemde "uithalers" van de drugs helpen door containers op een bepaalde plaats neer te zetten.

Er is huiszoeking gedaan bij de verdachte, een 43-jarige man uit Rozenburg. Daarbij zijn geld en spullen in beslag genomen. Morgen wordt hij voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Behalve van drugshandel wordt hij verdacht van corruptie. Justitie meldt dat het onderzoek verder gaat, naar andere verdachten en het geld dat met de drugssmokkel is verdiend.
Ja, als je mensen genoeg betaald hoeven ze niet dit soort dingen te doen om rond te komen.

O en LEGALIZE dan heb je dit gezeik ook niet. *O* *O*
Its hard to win an argument against a smart person, but it's damn near impossible to win an argument against a stupid person
  zaterdag 16 september 2017 @ 18:15:50 #80
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_173812871
quote:
Oproep burgemeesters aan nieuwe kabinet: 'Meer geld en bevoegdheden tegen drugscriminaliteit'

EINDHOVEN - Burgemeesters van de vijf grootste Brabantse steden willen dat het nieuwe kabinet meer prioriteit geeft aan het bestrijden van de drugsgerelateerde criminaliteit. De burgemeesters willen meer geld en en bevoegdheden. Volgens burgemeester John Jorritsma van Eindhoven is het 'werkelijk elke dag weer vechten tegen de bierkaai'.
Je moet er ook mee stoppen. Legalize! *O*
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  zaterdag 16 september 2017 @ 19:35:36 #81
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_173814233
Artikel van 15 juni:

quote:
'America's War on Drugs': Inside New Miniseries Exposing Hypocrisy of U.S. Drug Policy

New four-part docuseries dives into links between CIA, DEA and military, providing "secret history of the past 50 years."

There's a great moment in the new History channel miniseries, America's War on Drugs, when a former DEA agent named Celerino Castillo explains why America's crusade to purge drugs from the world is doomed to fail: "America is more addicted to drug money than they are addicted to drugs."

After risking his life going undercover in the 1980s, Castillo had been disillusioned – quite a few different times – to discover that the CIA couldn't care less about stemming the flow of cocaine from Latin America. In fact, the agency ignored the Contras' drug smuggling. The cocaine moved by the guerrillas made its way to America's inner cities as crack, fueling an epidemic of addiction and mass incarceration that has helped make America the number one jailer in the world. When San Jose Mercury reporter Gary Webb broke that story, he was maligned as a conspiracy theorist and fired. Webb eventually killed himself.

Unearthing these kinds of dizzying links in the global drug trade is the driving force behind the eight-hour, four-night event, which premieres this Sunday, June 18th. Using historic footage, dramatic re-enactments and interviews with a cast of fascinating characters – including former CIA and DEA agents, drug traffickers and gang members – the series makes the case that the drug trade has always been entwined in America's military adventures: all the way from the CIA's secret experiments with LSD in the early Cold War, to opium production in Afghanistan during the War on Terror. "We really wanted to do an epic look at the secret history of the war on drugs in America and tell this much bigger story," says Anthony Lappé, who produced the four-part series along with Julian Hobbs and Elli Hakami . "It's almost like the secret history of the last 50 years."

A veteran journalist who collaborated with Gary Webb at an investigative reporting conference in Mexico, Lappé says it's odd that most people don't look at drugs through the prism of global relations. "It's uncanny," he says. "We're all so focused on the drug problem in the country, but we don't stop to ask, where are those drugs coming from? And what are the global forces driving drug trafficking?"

In answering those questions the series has dug up an engrossing history, some of it largely wiped from the mainstream conversation around drugs. Did you know that in the early 1990s, the Bloods and the Crips forged a truce and tried to get out of the drug trade? Or that Nazi butcher Klaus Barbie avoided justice after World War II, embarking on a second act as a cocaine trafficker, murderer and regime-toppler? Or the story of the "Cocaine Cowboys," whose insane hijinks inspired Miami Vice? There's the gruesome end of Amado Carrillo Fuentes, head of the Juarez Cartel, who died at the end of a 10 hour plastic surgery to alter his appearance. The entire series feels almost too bizarre to be true.

"Some of it is mind-blowingly weird," Lappé says. "It's really a wild ride, something that captures your imagination."

Even as it moves at the pace of an international thriller, War on Drugs smartly lays out the shocking hypocrisy of US drug policy. Take Bill Clinton's two signature, now-infamous accomplishments: the Crime Bill and NAFTA. The former-President's anti-crime legislation flooded American cities with more cops and upped mandatory minimum sentences for drugs, causing America's prison population to explode. At the same time, by loosening border restrictions between the US and Mexico, NAFTA helped drug traffickers move massive amounts more product into the US. The trade agreement has been called a "deal made in narco Heaven" – and there's evidence Clinton was well aware of that potential outcome.

The series delivers injustice after injustice, with poor people of color almost always on the losing end. In one piece of footage from 1996, CIA director John Deutch is grilled at a community forum in South Central Los Angeles about the CIA's link to the crack trade. It's satisfying to watch him squirm, until you remember that there are still people serving life without parole for crack.

With America in the midst of an opioid crisis, fifty-odd-years worth of cautionary tales about how not to fight a war on drugs is more relevant than ever. Especially since Attorney General Jeff Sessions is an old-school drug warrior, bent on reversing the slim criminal justice and drug policy reforms that occurred under Obama.

"We have an administration, led by AG Sessions, promising to bring back the War on Drugs' most draconian policies, including mandatory sentencing laws," Lappé says. "Policies that most experts on all ends of the spectrum agree do little to stop people from consuming drugs and end up doing uncalculable harm to communities for generations."

Hopefully, the History channel will expose a large swath of America to a side of the drug story they’ve never heard - and it’s a story that should resonate with blue and red state America alike.

"It's not a left or right thing. This crosses administrations and ideologies," Lappé says. "Here we are, with the War on Drugs making a stealth comeback and few Americans knowing the real story of its origins, or truly understanding why it has never worked," Lappé says. "It's never been a more timely topic because if they did, they would be shocked."
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  dinsdag 26 september 2017 @ 21:51:52 #82
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_174018741
quote:
quote:
On July 1, 2001, Portugal enacted a law to decriminalize all drugs. Under that law, nobody who is found possessing or using narcotics is arrested in Portugal, nor are they turned into a criminal. Indeed, neither drug use nor possession is considered a crime at all. Instead, those found doing it are sent to speak with a panel of drug counsellors and therapists, where they are offered treatment options.

Seven years after the law was enacted, in 2008, we traveled to Lisbon to study the effects of that law for one of the first comprehensive reports on this policy, the findings of which were published in a report for the Cato Institute. The results were clear and stunning: This radical change in drug laws was a fundamental and undeniable success.

While Portugal throughout the 1990s was (like most Western countries) drowning in drug overdoses along with drug-related violence and diseases, the country rose to the top of the charts in virtually all categories after it stopped prosecuting drug users and treating them like criminals. This stood in stark contrast to countries that continued to follow a harsh criminalization approach: the more they arrested addicts and waged a “war on drugs,” the more their drug problems worsened.

With all the money that had been wasted in Portugal to prosecute and imprison drug users now freed up for treatment programs, and the government viewed with trust rather than fear, previously hopeless addicts transformed into success stories of stability and health, and the government’s anti-drug messages were heeded. The predicted rise in drug usage rates never happened; in some key demographic categories, usage actually declined. As the 2009 study concluded: “The data show that, judged by virtually every metric, the Portuguese decriminalization framework has been a resounding success.”
quote:
This evidence is of vital importance to the citizens of any country that continues to treat drug users and addicts as criminals. It is simply unconscionable to break up families, force children to remain apart from imprisoned parents, and turn drug addicts into unemployable felons, particularly if the data demonstrates that those policies achieve the opposite results as their claimed intent.

But moral questions aside, the drug-related violence now sweeping Brazil, particularly the horrific war that is engulfing the Rio de Janeiro favela of Rocinha — just a few years after it was declared “pacified” — makes these questions of particular urgency for Brazilians and citizens of any country. Brazil has witnessed repeated outbreaks of horrific violence in the favelas of its largest cities, many of which have long been ruled not by the government but by well-armed drug gangs. But this past week’s war — and that’s what it is — in Rocinha, located in the middle of Rio de Janeiro’s fashionable Zona Sul, has been particularly shocking.

Competing drug gangs have “invaded” the favela and are in open warfare for control of the drug trade, in the process forcing schools to close, residents to cower in their homes, and stores to remain shuttered. As Misha Glenny reported on Monday in The Intercept, “The immediate cause of violence is the ongoing struggle between and now within factions,” but the violence portends the high likelihood of a wider war for control of the drug trade.

In the face of drug-related violence, there is a temptation to embrace the seemingly simplest solution: an even-greater war on drugs, more drug dealers and addicts in prison, more police, more prohibition.

Those who peddle this approach want people to believe a simple-minded string of reasoning: the cause of drug-related problems, such as violence from drug gangs, is drugs. Therefore, we must eliminate drugs. Therefore, the more problems we have from drugs, the more aggressively we rid society of drugs and those who sell and use them.

But this mentality is based on an obvious, tragic fallacy: namely, that the war on drugs, and drug criminalization, will eliminate drugs or at least reduce its availability. Decades of failure prove this will not happen; rather, the opposite will occur. Like the U.S., Brazil has imprisoned hundreds of thousands of citizens for drug-related crimes — mostly poor and nonwhite — and the problem has only worsened. Any person with minimal rationality would be forced to admit this string of logic is false.

Supporting a failed policy by hoping that, one day, it will magically succeed, is the definition of irrationality. In the case of drug laws — which spawn misery and suffering — it is not only irrational but cruel.

A 2011 report from the Global Commission on Drug Policy — featuring multiple world leaders including former United Nations Secretary-General Kofi Annan and former Brazilian President Fernando Henrique Cardoso — examined all relevant evidence and put it simply: “The global war on drugs has failed, with devastating consequences for individuals and societies around the world.”

The primary fact in this conclusion is vitally important. The key cause of all drug-related pathologies — particularly gang violence of the type now suffocating Rocinha — is not drugs themselves, but rather the policy of criminalizing drugs and the war waged in its name.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  donderdag 28 september 2017 @ 20:52:41 #83
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_174060086
quote:
quote:
Adverse effects of moderate Cannabis use on physical health are subtle and rarely fatal, while Cannabis use is associated with decreased rates of obesity, diabetes mellitus, mortality from traumatic brain injury, use of alcohol and prescription drugs, driving fatalities, and opioid overdose deaths. These data suggest that Cannabis use may decrease premature deaths. To date, no studies have attempted to estimate impacts of Cannabis use on premature death that include both adverse and beneficial effects on physical health. Marijuana use is estimated to reduce premature deaths from diabetes mellitus, cancer, and traumatic brain injury by 989 to 2,511 deaths for each 1% of the population using Cannabis. The analysis predicts an estimated 23,500 to 47,500 deaths prevented annually if medical marijuana were legal nationwide. A number of other potential causes of reduced mortality due to Cannabis use were revealed, but were excluded from the analysis because quantitative data were lacking. These estimates thus substantially underestimate the actual impact of Cannabis use on premature death. Overall, prohibition is estimated to lead to similar numbers of premature deaths as drunk driving, homicide, or fatal opioid overdose. Cannabis use prevents thousands of premature deaths each year, and Cannabis prohibition is revealed as a major cause of premature death in the U.S.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  woensdag 4 oktober 2017 @ 18:22:22 #84
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_174192916
quote:
NRC checkt: ‘Eénvijfde Brabantse boeren wordt benaderd voor drugsproductie’

Dat zei de Eindhovense burgemeester John Jorritsma zaterdag tegen RTL Nieuws.

18 september 2017

De aanleiding

Dit weekend deden de burgemeesters van de vijf grootste Brabantse gemeenten een ‘noodoproep’ aan de onderhandelaars voor het nieuwe kabinet. Via RTL Nieuws vroegen ze om een deltaplan tegen drugscriminaliteit in Noord-Brabant. De burgemeesters willen een ‘strijdkas’ van 150 miljoen euro om de drugscriminaliteit aan te pakken en pleiten ervoor de privacywetgeving flink aan te passen zodat gegevens bij overheidsinstanties makkelijker gekoppeld kunnen worden.

Noord-Brabant is een belangrijke plek voor de productie van cannabis en xtc. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat criminelen veel macht hebben in de provincie. RTL Nieuws ging op bezoek bij een boer uit Hulten die was benaderd door criminelen om een van zijn schuren te verhuren voor drugsproductie.

RTL Nieuws maakte een item voor de avondjournaals en plaatste een artikel op de website. In dat stuk stelt de Eindhovense burgemeester John Jorritsma: „Eén op de vijf agrariërs wordt benaderd om loodsen of stallen beschikbaar te stellen voor de drugsproductie.” We checken of dat klopt.

Waar is het op gebaseerd?

We leggen het de woordvoerder van de burgemeester voor. Hij verwijst naar een onderzoek van Omroep Brabant van afgelopen zomer. De omroep deed een steekproef onder 210 Brabantse boeren; 123 reageerden en 13 procent zei wel eens te zijn benaderd door criminelen voor zijn schuur of loods. ‘1 op 8 Brabantse boeren benaderd door criminelen voor duistere praktijken’, zo bracht Omroep Brabant het nieuws naar buiten. Uit het onderzoek bleek ook dat een kwart van de boeren ‘verhalen kent’ van collega’s die zijn benaderd.

Jorritsma’s woordvoerder meldt dat de burgemeester deze uitkomsten heeft „samengetrokken en gemiddeld naar één op de vijf”. Hij stelt dat dit getal van 20 procent ook wordt gebruikt in het reguliere overleg tussen de burgemeester van de vijf grootste Brabantse steden en de Commissaris van de Koning.

En, klopt het?

Onderzoek waaruit blijkt dat één op de vijf agrariërs in Brabant wordt benaderd door criminelen voor drugsproductie, lijkt niet te bestaan. Toine Spapens, hoogleraar criminologie aan Tilburg University, kent dergelijk onderzoek in ieder geval niet.

De hoogleraar onderzoekt met regelmaat de criminaliteit in Brabant en waarschuwt te veel conclusies te verbinden aan het Omroep Brabant-onderzoek. Op de ongeveer 10.000 agrarische bedrijven in Brabant is een steekproef van 210 „niet bijzonder groot”.

Twee journalisten van de omroep stellen dat op basis van de steekproef conclusies getrokken kunnen worden met een betrouwbaarheid van 90 procent. Ze zeggen geanonimiseerde data van de land- en tuinbouworganisatie ZLTO te hebben gebruikt. ZLTO heeft boeren aselect en uit de hele provincie benaderd, rekening houdend met de diversiteit aan agrarische sectoren.

Spapens blijft toch „voorzichtig”. Hij vindt het moeilijk in te schatten hoe de boeren die niet reageerden op de steekproef afwijken van degenen die wel reageerden. „Dat boeren benaderd worden is duidelijk, maar zonder meer informatie over de achtergronden zouden we toch voorzichtig moeten zijn met conclusies over de schaal waarop dat gebeurt.”

Conclusie

Er is geen onderzoek waaruit blijkt dat één op de vijf agrariërs in Brabant worden benaderd voor de productie van xtc, cannabis of andere drugs in hun panden. Het onderzoek waarop burgemeester Jorritsma zich baseert, spreekt van één op de acht boeren en bij dat onderzoek is enige voorzichtigheid geboden. We beoordelen de bewering daarom als ongefundeerd.

Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  zaterdag 7 oktober 2017 @ 23:37:51 #85
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_174270001
quote:
Nieuw kabinet wil proef met legale wietteelt

Het nieuwe kabinet wil een proef doen met legale wietteelt. Haagse bronnen bevestigen berichtgeving van RTL Nieuws over de proef. In een aantal gemeenten mag straks wiet worden verkocht die is geteeld door een of meerdere door de overheid aangewezen organisaties. De proef moet duidelijk maken of de criminaliteit door de legale wietteelt afneemt en of de wiet minder schadelijke stoffen bevat.

Nu wordt de verkoop van wiet in coffeeshops gedoogd, maar is het illegaal om wiet te kweken of in te kopen. Het is de bedoeling dat de overheid straks een vergunning afgeeft aan de organisaties om de wiet te produceren. Tussen de zes en tien gemeenten mogen de softdrugs dan in hun stad of dorp gaan verkopen.

De discussie over een proef met legale wiet speelt al jaren. Tientallen gemeenten, met name in het zuiden van het land, die last hebben van drugscriminaliteit pleiten al langer voor experimenten met legale wiet. De Vereniging Nederlandse Gemeenten adviseerde in 2015 al om de wietteelt te reguleren.

Het houden van een proef stuitte altijd op veel bezwaren, onder meer van de VVD en CDA. Vorig jaar wijzigde de VVD zijn koers en stemden de leden op een partijcongres voor het slimmer reguleren van de wietteelt.

In februari werd een initiatiefwet van D66 door de Tweede Kamer aangenomen om de wietteelt te reguleren.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  maandag 9 oktober 2017 @ 12:45:07 #86
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_174298640
quote:
quote:
De oplossingspercentage lopen volgens Fijnaut ook ver uiteen: van heel hoog bij drugs- en wapendelicten - bijna 100 procent - tot 14 procent bij vermogensdelicten.

Fijnaut: 'Tja, die bijna 100 procent. Het wordt alleen geregistreerd als de dader wordt aangehouden bij het plegen van het delict, maar de gehele drugsindustrie en de wapenhandel blijven buiten beeld. Ook de vrij massale bedreigingen aan het adres van de burgemeesters, wethouders en raadslieden, zie je niet terug in die cijfers. Gebeurt dit in Zuid-Italië dan zouden mensen zeggen: allicht daar heb je de maffia. Maar hoe zouden Italiaanse deskundigen naar Nederland kijken?'
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  maandag 9 oktober 2017 @ 13:19:56 #87
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_174299389
100% :')

quote:
Grote actie tegen drugscriminaliteit in Brabant

Bij een grote politieactie in Brabant zijn vanmorgen op dertien adressen invallen gedaan. De actie was gericht tegen criminelen die zich bezighouden met hennepteelt. Zes mensen zijn opgepakt.

De invallen waren in Tilburg, Eindhoven, Goirle en Kaatsheuvel. Volgens een woordvoerder waren er 150 agenten bij betrokken. Naast drugs werd er ook gezocht naar wapens, explosieven en bewijs voor witwaspraktijken.

Tientallen hennepplanten zijn in beslag genomen, net als spullen die gebruikt worden voor de hennepteelt. De politie hield vier vrouwen en twee mannen aan. Zij zijn volgens Omroep Brabant tussen de 35 en 52 jaar oud en komen uit Tilburg, Goirle en Eindhoven. Een aantal van hen was al langer in beeld bij de politie.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_174300924
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juli 2017 13:35 schreef Odaiba het volgende:

[..]

Ik wil het experiment best aangaan hoor, maar mijn standpunt over drugs blijft hetzelfde. Ik zou het per wet voor die bedrijven dan ook willen verplichten het verdiende geld gelijk naar door te geleiden naar verslavingszorg, afkickklinieken, voorlichting etc in de hoop dat slachtoffers van drugs beperkt blijven. Zie je helaas ook niet gebeuren in de rook- en drankindustrie, die bedrijven worden rijk op een smerige manier.
Misschien ook wat naar de geestelijke zorg sturen. Denk dat voor veel verslaafden syschische problemen of oorzaken een belangrijke rol spelen.
pi_174315871
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
  dinsdag 10 oktober 2017 @ 19:39:18 #90
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_174331564
quote:
Psychedelische drugs hebben mogelijk positief effect op menselijk brein

Psychedelische drugs hebben mogelijk enkele positieve effecten op processen in het menselijk brein.

Een bestanddeel van de plantaardige drug ayahuasca stimuleert waarschijnlijk de vorming van nieuwe verbindingen tussen hersencellen. Ook zou de stof ontstekingen en de afbraak van hersencellen in het brein tegengaan.

Dat melden Braziliaanse onderzoekers in het wetenschappelijk tijdschrift Scientific Reports.

De wetenschappers kwamen tot hun bevindingen door een stof uit ayahuasca met de naam 5-MeO-DMT toe te dienen aan zogenoemde 'mini-hersenen'. Dit zijn kweekjes van hersencellen waarmee het menselijk brein wordt nagebootst in een laboratorium.

Uit het onderzoek blijkt dat 5-MeO-DMT meer dan duizend eiwitten tot expressie brengt in de nagebootste hersenen. Veel van de eiwitten stimuleren de vorming van nieuwe verbindingen tussen hersencellen. Dat proces wordt ook wel synapsisvorming genoemd. Het gebeurt normaal gesproken vooral bij het het leren van nieuwe informatie en vaardigheden.

Verder lijken processen die ontstekingen in hersencellen veroorzaken te worden onderdrukt door de geactiveerde eiwitten.

Kritisch

Hoofdonderzoeker Stevens Rehen is opgetogen over de resultaten van het onderzoek. "Voor het eerst kunnen we aan psychedelisch drugsgebruik gerelateerde veranderingen in menselijk hersenweefsel op moleculair niveau beschrijven", verklaart hij op nieuwssite EurekAlert.

Andere wetenschappers waarschuwen dat het nog onduidelijk is hoe betrouwbaar de uitkomsten van de studie zijn. De effecten van psychedelische drugs zijn waarschijnlijk maar beperkt meetbaar met 'mini-hersenen' in een laboratorium.

"Je kunt deze kweekjes niet zomaar gebruiken als model voor een volwassen menselijk brein", zegt onafhankelijk hersenonderzoeker Michael Stachowiak in Newsweek. "De studie is interessant, maar er is veel meer onderzoek nodig."
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_174331812
quote:
Waarom post je dit twee keer?
Hoe gaat het met je geheugen?
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  dinsdag 10 oktober 2017 @ 20:02:22 #92
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_174332261
Ha
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 oktober 2017 19:47 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Waarom post je dit twee keer?
Hoe gaat het met je geheugen?
Had ik m al gepost? Dan heb ik met mijn neus gekeken :@
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  woensdag 11 oktober 2017 @ 07:42:35 #93
320891 Geelman
Uw conservatieve baken
pi_174342871
Kwam zomaar even langs dit topic en vroeg me af wie die lappen gequote tekst eigenlijk leest? :?
Ook zag ik, dat al het zwoegen, alsook alle bekwaamheid in het werk, louter naijver is van de een op de ander; ook dit is ijdelheid en najagen van wind.
  woensdag 11 oktober 2017 @ 13:29:35 #94
445752 broodjepindakaashagelslag
Ik blaf niet maar ik bijt
pi_174348306
quote:
0s.gif Op woensdag 11 oktober 2017 07:42 schreef Geelman het volgende:
Kwam zomaar even langs dit topic en vroeg me af wie die lappen gequote tekst eigenlijk leest? :?
Ikke *O* *O* *O* *O* :Y :Y
Its hard to win an argument against a smart person, but it's damn near impossible to win an argument against a stupid person
  zondag 15 oktober 2017 @ 13:16:44 #95
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_174430723
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  maandag 16 oktober 2017 @ 16:27:51 #96
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_174453685
quote:
quote:
The UK is the largest host of fentanyl sales on the darknet in Europe, with 1,000 trades being made in the last few months, research shows.

Experts at the Oxford Internet Institute said the UK was a “significant player” in the trade of the synthetic opioid, a controlled class A drug that can be up to 100 times stronger than heroin. They warned that the drug was increasingly appearing on illicit websites.

It follows repeated warnings from the National Crime Agency for people to be “vigilant about fentanyl to protect themselves and their loved ones”, following at least 60 deaths linked to the substance.

A team at the institute has been scraping the world’s largest darknet marketplaces since April 2017. It found that the US accounts for almost 40% of global darknet trade, followed by Canada (15%) and Australia (12%). The largest seller in Europe is the UK (9%), followed by Germany, accounting for 5% of sales.

Joss Wright, a research fellow at the institute, said: “Why is the UK a significant player? … It’s because we have a relatively strong tech sector and users of the web, but also geographically the UK is quite well placed for trade coming from the US.”
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  woensdag 18 oktober 2017 @ 16:26:16 #97
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_174495342
quote:
quote:
The DEA's public information officer for Ohio, Michigan and Kentucky, Special Agent Rich Isaacson, traveled to Wright State University last week to promote this DEA 360 Strategy. For the last decade, Isaacson told Ohio’s WYSO, “his agency has worked to develop a more ‘holistic approach’ to dealing with the opioid crisis.” Two days later, The Washington Post published their latest in a series of explosive reports detailing the successful takeover of the federal drug enforcement agency by the very industry it is supposed to police.

Along with CBS’ “60 Minutes,” the Post’s investigation found that "amid a targeted lobbying effort, Congress weakened the DEA's ability to go after drug distributors. Partially a function of what is known as the “revolving door” in Washington, D.C., after a successful stint of crackdowns that saw the shutdown of hundreds of pill mills across the nation, the DEA significantly slowed its efforts to stop the flow of prescription painkillers.

Drug companies upset by the agency’s efficacy offered former DEA and Justice Department officials high-priced salaries to switch sides. By 2013, after successful lobbying, DEA lawyers began requiring a higher standard of proof before cases against drug distributors could move forward. After reviewing the DEA diversion office’s civil caseload in 2014, Chief Administrative Law Judge John J. Mulrooney II wrote that “there can be little doubt that the level of administrative Diversion enforcement remains stunningly low for a national program.”

Republicans in Congress then further handcuffed the DEA.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  maandag 23 oktober 2017 @ 22:19:52 #98
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_174615974
Van The Cato Institute,

quote:
quote:
Private individuals and policymakers often utilize prohibition as a means of controlling the sale, manufacture, and consumption of particular goods. While the Eighteenth Amendment, which was passed and subsequently repealed in the early 20th century, is often regarded as the first major prohibition in the United States, it certainly was not the last. The War on Drugs, begun under President Richard Nixon, continues to utilize policies of prohibition to achieve a variety of objectives.

Proponents of drug prohibition claim that such policies reduce drug-related crime, decrease drug-related disease and overdose, and are an effective means of disrupting and dismantling organized criminal enterprises.

We analyze the theoretical underpinnings of these claims, using tools and insights from economics, and explore the economics of prohibition and the veracity of proponent claims by analyzing data on overdose deaths, crime, and cartels. Moreover, we offer additional insights through an analysis of U.S. international drug policy utilizing data from U.S. drug policy in Afghanistan. While others have examined the effect of prohibition on domestic outcomes, few have asked how these programs impact foreign policy outcomes.

We conclude that prohibition is not only ineffective, but counterproductive, at achieving the goals of policymakers both domestically and abroad. Given the insights from economics and the available data, we find that the domestic War on Drugs has contributed to an increase in drug overdoses and fostered and sustained the creation of powerful drug cartels. Internationally, we find that prohibition not only fails in its own right, but also actively undermines the goals of the Global War on Terror.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  woensdag 25 oktober 2017 @ 17:46:41 #99
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_174653115
quote:
quote:
New Zealand will hold a referendum on legalising the recreational use of cannabis in the next three years, its prime minister-elect has pledged.

Jacinda Ardern said she did not personally support imprisoning people for using cannabis but wanted to hear New Zealanders' views.

Ms Ardern received a standing ovation at a meeting of her Labour Party.

She will head a three-way coalition with the Greens and nationalist party New Zealand First (NZF).

Ms Ardern, 37, emerged as the surprise new leader after weeks of negotiation following September's inconclusive election , which resulted in a hung parliament.

The incumbent National Party won 56 seats - two more than the Labour-Green bloc - but was unable to agree a governing coalition.

The coalition sees an uneasy alignment between the Greens and NZF, which have previously clashed over issues including immigration policy.

But Ms Ardern has denied her government is a "coalition of the losers" and says she is hopeful it will see out its term.

Detailed discussions on policy will take place next week but Ms Ardern promised a "government of change" in remarks on Friday.

She reiterated her support for a referendum on legalising personal cannabis use, saying she had "always been very open" about her opposition to criminalisation.

"On the flip side," she added, "I also have concerns around young people accessing a product which can clearly do harm and damage to them."

She said she wanted to hear New Zealanders' views and would consider carefully the wording of any referendum question.
Het artikel gaat verder.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  woensdag 1 november 2017 @ 17:14:09 #100
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_174806536
quote:
Merkel May Agree To Legalize Marijuana In Germany Under Coalition Deal

Members of a potential German coalition government, including the party of Chancellor Angela Merkel, are nearing agreement on a deal to legalize marijuana, reports indicate.

Merkel’s Christian Democratic Union and its ally the Christian Social Union together got the most votes in September’s election, but they also lost seats and don’t have a clear majority. That means they need the support of other parties to govern.

The conservative alliance is now in talks with Free Democrats and Greens to form a governing agreement and, as part of those negotiations, are nearing completion of a deal to legalize marijuana and have it legally distributed through pharmacies, the German newspaper Stuttgarter-Zeitung is reporting.

Members of the so-called “Jamaica coalition” (because the colors of the involved parties are reminiscent of those on the Caribbean nation’s flag) are expected to formalize a marijuana policy agreement toward the tail end of the talks, after other issues are settled.

“We are ready to do that,” Fritz Becker, Chairman of the German Pharmacists Association, said of distributing marijuana through pharmacies.

The regulated storefronts would provide “advice on risks and side effects, good customer service and ensure clean goods,” he said.

Other issues at play in the potential German coalition government agreement include immigration and climate policy, Reuters reported.

If the negotiations result in a formal agreement to legalize marijuana, Germany would become the second country in a matter of weeks where an interparty governing deal forced a move toward ending cannabis prohibition.

Last week, a minority coalition government agreement in New Zealand led to new Prime Minister Jacinda Ardern pledging to hold a nationwide marijuana legalization referendum by 2020.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')