Roofmate77 | zondag 9 juli 2017 @ 05:51 |
Vinden jullie dat ook zo lekker? Iemand nog tips voor het gehakt te kruiden? | |
#ANONIEM | zondag 9 juli 2017 @ 09:48 |
Ik ga er gemakshalve vanuit dat je bier bedoeld? gehaktballen en bier is helemaal geen gekke combinatie. Vooral als je je ballen flink in de jus laat sudderen, kan een stevig biertje geen kwaad. Kunst is wel om het niet bitter te krijgen en het moet niet heersen. Maar het is qua smaak zeker een verrijking voor je bal. | |
Roofmate77 | zondag 9 juli 2017 @ 10:02 |
Nee ik bedoelde kersen. Een gehaktbal liefhebber als jij moet dit toch kennen? Ik bestel het vaak als we bij onze zuiderburen gaan lunchen. | |
#ANONIEM | zondag 9 juli 2017 @ 10:11 |
Ah zo. Nou om heel eerlijk te zijn ben ik niet echt bekend met de Belgische keuken. Zelf kom ik niet zo vaak in Belgie. Maar wanneer ik weer bij Hazeldonk de grens over ga, dan zal ik een stop maken om een balletje kriek te halen. Ben wel benieuwd. | |
Lunatiek | zondag 9 juli 2017 @ 13:07 |
http://wessalicious.com/gehaktballen-met-warme-krieken/ Doet mij denken aan de veenbessencompote bij de Zweedse gehaktballen (maar dan warm). En de ballen komen uit de oven, wat interessant is, want dan zullen ze niet van het vet druipen. | |
Ahmad1nejad | zondag 9 juli 2017 @ 18:46 |
Interessante combo, deze ken ik nog niet. Doet me denken aan die zweedse balletjes. Die warme zoete saus doet het ook altijd goed bij die balletjes. | |
KaBuf | zondag 9 juli 2017 @ 20:02 |
Bwoh dat doen ze bij Non Plus Ultra in Woensdrecht (NL) ook ja. Eerste keer vond ik het maar vreemd, maar het bleek echt een gouden combi te zijn, heerlijk gewoon. | |
Roofmate77 | zondag 9 juli 2017 @ 20:05 |
Ook als ontbijt of lunch? Met witbrood? | |
KaBuf | zondag 9 juli 2017 @ 20:20 |
Ontbijt niet, maar lunch ook ja En ja, witbrood | |
praadje | dinsdag 18 juli 2017 @ 22:31 |
In Belgie heet dat fricadellenbrood/koek met warme krieken. Gehakt met warme kersen. Een klassiek Belgische gerecht | |
praadje | dinsdag 18 juli 2017 @ 22:37 |
En als ik niet aan mijn buik geopereerd was zou ik zeker direct deze maken. http://www.savorysweets.nl/voor-op-de-barbecue/recept-moinkballs/ | |
praadje | dinsdag 18 juli 2017 @ 22:38 |
Hmm, plaatje lukte niet. | |
PierreTT | donderdag 20 juli 2017 @ 08:55 |
Dit lijkt mij ergens gewoon niet heel erg fijn om te eten | |
praadje | donderdag 20 juli 2017 @ 10:04 |
Mij ook niet! | |
tong80 | zaterdag 22 juli 2017 @ 08:25 |
Lunatiek | zaterdag 22 juli 2017 @ 08:28 |
Beer Can Chicken, maar dan met gehakt | |
tong80 | zaterdag 22 juli 2017 @ 08:31 |
Zoiets | |
PierreTT | zaterdag 22 juli 2017 @ 10:56 |
Wat heeft dat te maken met de gehaktbal met krieken? |