abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
pi_172548893
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op donderdag 20 juli 2017 11:42 schreef Hedera het volgende:

[..]

Klinkt heerlijk! Wanneer kan ik aanschuiven :Y)
Euhm, maandje geleden... :P
Whatever...
pi_172548939
quote:
0s.gif Op donderdag 20 juli 2017 13:18 schreef vinnypassy het volgende:
Ik heb ze pas gemaakt met kikkererwten uit blik, wat ei en een klein beetje bloem en paneer (bovenop de kruiden en smaakmakers), of mag dat niet? Heb er ook geen recept bij gehaald of opgezocht hoe het moet. Ging prima, heb ze in een centimeter olie in de pan gebakken en uiteraard omgedraaid, daar werden ze mooi goudbruin van en licht krokant.
Natuurlijk mag dat. In dat geval heb je ook echt ei, bloem nodig en paneermeel, anders worden ze niet echt krokant en vallen ze uit elkaar. Is ook best te eten.

Maar zelf vind ik met rauwe geweekte erwten echt 100x lekkerder. Probeer het anders gewoon eens uit :)
Whatever...
  donderdag 20 juli 2017 @ 14:32:03 #28
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_172550075
Kan/werkt het ook met spliterwten?
pi_172550150
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
14s.gif Op donderdag 20 juli 2017 14:32 schreef Zolderkamer het volgende:
Kan/werkt het ook met spliterwten?
Dan heb je een spliterwtenbal en geen falafel.

Experimenteer en laat het ons weten zou ik zeggen. Volgens mij is Surinaamse barra met spliterwten dus het zal vast kunnen.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  donderdag 20 juli 2017 @ 14:46:14 #30
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_172550426
quote:
0s.gif Op donderdag 20 juli 2017 14:34 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Dan heb je een spliterwtenbal en geen falafel.

Experimenteer en laat het ons weten zou ik zeggen. Volgens mij is Surinaamse barra met spliterwten dus het zal vast kunnen.
Ik ga het proberen..! We zullen zien..
pi_172550533
quote:
14s.gif Op donderdag 20 juli 2017 14:46 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Ik ga het proberen..! We zullen zien..
Ik vermoed dat het wel kan. Waarom niet, het lijkt met dat je dit met enige aanpassing met alle bonen/gedroogde peulvruchten kunt doen.
Whatever...
pi_172551260
registreer om deze reclame te verbergen
Je kan falafel ook van gedroogde en gepelde tuinbonen ipv (of icm) kikker-erwten maken. Vind ik persoonlijk lekkerder. Helemaal lekker om ze voor het frituren (is lekkerder dan bakken in pan) nog even door sesamzaad te rollen, maakt ze extra krokant. Ik maak ze verder met lente-ui ipv gewone ui, en heel veel koriander/peterselie. Niet zo'n klein lullig bakje van de AH van 2 euro, maar zo'n flinke bos uit de turkse supermarkt (waar je slechts een kwartje voor betaalt).
pi_172554762
quote:
14s.gif Op donderdag 20 juli 2017 14:32 schreef Zolderkamer het volgende:
Kan/werkt het ook met spliterwten?
Ja hoor. Ik heb ook wel eens gemaakt en smaakt prima. Door de mix kun je ook wat gekookte aardappelen doen. Het is dan alleen geen falafel meer.

quote:
0s.gif Op donderdag 20 juli 2017 12:26 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Zou kunnen, maar dat vind ik niet handig. Ik heb geen frituurpan, dus ik bak falafel n twee liter olie in de wok. Dat is praktisch bij mij de grootste horde.

Na invriezen zijn ze in de oven vrij snel weer goed. En als je geen bloem gebruikt worden ze niet zo snel taai.
Klopt, voor mijn verjaardag had ik ook een voorraad falafel gemaakt. Even in de oven doen en ze zijn weer krokant. Verder gebruik ik ook een wok vanwege gebrek aan een frituurpan.
ROBODEMONS..................|:(
pi_172554815
quote:
0s.gif Op donderdag 20 juli 2017 15:26 schreef Farenji het volgende:
Je kan falafel ook van gedroogde en gepelde tuinbonen ipv (of icm) kikker-erwten maken. Vind ik persoonlijk lekkerder. Helemaal lekker om ze voor het frituren (is lekkerder dan bakken in pan) nog even door sesamzaad te rollen, maakt ze extra krokant. Ik maak ze verder met lente-ui ipv gewone ui, en heel veel koriander/peterselie. Niet zo'n klein lullig bakje van de AH van 2 euro, maar zo'n flinke bos uit de turkse supermarkt (waar je slechts een kwartje voor betaalt).
Dit is nog een goede tip. Helaas bij mij in de buurt geen turkse super.
ROBODEMONS..................|:(
  donderdag 20 juli 2017 @ 18:15:55 #35
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_172554841
Ze staan al in de week... dus ik ben benieuwd.. ^O^
pi_172556054
quote:
14s.gif Op donderdag 20 juli 2017 18:15 schreef Zolderkamer het volgende:
Ze staan al in de week... dus ik ben benieuwd.. ^O^
Succes! Zorg dat je voldoende kruiden gebruikt. Met name komijn. Wat korianderzaad, peterselie en korianderblad hoort er wat mij betreft ook in. Met kurkuma ben ik iets voorzichtiger, te veel smaakt bitter. Zelf doen ik er nog een jalapeno door bij het malen. Voor een beetje pit en de goede smaak, net als ui en heul veel knoflook.
Whatever...
  donderdag 20 juli 2017 @ 19:24:27 #37
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_172556443
quote:
1s.gif Op donderdag 20 juli 2017 19:12 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Succes! Zorg dat je voldoende kruiden gebruikt. Met name komijn. Wat korianderzaad, peterselie en korianderblad hoort er wat mij betreft ook in. Met kurkuma ben ik iets voorzichtiger, te veel smaakt bitter. Zelf doen ik er nog een jalapeno door bij het malen. Voor een beetje pit en de goede smaak, net als ui en heul veel knoflook.
Ik ben meestal heel basic met kruiden als ik iets voor het eerst maak.. Ik kijk eerst ff of ik de structuur en de basis goed krijg..
Smaak toevoegen is van later zorg.. en met ui en knoflook is het ook niet dat ze compleet smakeloos zijn...
Volgens mij is een heel klein snufje kaneel ook wel van toepassing (zoals in heel veel gerechten uit die streken..) maar juist omdat ik gek op kruiden ben, wil ik eerst weten wat de basissmaak is..
(ik heb wel vaker falafel gehad, maar niet in grote hoeveelheden)
Vanuit de basis kan ik altijd nog verder experimenteren..

Soms is less more.. ik heb ook een keer siskebab van lam gehad, zonder enige kruiden, terwijl je zou zweren dat het zwaar gekruid is..
Maar we zullen zien.. ^O^
  vrijdag 21 juli 2017 @ 10:04:04 #38
438758 zeer
Opritsjniki
pi_172568706
Als ze uit elkaar vallen is je "beslag" te nat, dit kan ook gebeuren met rauwe kikkererwten die je laat weken.
Eeuwige Bewonderaar
pi_172568889
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 10:04 schreef zeer het volgende:
Als ze uit elkaar vallen is je "beslag" te nat, dit kan ook gebeuren met rauwe kikkererwten die je laat weken.
Hoe beter je maalt hoe minder dit uitmaakt :)
Whatever...
  vrijdag 21 juli 2017 @ 10:18:04 #40
438758 zeer
Opritsjniki
pi_172568952
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 10:13 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Hoe beter je maalt hoe minder dit uitmaakt :)
Moet je wel heavy duty keukenmachine hebben tho.
Eeuwige Bewonderaar
  zaterdag 22 juli 2017 @ 17:35:12 #41
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_172599696
Nou ze staan op te stijven in de koelkast.. Bij gebrek aan een keukenmachine heb ik de staafmixer gepakt, pureren gaat echt prima zonder moeite.. (bij geweekte/gewelde spliterwten)
Door de ui is het toch nog wat nat geworden maar op keukenpapier in de koeling word het wel droog..

Natuurlijk had ik alles in huis behalve komijn.. |:( Maargoed dan maar zonder.. en nu ik dit typ ben ik ook de peper vergeten.. _O-
Nouja met sambal als saus zijn ze ook goed te doen.. :')

Maar de smaak is ook niet het belangrijkste.. eerst maar eens kijken of ze heel blijven in de frituur..
Als ik later vanavond geen update geef dan was het recept een boobytrap..
  zaterdag 22 juli 2017 @ 18:43:40 #42
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_172601182
Als het mijne veel vocht bevat bind ik het met kikkererwtenmeel. Gebruik dat sowieso meer in de keuken, ook door gehaktballetjes bijvoorbeeld
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 22 juli 2017 @ 19:36:46 #43
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_172602391
Nou.... Het frituren ging goed.. daar is dan ook direct alles mee gezegd.. :7
Ze vielen niet uit elkaar, dus dat was totaal geen probleem..

Ze waren goed gaar van binnen, maar heel taai, droog, en een iets te harde korst..
Ik denk dat het vuur iets te hoog stond in combinatie met te lang frituren en een iets te groot maatje bal.. (fikse bitterbal)
Ik heb nog wat over dus die ga ik halveren, invriezen en dan proberen of dat beter gaat..
pi_172607750
quote:
14s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 19:36 schreef Zolderkamer het volgende:
Nou.... Het frituren ging goed.. daar is dan ook direct alles mee gezegd.. :7
Ze vielen niet uit elkaar, dus dat was totaal geen probleem..

Ze waren goed gaar van binnen, maar heel taai, droog, en een iets te harde korst..
Ik denk dat het vuur iets te hoog stond in combinatie met te lang frituren en een iets te groot maatje bal.. (fikse bitterbal)
Ik heb nog wat over dus die ga ik halveren, invriezen en dan proberen of dat beter gaat..
Dat is raar. Hoe lang heb je die dingen geweekt? En het malen moet wel echt goed. Niet een beetje wat stukjes maar echt goed fijn.
Whatever...
  zaterdag 22 juli 2017 @ 23:17:01 #45
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_172608812
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 22:47 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Dat is raar. Hoe lang heb je die dingen geweekt? En het malen moet wel echt goed. Niet een beetje wat stukjes maar echt goed fijn.
Twee dagen.. en net zo fijn als aardappelpuree/griesmeel ;)
pi_172609030
quote:
14s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 17:35 schreef Zolderkamer het volgende:
Nou ze staan op te stijven in de koelkast.. Bij gebrek aan een keukenmachine heb ik de staafmixer gepakt, pureren gaat echt prima zonder moeite.. (bij geweekte/gewelde spliterwten)
Door de ui is het toch nog wat nat geworden maar op keukenpapier in de koeling word het wel droog..

Natuurlijk had ik alles in huis behalve komijn.. |:( Maargoed dan maar zonder.. en nu ik dit typ ben ik ook de peper vergeten.. _O-
Nouja met sambal als saus zijn ze ook goed te doen.. :')

Maar de smaak is ook niet het belangrijkste.. eerst maar eens kijken of ze heel blijven in de frituur..
Als ik later vanavond geen update geef dan was het recept een boobytrap..
:D

Hier ook wel eens zelf falafel gemaakt. Goed te eten en ook zeker krokant, maar ze vallen (desondanks) bij mij wel altijd wat uit elkaar....
pi_172609603
quote:
14s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 23:17 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Twee dagen.. en net zo fijn als aardappelpuree/griesmeel ;)
Hmm

Bij mij gebeurt dit echt niet.... Vallen niet uit elkaar, niet taai of melig... prachtig krokant en zacht en gaar aan de binnenkant.

Ik maal de uitgelekte bonen met de knoflook,ui , kruiden. En dan direct frituren. Ik maak met twee lepels quenelles (skirt ovale balletjes). Werkt prima.
Whatever...
pi_172610635
quote:
14s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 23:17 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Twee dagen.. en net zo fijn als aardappelpuree/griesmeel ;)
Twee dagen is wel lang. Ik week ze maar een halve dag.
pi_172610787
quote:
1s.gif Op zondag 23 juli 2017 00:12 schreef Farenji het volgende:

[..]

Twee dagen is wel lang. Ik week ze maar een halve dag.
Ik een (bijna) halve dag (nacht) tot hele dag. Langer dan dat nog nooit gedaan.
  zondag 23 juli 2017 @ 01:03:43 #50
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_172611736
Ik heb er net nog een paar gebakken en het lag dus met name aan te lang/heet frituren blijkbaar.. Deze waren een stuk beter (nu nog de smaak eraan geven :') )
abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')