abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_172262776
Na het unaniem belachelijk grote succes van de SPT / FOK! Premier Cycling League is het tijd om VBL op te leuken met iets vergelijkbaars waarbij het, verrassend genoeg, om voetballen gaat in plaats van wielrennen. Zo kunnen ook mensen die niets met die b-sport hebben aan dit fantastische genot deelnemen.

De opzet van het spel is vergelijkbaar aan de opzet zoals in SPT gepresenteerd en heb ik dan ook schaamteloos gekopieërd van wimderon (waarvoor uiteraard dank :) ), met uiteraard een aantal aanpassingen want voetbal schijnt een ander spelletje te zijn dan wielrennen.

Er zijn twee fasen in het spel, de draft en de wedstrijdronden. In tegenstelling tot de wielermanager is het bij dit spel wel de bedoeling dat je het seizoen lang actief bent, al blijft de draft het belangrijkste onderdeel. Bij de draft is het de bedoeling dat jij de beste voetballers van deze wereld voor een prikkie aan je weet te binden alsof je Marc Netto bent en tijdens de wedstrijdronden moet je uit jouw gekochte spelers de winnende opstelling kiezen en dat proberen beter te doen dan Philip Cocu.

De draft:
- Ieder team bestaat uit maximaal 17 spelers: 2 keepers, 6 verdedigers, 5 middenvelders, 4 aanvallers. Het welbekende transfermarkt.de geeft uitsluitsel over de positie van een speler.
- Iedereen start met een budget van 100 miljoen euro
- Elke biedronde mag je op een maximum van 12 spelers bieden, waarbij je minimaal 0.1 miljoen moet bieden een speler waarop je biedt. Bieden mag tot 2 cijfers achter de komma. Je mag niet meer dan je totaal beschikbare budget bieden.
- Degene die het hoogste bod plaatst krijgt de speler, iedereen die niet het hoogste bod plaatst heeft pech en krijgt zijn geld terug. Bij gelijkspel wordt er een muntje opgegooid en heeft iemand geluk en iemand (of meerdere mensen) pech.
- Mocht je geen ruimte meer hebben in je team voor een bepaalde speler vervalt je bod. Je lijst van biedingen wordt altijd van boven naar beneden afgewerkt. Mocht je het hoogste bod hebben geplaatst, maar vervalt je bod, dan krijgt diegene die het op een na hoogste bod heeft geplaatst de speler.
- Zo gaan we door totdat iedereen een mooi vol team heeft of door zijn budget heen is.

En daarna?
Daarna wordt er gevoetbald. In principe starten we op 4 augustus met het spel. Hierbij doen de volgende competities mee:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Met spelers uit deze competities kun je dan punten verdienen:
Spanje, Engeland, CL, WK x2
Duitsland, Italië, EL x1.5
League Cup, Nederland, Frankrijk, WK Kwalificatie x1

Spelers kunnen op de volgende manieren punten verdienen:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het kan zijn dat ik punten verkeerd ga tellen, dus controleer altijd je eigen scores. Het tellen gaat een behoorlijke tijd kosten verwacht ik namelijk, dus ik verwacht ook niet elke speelronde meteen een telling klaar te hebben.

Wat moet je zelf doen?
Er zijn twee dingen mogelijk. Iedere speelronde moet je zelf de 11 spelers kiezen die je op wilt stellen. Hierbij moet je 1 keeper, 3-5 verdedigers en middenvelders en 2-3 aanvallers opstellen in iedere speelronde uit je selectie. Je kunt ervoor kiezen om geen opstelling door te geven, dan wordt je meest recente opstelling gebruikt.

Transferperioden
Er zijn een aantal tussentijdse transferperioden. Wanneer precies deze vallen is niet bekend, maar er zullen er ongeveer 2 per maand zijn. Let op: Tijdens het WK en in augustus zijn er geen tussentijdse transferperiode. Ook in de wintermaand zal er 1 tussentijdse transferperiode geschrapt worden.

Hoe gaat zo'n periode in zijn werk?
- Je mag 1 speler per periode wisselen en alleen wisselen met spelers die niet door iemand gekozen zijn.
- Je mag alleen wisselen tussen spelers van gelijke positie. Zo kan Zoet met Onana gewisseld worden, maar Zoet niet met Dybala gewisseld worden. Er mag dus niet afgeweken van posities.
- Je geeft één speler aan die je uit je team wilt halen. Je geeft een lijstje van maximaal vijf spelers waarmee je deze speler zou willen ruilen. Vervolgens wordt er opnieuw gekeken 'wie het meeste geld heeft ingezet'. In dit geval is het geld wat je inzet niet je vrije kapitaal, maar de waarde van de speler die je ervoor wil ruilen.

Voorbeeld: Ajacied422 en Tagliano bezitten respectievelijk Ziyech en Klaassen. Ajacied422 betaalde 40 miljoen voor Ziyech, Tagliano 45 miljoen voor Klaassen. Ze willen beiden deze spelers inruilen en hebben bovenaan hun lijstje Van Ginkel gezet. Tagliano krijgt uiteindelijk van Ginkel, want Klaassen had de hogere waarde van 45 miljoen en is dus de duurdere speler die is ingezet om van Ginkel te krijgen.
Je vrije kapitaal wordt niet meer gebruikt voor deze tussentijdse transfers.

Het bieden
Dan kan bij dezen het bieden beginnen. Nog even een paar huisregels en tips:
- Je biedt per ronde op 12 spelers
- Let op de posities van spelers. Je moet 2 keepers, 6 verdedigers, 5 middenvelders en 4 aanvallers hebben. Een andere verdeling is niet toegestaan.
- Ga niet te zuinig om met je budget. Als je pas in speelronde 3 een keer een sloot aan spelers binnenhaalt zit je vermoedelijk met voornamelijk middelmaat. Probeer wel voldoende spelers te hebben - met 12 spelers wordt het spelletje ook wel een stukje lastiger. Er zijn dan ook geen mogelijkheden meer om extra spelers te krijgen.

Format:
Ik zou de biedingen graag in het volgende format zien
Speler Club Positie Geld (als ik moet gaan bijhouden wie bij welke club speelt wordt het wel lastig, daar volg ik het voetbal niet genoeg op de voet voor)

Bijv:
Yacine Brahimi FC Porto A(anvaller) 12.25M/12.25 miljoen/12.25
Quincy Promes Spartak Moskou A 8.42
Birger Meling Rosenborg BK V 0.61
etc.

Voor een lijst van deelnemende spelers verwijs ik naar www.transfermarkt.nl
Hier is makkelijk per club te zien welke spelers er deelnemen.
Tevens zal ik een lijst publiceren van gekozen spelers na iedere biedronde.

Voor een voorbeeld van het bieden en wie welke spelers kan krijgen verwijs ik naar het voorbeeld van wimderon bij de PCL:
SPT / FOK! Premier Cycling League

Regels als een speler naar een competitie vertrekt buiten de genoemde zes
Als een speler naar bijvoorbeeld Turkije, Polen of FC Vaduz vertrekt TIJDENS de draft, dan mag je in dit topic aangeven dat je je optie op die speler wil opheffen. Deze speler komt weer op de markt en is te kopen als hij in de CL/EL kan uirkomen. Dit is niet verplicht, maar het nadeel is dat je gewoon een lege plek hebt die je laat in de draft nog moet opvullen. Het voordeel is dat je een speler die geen punten scoort of weinig scoort kunt wegdoen.

Na de draft, maar voor de start van de eerste speelronde kun je zodra een speler naar zo'n competitie vertrekt deze speler direct wisselen voor een andere speler. Deze speler mag je alleen in de eerste twee speelronden niet inzetten. (als straf voor de 'volledig vrije keuze')

Als het na het begin van de eerste speelronde gebeurt heb je pech en zul je moeten wachten tot de eerste transfermogelijkheid om van de speler af te komen.

Kalender
De kalender is nog niet bekend omdat sommige landen pas eind juli hun rommel op orde hebben.

De teams
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
De spelers
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
De speelrondes
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
____
Vragen, opmerkingen, kritiekpunten en verbeterpuntn worden gewaardeerd.

[ Bericht 7% gewijzigd door Tagliano op 22-07-2017 21:24:22 ]
hhhhh
pi_172262864
Naam: AllesWinnen FC

---------------Courtois-----------
----Bellerin-----Luiz------Lindelof
Fabinho---Verratti---kante---wijnaldum-
----Forsberg-Lewadowski-Dembele----

[ Bericht 9% gewijzigd door DaveDave09 op 08-07-2017 10:29:22 ]
hhhhh
pi_172262881
Hoe heeft die gozer lukaku kane en lacazette weten te krijgen joh _O-

Opnieuw draften pls
hhhhh
pi_172262907
Ik kan maar 3 volwaardige spelers opstellen voor de eerste speelronde met super cups en Ligue 1. Wie biedt meer?

Trapp, Marquinhos, Cavani :P.

[ Bericht 1% gewijzigd door Ajacied422 op 08-07-2017 10:36:03 ]
pi_172262946
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 juli 2017 10:25 schreef DaveDave09 het volgende:
Hoe heeft die gozer lukaku kane en lacazette weten te krijgen joh _O-

Opnieuw draften pls
"Die gozer"? Doe eens normaal man.

Enfin; beetje speculeren op toekomstige transfers he.
pi_172262972
Uh wacht de Spaanse Super Copa is op 12 en 15 augustus (lol)
Cruijff Schaal dus op 6 augustus en Community Shield ook dat weekend
Ligue 1 begint ook dat weekend

Dus dan moeten we voor het weekend dat de Eredivisie en Premier League starten ook de Super Copa meerekenen, wat leuk. Ach, wat doet het er toe MEX REGELT HET WEL.
pi_172263014
6 spelers voor mij. 3x ligue 1, 2x arsenal en 1x chelsea.
pi_172263045
PSG speelt dan tegen promovendus Amiens. Als dat geen Cavani-show wordt, breek ik mijn huis af.
  zaterdag 8 juli 2017 @ 10:40:33 #9
309126 Doublepain
Burn A Nearby New Yard
pi_172263100
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 juli 2017 10:31 schreef Lange_Lans het volgende:

[..]

"Die gozer"? Doe eens normaal man.

Enfin; beetje speculeren op toekomstige transfers he.
Lukaku > Man Utd
Lacazette > Arsenal

FUCKING GENIE HIERO _O_
Op dinsdag 30 mei 2017 22:07 schreef Ajacied422 het volgende:
Als Real Madrid de finale wint, is het niet dankzij Ronaldo in deze wedstrijd. Thank me later.
Ronaldo 20', 64'
FOLLOW: https://www.twitch.tv/knutdeijsbeer86 EN KRIJG EEN GRATIS PAK MELK!!!
pi_172264188
quote:
14s.gif Op zaterdag 8 juli 2017 10:40 schreef Doublepain het volgende:

[..]

Lukaku > Man Utd
Lacazette > Arsenal

FUCKING GENIE HIERO _O_
Doet me deugd om dit te lezen van een van FOK!'s meest gewaardeerde voetbalkenners.
  zaterdag 8 juli 2017 @ 12:24:58 #11
309126 Doublepain
Burn A Nearby New Yard
pi_172265289
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 juli 2017 11:38 schreef Lange_Lans het volgende:

[..]

Doet me deugd om dit te lezen van een van FOK!'s meest gewaardeerde voetbalkenners.
Ik vind het mooi dat users hier complete lijsten maken, databases doorspitten, statistieken vergelijken om best mogelijk team te maken en dat jij puur op basis van je voetbalkennis en gevoel gelijk al 2 klappers hebt gemaakt. _O_

Ik zeg het niet vaak, maar jij wint hoor
Op dinsdag 30 mei 2017 22:07 schreef Ajacied422 het volgende:
Als Real Madrid de finale wint, is het niet dankzij Ronaldo in deze wedstrijd. Thank me later.
Ronaldo 20', 64'
FOLLOW: https://www.twitch.tv/knutdeijsbeer86 EN KRIJG EEN GRATIS PAK MELK!!!
  zaterdag 8 juli 2017 @ 12:38:49 #12
262211 hhh38
Het dal is voorbij
pi_172265625
Ik heb Thauvin, Meunier en Cahill.
  Redactie Sport zaterdag 8 juli 2017 @ 13:52:30 #13
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_172267445
Ik ben me ervan bewust dat de eerste 2, 3 weken vrij karig zijn.
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
  zaterdag 8 juli 2017 @ 14:01:32 #14
262211 hhh38
Het dal is voorbij
pi_172267733
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 juli 2017 13:52 schreef Mexicanobakker het volgende:
Ik ben me ervan bewust dat de eerste 2, 3 weken vrij karig zijn.
Het weekend erna gaat het al los met DFB Pokal, Eredivisie, Premier League en de 2e speelronde van de Ligue 1. Valt reuze mee dus.
pi_172276462
is mijn team nog wat? Schaal van 1 tot 10?
¤181.000 boete, licentie behouden en in de Eredivisie mogen blijven.
Genot.
Twente Enschede Olé
pi_172276758
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 juli 2017 19:30 schreef Shadowkid053 het volgende:
is mijn team nog wat? Schaal van 1 tot 10?
7/10
Zonder Kostas Lamprou maar een matige 6/10
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_172281931
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 juli 2017 13:52 schreef Mexicanobakker het volgende:
Ik ben me ervan bewust dat de eerste 2, 3 weken vrij karig zijn.
Dat geeft jou de mogelijkheid om het eens af te tasten en er een systeempje in te vinden :)
Recordhouder aantal posts op één dag.
4045
onlogisch
  Redactie Sport zaterdag 8 juli 2017 @ 23:10:09 #18
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_172282056
quote:
14s.gif Op zaterdag 8 juli 2017 23:06 schreef onlogisch het volgende:

[..]

Dat geeft jou de mogelijkheid om het eens af te tasten en er een systeempje in te vinden :)
Ik ga er eigenlijk al vanuit dat ik na 3 weken ga roepen dat ik in de weekenden toch wel hulp nodig ga hebben met invoeren. Ik heb wel een handige excelsheet maar ook dan kost het gewoon tijd.
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
pi_172282075
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 juli 2017 23:10 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

Ik ga er eigenlijk al vanuit dat ik na 3 weken ga roepen dat ik in de weekenden toch wel hulp nodig ga hebben met invoeren. Ik heb wel een handige excelsheet maar ook dan kost het gewoon tijd.
Als er bepaalde dingen zijn waar ik je mee kan helpen moet je het maar laten weten :)
Recordhouder aantal posts op één dag.
4045
onlogisch
  Redactie Sport zaterdag 8 juli 2017 @ 23:59:04 #20
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_172283364
Ik wist het ook niet, maar onlo heeft blijkbaar een gestopte speler aan zich weten te binden _O_
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
  zondag 9 juli 2017 @ 00:20:37 #21
262211 hhh38
Het dal is voorbij
pi_172283826
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 juli 2017 23:59 schreef Mexicanobakker het volgende:
Ik wist het ook niet, maar onlo heeft blijkbaar een gestopte speler aan zich weten te binden _O_
:D

Beria?
  Redactie Sport zondag 9 juli 2017 @ 00:25:41 #22
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_172283912
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 00:20 schreef hhh38 het volgende:

[..]

:D

Beria?
:Y
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
pi_172284929
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 juli 2017 23:59 schreef Mexicanobakker het volgende:
Ik wist het ook niet, maar onlo heeft blijkbaar een gestopte speler aan zich weten te binden _O_
Maradonna?
pi_172286419
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 juli 2017 23:59 schreef Mexicanobakker het volgende:
Ik wist het ook niet, maar onlo heeft blijkbaar een gestopte speler aan zich weten te binden _O_
Ik vind het mooi dat users hier complete lijsten maken, databases doorspitten, statistieken vergelijken om best mogelijk team te maken en dat Onlo puur op basis van zijn gebrek aan voetbalkennis en gevoel gelijk al 1 blunder heeft gemaakt. _O_

Ik zeg het niet vaak, maar hij wint niet hoor
  zondag 9 juli 2017 @ 09:49:08 #25
56843 onlogisch
Forumbeest
pi_172286934
quote:
1s.gif Op zondag 9 juli 2017 09:15 schreef opperkleurder het volgende:

[..]

Ik vind het mooi dat users hier complete lijsten maken, databases doorspitten, statistieken vergelijken om best mogelijk team te maken en dat Onlo puur op basis van zijn gebrek aan voetbalkennis en gevoel gelijk al 1 blunder heeft gemaakt. _O_

Ik zeg het niet vaak, maar hij wint niet hoor
En te bang om een weddenschapje aan te gaan.

Pussyboy.
Recordhouder aantal posts op één dag.
4045
onlogisch
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')