abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_172476660
registreer om deze reclame te verbergen
Gaaf dat jullie naar de panda's zijn gaan kijken zusjevan! Leuk dat E nu interesse heeft in de dieren. L heet dat nu ook steeds meer. Vorige zomer waren wij naar de dierentuin en toen was ze nog wat klein.

Wat leuk dat ze zich allemaal zo goed vermaakt hebben in de speeltuin Groofsken!

Chanty beterschap voor A!

Ahhhhhh wat een leuke foto's van Tas!

Hier eet dreumes niet zo veel. Vragen jullie dreumessen ook echt om eten of bieden jullie bijv boterhammen aan tot ze niet meer hoeven? Hier vraagt L eigenlijk nooit om meer. Ze eet ik de ochtend 1 snee brood en smiddags 1 met iets erbij zoals een cracker of fruit of tomaatjes. 2 x fruit per dag en dan nog avondeten wat ze soms goed en soms slecht eet. Voor het slapen gaan nog een flesje. Bij opa en oma of kdv snoept ze soms wat meer denk ik. Thuis af en toe nog extra krentjes of zo'n maischipjes.

Beterschap Jagar en LeSage. Niet leuk :(.

Arja wat gezellig zo dat fietsen! & dat kletsen helemaal. Ze praat dan denk ik al best goed/snel hè? Ik heb L zelf nog nooit op de fiets gehad😁. Man wel natuurlijk. We gingen pas vrij laat met haar fietsen en toen was ik zwanger van nr 2 dus durfde ik niet goed. Binnenkort maar eens doen, want ze vindt het hartstikke leuk!

FF wat jammer dat O dan niet meer voorop kan! Vanaf wanneer kunnen / mogen ze achter op de fiets eigenlijk?
pi_172477074
Arja, dat klinkt echt precies als de fietstochtjes met S, inclusief hihihi hahaha O+ Helaas pas ik met mijn dikke buik nu niet tussen het stoeltje en het zadel :')

Jagar, ook al zo'n zieke dreumes thuis ;( beterschap! S. heeft heel slecht geslapen vannacht, er zit hem duidelijk wat dwars. Vandaag een dagje bij mijn schoonmoeder, dus daar wordt vast ook genoeg geknuffeld.

Eten wordt hier inderdaad zelf om gevraagd. Dan loopt hij naar de fruitschaal en roept 'mama?' en dan wijs ik aan tot hij 'ja' zegt. Eerst waren dat standaard bananen, tegenwoordig vaker appels. Ik vind het zo grappig dat hij daar dan dus een mening over heeft.

Vieve, snel gaan fietsen dan hoor, zo gezellig O+
pi_172477371
Eten vragen is hier wijzen naar de keukenlade met de soepstengels en heel hard "KOEEEEEEK" roepen. Of al "APPOL" roepend proberen om via een stoel op de tafel naar de fruitschaal te klimmen :') . Tas is niet zo subtiel. Wel lekker duidelijk ^O^ .

Beterschap voor de zieken en ook sterkte voor de kotsopruimers :* . Sneu voor beide!

Ik fiets ook nu pas weer regelmatig met m'n duo. Annie achterop en Tas voor, al zou het qua gewicht ook best andersom kunnen. Tas heeft dan als hobby om zoveel mogelijk heen en weer te wiebelen en aan alle rem/versnellingskabels te trekken. Maar samen liedjes zingen blijft inderdaad fijn O+ . Hij kan liedjes nu ook aanvullen, zo grappig:

Nijntje, Nijntje, kom er....?
BIJJJJJJ
Met je vriendjes reuze...?
BIJJJJJJ
Snuffie, Knorretje en Boris....?
BIJJJJJJ

:+
pi_172478039
registreer om deze reclame te verbergen
Emmy wijst nog helemaal nergens naar.

Zou best kunnen dat ze kaas bedoelt met ka-ies, ze is er dol op. Maar om dat nou de hele dag te zeggen. Ik hoor het haar in haar bedje al zeggen :')

Nooit over na gedacht dat je met een zwangere buik niet kan fietsen met een fietsstoeltje erbij. Is inderdaad wel krap dan.

Ah razz met nijntje wat cute.

Hoe is het met de ziekenboeg?
  maandag 17 juli 2017 @ 09:21:45 #155
409579 LuDann
All the way
pi_172478143
Wolk vraagt zelf om 'meeah bjoodje'. Ik was uit mezelf niet op het idee gekomen om haar 4 boterhammen te geven. :+

Maar dan wel 'nee bah bjoodje' Zonder pindakaas dus, want dat vindt ze niet zo lekker. :P
pi_172478316
Hier wordt demonstratief het bord aangegeven met een "op" en dan vragen we of hij nog een boterham wil. Wel max twee per maaltijd nu, dat vind ik genoeg. "naan" geeft hij wel zelf aan en "koek" was een van z'n eerste woordjes (waar ik mijn schoonmoeder van verdenk, bij ons had hij toen nog nooit koek gegeten).

Hier tot 6,5e maand zwanger nog gefietst. Daarna zat ik idd klem :') en daarvoor was het al moeilijk op en afstappen, maar dat vind ik sowieso met een voorzitje op een reguliere fiets.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_172478461
registreer om deze reclame te verbergen
Het eerste wat t roept als hij wakker is is "aabei?"

Hij was weer kiplekker vanmorgen.lekker uitgeslapen tot kwart voor acht...
pi_172479014
Leuk die eetverhalen! M. eet ook best veel op een dag geloof ik. Pap, 2 stuks fruit, 1-2 boterhammen, tussendoortjes (rozijntjes, rijstwafels, zoiets) en 's avonds een bord vol eten, tenzij ze besluit dat ze het niet lust, en yoghurt na. Regelmatig komt ze ook nog eten bij ons bietsen. Het liefst zou ze overigens ook de hele dag koekjes eten.

Maarehm.. Eigenlijk kom ik hier afscheid nemen met M. Sinds gisteren is ze echt een peuter! We vierden het heel klein met alleen de oma's en opa (en de kraamverzorgster). Ze kreeg van ons een keukentje waar ze nu al helemaal gek van is. We hadden er ook o.a. speelgoedgroenten en -fruit bij gekocht, dus ze loopt nu hele dag met haar 'roze banaan' (aubergine) te sjouwen :')
pi_172479050
nog gefeliciteerd, Kazy!
  maandag 17 juli 2017 @ 10:20:00 #160
409579 LuDann
All the way
pi_172479114
'aabei' is hier ook favoriet ja. _O- We hebben nu een nieuwe tactiek met tanden poetsen waarbij ik opnoem wat voor eten ik zogenaamd zie in haar mond, dat poets ik dan weg. Scheelt een hoop drama, meestal dan. Ik noem dan dingen die ze die dag gegeten heeft maar Wolk doet zelf ook altijd een duit in het zakje en roept om de haverklap 'aabei', of ze dat nu wel of niet gehad heeft die dag. :')

Pff, ik baal een beetje. Net gehoord dat onze stad een nieuw plaatsingsbeleid op basisscholen gaat instellen. Alle kindjes vanaf 1 januari 2015 krijgen vanaf eind dit jaar een brief thuis waarbij de voorkeur voor 1 van 5 scholen in de omgeving kan worden aangegeven. Als er teveel aanmeldingen zijn dan wordt er geloot.

Ansich begrijpelijk hoor... Maar wij hebben er nogal wat tijd en moeite ingestoken om Wolk op verschillende scholen in te schrijven en die inschrijvingen vervallen nu allemaal. Daarnaast is de kans dat de school van onze keuze (een Daltonschool) buiten ons keuzegebied ligt, behoorlijk groot. Pff. -O-
pi_172479128
Gefeliciteerd Kazy!

Beterschap met de kleintjes verder!

Hier komen er vier boventanden door, ben benieuwd wanneer ze echt echt zichtbaar gaan worden :D
En ze roept steeds 'etâh!!!' en probeert kaas te jatten, vannacht twee flessen extra, ze heeft het even nodig denk ik
How I'll never be anything I hate
You smile, mention something that you like
How you'd have a happy life
if you did the things you like
  maandag 17 juli 2017 @ 10:21:00 #162
409579 LuDann
All the way
pi_172479130
Van harte gefeliciteerd Kazy! *O* Roze banaan. _O-
pi_172479954
Gefeliciteerd kazy! Wat bijzonder dat de kraamverzorgster er bij was.

Roze banaan :D

Molo eindelijk meer tandjes en zo veel tegelijk ook nog. Daar zal de onrustige nacht ook wel mee te maken hebben
pi_172485574
Gefeliciteerd Kazy!

Fijn dat T weer fit is Jagar.

LeSage, S ook weer wat fitter?

LuDann, balen van de scholen. Zeker als je er al zoveel moeitevoor gedaan hebt.

Molo's dame aan de boventanden :)

Verder zeef. Zijn terug van vakantie. Twix houdt van zwemmen. Of nee, SEMME MAMA! En echt als in vleugeltjes om en erin duiken. Heerlijk vond hij het.
De eerste was draait alweer, auto is leeg. Nu nog even wat rommelen en opruimen. Ik probeer weer aan te haken.

Ohja, eten, wat is dat? Daar doet Twix lievernog steeds niet aan.
  maandag 17 juli 2017 @ 16:59:28 #165
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_172486380
Oh wat zuur LuDann. Zeker als je voor een specifiek type onderwijs wilt gaan. Vind het toch apart dat ze dat zomaar kunnen bepalen. Gaat toch om de toekomst van je kind.
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_172490523
En als je nu alleen de dalton school aanvinkt?
Schudden voor gebruik
pi_172490565
Wij hebben nog nul gedacht aan basisschool :O

Ben ik ontaard/laat etc?
Schudden voor gebruik
pi_172490622
Zaterdag vieren we zijn verjaardag al... ik ben er nog niet klaar voor :')

Toch gaat hij ineens zo hard in ontwikkeling. Dat kleine gaat er ineens bijna allemaal vanaf.
Schudden voor gebruik
  maandag 17 juli 2017 @ 20:45:56 #169
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_172490826
quote:
0s.gif Op maandag 17 juli 2017 20:36 schreef Stippelrientje het volgende:
Wij hebben nog nul gedacht aan basisschool :O

Ben ik ontaard/laat etc?
Ontaard sowieso niet en laat hangt helemaal af van waar je woont. Er zijn steden waar je al voor de eerste verjaardag moet inschrijven als je een plek wilt op de school naar keuze. Hier bij ons waren we met 2,5 jaar vroeg :)
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_172490942
Ik weet nog niet eens waar wij dan wonen :D

Zoveel keuze is hier ook niet in onderwijs.
Schudden voor gebruik
pi_172492442
Razz, die Tas O+ Klinkt superlief!

LuDann, gedoe zeg! Maar stond je echt al ingeschreven (als in zekerheid dat je een plaats hebt), of waren het voorinschrijvingen? Het voelt ergens heel raar dat een inschrijving zomaar ongedaan kan worden gemaakt :{

Wij staan ook bij meerdere scholen ingeschreven, maar hebben 'maar' bij 1 school echt zekerheid van een plek, de rest zijn voorinschrijvingen in afwachting van een loting. Toen we met een baby van 8 maanden bij de dichtstbijzijnde school informeerden, vonden ze dat we aan de late kant waren :') Maar het hangt idd echt af van waar je woont..

Malteser, welkom terug van vakantie! Hebben jullie het fijn gehad? Heerlijk dat Twix zo graag zwemt O+

Mijn scriptie was goedgekeurd, dus ik ben klaar nu *O* Blij! Eindelijk tijd om alle 191 achterstallige klusjes van de afgelopen periode te doen, dacht ik vanochtend. Maar na de lunch belde het kdv, ze was ontroostbaar door tandjespijn. Gelukkig was het park sterker dan tandjesleed, want geitjes O+ en konijnen O+ en vogels om achteraan te rennen-struikelen-rennen O+ Ik vind het zó leuk, hoe leuk ze dieren vindt :D
pi_172492684
quote:
1s.gif Op zondag 16 juli 2017 20:27 schreef Razztwizzle het volgende:
Wat was er ook weer met haar suiker groofs? Ernstige zorgen?

Ja Chanty ik schrok er ook van. Hij viel ineens zo vaak op z'n leren slofjes. Bleek dat dat maat 21 was. Oeps :@ . Dus nu gympen en sandalen maat 23, was ook nog een zoektocht met z'n brede voeten en hoge wreven. En het ziet er niet uit, zo'n hummeltje met van die slagschepen :') .
Heb je een pm gestuurd.
pi_172492722
Ja heerlijk Ono! Twee weken stralend weer en een stralende Twix. Dus wij straalden ook ;).

Eat sneu van de tanden maar wel fijn dat de afleiding goed werkte ^O^ .

Oh ja, ik zag Tas nog! Wat een groterd!!
pi_172494242
Wij moeten de scholen ook nog uitzoeken. Hebben twee opties, de ene school hebben neefjes en nichtjes en kinderen van vrienden op gezeten, de tweede school is een kleinschalige montessori. Daar gaat hij eind augustus naar het kdv (is de dichtst bijzijnde), dan kunnen we ook zelf ervaren hoe die school in de praktijk is.

Iemand tips tegen gillen? Ik word er helemaal gek van tegenwoordig, m'n man hoort aan het gegil waar ik in de supermarkt ben en dat is veelal uit enthousiasme... en thuis is het ook keihard gillen als iets niet naar zijn zin gaat. Negeren en rustig corrigeren werkt iig niet helaas :(
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_172494304
Klinkt goed, Malteser! Ik heb ook zoveel zin in zwemmen tijdens de vakantie!

Ono, wat sneu, maar fijn dat diertjes troost kunnen brengen O+

Scholen, hier krijg je pas met 3 jaar een brief van de gemeente over inschrijven. Hoewel ik eigenlijk wel weet waar ik S. naartoe wil doen. De dichtstbijzijnde school, waar ik al van weet dat er sowieso 2 andere kindjes ook komen :) handig ook wel met ouders als er een keer iets is.

S. is nog steeds ziek. Hij heeft nu al sinds vrijdag koorts, gisteren was het even weg, maar vandaag weer de hele dag koorts gehad. Morgenochtend toch maar even naar de huisarts, hoewel er niet echt iets anders aan de hand lijkt.
Hij slaapt nu wel weer voor het eerst sinds vrijdag in zijn eigen bedje 's avonds.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')