FOK!forum / Ouder(s) / Draagtopic #168
LadyBlackwoensdag 5 juli 2017 @ 22:06
Welkom in het draagtopic! Hier kun je terecht voor alles wat met het dragen van je kindje te maken heeft.

2XguMP4.gif

Waarom dragen?
SPOILER
Het dragen van je baby in een draagdoek of ergonomische drager heeft voordelen voor zowel ouder als kind. Je kindje voelt zich warm en geborgen, hoort je hartslag en ligt in een natuurlijke gebogen houding – net als in de baarmoeder. De behoefte aan contact met de moeder na de geboorte wordt op deze manier vervuld, maar is niet voorbehouden aan de moeder. Het mooie van dragen is dat het ook aan de vader de mogelijkheid biedt om geborgenheid aan zijn kind te bieden.
Baby’s die worden gedragen blijken opvallend minder te huilen. Bij ongemak als krampjes kan de draagdoek uitkomst bieden: door je kindje buik-tegen-buik te dragen geef je een natuurlijke darmmassage.
Verder wordt de ontwikkeling van spieren en gewrichten gestimuleerd door de zogenaamde kikkerhouding die met een draagdoek gemakkelijk te maken is.
Kinderen die al wat ouder zijn kunnen vanuit een draagdoek goed contact maken met de wereld om hen heen – ze bevinden zich op dezelfde hoogte als volwassenen en zien en horen de mensen praten, wat weer goed is voor de taalontwikkeling en sociale ontwikkeling. Maar worden de prikkels even te veel, dan kan een kindje zich goed afsluiten door tegen mama of papa aan in slaap te vallen.

Het grootste voordeel voor de dragende ouder is, naast de heerlijke nabijheid van je kleintje, het praktische aspect. Je hebt je handen vrij voor het huishouden of de zorg voor oudere kinderen. Voor vaders kan een draagdoek een goed troosthulpmiddel zijn.

Een groot misverstand is dat je je baby kunt verwennen door hem of haar veel bij je te dragen. Dit is niet het geval. Baby’s die veel aandacht krijgen ontwikkelen zich juist op veel gebieden beter.
Ok, dragen, maar waarmee dan?
SPOILER
Er zijn verschillende mogelijkheden om je kindje te dragen: draagdoeken of ergonomische babydragers.

Draagdoeken
Draagdoeken kunnen rekbaar of geweven zijn.

Rekbare doeken zijn zacht en comfortabel, en vooral fijn als je baby nog niet zo groot is. Daarna kunnen ze, door het meerekken, te weinig steun geven waardoor het dragen zwaar aan kan voelen. Een bekend merk rekbare doek is bijvoorbeeld de Tricot Slen.

Geweven doeken zijn de meest ergonomische optie, voor zowel jou als je baby. Het gewicht van je kindje wordt optimaal verdeeld en de draagdoek vormt zich altijd volledig naar jouw lichaam en dat van je kind. Met een geweven doek kun je buik-, rug- en heupdragen. Er is een enorme keuze in geweven doeken – verschillende stofsamenstellingen (100% katoen, katoen met wol, of linnen, of bamboe, of…), kleuren en patronen, en lengtes. Van welk materiaal je een doek neemt en van welk merk die dan is, is afhankelijk van persoonlijke voorkeur. Een katoenen doek is vaak wel een fijne doek om mee te beginnen.
De meest gebruikte knoop bij pasgeboren baby’s is de Front Wrap Cross Carry (FWCC). Hiervoor heb je een doek in maat 5 nodig als je zelf maat 34 of kleiner hebt, een maat 6 als je kledingmaat 36 tot en met 44/46 hebt, en een maat 7 als je eigen kledingmaat 46/48 of groter is.
Doeken in maat 3 of 4 kunnen bij bepaalde knopen worden gebruikt om te rugdragen. Zie ‘Welke verschillende soorten knopen zijn er?’ voor een verwijzing naar instructiefilmpjes met verschillende doekmaten.

Ergonomische dragers
Ergonomische dragers zijn voorgevormd en hoef je dus niet te knopen. Hierdoor zijn ze vaak wat handiger in gebruik. Sommige dragers werken met een kliksysteem, andere met klittenband of gespen. Een draagconsult kan je helpen om te bepalen wat bij jou (en je partner) past. Merken van ergonomische dragers zijn onder andere Ergobaby, Manduca, Tula en Bondolino. Dragers van BabyBjrn en Chicco zijn niet ergonomisch. Je ziet in het onderstaande plaatje duidelijk het verschil:

jtxvnb.jpg

De beentjes bungelen en de baby zit niet in de kikkerhouding. Er hangt te veel gewicht aan het heupgewricht. De zo belangrijke kikkerhouding (knietjes hoger dan de heupjes, bol ruggetje) is bij dit soort voorgevormde dragers niet te bereiken door het harde rugpand. Daarnaast kan een baby die met het gezicht naar voren zit zich niet afsluiten als er te veel prikkels zijn.

Hulp nodig bij het bepalen wat er bij jou en je partner past op draaggebied? Kijk op de website draagdoek.startpagina.nl om te zien waar er bij jou in de buurt een draagconsulent te vinden is.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een doek?
SPOILER
Eigenlijk is het heel simpel: het belangrijkste is dat je de doek mooi vindt. Doeken zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, uiteenlopend van ongeveer 50 euro voor een Little Frog of Yaro, tot honderden euro's voor exclusieve doeken van Oscha of Woven Wings. Het is aan jou om te bepalen wat je aan een doek uit wilt geven.
Bepaal de lengte van de doek die je wilt en de stofsamenstelling, en ga los op alle mooie kleuren en patronen die er zijn! Pas op: doeken werken verslavend...
Welke verschillende soorten knopen zijn er?
SPOILER
Een heleboel! Direct vanaf de geboorte kun je beginnen met een Front Wrap Cross Carry. Ook rugdragen is in principe al vrij snel mogelijk, maar enige ervarenheid met knopen is hierbij wel gewenst, plus dat je je kindje minder goed in de gaten kan houden.
Andere bekende knopen zijn de Front Cross Carry, Rucksack, Double Hammock… Op de website www.wrapyouinlove.com vind je onder het kopje ‘tutorials’ heel veel instructiefilmpjes, ingedeeld naar de lengte van de doek die je ervoor nodig hebt.
Wat trek ik mijn kindje aan in de draagdoek?
SPOILER
Onthoud dat de doek zelf ook een laag stof is. Verder kun je de volgende richtlijn aanhouden:
Rond het vriespunt: jasje + sjaal + muts en (half) onder je jas
Rond de 5 graden: jasje + sjaal + muts
Rond de 10 graden: dun jasje of vestje aan
Rond de 15 graden: normale kleertjes aan
Rond de 20 graden: luchtige kleertjes aan
Rond de 25 graden: alleen een rompertje aan
Boven de 30 graden: niet meer in de draagdoek

Bron: http://durftedragen.nl/wa(...)aan-in-de-draagdoek/
LadyBlackwoensdag 5 juli 2017 @ 22:08
Ok, hier komt echt een mega n00b-vraag, maar hoe doe je nou zelf dat slaapkapje van de Tula over t koppie van je kind bij rugdragen? :?

Ik weet zeker dat S woest wordt als ik dat doe wanneer hij nog wakker is. :')
CassElliotwoensdag 5 juli 2017 @ 22:13
quote:
0s.gif Op woensdag 5 juli 2017 22:08 schreef LadyBlack het volgende:
Ok, hier komt echt een mega n00b-vraag, maar hoe doe je nou zelf dat slaapkapje van de Tula over t koppie van je kind bij rugdragen? :?

Ik weet zeker dat S woest wordt als ik dat doe wanneer hij nog wakker is. :')
Met reach straps ;)
Spees_Eendwoensdag 5 juli 2017 @ 22:21
Accepteert hij het als je alvast 1 kant dicht doet? Dan kun je later makkelijk bij de andere.
LadyBlackwoensdag 5 juli 2017 @ 22:24
Geen idee Spees, we gaan m morgen pas echt testen, dus dan zal ik het wel merken oO<

Maar ik had t even zonder S erin geprobeerd, en ik kreeg het dus niet voor elkaar. Heb nu die reach straps even gegoogled, en ik hoop dat ik mn arm ook zo gebogen krijg. (en dat hij niet wakker wordt als ik dat kapje op moet doen als hij in slaap is gevallen :X )
Budabuddumbamwoensdag 5 juli 2017 @ 22:45
vinger erin en omhoog trekken. :D
Budabuddumbamwoensdag 5 juli 2017 @ 22:49
de wondere wereld youtube heeft een filmpje.

Vieve6donderdag 6 juli 2017 @ 08:47
Sinds dinsdag heb ik ook een tula ftg ♡!!! Helaas past de mini er nog niet in. Ze heeft maat 50 & ik denk dat haar beentjes net iets te kort zijn. Dus nog even geduld dan kan ze er in! : )
Miezziejdonderdag 6 juli 2017 @ 10:48
Rugdragen lukt gewoon niet hier :( ;( Als iemand erbij is gaat het wel, dan is M een beetje afgeleid. Leuk vindt ze het dan nog steeds niet :+ Maar wanneer ik het probeer wanneer ik alleen ben is het huilen huilen, bewegen :{ maakt hier niet in uit of ik een santatoss of hipscoot doe. Zodra ze op mijn rug is, is ze Boos en kan ik de knoop niet afmaken.
Doe ik iets fout? Heb ik een kind gebaard wat rugdragen niet okee vindt? ;( Het lijkt me zo handig met koken, tuinieren, strijken enzo!
Selvariadonderdag 6 juli 2017 @ 11:04
Tv aanzetten? Speeltje geven? Mijn peuter was een enorme strekker en daarnaast ook nog erg ongeduldig, dus rugdragen met een doek heb ik al snel opgegeven eerlijk gezegd. Met de Tula ging het dan weer prima, ze vond het fantastisch om op de rug gehupst te worden.
BlueEyesdonderdag 6 juli 2017 @ 11:07
Ik had gisteren een 3jarig jochie in de Tula ftg :D
Had de toddler vergeten en hij wilde 'opderug want ik ben een beetje moe mama' O+
Ideaal was het niet, maar zelfs een jochie van 1m past erin!
BlueEyesdonderdag 6 juli 2017 @ 11:08
quote:
0s.gif Op donderdag 6 juli 2017 11:04 schreef Selvaria het volgende:
Tv aanzetten? Speeltje geven? Mijn peuter was een enorme strekker en daarnaast ook nog erg ongeduldig, dus rugdragen met een doek heb ik al snel opgegeven eerlijk gezegd. Met de Tula ging het dan weer prima, ze vond het fantastisch om op de rug gehupst te worden.
Dat hupsen blijft hier de hit!
Net als huppelen als hij op mijn rug zit :')
Stormqueendonderdag 6 juli 2017 @ 11:10
Oh ja dat ga ik ook nog proberen inderdaad, de hipscoot ruck!
Ik krijg de santatoss toch niet lekker voor elkaar met Noud en toen ik 'm eenmaal op m'n rug had hangen was ik vergeten hoe je Tibetaans af moet knopen :') hij is nog te klein om in de tula op m'n rug te gaan dus ik wil het nu toch wel onder de knie krijgen.
Miezziejdonderdag 6 juli 2017 @ 13:23
Ik heb het ook weleens geprobeerd met de isara, maar daar zat ze best laag met haar hoofd dus vond ze ook niet zo leuk. Snap ik ook wel, hele tijd tegen zo'n rug aan kijken :').
Zal eens de tv proberen! Speeltjes ook al geprobeerd, maar die gooide ze op de grond. Ik zat er nog aan te denken om haar een maisfinger te geven ofzo, maar dat lijkt me niet zo goed voor mijn haar :9
CassElliotdonderdag 6 juli 2017 @ 13:33
quote:
0s.gif Op donderdag 6 juli 2017 13:23 schreef Miezziej het volgende:
Ik heb het ook weleens geprobeerd met de isara, maar daar zat ze best laag met haar hoofd dus vond ze ook niet zo leuk. Snap ik ook wel, hele tijd tegen zo'n rug aan kijken :').
Zal eens de tv proberen! Speeltjes ook al geprobeerd, maar die gooide ze op de grond. Ik zat er nog aan te denken om haar een maisfinger te geven ofzo, maar dat lijkt me niet zo goed voor mijn haar :9
Een wrapsnap blijft wel hangen :D

Soms is de knooptechniek niet helemaal goed of passend bij de situatie, misschien kan iemand een keer meekijken? En sommige kindjes vinden het gewoon (nog) niet zo leuk op de rug, die missen dan de interactie. Hupsen en/of buiten knopen wil ook nog wel eens helpen :D
Miezziejdonderdag 6 juli 2017 @ 13:47
quote:
1s.gif Op donderdag 6 juli 2017 13:33 schreef CassElliot het volgende:

[..]

Een wrapsnap blijft wel hangen :D

Soms is de knooptechniek niet helemaal goed of passend bij de situatie, misschien kan iemand een keer meekijken? En sommige kindjes vinden het gewoon (nog) niet zo leuk op de rug, die missen dan de interactie. Hupsen en/of buiten knopen wil ook nog wel eens helpen :D
Dat moest ik even googlen! :P
Zou zo'n ketting eigenlijk ook helpen? :+

Hupsen durf ik nog niet zo goed :@ Denk dat dat misschien ook wel een probleem is, wanneer ik alleen ben vind ik het wel erg spannend allemaal dus misschien voelt M dat aan. Helaas ben ik niet zo vaak samen thuis met mijn man, en ik vind het ook zo vreemd om elke keer naar de buren te gaan als ik wil oefenen :D

Doe jij nog consulten? *) :+
CassElliotdonderdag 6 juli 2017 @ 13:56
quote:
0s.gif Op donderdag 6 juli 2017 13:47 schreef Miezziej het volgende:

[..]

Dat moest ik even googlen! :P
Zou zo'n ketting eigenlijk ook helpen? :+

Hupsen durf ik nog niet zo goed :@ Denk dat dat misschien ook wel een probleem is, wanneer ik alleen ben vind ik het wel erg spannend allemaal dus misschien voelt M dat aan. Helaas ben ik niet zo vaak samen thuis met mijn man, en ik vind het ook zo vreemd om elke keer naar de buren te gaan als ik wil oefenen :D

Doe jij nog consulten? *) :+
Ja vaak helpt een speeltje of ketting echt goed!

Dat hij het aanvoelt zou ook heel goed kunnen ja. Toch een beetje alsof de bungeejumpman zegt "ehh deze hierdoorheen? Denk ik? En dan deze hier geloof ik aan vast? Eh nou ja spring anders maar denk ik!" ;)

Haha ja nog steeds, heb zelfs pas m'n Draagconsulent II gehaald O+ Zou jij niet nog eens naar Draagkracht komen? :D
tombolafandonderdag 6 juli 2017 @ 14:01
quote:
1s.gif Op donderdag 6 juli 2017 13:56 schreef CassElliot het volgende:

[..]

Ja vaak helpt een speeltje of ketting echt goed!

Dat ze het aanvoelt zou ook heel goed kunnen ja. Toch een beetje alsof de bungeejumpman zegt "ehh deze hierdoorheen? Denk ik? En dan deze hier geloof ik aan vast? Eh nou ja spring anders maar denk ik!" ;)

Haha ja nog steeds, heb zelfs pas m'n Draagconsulent II gehaald O+ Zou jij niet nog eens naar Draagkracht komen? :D
Fixed :7 O+
CassElliotdonderdag 6 juli 2017 @ 14:02
quote:
1s.gif Op donderdag 6 juli 2017 14:01 schreef tombolafan het volgende:

[..]

Fixed :7 O+
Oeps dat is ook zo :@ Thanks :D
Miezziejdonderdag 6 juli 2017 @ 14:06
quote:
1s.gif Op donderdag 6 juli 2017 14:02 schreef CassElliot het volgende:

[..]

Oeps dat is ook zo :@ Thanks :D
Je hebt pregnancy brain, het mag :+
Ik ben nooit vrij op donderdag ;( Waarschijnlijk wel op 3 augustus (verjaardag M). Wanneer heb je verlof? _O- Zeg ik gewoon tegen man "ja we moeten eerst daarheen, daar kan ik ook kolven dussss" O-) :D
Nolitadonderdag 6 juli 2017 @ 15:28
quote:
1s.gif Op donderdag 6 juli 2017 08:47 schreef Vieve6 het volgende:
Sinds dinsdag heb ik ook een tula ftg ♡!!! Helaas past de mini er nog niet in. Ze heeft maat 50 & ik denk dat haar beentjes net iets te kort zijn. Dus nog even geduld dan kan ze er in! : )
ooh wat jammer dat ze er nog niet in past maar dat komt vanzelf!
Het zet me wel weer aan het denken. Onze kinderwagen komt wellicht niet op tijd binnen en dacht dan de tula ftg in te kunnen zetten. Door jou opmerking denk ik toch weer over een doek erbij voor die eerste periode...
Vieve6donderdag 6 juli 2017 @ 15:36
quote:
1s.gif Op donderdag 6 juli 2017 15:28 schreef Nolita het volgende:

[..]

ooh wat jammer dat ze er nog niet in past maar dat komt vanzelf!
Het zet me wel weer aan het denken. Onze kinderwagen komt wellicht niet op tijd binnen en dacht dan de tula ftg in te kunnen zetten. Door jou opmerking denk ik toch weer over een doek erbij voor die eerste periode...
Ja komt inderdaad vanzelf. F is wel echt een mini. Bij de geboorte was ze 2495g (bij 40.2 weken), opmeten had geen prioriteit op dat moment, dus de lengte weet ik niet. Maar misschien scheelt het al als de baby iets groter is bij de geboorte :).
Heb je ook een Joolz? Daar las ik pas over dat er een hele lange levertijd voor is. Vervelend dat die dan niet op tijd binnen is misschien!
Roomsnoesdonderdag 6 juli 2017 @ 15:45
Ik heb de ftg ook en ook al kunnen ze er vanaf heel klein in, zou ik vanaf maat 50 niet doen. Ik denk 56 en richting 62 wel kan. Ik had S er met 3 maanden-ish er voor hete erst in en dat ging heel prima. Denk dat ik hem er met 1-2 mnd er in had kunnen doen.

Nu iklees over rugdragen wil ik dat ookw eer gaan proberen. We zijn zo druk geweest met verhuizen, dat we nu weer leuke dingen kunnen doen :)
tombolafandonderdag 6 juli 2017 @ 16:11
Mijn smurf heeft maat 62 maar de kleinste stand is nog maar net aan van knie tot knie... Maar 2500 gram is wel erg klein idd, dan beter even wachten nog ja O+
Nolitadonderdag 6 juli 2017 @ 16:15
quote:
0s.gif Op donderdag 6 juli 2017 15:36 schreef Vieve6 het volgende:

[..]

Ja komt inderdaad vanzelf. F is wel echt een mini. Bij de geboorte was ze 2495g (bij 40.2 weken), opmeten had geen prioriteit op dat moment, dus de lengte weet ik niet. Maar misschien scheelt het al als de baby iets groter is bij de geboorte :).
Heb je ook een Joolz? Daar las ik pas over dat er een hele lange levertijd voor is. Vervelend dat die dan niet op tijd binnen is misschien!
Dat is idd echt een mini voor de termijn! het zal zeker iets schelen als de baby bij geboorte wat groter is. Ik heb geen idee wat onze kleine gaat doen. Ze liep een week achter, maar dat kan nog veranderen natuurlijk. daarnaast wordt over 4 weken (ivm placenta) beslist of ze haar eerder gaan halen met keizersnede of we een natuurlijke bevalling gaan proberen. dus ook de termijn kan alle kanten op.
idd een joolz met leverdatum vanaf mijn ud nog max 3 weken. ik zag wel dat de levertijd voor nieuwe bestellingen iets korter is geworden dus hoop dat ie iig uiterlijk op ud binnen is.

als ik alvast bedenk welke doek ik zou willen is die natuurlijk snel besteld als ik m nodig blijkt te hebben.
Unihipilidonderdag 6 juli 2017 @ 20:27
quote:
1s.gif Op donderdag 6 juli 2017 13:56 schreef CassElliot het volgende:

[..]
Dat hij het aanvoelt zou ook heel goed kunnen ja. Toch een beetje alsof de bungeejumpman zegt "ehh deze hierdoorheen? Denk ik? En dan deze hier geloof ik aan vast? Eh nou ja spring anders maar denk ik!" ;)
:D _O- "komt goed hoor!"
Sam1993zaterdag 8 juli 2017 @ 11:25
iemand die een draagzak( volledig gespen systeem) aanbied. (houd van vrolijke kleurtjes/printjes)

een die wel lang kunnen gebruiken. vanwege omstandigheden hebben we niet de mogelijkheid om een nieuwe te kopen over 2 of 3 kledingmaten.

hij zit nu in maat 62/68 is 61 cm en 7695 gram

ik heb al een tula anchor gezien maar wil nog even verder orienteren.
Razztwizzlezaterdag 8 juli 2017 @ 11:30
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 juli 2017 11:25 schreef Sam1993 het volgende:
iemand die een draagzak( volledig gespen systeem) aanbied. (houd van vrolijke kleurtjes/printjes)

een die wel lang kunnen gebruiken. vanwege omstandigheden hebben we niet de mogelijkheid om een nieuwe te kopen over 2 of 3 kledingmaten.

hij zit nu in maat 62/68 is 61 cm en 7695 gram

ik heb al een tula anchor gezien maar wil nog even verder orienteren.
Ik heb nog een (weliswaar heel saaie blauwe ;) ) Manduca liggen. Als je heel krap zit mag je die best tegen verzendkosten overnemen hoor. Die ligt hier stof te happen namelijk.
Sam1993zaterdag 8 juli 2017 @ 16:55
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 juli 2017 11:30 schreef Razztwizzle het volgende:

[..]

Ik heb nog een (weliswaar heel saaie blauwe ;) ) Manduca liggen. Als je heel krap zit mag je die best tegen verzendkosten overnemen hoor. Die ligt hier stof te happen namelijk.
ik pb je even
Sam1993vrijdag 14 juli 2017 @ 19:03
nog steeds opzoek naar eenndraagzak met kliksysteem voor maximaal 50 euro:)
Amselzondag 16 juli 2017 @ 18:24
Hier zijn de draagdagen zo goed als voorbij. We houden de Tula nog even aan, maar de rest (een paar doeken en een Kokadi flip) mag weg. Was er nou ergens een Facebook-groep waar je kon checken hoeveel je doeken en dragers waard zijn? Ik heb namelijk geen idee.
Budabuddumbamzondag 16 juli 2017 @ 18:59
Er is slingofest, maar het is eigenlijk wat de gek er voor geeft en tegenwoordig is dat heeel weinig.
Al gouw de helft minder dan retail, een enkele doek doet het nog goed en gaat voor 3/4e of hoger weg.
Amselzondag 16 juli 2017 @ 19:50
quote:
17s.gif Op zondag 16 juli 2017 18:59 schreef Budabuddumbam het volgende:
Er is slingofest, maar het is eigenlijk wat de gek er voor geeft en tegenwoordig is dat heeel weinig.
Al gouw de helft minder dan retail, een enkele doek doet het nog goed en gaat voor 3/4e of hoger weg.
Nog altijd beter dan voor niks in de kledingbak gooien ;) Ik heb ze niet gekocht als investering dus alles wat ik ervoor terug krijg is mooi meegenomen. En die Flip is niet meer verkrijgbaar, dus die zou nog wel wat op moeten leveren denk ik.
ViviRAWRSmaandag 17 juli 2017 @ 00:36
Ha, gisteravond even met ZZ in de emeibaby langs een festivalletje, werd ik meteen leuk begroet door een draagpapa. Er waren verder geen andere baby's, laat staan in een drager of doek (zien we sowieso niet veel hier), dus dat schept meteen een band. :D
Vieve6maandag 17 juli 2017 @ 15:23
Ohhh F past nu in de tula ftg. Wat is dat veeel fijner dragen in vergelijking met de ergobaby met insert! Zo fijn ♡!

Gezellig Vivi :)!
Nolitamaandag 17 juli 2017 @ 19:45
quote:
0s.gif Op maandag 17 juli 2017 15:23 schreef Vieve6 het volgende:
Ohhh F past nu in de tula ftg. Wat is dat veeel fijner dragen in vergelijking met de ergobaby met insert! Zo fijn ♡!

Gezellig Vivi :)!
Klinkt goed!! Hoe groot/zwaar is F nu?
Vieve6maandag 17 juli 2017 @ 21:38
quote:
1s.gif Op maandag 17 juli 2017 19:45 schreef Nolita het volgende:

[..]

Klinkt goed!! Hoe groot/zwaar is F nu?
Bij het laatste weegmoment was ze 3860g en 51.5cm :)...
Sam1993maandag 17 juli 2017 @ 23:07
quote:
0s.gif Op zondag 16 juli 2017 18:24 schreef Amsel het volgende:
Hier zijn de draagdagen zo goed als voorbij. We houden de Tula nog even aan, maar de rest (een paar doeken en een Kokadi flip) mag weg. Was er nou ergens een Facebook-groep waar je kon checken hoeveel je doeken en dragers waard zijn? Ik heb namelijk geen idee.
als je een leuke geweven(dunne) doek voor een jongen voor onder de 50 euro hebt heb ik wel intresse. eventueel een zak ook intresse in.
Phaidrawoensdag 19 juli 2017 @ 13:04
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 19:03 schreef Sam1993 het volgende:
nog steeds opzoek naar eenndraagzak met kliksysteem voor maximaal 50 euro:)
Ik heb een draagzak met zo'n puntmuts, een Wompat baby. Mag voor een zacht prijsje weg, ook vanwege een vlek aan de binnenkant die ik er niet meer uitkrijg. Qua print niet zo bijzonder, bruintinten met streepjes.
LadyBlackzondag 23 juli 2017 @ 11:46
Liefhebbers van dure doeken: hebben jullie al gelezen dat Mevrouw Mus doeken uit haar priv stash gaat uitlenen?
tombolafanvrijdag 28 juli 2017 @ 18:27
Hulpppp! Advies gevraagd :o

Gister spuugde m'n smurf de Tula FTG onder na een dagje dierenpark... En we zitten in een bungalowpark dus nu zit ik in dubio;

Ik heb m uitgespoeld zo goed mogelijk, hij hangt nu in de badkamer te drogen maar hij is best nat nog... Dat duurt nog wel ff... Zal ik m in de 'campingwasmachines' gaan wassen op 30 graden? En zo ja, wat voor wasmiddel is het beste en zal ik m in een kussensloop doen ofzo? En mag ie centrifugeren? Thuis ken ik m'n machine door en door en heb ik zo'n waszak, maar we zitten hier nog 8 dagen dus ik wil m niet zo lang missen :( :{
FlyingFishzaterdag 29 juli 2017 @ 14:57
Vanaf wanneer kun je een Tula FTG fijn gebruiken? Volgens hun website al vanaf 3,2 kilo, maar heeft iemand daar ervaringen mee/over gehoord? Ze zitten nu net in maat 50. Ik draag nu regelmatig een baby in een (rekbare) doek, maar mn man vindt dat niks maar wil ook wel graag dragen. We hebben al een Tula met insert, maar daar vind ik ze nu echt nog te klein voor, daar zat mn zoon ook pas rond maat 62 redelijk in.
Franny_Gzaterdag 29 juli 2017 @ 15:08
Wij hebben de tula ftg voor het eerst gebruikt twee weken na geboorte. Toen zat Y nog in maat 50 maar wel net aan. Hij zat met de tula goed afgesteld er echt prima in. Ik denk dat je zelf, als je gewend bent om te dragen, wel goed ziet of je baby er netjes in zit. Dus niet wegzakt, beentjes en rug zoals het hoort. Bij twijfel kun je natuurlijk ook even foto hier neerzetten.
MevrouwCactuszaterdag 29 juli 2017 @ 15:26
Bij maat 56 zitten ze echt goed in de Tula FTG, vind ik. Kinderen in maat 50 zijn vaak nog net wat te klein, in mijn ervaring. Nu is het wel zo dat de meeste kindjes na 4 weken ofzo in maat 56 zitten, dan is de houding al net wat anders dan een echte newborn. Jouw kindjes zijn ook geen echte newborns meer, dus dan kan het toch al wat anders passen dan bij de nieuwe nieuwe baby's. Toch even passen dus :)
CassElliotzaterdag 29 juli 2017 @ 15:56
Ik had vorige week een babytje van twee weken met maat 50 die er perfect inzat, ook al eerder bij newborns goed passend gezien. En ook een paar die beter zaten in een andere drager. Is zo afhankelijk van drager en gedragene of hij echt goed zit :) Ik zou hem ergens gaan passen.
Sam1993zaterdag 29 juli 2017 @ 17:01
quote:
1s.gif Op woensdag 19 juli 2017 13:04 schreef Phaidra het volgende:

[..]

Ik heb een draagzak met zo'n puntmuts, een Wompat baby. Mag voor een zacht prijsje weg, ook vanwege een vlek aan de binnenkant die ik er niet meer uitkrijg. Qua print niet zo bijzonder, bruintinten met streepjes.
ik pb even
FlyingFishzaterdag 29 juli 2017 @ 17:26
Ik heb nog geen FTG, dus zelf testen of ze al passen is nog geen optie :) En ik ken ook geen draagwinkels hier in de buurt (plus dat ik momenteel ook niet zo mobiel ben met twee baby's en een bijna peuter ivm volksverhuizing :') ) Ik ga wel even googelen, want het zou sowieso ook handig zijn als man daarbij is.

Voor wie al een gewone tula had, in hoeverre is de FTG het extra geld waard? Ik twijfel toch een beetje, aan de ene kant vanwege het geld maar aan de andere kant ook omdat ze nog geen leuke printjes hebben, ook de nieuwe designs die er laatst bij zijn gekomen vind ik niet zo. En als ik dan nog even geduld heb dan passen ze in een reguliere en kan ik voor veel minder geld een wel tof design kopen...
McLaurazaterdag 29 juli 2017 @ 17:45
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juli 2017 18:27 schreef tombolafan het volgende:
Hulpppp! Advies gevraagd :o

Gister spuugde m'n smurf de Tula FTG onder na een dagje dierenpark... En we zitten in een bungalowpark dus nu zit ik in dubio;

Ik heb m uitgespoeld zo goed mogelijk, hij hangt nu in de badkamer te drogen maar hij is best nat nog... Dat duurt nog wel ff... Zal ik m in de 'campingwasmachines' gaan wassen op 30 graden? En zo ja, wat voor wasmiddel is het beste en zal ik m in een kussensloop doen ofzo? En mag ie centrifugeren? Thuis ken ik m'n machine door en door en heb ik zo'n waszak, maar we zitten hier nog 8 dagen dus ik wil m niet zo lang missen :( :{
Ik zou hem idd op 30 graden wassen in een kussensloop. Roeien met de riemen die je hebt!
McLaurazaterdag 29 juli 2017 @ 17:46
quote:
3s.gif Op zondag 23 juli 2017 11:46 schreef LadyBlack het volgende:
Liefhebbers van dure doeken: hebben jullie al gelezen dat Mevrouw Mus doeken uit haar priv stash gaat uitlenen verhuren?
Ja, gezien idd. Ik ben geen liefhebber van dure doeken, maar er zijn vast een hoop mensen die het wel zouden willen. Ik vraag me alleen wel af hoeveel borg ze gaan vragen.
twist02zaterdag 29 juli 2017 @ 18:51
Gezien de populariteit van de Tula Ftg, zijn er toevallig mensen die hun Tula baby insert willen verkopen? O-)
Liefst zwart, maar grijs is ook ok :)
MevrouwCactuszaterdag 29 juli 2017 @ 21:01
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 juli 2017 18:51 schreef twist02 het volgende:
Gezien de populariteit van de Tula Ftg, zijn er toevallig mensen die hun Tula baby insert willen verkopen? O-)
Liefst zwart, maar grijs is ook ok :)
Ik zal zo even kijken, heb er wel een stel liggen en er kan er wel eentje weg :)

Edit: ja, ik heb een zwarte die weg mag. Stuur je een pb?

[ Bericht 3% gewijzigd door MevrouwCactus op 29-07-2017 22:07:35 ]
Taartjezondag 30 juli 2017 @ 12:51
Heeft er iemand misschien interesse in een Hoppediz Bondolino Slim Fit Light? Gekocht voor de schoonouders voor tijdens het oppassen, omdat onze zoon toen nog niet in bed wilde slapen. Inmiddels gaat dat prima, en zelf gebruik ik liever een draagdoek.

Zo'n 20 keer gebruikt, ziet er nog netjes uit. Inclusief tasje, knoopinstructies, dvd en heupverbreder.

https://www.marktplaats.n(...)html?orderSource=SYI
Stippelrientjezondag 30 juli 2017 @ 20:45
Een moby wrap en dan ff dragen

Hoe krijg je het voor elkaar?

Ik liep bijna tegen een boom op toen ik het spotte en probeerde op te slaan in mijn brein :')
Budabuddumbamzondag 30 juli 2017 @ 23:14
Staat gewoon in de (oude) handleidingen van die dingen. Bykay/draagdoek.nl weigerde ook jarenlang slechte manieren uit de handleiding te schrappen
Taartjemaandag 31 juli 2017 @ 08:10
quote:
0s.gif Op zondag 30 juli 2017 20:45 schreef Stippelrientje het volgende:
Een moby wrap en dan ff dragen

Hoe krijg je het voor elkaar?

Ik liep bijna tegen een boom op toen ik het spotte en probeerde op te slaan in mijn brein :')
Die eerste zin moest ik een paar keer lezen. De 'ff' las ik als 'even'. :D
Roomsnoesmaandag 31 juli 2017 @ 08:24
quote:
0s.gif Op maandag 31 juli 2017 08:10 schreef Taartje het volgende:

[..]

Die eerste zin moest ik een paar keer lezen. De 'ff' las ik als 'even'. :D
Zenks. Ik ook haha
Limonemaandag 31 juli 2017 @ 09:13
Ah ik ook en was lichtelijk teleurgesteld dat een Moby Wrap ' ook al niet meer mocht'. Ik vond het er altijd zo knus uitzien. O+

FF is dan Front Face?
Miezziejmaandag 31 juli 2017 @ 09:20
Haha blij dat ik niet de enige was die in de war was met ff :D Door de opmerking van buda kreeg ik door dat het ging over face forward :+
Franny_Gmaandag 31 juli 2017 @ 09:22
Ja, ik was ook in de war. 8)7 .

Ik zie trouwens steeds vaker baby's in draagdoeken, maar het valt me ook op hoe slecht geknoopt ze vaak zitten. Veel te los, en beentjes niet helemaal goed.
CassElliotmaandag 31 juli 2017 @ 09:39
Face forward/forward facing Limone :)

Ik zie dat ook vaak idd Franny. Zo zag ik van de week een mevrouw met een (HE) draagdoek met haar hele jonge baby erin. Veel te los geknoopt, baby zat helemaal in c-vorm :x

Nu zoveel op internet staat denken veel mensen dat dat 'genoeg' is om het te leren. Voor een klein aantal zal dat ook zo zijn, maar veruit de meeste mensen kunnen een consult echt goed gebruiken. Veel inloopconsulten bij Draagkracht zijn ook voor mensen die het knopen van internet hebben 'geleerd', maar die er toch geen goed gevoel over hebben want te los/te zwaar/baby huilt/zit niet lekker enzovoorts. Ik vind 't zelf jammer dat de groep die toch niet op consult komt en wel klachten heeft dan (vaak onterecht) denkt dat dragen niks voor hen of hun kindje is, terwijl het vaak met iets heel kleins op te lossen is.
Franny_Gmaandag 31 juli 2017 @ 09:45
Het is inderdaad voor zowel de drager als het kindje niet fijn dragen als het niet goed zit. Bij I heb ik de eerste keren ook niet altijd goed geknoopt. Je moet er echt wel handigheid in krijgen. Ik zag laatst op De Parade een moeder met ook nog een heel kleintje, en die zat ook veel te los. Kindje was aan het huilen en moeder een beetje aan het sjorren. Dan sta ik bijna op het punt om ernaar toe te gaan, maar ik voel me dan zo bemoeizuchtig, dus dat doe ik dan toch maar niet.
Miezziejmaandag 31 juli 2017 @ 10:04
Ik knoop ook niet altijd even goed :@ Maar dat is eigenlijk alleen als ik de doek gebruik als hulpmiddel bij het in slaap vallen. Als ik ga lopen met M en de doek zit niet helemaal goed dan gaat ze veel hupsen en laat ze weten dat ze niet lekker zit :D Waarschijnlijk als iemand meekijkt zullen er wel dingen uitkomen die beter kunnen. Ik denk dat ik het zelf wel prettig zou vinden als iemand 'in het wild' me erop attent zou maken als er iets beter kan (ligt er natuurlijk wel aan hoe het gebracht wordt :P). Maar om n of andere reden doe ik dat zelf nooit, voel mij dan toch bezwaard.
Ik hoop nog steeds een keer op donderdag naar draagkracht te kunnen komen :+ :')

Rugdragen heb ik trouwens al een paar weken niet meer geprobeerd :@
Tweedledeemaandag 31 juli 2017 @ 10:17
Hoi :W
Mag ik een beroep doen op wat jullie gevoel hierover zegt?
Omdat MiniTweedle inmiddels zes kilo babyvet heeft gekweekt en wel rondgesjouwd wenst te worden, hebben we een Manduca drager gekocht. Goede verhalen over gehoord en gelezen, ergonomisch en lang te gebruiken. Tenminste, als je baby er berhaupt in wil zitten, that is :')
Ze is nu bijna drie maanden, maar langer dan vijf minuten dragen houden zowel ik als MT niet uit en begint ze te huilen en ik daarna want ik wil het haar niet onplezierig maken :{
Nou moet ik zeggen dat die beentjes zo wijd er niet heel fijn uit ziet, maar het ziet er wel uit als de voorbeelden op internet en ze zit in een M. Zou het dan toch ongemak zijn, of is ze dan gefrustreerd dat ze bijna niks kan zien? Het is nogal een observeerdertje... Of moet ik het gewoon blijven proberen, of wachten tot ze wat groter is? Mijn rug gaat er aan door dat op de arm gedraag door het huis en morgen wil ik graag weer wat meer kunnen werken...
CassElliotmaandag 31 juli 2017 @ 10:25
Tweedle, kun je misschien een foto hier plaatsen of PMen? :)

Miezziej, kom je niet op de verjaardag, nee? ;) Leuk als je een keer komt O+

Ik knoop trouwens ook niet altijd even netjes. Ik loop nu ook met een broddelwerkje op m'n rug, want ik ziek mini ziek even snel naar de winkel en snel weer naar huis hop. Maar ik zorg wel altijd dat het veilig is, goed op spanning, goede houding, goed gezekerd etc.
ViviRAWRSmaandag 31 juli 2017 @ 10:34
quote:
0s.gif Op maandag 31 juli 2017 10:25 schreef CassElliot het volgende:
Ik knoop trouwens ook niet altijd even netjes. Ik loop nu ook met een broddelwerkje op m'n rug, want ik ziek mini ziek even snel naar de winkel en snel weer naar huis hop. Maar ik zorg wel altijd dat het veilig is, goed op spanning, goede houding, goed gezekerd etc.
Ik vraag me wel eens af, hoe snel lukt zo'n broddelwerkje als je er goed geoefend in bent? Ik gebruik nu eigenlijk alleen de emeibaby omdat knopen mij te lang duurt. :@ Ik heb wel eens gelezen: het wordt niet sneller, wel gemakkelijker. En op youtube zijn knoopvideo's altijd tergend langzaam omdat ze bij iedere stap uitleg geven. Dus, hoe snel is "even in de doek" of "even op de rug slingeren" nou helemaal?
Miezziejmaandag 31 juli 2017 @ 10:40
Ik kijk het liefst video's van wrapyouinlove, gewoon met ondertitels, geen geklets :D
Ik hou eigenlijk nooit bij hoe lang ik bezig ben. Ik weet wel dat het nu sneller gaat dan in het begin, toen ik nog moest zoeken wat boven en onder was enzo.

Ik ben nog in overleg met man CE, er is nog een kans voor aankomende donderdag! :+
CassElliotmaandag 31 juli 2017 @ 10:52
quote:
0s.gif Op maandag 31 juli 2017 10:34 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Ik vraag me wel eens af, hoe snel lukt zo'n broddelwerkje als je er goed geoefend in bent? Ik gebruik nu eigenlijk alleen de emeibaby omdat knopen mij te lang duurt. :@ Ik heb wel eens gelezen: het wordt niet sneller, wel gemakkelijker. En op youtube zijn knoopvideo's altijd tergend langzaam omdat ze bij iedere stap uitleg geven. Dus, hoe snel is "even in de doek" of "even op de rug slingeren" nou helemaal?
Ik heb net even voor je getimed :D Een rustige FWCC (dus geen broddelwerkje) knoop ik in iets minder dan twee minuten. Maar het hangt van best veel dingen af, je doek, je knooptechniek, de knoop, hoe sterk je bent, hoe lenig je bent, hoe oud je kindje is etc. Ik denk wel dat het sneller wordt naarmate je meer ervaren bent.

Voor mij is de doek niet per se sneller (soms even snel, de FWCC heb ik echt zo geknoopt, een double hammock duurt wat langer), maar geeft wel betere ondersteuning. Dat vind ik de eventuele extra tijd wel waard :)

Miezziej, leuuuk :D
ViviRAWRSmaandag 31 juli 2017 @ 11:01
quote:
1s.gif Op maandag 31 juli 2017 10:52 schreef CassElliot het volgende:
Ik heb net even voor je getimed :D
Dank je! :D Toch maar weer eens oefenen dan.
Lemijnmaandag 31 juli 2017 @ 15:06
Even een berichtje om dit topic in mijn AT te krijgen: Ik heb met behulp vd kraamzorg Jacob vanmorgen in een rekbare doek geknoopt O+ En toen zijn we een paar minuten naar buiten geweest O+ Hier had ik me toch zo op verheugd!
CassElliotmaandag 31 juli 2017 @ 15:10
quote:
0s.gif Op maandag 31 juli 2017 15:06 schreef Lemijn het volgende:
Even een berichtje om dit topic in mijn AT te krijgen: Ik heb met behulp vd kraamzorg Jacob vanmorgen in een rekbare doek geknoopt O+ En toen zijn we een paar minuten naar buiten geweest O+ Hier had ik me toch zo op verheugd!
O+
Budabuddumbammaandag 31 juli 2017 @ 15:18
Fwcc, fcc, ruck en enkele anderen doe ik ook in een minuut of 2 max. Tula is iets sneller maar een goede knoop zit veel comfortabeler.


Heerlijk Lemijn!
Roomsnoesmaandag 31 juli 2017 @ 17:15
Lemijn ❤ Heerlijk he 💛
Stippelrientjemaandag 31 juli 2017 @ 19:32
quote:
0s.gif Op maandag 31 juli 2017 09:13 schreef Limone het volgende:
Ah ik ook en was lichtelijk teleurgesteld dat een Moby Wrap ' ook al niet meer mocht'. Ik vond het er altijd zo knus uitzien. O+

FF is dan Front Face?
Yep!

Sorry voor de verwarring!
Stippelrientjemaandag 31 juli 2017 @ 19:34
quote:
0s.gif Op maandag 31 juli 2017 10:34 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Ik vraag me wel eens af, hoe snel lukt zo'n broddelwerkje als je er goed geoefend in bent? Ik gebruik nu eigenlijk alleen de emeibaby omdat knopen mij te lang duurt. :@ Ik heb wel eens gelezen: het wordt niet sneller, wel gemakkelijker. En op youtube zijn knoopvideo's altijd tergend langzaam omdat ze bij iedere stap uitleg geven. Dus, hoe snel is "even in de doek" of "even op de rug slingeren" nou helemaal?
bij mij sneller dan in de draagzak.
Unihipiliwoensdag 2 augustus 2017 @ 15:55
quote:
0s.gif Op maandag 31 juli 2017 09:39 schreef CassElliot het volgende:
(...) Ik vind 't zelf jammer dat de groep die toch niet op consult komt en wel klachten heeft dan (vaak onterecht) denkt dat dragen niks voor hen of hun kindje is, terwijl het vaak met iets heel kleins op te lossen is.
Ja dit :'(.
Of dus een niet-ergonomische drager hebben geprobeerd.

Qua tijd, verschilt bij mij per doek per moment (hoe ik mezelf voel en hoe mini zich voelt), hoe langer ik van plan ben te dragen, hoe meer tijd ik er tevoren aan besteed als het ff (even ;) ) kan. Als ik in de trein zit met doek nog om kind uit doek gaat terug in de doek ook snel (1 a 2min?), niet altijd even comfortabel :D. Zou moeten timen hoe lang de lange variant duurt (gok zo'n 10min).

Ruck stoei ik nog mee, soms heb ik geluk en dan zit het echt in 2 a 3min ofzo perfect, soms krijg ik het even niet comfortabel, wel veilig maar dan lukt lang dragen niet.

Voor het echt even snel erin en eruit pak ik wel de (Tula FTG) drager alsnog.

[ Bericht 15% gewijzigd door Unihipili op 02-08-2017 16:45:09 ]
MevrouwCactuswoensdag 2 augustus 2017 @ 17:41
Ik heb een Tula Free-to-Grow Play te koop.
Verkocht!

Overigens verkoop ik sinds vandaag ook Tula O+ Ben er zo blij mee!

Sjaak heeft vandaag weer een half uur in de draagzak gezeten O+ We waren in het Safaripark en hij was zo moe, wilde niet meer lopen. Dus bij vrouw op de rug in de Wompat. Van de week vroeg hij ook al om "rugzak zitten" maar toen hadden we geen draagzak bij ons. Vanaf toen hebben we hem weer standaard in de tas zitten.

[ Bericht 2% gewijzigd door MevrouwCactus op 02-08-2017 21:03:00 ]
tombolafanwoensdag 2 augustus 2017 @ 17:54
quote:
0s.gif Op woensdag 2 augustus 2017 17:41 schreef MevrouwCactus het volgende:
Ik heb een Tula Free-to-Grow Play te koop.

Overigens verkoop ik sinds vandaag ook Tula O+ Ben er zo blij mee!

Sjaak heeft vandaag weer een half uur in de draagzak gezeten O+ We waren in het Safaripark en hij was zo moe, wilde niet meer lopen. Dus bij vrouw op de rug in de Wompat. Van de week vroeg hij ook al om "rugzak zitten" maar toen hadden we geen draagzak bij ons. Vanaf toen hebben we hem weer standaard in de tas zitten.
:o safaripark Beekse bergen?
Daar liep ik ook even, met de FTG play :D

Zitten daar op t vakantiepark (nog 1,5 dag) heb al best veel ergonomische dragers en doeken gezien *O*
En een baby ff in de BabyBjorn bij vader op een mountainbike :X die hing bijna horizontaal
:{
MevrouwCactuswoensdag 2 augustus 2017 @ 18:31
quote:
1s.gif Op woensdag 2 augustus 2017 17:54 schreef tombolafan het volgende:

[..]

:o safaripark Beekse bergen?
Daar liep ik ook even, met de FTG play :D

Zitten daar op t vakantiepark (nog 1,5 dag) heb al best veel ergonomische dragers en doeken gezien *O*
En een baby ff in de BabyBjorn bij vader op een mountainbike :X die hing bijna horizontaal
:{
Ja, daar :) We waren er maar 1,5 uur hoor, hebben een klein rondje gelopen tot aan de olifanten/giraffen en toen weer terug. Wij kwamen een Tula Winter Solstice tegen.

Tof park h :)
tombolafanwoensdag 2 augustus 2017 @ 18:43
quote:
1s.gif Op woensdag 2 augustus 2017 18:31 schreef MevrouwCactus het volgende:

[..]

Ja, daar :) We waren er maar 1,5 uur hoor, hebben een klein rondje gelopen tot aan de olifanten/giraffen en toen weer terug. Wij kwamen een Tula Winter Solstice tegen.

Tof park h :)
zeker! We waren er vandaag maar een uurtje, dochter heeft vooral gespeeld in het begin en ik heb gewandeld om de baby in slaap te krijgen :D

Dat is het voordeel van op t vakantiepark zitten, je kan ook even voor een uurtje heen O+
FlyingFishwoensdag 2 augustus 2017 @ 19:16
quote:
0s.gif Op woensdag 2 augustus 2017 17:41 schreef MevrouwCactus het volgende:
Ik heb een Tula Free-to-Grow Play te koop.

Overigens verkoop ik sinds vandaag ook Tula O+ Ben er zo blij mee!

Sjaak heeft vandaag weer een half uur in de draagzak gezeten O+ We waren in het Safaripark en hij was zo moe, wilde niet meer lopen. Dus bij vrouw op de rug in de Wompat. Van de week vroeg hij ook al om "rugzak zitten" maar toen hadden we geen draagzak bij ons. Vanaf toen hebben we hem weer standaard in de tas zitten.
Is er aan af te zien/merken dat hij uitgeleend is? Zo niet dan heb ik interesse! Is het handig als ik dat via je shop bestel?

(Hij staat ook bij de nieuwe tula's voor die prijs, dat klopt niet lijkt me?)
MevrouwCactuswoensdag 2 augustus 2017 @ 19:59
quote:
1s.gif Op woensdag 2 augustus 2017 19:16 schreef FlyingFish het volgende:

[..]

Is er aan af te zien/merken dat hij uitgeleend is? Zo niet dan heb ik interesse! Is het handig als ik dat via je shop bestel?

(Hij staat ook bij de nieuwe tula's voor die prijs, dat klopt niet lijkt me?)
Je ziet dat hij 4x gewassen is, de stof is daardoor een beetje doffer, maar niet veel. Verder is er niets aan te zien, in mijn ogen. Ik kan altijd nog meer foto's maken als je wilt.
Via de site bestellen is het handigst ja :)

(Waar zie je hem nog meer staan? Ik kan het niet vinden maar ben vandaag zoveel met de webshop bezig geweest dat ik er best overheen kan kijken...)
FlyingFishvrijdag 4 augustus 2017 @ 21:51
De nieuwe Tula FTG wordt hier gemengd ontvangen. L vond hem om te kotsen (letterlijk binnen 10 seconden nadat ze erin zat, maar gelukkig alleen over haarzelf en mij heen), E heeft er even heerlijk in geslapen, hij past in ieder geval perfect! Thanks MwC!

Mijn man dacht dat O niet meer gedragen wilde worden, maar toen ik de draagzak even met hem uit wilde proberen kwam hij enthousiast aanlopen en wilde er vervolgens niet meer uit. Bij de tweede keer uitproberen liet hij zelfs direct zijn duplo vallen :D Hij is voor O alleen wel te klein, maar ik had laatst verbreders besteld die ik gelijk uitgeprobeerd heb. Als ik de draagzak niet om heb dan sluiten ze goed aan (onderaan), maar als ik de draagzak aan doe dan zit er een flinke kier tussen de draagzak en de verbreder, klopt dat?. Bij de verbreders zat geen handleiding en ik kan geen foto's zien van hoe de verbreders er op een FTG (die aan is) uit zien.

En wat doen jullie met het slaapkapje? Aan de binnenkant, aan de buitenkant of gewoon eraf?
Budabuddumbamvrijdag 4 augustus 2017 @ 22:13
klopt het sluit niet heel mooi aan, aan de buitenkant het kapje.
MevrouwCactuszaterdag 5 augustus 2017 @ 14:03
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 augustus 2017 21:51 schreef FlyingFish het volgende:
De nieuwe Tula FTG wordt hier gemengd ontvangen. L vond hem om te kotsen (letterlijk binnen 10 seconden nadat ze erin zat, maar gelukkig alleen over haarzelf en mij heen), E heeft er even heerlijk in geslapen, hij past in ieder geval perfect! Thanks MwC!

Mijn man dacht dat O niet meer gedragen wilde worden, maar toen ik de draagzak even met hem uit wilde proberen kwam hij enthousiast aanlopen en wilde er vervolgens niet meer uit. Bij de tweede keer uitproberen liet hij zelfs direct zijn duplo vallen :D Hij is voor O alleen wel te klein, maar ik had laatst verbreders besteld die ik gelijk uitgeprobeerd heb. Als ik de draagzak niet om heb dan sluiten ze goed aan (onderaan), maar als ik de draagzak aan doe dan zit er een flinke kier tussen de draagzak en de verbreder, klopt dat?. Bij de verbreders zat geen handleiding en ik kan geen foto's zien van hoe de verbreders er op een FTG (die aan is) uit zien.

En wat doen jullie met het slaapkapje? Aan de binnenkant, aan de buitenkant of gewoon eraf?
Wat leuk O+ Mooi dat je tweeling er nu al allebei een andere mening op nahoudt ;)

Slaapkapje doe ik altijd aan de buitenkant, anders zit het zo gefrommeld achter de rug van Sjaak. Ik laat het er wel aanhangen, want ik kreeg het nooit subtiel vastgeklikt op het moment dat ik het nodig had.

[ Bericht 0% gewijzigd door MevrouwCactus op 05-08-2017 16:41:04 ]
Burdiezaterdag 5 augustus 2017 @ 15:25
De hele slaapkamer, Cactus?
Stroopwafelmeisjezaterdag 5 augustus 2017 @ 15:27
Weten jullie of er lke donderdag draagconsult is bij Draagkracht in Utrecht? Hier is het namelijk maar 1x per maand en het zou zo lullig zijn als ik daarvoor naar Utrecht ga en er is geen consulent :P
CassElliotzaterdag 5 augustus 2017 @ 15:35
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 augustus 2017 15:27 schreef Stroopwafelmeisje het volgende:
Weten jullie of er lke donderdag draagconsult is bij Draagkracht in Utrecht? Hier is het namelijk maar 1x per maand en het zou zo lullig zijn als ik daarvoor naar Utrecht ga en er is geen consulent :P
Ja! En ik weet het zeker (want ik draai zelf de donderdag ;) )
MevrouwCactuszaterdag 5 augustus 2017 @ 16:40
quote:
11s.gif Op zaterdag 5 augustus 2017 15:25 schreef Burdie het volgende:
De hele slaapkamer, Cactus?
Ja, anders is het zo vol in de draagzak. Stomme autocorrect }:|
Stroopwafelmeisjezaterdag 5 augustus 2017 @ 18:01
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 augustus 2017 15:35 schreef CassElliot het volgende:

[..]

Ja! En ik weet het zeker (want ik draai zelf de donderdag ;) )
Ah, mooi! Dan kom ik zeker een dezer donderdagen langs! Mag je me vertellen wat ik fout doe beter kan doen :s)
Nouk84zaterdag 5 augustus 2017 @ 19:53
Vandaag voor de tweede keer op mijn rug gedragen:
94872C7D-F5A1-4278-985F-65BC13540EE1.jpg O+

Heeft iemand een Tula Toddler of Kokadi Toddler XL te koop? :s)
Stormqueenzaterdag 5 augustus 2017 @ 19:58
Een toddler nouk? Ze is toch pas net een jaar?
Razztwizzlezaterdag 5 augustus 2017 @ 20:02
Ja die Tula toddler is echt HUGE, ik heb me daar enorm op verkeken. Zelfs mijn grote Tas van 17 maanden met broekmaat 86/92 zit daar nog lang niet goed in. Annie met maat 98/104 gaat prima.
Nouk84zaterdag 5 augustus 2017 @ 20:07
Ja weet wel dat ze daar nu nog niet in past, maar ben altijd van dat ik het graag alvast heb liggen, zodat ik niet misgrijp als het straks echt niet meer past. Daarbij zit ze niet meer van knie tot knie in de tula; maar weet nou even niet meer zeker of ik gelezen had dat dat op een gegeven moment niet per s meer hoeft..

Maar goed, als het pas vanaf maat 98 goed past is het idd nog niet nodig. Ik verwacht namelijk wel wat stagnatie in de groei als ze echt gaat lopen. Ze zit nu in 80/86.

Is de kokadi niet kleiner in Toddler maat?
Stormqueenzaterdag 5 augustus 2017 @ 20:13
En verkijk je niet teveel op die broekmaat. Er zitten babys bij die al 86/92 dragen voor de breedte maar als je dan de pijpen nog flink moet omslaan hebben ze natuurlijk nog geen broekmaat 92.
De ondersteuning moet tot minimaal halverwege het dijbeen komen. Anders zou elk kind maar maximaal 3 maanden in een draagzak passen :P
SaskiaRzaterdag 5 augustus 2017 @ 20:20
N (morgen twee) heeft nu maat 92 qua lengte, die zit goed in de Toddler. Maar idd ze droeg al met 8 maanden maat 86, maar dat was vanwege de omvang :P Qua lengte zat ze toen nog prima in de Baby Tula.
Selvariazaterdag 5 augustus 2017 @ 20:21
Met 80/86 moeten ze nog makkelijk van knie tot knie kunnen in de standard. Zit ze niet per ongeluk op de heupband ipv er mooi over?

Wij hebben laatst een Toddler besteld voor mijn peuter met broekmaat 92, ik heb hem echter nog niet kunnen proberen, want ze weigert pertinent. Vet handig, hij is voor op vakantie. :')
MevrouwCactuszaterdag 5 augustus 2017 @ 20:57
De Tula Toddler is echt enorm ja. Ik gok dat ik van de winter wel een paar tweedehandsjes heb, dus dat komt vast goed :)
mousemickyzaterdag 5 augustus 2017 @ 21:44
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 augustus 2017 20:57 schreef MevrouwCactus het volgende:
De Tula Toddler is echt enorm ja. Ik gok dat ik van de winter wel een paar tweedehandsjes heb, dus dat komt vast goed :)
Oeh welke? Evt een met geometrische figuren of de slow ride ruilen voor de mijne met fototoestellen (aperture geloof ik?)
CassElliotzaterdag 5 augustus 2017 @ 22:01
De Kokadi toddler kan veeel smaller, 68/74 :) De pasvorm is wel heel anders dan Tula.
MevrouwCactuszaterdag 5 augustus 2017 @ 22:08
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 augustus 2017 21:44 schreef mousemicky het volgende:

[..]

Oeh welke? Evt een met geometrische figuren of de slow ride ruilen voor de mijne met fototoestellen (aperture geloof ik?)
Ik app je even :)
ViviRAWRSzondag 6 augustus 2017 @ 09:18
Wij gaan een Tula standard huren bij MevrouwCactus, om uit te proberen voor mijn man. :) Het was de bedoeling dat we allebei zouden dragen, maar in de praktijk vinden we het opnieuw afstellen van de emeibaby te veel gedoe (ik ben lang en slank, hij is kort en breed). Als het bevalt kopen we een Tula voor hem, dan kunnen we het dragen afwisselen op onze vakantie vanaf eind september.
MevrouwCactuszondag 6 augustus 2017 @ 15:23
quote:
0s.gif Op zondag 6 augustus 2017 09:18 schreef ViviRAWRS het volgende:
Wij gaan een Tula standard huren bij MevrouwCactus, om uit te proberen voor mijn man. :) Het was de bedoeling dat we allebei zouden dragen, maar in de praktijk vinden we het opnieuw afstellen van de emeibaby te veel gedoe (ik ben lang en slank, hij is kort en breed). Als het bevalt kopen we een Tula voor hem, dan kunnen we het dragen afwisselen op onze vakantie vanaf eind september.
Wat leuk O+
ViviRAWRSzondag 6 augustus 2017 @ 17:27
quote:
1s.gif Op zondag 6 augustus 2017 15:23 schreef MevrouwCactus het volgende:
Wat leuk O+
Aan het bestelnummer te zien ben ik de 100ste klant! :D *regenbogen en confetti*
MevrouwCactuszondag 6 augustus 2017 @ 17:33
quote:
0s.gif Op zondag 6 augustus 2017 17:27 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Aan het bestelnummer te zien ben ik de 100ste klant! :D *regenbogen en confetti*
*O*

Haha je hebt inderdaad nummer 100

*O*
Stormqueenzondag 6 augustus 2017 @ 17:41
Ik lees trouwens erg vaak dat het opnieuw afstellen als "veel gedoe " wordt ervaren, maar ik stel mijn tula altijd helemaal opnieuw af omdat ik anders bijvoorbeeld de ruggesp niet laag genoeg krijg en dat is echt precies 12 seconden werk. Of is de tula zoveel simpeler dan andere systemen?
Jagrtrutzondag 6 augustus 2017 @ 17:43
quote:
1s.gif Op zondag 6 augustus 2017 17:41 schreef Stormqueen het volgende:
Ik lees trouwens erg vaak dat het opnieuw afstellen als "veel gedoe " wordt ervaren, maar ik stel mijn tula altijd helemaal opnieuw af omdat ik anders bijvoorbeeld de ruggesp niet laag genoeg krijg en dat is echt precies 12 seconden werk. Of is de tula zoveel simpeler dan andere systemen?
Bij de emeibaby deed ik dat ook,was geen enkel probleem.bij de tula ook, anders krijg ik m'n armen nooit door de dragers bij rug dragen..
ViviRAWRSzondag 6 augustus 2017 @ 18:57
quote:
1s.gif Op zondag 6 augustus 2017 17:41 schreef Stormqueen het volgende:
Of is de tula zoveel simpeler dan andere systemen?
De tula is in ieder geval simpeler dan de emeibaby, want daarbij moet je behalve dezelfde gespen ook nog een draagdoek afstellen met zo'n ringsling aan beide kanten. Ik trek het altijd wel weer even wat strakker, maar alles echt losmaken en weer goed afstellen heb ik geen tijd voor 's ochtends, dan telt elke seconde. :D
Burdiezondag 6 augustus 2017 @ 19:11
Wij hebben ook twee extra draagzakken gekocht ivm niet steeds willen afstellen. of dat was iig de officile smoes :+.
Unihipilimaandag 7 augustus 2017 @ 02:59
Postuur van mij en mijn vriend verschillen maar weinig dus hoef niet telkens af te stellen :D.

Ps. Ik heb trouwens een Tula standard wild hearts te koop, nieuw in doos. Kijk niet meer elke dag op forum dus reactie kan even duren bij interesse :@.
Lemijnmaandag 7 augustus 2017 @ 11:40
Feedback welkom op onze eerste ringsling-actie! Zo zag het eruit na een piepklein ommetje. Jacob protesteerde niet. Mag toch nog strakker waarschijnlijk? En het ziet er wat raar zakkerig uit maar het laagste punt is zijn voeten. Knien voelen wel hoog genoeg.

edit: ik zie nu zelf al dat de vrouw van wrapyouinlove de benen/voeten eruit laat. Dat gaan we de volgende keer proberen. :s) |:(

36rIpBy.png

[ Bericht 15% gewijzigd door Lemijn op 07-08-2017 11:58:22 ]
Budabuddumbammaandag 7 augustus 2017 @ 12:11
De benen moeten er inderdaad uit, bij de ringsling kan dit ook goed zonder te forceren in de houding.
Denk dat dit gelijk alle issues wel oplost, lekker klein frummeltje O+ O+
Lemijnmaandag 7 augustus 2017 @ 12:29
quote:
17s.gif Op maandag 7 augustus 2017 12:11 schreef Budabuddumbam het volgende:
De benen moeten er inderdaad uit, bij de ringsling kan dit ook goed zonder te forceren in de houding.
Denk dat dit gelijk alle issues wel oplost, lekker klein frummeltje O+ O+
Dank, we doen het volgende keer.

Wat ik wel maf vind is dat hij eigenlijk al wilde eten voor ik 'm erin hing maar ik wilde even het afval naar buiten brengen vanwege fruitvliegjes. En toen viel hij zo lekker in slaap en maakten we een ommetje en uiteindelijk sliep hij zeker nog een uur op die manier. Hiermee kan je dus blijkbaar de tijd tussen voedingen oprekken, maar hoe wenselijk is dat? Misschien minder erg naarmate een kind ouder wordt?
Jagrtrutmaandag 7 augustus 2017 @ 12:30
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 12:29 schreef Lemijn het volgende:

[..]

Wat ik wel maf vind is dat hij eigenlijk al wilde eten voor ik 'm erin hing maar ik wilde even het afval naar buiten brengen vanwege fruitvliegje. En toen viel hij zo lekker in slaap en maakten we een ommetje en uiteindelijk sliep hij zeker nog een uur op die manier. Hiermee kan je dus blijkbaar de tijd tussen voedingen oprekken, maar hoe wenselijk is dat? Misschien minder erg naarmate een kind ouder wordt?
als hij echt honger had gehad had je het wel gehoord, denk ik. T viel in het begin ook altijd in slaap in de draagdoek. Zo heerlijk. Na een paar maanden werd dat steeds minder...
Lemijnmaandag 7 augustus 2017 @ 12:32
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 12:30 schreef Jagrtrut het volgende:

[..]

als hij echt honger had gehad had je het wel gehoord, denk ik. T viel in het begin ook altijd in slaap in de draagdoek. Zo heerlijk. Na een paar maanden werd dat steeds minder...
Zo kan je het ook bekijken inderdaad :P
Jagrtrutmaandag 7 augustus 2017 @ 12:38
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 12:32 schreef Lemijn het volgende:

[..]

Zo kan je het ook bekijken inderdaad :P
mijn ervaring met n=1.

Het zou ook (jeukwoord) mama-honger kunnen zijn, en dat de doek dat gelijk goed maakt.
Budabuddumbammaandag 7 augustus 2017 @ 12:47
Ik zou het niet doen, zeker niet bij borstvoeding het verpest de opbouw enorm.
En kan stille ondervoeding tot resultaat hebben.
Mijn oudste 2 kwamen gewoon niet in de doek, ook niet bij honger, die kon je gewoon vergeten.
De jongste 2 zijn precies het tegenovergestelde. Die deden stipt na 1,5 a 2 uur alsof ze al weken geen voeding hebben gehad. :X
Jagrtrutmaandag 7 augustus 2017 @ 12:54
Oh, ik zou ook niet aanbevelen om de tijd tussen voedingen bewust te verlengen door te dragen. Maar, ik zou me ook geen zorgen maken als een mini langer slaapt door het dragen.

2 draagfoto's van de vakantie:
m8t8CC.jpg
4cuqNP.jpg
Chantymaandag 7 augustus 2017 @ 13:27
Zeker niemand die heeeel toevallig zijn Tula toddler later gator wil verkopen h? :P
Lemijnmaandag 7 augustus 2017 @ 14:19
Aah Jagar, met die laarsjes aan, en dan slapen in de draagzak, wat enorm schattig!

Buda, je bedoelt dat het er bewust mee rekken niet zou doen? Want het dragen niet doen is ook weer zowat toch. Lijkt me meer dat ik het dragen wat beter moet plannen.
Selvariamaandag 7 augustus 2017 @ 14:26
Ik hield voor mezelf altijd een max van drie uur niet drinken overdag aan toen ze nog mini waren. Nou meldden die van mij zich vanzelf wel vaak eerder, ook in de doek/zak. Gebaseerd op mijn onderbuikgevoel dit hoor. :7
Franny_Gmaandag 7 augustus 2017 @ 15:10
Lemijn, het hangt ook af van hoe goed je productie op gang komt en hoe goed Jacob groeit. Als dat allemaal goed gaat, is het naar mijn idee helemaal niet erg als door het dragen de drinktijd misschien even gerekt wordt. Er vanuit gaand dat dit dan max 1 keer per dag het geval is.

I schreeuwde hoe dan ook moord en brand bij honger maar Y is ook een echte slaper in de doek. Ik maak er dankbaar gebruik van als ik begin van de middag meestal met peuter op stap ga. Ik merk dat Y daar ook aan gewend is geraakt. Hij drinkt nu ' ochtends vaak extra veel naar mijn idee.
Stormqueenmaandag 7 augustus 2017 @ 16:05
Ik had de eerste weken wel altijd extreme ploftieten na zo'n draagsessie. Dus daarna juist extra veel melk ter compensatie :')
Franny_Gmaandag 7 augustus 2017 @ 16:15
Ik had een keer ploftieten met lekkage en Y een doorgelekte poepluier. In de draagdoek.
kazymaandag 7 augustus 2017 @ 17:32
Hier ook zo'n slaapkop in een drager (en ook als hij op een van ons slaapt trouwens). Ik haal J. er daarom wel uit als het mij te lang duurt. Zeker nu hij nog zo klein is. Normaal komt hij max. om de 3 uur, dus dat hou ik dan ook aan.

Jagar leuke foto's. Die laarsjes O+
Burdiemaandag 7 augustus 2017 @ 17:33
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 16:15 schreef Franny_G het volgende:
Ik had een keer ploftieten met lekkage en Y een doorgelekte poepluier. In de draagdoek.
Klinkt als een feestje O+.

Mijnesen compenseerden een wat langere tussenpoos in de draagdoek meestal, dat kan ook nog.
Budabuddumbammaandag 7 augustus 2017 @ 18:10
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 14:19 schreef Lemijn het volgende:
Aah Jagar, met die laarsjes aan, en dan slapen in de draagzak, wat enorm schattig!

Buda, je bedoelt dat het er bewust mee rekken niet zou doen? Want het dragen niet doen is ook weer zowat toch. Lijkt me meer dat ik het dragen wat beter moet plannen.
ja wel dragen maar gewoon borst/kv aanbieden sowieso elke 3 uur.
WupWupmaandag 7 augustus 2017 @ 22:35
Mijn middelste kon dat ook zo goed, slapen in de doek en haar honger geheel vergeten. Haar haalde ik dan vaak ook uit de doek om te drinken op mijn verzoek. M'n jongste vergeet zijn melk heus niet! Daar zou de optie tot rekken een handige feature bij zijn, maar we zijn het vergeten in te bouwen :')
Franny_Gmaandag 7 augustus 2017 @ 22:42
Het is wel zo dat als ik Y na een lange draagsessie uit de doek haal de hongerklop alsnog accuut toeslaat. Dan is het eerst even knorrend uitrekken en daarna brullen geblazen.
Lamb29dinsdag 8 augustus 2017 @ 14:11
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 augustus 2017 20:02 schreef Razztwizzle het volgende:
Ja die Tula toddler is echt HUGE, ik heb me daar enorm op verkeken. Zelfs mijn grote Tas van 17 maanden met broekmaat 86/92 zit daar nog lang niet goed in. Annie met maat 98/104 gaat prima.
Nuttige info!

Mijn 74bijna80broekkie voorlopig dus nog niet! Hoewel hij nu wel iets gaat hangen met zijn benen in de boba.

Offtopic... Zag de box bij Lemijn voorbij komen <3
Nouk84dinsdag 8 augustus 2017 @ 14:32
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 02:59 schreef Unihipili het volgende:
Postuur van mij en mijn vriend verschillen maar weinig dus hoef niet telkens af te stellen :D.

Ps. Ik heb trouwens een Tula standard wild hearts te koop, nieuw in doos. Kijk niet meer elke dag op forum dus reactie kan even duren bij interesse :@.
Ooh dat patroontje vind ik ook zo gaaf O+ O+

Ik zou m bijna van je overnemen, ware het niet dat ik 2 draagzakken en beetje t vind... (Note: ik heb een saaie zwarte omdat ik er een wilde waar man ook mee zou willen lopen. Maar ja; hij draagt niet |:( :') )
Jagrtrutdinsdag 8 augustus 2017 @ 14:36
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 14:11 schreef Lamb29 het volgende:

[..]

Nuttige info!

Mijn 74bijna80broekkie voorlopig dus nog niet! Hoewel hij nu wel iets gaat hangen met zijn benen in de boba.

Offtopic... Zag de box bij Lemijn voorbij komen <3
T draagt nu maat 92, en ik vind hem eigenlijk nog niet helemaal mooi zitten in de toddler...Maar goed, voor rugdragen vind ik de toddler fijner dan onze emeibaby...
Lamb29dinsdag 8 augustus 2017 @ 15:10
Oh de emeibaby kan ik ook nog eens afstoffen idd. Vanaf 68 vind ik hem niet fijn meer. Misschien zit hij nu afgesteld beter dan de Boba
Nouk84dinsdag 8 augustus 2017 @ 15:11
Iemand ervaring met dragen met een 'onbuhimo'?
WupWupdinsdag 8 augustus 2017 @ 15:25
Vanaf wanneer kun je een tula standard zonder insert fatsoenlijk gebruiken?
Roomsnoesdinsdag 8 augustus 2017 @ 15:38
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 15:25 schreef WupWup het volgende:
Vanaf wanneer kun je een tula standard zonder insert fatsoenlijk gebruiken?
Wij gebruiken em nu net, nader mt 80, 9 mnd.
Stormqueendinsdag 8 augustus 2017 @ 16:55
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 15:25 schreef WupWup het volgende:
Vanaf wanneer kun je een tula standard zonder insert fatsoenlijk gebruiken?
vanaf nu ongeveer. Ik draag noud er nu net in.
WupWupdinsdag 8 augustus 2017 @ 16:57
Goede timing. Thanks!
Lemijndinsdag 8 augustus 2017 @ 17:22
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 14:11 schreef Lamb29 het volgende:

Offtopic... Zag de box bij Lemijn voorbij komen <3
:D :Y Goed gezien!
Budabuddumbamdinsdag 8 augustus 2017 @ 17:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 15:25 schreef WupWup het volgende:
Vanaf wanneer kun je een tula standard zonder insert fatsoenlijk gebruiken?
Meestal is dat vanaf maat 74/80

De benen moeten recht naar beneden hangen en er mag geen stof opgehoopt zitten in de knieholtes.
Razztwizzledinsdag 8 augustus 2017 @ 23:12
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 14:11 schreef Lamb29 het volgende:

[..]

Nuttige info!

Mijn 74bijna80broekkie voorlopig dus nog niet! Hoewel hij nu wel iets gaat hangen met zijn benen in de boba.

Offtopic... Zag de box bij Lemijn voorbij komen <3
Ter illustratie - Annie (mt 98/104) in de toddler:

jztw7ye_d.jpg

5ZdpwVU_d.jpg

Ze vond het wel fijn! Gelukkig besloot ze pas ziek te worden en me onder te kotsen toen ik haar net uit de draagzak had gehaald :') .
Songeurwoensdag 9 augustus 2017 @ 09:56
Vind knopen wat lastig nu ik zwanger ben, en dan zit er nog niet eens een buik in de weg want ben nog maar 9 weken. Ik merk dat ik afknopen op mijn buik niet prettig vind en snel last krijg van mijn onderrug terwijl ik dat eerder nooit had.

Zijn er tips voor rugknopen of andere manieren van afknopen? Of is zwanger dragen sowieso geen goed idee?
WupWupwoensdag 9 augustus 2017 @ 11:40
Tibetaans afknopen!
Budabuddumbamwoensdag 9 augustus 2017 @ 12:07
Er zijn tientallen manieren van finishes, een andere knoop proberen kan natuurlijk ook.
Je kan een knoop kiezen die under bum afknoopt of bijvoorbeeld de uppyscarf

https://www.wrapyouinlove(...)-different-finishes/
WupWupwoensdag 9 augustus 2017 @ 13:43
Ik voel me echt een draagfossiel als je dat soort dingen roept :')
Franny_Gwoensdag 9 augustus 2017 @ 14:35
Ik voel me dan altijd gewoon een enorme draagsukkel, terwijl ik toch vrijwel dagelijks draag. :') .
Burdiewoensdag 9 augustus 2017 @ 14:58
Herkenbaar :') en ik heb zelfs een certificaat :').
Gecertificeerd draagsukkel :P.
Selvariawoensdag 9 augustus 2017 @ 15:24
_O-

L. past zo goed als in de Tula! Kan eindelijk de geleende Kokadi Flip terug naar mijn vriendin, ik ben toch echt meer Tula fan. En net op tijd voor de vakantie. O+
DevilsAndDustwoensdag 9 augustus 2017 @ 17:03
En zwanger met een Tula? Kan dat?
Budabuddumbamwoensdag 9 augustus 2017 @ 17:23
Ja!
Stormqueenwoensdag 9 augustus 2017 @ 17:28
quote:
1s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 17:03 schreef DevilsAndDust het volgende:
En zwanger met een Tula? Kan dat?
Ik gooi m er nog es in: 36+3 :D


5zgE45J.jpg
Songeurwoensdag 9 augustus 2017 @ 17:30
De uppyscarf, had ik echt nog nooit van gehoord. En ik dacht dat ik echt wel een drager was haha.

Maar tibetaans afknopen is een idee.

Bij DH krijg ik dus rugpijn. Komt dat omdat dat een lagere knoop is?
Songeurwoensdag 9 augustus 2017 @ 17:40
quote:
1s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 17:28 schreef Stormqueen het volgende:

[..]

Ik gooi m er nog es in: 36+3 :D


[ afbeelding ]
Who, respect!
DevilsAndDustwoensdag 9 augustus 2017 @ 17:42
quote:
1s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 17:28 schreef Stormqueen het volgende:

[..]

Ik gooi m er nog es in: 36+3 :D


[ afbeelding ]
Woah! :o. En Noud vond dat ok?
Stormqueenwoensdag 9 augustus 2017 @ 17:47
Ja hoor. Maar het ging maar hele kleine stukjes. Mn rug vond het niet zo fantastisch anders :')
Lamb29donderdag 10 augustus 2017 @ 01:01
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 23:12 schreef Razztwizzle het volgende:

[..]

Ter illustratie - Annie (mt 98/104) in de toddler:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Ze vond het wel fijn! Gelukkig besloot ze pas ziek te worden en me onder te kotsen toen ik haar net uit de draagzak had gehaald :') .
Oh dat duurt nog even dan idd! Voorlopig nog maar in de boba... Hij gaat nu altijd breeduit lachen als hij ziet dat ik hem om doe... "Diejjjj! Ja ja!" Diejjjj! Mama!"


Woh SD!
MevrouwCactuszondag 13 augustus 2017 @ 08:38
Crosspost uit V&A:

Ik heb een tweedehands Tula Free-to-Grow Discover te koop voor 125,- .

Daarnaast heb ik nog een aantal andere tweedehands Tula's op mijn website staan, mocht iemand dat interessant vinden :)
Roomsnoeszondag 13 augustus 2017 @ 08:53
Ik verkoop mijn FTG wonder voor 125e en een Beco Gemini voor 70e. Ik kom over een maand naar NL en kan em dan meenemen :)

Foto's op verzoek :)
kniftyhookerzondag 13 augustus 2017 @ 09:09
Ohhh cactus wat zie ik een mooie staan! Jammer dat mijn dikbilletje al in maat 80 zit anders had ik mijn man zeker gehint op dear diary. ❤
Dot.zondag 13 augustus 2017 @ 09:11
Ik heb een Oscha Raja Sanday gathered ringsling liggen met champagne ringen die helaas nooit meer gebruikt wordt. Heeft iemand enig idee wat ik daarvoor zou kunnen vragen? Ik zie ze eigenlijk nauwelijks voorbij komen op Oscha groepen. Hij heeft helaas wel een of twee haaltjes, maar ik ben niet zo'n draagdoekguru dat ik die kan repareren. Ze zijn niet gebroken iig.

001.jpeg
ingeezondag 13 augustus 2017 @ 20:48
Ik heb mijn draagdoek weer van stal gehaald voor S, maar nu wil R natuurlijk k!
Nou was ik gestopt met dragen toen R dreumes was wegens rugklachten, maar ik wil het nog wel een keer proberen.
Maar is er een goede knoop voor een peuter van 10 kilo waarbij mijn rug niet meteen weer in de kreukels zit?
Budabuddumbammaandag 14 augustus 2017 @ 11:06
Dat is heel persoonlijk ik kies zelf het liefst voor de ruck, drs2s of de bwcc mar wat voor mijn lijf werkt hoeft niet voor een ander te werken natuurlijk.
ingeemaandag 14 augustus 2017 @ 11:27
quote:
17s.gif Op maandag 14 augustus 2017 11:06 schreef Budabuddumbam het volgende:
Dat is heel persoonlijk ik kies zelf het liefst voor de ruck, drs2s of de bwcc mar wat voor mijn lijf werkt hoeft niet voor een ander te werken natuurlijk.
Ik ga filmpjes googelen! :)
Lemijndonderdag 17 augustus 2017 @ 21:29
lRhisGS.jpg?1

We maakten een eerste wandelingetje in een gekregen Bondolino vanavond, om te kijken of dat al kan, en hoe het voelt. Ik twijfel over beiden: is hij niet te klein nog? (3 weken/ ruim 4 kg) Volgens Bondolino zelf kan het vanaf geboorte, maar ja...
Verder viel me eigenlijk tegen hoe zwaar het was. Ik voelde het al vrij snel in mijn rug- en buikspieren, maar misschien is dat nog gebrek aan draagconditie. In ieder geval is het plan om hiermee bijvoorbeeld van het weekend langer op stap te gaan wel van de baan.
Stormqueendonderdag 17 augustus 2017 @ 21:31
Vergeet niet dat je pas 3 weken geleden bevallen bent lemijn ;) dat lichaam is nog niet de oude!
Lemijndonderdag 17 augustus 2017 @ 21:58
Nee dat weet ik hoor! Maar een half uur lopen zonder baby voelt wel prima eigenlijk. Ik zal het nog rustiger opbouwen en lang leve de kinderwagen ook :)
Razztwizzledonderdag 17 augustus 2017 @ 22:47
+1 op SQ! Drie weken equals puddingspieren en verweekte eh, nouja, alles. Rustig opbouwen! Half uurtje rustig lopen is al lang, zeg maar ;) .

Ik vond de Bondolino trouwens ook een drager waar het pas 'licht' aanvoelde als je 'm lekker strak kon spannen. Maar met zo'n minimini kon dat voor mijn gevoel niet niet want dat hoofd zit nog niet hoog genoeg. Ging pas lekker vanaf maat 62/68 eigenlijk.

Bij die hele kleintjes was een geweven doek voor mij veel comfortabeler O+ .
Skoapzondag 20 augustus 2017 @ 17:35
Ik heb 3 draagdoeken & een fleeceover te koop

Hoppediz pune: https://link.marktplaats.nl/m1195421559
ByKay Geweven DENIM Draagdoek: https://link.marktplaats.nl/m1195418690
Draagdoek natibaby nepal: https://link.marktplaats.nl/m1195416424
Little Frog Fleececover Zwart: https://link.marktplaats.nl/m1195424417 (verkocht)

[ Bericht 7% gewijzigd door Skoap op 20-08-2017 20:23:27 ]
twist02zondag 20 augustus 2017 @ 18:06
quote:
0s.gif Op zondag 20 augustus 2017 17:35 schreef Skoap het volgende:
Ik heb 3 draagdoeken & een fleeceover te koop

Hoppediz pune: https://link.marktplaats.nl/m1195421559
ByKay Geweven DENIM Draagdoek: https://link.marktplaats.nl/m1195418690
Draagdoek natibaby nepal: https://link.marktplaats.nl/m1195418690
Little Frog Fleececover Zwart: https://link.marktplaats.nl/m1195424417
Oeh ik heb misschien wel interesse in die fleece cover! Ik kom er vanavond nog even op terug, is dat goed? :)

Edit: ja, ik neem 'm graag van je over! Ik PM je even!

[ Bericht 2% gewijzigd door twist02 op 20-08-2017 19:26:09 ]
ViviRAWRSzondag 20 augustus 2017 @ 18:59
Die fleece cover is heel handig, ik heb 'm in het grijs. :) Bijvoorbeeld naar het kinderdagverblijf in de winter, hop dat ding erover en dan hoef ik haar niks warms aan te trekken wat een paar minuten later toch weer uit kan.

Ik heb de Hoppediz pune wel op mijn verlanglijstje (aangeraden door Buda vanwege mijn kachelbaby), maar ik zit budget-technisch even niet in de positie om 'm te kopen.
Skoapzondag 20 augustus 2017 @ 19:49
quote:
0s.gif Op zondag 20 augustus 2017 18:59 schreef ViviRAWRS het volgende:
Die fleece cover is heel handig, ik heb 'm in het grijs. :) Bijvoorbeeld naar het kinderdagverblijf in de winter, hop dat ding erover en dan hoef ik haar niks warms aan te trekken wat een paar minuten later toch weer uit kan.

Ik heb de Hoppediz pune wel op mijn verlanglijstje (aangeraden door Buda vanwege mijn kachelbaby), maar ik zit budget-technisch even niet in de positie om 'm te kopen.
ik stuur je ff een PM!
Skoapzondag 20 augustus 2017 @ 19:49
quote:
1s.gif Op zondag 20 augustus 2017 18:06 schreef twist02 het volgende:

[..]

Oeh ik heb misschien wel interesse in die fleece cover! Ik kom er vanavond nog even op terug, is dat goed? :)

Edit: ja, ik neem 'm graag van je over! Ik PM je even!
^O^
littledrummergirlzondag 20 augustus 2017 @ 20:01
quote:
0s.gif Op zondag 20 augustus 2017 17:35 schreef Skoap het volgende:
Ik heb 3 draagdoeken & een fleeceover te koop

Hoppediz pune: https://link.marktplaats.nl/m1195421559
ByKay Geweven DENIM Draagdoek: https://link.marktplaats.nl/m1195418690
Draagdoek natibaby nepal: https://link.marktplaats.nl/m1195418690
Little Frog Fleececover Zwart: https://link.marktplaats.nl/m1195424417
bij je linkjes staat twee keer dezelfde ;)
Skoapzondag 20 augustus 2017 @ 20:21
Oja! Thanks.

Dit is de link naar de natibaby: https://link.marktplaats.nl/m1195416424
Stroopwafelmeisjezondag 20 augustus 2017 @ 22:24
Zo'n fleececover, die doe je over de doek/mei tai heen? Draag je dan over je jas heen? Of maak je die vast aan je jas?

En draag ik mijn baby (van eind juni) tegen die tijd nog op mijn buik of al op de rug?
SaskiaRzondag 20 augustus 2017 @ 22:30
Ik draag mijn kind van 2 nog steeds op de buik :D okee, we dragen niet zo veel meer, maar als we het doen, dan op de buik. O+
pinquitzondag 20 augustus 2017 @ 23:05
Ik ging m'n draagdoek wassen (al een jaar niet gebruikt) en nu wil ik een baby O+
ViviRAWRSzondag 20 augustus 2017 @ 23:49
quote:
0s.gif Op zondag 20 augustus 2017 22:24 schreef Stroopwafelmeisje het volgende:
Zo'n fleececover, die doe je over de doek/mei tai heen? Draag je dan over je jas heen? Of maak je die vast aan je jas?
Bij buikdragen doe je eerst baby in doek/drager, dan de fleececover, en dan je eigen jas aan die je open laat (niet koud vanwege kachelbaby met halve fleecetrui voorop :D ). Het kan niet aan elkaar vast (zoiets bestaat ook wel, met ritsen). Bij rugdragen geen idee.
Skoapmaandag 21 augustus 2017 @ 00:06
quote:
0s.gif Op zondag 20 augustus 2017 23:49 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Bij buikdragen doe je eerst baby in doek/drager, dan de fleececover, en dan je eigen jas aan die je open laat (niet koud vanwege kachelbaby met halve fleecetrui voorop :D ). Het kan niet aan elkaar vast (zoiets bestaat ook wel, met ritsen). Bij rugdragen geen idee.
dat! Super handig en een stuk goedkoper dan een draagjas.
Rugdragen heb ik nooit gedaan, of heb ik wel maar alleen met een draagzak (Tula) maar toen waren de beide kinderen al ouder en trok ik ze in de herfst/winter gewoon warme kleding aan.
Skoapmaandag 21 augustus 2017 @ 00:08
quote:
0s.gif Op zondag 20 augustus 2017 22:24 schreef Stroopwafelmeisje het volgende:
Zo'n fleececover, die doe je over de doek/mei tai heen? Draag je dan over je jas heen? Of maak je die vast aan je jas?

En draag ik mijn baby (van eind juni) tegen die tijd nog op mijn buik of al op de rug?
tja ;)

L kon ik lang op mijn buik dragen, hij vond het namelijk heel lang prima. F daarentegen wilde om zich heen kunnen kijken. Dus na 6 maand was het echt klaar en wilde hij alleen maar op mijn rug in de draagzak anders was het gillen.
Stroopwafelmeisjemaandag 21 augustus 2017 @ 06:12
quote:
1s.gif Op maandag 21 augustus 2017 00:08 schreef Skoap het volgende:

[..]

tja ;)

L kon ik lang op mijn buik dragen, hij vond het namelijk heel lang prima. F daarentegen wilde om zich heen kunnen kijken. Dus na 6 maand was het echt klaar en wilde hij alleen maar op mijn rug in de draagzak anders was het gillen.
Ik ben duidelijk nieuw in dat hele babyverhaal, dat het niet in me op was gekomen dat het per kind kan verschillen :D
ViviRAWRSmaandag 21 augustus 2017 @ 13:58
Okay, ik ga voor de Hoppediz pune en daarom mag mijn rekbare doek VipCarrier gaan (materiaal bamboe/katoen, kleur petrol). :Y) Ideale doek voor beginners en ook binnen niet snel te warm. Zie voor verdere info http://www.smallvips.com/draagdoek/vipcarrier-rekbare-draagdoek/vipcarrier-draagdoek-9.html
Nieuw gekocht en maar 3 keer gebruikt (dragen was niet zo goed te combineren met mijn andere hobby fulltime kolven :') ).
Budabuddumbammaandag 21 augustus 2017 @ 14:16
ik ben benieuwd wat je er van zal vinden.
twist02maandag 21 augustus 2017 @ 21:11
Onze Minion heeft al in tijden niet meer in de Tula gezeten, maar hoe check ik of ze er nog goed in zit?

Ik denk dat ze eigenlijk al toe is aan een Toddler, maar we hebben alleen een Standard liggen en komend weekend een uitje waarbij een draagzak goed van pas komt. Ze heeft nu broekmaat 98, maar dat is vooral voor de omvang, want de pijpen zijn vaak nog net iets aan de lange kant (ze heeft relatief korte beentje in verhouding).

Is dat nog enigszins verantwoord met een Standard, of gaat dat echt niet meer? Of is het -wat ik vermoed- een kwestie van proberen? ;)
MevrouwCactusmaandag 21 augustus 2017 @ 21:24
quote:
0s.gif Op maandag 21 augustus 2017 21:11 schreef twist02 het volgende:
Onze Minion heeft al in tijden niet meer in de Tula gezeten, maar hoe check ik of ze er nog goed in zit?

Ik denk dat ze eigenlijk al toe is aan een Toddler, maar we hebben alleen een Standard liggen en komend weekend een uitje waarbij een draagzak goed van pas komt. Ze heeft nu broekmaat 98, maar dat is vooral voor de omvang, want de pijpen zijn vaak nog net iets aan de lange kant (ze heeft relatief korte beentje in verhouding).

Is dat nog enigszins verantwoord met een Standard, of gaat dat echt niet meer? Of is het -wat ik vermoed- een kwestie van proberen? ;)
Ik vond het bij die maat vooral gaan om het rugpand. Dat werd bij Sjaak veel te laag, waardoor hij voor mijn gevoel achterover kon vallen. Wij zijn bij broekmaat 86 overgestapt op een Toddler vanwege dit. Dus toch proberen...
Ik heb er nog wel eentje te huur anders ;)
twist02maandag 21 augustus 2017 @ 21:28
quote:
1s.gif Op maandag 21 augustus 2017 21:24 schreef MevrouwCactus het volgende:

[..]

Ik vond het bij die maat vooral gaan om het rugpand. Dat werd bij Sjaak veel te laag, waardoor hij voor mijn gevoel achterover kon vallen. Wij zijn bij broekmaat 86 overgestapt op een Toddler vanwege dit. Dus toch proberen...
Ik heb er nog wel eentje te huur anders ;)
Oh, da's ook wel een goeie ja. Ik ging er vanuit dat het vooral om de broekmaat zou gaan, maar je zit natuurlijk ook nog met dat rugpand ja. Qua bovenkleding zit ze al wel echt in maat 98, en past 98/104 vaak beter. Haar bovenlijf is juist weer relatief lang heb ik altijd het idee...

Hmm, als ik er zo over nadenk, geef ik mezelf weinig kans dat dat nog op een verantwoorde manier gaat passen eigenlijk... Morgen maar eens proberen en sowieso nog eens informeren bij de organisator van het uitje.
Ik hou de huur-optie in gedachten! ;)
Lijnloosdinsdag 22 augustus 2017 @ 10:34
Iemand hier interesse in een Tula Standard Bandit?
tulabandit.jpg
Even een plaatje van google maar indien gewenst kan ik ook eigen foto's maken.
Fedde is er echt te groot voor nu (maat 98 eigenlijk wel, ik kan wel blijven ontkennen maar hij is gewoon groot) dus deze mag gaan.
Voor 115 zat ik te denken?! Nieuwprijs was/is 145...
Draagkapje zit erbij, orginele doos heb ik niet meer. Hij moet nog wel even een beetje gepoest worden ivm sabbelplekjes op de schouderbanden maar geen kots/knoei vlekken ofzo.
Vlindurwoensdag 23 augustus 2017 @ 10:47
Wat zou ik eventueel kunnen vragen voor een Tula baby Sea Glass? (gebruikt als gebruiksvoorwerp, niet als museumpronkstuk)

Het is nog steeds de allermooiste Tula ever, maar ik draag er amper nog mee.. Wel met mn miskoopmeitai die net wat groter is :')

Mocht iemand de Sea Glass in Toddler versie tegenkomen, wil je het dan aan mij doorgeven? Dan wil ik misschien nog wel een Toddler!
Lemijndinsdag 12 september 2017 @ 15:48
Ik draag dus graag, zowel met de Bondolino als met de doek. Maar afgelopen week in de kou en regen snapte ik opeens waarom zo'n draagjas handig kan zijn: Jacob had een pakje aan en een enkele laag doek eroverheen en dat was het. Ik kreeg van een vriendin een enorme jas die zij als positiejas had gebruikt en die kan ik om hem heen dicht ritsen, maar dan nog wordt zijn hoofd nat en die jas is echt heel lelijk.

Hoe lossen jullie dit op? Dure draagjas kopen? Zit het hoofd dan wel droog? Of kind gewoon extra warm aankleden en alleen op droge dagen naar buiten? Wat trek je 'm dan aan, iets diks wolligs over het hele lijf of is je op de benen concentreren genoeg? Ervaringen welkom oO<
littledrummergirldinsdag 12 september 2017 @ 15:57
Ik wilde even *O* doen omdat de baby hier er eindelijk is en we binnenkort naar de draagwinkel in delft gaan om een leuke drager en/of doek uit te zoeken *O* O+
Budabuddumbamdinsdag 12 september 2017 @ 16:04
ik doe kind een mutsje op tegen de regen en een vestje/wolfleece jasje. En bij echte kou doe ik er een hoppediz fleece pakje over. Ik draag zelf met jas open of met dikke trui en dan de doek er over.

Ik vind een draagjas als ze nog niet lopen enzo wel fijn maar als ze in en uit de doek willen dan vind ik het teveel gedoe. Er zijn ook goedkope fleececovers voor over doek en drager in combi met eigen jas.

quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 15:57 schreef littledrummergirl het volgende:
Ik wilde even *O* doen omdat de baby hier er eindelijk is en we binnenkort naar de draagwinkel in delft gaan om een leuke drager en/of doek uit te zoeken *O* O+
*O* *O* *O* *O*
Selvariadinsdag 12 september 2017 @ 18:35
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 15:48 schreef Lemijn het volgende:
Ik draag dus graag, zowel met de Bondolino als met de doek. Maar afgelopen week in de kou en regen snapte ik opeens waarom zo'n draagjas handig kan zijn: Jacob had een pakje aan en een enkele laag doek eroverheen en dat was het. Ik kreeg van een vriendin een enorme jas die zij als positiejas had gebruikt en die kan ik om hem heen dicht ritsen, maar dan nog wordt zijn hoofd nat en die jas is echt heel lelijk.

Hoe lossen jullie dit op? Dure draagjas kopen? Zit het hoofd dan wel droog? Of kind gewoon extra warm aankleden en alleen op droge dagen naar buiten? Wat trek je 'm dan aan, iets diks wolligs over het hele lijf of is je op de benen concentreren genoeg? Ervaringen welkom oO<

Ik droeg mijn baby's dus wel onder die lelijke positiejas, en dan in hun gewone kleertjes. Ik vind draagjassen echt te duur en ook niet echt mooi. Mutsje erbij tegen het koude koppie en met regen een paraplu mee. Nou moet ik zeggen dat ik zo goed als altijd beschikking over een auto heb, dus lopen in de regen deed ik niet vaak.
Budabuddumbamdinsdag 12 september 2017 @ 18:49
Oh en een tip die veel mensen vergeten zo blijkt uit jaren meelezen in draaggroepen..
Een paraplu is ook best handig tegen de regen :D :+
oh zoals selvaria al zei :D echt ik snap niet waarom veel mensen er niet aan denken :D
Lemijndinsdag 12 september 2017 @ 18:58
Paraplu mee heb ik al gedaan. Maar vaak betekent regen ook wel wat wind, en dan waait ie weer zowat uit je handen. Dus loopt niet lekker. En ik loop ook wel om het lopen, waarbij ik me in m'n eentje niet laat weerhouden door een beetje regen, en dan heb ik het liefste mijn handen vrij.

Oh ja, de tussenoplossing was een fleececover! Dank, die ga ik eens opzoeken.

LDG: ik stem voor drager n doek. Zonde om te kiezen joh.

[ Bericht 5% gewijzigd door Lemijn op 12-09-2017 19:03:26 ]
McLauradinsdag 12 september 2017 @ 18:59
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 15:48 schreef Lemijn het volgende:
Hoe lossen jullie dit op? Dure draagjas kopen? Zit het hoofd dan wel droog? Of kind gewoon extra warm aankleden en alleen op droge dagen naar buiten? Wat trek je 'm dan aan, iets diks wolligs over het hele lijf of is je op de benen concentreren genoeg? Ervaringen welkom oO<

Daar hebben ze in de oudheid al iets voor gevonden, en in 1760 officiel benoemd: de paraplu.
Jagrtrutdinsdag 12 september 2017 @ 19:38
Toen t klein was vond ik een draagjas heel fijn. Zeker om ergens naar binnen te gaan met slapende baby. Simpel jas uit en klaar.

Nu met deze zwangerschap wil ik deze kopen. Te gebruiken als positie jas, draagjas en gewoon normaal. Wel pokkeduur trouwens...
slide_01_ksm_Solo.jpg
Quoidinsdag 12 september 2017 @ 19:48
Ik heb deze aangeschaft en een aantal keren gebruikt. Superfijne en warme trui, waaroverheen je dan dus een open jas kunt aantrekken in de winter. Voor zowel voor als achter dragen. Aangezien ik echt niet vaak meer draag, kan ik iemand hier er misschien een plezier mee doen?
Roomsnoesdinsdag 12 september 2017 @ 19:49
Die is nog leuk ook IkBenMoe!

Is er iemand geinteresdeerd in een FTG Wonder? April-juli gebruikt. Ziet er uit als nieuw.
Kom morgen naar NL en kan m meenemen als iemand em wil overnemen.
Mineoladinsdag 12 september 2017 @ 20:31
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 18:58 schreef Lemijn het volgende:
Paraplu mee heb ik al gedaan. Maar vaak betekent regen ook wel wat wind, en dan waait ie weer zowat uit je handen. Dus loopt niet lekker. En ik loop ook wel om het lopen, waarbij ik me in m'n eentje niet laat weerhouden door een beetje regen, en dan heb ik het liefste mijn handen vrij.

Oh ja, de tussenoplossing was een fleececover! Dank, die ga ik eens opzoeken.

LDG: ik stem voor drager n doek. Zonde om te kiezen joh.
Mijn oplossingen waren die fleececover en een paraplu idd. Ik vond die cover fantastisch, paste altijd, geen gesjor met een pak zonder voetjes aan, en ook lekker warm voor mezelf want open jas. Voor een draagjas had ik het geld zelf niet over als ze al acceptabel waren.
Taartjedinsdag 12 september 2017 @ 21:09
Ik heb dit vest afgelopen winter heel veel gedragen terwijl we (uren) wandelden. Baby in zijn gewone kleding (romper, broek, trui, sokken, sloffen, muts), dan in de doek. Ik in mijn gewone kleding (met vaak wel een dik vest) en dan dit vest eroverheen.
Nanukedinsdag 12 september 2017 @ 21:29
Oh, zo'n fleececover klinkt wel als iets wat ik nog even moet scoren voor deze winter. O+
Lemijndinsdag 12 september 2017 @ 21:40
Ook een mooie oplossing Taartje!

edit: een mooi ding quoi. ik denk alleen dat ik toch beter niet voor de dubbele laag bij mezelf kan gaan, ik heb het te snel warm daarvoor.

[ Bericht 70% gewijzigd door Lemijn op 12-09-2017 21:47:12 ]
LadyBlackdinsdag 12 september 2017 @ 22:00
Ik heb mijn baby uren gedragen in dit vest:

16259096-nHTZlBnp.jpg
Het zit me nu voor geen meter meer, dus ik hoor graag of iemand hem overneemt!

S had een enorme hekel aan wind om zn hoofd, dus bij wind of regen deed ik vaak 1 baan van de doek uitgespreid zodat het over de zijkant van zn hoofd viel. Of ik ritste 1 kant van het vest tot de kraag dicht. En voor mezelf idd een paraplu.
Lemijndinsdag 12 september 2017 @ 22:00
ik zie nu pas dat het hier 3 weken geleden ook over ging :') ach ja...
littledrummergirldinsdag 12 september 2017 @ 22:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 18:58 schreef Lemijn het volgende:
Paraplu mee heb ik al gedaan. Maar vaak betekent regen ook wel wat wind, en dan waait ie weer zowat uit je handen. Dus loopt niet lekker. En ik loop ook wel om het lopen, waarbij ik me in m'n eentje niet laat weerhouden door een beetje regen, en dan heb ik het liefste mijn handen vrij.

Oh ja, de tussenoplossing was een fleececover! Dank, die ga ik eens opzoeken.

LDG: ik stem voor drager n doek. Zonde om te kiezen joh.
Ik ga met mn vriend, dus t kan sowieso prima dat we met meer dan een doek/drager naar huis gaan O+ shoppingspreeeee *O*
WupWupdinsdag 19 september 2017 @ 14:19
Draagdoeken te koop incl foto van baby! ;) OUD / Vraag en aanbod deel 187
Stroopwafelmeisjewoensdag 20 september 2017 @ 07:50
Nu het wat kouder wordt, ben ik op zoek naar tips/advies over slofjes voor in de draagdoek. Waar moet ik op letten en welke merken zijn fijn?
Taartjewoensdag 20 september 2017 @ 08:37
Ik vind de fleeceslofjes van Lodger erg fijn. Lekker warm, en een grote opening dus ook handig aan te sjorren als baby al in de doek zit en je ze in een onhandige hoek moet aantrekken.
Quoiwoensdag 20 september 2017 @ 12:25
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 19:48 schreef Quoi het volgende:
Ik heb deze aangeschaft en een aantal keren gebruikt. Superfijne en warme trui, waaroverheen je dan dus een open jas kunt aantrekken in de winter. Voor zowel voor als achter dragen. Aangezien ik echt niet vaak meer draag, kan ik iemand hier er misschien een plezier mee doen?
Even een quote om aan te geven dat deze nog beschikbaar is.

EN ik heb een Tula Standaard Indigo te koop. Dat is deze. Bij interesse maak ik even een foto. Hij zit nu in de wasmachine :)
Budabuddumbamwoensdag 20 september 2017 @ 15:45
quote:
0s.gif Op woensdag 20 september 2017 12:25 schreef Quoi het volgende:

[..]

Even een quote om aan te geven dat deze nog beschikbaar is.

EN ik heb een Tula Standaard Indigo te koop. Dat is deze. Bij interesse maak ik even een foto. Hij zit nu in de wasmachine :)

Stop je met dragen?
Quoiwoensdag 20 september 2017 @ 16:52
quote:
17s.gif Op woensdag 20 september 2017 15:45 schreef Budabuddumbam het volgende:

[..]

Stop je met dragen?
Nee, ik heb een ftg erbij die ik nu sneller pak. Ik draag wel veel minder, vanwege heup/bekkengedoe.

Veel plezier van de indigo gehad!
littledrummergirlvrijdag 22 september 2017 @ 14:30
Vandaag een ftg blossom geshopt en de 2,5 week'er erin geslingerd O+. Viel meteen als n blok in slaap ^O^

Wat een awesome ding _O_ ik moet wel duidelijk nog even afwachten tot mn rug en bekken weer de oude zijn na de bevalling ;(
Nolitavrijdag 22 september 2017 @ 21:32
Wat top dat het goed bevalt ldg!

wat zijn de stats van je mannetje?
ik heb ook een ftg liggen en wil 'm dit weekend eens proberen, ben benieuwd of ze al past omdat ik las dat ze vanaf maat 56/3,5 kg pas goed zitten? Die haalt ze beiden nog niet denk ik.
Budabuddumbamvrijdag 22 september 2017 @ 21:43
ik heb er kindjes ingezien in maat 50 dat zat heel goed, hangt echt af van verhoudingen.
Lemijnvrijdag 22 september 2017 @ 21:50
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 september 2017 14:30 schreef littledrummergirl het volgende:
Vandaag een ftg blossom geshopt en de 2,5 week'er erin geslingerd O+. Viel meteen als n blok in slaap ^O^

Wat een awesome ding _O_ ik moet wel duidelijk nog even afwachten tot mn rug en bekken weer de oude zijn na de bevalling ;(
Ja, hoe lekker het ook zit, je voelt het best snel he? Voorzichtig opbouwen maar :Y

quote:
0s.gif Op woensdag 20 september 2017 08:37 schreef Taartje het volgende:
Ik vind de fleeceslofjes van Lodger erg fijn. Lekker warm, en een grote opening dus ook handig aan te sjorren als baby al in de doek zit en je ze in een onhandige hoek moet aantrekken.
Ja die onhandige hoek!! Ongelooflijk. Het wordt vast nog beter maar nu moet ik soms denken aan zo'n spelletje van vroeger waarbij je iets in spiegelbeeld moest doen zonder dat het alarm af ging.
Gogo83vrijdag 22 september 2017 @ 21:56
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 september 2017 21:32 schreef Nolita het volgende:
Wat top dat het goed bevalt ldg!

wat zijn de stats van je mannetje?
ik heb ook een ftg liggen en wil 'm dit weekend eens proberen, ben benieuwd of ze al past omdat ik las dat ze vanaf maat 56/3,5 kg pas goed zitten? Die haalt ze beiden nog niet denk ik.
Ik heb hem met drie weken voor het eerst gebruikt, toen zat Timo net over de 3,5 kg heen. Hij heeft wel vrij lange benen, waardoor de ondersteuning daar gelijk goed was.
Flavvrijdag 22 september 2017 @ 22:11
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 september 2017 14:30 schreef littledrummergirl het volgende:
Vandaag een ftg blossom geshopt en de 2,5 week'er erin geslingerd O+. Viel meteen als n blok in slaap ^O^

Wat een awesome ding _O_ ik moet wel duidelijk nog even afwachten tot mn rug en bekken weer de oude zijn na de bevalling ;(
Wij hebben de ftg Soar en zijn er ook echt blij mee!
Maar lang kan ik er ook niet mee lopen dan voel ik het meteen in m’n rug. Dus vriendlief neemt het maar al te graag van me over, trotse papa O+
Stroopwafelmeisjevrijdag 22 september 2017 @ 22:44
quote:
0s.gif Op woensdag 20 september 2017 08:37 schreef Taartje het volgende:
Ik vind de fleeceslofjes van Lodger erg fijn. Lekker warm, en een grote opening dus ook handig aan te sjorren als baby al in de doek zit en je ze in een onhandige hoek moet aantrekken.
Bedankt! Ik ga eens kijken :)
Budabuddumbamwoensdag 27 september 2017 @ 14:51
ik draag echt veel te weinig -O- vandaag had ik F. voor het eerst in onze nieuwe doek en hij is er echt zo dol op O+ ik ga vanaf vandaag een week lang geen kinderwagen gebruiken. 8-)

BxUIX7N.png
Nolitawoensdag 27 september 2017 @ 15:56
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 september 2017 21:56 schreef Gogo83 het volgende:

[..]

Ik heb hem met drie weken voor het eerst gebruikt, toen zat Timo net over de 3,5 kg heen. Hij heeft wel vrij lange benen, waardoor de ondersteuning daar gelijk goed was.
Ik ben gisteren gaan proberen en vond haar beentjes wat vreemd zitten. De voetjes kwamen op/net over de rand van de heupband waardoor ze wat extra in een bepaalde houding gedwongen werden? Lastig uit te leggen. Ze leek er iig geen last van te hebben en hebben samen een ommetje gemaakt. Ik denk wel dat wanneer ze nog een beetje groeit het beter gaat passen.

Buda, goed voornemen!
littledrummergirlwoensdag 27 september 2017 @ 20:29
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 september 2017 21:32 schreef Nolita het volgende:
Wat top dat het goed bevalt ldg!

wat zijn de stats van je mannetje?
ik heb ook een ftg liggen en wil 'm dit weekend eens proberen, ben benieuwd of ze al past omdat ik las dat ze vanaf maat 56/3,5 kg pas goed zitten? Die haalt ze beiden nog niet denk ik.
Mijn (grote :o) 3,5 week'er is 57 cm bij 4,5 kg. Ergens tussen maat 56 en 62 met in verhouding redelijk lange beentjes.

Hij zit er goed in, al vind ik zn hoofdje er wel nog wat wiebelig in terwijl ik loop. Maar die kan je gewoon n beetje ondersteunen met je hand.
Selvariawoensdag 4 oktober 2017 @ 18:27
Ok, rugdragen met een groter kind in je eentje, hoe dan? :P

Toen N. nog kleiner was hupste ik haar zo van voor onder mijn oksel door naar achteren, maar dat past dus niet meer zonder mijn schouder uit de kom te ploppen. Bij poging twee liet ik haar op mijn rug klimmen en vasthouden, terwijl ik het rugpand omhoog probeerde te krijgen - ook geen succes. Uiteindelijk eindigden we zo:
SPOILER
c5FTv8m.jpg
Heel gezellig, maar niet ideaal. :P

Dusch, tips?

Edit: ik had m'n jas al uitgetrokken, maar dat hielp ook niet. N.'s jas wilde ik niet uitdoen want koud.
mousemickywoensdag 4 oktober 2017 @ 18:31
Ik slinger J (4,5 en 16 kilo) met enige moeite over mijn schouder. J staat voor me. Ik pak m onder de oksels en draai m dan schuin over mijn (rechter) schouder. Hij 'springt' dan ook zelf mee, en blijft op mijn rug zitten terwijl ik voorovergebogen ben. Tegenwoordig kan ie ook zelf op mijn rug 'spingen' als ik door de knieeen ga, maar dat is voorde jouwe misschien nog wat te moeilijk?

Er was ergens een filmpje van, misschien weten fanatiekere dragers hoe daarop te zoeken, want ik verdwaal altijd op youtube.
Selvariawoensdag 4 oktober 2017 @ 18:36
Het op de rug krijgen (lees poging 2 :+ ) lukt op zich wel, maar ik kreeg het rugpand met geen mogelijkheid op een verantwoorde hoogte.
Stormqueenwoensdag 4 oktober 2017 @ 18:44
Ik zal eens proberen te filmen hoe ik dat met mauw doe!
CassElliotwoensdag 4 oktober 2017 @ 18:49
Ik gebruik bij mini (bijna 2, 15.5 kilo) de 'walk like an egyptian':


Zij wil alleen zelden op mijn rug, dus ik heb haar meestal knus op mijn buik O+
Unihipiliwoensdag 4 oktober 2017 @ 18:49
Ik doe het zo ongeveer:
Mariposaswoensdag 4 oktober 2017 @ 18:51
Ik doe het nog steeds op dezelfde manier: schouderbanden heel lang maken. Tula aan zijkant op heup, kind erin zetten. Vasthouden bij schouderbanden en dan naar achteren hupsen. Kind ligt dan zowat verticaal dus dat past wel onder je oksel. Ik kan op YouTube geen filmpje vinden van deze methode. Dus disclaimer, misschien niet verantwoord zo. :+
Stormqueenwoensdag 4 oktober 2017 @ 18:52
Roomsnoeswoensdag 4 oktober 2017 @ 18:58
Ik leg de Tula op de bank en zet O er op, met de buikband onder haar bovenbenen ongeveer. Alle banden zijn vrij los.
Dan die ik de schiuderbanden en buikband om, en doe ze wat strakker. En terwijl ik de boel aanstram hups ik haar in positie :D
Selvariawoensdag 4 oktober 2017 @ 19:05
Dank allen, ik ga thuis veilig boven de bank nog eens wat proberen. _O_

Zo stom he, ik kon het altijd prima zelf, maar ze is ineens zo groot en het lukte me gewoon echt niet. _O-
BlueEyeswoensdag 4 oktober 2017 @ 19:15
Ik hops a la Sq en Mari :')
Stormqueenwoensdag 4 oktober 2017 @ 19:21
Ja, ik hups dus alleen niet onder de oksel door maar steek mijn arm voorlangs en laat mijn kind over mijn arm naar achter gaan. Hierbij verrek je geen spieren!
Budabuddumbamwoensdag 4 oktober 2017 @ 19:53
quote:
1s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 18:36 schreef Selvaria het volgende:
Het op de rug krijgen (lees poging 2 :+ ) lukt op zich wel, maar ik kreeg het rugpand met geen mogelijkheid op een verantwoorde hoogte.
bij de schouderbanden pakken, omhoog en naar achteren en dan er aan wiebelen?
Lojwoensdag 4 oktober 2017 @ 20:35
Ik zet (peuter of kleuter, ze zitten er nog beide in) op een verhoging (bank, tafel, steen)...
Ik til (of springen) ze vanaf daar op de rug, ondersteun ze met een hand en doe vervolgens arm voor arm de banden om.
Rugpand zit niet altijd even goed, maar als ik haast heb schiet ik gewoon de eerste persoon die ik zie aan of ze hem omhoog trekken... meestal lukt het mezelf met moeite :)
Quoiwoensdag 4 oktober 2017 @ 21:33
Oeh, toch even meelezen. Als ik nog draag, doe ik dat op de rug, want dat voelt lekker licht. Ik doe eerlijk gezegd maar wat :') Kort gezegd doe ik hem op mijn zij erin met n been en slinger hem op mijn rug. Altijd boven een bank/bed of gewoon/liefst met hulp van een ander. Ik moet er ook echt nog handiger in worden.

Hier tijdens een rondleiding erin 'geslingerd'. En arm erin, n arm eruit :') Hij vond het helemaal leuk.
SPOILER
zYjU8t2.jpg
Unihipiliwoensdag 4 oktober 2017 @ 22:18
Ohh jij hebt ook die mooie O+. Staat goed bij jullie achterhoofden :').
Heeft Max zulke lange benen of zit ie gewoon beetje scheefjes? :o
Quoiwoensdag 4 oktober 2017 @ 22:32
Zal beiden zijn :)
minilotdonderdag 19 oktober 2017 @ 11:51
Dames! Aangezien hier nogal wat expertise zit en het me momenteel aan de tijd ontbreekt om 168 topics door te lezen.. 8-)

Eerste op komst begin januari en dragen lijkt me goed en tof. Zelf knopen zie ik met zeer grote onhandigheid en gebrekkige motoriek niet zo zitten, dus een draagzak in plaats van een doek. Zo her en der lezend lijkt de Tula Free to Grow me wel wat. Wat ik alleen nog niet heb kunnen vinden.. Ik ben zelf nog geen n meter zestig hoog en verder van een gemiddeld postuur. Mijn lief echter is ruim n meter negentig en weegt honderddertig kilo. Kunnen we tezamen gebruikmaken van zo'n Tula of moet mijn dude op zoek naar een ruimer model? In de omschrijvingen van de Tula krijg ik niet zo goed duidelijk hoe toepasbaar ze zijn op heel verschillende omvangen van de ouders/dragers. :)
Iemand die dit een beetje kan verhelderen of andere dingen weet waar we rekening mee moeten houden? Dank alvast! O+

[ Bericht 2% gewijzigd door minilot op 19-10-2017 11:59:13 ]
Burdiedonderdag 19 oktober 2017 @ 11:54
Op zich kan dat prima, maar je moet de draagzak dan steeds verstellen als de ander er mee wil dragen. Is niet super veel werk maar ik zou het zien als mooi excuus om twee draagzakken te kopen ;).
minilotdonderdag 19 oktober 2017 @ 11:55
quote:
1s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 11:54 schreef Burdie het volgende:
Op zich kan dat prima, maar je moet de draagzak dan steeds verstellen als de ander er mee wil dragen. Is niet super veel werk maar ik zou het zien als mooi excuus om twee draagzakken te kopen ;).
Ik ben niet zo van het overbodige kopen, vrees ik. :+
Tussendoor verstellen vind ik geen probleem, als het maar gewoon voor ons allebei een beetje comfortabel kn passen. :) Dank!
Quoidonderdag 19 oktober 2017 @ 11:58
quote:
0s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 11:51 schreef minilot het volgende:
Dames! Aangezien hier nogal wat expertise zit en het me momenteel aan de tijd ontbreekt om 168 topics door te lezen.. :) Eerste op komst begin januari en dragen lijkt me goed en tof. Zelf knopen zie ik met zeer grote ongandigheid en gebrekkige motoriek niet zo zitten, dus een draagzak in plaats van een doek. Zo her en der lezend lijkt de Tula Free to Grow me wel wat. Wat ik alleen nog niet heb kunnen vinden.. Ik ben zelf nog geen n meter zestig hoog en verder van een gemiddeld postuur. Mijn lief echter is ruim n meter negentig en weegt honderddertig kilo. Kunnen we tezamen gebruikmaken van zo'n Tula of moet mijn dude op zoek naar een ruimer model? In de omschrijvingen van de Tula krijg ik niet zo goed duidelijk hoe toepasbaar ze zijn op heel verschillende omvangen :)
Iemand die dit een beetje kan verhelderen of andere dingen weet waar we rekening mee moeten houden? Dank alvast! O+
Wij delen de Tula ftg en schelen 20cm (lengte) en zo'n 30 kg. Als dat dagelijks zou moeten, zou ik een eigen drager/draagdoek overwegen, maar zo werkt het bij ons prima :) Gewoon een tijdje proberen?
minilotdonderdag 19 oktober 2017 @ 11:59
quote:
0s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 11:58 schreef Quoi het volgende:

[..]

Wij delen de Tula ftg en schelen 20cm (lengte) en zo'n 30 kg. Als dat dagelijks zou moeten, zou ik een eigen drager/draagdoek overwegen, maar zo werkt het bij ons prima :) Gewoon een tijdje proberen?
Gaat niet dagelijks zijn, ik zal meestal/dagelijks dragen en mijn dude vooral bij uitjes in het weekend. :)
Gogo83donderdag 19 oktober 2017 @ 12:00
Man en ik doen ook samen met n Tula. Bij ons hoeft alleen de band om het middel versteld te worden. En dat is in no time gebeurd, geen reden voor een tweede Tula iig. ;)
minilotdonderdag 19 oktober 2017 @ 12:01
Maar past zo'n Tula FTG naar jullie inschatting wel gewoon om een mannenmaat 3XL heen? Mijn lief is nogal flink! :)
CassElliotdonderdag 19 oktober 2017 @ 12:02
Mijn man is ook van zo'n overweldigend postuur O+ Tula is een van de weinige dragers die bij hem (goed) passen en niet te klein zijn. Mijn ervaring is dat Tula past bij veel verschillende posturen.
minilotdonderdag 19 oktober 2017 @ 12:04
quote:
0s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 12:02 schreef CassElliot het volgende:
Mijn man is ook van zo'n overweldigend postuur O+ Tula is een van de weinige dragers die bij hem (goed) passen en niet te klein zijn. Mijn ervaring is dat Tula past bij veel verschillende posturen.
Yay!

Wat een puike antwoorden tot nu toe, zeer hartelijk dank van deze nu-nog-n00b! O+
Franny_Gdonderdag 19 oktober 2017 @ 12:06
Dat zou je gewoon eens uit moeten proberen, mini. Mijn vriend gebruikt de tula ook, maar is wel een stuk kleiner (lengte en breedte) dan jouw vriend. Het samen doen met 1 tula vind ik zelf wat minder. Vind het vrij irritant om 'em steeds weer opnieuw te moeten afstellen. Maar ik ben tot nu toe ook te gierig om er dan nog eentje aan te schaffen. 😀
Jagrtrutdonderdag 19 oktober 2017 @ 12:12
Vinden jullie dat afstellen echt zo'n gedoe? Ik maak eigenlijk altijd de buikband en schouderdingen losser als Ik de draagzak afdoe..
CassElliotdonderdag 19 oktober 2017 @ 12:16
quote:
0s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 12:12 schreef Jagrtrut het volgende:
Vinden jullie dat afstellen echt zo'n gedoe? Ik maak eigenlijk altijd de buikband en schouderdingen losser als Ik de draagzak afdoe..
Ja hier ook, en ik zet van tevoren het gespje wat hoger op de banden als mijn man hem heeft omgehad, maar ik weet hoe hoog en breed die (ongeveer) moet, dus dat duurt ook hooguit een seconde.
BlueEyesdonderdag 19 oktober 2017 @ 12:19
quote:
0s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 12:12 schreef Jagrtrut het volgende:
Vinden jullie dat afstellen echt zo'n gedoe? Ik maak eigenlijk altijd de buikband en schouderdingen losser als Ik de draagzak afdoe..
Dat doe ik dus ook, vind het zelfs niet prettig aandoen als de banden allemaal strak gesteld staan.
En het afstellen zelf heb ik zo gedaan.
LadyBlackdonderdag 19 oktober 2017 @ 12:20
quote:
0s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 12:12 schreef Jagrtrut het volgende:
Vinden jullie dat afstellen echt zo'n gedoe? Ik maak eigenlijk altijd de buikband en schouderdingen losser als Ik de draagzak afdoe..
+1

En om die reden vind ik de tula tot nu toe alleen echt beduidend handiger voor rugdragen (omdat ik daar met doek nooit handig in ben geworden). Doek in een fwcc knopen was hier echt een minuutje werk. Nou ok, misschien 2 oO<

Minilot, ik zou echt even een winkel inlopen waar ze zo'n tula ftg hebben. Dan kunnen jullie passen.
Franny_Gdonderdag 19 oktober 2017 @ 12:21
Ik merk dat het voor mijn draagcomfort veel uitmaakt of hij precies goed is afgesteld. Keertje slordig gedaan en ik had een dag rugpijn. Dus dan moet je er toch wel even beetje tijd voor nemen.
minilotdonderdag 19 oktober 2017 @ 12:26
quote:
1s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 12:20 schreef LadyBlack het volgende:

[..]

+1

Minilot, ik zou echt even een winkel inlopen waar ze zo'n tula ftg hebben. Dan kunnen jullie passen.
Meh, ik heb een hekel aan gewone winkels, en er zit ook niet echt iets bij ons in de buurt. Ik koop alles altijd online, kleding en schoenen en.. nou ja.. alles. Terugsturen als het niet bevalt prefereer ik boven een fysieke winkel instappen. :@
Nanukedonderdag 19 oktober 2017 @ 12:43
Met als nadeel in deze situatie dat ze je in een fysieke winkel goed kunnen helpen met het goed afstellen en passen en evt andere adviezen, en dat dat online toch moeilijk gaat.

Overigens ben ik ook een onhandige miep, maar heb ik met hulp van consult en omgeving toch het knopen redelijk onder de knie. Het moet nog wat strakker en ik moet nog wat meer handigheid krijgen, maar het wordt elke keer beter. En uiteindelijk zou het leuk zijn om nog een andere knoop te leren, maar hey, dat is van latere zorg. Laat je in elk geval niet tegenhouden door je onhandigheid, dat is niet nodig.
minilotdonderdag 19 oktober 2017 @ 12:46
Dat is het niet alleen hoor, ik vind die lange flappen die je overhoudt bij draagdoeken denk ik voor mij ook niks. Ik heb op esthetisch vlak echt niks met de doeken. Als ik het zo inschat is een no-nonsense simpele draagzak die eerder aan een rugzak doet denken iets dat wat beter bij ons past. :)
Songeurdonderdag 19 oktober 2017 @ 13:10
Bij een consulent kun je ook vaak een drager aanschaffen en verschillende testen! Dat testen is vaak wel fijn met wat tips qua afstellen enzo.
MevrouwCactusdonderdag 19 oktober 2017 @ 13:25
quote:
0s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 12:26 schreef minilot het volgende:

[..]

Meh, ik heb een hekel aan gewone winkels, en er zit ook niet echt iets bij ons in de buurt. Ik koop alles altijd online, kleding en schoenen en.. nou ja.. alles. Terugsturen als het niet bevalt prefereer ik boven een fysieke winkel instappen. :@
Waar woon je ergens?

Ik ben ook zeker van team Tula Ftg! Heerlijke draagzak voor kleintjes. En inderdaad makkelijk te verstellen.
Budabuddumbamdonderdag 19 oktober 2017 @ 13:25
quote:
0s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 12:46 schreef minilot het volgende:
Dat is het niet alleen hoor, ik vind die lange flappen die je overhoudt bij draagdoeken denk ik voor mij ook niks. Ik heb op esthetisch vlak echt niks met de doeken. Als ik het zo inschat is een no-nonsense simpele draagzak die eerder aan een rugzak doet denken iets dat wat beter bij ons past. :)
Lange flappen zijn er niet hoor als je een maat koopt die het best bij je lichaam past.

Een drager is echt iets wat ik zou passen, ik vond een manduca wel oke, toen ik die had was ik er middelmatig tevreden over. tot ik ontdekte dat de tula echt veel fijner zat, ik heb ook een ftg tula gehad maar ik vind die pasvorm dus helemaal niet fijn, past totaal niet bij mijn lichaam.
Ik heb eigenlijk alle merken wel gehad en getest voor ik settelde bij de tula.
minilotdonderdag 19 oktober 2017 @ 13:27
En van de verloskundigen in de praktijk waar ik zit (aan het einde van de straat waar ik woon, retehandig! O+) is k draagconsulente, dus vragen over hoe en wat kan ik daar altijd stellen. Ik lees zoveel lyrische reviews over de Tula FTG dat ik het wel aandurf om 'm gewoon te bestellen, als jullie zeggen dat -ie ook om een grote man heenpast. ^O^
kwakz0rdonderdag 19 oktober 2017 @ 21:19
quote:
0s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 13:27 schreef minilot het volgende:
En van de verloskundigen in de praktijk waar ik zit (aan het einde van de straat waar ik woon, retehandig! O+) is k draagconsulente, dus vragen over hoe en wat kan ik daar altijd stellen. Ik lees zoveel lyrische reviews over de Tula FTG dat ik het wel aandurf om 'm gewoon te bestellen, als jullie zeggen dat -ie ook om een grote man heenpast. ^O^
Hij paste ook om mijn 140 kilo bij 1.60! En bij mijn man van 2 meter ook :)

De band is volgens mij 1,50 lang ofzo.
minilotvrijdag 20 oktober 2017 @ 14:49
quote:
1s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 21:19 schreef kwakz0r het volgende:

[..]

Hij paste ook om mijn 140 kilo bij 1.60! En bij mijn man van 2 meter ook :)

De band is volgens mij 1,50 lang ofzo.
Ha, dank voor deze extra bevestiging! Ik las het voor aan mijn dude en direct daaropvolgend heeft -ie 'm besteld. :7 O+
De zwarte met sterretjes. *O*
littledrummergirlvrijdag 20 oktober 2017 @ 15:20
Team tula ftg O+ *O* het opnieuw verstellen duurt hier echt nog geen minuut, dus dikke prima :Y

Oh en dragende mannen :9~
minilotvrijdag 20 oktober 2017 @ 15:35
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 oktober 2017 15:20 schreef littledrummergirl het volgende:
Oh en dragende mannen :9~
Eens! Sinds ik zwanger ben smelt ik steevast tot een bibberend hoopje :9 als ik er eentje zie! :') Hormoonshizzle ftw.

[ Bericht 6% gewijzigd door minilot op 20-10-2017 15:41:30 ]
littledrummergirlvrijdag 20 oktober 2017 @ 15:40
Ik liep net in de supermarkt een stukje achter de mijne die met de tula en verse baby liep. Leuk om te zien hoe andere vrouwen erop reageren ook :D

En ik neem m lekker mee naar huis :9
Flavvrijdag 20 oktober 2017 @ 17:14
Vriendlief wilt m hier ook steeds om, lekker pronken met z’n zoontje O+
MevrouwCactuszondag 29 oktober 2017 @ 20:56
Vanaf morgen heb ik 2 tweedehands Tula Free-to-Grow's te koop:
1 is de Imagine, die is 2x verhuurd en ziet er nog heel erg mooi uit. Mag weg voor 135,-. Foto's volgen morgen.
2 is een Discover, die wat vaker verhuurd is en er net wat minder mooi uit ziet. Deze mag gaan voor 120,-. Ook hiervan volgen de foto's morgen.
Lijnloosmaandag 30 oktober 2017 @ 16:17
Bij mij ligt nog een Tula Standard Bandits, incl slaapkapje, waar F echt niet meer in past. Mag hier weg voor 110 (nieuw 145). Fotos kan ik natuurlijk maken...
Nanukemaandag 30 oktober 2017 @ 16:45
Jullie zijn hier net een maand of 2 te vroeg mee. Ik ben al een tijdje aan het orinteren op een tula (en ondertussen man enthousiast aan het maken, wat aardig lukt inmiddels :D ), maar onze auto moet nog voor de keuring deze maand en dan daarna de decembermaand met naast alle feestdagen ook nog 2 verjaardagen. ;(
minilotmaandag 30 oktober 2017 @ 17:16
Tula Free To Grow-update.. Past inderdaad gewoon goed om mijn nogal bolle aanstaande heen. Hij is in z'n nopjes. :) Dank dames! ^O^
littledrummergirlmaandag 30 oktober 2017 @ 17:17
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 17:16 schreef minilot het volgende:
Tula Free To Grow-update.. Past inderdaad gewoon goed om mijn nogal bolle aanstaande heen. Hij is in z'n nopjes. :) Dank dames! ^O^
*O*
Lemijndinsdag 31 oktober 2017 @ 13:08
tq3aT6j.jpg

Vanmorgen op weg naar het CB, in zijn doek en mijn sjaal gewikkeld. Zo fijn! Even een O+ voor CassElliot voor een draagconsult met na-adviezen en motiverende woorden. Het helpt ons iedere dag.
CassElliotdinsdag 31 oktober 2017 @ 13:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 13:08 schreef Lemijn het volgende:
[ afbeelding ]

Vanmorgen op weg naar het CB, in zijn doek en mijn sjaal gewikkeld. Zo fijn! Even een O+ voor CassElliot voor een draagconsult met na-adviezen en motiverende woorden. Het helpt ons iedere dag.
:* !
En jij een O+ voor al die superschattige foto's O+
Burdiedinsdag 31 oktober 2017 @ 13:27
O+ O+ O+
winnie89dinsdag 31 oktober 2017 @ 14:04
Heeft iemand toevallig de tula toddler slow ride liggen en wil deze verkopen? Ik kan hem helaas nergens vinden en ik vind hem zo tof😍
Aereniadinsdag 31 oktober 2017 @ 14:19
Lief Lemijn! O+

Een vraagje over de Tula standard: ik gebruik hem soms nog om A op te halen/weg te brengen (als het heel hard regent en fietsen geen goed plan is of als het een heel kort stukje is en het donker is "A bang voor donker mama" :')). Is dat ding in theorie sterk genoeg en kan ik mijn 95cm lange en 14.6kg zware peuter er nog gewoon in dragen (ze blijft gewoon netjes stilzitten), of is dat onverstandig i.v.m. mogelijk scheuren e.d.?
D.U.M.A.N.dinsdag 31 oktober 2017 @ 14:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 13:08 schreef Lemijn het volgende:
[ afbeelding ]

Vanmorgen op weg naar het CB, in zijn doek en mijn sjaal gewikkeld. Zo fijn! Even een O+ voor CassElliot voor een draagconsult met na-adviezen en motiverende woorden. Het helpt ons iedere dag.
O+
Budabuddumbamdinsdag 31 oktober 2017 @ 14:54
nee scheuren is niet een issue de tula is gestest en kan zeker 20 kilo houden. Mijn zorgen zouden hem zitten in hoogte van het rugpand.

Zonder foto zou ik niet zeggen rugdragen is geen probleem. Het hangt beetje af van hoe A. Er in zit.
Budabuddumbamdinsdag 31 oktober 2017 @ 14:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 13:08 schreef Lemijn het volgende:
[ afbeelding ]

Vanmorgen op weg naar het CB, in zijn doek en mijn sjaal gewikkeld. Zo fijn! Even een O+ voor CassElliot voor een draagconsult met na-adviezen en motiverende woorden. Het helpt ons iedere dag.
Wat en leukerd! En een consult kan echt een wereld van verschil maken.
MevrouwCactusdinsdag 31 oktober 2017 @ 15:00
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:19 schreef Aerenia het volgende:
Lief Lemijn! O+

Een vraagje over de Tula standard: ik gebruik hem soms nog om A op te halen/weg te brengen (als het heel hard regent en fietsen geen goed plan is of als het een heel kort stukje is en het donker is "A bang voor donker mama" :')). Is dat ding in theorie sterk genoeg en kan ik mijn 95cm lange en 14.6kg zware peuter er nog gewoon in dragen (ze blijft gewoon netjes stilzitten), of is dat onverstandig i.v.m. mogelijk scheuren e.d.?
Qua gewicht kan dat zeker nog. Waar je wel naar zou moeten kijken, is waar het rugpand komt op de rug van A. Bij Sjaak was het rugpand al snel te laag, waardoor hij geen goede ondersteuning meer had als hij achterover leunde en hij eruit kon vallen. Dat levert dan toch gevaarlijke situaties op.
MevrouwCactusdinsdag 31 oktober 2017 @ 15:00
Oh, er was nog een pagina. Wat Budabudmnbudmubdm zegt ^O^
FlyingFishdinsdag 31 oktober 2017 @ 15:03
CassElliot, ik las dat er in november een ergonomische tweelingdrager van mini monkey verschijnt. Heb/krijg jij die toevallig in je assortiment? Ik wil hem graag even uittesten of ik hem makkelijk zelfstandig kan gebruiken maar zou niet weten waar.
Aereniadinsdag 31 oktober 2017 @ 15:17
Dank! Ik draag A gewoon op mijn buik en houd haar ook vast (arm om haar schoudertjes). Gewoon dragen is veel te zwaar geworden, vandaar ik de Tula af en toe nog erbij pak want dan rust het gewicht meer op mijn heupen.

Op mijn rug zou ik niet meer doen nee, want heb vorig jaar al gezien hoe ver A achterover kan leunen in de Tula...helemaal in een hoek van 90 graden :D
CassElliotwoensdag 1 november 2017 @ 12:25
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 15:03 schreef FlyingFish het volgende:
CassElliot, ik las dat er in november een ergonomische tweelingdrager van mini monkey verschijnt. Heb/krijg jij die toevallig in je assortiment? Ik wil hem graag even uittesten of ik hem makkelijk zelfstandig kan gebruiken maar zou niet weten waar.
Ja dat klopt! Ik heb hem (nog) niet in mijn assortiment, maar hij schijnt heel fijn te zijn. Kun je per DM je regio sturen? Dan kijk ik even of er een consulent bij je in de buurt is die hem heeft :)
Songeurvrijdag 3 november 2017 @ 20:23
Ik vond vandaag een draagdoek op zolder. Hij heeft alleen een gaatje in het midden, gebroken draden denk ik.. iemand enig idee wat ik daarmee kan? Gat is best groot en in het midden dus inkorten wordt ook lastig. Het is een maatje 6.
Budabuddumbamzaterdag 4 november 2017 @ 10:21
sjaal maken? ringsling? verkopen als scraps? iig niet dragen.
Franny_Gzaterdag 25 november 2017 @ 15:21
Schopje.

Draagpapa's. O+ !

SPOILER
4blLyOj.jpg
Lemijnzaterdag 25 november 2017 @ 15:43
O+ !

Eventjes, telt dit? ;)

*foto weg*

[ Bericht 34% gewijzigd door Lemijn op 25-11-2017 19:29:35 ]
ViviRAWRSzaterdag 25 november 2017 @ 18:29
Lief Franny! En ik vind van wel Lemijn O+ !!
littledrummergirlzaterdag 25 november 2017 @ 18:47
Hier ook een draagpapa, met minibeeb van n paar weken, toen op die laatste hete dag van oktober O+

SPOILER
Te laat 😉


[ Bericht 21% gewijzigd door littledrummergirl op 26-11-2017 13:38:18 ]
Lemijnzaterdag 25 november 2017 @ 19:30
Ook mooi LDG!
Nanukezaterdag 25 november 2017 @ 19:47
Hier slechts nog een draagpapa to be. De interesse is er wel, de daadwerkelijke draagzak nog niet. :P
Budabuddumbamzaterdag 25 november 2017 @ 20:09
Ik vind het altijd leuk om te zien hoe een man van doorsnee kerel naar seksbom gaat voor veel vrouwen met het dragen van een kind. Krijgen jullie mannen ook zo veel extra aandacht?
Burdiezaterdag 25 november 2017 @ 20:09
Hell yeah :D
littledrummergirlzondag 26 november 2017 @ 11:30
Ja idd :D _O- ik ga er soms wel eens op n afstandje achter lopen als we in de stad of supermarkt zijn ofzo :@ :D om te kijken of ik wat kan opvangen
littledrummergirlzondag 26 november 2017 @ 13:40
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 november 2017 19:47 schreef Nanuke het volgende:
Hier slechts nog een draagpapa to be. De interesse is er wel, de daadwerkelijke draagzak nog niet. :P
doen hoor O+ ook wel fijn voor je lijf om wat te wennen qua gewicht. Ik vond het zwaarder dan verwacht :o.
Nanukezondag 26 november 2017 @ 15:48
Ik doe het zelf wel, maar dan met doek. Je hebt gelijk dat t wel wennen was qua gewicht. Maar dat knopen ziet man niet zitten. Januari staat er op mijn planning voor een Tula. Even de auto door de apk en de feestdagen voorbij. ;) Maar kijk er echt naar uit, hem zien met ons ventje in de drager. O+
klaproossmaandag 27 november 2017 @ 15:19
Iemand interesse in een Woven wings draagdoek.
Titania maat 5 O+ O+
180,-
littledrummergirlmaandag 27 november 2017 @ 15:27
quote:
1s.gif Op zondag 26 november 2017 15:48 schreef Nanuke het volgende:
Ik doe het zelf wel, maar dan met doek. Je hebt gelijk dat t wel wennen was qua gewicht. Maar dat knopen ziet man niet zitten. Januari staat er op mijn planning voor een Tula. Even de auto door de apk en de feestdagen voorbij. ;) Maar kijk er echt naar uit, hem zien met ons ventje in de drager. O+
ja tis wel even n flinke aanschaf ja :X
Miezziejmaandag 27 november 2017 @ 16:10
Zei iemand draagpapa?
SPOILER
7eHAONl.jpg
In Nederland draagt hij eigenlijk nooit, maar vond het op vakantie wel handig. Ik heb de rugtas trouwens overgenomen hoor :+
DevilsAndDustzondag 3 december 2017 @ 10:17
Ik doe een aantal doeken weg, heeft iemand nog belangstelling? Het gaat om:

- Ellevill Zara choco maat 6 (50)
- Didymos Lisca groen maat 6 (80)
- Didymos Indio blauw/wit ringsling (50).

Graag een pm/dm bij interesse of als je foto's wil! :).
DevilsAndDustzondag 3 december 2017 @ 10:19
Oh, ik sluit hem wel even!