Je moet fb en fok ook niet combineren.quote:Op dinsdag 4 juli 2017 20:03 schreef liedetector het volgende:
[..]
op FB deed ie dat wel.... en ging ie wel rijden zonder
Gadver, dat lijkt me vies! Nou ben ik al niet gecharmeerd van snijbiet, maar dit lijkt me echt op alle levels fout. Brrrrrrrr.quote:Op dinsdag 4 juli 2017 20:00 schreef Vanyel het volgende:
[..]
INGREDIĖNTEN
450 gram snijbiet
5 plakjes bladerdeeg
5 eieren
125 ml slagroom
200 gram verse geitenkaas
nootmuskaat, peper en zout
100 gram noten (amandelen/cashewnoten)
Van Janine Gijsbertsen kreeg ik haar lekkere recept voor Snijbiettaart met geitenkaas en noten. Ze bood direct aan dat ik het wel mocht plaatsen op Snijbiet.nl. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen. Janine, bedankt!
Bladerdeeg op aanrecht laten ontdooien. Snijbiet in reepjes snijden en kort roerbakken tot het geslonken is. Vorm invetten (een gewone ovenschaal volstaat). Bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot een lap waarmee je de vorm kunt bekleden.
Roer in een kom de eieren los met een beetje nootmuskaat, peper en zout. Voeg de slagroom toe en daarna de geitenkaas erdoor brokkelen. Als laatste roer je de snijbiet erdoor. Giet alles in de vorm en zet de schaal in de oven.
Ongeveer 20 minuten bakken op 200 graden. Dan de noten bovenop verdelen en nog eens 15 minuten op 200 graden bakken.
http://www.snijbiet.nl/re(...)geitenkaas-en-noten/
Hierop gebaseerd, ik had geen geitenkaas in huis maar wel feta en iets minder slagroom, was vrij simpel maar lekker. Met regenboogsnijbiet uit eigen tuin, waarvan je helaas niks meer zag
Tadaa
[ afbeelding ]
Niet iberico helaas. Wel lekker maar niet te vergelijken.quote:
Ja hoor, het verschilt erg per rassen. Je hebt hele koelbloedige rassen en opgefokte hittepetitten. Die laatste laat je wat makkelijk op de renbaan los dan een stevig gebouwd dier die je liever de ploeg laat trekken. De meeste sportpaarden zoals Nederlandse warmbloeden worden vooral gefokt op uiterlijk en bewegingscapaciteit. De meer barokke rassen uit Spanje en Portugal worden meer op karakter gefokt en daar zie je dus qua uiterlijk forse verschillen. De truukjes die de Lippizaners van de Spaanse Rijschool kunnen (het summum van de hogere dressuur) zijn oorspronkelijk bedoeld om ingezet te worden in de oorlog.quote:Op dinsdag 4 juli 2017 15:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Paarden zijn prima te dresseren, net als honden of varkens. Maar ik vraag me af, bij honden zijn bepaalde eigenschappen zeer ras eigen. Retrievers apporteren graag, beagles niet, die willen weer snuffelen en spoorzoeken, teckels willen graven en holen in. Husky's willen niets liever van voor een slee of karretje rennen.
Hoe is cq was dat met paarden? Zijn er paarden die heel graag ploegen, of draven voor een karretje, waren paarden van de cavelerie er op gefokt mensen te doden die voor, of liever, onder hun hoeven kwamen?
agree! maar goed dat komt omdat LHO dat eerder zelf deed, dat ik die traditie even voortzet en m in een spoiler wilde waarschuwen dat ie onderschat dat een verzekering bij een verlopen rijbewijs niet uitkeert als ie vertelt dat ie met 70 rijd en een fietser ook nog in gevaar brengt (dat stond ook in een spoiler) vind het gewoon lullig als mensen zichzelf in problemen brengen omdat ze denken het zelf beter te weten, ik zeg dat het niet alleen wet mulder is, maar de verzekering ook doei zegt (als je niet optijd velengt en je rijdt en je krijgt een ongeluk ben je gewoon de lul..en niet alleen een boete rijker)quote:
Zoals ik zei. Heel simpel. Ik hou wel van snijbiet. Dit was een test of het een gerecht is waarvan ik enigszins kon verwachten dat de kinderen het zouden eten. Die test is geslaagd. Zelfs mijn niksvretende driejarige gaat dit ws in zijn mond stoppen.quote:Op dinsdag 4 juli 2017 20:04 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Gadver, dat lijkt me vies! Nou ben ik al niet gecharmeerd van snijbiet, maar dit lijkt me echt op alle levels fout. Brrrrrrrr.
Je kunt me van alles voorschotelen. Dat wil niet zeggen dat ik het eet.quote:Op dinsdag 4 juli 2017 20:03 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Yep en dat schotel ik je dan voor als hoofdgerecht
quote:Op dinsdag 4 juli 2017 20:10 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Je kunt me van alles voorschotelen. Dat wil niet zeggen dat ik het eet.
In ieder geval niet uit beleefdheid of zoiets debiels.
De snijbiet, het bladerdeeg, de slagroom, de kaas, de eieren, de combinatie en de bereiding.quote:
In Spanje koken ze snijbiet en aardappelen en daarna bakken ze dat op met een berg knoflook en olijfolie. Daar kan ik me helemaal suf aan eten.quote:Op dinsdag 4 juli 2017 20:08 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Zoals ik zei. Heel simpel. Ik hou wel van snijbiet. Dit was een test of het een gerecht is waarvan ik enigszins kon verwachten dat de kinderen het zouden eten. Die test is geslaagd. Zelfs mijn niksvretende driejarige gaat dit ws in zijn mond stoppen.
Perfect dus voor grote snijbietoogst.
Maar wat lijkt jou er zo vies aan?
snijbiet ook nog nooit gegetenquote:Op dinsdag 4 juli 2017 19:51 schreef minilot het volgende:
[..]
Heej, ik ben as we speak cannelloni met snijbiet aan het maken!
quote:Op dinsdag 4 juli 2017 20:15 schreef RobinOok het volgende:
[..]
De snijbiet, het bladerdeeg, de slagroom, de kaas, de eieren, de combinatie en de bereiding.
Peper en zout lijkt me lekker.
Oeh, dat wordt het volgende snijbietfestijn. Met een dag of 4 moet er ongetwijfeld weer geoogst worden.quote:Op dinsdag 4 juli 2017 20:20 schreef Bramito het volgende:
[..]
In Spanje koken ze snijbiet en aardappelen en daarna bakken ze dat op met een berg knoflook en olijfolie. Daar kan ik me helemaal suf aan eten.
Ideaal voor Robin trouwens.
Eet je de stelen?quote:Op dinsdag 4 juli 2017 20:24 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Oeh, dat wordt het volgende snijbietfestijn. Met een dag of 4 moet er ongetwijfeld weer geoogst worden.
Alleen dat voorkoken van de snijbiet lijkt me minder nodig.
Ik hou niet van bladerdeeg.quote:Op dinsdag 4 juli 2017 20:23 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Jij houdt niet van bladerdeeg? Ik zou met liefde de komende week alleen dat eten. Met een beetje zout en peper, met wat fruit, met wat kaas, boeien hoe, bladerdeeg
Vanyel, ook bedankt!quote:Op dinsdag 4 juli 2017 20:00 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Van Janine Gijsbertsen kreeg ik haar lekkere recept voor Snijbiettaart met geitenkaas en noten. Ze bood direct aan dat ik het wel mocht plaatsen op Snijbiet.nl. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen. Janine, bedankt!
Lijkt me prima. Met 3008 andere groenten dan snijbiet.quote:Op dinsdag 4 juli 2017 20:20 schreef Bramito het volgende:
[..]
In Spanje koken ze snijbiet en aardappelen en daarna bakken ze dat op met een berg knoflook en olijfolie. Daar kan ik me helemaal suf aan eten.
Ideaal voor Robin trouwens.
maakt gewoon dat je zin krijgt in raapstelenquote:Op dinsdag 4 juli 2017 20:28 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Lijkt me prima. Met 3008 andere groenten dan snijbiet.
Wow pure haat! Je neemt zelfs de opgebakken aardappelen voor lief.quote:Op dinsdag 4 juli 2017 20:28 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Lijkt me prima. Met 3008 andere groenten dan snijbiet.
Koolraap was het toch? Of knolselder?quote:Op dinsdag 4 juli 2017 20:30 schreef liedetector het volgende:
[..]
maakt gewoon dat je zin krijgt in raapstelen
ik meende m serieus als in al 2 jaar geen raapstelen op omdat ik steeds er naast pis.... die dingen vind ik pas lekker.....quote:Op dinsdag 4 juli 2017 20:34 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Koolraap was het toch? Of knolselder?
Oh, ik dacht dat dat de groente was die Robin zo haatquote:Op dinsdag 4 juli 2017 20:36 schreef liedetector het volgende:
[..]
ik meende m serieus als in al 2 jaar geen raapstelen op omdat ik steeds er naast pis.... die dingen vind ik pas lekker.....
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |