abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_172434950
registreer om deze reclame te verbergen
Jouw peuter is een meisje. Die van mij is een en al ellebogen en kopstoten. #wachtmaar :') O+
pi_172435048
Hier een meisje inclusief ellebogen en kopstoten, vooral naar haar broertje. Samen zijn ze echte partners in crime. Bijvoorbeeld, qua tissues: laatst stond ze aan Tas uit te leggen "Nee Tas, dat is niet om mee te spelen! Dat is voor snot!". En twee tellen later stonden ze vrolijk samen alle tissues door de kamer te gooien. "Mooi h mama! Het is sneeuw! We zijn in Arendel!" :') .
pi_172435148
Hahaha :D
Geef toe - ze zijn wel creatief.

O smeerde laatst zonnebrand.

Met yoghurt :')
pi_172435161
registreer om deze reclame te verbergen
Ik had net een beetje een soort van ongemakkelijk moment met de buurmeisjes (eveneens peuters). Ik was met I samen een klusje aan het doen en I had aangegeven dat ze met mij wilde zijn en niet met haar buurmeisje wilde spelen. Dat had ze ook al op haar eigen manier aan ze duidelijk gemaakt. Maar de deur stond open en ze kwamen binnen (via gezamenlijke binnentuin). Toen legde ik uit dat wij met z'n tweetjes iets aan het doen waren en dat zij beter buiten konden gaan spelen of in hun eigen huis. Wilden ze niet weggaan. :') . :') . Gewoon blijven staan waar je staat en geen vin verroeren. :') . Dus toen heb ik ze toch met enige dwang het huis uitgezet. :o .

Natuurlijk rende I nog een tien minuten later gewoon met ze buiten rond want toen wilde ze ineens wel met haar vriendinnen spelen. :D .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_172436612
Hehehe ja die sociale obliviousness van peuters is prachtig O+ . Laatst op een werkfeestje van mn lief met speelgelegenheid voor de kinderen bleef Annie maar met de grote jongens mee'voetballen'. Oftewel, de bal pakken, laten zien hoe hoog ze kon gooien, dwars door het spel heen dansen en met de step rondjes rijden over het plein, roepend "Kijk jongens ik kan heel goed voetballen!". Die grote jongens wisten niet zo goed wat ze er nou mee moesten, en zijn uiteindelijk maar ergens anders gaan voetballen :') .
  zaterdag 15 juli 2017 @ 16:01:37 #231
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_172438573
Dat wil N ook steeds... meestal pak ik haar na een tijdje maar op, dan kunnen de grote jongens weer verder voetballen.
Ik vind het vooral moeilijk om andere kinderen terecht te wijzen, als een kind N onderspettert in het zwembad ofzo. En dan niet ophoudt als ik er wat van zeg. Dan haal ik N ook maar weg, maar het voelt wel onrechtvaardig.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_172438790
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 16:01 schreef SaskiaR het volgende:
Dat wil N ook steeds... meestal pak ik haar na een tijdje maar op, dan kunnen de grote jongens weer verder voetballen.
Ik vind het vooral moeilijk om andere kinderen terecht te wijzen, als een kind N onderspettert in het zwembad ofzo. En dan niet ophoudt als ik er wat van zeg. Dan haal ik N ook maar weg, maar het voelt wel onrechtvaardig.
Is ook moeilijk in die situaties! Paar weken terug zat ik met A in de zandbak bij een speeltuin. Komt er zo'n vervelend kind met een schep zand rondgooien naast ons. Zeggen dat ie moest stoppen hielp niet. Toen heb ik die rondzwaaiende arm maar zachtjes tegengehouden en duidelijk gezegd "geen zand gooien!", hetgeen restulteerde in een boos (naar mij) kijkende moeder die haar kind snel bij "die rare mevrouw" weg kwam halen :') Eigenlijk zijn die ouders het probleem...ongewenst gedrag van hun kind niet beindigen. Als ik zou zien dat A vervelend doet jegens andere kinderen/mensen, dan zou ik wel ingrijpen.
  zaterdag 15 juli 2017 @ 16:57:37 #233
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_172439670
Ja, ik grijp zelf meteen in als N iets verkeerd doet. Maar vaak zijn het veel oudere kinderen (4+) die stout zijn, dus ik snap wel dat de ouders hun kinderen alleen laten spelen.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_172452076
jaaaa herkenbaar. Aerenia, dat vind ik dan zo stom he, dat jij dan wordt aangekeken van wat doe je met mijn kind, terwijl dat kind gewoon rechtgezet moet worden. Kan dat niet uitstaan. Ik ben meestal van ik ga wel weg, of ergens anders zitten. Dat verhaal van Franny vind ik ook ongemakkelijk, ik zou dat ook zo genant vinden. Ik zou daar ook niet goed tegen kunnen, kinderen die zomaar mijn huis binnen komen (onuitgenodigd) en niet weg willen gaan hahah.
Aardig buurmeisje, maar stuk ouder, stond laatst voor de deur, want we zouden spaarkaartjes ruilen, maar die bleef ook gewoon stil voor de deur staan, na een paar sociale vragen van mij. Ik had al geprobeerd af te ronden, zo van, nou R. kijkt tv en gaat dan zo slapen. En toen zei ze niets meer en ik kreeg het niet afgerond en ze bleef een beetje zo staan dat ze binnen wou komen. :') Ik kan sowieso niet met andere kinderen omgaan, dus dat wordt dan een enorm ongemakkelijke situatie. Dat gaat nog wat worden. Hier in de straat zijn nogal wat kinderen van iets ouder, die continu bij de ander over de vloer komen, onuitgenodigd, en ik zou daar zo niet tegen kunnen :X

Nou dat zindelijk worden, is weer wat over. Het is niet dat hij vrijwillig op de wc wil zitten. Dus dat gaat nog wel even duren heb ik het idee.
<a href="http://s1175.photobucket.com/user/HilmoFOK/library/Maat%2074%20jongens?sort=3&page=1" rel="nofollow" target="_blank">Mijn verkoop pagina kleertjes jongens</a>
pi_172461098
quote:
0s.gif Op zondag 16 juli 2017 09:11 schreef Hilmo het volgende:
Ik kan sowieso niet met andere kinderen omgaan, dus dat wordt dan een enorm ongemakkelijke situatie. Dat gaat nog wat worden. Hier in de straat zijn nogal wat kinderen van iets ouder, die continu bij de ander over de vloer komen, onuitgenodigd, en ik zou daar zo niet tegen kunnen :X
Je groeit daar ook wel in mee, merk ik. Het zijn hier (gelukkig) niet zoveel kinderen, maar drie die regelmatig over de vloer komen en vice versa. Het is ook fijn dat we goed contact hebben met de ouders en met hen een groepsapp hebben, zodat we bijvoorbeeld even kunnen melden aan elkaar als een kind in huis aan het spelen is. Of bijvoorbeeld vragen of er eentje mag blijven lunchen.

En onuitgenodigd naar iemand toe gaan, kan natuurlijk betekenen dat het niet uitkomt. Als wij kraambezoek hebben of als ik even rust in huis wil vanwege de baby etc. dan stuur ik ze weg. Dat overkomt I natuurlijk ook wel: dat ze aanklopt bij een buurmeisje en dat ze wordt weggestuurd of dat ze niet thuis zijn. Vind ik op zich ook wel leerzaam voor haar als het gaat om sociaal gedrag. Dat je netjes moet vragen of iemand met je wil spelen en het accepteren als dat niet kan.

Mijn vriend is daar nog wat makkelijker in, die roept al snel: het is mooi weer, ga allemaal lekker buiten spelen! Je bent natuurlijk niet verplicht om kinderen altijd maar te verwelkomen. Ik moet zeggen dat ik tijdens mijn zwangerschap en kraamtijd wel geprofiteerd heb van dit systeem. I heeft toen vaak bij de andere kinderen thuis gespeeld en daar waren de buren heel lief over. Dus dan vind ik het ook logisch dat hun kinderen ook bij ons kunnen spelen. Het is echt iets waarbij je wel steeds moet nagaan voor jezelf wat je wel en niet wilt.

Wij waren gisteren bij de Parade. Zo leuk! I mocht zelf poffertjes bakken en heeft silent disco gedaan met piraten. Ze vond ook nog een leeg podium waar ze lekker ging staan dansen. Ze is dan echt in haar element. O+ .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_172465888
Ik groei er niet in mee. Ik vind het maar niks en ontzettend ongemakkelijk. Andere kindjes dus. Ze komen bij ons over de vloer omdat ik dat mijn kinderen niet wil ontzeggen maar ben altijd blij als Pa of Ma weer voor de deur staat. Ze mee geven met een ander vind ik net zo kut.
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
pi_172466226
Nou het ligt er aan welk kind het is wat hier over de vloer komt en hoe ik dat vind. Nu ik kinderen van school over de vloer krijg vind ik dat veel lastiger dan kinderen van vriendinnen bijv
  zondag 16 juli 2017 @ 21:14:49 #238
63358 Radyhyn
Melodramatic fool
pi_172470790
Hilmo toevallig hier ook wc-staking.. terwijl hij er voorheen wel op wilde. Komt vast wel weer ;)

De twee buren met kindjes van dezelfde leeftijd waar we contact mee hebben gaan allebei verhuizen. Tssk.
Sleep All Day, Party All Night, Its Great To Be Radyhyn!
Vv (nov '14) & Aa (nov '16)
  zondag 16 juli 2017 @ 21:32:58 #239
243360 _NIKKI_
In de wolken...
pi_172471317
Andere kinderen terechtwijzen, ik durf na een incident vorig jaar op vakantie niet zo goed meer geloof ik. L zat bovenaan de glijbaan in het zwembad te wachten op het kindje voor haar. Ik heb haar geleerd dat ze pas mag gaan glijden als het kindje voor haar helemaal uit de glijbaan is. Dat vond een Engels jongetje van een jaar of 5 geen goed idee en begon op L's rug in te slaan. L gleed vervolgens hard huilend naar beneden. Het was een jongetje wat ik al langer in de gaten hield, want hij klom ook al meerdere keren omhoog langs de glijkant van de glijbaan in plaats van via de trap. Anyway, ik wachtte even tot het ventje beneden was tikte op zijn schouder om zijn aandacht te krijgen en gaf aan dat het niet aardig is om andere kindjes te slaan omdat dat pijn doet. De moeder (een Engelse vrouw) die het hele afgelopen halve uur niet naar haar zoon had omgekeken kwam direct even 'verhaal halen' bij mij. Ze begon te tieren en te schelden. Ik heb haar aangegeven dat haar zoon mijn kind sloeg en dat ik hem alleen aangaf dat dat niet de bedoeling is. Er kwam verder geen zinnig woord uit, want haar zoon had dat zeker niet gedaan, dus ik ben samen met L en T naar een ander stuk van het zwembad gelopen. Toen wij een half uurtje later weggingen en onze kleding aantrokken kwam er een jongen van een jaar of 17 (een zoon van betreffende vrouw) naar ons toe om ons nog even te 'bedreigen'. :o Ik was (en ben nu ik erover schrijf nog steeds) helemaal in shock. Ik was er zo van geschrokken dat ik met een hele grote omweg naar onze tent ben gelopen, omdat ik serieus bang was dat ze onze tent zouden vernielen of iets dergelijks. Wat een onopgevoede kinderen (kunnen zij uiteraard niets aan doen) en wat een asociale moeder. :o

[ Bericht 0% gewijzigd door _NIKKI_ op 16-07-2017 22:47:26 ]
Mama van 3!
  zondag 16 juli 2017 @ 21:46:21 #240
63358 Radyhyn
Melodramatic fool
pi_172471655
Engelse aso's :|W Zeker ook met zo'n Geordie Shore accent :')
Ik zou ook een rondje om hebben gemaakt denk ik :o
Sleep All Day, Party All Night, Its Great To Be Radyhyn!
Vv (nov '14) & Aa (nov '16)
pi_172471876
Whutt? Dat is wel heel bizar Nikki. Kan me voorstellen dat je daardoor skeptisch bent. Heb je ze naderhand nog gezien?

Ik wijs andere kinderen wel terecht. Dat gaat automatisch en soms moet ik me echt inhouden om niet overal de juf uit te hangen. Maar als het om slaan/bijten/speelgoed gooien etc gaat, dan zeg ik altijd wat. Laatst ook bij de nieuwe buren, toen een van die meiden O een duw gaf. De ouders zeiden dat ze dat buist fijn vonden (ze zagen t zelf niet). Ik zou het zelf ook op prijs stellen.
  zondag 16 juli 2017 @ 22:30:22 #242
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_172472853
Nog tips om om te gaan met speelgoed afpakken? N is nu in de fase dat ze alles wil wat een ander kindje ook heeft. Vroeger hielp afleiden met een ander speeltje nog wel, maar vandaag was het echt erg... Haar vriendje was er, en normaal kunnen ze best samen spelen en eerlijk delen, maar nu was het alleen maar ruzie maken om speeltjes. Uiteindelijk gingen ze maar weg... Ik schaamde me nogal :@
Carpe diem, quam minimum credula postero.
  zondag 16 juli 2017 @ 22:46:25 #243
243360 _NIKKI_
In de wolken...
pi_172473159
quote:
0s.gif Op zondag 16 juli 2017 21:53 schreef Roomsnoes het volgende:
Whutt? Dat is wel heel bizar Nikki. Kan me voorstellen dat je daardoor skeptisch bent. Heb je ze naderhand nog gezien?

Ik wijs andere kinderen wel terecht. Dat gaat automatisch en soms moet ik me echt inhouden om niet overal de juf uit te hangen. Maar als het om slaan/bijten/speelgoed gooien etc gaat, dan zeg ik altijd wat. Laatst ook bij de nieuwe buren, toen een van die meiden O een duw gaf. De ouders zeiden dat ze dat buist fijn vonden (ze zagen t zelf niet). Ik zou het zelf ook op prijs stellen.
Nee de camping was gelukkig dusdanig groot dat ik ze niet meer gezien heb. Gelukkig maar, want ik zat echt niet te wachten op nog meer getier en gescheld. Ik voelde me echt een beetje voor lul staan. :@ Terwijl zij degene was die als een soort van viswijf tekeer ging met nog 30 andere kindjes in het zwembad erbij. :X

Ik zou het zelf overigens ook fijn vinden als anderen mijn kinderen aanspreken op een moment dat ik even niet oplet. Met 3 kinderen kun je nu eenmaal niet altijd alledrie de kinderen in de gaten houden en in geval van slaan/schoppen/duwen etc. mag er dan van mij best iets gezegd worden.
Mama van 3!
pi_172481477
Nou ja zeg Nikki. :o Ik ben van mezelf nogal conflictmijdend en ik zit sowieso niet zo snel op de kast, dus ik snap dat soort mensen echt totaal niet. Arme L. Gelukkig hebben jullie er verder geen last meer van gehad.

Saskia, het is denk ik voor een groot deel gewoon de leeftijd. N. is ook een hele tijd bezig geweest met "niet aspatten! :( ". Ze zei het zelfs als andere kindjes op de kinderboerderij naar hetzelfde geitje als zij aan het kijken waren. :') Zo ineens was het ook weer over. Natuurlijk pakt ze nog wel eens wat af, of is ze verdrietig als een ander kindje iets afpakt, maar veel minder vaak dan eerder. Ik zei altijd gewoon "samen doen" of "Pietje is hier nu mee aan het spelen, wacht maar even/pak maar wat anders". Geen idee of dat echt geholpen heeft of dat ze er gewoon vanzelf overheen is gegroeid hoor. :P

Het vieze snottebel-verhaal heeft nog wel een staartje gekregen zeg: vanaf vrijdagmiddag heeft ze koorts (39,5-40 graden), ontzettend veel snot, een zere en rode keel en tong en ze blaft het hele huis bij elkaar. Afgelopen nacht sliep ze alleen van 23.30-00.30 en van 05.00-06.30. :X Vanochtend ben ik even met haar bij de huisarts geweest en die vond dat we het nog maar even aan moesten kijken en pcm bij moesten even. Toen ik zei dat we dat al vanaf zaterdag deden heeft hij antibiotica voorgeschreven. Ik hoop dat het snel werkt, ze is zo ontzettend sneu. ;( Vandaag ben ik vrij en is baby op het kdv, dus ik kon N. mooi thuis houden.

Ondanks dat ze ziek is vind ik het heerlijk weer eens alleen met haar te zijn (en vooral die maxicosi niet steeds in/uit de auto te sjouwen bij bezoekjes aan de huisarts/apotheek). Net zaten we samen op de bank te kolven. Ik elektrisch en zij met de handkolf: "kijk mama, ik ook melk voor Jenne maken!". :D O+
pi_172481990
Ah wat zoet Selv O+ Maar wel sneu dat N ziek is :* Je treft het niet h met alle virussen die voorbij komen...

Nikki, bizar dat mensen zo reageren :o Zelf probeer ik ook zo veel mogelijk op te letten of mijn kind een ander niet pijn doet oid, en als ik het zou missen dan waardeer ik het alleen maar als een andere ouder inspringt :)

Gisteren waren we bij vrienden spelen en dat was zo gezellig. F met z'n vriendje in de zandbak en onze dochters samen in de box O+ Tijdens een wandeling in de middag hebben we iets van 2 kg bramen geplukt :D , F at dan ook bramen als ontbijt vanochtend :+

Ik kijk uit naar woensdag en vrijdag, dan gaat O wennen op het kdv en hebben F en ik weer even tijd met z'n 2 :) Hij lijkt nu wel meer besef te krijgen dat z'n vader weg is, elke ochtend wil hij nu bellen om te vragen of papa al bijna klaar is en weer naar huis komt :{
pi_172499402
Meld met verse peuter :W Vandaag begint ze officieel op de peutergroep op het kdv. Ze had er alleen nog geen zin in. ('Nee, peuters niet!') Ze is al wel een paar keer wezen wennen, dus het zal allemaal wel meevallen gok ik zo.

Beterschap voor N. Selv! En samen kolven :D
pi_172499569
Welkom Kazy! Gefeliciteerd nog met M. *O*
pi_172509567
Welkom kazy! Gefeliciteerd!

Fazz, klinkt fijn! Herkenbaar wel van het groeiende besef als papa op reis is... lijkt me met F zijn leeftijd nog lastiger. In augustus ben ik ook weer 2 weken alleen -O- ben benieuwd.
  dinsdag 18 juli 2017 @ 22:30:33 #249
311825 snoenk
heeft een hondenleven
pi_172515757
Beterschap selv, hoop dat het kuurtje zijn werk doet :*

Welkom en gefeliciteerd kazy!

O. Beseft nu ook wel goed dat papa weg is. Het is de eerste 2 dagen erg lastig maar daarna valt het allemaal mee en vertelt ze trots aan iedereen dat papa werken is op de boot. Oh en gewoon bellen met papa gaat goed maar met videobellen is ze daarna in de war/van slag.

Wil er iemand 4 november met zijn peuter naar woezel en pip in Hilversum? Ik heb 2 kaartjes over voor de liefhebber.
pi_172520448
quote:
0s.gif Op zondag 25 juni 2017 14:53 schreef Hupje het volgende:

Iemand nog tips tegen diarree? J drinkt prima, maar wil weinig (vezels) eten. Elke dag een banaan gaat er nu wel in.
Hoe gaat dat nu? Een paar dagen nadat jij dat postte, kreeg Koen ook diarree. Het heeft bijna 3 weken geduurd, maar is nu ineens weer over. Geen idee wat er veranderd is (niks eigenlijk). Hopelijk is het bij jullie ook over!
And if I could choose the world around me, the world I'd choose would all revolve 'round you
12/07/2009 om 12:07 kwam de zon op, om nooit meer onder te gaan....
En sinds 23/06/2015 staan er 2 zonnen aan onze hemel!
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')