abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  zondag 22 oktober 2017 @ 09:28:17 #51
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_174571672
registreer om deze reclame te verbergen
Zojuist op de radio:

quote:
Jef Vermassen haalt zwaar uit: “Foto van ex-politieman zit in het dossier. Waarom deed men daar niets mee?”

Advocaat Jef Vermassen heeft in een interview met Radio 1 deze ochtend zwaar uitgehaald naar het onderzoek naar de Bende van Nijvel. Volgens hem wordt het geheim van het gerechtelijk onderzoek gebruikt als “een wapen tegen de waarheid”. Vermassen begrijpt ook niet waarom er nooit iets gedaan is met de info over de ex-politieman, hoewel zijn foto in het dossier zat.

Het was Jef Vermassen die vorige week de bal opnieuw aan het rollen bracht. “Ik denk dat ik weet wie de Bende van Nijvel is. We moeten zeker en vast zoeken in de richting van Staatsveiligheid van die tijd en de Groep Diane”, verklaarde Vermassen toen tegenover TV Oost. Vermassen beweerde toen dat de waarheid over de Bende van Nijvel al lang bekend was, maar angstvallig werd achtergehouden. “Ze hadden het al lang kunnen doen, maar het mag blijkbaar niet. Maar het moet bovenkomen.”
De advocaat was verbaasd dat er zo lang niets is gedaan met de informatie over de Aalsterse rijkswachter C.B, bijgenaamd “De Reus”. “Daarom heb ik vorige week het onderzoek een duwtje gegeven”, zegt hij tegenover Radio 1. “Ik moest wel spreken, want ik had info dat het onderzoek aan het uitdoven was. Dat terwijl de slachtoffers en de samenleving na meer dan dertig jaar recht hebben op de waarheid over de Bende. En zie, het had succes. Vorige maandag zijn ze plots weer in gang geschoten.”

https://www.hln.be/nieuws(...)-niets-mee~a45b3645/
Ik ben een Nikon :-)
pi_174572576
Belgiës meest hardnekkige criminele mythe: al 34 jaar in de ban van de Reus

Figurant in cafémoppen, personage in een Nero-strip. Maar voor alles de meest gezochte man van de jaren 80.

De mythe van de ‘reus’ ontstaat op 5 oktober 1983. Twee dagen eerder heeft de Bende van Nijvel toegeslagen in de Delhaize in Beersel. Filiaalhouder Freddy Vermaelen is zonder pardon van dichtbij doodgeschoten, nog voor hij de kans kreeg de kassa’s te openen. De Bende van Nijvel is tegen die tijd al aan z’n elfde overval toe. Freddy Vermaelen is het twaalfde dodelijke slachtoffer.

Nu stuurt de Brusselse onderzoeksrechter Guido Bellemans voor het eerst een opsporingsbericht de wereld in, op basis van getuigenissen van overlevenden in Beersel. Er staat: “Een van de daders meet ongeveer 1,90 meter.”

De reus wordt van hieraf een mythe, doet shoppers in warenhuizen bezorgd achterom kijken naar elke man met een zekere gestalte. De reus wordt zelfs een personage in een Nero-strip. Voor de modale Belg is het onbegrijpelijk dat het de politie maar niet wil lukken een crimineel met een zo uitgesproken lichaamskenmerk geïdentificeerd te krijgen.

Na de overval in Beersel vermoordt de Bende op 1 december 1983 nog een Pools juwelierskoppel in Anderlues. Het blijft daarna bijna twee jaar stil.
Lukraak

Op 27 september 1985 is de Bende van Nijvel terug, moorddadiger dan ooit tevoren. Bij een dubbele raid op de Delhaize-grootwarenhuizen in eerst Eigenbrakel en een halfuur later Overijse worden net voor sluitingsuur op vrijdagavond drie en daarna nog eens vijf mensen geëxecuteerd.

De modus operandi is identiek aan de vorige overvallen. De drie daders schieten in de supermarkt lukraak mensen dood. Ze dragen carnavalsmaskers, een met het gelaat van de latere Franse president Jacques Chirac. Ze verplaatsen zich met een snelle Golf GTI, met opengesperde achterruit van waaruit een van de drie daders tijdens de vlucht.

Een vertrouwelijk opsporingsbericht aan alle politiediensten vermeldt een dag later: “Eén dader is zeker 1,90 meter. De dader van 1,90 meter zou de ‘chef’ zijn.”
Rijkswachtsnorretje

Wat later staart hij je overal in het land aan in post- en politiekantoren. De robotfoto toont een atletisch gezicht achter een volumineuze bril en een hoedje. Met een rijkswachtsnorretje ook, merken veel mensen in die tijd al op. België is collectief in de ban van de “reus”.

Op 9 november 1985, met het bloedbad in Aalst, is hij er weer. In een opsporingsbericht wordt enkele dagen later de getuigenis van een kind van 10 weergegeven: “Gestalte 1,90 meter, type bodybuilder, sprak Nederlands en Frans.”

Opnieuw de Reus. Om na Aalst te verdwijnen in de anonimiteit en langzaam ook uit de collectieve geheugens.

Bron » De Morgen | Douglas De Coninck
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_174574256
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_174581639
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
5s.gif Op zaterdag 21 oktober 2017 22:23 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Weet ik niets van, echt?
De Bommeleeër affaire

quote:
The Bombers Affair (Luxembourgish:Bommeleeër Affär) is the name given to a series of bomb attacks on Infrastructure installations and public buildings in the Grand Duchy of Luxembourg between May 1984 and April 1986. The identities of the perpetrators and the motives are not known, however the population developed a diverse set of conspiracy theories.[1] Many believe that members of the Luxembourgish government or Grand Ducal Family,[2] as well as insiders in the Security Services were involved in the attacks.[3]
https://en.wikipedia.org/wiki/Bombers_Affair

quote:
Die Hypothese und das Motiv:

Die Attentate wurden von einzelnen Mitgliedern der Eliteeinheit „Brigade Mobile“ der luxemburgischen Gendarmerie (BMG), sowie möglicherweise einzelnen Offizieren der Gendarmerie geplant und durchgeführt. Als mögliches Motiv gilt der Versuch, durch Anschläge auf Infrastrukturen und wichtige strategische Ziele die damaligen schlechten Einsatzkapazitäten und Ermittlungsmöglichkeiten der Sicherheitskräfte zu demonstrieren und bloßzustellen – mit dem späteren Ziel, 
eine materielle und personalmäßige Verstärkung des Sicherheitsapparates zu provozieren. Einige Offiziere könnten auch ohne eigene Beteiligung die Verschwörer gedeckt, Ermittlungen behindert und Spuren beseitigt haben – entweder aus Loyalität gegenüber ihren Kameraden oder aus Angst vor einem Skandal.

Die Verdächtigen:

Die beiden Angeklagten im bisherigen Bommeleeër-Prozess, Marc Scheer und Jos Wilmes, die ehemaligen Gendarmerieoffiziere Charles Bourg, Aloyse Harpes, Pierre Reuland, Guy Stebens und Armand Schockweiler und der Gendarm Marcel Weydert. Alle gemäß Antrag der Staatsanwaltschaft als Täter, Mittäter und Komplizen angeklagt – ob es tatsächlich zur Anklage kommen wird, bleibt abzuwarten. Weydert, Scheer und Wilmes stehen unter Verdacht, selbst an der Ausführung beteiligt gewesen zu sein. Die Offiziere werden verdächtigt, Kenntnis von der Verschwörung gehabt zu haben, beziehungsweise die Straftaten mitorganisiert oder toleriert zu haben. Zudem könnten sie sich während des ersten Prozesses der Falschaussage unter Eid schuldig gemacht haben.

Derzeitige Glaubwürdigkeit:

Recht hoch, immerhin handelt es sich um die offizielle Hypothese der Staatsanwaltschaft, aufgrund der mehrere Strafanträge ergangen sind.
https://www.wort.lu/de/lo(...)bf890c88b46a8ce542aa
pi_174581762
quote:
Mm, totaal onbekend bij mij, maar interessant dus. Zelfde periode, zelfde soort deelnemers wrs en dan soortgelijk motief mogelijk....

quote:
No-one was killed by the 18 attacks, however a young soldier was killed during service, by a traffic collision during the surveillance of Luxembourg Airport. The perpetrators also set up an explosive trap in a forest, which was discovered before it could be put to use, however it could have resulted in the death of many people. Furthermore, an engineer's hand was severely injured, when he picked up a Flashlight which had been fitted with a detonator. A number of people were injured as a compromised electricity pylon fell upon a highway, which caused traffic to collide on the highway, however nobody was severely injured. It is understood that the perpetrators wanted to avoid human casualties, however in a number of incidents it was pure co-incidence that no-one was injured.
Alleen niet met het oogmerk om dodelijke slachtoffers te maken dus.
pi_174581837
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 oktober 2017 22:28 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Kun je meerdere romans, geschiedenisboeken en netflixseries over maken wrs.

Sws ergens vreemd dat ik er eigenlijk geen boek of serie over ken.
Ook geen historicus nog die zich eraan gebrand heeft tot nu toe imho (naar mijn weten althans). En dan heb ik het over alle dwarsverbanden tussen bende van Nijvel, roze balletten, Dutroux/Nihoul, Belgisch koningshuis, celulles communiste combattant en gladio-organisatie in België (met weer buitenlandse vertakkingen) en dat over een periode tussen 1948 en 1990.
In loop der jaren anders genoeg boeken over verschenen, als ik twee boeken mag noemen:

Beetgenomen - zestien manieren om de bende van Nijvel nooit te vinden van journaliste Hilde Geens
Dit is een boek die alle theorieën over de Bende van Nijvel beschrijft.

Niet Schieten, Dat Is Mijn Papa! door slachtoffer David van de Steen en journaliste Annemie Bulte
Boek met het verhaal van David van de Steen, die zijn vader, moeder en zus verloor en zelf zwaargewond raakte. Eén van de theorieën is dat deze familie bewust vermoord is.
pi_174581924
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 oktober 2017 22:38 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Wat speelde er zoal in België dan?
Teveel om op te noemen...
pi_174581975
quote:
0s.gif Op zondag 22 oktober 2017 17:11 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

In loop der jaren anders genoeg boeken over verschenen, als ik twee boeken mag noemen:

Beetgenomen - zestien manieren om de bende van Nijvel nooit te vinden van journaliste Hilde Geens
Dit is een boek die alle theorieën over de Bende van Nijvel beschrijft.

Niet Schieten, Dat Is Mijn Papa! door slachtoffer David van de Steen en journaliste Annemie Bulte
Boek met het verhaal van David van de Steen, die zijn vader, moeder en zus verloor en zelf zwaargewond raakte. Eén van de theorieën is dat deze familie bewust vermoord is.
Zijn er natuurlijk wel, ik ken ze alleen niet.
Had Jef Gereards ook niet een detective geschreven btw met iets dat daaraan deed denken. Of was dat die detective waarbij de moordenaar alzheimer had. Heette Alzheimer ook, dacht ik, later nog verfilmd met Sil de Strandjutter-acteur.
pi_174582135
quote:
0s.gif Op zondag 22 oktober 2017 17:17 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Zijn er natuurlijk wel, ik ken ze alleen niet.
Had Jef Gereards ook niet een detective geschreven btw met iets dat daaraan deed denken. Of was dat die detective waarbij de moordenaar alzheimer had. Heette Alzheimer ook, dacht ik, later nog verfilmd met Sil de Strandjutter-acteur.
Boek en later film over huurmoordenaar, maar volgens mij heeft dat verhaal geen links met Bende van Nijvel of andere schandalen uit de jaren '70/'80.
pi_174601091
’Nog twee leden Bende van Nijvel bekend’

BRUSSEL - Na ’De Reus’ zal de identiteit van nog zeker twee leden van de Bende van Nijvel bekend worden gemaakt. Dat zegt de goed ingevoerde advocaat Jef Vermassen. „Die namen zijn bekend bij het gerecht.”
Vorige week gaf Vermassen al aan dat de autoriteiten meer weten, dan naar buiten wordt gebracht. Sindsdien is het hard gegaan. Christiaan B. heeft twee jaar geleden op zijn sterfbed gezegd dat hij ’De Reus’ is, zo blijkt. De vermaarde overvaller - en voormalig rijkswachter -liep bij de laatste overvallen mank.

Daarna is er spoedoverleg gekomen bij justitie. Wellicht komt er een beerput open die zijn weerga niet kent. „Mijn broer is altijd van hogerhand beschermd geweest bij de rijkswacht”, zei de broer van Christiaan B. tegen VTM. „Er zijn mensen die liever niet bekend worden.
Als alles uitkomt, zal België te klein zijn.”

Volgens advocaat Vermassen komt er snel meer. De namen van andere bendeleden staan op dezelfde pagina van het strafdossier. „Als je niet blind bent en je kijkt ernaar, dan zie je het. Dit is een pure uitvlucht omdat men goed weet dat men eigenlijk niet wilde zoeken.”

Procureur-generaal Christian De Valkeneer reageert, en hoopt zelf ook dat de ’grote vissen’ worden gepakt. „Wij moeten hoger in de hiërarchie op zoek gaan naar mogelijke opdrachtgevers. Christiaan B. was een gewone rijkswachter. Hij was niet de man die de lakens uitdeelde.”

https://www.telegraaf.nl/(...)de-van-nijvel-bekend
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
  maandag 23 oktober 2017 @ 12:23:46 #61
191317 Nobu
Nobutada Yakitori
pi_174601188
De halve rijkswacht zat in het complot, genot dit. Wanneer duwen we België af richting Afrika? :')
  maandag 23 oktober 2017 @ 13:15:58 #62
308660 kl1172
De zomer van '83...
pi_174602143
Die 2 namen, Bouhouche en Beyer hoogstwaarschijnlijk. De broer van Bonkoffsky zei dat die 2 blijkbaar bij Bonkoffsky thuis kwamen om 'dingen' te bespreken.
pi_174603460
quote:
0s.gif Op maandag 23 oktober 2017 13:15 schreef kl1172 het volgende:
Die 2 namen, Bouhouche en Beyer hoogstwaarschijnlijk. De broer van Bonkoffsky zei dat die 2 blijkbaar bij Bonkoffsky thuis kwamen om 'dingen' te bespreken.
ik denk zelf dat de grote man achter de bende Albert Farcy is.
die had ook een huis vlakbij het bos van Houssière

Dans le livre de Guy Bouten

farcy110.jpg
farcy111.jpg
farcy112.jpg

+

14061301375514738712313329.jpg

[ Bericht 4% gewijzigd door StaceySinger op 23-10-2017 14:57:39 ]
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_174610299
quote:
0s.gif Op maandag 23 oktober 2017 13:15 schreef kl1172 het volgende:
Die 2 namen, Bouhouche en Beyer hoogstwaarschijnlijk. De broer van Bonkoffsky zei dat die 2 blijkbaar bij Bonkoffsky thuis kwamen om 'dingen' te bespreken.
Dit las ik ook op het Bende van Nijvel form. Vond ik :o :o :o om te lezen. Die twee ex-rijkswachters / criminelen worden namelijk al jaren in verband gebracht met de bende. Bouhouche is overigens al een aantal jaren dood.
  maandag 23 oktober 2017 @ 20:46:00 #65
308660 kl1172
De zomer van '83...
pi_174612968
quote:
0s.gif Op maandag 23 oktober 2017 19:05 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Dit las ik ook op het Bende van Nijvel form. Vond ik :o :o :o om te lezen. Die twee ex-rijkswachters / criminelen worden namelijk al jaren in verband gebracht met de bende. Bouhouche is overigens al een aantal jaren dood.
Daar lurk ik ook regelmatig. B&B zijn gewoon het koningskoppel van de bende. Ik denk dat ze in elke bendepublicatie van onderzoeksjournalisten, commissies, ... worden genoemd als belangrijke verdachten. Volgens mij deden zij de logistiek (waaronder manipuleren van bewijs) in het hele verhaal.
pi_174614238
'Ik gaf naam van ‘De Reus’ al in 1998 aan de politie'

Bende van NijvelEen jeugdvriend heeft bij VTM Nieuws getuigd over het leven van ‘De Reus’, de man die lid was van de Bende van Nijvel. Marc Van Damme gaf de naam van het bendelid al in 1998 door aan de speurders. ,,Ongelofelijk dat er twintig jaar niets mee is gebeurd. Daar kan ik echt niet bij”, zegt hij.
Het was in het carnavalsleven van Aalst dat Van Damme in contact kwam met ‘De Reus’. Samen gingen ze vaak op stap en zo leerde hij hem beter kennen. Het viel hem op dat de man soms opvallende uitspraken deed. ,,Er zou een staatsgreep moeten komen en de macht zou terug aan ons moeten zijn”, zo beweerde hij onder meer. ,,Hij was extreemrechts en was nogal militaristisch ingesteld”, getuigt Van Damme, ,,maar op die jonge leeftijd sta je daar niet bij stil.” Pas later trok Van Damme er conclusies uit.

Tip
Eind jaren 80 voelde Van Damme aan dat er mogelijke een connectie was tussen ‘De Reus’ die hij kende en de Bende van Nijvel. Zijn kennis paste helemaal in het profiel. Op dat moment was het contact tussen hen al enkele jaren verwaterd. Toen hij in 1998 een compositietekening zag, besefte de getuige van VTM Nieuws dat hij het echt was. Van Damme bracht de speurders op de hoogte. Maar daarna werd de man dagenlang geschaduwd en voelde hij zich geïntimideerd. Hij besloot om verder te zwijgen.

Hij was extreemrechts en was nogal militaristisch ingesteld
Marc van Damme


Tot hij dit jaar met de broer van ‘De Reus’ sprak die hem uiteindelijk bevestigde wat hij al die jaren vermoedde. Daarop nam Van Damme contact op met slachtoffer David Van de Steen en vertelde hem wat hij wist over ‘De Reus’. Die trok op zijn beurt naar het gerecht en de bal ging opnieuw aan het rollen.

?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.9

https://www.ad.nl/buitenl(...)de-politie~ae956681/

[ Bericht 0% gewijzigd door StaceySinger op 23-10-2017 21:36:16 ]
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_174614998
Nou, als ze zeker weten dat alle bendeleden dood zijn, dan wordtde zaak pas opgelost. Eerder niet.

Politici van toen en nu hebben de hele affaire vakkundig in de doofpot gestopt.

Ze hadden 20 jaar geleden een tip gekregen van een ooggetuige van de moordpartij in Eigenbrakel waarbij zijn vader doodgeschoten werd. Hij zag de dader zijn gezicht wat ook een rijkswacht bleek te zijn. Zijn verklaring werd afgedaan als een lachertje, de rijkswacht zou er zeker weten niks mee te maken hebben gehad. Jaja...

Wat een corrupte zooi daar. Nog steeds.
pi_174615246
Die daders interesseren mijn geen reet ik ben eigenlijk meer benieuwd naar het motief achter deze aanslagen. Dan naar de namen van deze pionnen
pi_174615309
quote:
4s.gif Op maandag 23 oktober 2017 21:57 schreef fukforce het volgende:
Die daders interesseren mijn geen reet ik ben eigenlijk meer benieuwd naar het motief achter deze aanslagen. Dan naar de namen van deze pionnen
Jij misschien niet, maar de nabestaanden waarschijnlijk wél. Heel deze zaak is een klap in het gezicht voor één ieder van hun. Ze wisten en weten daar in Brussel allang het hoe en wat, maar kiezen voor hun eigen hachje.
pi_174617402
Panorama '90[ Bericht 65% gewijzigd door StaceySinger op 24-10-2017 00:52:50 ]
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_174618174
quote:
4s.gif Op maandag 23 oktober 2017 21:57 schreef fukforce het volgende:
Die daders interesseren mijn geen reet ik ben eigenlijk meer benieuwd naar het motief achter deze aanslagen. Dan naar de namen van deze pionnen
Het motief voor de moorden en de reden dat ze opeens zijn gestopt zou ik willen weten..de daders zelf boeien me ook niet zo.
It ain't over t-t-till it's over
pi_174619611
Bekentenis op sterfbed: rijkswacht was betrokken bij overvalreeks op Belgische supers in jaren tachtig

reus_2.jpg?maxheight=416&maxwidth=568

https://www.volkskrant.nl(...)en-tachtig~a4523018/

quote:
De Bende van Nijvel pleegde begin jaren tachtig een reeks bloederige overvallen in België, waarbij in totaal 28 doden vielen. Vooral de roofovervallen op supermarkten leidden tot een collectieve angstpsychose. De identiteit van de minstens drie bendeleden werd nooit achterhaald, wat voer was voor complottheorieën over de betrokkenheid van de rijkswacht, een voormalige afdeling van de Belgische politie.

Die theorie lijkt nu bevestigd te worden met de bekentenis van C.B., een voormalig lid van een elite-eenheid binnen de rijkswacht. Volgens zijn familieleden bekende B. in 2015 op zijn sterfbed dat hij betrokken was bij de beruchte bende. 'Verder gaf hij geen details', aldus B.'s broer in de Belgische media. 'Ik heb dat in het begin voor een stuk genegeerd. Dat kon mijn broer niet zijn.'

'De Reus'
De informatie over B.'s bekentenis raakte pas begin dit jaar bekend bij de onderzoekers, die sindsdien veel ondersteunende elementen vonden. Zo blijkt dat C.B. in de perioden van de roofovervallen telkens verlof had. Ook had hij een voetblessure, net toen getuigen van een overval een bendelid hadden zien manken. De ex-rijkswachter vertoont bovendien een sprekende gelijkenis met een compositietekening van 'de Reus', zoals het grootste bendelid werd genoemd.

Nabestaanden van de slachtoffers van de Bende van Nijvel reageren enigszins sceptisch op de onthullingen. De afgelopen 35 jaar zijn er vaak doorbraken geweest in het onderzoek, maar 'telkens draaiden die op een sisser uit', aldus advocaat Peter Callebaut in De Standaard. 'De nabestaanden berusten daarin. Al hebben ze diep vanbinnen natuurlijk telkens wat hoop.'

In het Belgische Mons werd in 1988 al een proces gestart tegen zes mensen die ervan werden verdacht tot de beruchte 'Bende van Nijvel' te hebben behoord.
In het Belgische Mons werd in 1988 al een proces gestart tegen zes mensen die ervan werden verdacht tot de beruchte 'Bende van Nijvel' te hebben behoord. © ANP
Toch lijkt dit spoor ernstiger te worden genomen dan eerdere theorieën. Zondagavond kwam de top van het Belgische OM samen met minister van Justitie Koen Geens (CD&V) om de nieuwe ontwikkelingen te bespreken. Volgens procureur-generaal Christian De Valkeneer is de nieuwe informatie geloofwaardig, maar is het te vroeg om conclusies te trekken.

Het raadsel rond de Bende van Nijvel houdt België al decennia in de ban. Omdat de bendeleden veel geweld gebruikten voor een vaak povere buit, wordt vermoed dat zij politieke motieven hadden. Om te voorkomen dat de misdaden onbestraft blijven, werd de verjaringstermijn in 2015 van dertig naar veertig jaar verlengd.
Ik heb een ander topic geopend omdat in dit topic een andere 'reus' wordt genoemd dan in de OP van het vorige topic. Gezien de acties van de Belgische autoriteiten lijken ze deze aanwijzingen ook serieuzer te nemen.

Belgische media houden er niet over op eindelijk lijkt er een echte doorbraak te zijn:

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20171023_03149402
http://www.standaard.be/cnt/dmf20171023_03148543
http://www.gva.be/cnt/dmf(...)ers-bende-van-nijvel
http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20171023_03147842
http://www.knack.be/nieuw(...)e-normal-916365.html

Groot nieuws dit want nu moet het kaartenhuis ineenstorten althans dat zou mooi zijn dat dit eindelijk opgelost gaat worden.

Het is niet de eerste keer dat zijn naam wordt genoemd:

http://www.knack.be/nieuw(...)o-iwatch-916357.html
https://www.telegraaf.nl/(...)de-van-nijvel-bekend
http://www.knack.be/nieuw(...)o-iwatch-916357.html

[ Bericht 7% gewijzigd door DeParo op 24-10-2017 06:30:22 ]
  dinsdag 24 oktober 2017 @ 06:29:42 #73
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_174619649
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 oktober 2017 06:29 schreef freako het volgende:
Er is al een Bende van Nijvel-topic: NWS / Speurders Bende van Nijvel gaan dreggen

:).
Weet ik maar zowel TT als OP bevatten andere informatie.
Dit nieuws is zeer waarschijnlijk een doorbraak in het onderzoek en verdient daarom een eigen topic.
  dinsdag 24 oktober 2017 @ 07:23:13 #75
461397 Jip141
I can show you the world
pi_174619733
quote:
Tobback was ten tijde van de overvallen van de Bende van Nijvel minister van Binnenlandse Zaken.

In die tijd had de rijkswacht een slechte naam, onder andere door een aantal extreemrechtse rijkswachters, door gestolen wapens én ook door complottheorieën die de rijkswacht linkten aan de Bende van Nijvel. Zo werd onder andere gezegd dat de overvallen van de Bende van Nijvel er waren om extra spanning te creëren in de maatschappij zodat er een extreemrechtse staatsgreep mogelijk zou zijn.
Walgelijk.
It is the mark of an educated mind to be able to entertain a thought without accepting it. (Aristotle)
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')