abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  zaterdag 21 oktober 2017 @ 10:45:11 #26
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_174554239
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Bende van Nijvel: ‘De Reus’ is ontmaskerd

763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Na 35 jaar is ‘De Reus’ van de gevreesde Bende van Nijvel eindelijk ontmaskerd. Volgens het gerecht gaat het om een intussen overleden ex-rijkswachter uit Aalst en voormalig lid van elite-eenheid Groep Diane.

Een jaar geleden contacteerde een familielid van de Aalsterse C.B. de federale gerechtelijke politie over diens verleden bij de Bende van Nijvel. Die zaaide tussen 1982 en eind 1985 terreur met onder meer bloedige raids op grootwarenhuizen. Liefst 28 mensen kwamen daarbij om. “Vlak voor hij in mei 2015 stierf op zijn 61ste, heeft hij zijn geheim verteld”, aldus het familielid. “Hij was ‘De Reus’ van de Bende van Nijvel.” Kort na zijn bekentenis overleed de man. “Details over de raids waaraan hij had deelgenomen, had hij niet gegeven”, klinkt het bij de speurders. “Maar al vrij snel bleek dat hij niet alleen qua lichaamsbouw en lengte in aanmerking kwam, maar dat ook zijn levensloop perfect past in het plaatje van ‘De Reus’.”
Zo bleek C.B. eind jaren zeventig lid geweest te zijn van de elite-eenheid Groep Diane, maar werd hij vlak voor de eerste overval van de Bende afgedankt en teruggestuurd naar de rijkswacht. Daarnaast ontdekten de speurders dat B. op de dagen van de bloedigste raids eind 1985 telkens verlof had ťn dat hij tussen het voorlaatste wapenfeit van de Bende en de laatste aanslag in Aalst een medische fiche indiende voor een voetblessure. “Dat zou verklaren waarom getuigen van de raid op de Delhaize in Aalst altijd vertelden dat ‘De Reus’ mankte”, aldus een gerechtelijke bron. De speurders hopen nu via C.B. nog meer bendeleden te kunnen identificeren. “Misschien leven sommigen van hen nog”, klinkt het.

De speurders hebben een doorbraak geforceerd in ’s lands grootste gerechtelijk mysterie. Lees er vandaag alles over in onze weekendkrant of onze exclusieve pluszone voor abonnees. Proef nu 4 weken gratis.

https://www.hln.be/nieuws(...)ontmaskerd~a44ce0f7/
Ik ben een Nikon :-)
pi_174554704
quote:
6s.gif Op zaterdag 21 oktober 2017 10:45 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Interessante ontwikkeling dus. Ze komen toch langzaam dichterbij.
  zaterdag 21 oktober 2017 @ 11:40:50 #28
402098 Velouria
mobiel rampgebied
pi_174554975
Huh, ik moet het nog zien. HLN is nou niet bepaald de meest neutrale bron. Maar ik hoop dat ze het kunnen oplossen...Voor de nabestaanden- er lopen ongetwijfeld nog mannen levend rond die hier iets mee te maken hebben. Deze hele beerput moet open.

Maar ik moet het nog zien. Er zijn veel aanwijzingen dat de Rijkswacht er bij betrokken was, en Groep Diane is een zaak van de staat. Te veel personen in hoge posities die de waarheid toedekken. Misschien dat het nu eindelijk uit komt omdat velen van hen inmiddels te oud of te dood zijn om terug te vechten.

Ik doe niet aan samenzweringen, maar dit is een smerige, diep gewortelde samenzwering waarin de top van de Belgische politiek van die tijd en misschien zelfs het koningshuis betrokken was.
pi_174555428
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 oktober 2017 11:40 schreef Velouria het volgende:
Huh, ik moet het nog zien. HLN is nou niet bepaald de meest neutrale bron. Maar ik hoop dat ze het kunnen oplossen...Voor de nabestaanden- er lopen ongetwijfeld nog mannen levend rond die hier iets mee te maken hebben. Deze hele beerput moet open.

Maar ik moet het nog zien. Er zijn veel aanwijzingen dat de Rijkswacht er bij betrokken was, en Groep Diane is een zaak van de staat. Te veel personen in hoge posities die de waarheid toedekken. Misschien dat het nu eindelijk uit komt omdat velen van hen inmiddels te oud of te dood zijn om terug te vechten. Dat is een stap vooruit.


Ik doe niet aan samenzweringen, maar dit is een smerige, diep gewortelde samenzwering waarin de top van de Belgische politiek van die tijd en misschien zelfs het koningshuis betrokken was.
Men gaat er idd al heel lang vanuit dat hierbij sprake is van een kongsi tussen bepaalde facties binnen de rijkswacht en min of meer doorsnee onderwereld c.q. daaruit een aantal psychopaten, geloof ik. Begint er langzaam op te lijken dat men in ieder geval dat punt kan bewijzen. Zal toch ook mede liggen aan het feit dat de laatste overval 32 jaar geleden werd gepleegd en dat de mensen die nu aan de touwtjes trekken geen collegiale of andere banden meer hebben met de generatie die toen verantwoordelijk was in de politiewereld of andere onderdelen van Belgische staat.

[ Bericht 5% gewijzigd door Ryan3 op 21-10-2017 12:16:32 ]
  zaterdag 21 oktober 2017 @ 12:38:51 #30
402098 Velouria
mobiel rampgebied
pi_174555874
Nee. Dat moet ik ook opmerken als nederlander die sinds 1999 in BelgiŽ woont. Er is veel verbeterd. Corruptie komt nog steeds voor, maar zoals te zien is in het Samusocial schandaal wordt het niet meer geaccepteerd als iets dat er gewoon bij hoort.
De Rijkswacht is gereorganiseerd en opgegaan in de normale politiemacht na het Bende van Nijvel verhaal en de moorden van Dutroux. Je merkt soms nog wel dat er "bloedgroepen"blijven bestaan en dat die bloedgroepen binnen de politie elkaar tegenwerken. Maar het gebeurt minder, het systeem is doorzichtiger en er wordt eerder ingegrepen. Dus misschien is er hoop, en krijgen de slachtoffers en nabestaanden nu eindelijk antwoorden.

Het zou mooi zijn als er een paar mannen voor de bak in draaien. Misschien dat er een paar voor de trein worden gegooid zodat de hogere macht buiten schot blijft. Wat wel prettig is dat de einddatum voor vervolging door de jaren heen een aantal keren is opgetrokken. Deze daders kunnen, als ik het goed heb, nog steeds worden vervolgd.

http://bendevannijvel.com/daders/gladio/belgie/ is een goede plaats om te starten voor wie meer informatie wil.
pi_174556272
Klinkt interessant maar het zal niet de eerste keer zijn dat een dader gevonden is maar dat het achteraf niet waar is.
  zaterdag 21 oktober 2017 @ 13:08:47 #32
402098 Velouria
mobiel rampgebied
pi_174556342
registreer om deze reclame te verbergen
Ja. maar het gaat hier blijkbaar om een bekentenis op het doodsbed van de dader. Een familielid van de dader heeft de federale politie gecontacteerd. En dit wordt nu gerapporteerd door de Morgen, wat doorgaans een zeer betrouwbare nieuwsbron is. Maar, zij houden duidelijk nog een slag om de arm.

https://www.demorgen.be/b(...)l-mysterie-b74eb197/
pi_174556681
2phDDU8.jpg

http://www.bendevannijvel.com/forum/viewtopic.php?id=2375
(Geweldige website trouwens als je interesse in Bende van Nijvel, Gladio, zaak Dutroux, enz hebt.)
pi_174557087
Een uitgebreide site hoor. Veel dwarsverbanden naar roze balletten (en dus Dutroux), gladio, strategie van spanning, er wordt nog melding gemaakt van een daadwerkelijke poging tot een coup d'ťtat in 1973.

Gladio, wat las ik onlangs nou daarover? Dat er een gladio A en gladio B was? Ik weet niet in welk land, want had artikel niet gelezen, zag alleen de kop.
Gladio als "stay behind organisatie" tijdens een Sovjet overname van West-Europa was in ieder geval in ieder land weer anders georganiseerd en had in ieder land een andere covernaam, volgens mij. In ieder land weer andere dwarsverbanden. In ItaliŽ werd de vrijmetselaarsloge Propaganda Due (P2) ingezet bijvoorbeeld.
Naast guerrilla-oorlog bij een Sovjet-overname was het ook hun taak (in ieder geval in sommige landen) om ervoor te zorgen dat het communisme geen poot aan de grond kreeg.

Zie deze quote:

quote:
Verschillende landen

De stay-behind netwerken werden gecoŲrdineerd op international niveau door het zo genoemde "Allied Clandestine Committee" en het "Clandestine Planning Committee", dat gelinkt was aan het NAVO's Supreme Headquarters Allied Powers Europe in Brussel. De netwerken gebruikten cover-namen zoals "Absalon" in Denemarken, "Glaive" in Frankrijk, "P26" in Zwitserland, "ROC" in Noorwegen, "Schwert" in Oostenrijk, en "SDRA8" in BelgiŽ.

De verschillen tussen de netwerken in de diverse landen waren groot. In enkele landen, waaronder ItaliŽ, werden de netwerken een bron van terreur, terwijl in andere landen het netwerk een voorzichtige voorzorgsmaatregel tegen een mogelijke Sovjetinvasie bleef. In BelgiŽ wordt gespeculeerd over de contacten die er geweest zijn tussen het Belgische Gladio-netwerk en de Bende van Nijvel, de Cellules Communistes Combattantes en Westland New Post.

In Spanje was het geheime netwerk betrokken bij het dictatorschap van Franco en in Duitsland werden explosieven die afkomstig waren van een Gladio-opslag, gebruikt bij een aanslag in MŁnchen in 1980. In Turkije was de 'Counter-Guerrilla', die onderdeel uitmaakte van Gladio, betrokken bij terreur en marteling tegen Koerden, terwijl in Griekenland het Gladio-netwerk met de codenaam LOK deel zou hebben genomen aan de staatsgreep van 1967. In andere landen, waaronder Denemarken, Luxemburg en Noorwegen was het netwerk alleen bezig zich voor te bereiden op een eventuele bezetting door vijandelijke troepen.
http://bendevannijvel.com/daders/gladio/2/

[ Bericht 24% gewijzigd door Ryan3 op 21-10-2017 14:21:41 ]
  zaterdag 21 oktober 2017 @ 14:00:35 #35
191317 Nobu
Nobutada Yakitori
pi_174557188
quote:
De Belgische onderzoekers zouden de tip 11 jaar geleden al hebben ontvangen, maar nu budget hebben vrijgemaakt voor het dreggen.
Ah, de laatste dader is dus recent met pensioen gegaan.
pi_174561054
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 oktober 2017 12:38 schreef Velouria het volgende:
Nee. Dat moet ik ook opmerken als nederlander die sinds 1999 in BelgiŽ woont. Er is veel verbeterd. Corruptie komt nog steeds voor, maar zoals te zien is in het Samusocial schandaal wordt het niet meer geaccepteerd als iets dat er gewoon bij hoort.
De Rijkswacht is gereorganiseerd en opgegaan in de normale politiemacht na het Bende van Nijvel verhaal en de moorden van Dutroux. Je merkt soms nog wel dat er "bloedgroepen"blijven bestaan en dat die bloedgroepen binnen de politie elkaar tegenwerken. Maar het gebeurt minder, het systeem is doorzichtiger en er wordt eerder ingegrepen. Dus misschien is er hoop, en krijgen de slachtoffers en nabestaanden nu eindelijk antwoorden.

Het zou mooi zijn als er een paar mannen voor de bak in draaien. Misschien dat er een paar voor de trein worden gegooid zodat de hogere macht buiten schot blijft. Wat wel prettig is dat de einddatum voor vervolging door de jaren heen een aantal keren is opgetrokken. Deze daders kunnen, als ik het goed heb, nog steeds worden vervolgd.

http://bendevannijvel.com/daders/gladio/belgie/ is een goede plaats om te starten voor wie meer informatie wil.
Volgens mij waren er bij de overval in Aalst 2 reuzen .
De reus van de bende was volgens volgens mij Claude Delperdange.(van Zeus Computers)
De ex-rijkswacht (nu ontmaskerd ) uit Aalst was dan reus nummer 2 ?

rechts op de foto :Claude Delperdange

zeus210.png
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_174561753
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 oktober 2017 13:53 schreef Ryan3 het volgende:
In andere landen, waaronder Denemarken, Luxemburg en Noorwegen was het netwerk alleen bezig zich voor te bereiden op een eventuele bezetting door vijandelijke troepen.
In Luxemburg zijn anders ook enkele aanslagen gepleegd door overheidsdiensten, weliswaar zonder slachtoffers.
pi_174566930
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 oktober 2017 18:56 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

In Luxemburg zijn anders ook enkele aanslagen gepleegd door overheidsdiensten, weliswaar zonder slachtoffers.
Weet ik niets van, echt?
pi_174567026
quote:
0s.gif Op maandag 16 oktober 2017 20:47 schreef goed_volk het volgende:
Het is wachten totdat Netflix hier eens een serie van gaat maken...
Kun je meerdere romans, geschiedenisboeken en netflixseries over maken wrs.

Sws ergens vreemd dat ik er eigenlijk geen boek of serie over ken.
Ook geen historicus nog die zich eraan gebrand heeft tot nu toe imho (naar mijn weten althans). En dan heb ik het over alle dwarsverbanden tussen bende van Nijvel, roze balletten, Dutroux/Nihoul, Belgisch koningshuis, celulles communiste combattant en gladio-organisatie in BelgiŽ (met weer buitenlandse vertakkingen) en dat over een periode tussen 1948 en 1990.
  zaterdag 21 oktober 2017 @ 22:34:39 #40
425882 Lothiriel
Altijd optimistisch!
pi_174567137
Is duidelijk dat (bepaalde) politici hierachter zaten, anders was dit al lang uitgeklaard. Dit gaat niet over een paar rijkswachters die om ťťn of andere reden boos waren en dan maar "wraak" gingen nemen zoals soms geopperd werd, ook niet over geld, want daarvoor was de opbrengst veel te klein (en het risico te groot).

Ik gok op een poging tot destabilisatie van de overheid door bepaalde politici. Mensen weten dat nu misschien niet meer, maar tijdens de aanvallen van de Bende van Nijvel was er erg veel onrust, letterlijk een lont in een kruidvat. Waarschijnlijk moeten we in de richting van de SP/PS en de CVP gaan zoeken. De verantwoordelijken zijn wss zopas allemaal overleden als dit eindelijk uitgeklaard wordt.
Political correctness is tyranny with manners
- Charlton Heston
pi_174567218
quote:
7s.gif Op zaterdag 21 oktober 2017 22:34 schreef Lothiriel het volgende:
Is duidelijk dat (bepaalde) politici hierachter zaten, anders was dit al lang uitgeklaard. Dit gaat niet over een paar rijkswachters die om ťťn of andere reden boos waren en dan maar "wraak" gingen nemen zoals soms geopperd werd, ook niet over geld, want daarvoor was de opbrengst veel te klein (en het risico te groot).

Ik gok op een poging tot destabilisatie van de overheid door bepaalde politici. Mensen weten dat nu misschien niet meer, maar tijdens de aanvallen van de Bende van Nijvel was er erg veel onrust, letterlijk een lont in een kruidvat. Waarschijnlijk moeten we in de richting van de SP/PS en de CVP gaan zoeken. De verantwoordelijken zijn wss zopas allemaal overleden als dit eindelijk uitgeklaard wordt.
Wat speelde er zoal in BelgiŽ dan?
'Je gaat het pas zien als je het begrijpt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_174567620
“Hij heeft niet gezegd wat hij gedaan heeft, maar hij heeft wel hints gegeven over wat er gebeurd is”, aldus de aangeslagen broer.
Het bendelid vertelde overigens niet expliciet dat hij ‘de Reus’ was, maar twijfelt zijn broer niet aan

video over CB > http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20171021_03145414
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_174567656
dubbel
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_174567671
quote:
7s.gif Op zaterdag 21 oktober 2017 22:34 schreef Lothiriel het volgende:
Is duidelijk dat (bepaalde) politici hierachter zaten, anders was dit al lang uitgeklaard. Dit gaat niet over een paar rijkswachters die om ťťn of andere reden boos waren en dan maar "wraak" gingen nemen zoals soms geopperd werd, ook niet over geld, want daarvoor was de opbrengst veel te klein (en het risico te groot).

Ik gok op een poging tot destabilisatie van de overheid door bepaalde politici. Mensen weten dat nu misschien niet meer, maar tijdens de aanvallen van de Bende van Nijvel was er erg veel onrust, letterlijk een lont in een kruidvat. Waarschijnlijk moeten we in de richting van de SP/PS en de CVP gaan zoeken. De verantwoordelijken zijn wss zopas allemaal overleden als dit eindelijk uitgeklaard wordt.
Ik krijg de indruk dat het heel breed zat in die bepaalde (heel erg conservatief Rooms-Katholieke ook nog) elite in BelgiŽ en dat het dus echt idd ook heeft te maken met anti-communisme en dus gladio-achtige toestanden. Zowel CCC als bende van Nijvel (plus nog wat in NL minder bekende zaken) lijken als belangrijk nevendoel te hebben gehad om de samenleving te ontwrichten. Hierop zou een een autoritaire democratie onder rechtse signatuur dan een mooi antwoord zijn. Vraag is alleen hoezo was de politieke situatie zo ontzettend nijpend in BelgiŽ juist in die periode rond eind jaren 70-halverwege jaren 80 dat dit in die kringen wel een fantastisch plan leek???
Ik bedoel in NL had je natuurlijk de gevolgen van het NAVO-dubbel besluit en enorme demonstraties daartegen ivm plaatsing kruisraketten en bij ons liep de werkloosheid uiteindelijk ook heel erg op, maar door die periode in NL zijn we geloodst zonder dat facties binnen onze elite een coup wilden plegen dmv samenleving ontwrichten.

Ik mis dus eigenlijk een goed motief, behalve anti-communisme shit, maar BelgiŽ stond niet op het punt overgenomen door communisten oid. Martens heeft ook nog een tijdje met volmachten aan het roer gestaan, meen ik me te herinneren, ook dat nog. Geen reden om een coup te plegen iig.

[ Bericht 0% gewijzigd door Ryan3 op 21-10-2017 23:18:39 ]
pi_174567954
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 oktober 2017 22:51 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

ik dacht dat zijn achternaam met een D was.
De initialen van de nieuwe verdachte zijn C.B.
It ain't over t-t-till it's over
pi_174568367
quote:
9s.gif Op zaterdag 21 oktober 2017 23:07 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ze kijken hier mee en iedereen die een naam noemt krijgt een huurmoordenaar op zijn dak, toch Stace? :P.
lol

nou Jean-Marie Tinck werd toen ook weggezet als "de reus" maar dat was ook een dood spoor
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_174568666
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 oktober 2017 23:25 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

lol

nou Jean-Marie Tinck werd toen ook weggezet als "de reus" maar dat was ook een dood spoor
Alleen lezen dat soort lui niet mee op FOK! en is de kennis van de gewone burger hieromtrent een schaduw van wat er echt allemaal gebeurd is, denk ik.
Over samenzweringen gesproken, wrs kom je hier dus op het terrein van de echte samenzweringen. Alleen daarover bestaat geen bewijs. Het heeft wel veel dwarsverbanden naar allerlei andere zaken toch.
Zal in NL ook wel min of meer een beetje zo zijn, maar denk dat het in NL wel ophield bij dat villaatje in het midden van het land (zie docu Peter R. de V.) en hier en daar wat verstopte wapens.
Is ook een soort mentaliteitsgrens tussen NL en BelgiŽ en meer naar het zuiden zoals ItaliŽ. Denk ook dat de organisatie voor stay behind in Denemarken, Noorwegen e.d. net als in NL bijvoorbeeld wat minder "spannend" was als in BelgiŽ of ItaliŽ. In ItaliŽ hebben ze gewoon terreuraanslagen gepleegd bijv. bomaanslag 2 aug 1980 Bologna, moord Aldo Mori 1978, in Griekenland hebben ze het regime van kolonel Papadopoulous mogelijk gemaakt (and that was a strange fuck).
Mentaliteitsgrens wrs ook door protestants versus R-K, denk ik ergens.
BelgiŽ heeft echt wat kenmerken die je ook weer terugzag in het Spanje onder Franco bijvoorbeeld, vind ik dan.
Voormalig minister van BuZa in kabinet Den Uyl Max Van der Stoel is ook jarenlang hoge baas geweest van de NLse stay-behind organisatie kennelijk, vreemd genoeg, een sociaal-democraat, maar ook iemand die uiterst nuchter en rationeel was imo.

[ Bericht 1% gewijzigd door Ryan3 op 22-10-2017 00:05:45 ]
  zaterdag 21 oktober 2017 @ 23:40:50 #48
463796 bijstandboy
jij al uitkering heb?
pi_174568711
Het is wachten op de eerste comments van Petertje :')
peterclown_web.jpg?1429346375369
  zondag 22 oktober 2017 @ 09:20:55 #49
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_174571589
quote:
Het dubbelleven van ‘De Reus’: ondervoorzitter bij lokale carnavalsvereniging en lid van Bende van Nijvel

763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Dat C.B. een dubbelleven leidde als ‘De Reus’ van de Bende van Nijvel staat buiten kijf. Intussen is duidelijk dat hij naast lid van deze groep, ook deel uitmaakte van onschuldige verenigingen in zijn thuisstad Dendermonde.

Zo was hij tijdens de jaren zestig en zeventig een scout, maar werd later ook lid van een in 1979 opgerichte carnavalsvereniging. Bij de groep, die een taverne op de Grote Markt als clublokaal had, was hij al zeker tijdens begin jaren tachtig ondervoorzitter.
Tijdens die periode maakte hij deel uit van de Brigade Diane, nadat hij eerst in 1972 begonnen was bij de Brigade Aalst. In 1982 werd hij bij de elite-eenheid aan de deur gezet, en keerde hij terug naar Aalst om na de politiehervormingen te werken bij de lokale politiezone Aalst. Van zijn rijkswachtcollega’s kreeg hij indertijd de bijnaam ‘Bonno’ mee.

De foto met piratenhoed is het eerste beeld van ‘De Reus’. Frappant is op zijn minst de bijna identieke bril als op de enige afbeelding die er sinds 1985 bestond van de reus, robotfoto 19. Ook de haarsnit vertoont opvallende gelijkenissen.

763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

https://www.hln.be/nieuws(...)van-nijvel~ae7819d7/
Ik ben een Nikon :-)
  zondag 22 oktober 2017 @ 09:26:12 #50
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_174571645
quote:
Onderzoek Bende van Nijvel in stroomversnelling: “Vaak uitgelachen, maar nu krijgen we toch gelijk”

Aalstenaar David Van de Steen (41) was amper negen toen hij zijn ouders en zusje doodgeschoten zag worden door de Bende van Nijvel. Vorig jaar in november kreeg hij via een informant te horen dat de identiteit van ‘de Reus’ bekend was. “Ik ging zelf op onderzoek en gaf mijn informatie door aan het parket”, vertelt hij nu aan VTM Nieuws.

‘De Reus’, C.B, biechtte zijn betrokkenheid bij de Bende van Nijvel vlak voor zijn dood op aan een familielid. Die informatie kwam bij de Aalstenaar terecht. Aan VTM Nieuws vertelt hij: “Iemand uit het Dendermondse contacteerde me nu goed een jaar geleden. Die man wilde me dringend spreken. Ik krijg elke maand wel zes ŗ zeven tips binnen, dus ik was op mijn hoede.” De tipgever vertelt David dat hij nog contact heeft gehad met ‘de Reus’, een man die naarmate de jaren verstreken aan lager wal geraakt was. Van de Steen vond de informatie geloofwaardig - ook al ging het om iemand die ooit werkte bij de elite-eenheid van de rijkswacht - en besluit naar het gerecht te stappen. “Al was ik daar aanvankelijk niet erg happig op.”

Gesprek

Het gerecht besluit de contactpersoon van David uit te nodigen voor een gesprek. Ook de broer en de ex-vrouw van ‘de Reus’ doen hun verhaal. Ook zij wisten dat de man in zijn sterfbed zijn betrokkenheid had opgebiecht. “In het Dendermondse zijn er trouwens heel wat mensen die dit verhaal kennen, maar zo lang gezwegen hebben”, zegt Van de Steen nog in het VTM Nieuws. “Dat kan ik niet begrijpen. Het gaat hier om 28 mensenlevens.”

Dat alles plots snel ging, want deze week liepen er in Aalst speurders rond met een foto van de man. “Ik heb dat nieuws niet naar buitengebracht. De speurders hadden gevraagd dat niet te doen. Ik denk dat het vooral naar aanleiding van de uitspraken van advocaat Vermassen is dat uiteindelijk beslist werd om het nieuws naar buiten te brengen.”
Volgens hem bestaat ‘de Reus’ trouwens niet. “De Bende van Nijvel werkte altijd met personen die goed op elkaar geleken. Ik ben er zeker van dat ze twee of drie reuzen hadden. Die werden af en toe ingezet en zo kreeg je verschillende beschrijvingen van getuigen. C.B. moet een van de reuzen geweest zijn en niet ‘de Reus’.”

Eindelijk een antwoord

Na al die jaren denkt David dat de hele zaak nu wel eens in een stroomversnelling terecht zou kunnen komen, maar op gerechtelijke stappen hoopt hij niet meer. “Het zou wel goed zijn, voor alle nabestaanden dan toch, dat er een antwoord komt op het waarom, op het zinloze van de dood. Deze zaak blijft maar door je hoofd spoken. Nu je weet uit welke middens het komt, denk ik niet dat het zo moeilijk wordt om verbanden te vinden. Het wordt tijd dat dit opgelost geraakt.”
David zegt ook nog dat zijn grootvader altijd had gezegd dat de daders uit het rijkswachtmilieu kwamen. “Hij bleek dus toch gelijk te hebben. Ook al zijn we in het verleden vaak uitgelachen.”

https://www.hln.be/nieuws(...)och-gelijk~ae3064cb/
Ik ben een Nikon :-)
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')