abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_172016007
registreer om deze reclame te verbergen
Speurders Bende van Nijvel onderzoeken oude tip: Sprak 'de reus' zijn mond voorbij?

Speurders in het onderzoek naar de Bende van Nijvel gaan binnenkort dreggen in vijvers in het West-Vlaanderse Adinkerke. Volgens een tipgever werden daar kort na de laatste overval op het Delhaize-warenhuis in Aalst, 31 jaar geleden, wapens gedumpt. Dat meldt Het Laatste Nieuws.
?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.9

media_xll_9826044.jpg

De Bende van Nijvel maakte in België tussen 1982 en 1985 liefst 28 doden tijdens 17 roofovervallen. In november 1985 pleegde ze in Aalst haar laatste bloederige wapenfeit. Daarbij vielen 8 doden en werd amper 24.000 euro buitgemaakt.

In de dagen na die overval reed ene Patrick Pilarski (toen 25 jaar) volgens Het Laatste Nieuws naar het huis van zijn vader in Adinkerke. De jongeman verbleef in Brussel en was bij het gerecht bekend voor gewapende overvallen, drugstransporten en zwendel met gestolen cheques. Volgens een informant reed hij in de buurt van Veurne door een versperring van de rijkswacht toen hij die avond naar zijn ouders reed.

media_l_9826045.jpg

Pilarski kon ontkomen. De politie zette de achtervolging in, reed naar zijn ouders, maar trof hem daar niet aan. Pilarski had zich verstopt. Ook de wapens die hij bij zich had - een riotgun, jachtgeweer en Winchester-karabijn - werden niet gevonden.
Gestorven tijdens overval

Volgens Het Laatste Nieuws deed Pilarski jaren later het hele verhaal aan een man die hij had ontmoet in de gevangenis. Het tweetal zat 15 jaar geleden in Spanje, waar ze de kost verdienden als drugskoeriers. Pilarski zou zijn metgezel hebben verteld hoe zijn vader de wapens had gedumpt in een voormalige zandwinningsput achter zijn huis in Adinkerke. Op die plek liggen nu twee vijvers in een natuurgebied.

Volgens de informant deed Pilarski voorkomen alsof hij de daders van de Bende van Nijvel goed had gekend. Hij zou hand- en spandiensten voor de bende hebben gedaan, zoals het wegmoffelen van wapens. De Belgische onderzoekers zouden de tip 11 jaar geleden al hebben ontvangen, maar nu budget hebben vrijgemaakt voor het dreggen.

De 'reus'
De compositietekeningen van de Bende-verdachten die de Belgische politie in 1997 verspreidde.

107941470
Of Pilarski zelf ook deelgenomen zou hebben aan de overvallen van de Bende, is niet duidelijk. Volgens de Vlaamse krant stemt zijn profiel mogelijk overeen met dat van de zogenaamde 'reus' van de Bende. De 'reus' was volgens de Belgische onderzoekers een van de drie leiders van de bende. Hij leidde de overvallen. 'De killer' pleegde de meeste moorden (mogelijk 23 van de 28) en de 'chauffeur' bestuurde de vluchtauto. Na de overval in Aalst werd het stil rond de Bende van Nijvel.
Spanje

Pilarski verdween ruim tien jaar geleden uit Spanje. Sindsdien heeft niemand nog iets van hem gehoord. Mogelijk kwam hij om bij een roofoverval in Soedan. Ook zijn vader is intussen overleden.

Het onderzoek naar de Bende van Nijvel bleef tot dusver zonder concreet resultaat. Dat kwam onder meer doordat het aanvankelijk verspreid was over arrondissementen en politiediensten die meer oog leken te hebben voor elkaar en voor de publieke opinie, dan voor de waarheid. In 2004 zochten rechercheurs -zonder resultaat - naar het lichaam van 'de killer' in het bos van La Houssière. Er doken toen wel twee kogels, twee kogelhulzen, een jas, een uurwerk en oude munten op. Ook in 2005 werd er nog een zoektocht georganiseerd, maar ook deze keer zonder resultaat. In 2010 werd gezocht in het kanaal in de buurt van Ronquières, ook ditmaal zonder resultaat.

http://www.ad.nl/buitenla(...)d-voorbij~a25583422/
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
  woensdag 28 juni 2017 @ 13:54:49 #2
178214 Zipportal
Marcel van RoosmalenGod
pi_172016188
Ik blijf dit een interessante zaak vinden.
pi_172016819
Patrick Pilarski - 25 jaar oud in 1985 - is bij het gerecht gekend voor gewapende overvallen, drugstrafieken en zwendel in gestolen cheques. Hij woonde in Brussel, zijn vader woonde in Adinkerke.

In de dagen na de overval in Aalst reed Pilarski met wapens - een riot gun, jachtgeweer en Winchester-karabijn - naar zijn ouders in Adinkerke. Om daar te geraken reed hij door een versperring van de rijkswacht. Patrick Pilarski deed jaren later het hele verhaal aan een man die hij had ontmoet in de gevangenis. Volgens Pilarski had zijn vader de wapens gedumpt in een voormalige zandwinningsput achter zijn huis aan de Moeresteenweg.

In 1991 werd hij samen met Maud Sarr veroordeeld voor twee overvallen (*) en voor een internationale zwendel in gestolen cheques.

(*) Een overval op het postkantoor van Kampenhout (Vlaams-Brabant) en een overval op een tankstation van Texaco in Keerbergen (Vlaams-Brabant).

Maud Sarr
1004569_471360532958016_1067368758_n.png

VTM zond op 13 februari 1990 een exclusief interview uit met Maud Sarr, een prostituee van Franse origine die in ons land bedrijvig was. Ze vertelde te hebben deelgenomen aan seksfuiven met vooraanstaanden, de zogenaamde Roze Balletten.

De meest bekende was de christendemocratische Brusselse politicus Paul Vanden Boeynants, in de volksmond VdB genoemd: oud-premier en dito minister van Landsverdediging, met een groot en invloedrijk netwerk van relaties, als zakenman veroordeeld wegens fiscale fraude, ontvoerd door de bende-Patrick Haemers, die eigenlijk gespecialiseerd was in brutale overvallen van geldtransporten.

Sarr citeerde ook de namen van enkele rijkswachtofficieren en magistraten. Eén van hen was de Nijvelse procureur des konings Jean Deprêtre. Door zijn autoritair en eigenzinnig optreden was het gerechtelijk onderzoek naar de Bende op zo’n barslechte manier gevoerd dat het gigantische dossier in 1987 voor nader onderzoek was overgemaakt aan het parket van Charleroi.

--

Roze Balletten

Onthullingen van een prostituée: Maud Sarr

Begin februari 1990 doet een prostituee haar verhaal op de VTM. Ze vertelde dat Vanden Boeynants, Procureur Henri Jaspar, de Nijvelse Procureur Dêpretre en rijkswachtcommandant Léon François einde de jaren '70 deelnamen aan drugs-en sexfuiven waar cocaïne gesnoven werd en waar ook 13 en 14 jarige meisjes seksueel misbruikt werden. Het verhaal leek wel een doorslagje van de affaire Pinon. Nieuw was echter dat er namen genoemd werden. Hier enkele stukken uit het PV van Maud Sarr op 7 ferbruari 1989 bij de gerechtelijke politie te Namen:

"Ik herinner me dat in de periode omstreeks 1978 de Brusselse Procureur, Jaspar en VDB deel uitmaakten van het cliënteel van Lydia."

"Ik kan u vertellen dat deze personen zich niet tevreden stelden met gewone prostituees, maar ook betrekking hadden met minderjarigen."

"Tijdens de speciale avonden met magistraten en politici werd er cocaïne gesnoven."

"Ik weet dat tijdens dergelijke soirées spéciale Lydia de betrekkingen tussen cliënteel en de meisjes en de minderjarigen op video vastlegde."

Lydia vertelde dat ze door de opnames nooit in serieuze problemen zou komen want ze hield Justitie in haar macht. Ik geloof als iemands politieke carrière op spel staat, door vertoon van de beelden, er alle belang bij heeft en ook alles in het werk zal stellen om een schandaal te vermijden.

Toen dit PV in 1989 in het dossier kwam werd het dossier stopgezet. Toen Maud Sarr haar verhaal in 1990 op de VTM vertelde opende het parket van Brussel een nieuw onderzoek wegens schending van openbare zeden. Vanuit gerechtelijk milieu en Franse pers werd Sarr als een mythomane omschreven die waarheid en verzinsels niet meer uit elkaar kan houden. Dat ze tot een progressief milieu zou behoren en dat ze met haar getuigenis helemaal alleen staat en bijgevolg hoogst onbetrouwbaar is. (Doet mij denken aan Regina Louf) Onzin ...

Want we kwamen er al achter dat de roze balletten een uitloper is van Pinon, die kwam er in 1979 achter dat zijn vrouw Josianne deelnam aan seksfuiven waar zowel drugs gebruikt werden en waar minderjarigen aan deelnamen, in een confrontatie met die door Pinon op band was opgenomen gaf Josianne Jeunniau(zijn vrouw) deze feiten toe. Jean-Claude Garot, hoofdredacteur van Pour vond op zijn beurt een getuige die aan de seksfuiven heeft deelgenomen. Zij leverde Garot 10-tallen namen, data, locaties en details. Zowel de geluidsbandje van Pinon als die van Garot werden aan Procureur des Konings Grégoire bezorgd en toegevoegd aan dossier 3891005-79. Als we nu Maud Sarr erbij nemen hebben we 3 getuigen van het bestaan van de roze balletten met politici en magistraten. En daarbij kunnen we Bob Louvigny ook nog bijnemen, een omstreden privé detective, die de nummerplaten van de deelnemers aan de seksfuiven natrok.

"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_172017563
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op woensdag 28 juni 2017 13:54 schreef Zipportal het volgende:
Ik blijf dit een interessante zaak vinden.
Beetje Jack the Ripper in de lage landen, al wordt van the Ripper ook verwacht dat het om 'een bende' ging die prostituees uitmoorde, ipv 1 persoon. Wat het iets minder spannend maakt.
  woensdag 28 juni 2017 @ 15:28:40 #5
308660 kl1172
De zomer van '83...
pi_172018517
Ik hoop dat ze al gedregd hebben, nu dat het in het nieuws is, zullen (indien er echt iets ligt) eventuele belanghebbenden hun voorzorgen nemen. Alhoewel, de tamtam zal zijn werk 11 jaar geleden waarschijnlijk al gedaan hebben in die kringen.

Pilarski heeft wel een erg interessant profiel ivm de Bende:

• gewapende overvallen en zwendel in gestolen cheques (er werden halfverbrande cheques teruggevonden in het bos van Houssière),

• 1,90 m.,

• gekend voor zijn rijkunsten, (dat de autoriteiten de daders niet konden vatten dankzij het rijgedrag van de Bende komt toch geregeld terug),

• wonend in Brussel (toch wel enkele bendefeiten in deze regio of er zijn goede verbindingswegen met de plaatsen van de feiten buiten de Brusselse regio),

(• misschien wat vergezocht deze, maar zijn pa was een taxichauffeur. Een taxichauffeur en een ex-taxichauffeur in de Brusselse regio (dacht ik) werden vermoord door de Bende tijdens hun eerste golf van geweld.)


• en Maud Sarr natuurlijk waardoor je dan ook bij de hoge piefen van het bedrijfsleven/politiek/autoriteiten ... terecht komt (zelfs onze voormalige koning Albert II werd wel eens vernoemd bij zo'n louche feestjes)

Dat ze deze tip 11 jaar geleden niet hebben gecheckt... ondanks de kosten. Volgens mij ben ik deze naam ook amper/niet tegengekomen in de verschillende boeken die ik gelezen heb of op de herdenking/lezingen die ik heb bezocht. Hopelijk vinden ze ook nog een foto van zijn gezicht zonder bril.
Nou, eens kijken of Stijn Coninckx dit nog eventueel in zijn film verwerkt volgend jaar :9

[ Bericht 37% gewijzigd door kl1172 op 28-06-2017 16:21:59 ]
pi_172651025
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
  maandag 24 juli 2017 @ 21:56:03 #7
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_172653295
registreer om deze reclame te verbergen
Ik denk niet dat ze die zaak nog ooit gaan oplossen
pi_172657691
quote:
1s.gif Op woensdag 28 juni 2017 14:44 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Beetje Jack the Ripper in de lage landen, al wordt van the Ripper ook verwacht dat het om 'een bende' ging die prostituees uitmoorde, ipv 1 persoon. Wat het iets minder spannend maakt.
Nee hoor, daar zijn meerdere theorien over, tot zelfs in de kringen van royalties.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_172658371
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juli 2017 01:20 schreef Hathor het volgende:

[..]

Nee hoor, daar zijn meerdere theorien over, tot zelfs in de kringen van royalties.
De meest plausibele en saaiste verklaring is toch wel dat de prostituees in die periode een bende zijn vermoord. Spannender is dat alle moorden door een individu zijn gepleegd en het allerspannendste is de versie waarin een lid van het koninklijk huis alles op zn naam heeft staan.

Het samenzweringspubliek kiest uiteraard voor de laatste.
pi_172660118
Zoekactie naar gedumpte wapens Bende van Nijvel 'maakt velen zenuwachtig'

In oude zandafgravingen in het uiterste westen van België zoeken politie, leger en Civiele Bescherming sinds vanmorgen naar wapens van de Bende van Nijvel. Die doodde in de jaren tachtig 28 personen bij bloedige roofovervallen op supermarkten. Aanleiding voor de zoekactie zijn verklaringen van een politie-informant.

?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.9
Volgens de politie-informant gooide de vader van een zware crimineel de wapens in paniek in de zandafgraving toen de politie zijn huis binnenviel. © BELGA


De Bende van Nijvel - vernoemd naar de plaats in Waals-Brabant waar ze in 1983 een Colruyt-supermarkt overviel - sloeg voor het laatst toe in november 1985. Drie gangsters schoten er in drie minuten tijd acht mensen dood. Bijna 32 jaar later wordt in een zandafgraving bij het West-Vlaamse Adinkerke gezocht naar de wapens die bij dat bloedbad werden gebruikt. Ze zouden in deze en/of twee andere zandafgravingen zijn gedumpt. Dat beweert althans de politie-informant.
'De helft leeft nog'

Hij deed zijn verhaal 13 jaar geleden tegenover een politiecommissaris uit Veurne en herhaalde het vanavond anoniem in Terzake, het actualiteitenprogramma van de Vlaamse publieke omroep VRT. ,,Veel mensen zijn zenuwachtig nu er gegraven wordt in de vijvers", zei hij. ,,De bendeleden waren destijds rond de 30. Iedereen leeft ongeveer 70 jaar, al zijn er die vroeger sterven. Ga ervan uit dat de helft (van de bendeleden) nog leeft."

De tipgever vraagt zich af waarom pas nu wordt gedregd in de zandafgravingen. ,,Willen ze die wapens wel vinden? Die bedenking heb ik mij gemaakt. Er is ooit een procureur (officier van justitie) geweest die tegen mij zei: Als je lang genoeg wacht dan lost het zich vanzelf op. En dan 13 jaar gewacht om te dreggen in die vijvers. Ze hebben zo veel geld gespendeerd om te dreggen, waarom daar niet? Waarom nu, en toen niet?"

De bendeleden waren destijds rond de 30. Ga ervan uit dat de helft van de bendeleden nu nog leeft
De politie-informant

De grote vraag is dan ook of er nog iets gevonden zal worden en zo ja, of het materiaal nog bruikbaar zal zijn voor het onderzoek. Ook de informant heeft twijfels bij het onderzoek. Toch is hij ervan overtuigd dat de wapens nog in de vijver liggen. ,,Waarom zouden ze daar niet meer liggen? Alleen ik wist ervan. En de federale politie."
Zware crimineel
Patrick Pilarski.
?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.7

In het verhaal van de politie-informant staat één man centraal: Patrick Pilarski, een zware Brusselse crimineel. Hij zou de informant ooit verteld hebben dat hij door een wegversperring van de rijkswacht was gereden. In zijn wagen zouden wapens verstopt zijn die in geen geval gevonden mochten worden door de speurders. Wapens die mogelijk waren gebruikt door de Bende van Nijvel.

,,Plots kwam Pilarski met een verhaal dat hij ergens door een versperring gereden was. Waar? Wie? Dat weet ik niet. Maar hij is naar het huis van zijn ouders gereden waar hij de wapens verstopte op het toilet. De politie kwam het huis binnen omdat ze dacht dat hij daar was. Maar die dwazeriken hebben niet eens in het toilet gekeken, zo vertelde Pilarski mij." De vader van de crimineel zou de wapens in paniek in de zandafgraving achter zijn huis hebben gegooid. Exact waar de speurders nu zoeken in Adinkerke.

De informant zegt Pilarski nooit gevraagd te hebben of hij bij de Bende van Nijvel zat. ,,Dat doe je niet, want dan is het vertrouwen weg. Maar uit de gesprekken die hij voerde, kon je wel uitmaken dat hij heel goed wist wie de bendeleden waren. Bij artikels in de krant, kon hij zeggen: Je moet nu eens kijken, die onnozelaars zoeken de Bende van Nijvel en ik ken er de helft van."

Pilarski verdween jaren geleden spoorloos. Het gerucht gaat dat hij gedood werd bij een overval in Soedan, maar een lijk werd nooit gevonden.
Eerder onderzoek

De zoekactie zal bij elk van de drie zandafgravingen zal wellicht een week in beslag nemen. Aan de operatie nemen zo'n twintig speurders deel. Het gaat om leden van de federale politie, het leger en de Civiele Bescherming.

Volgens het Openbaar Ministerie in Charleroi werden de drie zandafgravingen in Adinkerke in 2009 al kort onderzocht. Een onderzoeker ging ter plaatse met de politie en nam er foto's, zo blijkt uit een proces-verbaal van de actie. ,,Er is toen overwogen een onderzoek te starten maar dat bleef uit omdat er informatie circuleerde dat in 2005 in een van de vijvers was gebaggerd", zo verklaarde de Henegouwse procureur des Konings Pierre Magnien tegenover de krant De Morgen. ,,De onderzoekers hebben nu beslist om toch grondiger te graven. Voorlopig is er nog niets gevonden dat in relatie kan staan met de Bende van Nijvel."

http://www.ad.nl/buitenla(...)enuwachtig~a7a4216a/
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
  dinsdag 25 juli 2017 @ 09:39:31 #11
308660 kl1172
De zomer van '83...
pi_172660162
Lol, Wie ook het VTM nieuws heeft gezien, ze kregen geen (gratis) interview van de informant en maakten er dan onmiddellijk een fantast van die alles voor het geld doet (wat natuurlijk niet uit te sluiten is). De agent waartegen de informant destijds zijn verhaal deed zei dat ie daarvoor geen cent gekregen heeft en vond het daarom zeker een degelijke piste om te volgen.

VTM mad omdat één wel een interview kreeg? :D

Wat die informant aan de VTM crew vroeg was ofwel geld ofwel ticket naar de Filipijnen. Zou deze informant dan Robert Beijer (ex-rijkswachter, detective, verdachte in Bende van Nijvel dossier en veroordeeld voor verschillende misdrijven in de 80's) kennen? Die vertoeft ook grote delen van het jaar in Azië.

Uit het interview wordt de piste Pilarski nog een beetje interessanter, hij was vrij tijdens de actieve jaren van de Bende en zat in de gevangenis toen de de Bende weinig van zich liet merken...

[ Bericht 7% gewijzigd door kl1172 op 25-07-2017 09:49:28 ]
pi_172662163
quote:
0s.gif Op maandag 24 juli 2017 21:56 schreef Hexagon het volgende:
Ik denk niet dat ze die zaak nog ooit gaan oplossen
Ik vrees er ook voor.

Wel een erg interessante zaak, alleen al vanwege de banden met hoge bovenwereld.
pi_174449881
Vlaamse topadvocaat: 'Ik weet wie achter Bende van Nijvel zat'

België mag erop rekenen dat over niet al te lange tijd een van zijn grootste misdaadzaken wordt opgehelderd: de overvallen begin jaren 80 op een aantal supermarkten, waarbij telkens voor een buit van twee keer niks in totaal 28 doden vielen.

De Vlaamse topadvocaat Jef Vermassen zegt te weten wie schuilgaan achter de beruchte Bende van Nijvel.


?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.9

De Bende van Nijvel was 'een vervlechting van criminelen met de administratie van toen', zegt Vermassen. ,,De Staatsveiligheid van die tijd, de groep-Diane (een speciale eenheid van de rijkswacht, red.), terroristen en mensen die liever een dictatuur hadden dan democratie”, aldus een zeer openhartige Vermassen.

In 1982, 1983 en 1985 pleegde de bende in België een reeks moorden, inbraken en overvallen. In totaal vielen daarbij 28 doden en meer dan 40 gewonden. ,,Ik vermoed dat hun namen in het dossier zitten, maar dat het potje dicht moet blijven.'' Hij verwijt justitie bewust informatie achter te houden. ,,De waarheid mag er precies niet komen, dat vind ik vreselijk voor de samenleving.”

Om het onderzoek alsnog nieuwe kansen te geven, wil Vermassen, die ook een nieuw boek promoot, dat het misdaaddossier nummer één in België in elk geval open blijft. Eerdere onderzoekers die al dicht bij de waarheid waren, zijn volgens de topadvocaat bewust van het onderzoek gehaald.

Vermassen is als raadsman zelf bij het Bendedossier betrokken. Hij behartigt de belangen van David Van de Steen, die bij de overval op de Delhaize in Aalst, november 1985, zijn ouders en zus verloor. Bij die overval, de laatste in een bloedige reeks, maakte de Bende acht dodelijke slachtoffers.

https://www.ad.nl/buitenl(...)nijvel-zat~aa318021/
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_174449971
Eerst zien dan geloven...
En zingen wij....of juichen wij.....of stel je ons teleur
Oranje is...oranje blijft.....de allermooiste kleur!
  maandag 16 oktober 2017 @ 13:08:41 #15
2629 Juup©
Zelden serieus, soms wel.
pi_174450034
quote:
0s.gif Op maandag 24 juli 2017 21:56 schreef Hexagon het volgende:
Ik denk niet dat ze die zaak nog ooit gaan oplossen
Dat denk ik ook.

Ik vond het toen natuurlijk geen leuk nieuws, maar waar ik heel even om moest lachen was dat de Belgische politie in een Renault R4 moest proberen een Golf GTI bij te houden.
Voor zover ik weet is het bende van Nijvel gebeuren voor de politie aanleiding geweest om het wagenpark aan te pakken en ook met snellere auto's te gaan rijden.

[ Bericht 14% gewijzigd door Juup© op 16-10-2017 13:21:27 ]
pi_174456703
quote:
14s.gif Op maandag 16 oktober 2017 13:08 schreef Juup© het volgende:
Voor zover ik weet is het bende van Nijvel gebeuren voor de politie aanleiding geweest om het wagenpark aan te pakken en ook met snellere auto's te gaan rijden.
Daardoor is een van de theorieën dat het een soort inside job van de rijkswacht was om meer budget te krijgen.
pi_174456721
Ik denk ook niet dat het nog ooit opgelost wordt, blijft wel een interessant en vooral dramatisch stuk geschiedenis.
  maandag 16 oktober 2017 @ 19:41:12 #18
2629 Juup©
Zelden serieus, soms wel.
pi_174457295
quote:
0s.gif Op maandag 16 oktober 2017 19:13 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Daardoor is een van de theorieën dat het een soort inside job van de rijkswacht was om meer budget te krijgen.
Ik weet het, en het zou mij niets verbazen. Ik heb jaren op de grens met België gewoond, en mijn Belgische vrienden waren er van overtuigd dat de corrupte Belgische politie (dus ook de Rijkswacht en hoge personen in het Justitiële apparaat en mensen van Staatsveiligheid) er een hand in hadden en dat daarom ook zoveel mis is gegaan in het onderzoek (spontaan verdwenen bewijsstukken e.d.).
  maandag 16 oktober 2017 @ 20:47:51 #19
398472 goed_volk
kan tegen een grapje
pi_174458705
Het is wachten totdat Netflix hier eens een serie van gaat maken...
Hier schreef Dagoduck: Zeer goede FiPo.
Hier denkt katindeboom dat ik eigenlijk Braddie ben, maar die ben ik natuurlijk niet.
Hier liet ik CherryOnTop haar beeldscherm onder spugen
  maandag 16 oktober 2017 @ 21:46:16 #20
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_174460456
quote:
Om het onderzoek alsnog nieuwe kansen te geven, wil Vermassen, die ook een nieuw boek promoot
Ah, ok.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_174461228
quote:
0s.gif Op maandag 16 oktober 2017 20:47 schreef goed_volk het volgende:
Het is wachten totdat Netflix hier eens een serie van gaat maken...
wONlx8H.png

De film van François Troukens ‘Au-dessus des lois’ heeft een ronduit indrukwekkende cast waar onder meer Kevin Janssens, Tibo Vandenborre en Johan Leysen deel van uitmaken. De Waalse acteurs zijn stuk voor stuk mensen met internationale faam.

‘Au-dessus des lois’ moet een zwarte film vol actie worden die geregisseerd zal worden door François Troukens en Jean-François Hensgens. Het project geniet de steun van Wallimages, zeg maar het VAF van Franstalige België. Olivier Gourmet (‘Le fils’, ‘Rosetta’) neemt de hoofdrol op zich in dit verhaal over een virtuoze overval met… de Bende van Nijvel die dertig jaar na datum terugkeert om de laaste getuigen het zwijgen op te leggen.

De rest van de indrukwekkende cast bestaat uit: Lubna Azabal (‘Incendies’), Kevin Janssens, Bouli Lanners (‘Les premiers, les derniers’), Tibo Vandenborre, Johan Leysen, Anne Coesens (‘Illégal’) en Natacha Régnier (‘La vie rêvée des anges’).

Meer » http://www.cinevox.be/nl/kevin-janssens-in-waalse-film-over-bende-van-nijvel/

Volg de productie van de film via Facebook » Link[ Bericht 3% gewijzigd door StaceySinger op 16-10-2017 22:35:47 ]
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_174461629
Tueurs

Les tueurs fous du Brabant

Belgische gangsters zijn in de mode: na Le fidèle is er nu ook Tueurs, een Waalse misdaadfilm die zijn inspiratie haalt uit een van de donkerste bladzijden van onze nationale geschiedenis: de Bende van Nijvel. Tueurs toont hoe die meer dan 30 jaar na datum terugkeert, en daarbij in aanvaring komt met de bende van Frank Valken (rol van Olivier Gourmet) en zijn poulain Vik (Kevin Janssens). Het bijzonderste aan de film: een van de twee regisseurs is zelf ervaringsdeskundige.

François Troukens verdiende in de jaren 90 rijkelijk zijn brood met het overvallen van geldtransporten. Na tien jaar gevangenis is hij nu opnieuw een vrij man, en ook buiten de criminaliteit boert hij goed: Tueurs beleefde zijn wereldpremière op het Filmfestival van Venetië, en mag absoluut gezien worden. Troukens en coregisseur Jean-François Hensgens zijn misschien geen rastalenten van het kaliber van Michaël R. Roskam, maar ze leveren wel een verrassende, entertainende actiethriller af. Het bewijs dat ze ook bezuiden de taalgrens oerdegelijke commerciële cinema à la De Premier kunnen maken.

Op 17, 18 en 19/10. Koop hier tickets » www.filmfestival.be

Bron: De Morgen | 10 oktober 2017

[ Bericht 0% gewijzigd door StaceySinger op 17-10-2017 14:41:48 ]
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_174471314
Ik vermoed dat er te veel machtige mensen in Belgie nog in leven zijn die er belang bij hebben dat dit de komende jaren niet naar buiten komt wie er achter de Bende van Nijvel zit.
pi_174471376
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 oktober 2017 14:35 schreef DeParo het volgende:
Ik vermoed dat er te veel machtige mensen in Belgie nog in leven zijn die er belang bij hebben dat dit de komende jaren niet naar buiten komt wie er achter de Bende van Nijvel zit.
Niet alleen er belang bij hebben, maar er zelf bij betrokken zijn op de een of andere wijze.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_174471395
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 oktober 2017 14:38 schreef Hathor het volgende:

[..]

Niet alleen er belang bij hebben, maar er zelf bij betrokken zijn op de een of andere wijze.
Dat schaar ik dus onder er belang bij hebben :P.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')