FOK!forum / Sjieke Gehaktballen / [V&A] [GEZ] Oma's recept voor gehaktballen!
#ANONIEMdinsdag 27 juni 2017 @ 15:53
Hallo allemaal,

Al tijden zoek ik naar het perfecte recept voor gehaktballen. Graag zou ik jullie vragen om het recept van jullie grootmoeders op te vragen. Ik ben erg benieuwd.

Elke oma maakt de gehaktballen anders. De ene is lekkerder dan de ander. Hoe meer we hier met elkaar delen, hoe meer pret en plezier we er aan over houden.

Ik plaats dit bewust in V&A, omdat men samen komt bij de zoektocht.

Groetjes, Monopoly
goed_volkdinsdag 27 juni 2017 @ 15:54
CUL / HET recept voor de gehaktbal.
TheSorrowdinsdag 27 juni 2017 @ 16:48
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 juni 2017 15:53 schreef Monopoly het volgende:
Hallo allemaal,

Al tijden zoek ik naar het perfecte recept voor gehaktballen. Graag zou ik jullie vragen om het recept van jullie grootmoeders op te vragen. Ik ben erg benieuwd.

Elke oma maakt de gehaktballen anders. De ene is lekkerder dan de ander. Hoe meer we hier met elkaar delen, hoe meer pret en plezier we er aan over houden.

Ik plaats dit bewust in V&A, omdat men samen komt bij de zoektocht.

Groetjes, Monopoly
Gamma-HydroxyBoterzuur?
Lekker met mayonaise
djkoelkastdinsdag 27 juni 2017 @ 17:06
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 juni 2017 15:53 schreef Monopoly het volgende:
Hallo allemaal,

Al tijden zoek ik naar het perfecte recept voor gehaktballen. Graag zou ik jullie vragen om het recept van jullie grootmoeders op te vragen. Ik ben erg benieuwd.

Elke oma maakt de gehaktballen anders. De ene is lekkerder dan de ander. Hoe meer we hier met elkaar delen, hoe meer pret en plezier we er aan over houden.

Ik plaats dit bewust in V&A, omdat men samen komt bij de zoektocht.

Groetjes, Monopoly
Simpele gehaktbal:

500g biologisch halfom gehakt
5g zout (hymalayazout, sel gris)
peper naar smaak (versgemalen)
versgeraspte nootmuskaat

Ballen van draaien, even door wat volkorenmeel (spelt) halen
bakken in biologische roomboter en een beetje ontgeurde kokosolie
#ANONIEMdinsdag 27 juni 2017 @ 22:22
:D even tvptje. Zal even vragen

[ Bericht 12% gewijzigd door #ANONIEM op 27-06-2017 22:23:12 ]
bluedevil85dinsdag 27 juni 2017 @ 23:20
WGR / Gehaktballen verkopen
:7 wat verdienen wij er aan als je zo recept gaat gebruiken voor je verkoop
Bart2002woensdag 28 juni 2017 @ 05:21
http://www.onderdeooievaar.nl/recept-gehaktbal

Dit is 1 van de beste ballen ooit.

En deze de beste (zie deel 1, iets terugscrollen) al is het echte recept geheim:

https://books.google.nl/b(...)oes%20recept&f=false
djkoelkastwoensdag 28 juni 2017 @ 09:55
quote:
0s.gif Op woensdag 28 juni 2017 05:21 schreef Bart2002 het volgende:
http://www.onderdeooievaar.nl/recept-gehaktbal

Dit is 1 van de beste ballen ooit.

In de meeste ketjap zit conserveermiddel, gehaktkruiden zijn nooit vers, kan me niet voorstellen dat dit heel goed is.
Bart2002woensdag 28 juni 2017 @ 09:57
quote:
0s.gif Op woensdag 28 juni 2017 09:55 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

In de meeste ketjap zit conserveermiddel, gehaktkruiden zijn nooit vers, kan me niet voorstellen dat dit heel goed is.
Dan sla jij gewoon over. Voor de rest is ie uitstekend. Niet voor niets wereldberoemd in Amsterdam. :)
djkoelkastwoensdag 28 juni 2017 @ 09:59
quote:
0s.gif Op woensdag 28 juni 2017 09:57 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Dan sla jij gewoon over. Voor de rest is ie uitstekend. Niet voor niets wereldberoemd in Amsterdam. :)
Gewoon iets beter uitwerken zo'n recept en het kan wel.
Bart2002woensdag 28 juni 2017 @ 10:11
quote:
0s.gif Op woensdag 28 juni 2017 09:59 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Gewoon iets beter uitwerken zo'n recept en het kan wel.
In Ketjap zit E202 als conserveermiddel. Kaliumsorbaat. Waarom denk jij dat we dit dienen te vermijden eigenlijk?

Kaliumsorbaat mag onder andere worden toegevoegd aan dranken (fruitsap, wijn, cider, mede, ...), gedroogde vruchten, kaas-, melk- en eiproducten, brood en banketwaren en sauzen. Het remt de aangroei van schimmels, bacteriën en gist.

Dat dus allemaal ook niet eten en drinken als je consequent bent. :) En gedroogde kruiden zijn nooit "vers". Ook geen reden om kruiden te laten staan...
djkoelkastwoensdag 28 juni 2017 @ 15:09
quote:
0s.gif Op woensdag 28 juni 2017 10:11 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

In Ketjap zit E202 als conserveermiddel. Kaliumsorbaat. Waarom denk jij dat we dit dienen te vermijden eigenlijk?

Kaliumsorbaat mag onder andere worden toegevoegd aan dranken (fruitsap, wijn, cider, mede, ...), gedroogde vruchten, kaas-, melk- en eiproducten, brood en banketwaren en sauzen. Het remt de aangroei van schimmels, bacteriën en gist.

Dat dus allemaal ook niet eten en drinken als je consequent bent. :) En gedroogde kruiden zijn nooit "vers". Ook geen reden om kruiden te laten staan...
In de producten die ik eet en drink zit geen kaliumsorbaat. Een enkele keer komt natriumnitriet/nitraat voor (soms verplicht in vleesproducten zoals ham), maar als het even kan: zo natuurlijk, vers en onbewerkt mogelijk.
Kaliumsorbaat is een chemisch conserveermiddel. Het kan onder andere astma, netelroos, neusverkoudheid en darmstoornissen veroorzaken.
nogeenoudebekendewoensdag 28 juni 2017 @ 15:16
In mijn ketjap zit E211, daar kan je pas leuke dingen mee. 8-).
djkoelkastwoensdag 28 juni 2017 @ 15:23
quote:
14s.gif Op woensdag 28 juni 2017 15:16 schreef nogeenoudebekende het volgende:
In mijn ketjap zit E211, daar kan je pas leuke dingen mee. 8-).
In die van mij Water, sojabonensap, rietsuiker, melasse, zeezout, specerijen.
Ketjap Manis uiteraard.
naiipajiiaumaandag 3 juli 2017 @ 14:03
Nog een gratis tip van mijn oma: smeer altijd jam op je wafels, dat is veel lekkerder!
oppiedoppiemaandag 3 juli 2017 @ 16:16
Recept van mij, nog geen oma, maar toch.

Gehakt
Ui, rode het liefst, andere kan ook.
Ei
Oud verkruimeld brood of panneer
ketjap
mosterd
peper / zout

Lekker met de handen mengen.
Eerst snel aanbraden vervolgens klein uurtje laten sudderen in jus of bouillon. (Officieel moet dit fond zijn. Kant en klare geconcentreerde bouillon kun je ook kopen. Of geconcentreerde jus en dan aanvullen met water.)

Hoeveelheden doe ik allemaal op gevoel inmiddels en kun je gaandeweg aan je smaak aanpassen.

Voor mij op deze manier de lekkerste bal ooit.

Enne....als je het gaat proberen geef je dan ook ff feed-back???
shizupandamaandag 3 juli 2017 @ 16:16
500gr rundergehakt of half om half gehakt
1 ei
1 zakje gehaktkruiden
rollen maar :'D

Het luie (maar heerlijke) recept van onze familie.
Prowldinsdag 4 juli 2017 @ 13:38
---> CUL

Dit heeft niets met V&A te maken :')
suijkerbuijkdonderdag 6 juli 2017 @ 00:26
runder gehakt
ui
ei
paprika (optie)
paneermeel of beschuit
basic zakje jus mix (meng je in het gehakt)
croma bak en braad boter
zo maakt oma ze

oja tip
gehaktbal moet luchtige zijn
dus niet strak rollen dan heb je harde ballen
mijn ma kan dus geen oma gehaktballen maken .


zo maak je volgens de ah
https://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=202942

[ Bericht 18% gewijzigd door suijkerbuijk op 06-07-2017 00:32:51 ]