abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
  Moderator dinsdag 27 juni 2017 @ 15:53:03 #1
276822 crew  Monopoly
Ik eet gehaktballen
pi_171990994
Hallo allemaal,

Al tijden zoek ik naar het perfecte recept voor gehaktballen. Graag zou ik jullie vragen om het recept van jullie grootmoeders op te vragen. Ik ben erg benieuwd.

Elke oma maakt de gehaktballen anders. De ene is lekkerder dan de ander. Hoe meer we hier met elkaar delen, hoe meer pret en plezier we er aan over houden.

Ik plaats dit bewust in V&A, omdat men samen komt bij de zoektocht.

Groetjes, Monopoly
Ik ook.
  dinsdag 27 juni 2017 @ 15:54:12 #2
398472 goed_volk
kan tegen een grapje
pi_171991033
Hier schreef Dagoduck: Zeer goede FiPo.
Hier denkt katindeboom dat ik eigenlijk Braddie ben, maar die ben ik natuurlijk niet.
Hier liet ik CherryOnTop haar beeldscherm onder spugen
pi_171992819
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 juni 2017 15:53 schreef Monopoly het volgende:
Hallo allemaal,

Al tijden zoek ik naar het perfecte recept voor gehaktballen. Graag zou ik jullie vragen om het recept van jullie grootmoeders op te vragen. Ik ben erg benieuwd.

Elke oma maakt de gehaktballen anders. De ene is lekkerder dan de ander. Hoe meer we hier met elkaar delen, hoe meer pret en plezier we er aan over houden.

Ik plaats dit bewust in V&A, omdat men samen komt bij de zoektocht.

Groetjes, Monopoly
Gamma-HydroxyBoterzuur?
Lekker met mayonaise
† The 3 Kings †
pi_171993320
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 juni 2017 15:53 schreef Monopoly het volgende:
Hallo allemaal,

Al tijden zoek ik naar het perfecte recept voor gehaktballen. Graag zou ik jullie vragen om het recept van jullie grootmoeders op te vragen. Ik ben erg benieuwd.

Elke oma maakt de gehaktballen anders. De ene is lekkerder dan de ander. Hoe meer we hier met elkaar delen, hoe meer pret en plezier we er aan over houden.

Ik plaats dit bewust in V&A, omdat men samen komt bij de zoektocht.

Groetjes, Monopoly
Simpele gehaktbal:

500g biologisch halfom gehakt
5g zout (hymalayazout, sel gris)
peper naar smaak (versgemalen)
versgeraspte nootmuskaat

Ballen van draaien, even door wat volkorenmeel (spelt) halen
bakken in biologische roomboter en een beetje ontgeurde kokosolie
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  dinsdag 27 juni 2017 @ 22:22:52 #5
145705 LovelyLady
Zeg maar LoLa
pi_172003326
:D even tvptje. Zal even vragen
Joe!
pi_172004855
WGR / Gehaktballen verkopen
:7 wat verdienen wij er aan als je zo recept gaat gebruiken voor je verkoop
pi_172007823
http://www.onderdeooievaar.nl/recept-gehaktbal

Dit is 1 van de beste ballen ooit.

En deze de beste (zie deel 1, iets terugscrollen) al is het echte recept geheim:

https://books.google.nl/b(...)oes%20recept&f=false
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_172010258
quote:
0s.gif Op woensdag 28 juni 2017 05:21 schreef Bart2002 het volgende:
http://www.onderdeooievaar.nl/recept-gehaktbal

Dit is 1 van de beste ballen ooit.

In de meeste ketjap zit conserveermiddel, gehaktkruiden zijn nooit vers, kan me niet voorstellen dat dit heel goed is.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_172010301
quote:
0s.gif Op woensdag 28 juni 2017 09:55 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

In de meeste ketjap zit conserveermiddel, gehaktkruiden zijn nooit vers, kan me niet voorstellen dat dit heel goed is.
Dan sla jij gewoon over. Voor de rest is ie uitstekend. Niet voor niets wereldberoemd in Amsterdam. :)
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_172010336
quote:
0s.gif Op woensdag 28 juni 2017 09:57 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Dan sla jij gewoon over. Voor de rest is ie uitstekend. Niet voor niets wereldberoemd in Amsterdam. :)
Gewoon iets beter uitwerken zo'n recept en het kan wel.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_172010585
quote:
0s.gif Op woensdag 28 juni 2017 09:59 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Gewoon iets beter uitwerken zo'n recept en het kan wel.
In Ketjap zit E202 als conserveermiddel. Kaliumsorbaat. Waarom denk jij dat we dit dienen te vermijden eigenlijk?

Kaliumsorbaat mag onder andere worden toegevoegd aan dranken (fruitsap, wijn, cider, mede, ...), gedroogde vruchten, kaas-, melk- en eiproducten, brood en banketwaren en sauzen. Het remt de aangroei van schimmels, bacteriën en gist.

Dat dus allemaal ook niet eten en drinken als je consequent bent. :) En gedroogde kruiden zijn nooit "vers". Ook geen reden om kruiden te laten staan...
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_172018101
quote:
0s.gif Op woensdag 28 juni 2017 10:11 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

In Ketjap zit E202 als conserveermiddel. Kaliumsorbaat. Waarom denk jij dat we dit dienen te vermijden eigenlijk?

Kaliumsorbaat mag onder andere worden toegevoegd aan dranken (fruitsap, wijn, cider, mede, ...), gedroogde vruchten, kaas-, melk- en eiproducten, brood en banketwaren en sauzen. Het remt de aangroei van schimmels, bacteriën en gist.

Dat dus allemaal ook niet eten en drinken als je consequent bent. :) En gedroogde kruiden zijn nooit "vers". Ook geen reden om kruiden te laten staan...
In de producten die ik eet en drink zit geen kaliumsorbaat. Een enkele keer komt natriumnitriet/nitraat voor (soms verplicht in vleesproducten zoals ham), maar als het even kan: zo natuurlijk, vers en onbewerkt mogelijk.
Kaliumsorbaat is een chemisch conserveermiddel. Het kan onder andere astma, netelroos, neusverkoudheid en darmstoornissen veroorzaken.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  woensdag 28 juni 2017 @ 15:16:28 #13
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_172018232
In mijn ketjap zit E211, daar kan je pas leuke dingen mee. 8-).
And so is the past
pi_172018385
quote:
14s.gif Op woensdag 28 juni 2017 15:16 schreef nogeenoudebekende het volgende:
In mijn ketjap zit E211, daar kan je pas leuke dingen mee. 8-).
In die van mij Water, sojabonensap, rietsuiker, melasse, zeezout, specerijen.
Ketjap Manis uiteraard.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_172138179
Nog een gratis tip van mijn oma: smeer altijd jam op je wafels, dat is veel lekkerder!
  maandag 3 juli 2017 @ 16:16:00 #16
335476 oppiedoppie
My mind is my small universe..
pi_172141370
Recept van mij, nog geen oma, maar toch.

Gehakt
Ui, rode het liefst, andere kan ook.
Ei
Oud verkruimeld brood of panneer
ketjap
mosterd
peper / zout

Lekker met de handen mengen.
Eerst snel aanbraden vervolgens klein uurtje laten sudderen in jus of bouillon. (Officieel moet dit fond zijn. Kant en klare geconcentreerde bouillon kun je ook kopen. Of geconcentreerde jus en dan aanvullen met water.)

Hoeveelheden doe ik allemaal op gevoel inmiddels en kun je gaandeweg aan je smaak aanpassen.

Voor mij op deze manier de lekkerste bal ooit.

Enne....als je het gaat proberen geef je dan ook ff feed-back???
pi_172141384
500gr rundergehakt of half om half gehakt
1 ei
1 zakje gehaktkruiden
rollen maar :'D

Het luie (maar heerlijke) recept van onze familie.
hello human.
  dinsdag 4 juli 2017 @ 13:38:59 #18
52493 Prowl
IMAGE GOES HERE
pi_172162923
---> CUL

Dit heeft niets met V&A te maken :')
Vi är Borg. Motstånd är meningslöst. Ni kommer att bli assimilerade!!
pi_172205909
runder gehakt
ui
ei
paprika (optie)
paneermeel of beschuit
basic zakje jus mix (meng je in het gehakt)
croma bak en braad boter
zo maakt oma ze

oja tip
gehaktbal moet luchtige zijn
dus niet strak rollen dan heb je harde ballen
mijn ma kan dus geen oma gehaktballen maken .


zo maak je volgens de ah
https://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=202942

[ Bericht 18% gewijzigd door suijkerbuijk op 06-07-2017 00:32:51 ]
bassie is gek
abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')