quote:INGREDIENTEN
500 g gehakt
4 el Croma Bakken & Braden vloeibaar
2 el paneermeel
1 ei
gehaktkruiden
Doe het gehakt in een kom. Meng het heel goed met paneermeel, gehaktkruiden en het ei. Draai van het gehakt (met natgemaakte handen) 4 of 8 ronde ballen zonder barstjes. Verhit op middelhoog vuur de Croma Bakken en Braden Vloeibaar in een koekenpan en wacht tot de Croma bruin kleurt.
Bak de gehaktballen nu op een hoog vuur rondom bruin
Draai het vuur laag en braad de gehaktballen met het deksel half op de pan in 15 tot 20 minuten gaar. Dit is afhankelijk van de grootte van de gehaktballen, hoe kleiner de gehaktballen hoe eerder dat ze klaar zijn. De gehaktballen worden extra lekker als je een beetje laurier meebakt. Vergeet niet regelmatig de gehaktballen te keren. Voeg na de bereiding zout en peper naar smaak toe.
Zonde.quote:
Waarom Croma? Waarom 'gehaktkruiden'? Pure ingredienten graag mono.quote:Op dinsdag 27 juni 2017 15:45 schreef Monopoly het volgende:
Hallo allemaal,
Zoals sommige van jullie weten, ben ik gek op gehaktballen. Zo probeer ik altijd 1-2 keer per week een paar heerlijke ballen te draaien, en die lekker de hele middag in de jus te laten baden.
Wat is jullie favoriete recept voor de echte gehaktbal? Natuurlijk zijn er verschillende smaken en maakt iedereen hem anders. Persoonlijk wil ik mijn ballen vers draaien, met een goede jus.
Maar sommigen braden ze enkel en moeten gelijk op het bord.
Welk recept gebruiken jullie en zijn jullie trots op (eigen recept of uit een boekje of van grootmoeders gekregen?) en met welke bijproducten serveren jullie ze?
Groetjes, Monopoly
[..]
Ja dit was eht enige topic uit de lijst waar ik (min of meer bewust als anticlimax) express minimaal ben geblevenquote:Op dinsdag 27 juni 2017 16:28 schreef kapiteintje het volgende:
[..]
Waarom Croma? Waarom 'gehaktkruiden'? Pure ingredienten graag mono.
Gehaktballen stonden toevallig al op het menu voor vanavond. Weet nu ook hoe ik ze ga kruidenquote:Op dinsdag 27 juni 2017 16:02 schreef golfer het volgende:
Als ik gehaktballen maak volg ik het recept van de gehaktbal voor het personeel van de Librije:
https://www.keukenliefde.(...)staurant-de-librije/
Dat is geen toeval. Dit is het lot! Neem er gelijk twee vanavond. Omdat het kan!quote:Op dinsdag 27 juni 2017 16:29 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Gehaktballen stonden toevallig al op het menu voor vanavond. Weet nu ook hoe ik ze ga kruiden
Euh Kip .quote:Op dinsdag 27 juni 2017 16:32 schreef derLudolf het volgende:
Vis er dan toch iets tussen koe en gehaktbal?
Als het een dier is, dan een wolf. Ein Fleischwolfquote:
Blijft fantastisch die Duitse benamingen voor alledaagse apparaten. .quote:Op dinsdag 27 juni 2017 16:42 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Als het een dier is, dan een wolf. Ein Fleischwolf
Wel knap Was een topic verzinnen voor CUL tenminste eenvoudigquote:Op dinsdag 27 juni 2017 16:04 schreef golfer het volgende:
En verder ben je een enorme bal gehakt:
http://forum.fok.nl/user/history/276822
Maar dankzij dit topic wordt het vanavond dus weer deze bal.quote:Op dinsdag 27 juni 2017 16:02 schreef golfer het volgende:
Als ik gehaktballen maak volg ik het recept van de gehaktbal voor het personeel van de Librije:
https://www.keukenliefde.(...)staurant-de-librije/
Dat deed ik gisteren, ze waren lekkerquote:Op woensdag 28 juni 2017 00:20 schreef golfer het volgende:
[..]
Maar dankzij dit topic wordt het vanavond dus weer deze bal.
Je bedoelt natuurlijk het recept van mijn oma, schaamteloos gejat door de Librije.quote:Op dinsdag 27 juni 2017 16:02 schreef golfer het volgende:
Als ik gehaktballen maak volg ik het recept van de gehaktbal voor het personeel van de Librije:
https://www.keukenliefde.(...)staurant-de-librije/
Kan je dat bewijzen met een op schrift genoteerd recept van jouw oma?quote:Op woensdag 28 juni 2017 11:05 schreef Bramito het volgende:
Je bedoelt natuurlijk het recept van mijn oma, schaamteloos gejat door de Librije.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |