In antep (van stad gaziantep) baklava kopen maar dan teamwalnoot zijn.quote:Op maandag 26 juni 2017 19:21 schreef zarGon het volgende:
Voor mensen omgeving Rotterdam die Turkse baklava willen kopen/uitproberen, kan ik Antep (zie antep.nl) van harte aanraden. Hoge(re) prijs dan bij bijvoorbeeld een bakkerij of zo, maar de kwaliteit is er dan ook naar. Heerlijk.
Verder: walnoten > pistache.
#teamwalnoten
Leer lezen.quote:Op maandag 26 juni 2017 19:24 schreef _--_ het volgende:
[..]
In antep (van stad gaziantep) baklava kopen maar dan teamwalnoot zijn.
Naam antep komt van Gaziantep. antep is een afkorting.quote:
Amina koydum dat is het wel gewoon.quote:
quote:
quote:Gaziantep of Antep is een stad in het zuidoosten van Turkije.
göt baska birsey dusunemedin miquote:Op maandag 26 juni 2017 19:34 schreef zarGon het volgende:
[..]
Zoek even op wat een "afkorting" is, göt.
Tevens ben je nu een beetje bijdehand aan het doen.quote:Op maandag 26 juni 2017 19:34 schreef zarGon het volgende:
[..]
Zoek even op wat een "afkorting" is, göt.
Siroop...quote:Op maandag 26 juni 2017 19:37 schreef Hiddendoe het volgende:
[ afbeelding ]
Plaatje dan maar.
Baklava. Niks anders dan bladerdeeg met een hoop marsepein of die andere mierzoete stof.
Dus?quote:Op maandag 26 juni 2017 19:37 schreef Hiddendoe het volgende:
[ afbeelding ]
Plaatje dan maar.
Baklava. Niks anders dan bladerdeeg met een hoop marsepein of die andere mierzoete stof.
Die hebben pistachenoten?quote:Op maandag 26 juni 2017 19:40 schreef Hiddendoe het volgende:
[..]
Geen verschil met onze banketletters.
Griekse is ook prima hoorquote:Op maandag 26 juni 2017 19:39 schreef _--_ het volgende:
[..]
Siroop...
Het is duidelijk dat het of lang geleden is dat je het hebt gehad of je hebt het van een nepturk gehad.
Happen??quote:Op maandag 26 juni 2017 19:45 schreef WammesWaggel het volgende:
De eerste paar happen zijn het smakelijkst, daarna is het wel welletjes.
Dit ja.quote:Op maandag 26 juni 2017 19:45 schreef WammesWaggel het volgende:
De eerste paar happen zijn het smakelijkst, daarna is het wel welletjes.
Het is inderdaad best zwaar.quote:Op maandag 26 juni 2017 19:45 schreef WammesWaggel het volgende:
De eerste paar happen zijn het smakelijkst, daarna is het wel welletjes.
Nu weet ik nog niet wat het isquote:Op maandag 26 juni 2017 19:16 schreef _--_ het volgende:
Deel hier je romantische ervaringen met baklava. Heb je het ooit geproefd? Wat vind je ervan? Hoe heb je het ontdekt? etc.
Wat is Baklava (voor de Nederlandse boeren):
Baklava (Grieks: Μπακλαβάς; Azerbeidzjaans: Paxlava; Arabisch: بقلاوة, baqlāwaḧ; Armeens: փախլավա ,pʼaḫlawa Turks: baklava) is een lekkernij die meestal als dessert wordt gegeten. Baklava wordt vooral verkocht in landen van de Balkan tot het Midden-Oosten. In België en Nederland wordt het geserveerd als dessert in Griekse en Turkse restaurants.
Nou ik kom uit een geslacht van peuzelaars en onze bordjes liggen wel voller dan een klein stukje.quote:Op maandag 26 juni 2017 19:47 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Happen??
Je eet 1 stukje.. ter grootte van 2x5 cm ofzo..
Of hooguit twee stukjes... Je eet geen hele bakplaat leeg...
Het is dessert... Pas als ik geen pap meer kan zeggen en zo rond ben als een tonnetje gaat er nog net 1 stukje in...quote:Op maandag 26 juni 2017 20:23 schreef WammesWaggel het volgende:
[..]
Nou ik kom uit een geslacht van peuzelaars en onze bordjes liggen wel voller dan een klein stukje.
Ik heb ze nooit geproefd in de baklava.quote:
Meestal ligt het er ook geraspt/gemalen op..quote:Op maandag 26 juni 2017 20:26 schreef Hiddendoe het volgende:
[..]
Ik heb ze nooit geproefd in de baklava.
Mijn vriend. Jij hebt zojuist EKTE baklava gepost. Zoiets als op de foto vind je niet snel in nederland en dat is best jammer...quote:Op maandag 26 juni 2017 20:29 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Meestal ligt het er ook geraspt/gemalen op..
[ afbeelding ]
Dat begrijp ik, wij eten het veelal gewoon bij de koffie in de middag in de zomerquote:Op maandag 26 juni 2017 20:24 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Het is dessert... Pas als ik geen pap meer kan zeggen en zo rond ben als een tonnetje gaat er nog net 1 stukje in...
Dan is baklava ook op zn best vind ik..
Jawel joh.. genoeg zelfs.. maar dan moet je niet te benauwd zijn om eens met een Turk te praten.. Die weten waar je het moet halen... Geldt niet alleen voor baklava maar ook voor andere gerechten.. simpel maar oh zo goed..quote:Op maandag 26 juni 2017 20:31 schreef _--_ het volgende:
[..]
Mijn vriend. Jij hebt zojuist EKTE baklava gepost. Zoiets als op de foto vind je niet snel in nederland en dat is best jammer...
Ik zie meestal van dat slappe troep dat ook nog eens veels te veel siroop bevat.quote:Op maandag 26 juni 2017 20:33 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Jawel joh.. genoeg zelfs.. maar dan moet je niet te benauwd zijn om eens met een Turk te praten.. Die weten waar je het moet halen... Geldt niet alleen voor baklava maar ook voor andere gerechten.. simpel maar oh zo goed..
Dat klopt, zonde zoveel siroop.quote:Op maandag 26 juni 2017 20:36 schreef _--_ het volgende:
[..]
Ik zie meestal van dat slappe troep dat ook nog eens veels te veel siroop bevat.
[ afbeelding ]
Klopt.. het is ook wel een kunst.. maar dat is met meer dingen zo..quote:Op maandag 26 juni 2017 20:36 schreef _--_ het volgende:
[..]
Ik zie meestal van dat slappe troep dat ook nog eens veels te veel siroop bevat.
[ afbeelding ]
quote:
quote:
quote:Op maandag 26 juni 2017 19:40 schreef Hiddendoe het volgende:
[..]
Geen verschil met onze banketletters.
Negeer die gast maar. Die nepturk heeft hem bladerdeeg gegeven met siroop.quote:
Bij Antep wel dus, piemol.quote:Op maandag 26 juni 2017 20:31 schreef _--_ het volgende:
[..]
Mijn vriend. Jij hebt zojuist EKTE baklava gepost. Zoiets als op de foto vind je niet snel in nederland en dat is best jammer...
Tumbula. .quote:Op dinsdag 27 juni 2017 11:02 schreef Lilith_Immaculate het volgende:
Heerlijk
Ook erg lekker zijn Tumbula, soort Turkse churro's maar dan gedipt in siroop.
OK ik wist niet hoe je het spelt!quote:
Ik heb een flink aantal syrische vrienden die dit (en heel veel andere mierzoete) dingen maken.quote:Op dinsdag 27 juni 2017 11:20 schreef zarGon het volgende:
Ik kan overigens künefe van harte aanraden.
[ afbeelding ]
Alleen te koop bij restaurants (als dessert), want het moet vers gemaakt zijn (anders stolt de kaas).
Turkse voedsel diabetesvoedsel.
Als ze aan je kunnen verdienen spreken Turken alle talen.. echt...quote:Op dinsdag 27 juni 2017 11:17 schreef Lilith_Immaculate het volgende:
[..]
OK ik wist niet hoe je het spelt!
Mijn Turk geeft het ook altijd als ik Tumbula zeg
Ook superlekker iddquote:Op dinsdag 27 juni 2017 11:20 schreef zarGon het volgende:
Ik kan overigens künefe van harte aanraden.
[ afbeelding ]
Alleen te koop bij restaurants (als dessert), want het moet vers gemaakt zijn (anders stolt de kaas).
Turkse voedsel diabetesvoedsel.
ik ook omdat ik er onpasselijk van word, zo zoet.quote:Op dinsdag 27 juni 2017 15:51 schreef Mutsaers__78 het volgende:
Verschrikkelijk. Veel en veel te zoet. Ik weiger altijd als het mij wordt aangeboden.
O ne? icindeki yag mi peynir mi belissiz.quote:Op dinsdag 27 juni 2017 11:20 schreef zarGon het volgende:
Ik kan overigens künefe van harte aanraden.
[ afbeelding ]
Alleen te koop bij restaurants (als dessert), want het moet vers gemaakt zijn (anders stolt de kaas).
Turkse voedsel diabetesvoedsel.
Yag?quote:Op dinsdag 27 juni 2017 19:49 schreef _--_ het volgende:
[..]
O ne? icindeki yag mi peynir mi belissiz.
yag = oliequote:
Osmanli Tulumbacisi (Zuidplein) kan ik ook aanraden voor zowel baklava als tulumba.quote:Op maandag 26 juni 2017 19:21 schreef zarGon het volgende:
Voor mensen omgeving Rotterdam die Turkse baklava willen kopen/uitproberen, kan ik Antep (zie antep.nl) van harte aanraden. Hoge(re) prijs dan bij bijvoorbeeld een bakkerij of zo, maar de kwaliteit is er dan ook naar. Heerlijk.
Verder: walnoten > pistache.
#teamwalnoten
Haha hoezo dat dan met die talen?quote:Op dinsdag 27 juni 2017 14:51 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Als ze aan je kunnen verdienen spreken Turken alle talen.. echt...
In Turkije kun je je ook redden met Duits of Nederlands.. binnen een straal van een paar meter is altijd wel iemand die het verstaat.. waar je ook bent..
Antepquote:Op maandag 26 juni 2017 19:21 schreef zarGon het volgende:
Voor mensen omgeving Rotterdam die Turkse baklava willen kopen/uitproberen, kan ik Antep (zie antep.nl) van harte aanraden. Hoge(re) prijs dan bij bijvoorbeeld een bakkerij of zo, maar de kwaliteit is er dan ook naar. Heerlijk.
Verder: walnoten > pistache.
#teamwalnoten
Heel veel lui hebben wel ergens familie of bekenden in die streken wonen en het zijn veel handelaars en mkb'ers.. tel daar het "ons kent ons" gehalte bij op en er is altijd wel iemand die je verstaat..quote:
Je kent kunefe niet???quote:Op dinsdag 27 juni 2017 19:49 schreef _--_ het volgende:
[..]
O ne? icindeki yag mi peynir mi belissiz.
Wat jij daar hebt is geen kunefe. De kaas die er in zit lijkt meer op kaas van diepvries pizza.quote:
Gewoon bij de lokale Griek hier.quote:Op maandag 26 juni 2017 20:31 schreef _--_ het volgende:
[..]
Mijn vriend. Jij hebt zojuist EKTE baklava gepost. Zoiets als op de foto vind je niet snel in nederland en dat is best jammer...
quote:Op donderdag 24 augustus 2017 13:07 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Gewoon bij de lokale Griek hier.
quote:Op donderdag 24 augustus 2017 13:00 schreef _--_ het volgende:
[..]
Wat jij daar hebt is geen kunefe. De kaas die er in zit lijkt meer op kaas van diepvries pizza.
Nouenquote:Op vrijdag 25 augustus 2017 07:56 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
[..]
En ik had de foto niet gepost.
Dat ziet er lekker uit.quote:Op dinsdag 27 juni 2017 11:20 schreef zarGon het volgende:
Ik kan overigens künefe van harte aanraden.
[ afbeelding ]
Alleen te koop bij restaurants (als dessert), want het moet vers gemaakt zijn (anders stolt de kaas).
Turkse voedsel diabetesvoedsel.
Siroop? Ik dacht dat het met honing werd bereid.quote:Op maandag 26 juni 2017 19:39 schreef _--_ het volgende:
[..]
Siroop...
Het is duidelijk dat het of lang geleden is dat je het hebt gehad of je hebt het van een nepturk gehad.
Traditioneel gezien wel, maar dat is natuurlijk vrij duur dus word siroop ook vaak gebruikt.quote:Op dinsdag 3 oktober 2017 11:12 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:
[..]
Siroop? Ik dacht dat het met honing werd bereid.
Oké, ik dacht hooguit een combinatie van honing en suikerwater maar honing wordt vaak helemaal niet gebruikt dus? Zit er in die siroop nog iets behalve suiker en water?quote:Op dinsdag 3 oktober 2017 11:13 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Traditioneel gezien wel, maar dat is natuurlijk vrij duur dus word siroop ook vaak gebruikt.
Griekenquote:Op dinsdag 3 oktober 2017 11:12 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:
[..]
Siroop? Ik dacht dat het met honing werd bereid.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |