abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
  donderdag 20 juli 2017 @ 08:17:58 #76
10524 ASSpirine
I say goodday
pi_172543266
registreer om deze reclame te verbergen
De letterlijke betekenis van de karakters van die steentjes (Chinees):
茶 - Thee
金 - Goud
石 - Steen
Ik delf het onderspit. Ik dolf het onderspit. Ik heb het onderspit gedolven. Ik heb Dolf ondergespoten.
Citaat Rik De Leeuw over wissel Robben "Ik zie toch TWEE benen!!!"
10C9H8O4
pi_172546091
quote:
0s.gif Op donderdag 20 juli 2017 06:55 schreef polariteit het volgende:

[..]

Als je van aapjes houdt, zeker jogokudani niet overslaan :)
De beste vriendin van mijn vriendin werkt daar tegenwoordig dus zijn daar idd langsgegaan met haar.
Op de terugweg ook nog een slang gezien en toen we in het dorp aangekomen waren hebben we nog een tempel bezocht en hier kwamen we toevallig ook nog wilde apen tegen. We waren ze van een afstand aan het bekijken en toen kwam er één ons aanvallen :+ moesten we keihard een trap naar beneden rennen en dat beest sprong gewoon op die bruggetjes waar we onderdoor renden.
Ben nu net in Kyoto in het hotel aangekomen.
Faka G
pi_172547675
quote:
1s.gif Op donderdag 20 juli 2017 11:25 schreef Atta-boy het volgende:

[..]

De beste vriendin van mijn vriendin werkt daar tegenwoordig dus zijn daar idd langsgegaan met haar.
Op de terugweg ook nog een slang gezien en toen we in het dorp aangekomen waren hebben we nog een tempel bezocht en hier kwamen we toevallig ook nog wilde apen tegen. We waren ze van een afstand aan het bekijken en toen kwam er één ons aanvallen :+ moesten we keihard een trap naar beneden rennen en dat beest sprong gewoon op die bruggetjes waar we onderdoor renden.
Ben nu net in Kyoto in het hotel aangekomen.
Is dat toevallig een plek waar meerdere Nederlanders werken die Japans kunnen spreken? :+
Dan ken ik namelijk haar ook haha :P Nagano en aapjes matchen al :P hehe

Enjoy Japan! Veel lekker eten in Kyoto, krijg alweer trek c_/

[ Bericht 4% gewijzigd door loonytik op 20-07-2017 12:53:33 ]
pi_172552594
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 20 juli 2017 12:46 schreef loonytik het volgende:

[..]

Is dat toevallig een plek waar meerdere Nederlanders werken die Japans kunnen spreken? :+
Dan ken ik namelijk haar ook haha :P Nagano en aapjes matchen al :P hehe

Enjoy Japan! Veel lekker eten in Kyoto, krijg alweer trek c_/
Ja! :D
Faka G
pi_172567199
Begin september 2 weken naar Japan, zin in!!

Wij hebben gekozen voor heenvlucht op Osaka en terug vanuit Tokyo, dit was veel goedkoper (tip dus!) en je hoeft geen JR pass te kopen want hebt maar één-richting nodig. Zodoende ook meer tijd over voor andere dingen dan reizen.

Maar een vraagje, wij willen graag een Kaiseki diner doen in Kyoto/Tokio om de Japanse Haute Cuisine te ervaren, heeft iemand een tip voor ons qua restaurant? Een Michelin-ster is geen pre maar een beetje betaalbaar mag wel.
Fingerspitzgefühl
pi_172567450
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 07:01 schreef ForumGek het volgende:
Maar een vraagje, wij willen graag een Kaiseki diner doen in Kyoto/Tokio om de Japanse Haute Cuisine te ervaren, heeft iemand een tip voor ons qua restaurant? Een Michelin-ster is geen pre maar een beetje betaalbaar mag wel.
Je kunt het beste een nachtje in een Ryokan blijven, daar zit het diner bij inbegrepen.

Seikoro Inn in Kyoto is wel een aanrader.
pi_172567614
registreer om deze reclame te verbergen
Ik heb verschillende keren 'heel goed' Japans gegeten, en dat is idd. haute cuisine, maar ook wel aan de prijs.

Van die zaken waarbij de vissen in een indoorvijver zwemmen, en door de kok met een schepnet worden opgevist. Drie minuten later ligt die vis dan op de tafel, waarbij het grootste deel als sashimi is gesneden. Ja, de rest beweegt nog.

In mijn eerste jaren hier heb ik eigenlijk alleen maar buiten de deur gegeten, vaak in goedkope (noedel)restaurants. Mijn ervaring is dat als je niet in een restaurant maar in een cafe gaat eten, waar je dus naar toe gaat om te drinken, dat je daar dan betere kost voorgeschoteld krijgt. Je bent dan wel wat meer kwijt, maar het eten is vaak smakelijker.

Na 2011 (aardbeving) zijn de kwaliteit en kwantiteit van het eten in restaurants trouwens hard achteruit gegaan. Men lijkt niet graag aan de prijs van een maaltijd te sleutelen - vaak krijg je dan ipv 2 aardappels er maar 1tje, maar misschien is dat iets specifiek voor onze streek.
pi_172567941
Ik moet zeggen dat we tot nu toe elke keer erg goed eten, ik zie weinig verschil post-aardbeving. We hebben nu een aantal vaste adressen, en als we op zoek zijn naar iets nieuws gebruikt mijn vrouw zo'n Japanse restaurant app. Onder de 4,5 (uit 5) ster gaan we niet.

Goed om te onthouden is dat, in tegenstelling tot Nederland, Japanse restaurants zich in het algemeen specialiseren in één type keuken: tempura, sushi, ramen, yakiniku etc. Het is dus altijd wel goed, omdat ze anders de tent net zo goed kunnen sluiten.

Voor een verscheidenheid aan gerechten kun je zoals Lyrebird zegt het beste naar een Izakaya gaan. Dit is meer een soort café waar ze naast drank allerlei hapjes serveren. Beetje te vergelijken met tapa's. Ook hier heb je overigens gespecialiseerde vis-Izakaya's.

Maar echt slecht heb ik in Japan nooit gegeten.
pi_172568959
Ringer hut is een mooi voorbeeld van een erg goedkoop restaurant dat je beter kunt mijden. En dan is er nog zo'n goedkope vreetschuur waar veel studenten komen, waar je 'Italiaans' kunt eten, maar dat is best wel ranzig. Ben even de naam kwijt. Verder eigenlijk alleen maar positieve ervaringen in het goedkope segment.

In de buurt hebben we meerdere kleine zaken die wat duurder zijn, maar dat is de extra investering niet waard.
pi_172569132
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 09:08 schreef Aurelius het volgende:
...en als we op zoek zijn naar iets nieuws gebruikt mijn vrouw zo'n Japanse restaurant app. Onder de 4,5 (uit 5) ster gaan we niet.
Welke app is dat? ;)
pi_172570069
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 10:26 schreef MikelenniuM het volgende:

[..]

Welke app is dat? ;)
Tabelog
https://tabelog.com/
  vrijdag 21 juli 2017 @ 11:21:56 #87
61661 Ang3l
The Right Kinda Wrong
pi_172570113
Dat ik nu pas op t idee kom eens te gaan kijken of er een japan topic is :')

10-28 Aug! *O*
Tokyo - Kyoto - Nara - Tokyo

Misschien Osaka, maar hoor verschillende verhalen of t de moeite waard is of niet.
L'Amour menaçant
Qui que tu sois, voici ton maître. Il l'est, le fût ou le doit être.
O+ Ang3l fantopic O+
pi_172570231
in een goede ryokan gaan slapen is wel een prima tip, als je lekker wilt eten, inderdaad.
vermijdt die zaken waar ze de halve geslachte vis op tafel zetten terwijl hij nog niet dood is. walgelijk. dit zegt ook niet per se iets over de kwaliteit van het eten. is meer voor mensen die kicken op freaky dingen. het heeft niets te maken met goed, traditioneel japans eten.
pi_172572154
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 08:12 schreef Aurelius het volgende:

[..]

Je kunt het beste een nachtje in een Ryokan blijven, daar zit het diner bij inbegrepen.

Seikoro Inn in Kyoto is wel een aanrader.
Een Ryokan serveert alleen niet perce Kaiseki ryori kan ook ander spul zijn. Meestal wel altijd erg lekker eten ja. In Kyushu in een ryokan een keer lokaal rundvlees op, even lichtelijk grillen en smullen maar :9~ Dan later in de avond doorrollen naar de buiten onsen[露天風呂」die bij je kamer hoort. Heerlijk zo Ryokan wel aardig aan de prijs ;(

quote:
1s.gif Op donderdag 20 juli 2017 16:28 schreef Atta-boy het volgende:

[..]

Ja! :D
Hehe klein wereldje soms :D

quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 11:27 schreef pokkerdepok het volgende:
in een goede ryokan gaan slapen is wel een prima tip, als je lekker wilt eten, inderdaad.
vermijdt die zaken waar ze de halve geslachte vis op tafel zetten terwijl hij nog niet dood is. walgelijk. dit zegt ook niet per se iets over de kwaliteit van het eten. is meer voor mensen die kicken op freaky dingen. het heeft niets te maken met goed, traditioneel japans eten.
Het is wel een Japanse culinaire techniek genaamd Ikizukuri (生き作り) :P De vis is ook niet altijd levend maar lijkt wel altijd levend. Door spiertrekkingen die gebeuren na een dood handig te gebruiken. Makkelijkste voorbeeld is wel een inktvis + soja saus:
Het is wel een beetje meer showvoedsel dan kwaliteitsvoedsel daar ben ik het wel mee eens ja :P

Tabelog is verder een zeer mooi site ja :P Onder de 4,5 (uit 5) ster gaan we niet. Vind ik persoonlijk wel erg streng xD Ook bij zat lekkere plekken gegeten die maar 3 sterren hadden, mjah met 4.5 kan je dan helemaal al niet misgaan.
Verder kan het idd bijna nooit misgaan met een restaurant in Japan. Heb nog nooit ergens zo smerig gegeten dat ik weg ben gegaan. In Kyoto heb je ook een goedkope all you can eat en all you can drink yakiniku voor 2000 yen super goedkoop en lekker meerdere keren mijn buikje rondgegeten toen ik op uitwisseling was in Kyoto :D Izakayas zijn geweldig ja ;( Wil ze ook hebben hier in NL ;(
pi_172573611
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 13:03 schreef loonytik het volgende:
Een Ryokan serveert alleen niet perce Kaiseki ryori kan ook ander spul zijn. Meestal wel altijd erg lekker eten ja. In Kyushu in een ryokan een keer lokaal rundvlees op, even lichtelijk grillen en smullen maar :9~ Dan later in de avond doorrollen naar de buiten onsen[露天風呂」die bij je kamer hoort. Heerlijk zo Ryokan wel aardig aan de prijs ;(
Ze hebben vaak verschillende meal plans waarbij je kunt aangeven in welke mate de locale specialiteit onderdeel uitmaakt van de maaltijd.

Ryokans zijn prijzig, maar als je in acht neemt dat je er twee heerlijke maaltijden bij krijg (ontbijt en diner), geweldige service, onbeperkte spa faciliteiten, een traditionele Japanse tatamikamer en ze ook nog vaak op geweldige locaties gelegen zijn, vind ik ze het geld meer dan waard. Wij combineren in een trip vaak 2-3 ryokans met goedkope business hotels of minchiku's. Ben je gemiddeld hetzelfde kwijt als middenklasse hotels.

quote:
Het is wel een Japanse culinaire techniek genaamd Ikizukuri (生き作り) :P De vis is ook niet altijd levend maar lijkt wel altijd levend. Door spiertrekkingen die gebeuren na een dood handig te gebruiken. Makkelijkste voorbeeld is wel een inktvis + soja saus:
Het is wel een beetje meer showvoedsel dan kwaliteitsvoedsel daar ben ik het wel mee eens ja :P
Geen fan van. Paar keer gehad. Sowieso is pasgedode vis vaak een stuk smaaklozer dan bevroren vis.

quote:
Verder kan het idd bijna nooit misgaan met een restaurant in Japan. Heb nog nooit ergens zo smerig gegeten dat ik weg ben gegaan. In Kyoto heb je ook een goedkope all you can eat en all you can drink yakiniku voor 2000 yen super goedkoop en lekker meerdere keren mijn buikje rondgegeten toen ik op uitwisseling was in Kyoto :D Izakayas zijn geweldig ja ;( Wil ze ook hebben hier in NL ;(
Sommige ketens zijn ook best goed. Maar daar ga ik meestal voor een donut, curry bread of hamburger naartoe. :D
pi_172573879
Ik vroeg me dit toevallig al een tijdje af. Tot nu toe zochten wij steeds op Google. Maar dat is er natuurlijk op gezet door toeristen want geen kanji. Dus waren er vaak meer Europeanen dan Japanners die denk ik hetzelfde gezocht hadden als wij. Die app is dus wel heel handig.
Weet er trouwens iemand een goed restaurant waar je fugu kan eten? Dat staat nog op m'n bucket list.

Die dierenwinkels zijn btw zo lief O+ maar tegelijkertijd zo zielig
Faka G
pi_172576935
in osaka- dotombori zitten veel fugu restaurantjes. zelf nooit gedaan. vast wel spannend.

en die bewegend ogezette vissen, bewegende inktvis (soms hele, soms hakken ze gewoon de tentakels af en gooien ze ze nog even terug in de tank tot de volgende bestelling...)... je moet het een beetje zien als curry restaurants, waar je achterlijk hete curry kan eten, of gigantische porties. raar en extreem eten is een hobbie van sommige japanners. ik heb wel eens ramen met houtskool gegeten in tokyo. niet te vreten was het, maar wel helemaal zwart. en vast weer 2 jaar dichterbij je dood, maar goed....
trouwens, het is niet altijd alleen maar spiertrekkingen na de dood. ik heb wel eens een flimpje gezien uit japan, waar de vis een beetje gefileert werd, en daarna op een stokkie naast het bord sashimi gezet werd. nog levend.
verder, in japan doen ze dit soort dingen als vermaak, maar in bv. hongkong en taiwan zie je dit soort dingen vaak op demarkten, en niet in het restaurant. opengesneden vissen , met opengelegt kloppend hart, om te laten zien hoe vers te is. behoorlijk shocking vond ik dat soort dingen.
in taiwan op een markt had je een slangenrestaurantje, waar de kok de bestelde slan zn kop afbeet nadat ie hem leven had gevilt...

van mij hoeft dat allemaal niet. beetje respect voor dieren is wel leuk.
  vrijdag 21 juli 2017 @ 16:44:55 #93
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_172577292
In Osaka bij Shinsekai zitten er ook veel.
Haters everywhere but I don't really care.
  vrijdag 21 juli 2017 @ 17:40:48 #94
233102 cherrycoke
IT'S OVER NINE THOUSAAAND
pi_172578363
san, sama, kun en nog meer, kan iemand mij uitleggen wanneer het gebruikelijk is om iemand zo te noemen?
Power comes in response to a need, not a desire. You have to create that need.
pi_172589937
quote:
14s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 17:40 schreef cherrycoke het volgende:
san, sama, kun en nog meer, kan iemand mij uitleggen wanneer het gebruikelijk is om iemand zo te noemen?
Cherrycoke-san, zo word je door je collega's en buren aangesproken. Het betekent Mr/Mrs Cherrycoke.

Lyrebird-sama, zo word ik in een winkel aangesproken. Lyrebird-klant zeg maar.

Cherrycoke-kun vind ik zelf wat lastiger om te gebruiken. Heel delicaat, is mijn eigen ervaring, en ook iets wat de Japanse maatschappij onnodig ingewikkeld maakt.

Ik hoor het hier vaak gebruikt worden tegen de studenten. Het wordt dan volgens mij gebruikt om aan te geven dat ze jonger zijn. Een jonge versie van san. Mijn indruk is dat je met kun lager gerankt staat. Het komt bij mij wat onsympathiek over.
  zaterdag 22 juli 2017 @ 03:36:41 #96
10524 ASSpirine
I say goodday
pi_172590087
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 11:19 schreef Aurelius het volgende:

[..]

Tabelog
https://tabelog.com/
Heb ik toen ook gebruikt. Schoonbroer gaat regelmatig naar Japan en kan zeer goed Japans spreken.

Wat ik vooral heb gemerkt is dat je amper scores vind boven de 4 op tabelog. Heb enorm lekker gegeten in restaurants met een score van "slechts" 3,7 bijvoorbeeld. En niet alleen de goedkoper maar ook duurdere restaurants.
Ik delf het onderspit. Ik dolf het onderspit. Ik heb het onderspit gedolven. Ik heb Dolf ondergespoten.
Citaat Rik De Leeuw over wissel Robben "Ik zie toch TWEE benen!!!"
10C9H8O4
  zaterdag 22 juli 2017 @ 04:06:15 #97
233102 cherrycoke
IT'S OVER NINE THOUSAAAND
pi_172590142
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 02:48 schreef Lyrebird het volgende:

[..]

Cherrycoke-san, zo word je door je collega's en buren aangesproken. Het betekent Mr/Mrs Cherrycoke.

Lyrebird-sama, zo word ik in een winkel aangesproken. Lyrebird-klant zeg maar.

Cherrycoke-kun vind ik zelf wat lastiger om te gebruiken. Heel delicaat, is mijn eigen ervaring, en ook iets wat de Japanse maatschappij onnodig ingewikkeld maakt.

Ik hoor het hier vaak gebruikt worden tegen de studenten. Het wordt dan volgens mij gebruikt om aan te geven dat ze jonger zijn. Een jonge versie van san. Mijn indruk is dat je met kun lager gerankt staat. Het komt bij mij wat onsympathiek over.
Dank u
Power comes in response to a need, not a desire. You have to create that need.
pi_172597076
quote:
14s.gif Op zaterdag 22 juli 2017 04:06 schreef cherrycoke het volgende:

[..]

Dank u
Nog een paar aanvullingen

~sama
kan je ook gebruiken voor mensen waar je zeer veel respect voor hebt/naar opkijkt.
Wordt ook gebruikt voor god(en).
Wordt ook veel gebruikt in mail/brief verkeer. (hier heeft het wat minder waarde, maar meer standaard werk lijkt het mij soms. Ik krijg ook genoeg mails van mensen die hoger in "rang" staan dan ik waar ik alsnog met ~sama wordt aangesproken zonder dat ik een klant ben, en ik ben ook niet super speciaal ofzo :P )

~kun
Van een ouder iemand naar een jonger vooral mannelijk iemand. Vaak wordt het op scholen gebruikt van leraren->mannelijke leerling. Toont ook verschil van "rang" aan. Wordt ook gebruikt soms in bedrijven van een ouder iemand hoger in rang/functie naar een jonger mannelijk iemand.
Ook word het soms gebruikt door familieleden naar jongere familieleden. Japanners houden er behoorlijk van om nicknames te verzinnen en namen korter te maken.
Bijv. Ikumi -> Ikkun(lees als I (kleine pauze) kun) hier is minder sprake van dat rang verschil, maar meer sprake van een familieband.

~chan
Beetje de vrouwelijke variant van ~kun. Maar ~chan kan je net iets meer.
Van een ouder iemand naar een jonger vooral vrouwelijk iemand. Vaak wordt het op scholen gebruikt van leraren->vrouwelijke leerling. Wordt ook gebruikt soms in bedrijven van een ouder iemand een jonger vrouwelijk iemand. ~chan heeft een beetje iets van schattig. Wordt ook gebruikt voor goede (voornamelijk) vrouwelijke vrienden leeftijd maakt hier niet veel meer uit. Wordt ook gebruikt om namen in te korten en er ~chan erachter te plakken nogmaals Japanners houden hier van :P Wordt dan gebruikt om vriendschap aan te tonen. Wordt soms ook op mannen gebruikt voor een nickname, maar ik vind dat persoonlijk toch iets kleinerend hebben :P
Word ook net zoals ~kun gebruikt door familieleden naar een jonger meestal vrouwelijk familielid.
Ook word het gebruikt door (jonge) kinderen voor hun eigen vader,moeder,opa,oma. Vader-chan, moeder-chan etc.

bonus:
~tan
word soms gebruikt door zeer jonge kinderen omdat ze lastig ~chan kunnen uitspreken wordt het ~tan heeft iets schattigs.

Verder heb je nog wel een paar achtervoegsels maar die worden voornamelijk in schrift gebruikt of kom je nauwelijks meer tegen :P

quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 13:59 schreef Aurelius het volgende:

[..]

Ze hebben vaak verschillende meal plans waarbij je kunt aangeven in welke mate de locale specialiteit onderdeel uitmaakt van de maaltijd.

Ryokans zijn prijzig, maar als je in acht neemt dat je er twee heerlijke maaltijden bij krijg (ontbijt en diner), geweldige service, onbeperkte spa faciliteiten, een traditionele Japanse tatamikamer en ze ook nog vaak op geweldige locaties gelegen zijn, vind ik ze het geld meer dan waard. Wij combineren in een trip vaak 2-3 ryokans met goedkope business hotels of minchiku's. Ben je gemiddeld hetzelfde kwijt als middenklasse hotels.

Idd helemaal gelijk hoor.Vraagje wat voor andere gasten kom jij meestal in Ryokans? Ik meestal alleen oude omatjes :D Opzich ook altijd wel grappig. Ligt wss ook aan het feit dat ik meestal in de middle of nowhere zit op het platteland.
pi_172602020
Heel erg bedankt voor de tips! Gaan we zeker wat aan hebben, en die Ryokan in Kyoto gaan we ook boeken! Inderdaad niet goedkoop +-53.000yen, maar de ervaring en wat er allemaal bij zit het geld wel waard (hoop ik!) :)
Fingerspitzgefühl
pi_172612182
Is dat per nacht? Dat is niet niks idd. Maar lijkt me wel een ervaring om nooit te vergeten.
Wil dat volgende keer graag doen
Faka G
abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')