abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_174940176
quote:
0s.gif Op woensdag 8 november 2017 11:18 schreef bloempje-moi het volgende:

[..]

:D Ik zal er eens op letten. Ik vind ze over het algemeen vrij relaxed, maar het kan zijn dat ze een act opvoeren aangezien mijn vuilnis behoorlijk netjes opgeruimd is en ze alleen rondom mijn planten hangen. Nu zijn mijn planten uitermate tof, dus ik snap dat dat voor ieder vliegje the place to be zou moeten zijn.
Wat gebruik jij? Toevallig ervaring met seramis? Mijn moeder heeft haar dracaena's instaan, maar ik wil ze eigenlijk overzetten in grond. Ben alleen bang dat ze dat niet overleven.

Spiritus staat op het lijstje voor vandaag.
Goed zo! Een beetje de schoneschijn ophouden! Aanpakken die biggen! Gewoon zorgen dat ze niets te eten krijgen, niet kunnen paren en als het even kan de toegang tot de bankrekening ontzeggen! Dan wordt de ware aard snel getoond! Althans, dat zie ik in mijn kennissenkring gebeuren. Geen idee of dit verder te extrapoleren valt op insecten en het is msschien ook iets meer voor R&P van het insectenforum (bestaat dat eigenlijk?).

Edit: Yup.

---

Ik maak gebruik van een materiaal (really Strato? Ja really ... ) dat (met grote zekerheid) kwa werking gelijkwaardig is aan Seramis (diatomaceous earth [DE]). Behalve dan dat Seramis 25e per 20kg kost en dit materiaal 5e per 20kg. Daarbij kan je het gewoon opvissen bij de Dekamarkt. Bijgemengd met dit materiaal gebruik ik grind en boomschors. Boomschorns gebruik ik enkel in grotere potten (+/- 10L). De DE en het grind wordt gespoeld en gezeefd op 2mm - 5mm, het boomschors op 6mm - 15mm. Ik heb over dit substraat ooit een weekend mijn hersenen laten kraken en per ongeluk tot wetenschap verheven. :@ Het werkt fantastisch, maar luistert nauw en is erg bewerkelijk. Zeven is noodzakelijk, met zomaar wat spullen bij elkaar gooien ga je het niet redden. In tegenstelling tot Seramis - waarbij aangeraden wordt om de kluit in Seramis te plaatsen - maak ik helemaal geen gebruik meer van grond. De wortels groeien volledig in dit substraat.

Een lijstje met info dat ik in dit topic uit mijn toetsenbord heb laten glippen:
Waarom potgrond tijdelijk houdbaar is
Veelvoorkomende problemen met potgrond
Waarom potgrond ongemerkt je plant vermoord

Voorbeeld: Kleikorrels + grind.


Voorbeeld: Kleikorrels + grind + boomschors. Oude foto van een test. Materialen zijn hier nog net even te groot. Sindsdien heb ik een mooie zeef gekocht.


[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 08-11-2017 12:58:15 ]
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')