abonnement Unibet Coolblue
pi_171949579
Ik heb al enkele maanden last van mijn linker voet. Een blessure onder mijn hiel die opspeelt als ik hardgelopen heb en waar ik de volgende ochtend extreem veel last van heb en het gaat ook niet over,

Ik heb enkele weken geleden voor het eerst een fysio afspraak gemaakt om de oorzaak te achterhalen. Echter de reactie van de fysio therapeute leek te zijn dat mijn symptomen compleet onverklaarbaar waren en we hebben nu al 3 consults gewijd aan het achterhalen van het probleem zonder dat we iets wijzer zijn geworden.

Dus vandaar dat ik ben overgegaan op zelf diagnose via google (Ben hier zelf geen fan van, om redenen die ook duidelijk hier of FOK genoemd worden). En in minder dan 5 minuten ben ik er achter dat ik een sterke match heb met de symptomen en oorzaken van peesplaatontsteking (de meest voorkomende oorzaak van pijn in de hiel).

Ik zit nu dus met twee vragen:

Allereerst: Hoe competent is mijn fysio therapeute als ze deze conclusie na 3 consults nog niet getrokken heeft.

Ten tweede: Zijn er mensen hier met ervaring met deze aandoening en wat de beste remedie hier tegen is (directe pijnverlichting, zorgen dat het niet opspeelt als ik weer ga rennen maar ook lange termijn er vanaf komen)? Dit laatste lijkt niet zo makkelijk vindbaar te zijn op google.
pi_171951181
Wellicht is er een heel goede reden om deze diagnose juist niet te stellen. Vraag het de fysio. Daarnaast: weet je zeker dat je wilt gaan dokteren met adviezen van FOK!-ers? Ga terug naar de huisarts.
pi_171951666
quote:
0s.gif Op zondag 25 juni 2017 22:31 schreef Queller het volgende:
Wellicht is er een heel goede reden om deze diagnose juist niet te stellen. Vraag het de fysio. Daarnaast: weet je zeker dat je wilt gaan dokteren met adviezen van FOK!-ers? Ga terug naar de huisarts.
De fysio therapeut keek in eerste instantie naar hielspoor en was de laatste consulten gefocust op de littekens op mijn kuiten vanwege een achillespees operatie uit 2001 en op veel zittend werk. Ik kreeg van haar het idee dat ze in het duister tast en dat mijn symptomen niet consistent zijn met bekende medische aandoeningen, maar ik het kost mij 5 minuten googelen om een veel voorkomend kwaaltje te vinden dat qua symptomen en oorzaken sterk lijkt op mijn blessure. Dan vind ik het op z'n minst vreemd dat dit niet genoemd is.

Zoals aangegeven heb ik ook al meerdere consulten gehad bij een medisch professional, maar zonder vruchtbaar resultaat, dus advies via internet heeft duidelijk niet mijn voorkeur. Echter ben ik er wel van overtuigt dat bij eenvoudige, veel voorkomende kwaaltjes advies van internet wel degelijk een goede bron kan zijn en bovendien is dit veel sneller dan fysio (Ben al 4 weken verder maar nog niets wijzer).

Voor de duidelijkheid, ik vraag hier niet om een diagnose, ik vraag hier om ervaringen van anderen die hier last van hebben gehad.
pi_171951965
Ze keek in eerste instantie naar hielspoor. Dat is een peesplaat ontsteking. Dus lijkt me dat ze hier wel naar gekeken heeft.
Schijnt met shockwave wel goede resultaten te hebben, moet je alleen wel weten of die diagnose kloppend is.
Faka G
  Moderator / Miss SHO zondag 25 juni 2017 @ 23:01:12 #5
22592 crew  Ole
pi_171952104
Fysio is hier niet in gespecialiseerd. Terug naar huisarts
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_171967550
quote:
0s.gif Op zondag 25 juni 2017 23:01 schreef Ole het volgende:
Fysio is hier niet in gespecialiseerd. Terug naar huisarts
Een fysiotherapeut is hier meer in geschoold dan een huisarts
Faka G
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')