abonnement Unibet Coolblue
pi_171896771
quote:
Opinie Nausicaa Marbe

Hoe anders dan met afkeer kun je het kat en muis-spel zien dat Alexander Pechtold met de ChristenUnie speelt? Nu hij noodgedwongen alsnog met ze in discussie moet, begint hij aan die klus met aversie op het smoelwerk. Alsof hem geen blaam treft, alsof híj het slachtoffer is van politieke manipulatie, alsof hij de ChristenUnie een hele gunst bewijst door te komen opdagen. De kunst van de omdraaiing: vintage Pechtold.

Onwillig stond hij de door hemzelf opgetrommelde pers voor de rijsttafel met Gert-Jan Segers te woord. Nee, néé, het was geen verzoening. Nee, geen excuuseten, néé. Met een gestrekt neen ging hij naar binnen. Na afloop draafde hij weg toen hij de camera’s die hij zelf besteld had, zag naderen. Missie voltooid. De gekwelde politicus die met enorme tegenzin een daad van vaderlandsliefde verrichtte, praten met die onwenselijke christenen, was in beeld vereeuwigd. Geen aardig gebaar kon er vanaf. In alles moest de D66-voorman uitstralen dat zijn partij zich verre hield van die ’gristenen’ met hun conservatieve moraal. D66, uw progressieve garantie tegen religieuze orthodoxie.

Wie zou daar intrappen? D66 gebruikt religie als dat van pas komt. Zo herinner ik me nog een opiniestuk van alweer lang geleden waarin Pechtold het islamitisch onderwijs verdedigde: als ware weg tot integratie en emancipatie… Pechtold kán inmiddels van mening veranderd zijn, maar wat doet een mening er eigenlijk voor hem toe? Tussen zijn knieval voor de islam destijds en zijn theatrale besmettingsvrees voor het christendom nu, zie ik het slijmspoor van een opportunist die niet uit overtuiging, maar uit berekening religies bejubelt of besmeurt.

Ook zijn partijgenoten blieven meer islam. Een paar gevallen. De ramadan was nauwelijks begonnen, of D66 Helmond snelde naar de moskee om onder het tenenkrommende motto ’geen woorden, maar dadels’ de palmvrucht voor het vastenbreken uit te delen. Zag ik D66 ooit met eieren de paasvierders tegemoetkomen of met matzes voor de Pesach uitrukken? Dacht het niet. Hun religieuze affiliatie is selectief. En provocatief gericht tegen de PVV. Ook D66 Amsterdam weet zich verzekerd van islamtoeristen. Stadsdeelvoorzitter Gerolf Bouwmeester, jaarlijkse iftarbezoeker, ging verbindend eten en preken in de Taqwamoskee waar onlangs drie terrorismeverheerlijkers hem voorgingen als keynote speaker. Vorig jaar riep hij in de Badr-moskee dat de halalhypotheek er moest komen.

Dan locoburgemeester Kasja Ollongren. In haar laatste kersttoespraak (gericht tegen Wilders) beloofde ze plechtig dat D66 de Amsterdamse verdraagzaamheid zou verdedigen. Nooit zou de hoofdstad moskeeën sluiten. ’Wij gaan hier geen mensen ontslaan, omdat hun mening ons niet bevalt. Wij zijn Amsterdam!’ galmde ze. Maar toen in De Balie tijdens een islamdebat onwelgevallige meningen weerklonken, vergat Ollongren prompt haar ’Amsterdam!’ en riep ze dat die uitspraken strafbaar waren. Nee, wij van D66 gaan geen mensen ontslaan, wij geven ze liever aan. Tot zover de verradersmentaliteit van deze hypocriete liberalen: ze zijn in staat om op dezelfde dag bij salafisten te iftarren én De Balie te sluiten.

Omdat de hoofddoek levensbeschouwelijk zo goed met D66 botert, kondigde Ollongren onlangs aan dat onderzoek nodig is naar de politiehoofddoek: die mag er komen, voor de diversiteit. Conservatieve symbolen en vrouwonvriendelijke religieuze gebruiken zijn voor D66 enkel storend in beginselverklaringen van christelijke partijen, maar ze mogen wél in de islamitische orthodoxie die D66 misplaatst als ’diversiteit’ promoot.

Arme Gert-Jan Segers: voor zover zijn geloof tot diversiteit wordt gerekend, dan zeker een ongewenste. Diversiteit waarbij Alexander een vies gezicht kan trekken.

Pechtold is zelf het probleem. Ja, deze keizer van de liberale tolerantie, de seculiere trots der natie, de bevroeder van het voltooide leven en de automatische nationalisatie van donororganen. De Don Quichot die in naam van progressieve principes de ChristenUnie de bons gaf. Is hij kort van geheugen? Dat kan. Wij zijn het niet. Wat zei Pechtold ook alweer de avond van de verkiezingen op tv? Dat hij bereid was met Denk te formeren. U leest het goed. De lange islamistische arm van Erdogan behaagt hem meer dan de beschaving van Gert-Jan Segers. In naam van de democratie, vond hij: ’Want ik vind het jammer dat een partij met drie zetels een isolatiepositie inneemt, dus wat dat betreft moeten we morgen maar kijken wat allemaal optelt tot zesenzeventig zetels.’ Kuzu en Özturk, bedreigers van collega-Kamerleden, bashers van vrouwen in hun oude PvdA-fractie, uitkrijsers van ’Allah zal je treffen’ en ontkenners van de Armeense genocide – helemaal Pechtolds pakkie-an.

Die Alexander. Dat hij Segers zo onfatsoenlijk afwees, heeft niks met inhoud te maken. Wel met zijn overtuiging dat het bon ton is christenen te schofferen. Omdat het kan. Omdat die toch de andere wang toekeren en een tolerantie tonen waar de zelfverklaarde heiligen van D66 van kunnen leren. Tja, D66. Van de vrijhaven van weleer voor ruimdenkende voorstanders van zinnige vernieuwing rest een gezelligheidsvereniging voor lege snoevers. Geen idee of het duurzaam aan raakt tussen D66 en de ChristenUnie. Maar als Segers en Pechtold samen op de televisie komen, zien we een integere christelijke staatsman naast een kronkelende charlatan voorbij zijn politieke houdbaarheidsdatum.

bron
Spijker. Kop. Raak. _O_

Deze column benoemt feilloos de hypocrisie van de hedendaagse progressief linkse politiek. In het kader van diversiteit en de afkeer jegens het 'populisme' is men steeds meer de islam gaan omarmen. Een religie waarvan de fundamenten doordrenkt zijn met haat en intolerantie, waarvan de waarden volledig haaks staan op het liberale gedachtengoed en waarvan de politieke ideologie gezien moet worden als een facistische stroming. Dat terwijl men juist wel zeer kritisch is over de christelijke waarden (met name als het gaat over medisch ethische thema's waar niemand op zit te wachten). Het is een schril contrast en ook typerend voor het opportunisme van D66.
pi_171896975
Zowel TS als schrijver dezes begrijpen niet dat er een onontkenbare ontwikkeling en behoefte in de maatschappij is, die je niet kunt negeren, ook al past deze niet in de traditie van ons land. Dat je als partij daarin meegaat is totaal iets anders dan samen met een partij die wil regeren vanuit overtuigingen die botsen met een seculiere partij als D66 een kabinet vormen. Als het de MoslimUnie betrof hadden dezelfde bezwaren parten gespeeld als het puntje bij het paaltje kwam.

Maar goed, voor nuance is wellicht een zeker niveau van begrip van politiek en maatschappij nodig en dit vodje is makkelijker scoren.

Los daarvan is D66 mijns inziens doof voor bepaalden problematiek, maar niet zo doof als GroenLinks.

[ Bericht 4% gewijzigd door Alan_Bastard op 24-06-2017 06:35:59 ]
Grootverdiener die ook de kleintjes Est.
pi_171896983
D66 omarmt/verwerpt de islam hetzelfde als het christendom. Ook als een Telegraaf-columnist graag anders gelooft.

Waar komt die illusie trouwens vandaan? Waarom wil een zekere groep dat soort onzin zo graag geloven?
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 vrijdag 23 juni 2017 @ 21:22:35 #4
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_171897042
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 juni 2017 21:21 schreef Jigzoz het volgende:
D66 omarmt/verwerpt de islam hetzelfde als het christendom. Ook als een Telegraaf-columnist graag anders gelooft.

Waar komt die illusie trouwens vandaan? Waarom wil een zekere groep dat soort onzin zo graag geloven?
Omdat het gemakkelijk is om zomaar ergens de schuld te leggen zonder erbij na te hoeven denken.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_171897066
Ik mis de aanhalingstekens in/om de TT.
dag
pi_171897098
Maar goed, een zekere vijandigheid vanuit een platrechts-conservatief pulpblad is wel te verwachten wanneer het over een conservatieve partij naast een progressieve partij gaat.
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 vrijdag 23 juni 2017 @ 21:25:24 #7
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_171897149
quote:
4s.gif Op vrijdag 23 juni 2017 21:23 schreef Peter het volgende:
Ik mis de aanhalingstekens in/om de TT.
Goeie. Aangepast.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_171897305
Dat stukje van Pechtold en Denk was ik helemaal vergeten. Ik zou willen dat een journalist om opheldering vraagt waarom hij wel met Denk wil formeren maar de ChristenUnie op afstand houd.
pi_171897368
Vreemd stuk. Ik vind Pechtold ondertussen ook een beetje een vervelend mannetje maar dezelfde punten waar hij bij christenunie over valt zullen hem net zo goed breken als dat het eventueel bij moslimpartij zou gebeuren. Christenen en moslims zijn toch een pot nat, wat dat betreft.
Conscience do cost.
pi_171933059
Genoten van dit artikel. Echt de spijker op z'n kop. _O_
  zondag 25 juni 2017 @ 13:58:48 #11
467293 Ijskonijn2017
Ben geen angsthaas
pi_171933451
Dat is allemaal angst. Pure angst voor de islam. Mannetje Pechtold is net als de andere knuffelaars doodsbang. Van het Christendom heb je niks te vrezen en die kan je zonder gevaar voor eigen leven bekritiseren en aanvallen. Maar zodra er echte koppensnellers achter je aan komen en je echt beveiliging nodig hebt is lol er af voor Pechtold. Dan maar liever buigen en slijmen. Dat is makkelijker.
  zondag 25 juni 2017 @ 16:53:33 #12
3542 Gia
User under construction
pi_171939486
quote:
begint hij aan die klus met aversie op het smoelwerk.
Het erge is dat je dat vuige smoelwerk ook nog zo voor je ziet.
Bah, misselijk mannetje.
  zondag 25 juni 2017 @ 17:20:42 #13
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_171940508
Ach D66 is gewoon net als de PVV een populistische partij.
There is only one religion
pi_171940604
quote:
0s.gif Op zondag 25 juni 2017 17:20 schreef Dance99Vv het volgende:
Ach D66 is gewoon net als de PVV een populistische partij.
Precies, ze preken voor eigen parochie, lees beurs.
pi_171940813
Ik had hier ook een topic over.

POL / Waarom basht Pechtold de ChristenUnie?

Helaas verbaggerd door de usual suspects en gesloten.



Hoe rijm je dit met het bashen van christenen?
standaarddrinker
  zondag 25 juni 2017 @ 17:40:07 #16
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_171941081
Zowel TS als de schrijver lijken niet te weten dat lokale afdelingen van politieke partijen af kunnen wijken van hun moederpartij...
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
  Moderator zondag 25 juni 2017 @ 17:44:06 #17
54278 crew  Tijger_m
42
pi_171941216
quote:
14s.gif Op zondag 25 juni 2017 17:40 schreef Fir3fly het volgende:
Zowel TS als de schrijver lijken niet te weten dat lokale afdelingen van politieke partijen af kunnen wijken van hun moederpartij...
We moeten vooral boos zijn en schoppen. Wist je dat nog niet? En dan vooral tegen "progressief links" D'66. De domheid ten top.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_171941248
Pechtold zei zelf ook dat hij desnoods wel met DENK samen wil werken. DENK boven de CU verkiezen. :')
standaarddrinker
  zondag 25 juni 2017 @ 17:45:48 #19
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_171941270
quote:
0s.gif Op zondag 25 juni 2017 17:44 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

We moeten vooral boos zijn en schoppen. Wist je dat nog niet? En dan vooral tegen "progressief links" D'66. De domheid ten top.
Nou lijkt die afdeling Helmond wel volledig de weg kwijt, dat dan wel :').
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
  Moderator zondag 25 juni 2017 @ 17:51:12 #20
54278 crew  Tijger_m
42
pi_171941445
quote:
14s.gif Op zondag 25 juni 2017 17:45 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

Nou lijkt die afdeling Helmond wel volledig de weg kwijt, dat dan wel :').
Omdat ze in gesprek gaan en met dadels op bezoek gaan? Wat prefereer jij dan dat ze meebrengen?
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_171941623
Ik denk niet dat het berekenend is maar eerder een ziekte die heerst onder 'progressieven'. Je ziet het ook bij figuren als Klaver die over vrijheid praten maar wel barbaren binnenhalen.
  zondag 25 juni 2017 @ 17:58:14 #22
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_171941678
quote:
0s.gif Op zondag 25 juni 2017 17:51 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Omdat ze in gesprek gaan en met dadels op bezoek gaan?
Neen.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
  Moderator zondag 25 juni 2017 @ 17:58:47 #23
54278 crew  Tijger_m
42
pi_171941695
quote:
14s.gif Op zondag 25 juni 2017 17:58 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

Neen.
Dan begrijp ik je punt niet zo goed.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
  zondag 25 juni 2017 @ 18:00:09 #24
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_171941730
quote:
0s.gif Op zondag 25 juni 2017 17:58 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Dan begrijp ik je punt niet zo goed.
'inclusie'.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
pi_171941752
quote:
0s.gif Op zondag 25 juni 2017 13:58 schreef Ijskonijn2017 het volgende:
Dat is allemaal angst. Pure angst voor de islam. Mannetje Pechtold is net als de andere knuffelaars doodsbang. Van het Christendom heb je niks te vrezen en die kan je zonder gevaar voor eigen leven bekritiseren en aanvallen. Maar zodra er echte koppensnellers achter je aan komen en je echt beveiliging nodig hebt is lol er af voor Pechtold. Dan maar liever buigen en slijmen. Dat is makkelijker.
als je het ziet als onderdeel van toxische vrouwelijkheid, dan kan je het ook zien als meer dan laaghangend fruit; namelijk een stiekeme fascinatie voor mannen die geweld niet schuwen maar juist opzoeken en een oplopende aversie tegen mannen die niet dat voorbeeld volgen.
..///
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')