abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_171864925
De vele Syrische vluchtelingen in Libanon konden aanvankelijk rekenen op steun van de bevolking daar. Maar naarmate hun verblijf permanente vormen aanneemt, groeit de ergernis.

Als ze de telefoon opneemt, begint Tanya Derkaina zich meteen te verontschuldigen. "Sorry dat ik niet geantwoord heb op je mail. Maar ik kan het niet opbrengen", zegt de Libanese vrouw die in Beiroet in de marketing werkt. "Voor de Syrische vluchtelingen hier wordt het slechter en slechter. Het grijpt me te veel aan. Ik wil er niet meer over praten."

Vorig jaar vertelde ze nog uitgebreid over de kleding en lakens die ze naar vluchtelingen bracht, samen met haar familie. Over de solidariteit die veel Libanezen voelen met de Syriėrs. Vaak hebben ze immers hetzelfde bloed, en sommigen moesten zelf op de vlucht slaan tijdens de bloedige oorlog die Libanon tussen 1975 en 1990 verscheurde. Derkaina zag dat de situatie door de enorme aantallen vluchtelingen moeilijk was, maar toonde toch een zeker optimisme. Dat is ze een jaar later helemaal kwijt. "Ik ben er verdrietig over. Gedeprimeerd. Ik ga echt ophangen nu."

Bijverdienen:

De omvang van het probleem is nauwelijks veranderd. Nog steeds herbergt Libanon zeker anderhalf miljoen vluchtelingen uit buurland Syriė, die een veilig heenkomen zochten nadat daar in 2011 de oorlog uitbrak.

Maar hoe langer de vluchtelingen blijven, hoe meer ze met de nek worden aangekeken. "Het wordt erger en erger. Ze behandelen ons als insecten", zegt vluchteling Hamed, die niet met zijn achternaam in de krant wil. De magere man van 29 leunt tegen een muur in Hamra, een wijk in het centrum van Beiroet waar veel vluchtelingen terecht zijn gekomen. Hamed vluchtte vijf jaar geleden uit Deir al-Zor, een stad in Oost-Syriė die nu in handen van president Assad, maar regelmatig onder vuur ligt van Islamitische Staat. Hij deelt in Hamra een appartement met nog acht anderen. "Werken mag ik niet. Ik was bijna klaar met mijn opleiding als kunstschilder, maar daar heb ik hier niks aan." Hamed doet een paar keer per week boodschappen voor een ouder Libanees echtpaar. Ook masseert hij ze af en toe. Daarvoor krijgt hij geen geld, maar mag hij met het stel mee-eten. "Het is in ieder geval iets, maar ik weet niet hoe lang ik dit volhoud. Ik stond in januari op het punt naar de Verenigde Staten te gaan, toen president Trump besloot dat Syrische vluchtelingen niet meer werden toegelaten. Ik heb nu gesprekken bij de Zweedse ambassade."

Andere Syriėrs - vooral vrouwen met kinderen - proberen wat geld bij elkaar te sprokkelen door te bedelen. In Hamra wemelt het verder van de schoenpoetsers - het is inmiddels onmogelijk door de hoofdstraat te lopen zonder te worden achtervolgd door een man met schoenpoets en borstel in zijn hand. Officieel mogen ze alleen in de landbouw, de bouw en als schoonmaker werken, maar veel Syriėrs verdienen zwart bij in de horeca of telefoonwinkels, meestal zonder enige vorm van contract of verzekering. En tegen de helft van het gangbare Libanese loon.

Tikkende tijdbom:

Nu die situatie steeds vastere vormen aanneemt, groeit bij de Libanese bevolking de ergernis. En niet alleen vanwege de economische gevolgen. Sommige dorpen, vooral dicht bij de grens, herbergen meer Syriėrs dan Libanezen. Wegen en riolen raken verstopt, de stroomvoorziening overbelast: de toch al krakkemikkige Libanese infrastructuur is niet berekend op de plotselinge toename van de bevolking met een kwart.

Politici beginnen zich inmiddels steeds meer af te zetten tegen de vluchtelingen. Het geduld van de burgemeesters van twee voorsteden van Beiroet raakte onlangs op. Zij lieten de winkels van Syriėrs sluiten. Moeilijk was dat niet: volgens de wet waren die winkels immers illegaal. Libanezen die Syriėrs in dienst hadden, werd verteld dat ze hun zaak moesten sluiten, tenzij ze hun werknemers ontsloegen. Andere burgemeesters willen dat de Syriėrs helemaal vertrekken. Het leger is begonnen met de ontruiming van tentenkampen in het noorden van het land, zonder dat duidelijk is waar de vluchtelingen heen moeten.

Premier Saad Hariri sprak in april in Brussel van een tikkende tijdbom, terwijl hij rijke landen om miljarden extra steun vroeg voor opvang en infrastructuur. De EU, de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR en talloze hulporganisaties zijn al in Libanon actief. Maar volgens Hariri moeten zij veel meer investeren om te zorgen dat de situatie niet uit de hand loopt. "Het Libanese volk kan deze druk niet aan. Er is geen werk voor de Libanezen, en de elektriciteitsvoorziening, gezondheidszorg en voedselvoorziening staan onder druk. De situatie is nu erg moeilijk." Hij dreigde dat de regering op zoek zou gaan naar opvang in 'andere plaatsen dan Libanon' als de internationale gemeenschap niet met meer geld over de brug kwam.

Strenger beleid:

Voor sapverkoper Ali Ridar in Hamra komt het strengere beleid geen moment te vroeg. Wat hem betreft mogen Syriėrs helemaal niet meer werken. Vorig jaar al klaagde hij dat Syriėrs met hun lage lonen veel werk inpikten, nu beweert hij dat er in de wijk nauwelijks nog Libanezen te vinden zijn. "Het wordt steeds erger. Die schoonmakers daar zijn ook Syriėrs", zegt hij, terwijl hij over de toonbank van zijn zaak La Maison Rouge hangt en de straat in wijst. "Die bouwplaatsen overal in de stad: het zijn allemaal Syriėrs die daar werken." Hij stopt drie appels en een bosje wortels in een sapcentrifuge; voor hem heeft hij stapels grapefruits, ananassen en avocado's uitgestald. "Om een normaal leven te kunnen leiden, heb je hier 2000 dollar per maand nodig. Met mijn werk hier verdien ik 800 dollar. Mijn zoon heeft gestudeerd maar staat in een kledingzaak. Daarvoor krijgt hij 700 dollar."

Voormalig buurman Shady Hmayed is inmiddels verhuisd naar een paar straten verderop. Daar heeft hij een nieuwe telefoonwinkel geopend. Hij vertelde een jaar geleden over Syrische concurrenten, die geen verstand hebben van ondernemen en hun telefoons te goedkoop verkopen en zo na enkele maanden al op over de kop gaan. "Dat is niet veranderd. Maar gelukkig heb ik vaste klanten en repareer ik ook telefoons, zo houd ik het hoofd boven water", zegt hij, terwijl hij een Samsung openschroeft. "Ik heb het gezien ja, op tv, dat burgemeesters de zaken van Syriėrs sluiten. Van mij mag dat ook hier in Hamra gebeuren."

Politieke exploitatie:

Maar andere geluiden zijn er ook. Publicist Kareem Chehayeb maakt zich druk om de munt die Libanese politici in zijn ogen uit de situatie slaan. "Niet de vluchtelingen zijn een tikkende tijdbom, maar hun politieke exploitatie is dat wel", zegt hij geėrgerd in een café in Hamra. "De publieke dienstverlening in Libanon is slecht, maar dat is al jaren zo, ook voor de vluchtelingen kwamen. Alleen komt het politici van alle gezindten heel goed uit hen de schuld te geven van de problemen."

Chehayeb noemt als voorbeeld de stroomvoorziening - Libanon heeft nog steeds niet dag en nacht elektriciteit. Beiroet staat vol met dieselgeneratoren om de dagelijkse onderbreking op te vangen. "Dat komt door jaren van mismanagement, verwaarlozing en politieke ruzies. Maar wat deed de minister van energie onlangs? Die zei dat het stroomtekort allang zou zijn opgelost als de vluchtelingen er niet waren geweest."

Frustratie:

Het echte probleem zit volgens Chehayeb in de verdeling van de macht in Libanon. Die loopt na de burgeroorlog via sektarische, religieuze lijnen, waarbij de elites binnen iedere groep min of meer hun gang kunnen gaan zolang ze de andere groepen niet lastigvallen. "De overheid heeft ambtenaren op de loonlijst staan die nooit werken. Mobiele communicatie is onnodig duur, doordat de markt verdeeld is door twee aanbieders - een uit Egypte en een uit Koeweit. Er is vrede, maar geen goede functionerende democratie en economie."

Dat leidt tot frustratie bij veel Libanezen, en de vluchtelingen zijn voor politici nu een handige zondebok. "Nu worden kleine Syrische ondernemers dus uit hun winkels gezet. Maar ik zie de Porsches met nummerplaten uit Damascus nog gewoon rondrijden. Die mensen hebben niets te vrezen, want zij hebben goede banden met politici hier." Chehayeb vreest dat er een gevaarlijke situatie kan ontstaan, als politici Libanezen en Syriėrs verder tegen elkaar opzet.

Internationale hulpverleners merken de toegenomen spanningen. "Dit is al het zevende jaar van de crisis. Het is normaal dat de toename van de druk op infrastructuur en diensten tot ruzie leidt. En sommigen laten hun ongenoegen luid en duidelijk blijken", zegt Khaled Kabbara van VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR. Hij constateert dat de toestand onder de maat is in de 'nederzettingen' voor vluchtelingen . "Laten we ook niet vergeten dat veel Libanezen nog steeds ongelooflijk vrijgevig en behulpzaam zijn", voegt hij toe. Dat geldt in mindere mate voor de internationale gemeenschap. Kabbara wijst er fijntjes op dat andere landen, waarvan een groot deel het belangrijk vindt dat oorlogsvluchtelingen in de regio worden opgevangen, hun beloftes niet nakomen. "Voor ons werk van vorig jaar hadden donorlanden 2,48 miljard euro toegezegd. In december was nog maar de helft ook daadwerkelijk betaald. Dat maakt het werken hier, en het verbeteren van de situatie voor Syriėrs en Libanezen, er niet makkelijker op."

De achternaam van Hamed is bij de redactie bekend.

Aantal vluchtelingen:

Officieel verblijven er 1.011.366 Syrische vluchtelingen in Libanon, maar het eigenlijke aantal ligt hoger. VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR mag van de Libanese overheid al meer dan twee jaar nieuwkomers niet meer registreren, om onrust te voorkomen. Volgens officieuze schattingen zijn het er in totaal nu 1,5 tot 1,8 miljoen - en dat op een bevolking van nog geen 5 miljoen. De hele EU, met honderd keer zoveel inwoners, herbergt minder Syriėrs. De grensovergangen met Syriė zitten voor vluchtelingen inmiddels op slot, behalve voor bijvoorbeeld medische noodgevallen.

Bron: https://www.trouw.nl/home(...)lingen-beu~ad5f1c8e/

''Volgens officieuze schattingen zijn het er in totaal nu 1,5 tot 1,8 miljoen - en dat op een bevolking van nog geen 5 miljoen.''

Triest, opvang in de regio werkt ook lang niet altijd goed.

Tevens interpunctie aangepast vanwege leesbaarheid.
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
pi_171865032
Logische reactie. Dat krijg je dus als de verkeerden de baas worden in een land. Dan krijg je automatisch vluchtelingen. En niet iedereen vindt dat leuk.
Valt me trouwens wel wat op: overal waar Islam is, daar is ellende.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_171865084
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 18:15 schreef Sigaartje het volgende:
Logische reactie. Dat krijg je dus als de verkeerden de baas worden in een land. Dan krijg je automatisch vluchtelingen. En niet iedereen vindt dat leuk.
Valt me trouwens wel wat op: overal waar Islam is, daar is ellende.
Overal waar geloof is, daar is ellende.

Goed je weer te zien posten. _O_
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
pi_171865100
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 18:17 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

Overal waar geloof is, daar is ellende.

Goed je weer te zien posten. _O_
Dank je! :7
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_171865155
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 18:17 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Dank je! :7
No problemo.

Vind het altijd wat makkelijk ''opvang in de regio'', de regio is ook een keer vol. Maar als die lui allemaal naar Europa komen hebben we wel een probleem met z'n allen.
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
pi_171865247
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 18:19 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

No problemo.

Vind het altijd wat makkelijk ''opvang in de regio'', de regio is ook een keer vol. Maar als die lui allemaal naar Europa komen hebben we wel een probleem met z'n allen.
Wat ik zelf hoor is dat die lui soms hele sommen geld moeten betalen voor de overtocht. Dat zijn vaak duizenden dollars. Dan denk ik: waarom doe je dat. Als je een leuke spaarrekening hebt van duizenden dollars, betekent het dat je het goed hebt, anders kun je niet sparen.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_171865325
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 18:22 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Wat ik zelf hoor is dat die lui soms hele sommen geld moeten betalen voor de overtocht. Dat zijn vaak duizenden dollars. Dan denk ik: waarom doe je dat. Als je een leuke spaarrekening hebt van duizenden dollars, betekent het dat je het goed hebt, anders kun je niet sparen.
Mwhoa, dat ligt toch wat anders. Aan een vette bankrekening heb je niet zo veel als er echt bommen uit de lucht vallen.

Vaak heb je ook echt situaties zoals ''kruistocht in spijkerbroek'', als je begrijpt wat ik bedoel. Vaak legt de hele familie geld in en sturen ze de meeste fitte persoon, dat is vaak de oudste zoon.
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
pi_171865371
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 18:24 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

Mwhoa, dat ligt toch wat anders. Aan een vette bankrekening heb je niet zo veel als er echt bommen uit de lucht vallen.

Vaak heb je ook echt situaties zoals ''kruistocht in spijkerbroek'', als je begrijpt wat ik bedoel. Vaak legt de hele familie geld in en sturen ze de meeste fitte persoon, dat is vaak de oudste zoon.
Oh, op die manier. Kruistocht in spijkerbroek, mooie uitdrukking.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_171865478
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 18:26 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Oh, op die manier. Kruistocht in spijkerbroek, mooie uitdrukking.
Wat ik daarmee bedoel is dat mensen soms van alles beloofd is en dan komen ze eenmaal op het strand, en dan is er gewoon niks. Net zoals in het boek; een kruistocht naar het 'beloofde land' maar uiteindelijk worden de kinderen verkocht op de slavenmarkt.

Als het aan mij lag schopten we elke gelovige het land uit en stopten we per direct met het importeren van kansloze uitkeringstrekkers. Maar ik vind ook dat je als land een taak hebt om bij te dragen aan een betere wereld, stop er daarom zoveel geld in als nodig is, maar eenmaal hier gaan mensen nooit meer weg.
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
pi_171865630
Afhankelijk van waar een Syriėr precies voor is gevlucht, is er dan niet inmiddels weer een veilig(er) gebied waar naar kan worden teruggekeerd?
  donderdag 22 juni 2017 @ 18:45:43 #11
468509 _--_
In varietate concordia
pi_171865868
Daarom moet EU meer opnemen!
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_171865877
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 18:35 schreef Physsic het volgende:
Afhankelijk van waar een Syriėr precies voor is gevlucht, is er dan niet inmiddels weer een veilig(er) gebied waar naar kan worden teruggekeerd?
Goede vraag.

Er zijn echt moderne delen in Afrika waar men wel wat hoogopgeleide mensen kan gebruiken.

Kijk naar Dubai.
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
pi_171865912
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 18:46 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

Goede vraag.

Er zijn echt moderne delen in Afrika waar men wel wat hoogopgeleide mensen kan gebruiken.

Kijk naar Dubai.
Dubai is geen Afrika :p
pi_171865916
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 18:45 schreef _--_ het volgende:
Daarom moet EU meer opnemen!
Dat heeft niet zoveel zin, de stroom is eindeloos. Uit mijn hoofd zijn er meer dan 60 miljoen mensen wereldwijd op de vlucht.

Red Afrika, investeer in alternatieve energie, leer mensen vissen in plaats van ze vis te geven.
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
pi_171865956
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 18:47 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Dubai is geen Afrika :p
I stand corrected.

Wat ik bedoelde te zeggen is dat Dubai in 20 jaar tijd echt gewoon 100 procent verbeterd is. Dat kan ook in andere gebieden als men daar maar investeert.
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
  donderdag 22 juni 2017 @ 18:49:38 #16
468509 _--_
In varietate concordia
pi_171865972
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 18:47 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

Dat heeft niet zoveel zin, de stroom is eindeloos. Uit mijn hoofd zijn er meer dan 60 miljoen wereldwijd op de vlucht.

Red Afrika, investeer in alternatieve energie, leer mensen vissen in plaats van ze vis te geven.
In een veel dunnerbevolkte Europa kan makkelijk 60 miljoen mensen bij. als je ze allemaal verdeeld over de staten en de grote ervan mee rekent is het zo opgelost.

(wel terroristen filteren)
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
  donderdag 22 juni 2017 @ 18:50:17 #17
468509 _--_
In varietate concordia
pi_171865986
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 18:47 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

Dat heeft niet zoveel zin, de stroom is eindeloos. Uit mijn hoofd zijn er meer dan 60 miljoen mensen wereldwijd op de vlucht.

Red Afrika, investeer in alternatieve energie, leer mensen vissen in plaats van ze vis te geven.
Dat is bijna onmogelijk.
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_171865999
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 18:49 schreef _--_ het volgende:

[..]

In een veel dunnerbevolkte Europa kan makkelijk 60 miljoen mensen bij.

Nee, dat kan niet. En waarom zou Europa / EU dat überhaupt willen.
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
  donderdag 22 juni 2017 @ 18:52:20 #19
468509 _--_
In varietate concordia
pi_171866027
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 18:50 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

Nee, dat kan niet. En waarom zou Europa / EU dat überhaupt willen.
Omdat europa anders omsingeld raakt door oorlogzuchtige landen. Die mensen gaan of vluchten of gaan meedoen met de militair en terroristische organisaties.
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_171866051
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 18:52 schreef _--_ het volgende:

[..]

Omdat europa anders omsingeld raakt door oorlogzuchtige landen. Die mensen gaan of vluchten of gaan meedoen met de militair en terroristische organisaties.
Volgens mij moet jij eens een dikke van Dale lezen.

Natuurlijk gaat dat niet gebeuren en natuurlijk gaat de EU geen 60 miljoen vluchtelingen opnemen.
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
pi_171866082
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 18:47 schreef BoneThugss het volgende:

[..]
Red Afrika, investeer in alternatieve energie, leer mensen vissen in plaats van ze vis te geven.
Wat heeft Afrika hier mee te maken? :P
pi_171866190
quote:
1s.gif Op donderdag 22 juni 2017 18:54 schreef Physsic het volgende:

[..]

Wat heeft Afrika hier mee te maken? :P
Daar kunnen toch een hoop vluchtelingen terecht. :P

Er staan daar hele gebieden leeg, geef mensen mogelijkheden en er kunnen hele steden gebouwd worden. :P
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
pi_171866277
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 18:17 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

Overal waar geloof is, daar is ellende.

Goed je weer te zien posten. _O_
Elk geloof is pure aids.

Islam staat enkel stipt op de 1e plek. 2e plek de Christenen en op de 3e de rest
pi_171866350
quote:
1s.gif Op donderdag 22 juni 2017 19:00 schreef Redbullkid het volgende:

[..]

Elk geloof is pure aids.

Islam staat enkel stipt op de 1e plek. 2e plek de Christenen en op de 3e de rest
Hmm, ja. Dat klopt wel.
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
  donderdag 22 juni 2017 @ 19:05:01 #25
468509 _--_
In varietate concordia
pi_171866370
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 18:53 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

Volgens mij moet jij eens een dikke van Dale lezen.

Natuurlijk gaat dat niet gebeuren en natuurlijk gaat de EU geen 60 miljoen vluchtelingen opnemen.
Weet jij überhaupt waarom Afrika zo erg naar de klote is? Weet jij überhaupt waarom er tientallen terroristische organisaties zijn in Aziė en Afrika?

Als je dat allemaal weet kan je makkelijk concluderen dat de schuld bij westerse landen zit. Dat weet ik en ook hoogstwaarschijnlijk jij. Het lijkt me dan ook logisch dat Europa en vooral Amerika hun problemen oplost zonder er een politiek spelletje van te maken. Het is 1 groot bende daar. circa 1 miljard mensen leven in die bende...

Misschien heb je gelijk, dat die 65.000.000* vluchtelingen nooit allemaal opgevangen gaan woorden. Maar dat hoort wel aangezien hun het probleem hebben veroorzaakt...
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_171866375
Hier huilen bekrompen tokkies als één vluchtelingengezin in hun straat komt wonen.

In Libanon zijn er meer dan 1 miljoen vluchtelingen, op een bevolking van 5 miljoen. Zo'n 20% van de bevolking dus.
pi_171866400
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 19:05 schreef _--_ het volgende:

[..]

Weet jij überhaupt waarom Afrika zo erg naar de klote is? Weet jij überhaupt waarom er tientallen terroristische organisaties zijn in Aziė en Afrika?

Als je dat allemaal weet kan je makkelijk concluderen dat de schuld bij westerse landen zit. Dat weet ik en ook hoogstwaarschijnlijk jij. Het lijkt me dan ook logisch dat Europa en vooral Amerika hun problemen oplost zonder er een politiek spelletje van te maken. Het is 1 groot bende daar. circa 1 miljard mensen leven in die bende...

Misschien heb je gelijk, dat die 65.000.000* vluchtelingen nooit allemaal opgevangen gaan woorden. Maar dat hoort wel aangezien hun het probleem hebben veroorzaakt...
Leuke reactie weer, SecretPret :')

Het Westen is de schuld van alles :')
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
  donderdag 22 juni 2017 @ 19:06:30 #28
468509 _--_
In varietate concordia
pi_171866407
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 18:57 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

Daar kunnen toch een hoop vluchtelingen terecht. :P

Er staan daar hele gebieden leeg, geef mensen mogelijkheden en er kunnen hele steden gebouwd worden. :P
Wat? Afrika? Behalve Zuid-Afrika, Nigeria en Marokko kan je daar geen reet doen...
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_171866408
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 18:49 schreef _--_ het volgende:

[..]

In een veel dunnerbevolkte Europa kan makkelijk 60 miljoen mensen bij. als je ze allemaal verdeeld over de staten en de grote ervan mee rekent is het zo opgelost.

(wel terroristen filteren)
Als bevolkingsdichtheid een rol speelt, dan valt Nederland na een (relatief) beperkt aantal vluchtelingen al af als alternatief.



Plaats genoeg in oa Afrika en desnoods Oost-Europa.
  donderdag 22 juni 2017 @ 19:07:05 #30
468509 _--_
In varietate concordia
pi_171866419
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 19:06 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

Leuke reactie weer, SecretPret :')

Het Westen is de schuld van alles :')
Weet je het echt niet. Moet ik je als een kindje uitleggen waarom Afrika zo'n teringbende is?
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
  donderdag 22 juni 2017 @ 19:07:32 #31
468509 _--_
In varietate concordia
pi_171866428
quote:
1s.gif Op donderdag 22 juni 2017 19:06 schreef Physsic het volgende:

[..]

Als bevolkingsdichtheid een rol speelt, dan valt Nederland na een (relatief) beperkt aantal vluchtelingen al af als alternatief.

[ afbeelding ]

Plaats genoeg in oa Afrika en desnoods Oost-Europa.
Scandinaviė :P
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_171866437
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 19:07 schreef _--_ het volgende:

[..]

Weet je het echt niet. Moet ik je als een kindje uitleggen waarom Afrika zo'n teringbende is?
:')
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
  donderdag 22 juni 2017 @ 19:08:29 #33
468509 _--_
In varietate concordia
pi_171866459
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 19:07 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

:')
Ik geef je een tip: Begin 20e eeuw.
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_171866488
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 19:08 schreef _--_ het volgende:

[..]

Ik geef je een tip: Begin 20e eeuw.
Ga gewoon weg. Niemand mag jou.
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
  donderdag 22 juni 2017 @ 19:10:26 #35
468509 _--_
In varietate concordia
pi_171866524
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 19:09 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

Ga gewoon weg. Niemand mag jou.
Ik probeer je wat duidelijk te maken. Je hoeft je niet zo achterlijk te gedragen.
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_171866546
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 19:10 schreef _--_ het volgende:

[..]

Ik probeer je wat duidelijk te maken. Je hoeft je niet zo achterlijk te gedragen.
Doe geen moeite.

Kan je opflikkeren, bvd.

Strijder van Erdogan :')
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
pi_171866549
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 19:10 schreef _--_ het volgende:

[..]

Ik probeer je wat duidelijk te maken. Je hoeft je niet zo achterlijk te gedragen.
Maak dan je punt,drol.
  donderdag 22 juni 2017 @ 19:14:25 #38
468509 _--_
In varietate concordia
pi_171866622
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 19:11 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

Doe geen moeite.

Kan je opflikkeren, bvd.

Strijder van Erdogan :')
Wat heeft dit nou met Erdogan te maken. En hoe kom je erbij dat ik voor hem strijd. Ben jij wel goed in je hoofd?
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_171866868
Syrische vluchtelingen in Libanon kunnen wel in aanmerking komen voor overplaatsing naar de EU, maar dat zal in honderdtallen of duizendtallen zijn, niet in miljoenen.
pi_171866900
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 19:24 schreef Physsic het volgende:
Syrische vluchtelingen in Libanon kunnen wel in aanmerking komen voor overplaatsing naar de EU, maar dat zal in honderdtallen of duizendtallen zijn, niet in miljoenen.
Nee, nee. De EU moet 60 miljoen mensen opnemen want het is de schuld van 'het Westen'.
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
  donderdag 22 juni 2017 @ 19:28:26 #41
468509 _--_
In varietate concordia
pi_171866981
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 19:25 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

Nee, nee. De EU moet 60 miljoen mensen opnemen want het is de schuld van 'het Westen'.
Domme eikel. :')

Heel Afrika is in puinhoop door bezetting van westerse landen. Het werd nog erger nadat de onafhankelijkheid werd verklaard en daarna instabiele regeringen ontstonden. Als die westerse landen niet overal waar ze kwamen bezetten was het nu goed gekomen.
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_171867675
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 19:28 schreef _--_ het volgende:

[..]

Domme eikel. :')

Heel Afrika is in puinhoop door bezetting van westerse landen. Het werd nog erger nadat de onafhankelijkheid werd verklaard en daarna instabiele regeringen ontstonden. Als die westerse landen niet overal waar ze kwamen bezetten was het nu goed gekomen.
Hong Kong en Singapore waren ook ooit koloniėn, daar is het zeker geen puinhoop. De gedachte dat bezetting alle puinhopen verklaart is, echt, veel te simplistisch.
pi_171867769
quote:
1s.gif Op donderdag 22 juni 2017 19:49 schreef VleugelSpeler het volgende:

[..]

Hong Kong en Singapore waren ook ooit koloniėn, daar is het zeker geen puinhoop. De gedachte dat bezetting alle puinhopen verklaart is, echt, veel te simplistisch.
Negeer onze 'strijder van Erdogan'.

Jij hebt een valide punt.
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
  donderdag 22 juni 2017 @ 19:54:05 #44
468509 _--_
In varietate concordia
pi_171867810
quote:
1s.gif Op donderdag 22 juni 2017 19:49 schreef VleugelSpeler het volgende:

[..]

Hong Kong en Singapore waren ook ooit koloniėn, daar is het zeker geen puinhoop. De gedachte dat bezetting alle puinhopen verklaart is, echt, veel te simplistisch.
Wat jij zegt is een nog grotere onzin. Alle kleine landen over de hele wereld zijn beter ontwikkeld, want klein! Dat is toch makkelijk te bedenken. :')
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
  donderdag 22 juni 2017 @ 19:54:21 #45
468509 _--_
In varietate concordia
pi_171867815
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 19:52 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

Negeer onze 'strijder van Erdogan'.

Jij hebt een valide punt.
Jij bent onderhand niet meer serieus te nemen. :{
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_171867855
quote:
1s.gif Op donderdag 22 juni 2017 19:54 schreef _--_ het volgende:

[..]

Wat jij zegt is een nog grotere onzin. Alle kleine landen over de hele wereld zijn beter ontwikkeld, want klein! Dat is toch makkelijk te bedenken. :')
Wat een sterke reactie ;(

Wat dacht je van de 'Nieuwe Wereld', de VS en Canada in het bijzonder?
pi_171867960
quote:
1s.gif Op donderdag 22 juni 2017 19:54 schreef _--_ het volgende:

[..]

Jij bent onderhand niet meer serieus te nemen. :{
:')

Ok, SecretPret, GewoonVWO en weet ik veel wat voor kloons je allemaal hebt.
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
  donderdag 22 juni 2017 @ 20:00:13 #48
468509 _--_
In varietate concordia
pi_171868008
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 19:55 schreef VleugelSpeler het volgende:

[..]

Wat een sterke reactie ;(

Wat dacht je van de 'Nieuwe Wereld', de VS en Canada in het bijzonder?
je maakt het nu wel erg bont he. De verenigde staten werd door meerdere naties bezet. Uiteindelijk overheersden de britten. Daarna werden Amerikanen* boos (*latere generatie Fransen, Spanjaarden, etc). Ze wilden onafhankelijk worden.

Onthoud wel dat de VS veel eerder onafhankelijk werd :)

quote:
De nieuwe natie begon zich spoedig uit te breiden in westelijke richting, waardoor reeds bestaande spanningen over de kwestie van de zwarte slavernij, die het land verdeelde in een zuidelijk deel dat de slavernij verdedigde (de Confederatie), en een noordelijk deel dat haar afwees (de Unie), steeds sterker werden. Er volgde een burgeroorlog (1861-1865) die eindigde met de overwinning van de noordelijke staten en de geleidelijke afschaffing van de slavernij in het zuiden. De rest van de 19e eeuw werd gekenmerkt door een versterkte uitbreiding naar het westen ten koste van de oorspronkelijke indiaanse bevolking, industrialisatie, en de toevloed van miljoenen immigranten.
Daar was na de onafhankelijkheid ook geen pret hoor. Gebieden bezetten van indianen, burgeroorlog, etc.

Wie weet wordt Afrika na 1 eeuw ook beter :P
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_171868061
quote:
1s.gif Op donderdag 22 juni 2017 20:00 schreef _--_ het volgende:

[..]

je maakt het nu wel erg bont he. De verenigde staten werd door meerdere naties bezet. Uiteindelijk overheersden de britten. Daarna werden Amerikanen* boos (*latere generatie Fransen, Spanjaarden, etc). Ze wilden onafhankelijk worden.

Onthoud wel dat de VS veel eerder onafhankelijk werd :)

[..]

Daar was na de onafhankelijkheid ook geen pret hoor. Gebieden bezetten van india, burgeroorlog, etc.

Wie weet wordt Afrika na 1 eeuw ook beter :P
Ok, je hebt gelijk. Alle ellende komt door het Westen.
pi_171868082
Laten we die eeuw dan eerst nog maar even afwachten.
  donderdag 22 juni 2017 @ 20:02:39 #51
468509 _--_
In varietate concordia
pi_171868100
quote:
14s.gif Op donderdag 22 juni 2017 20:01 schreef VleugelSpeler het volgende:

[..]

Ok, je hebt gelijk. Alle ellende komt door het Westen.
Wilde de discussie het liefst voortzetten maar goed. Nog een fijne dag!
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
  donderdag 22 juni 2017 @ 20:02:54 #52
468509 _--_
In varietate concordia
pi_171868108
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 20:02 schreef Physsic het volgende:
Laten we die eeuw dan eerst nog maar even afwachten.
Brb.
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_171868120
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 19:05 schreef Stabiel het volgende:
Hier huilen bekrompen tokkies als één vluchtelingengezin in hun straat komt wonen.

In Libanon zijn er meer dan 1 miljoen vluchtelingen, op een bevolking van 5 miljoen. Zo'n 20% van de bevolking dus.
Ja, en die huilen dus nu ook.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_171868136
quote:
1s.gif Op donderdag 22 juni 2017 20:02 schreef _--_ het volgende:

[..]

Brb.
Blijf gerust weg, jouw soort mensen draagt niks bij aan de discussie.
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
  donderdag 22 juni 2017 @ 20:04:01 #55
468509 _--_
In varietate concordia
pi_171868146
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 20:03 schreef Hathor het volgende:

[..]

Ja, en die huilen dus nu ook.
Er zijn in heel Europa nog niet eens 3 miljoenen vluchtelingen. :')
Ga anders voor je hond huilen, niet hier.
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_171868170
quote:
1s.gif Op donderdag 22 juni 2017 20:02 schreef _--_ het volgende:

[..]

Wilde de discussie het liefst voortzetten maar goed. Nog een fijne dag!
Had ik prima gevonden hoor. Maar naar mijn idee doe je te weinig moeite om je punt te maken. Je roept en quote wat random dingen en trekt daar de wildste conclusies uit. Als je discussie wilt voeren mag je wat mij betreft iets beter je best doen om ook echt je punt te maken ;)
pi_171868199
quote:
1s.gif Op donderdag 22 juni 2017 20:04 schreef _--_ het volgende:

[..]

Er zijn in heel Europa nog niet eens 3 miljoenen vluchtelingen. :')
Lul toch niet zo stom.

Duitsland heeft in 1 jaar tijd al meer dan 1 miljoen vluchtelingen opgenomen.
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
pi_171868224
Afrika en het Midden Oosten zijn een puinhoop door verschillende factoren, waaronder biologische (lager IQ), culturele en religieuze.
  donderdag 22 juni 2017 @ 20:06:33 #59
468509 _--_
In varietate concordia
pi_171868232
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 20:04 schreef VleugelSpeler het volgende:

[..]

Had ik prima gevonden hoor. Maar naar mijn idee doe je te weinig moeite om je punt te maken. Je roept en quote wat random dingen en trekt daar de wildste conclusies uit. Als je discussie wilt voeren mag je wat mij betreft iets beter je best doen om ook echt je punt te maken ;)
De link overigens: https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Verenigde_Staten
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_171868239
quote:
1s.gif Op donderdag 22 juni 2017 20:04 schreef _--_ het volgende:

[..]

Er zijn in heel Europa nog niet eens 3 miljoenen vluchtelingen. :')
Ga anders voor je hond huilen, niet hier.
Het is hont.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_171868248
quote:
Dank je wel
pi_171868266
quote:
Bedankt Hans.
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
  donderdag 22 juni 2017 @ 20:08:33 #63
468509 _--_
In varietate concordia
pi_171868303
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 20:05 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

Lul toch niet zo stom.

Duitsland heeft in 1 jaar tijd al meer dan 1 miljoen vluchtelingen opgenomen.
https://www.vluchtelingen(...)s/bescherming-europa

Rechtse propaganda zeker...

1 miljoen naar Duitsland :') ja sure.
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_171868390
quote:
1s.gif Op donderdag 22 juni 2017 20:08 schreef _--_ het volgende:

[..]

https://www.vluchtelingen(...)s/bescherming-europa

Rechtse propaganda zeker...

1 miljoen naar Duitsland :') ja sure.
Gast...

http://www.bbc.com/news/world-europe-35027951
quote:
Germany has registered 964,574 new asylum-seekers in the first 11 months of the year, putting it on course for more than a million in 2015.
  donderdag 22 juni 2017 @ 20:12:33 #65
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_171868442
Oh ja daar is ie weer hoor: alle ellende in Afrika komt door het Westen :')

Kom op man, die Afrikaanse regeringen maken er al sinds de jaren zestig aan de lopende band een potje van. Maar nee, het Westen is en blijft natuurlijk tot het eind der tijden verantwoordelijk voor alle fouten die ze in Afrika maken.
pi_171868469
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 20:12 schreef WheeledWarrior het volgende:
Oh ja daar is ie weer hoor: alle ellende in Afrika komt door het Westen :')

Kom op man, die Afrikaanse regeringen maken er al sinds de jaren zestig aan de lopende band een potje van. Maar nee, het Westen is en blijft natuurlijk tot het eind der tijden verantwoordelijk voor alle fouten die ze in Afrika maken.
De jaren 60? _O-
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
  donderdag 22 juni 2017 @ 20:14:24 #67
468509 _--_
In varietate concordia
pi_171868504
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 20:12 schreef WheeledWarrior het volgende:
Oh ja daar is ie weer hoor: alle ellende in Afrika komt door het Westen :')

Kom op man, die Afrikaanse regeringen maken er al sinds de jaren zestig aan de lopende band een potje van. Maar nee, het Westen is en blijft natuurlijk tot het eind der tijden verantwoordelijk voor alle fouten die ze in Afrika maken.
Bijna heel Afrika was fucking bezet door hun. Wat verwacht je? Dat de economie naar demilitairisatie instant groeit?
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
  donderdag 22 juni 2017 @ 20:14:38 #68
468509 _--_
In varietate concordia
pi_171868514
Dat kan nog minstens een aantal eeuwen duren.
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
  donderdag 22 juni 2017 @ 20:14:43 #69
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_171868519
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 20:13 schreef Hathor het volgende:

[..]

De jaren 60? _O-
Sinds de onafhankelijkheid van de meeste Afrikaanse landen.
pi_171868546
quote:
1s.gif Op donderdag 22 juni 2017 20:14 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]

Sinds de onafhankelijkheid van de meeste Afrikaanse landen.
Ze leven grotendeels nog exact hetzelfde als pak em beet 2000 jaar geleden, het is er altijd al een puinhoop geweest.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
  donderdag 22 juni 2017 @ 20:16:08 #71
468509 _--_
In varietate concordia
pi_171868562
quote:
1s.gif Op donderdag 22 juni 2017 20:14 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]

Sinds de onafhankelijkheid van de meeste Afrikaanse landen.
Lijst_van_landen_met_datum_van_onafhankelijkheid

"Meeste"
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_171868791
quote:
1s.gif Op donderdag 22 juni 2017 20:16 schreef _--_ het volgende:

[..]

Lijst_van_landen_met_datum_van_onafhankelijkheid

"Meeste"
Vertel eens, wanneer was Nederland nog maar voor het laatst bezet? En hoe komt het dat de economie daarna razendsnel gegroeid is? Komt het hele idee van ontwikkelingshulp niet voort uit het Marshall Plan? Waarom werkte dat wel in Europa maar niet in Afrika?
  donderdag 22 juni 2017 @ 20:27:18 #73
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_171868867
quote:
1s.gif Op donderdag 22 juni 2017 20:16 schreef _--_ het volgende:

[..]

Lijst_van_landen_met_datum_van_onafhankelijkheid

"Meeste"
Wat is je punt?
  donderdag 22 juni 2017 @ 20:29:25 #74
468509 _--_
In varietate concordia
pi_171868930
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 20:24 schreef VleugelSpeler het volgende:

[..]

Vertel eens, wanneer was Nederland nog maar voor het laatst bezet? En hoe komt het dat de economie daarna razendsnel gegroeid is? Komt het hele idee van ontwikkelingshulp niet voort uit het Marshall Plan? Waarom werkte dat wel in Europa maar niet in Afrika?
Psst.

Amerika heeft niet miljarden geļnvesteerd in Afrika. Marshallhulp was alleen voor europa om het kapitalisme te beschermen.

[ Bericht 0% gewijzigd door _--_ op 22-06-2017 20:35:13 ]
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_171869075
quote:
1s.gif Op donderdag 22 juni 2017 20:16 schreef _--_ het volgende:

[..]

Lijst_van_landen_met_datum_van_onafhankelijkheid

"Meeste"
:') _!
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
  donderdag 22 juni 2017 @ 20:34:49 #76
468509 _--_
In varietate concordia
pi_171869093
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_171869126
quote:
Goed bezig chef, als iemand vraagt om bronnen met Wikipedia aankomen :')
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
  donderdag 22 juni 2017 @ 20:44:35 #78
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_171869419
quote:
Ik begrijp nog steeds niet wat je wilt aantonen met deze lijst met betrekking tot de discussie.
pi_171870258
Raciste.
  donderdag 22 juni 2017 @ 23:21:01 #80
455560 Logic91
Always stay rational
pi_171874592
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 18:49 schreef _--_ het volgende:

[..]

In een veel dunnerbevolkte Europa kan makkelijk 60 miljoen mensen bij. als je ze allemaal verdeeld over de staten en de grote ervan mee rekent is het zo opgelost.

(wel terroristen filteren)
Makkelijk 60 miljoen mensen erbij zegt ie. :')

Duitsland ondervindt momenteel onder meer de financiėle en demografische gevolgen van de vluchtelingenstroom in 2015 en 2016 toen ruim 1 miljoen Syriėrs het land binnenkwamen. Deze mensen komen binnen met een (enorme) taalachterstand en het is maar afwachten of een gemiddelde vluchteling binnen x aantal jaar in staat is de taal voldoende te beheersen om zo de integratie te bevorderen. Daarnaast hangt een deel van de mensen jammer genoeg de fundamentalistische islam aan waarvan specifieke ideeėn haaks staan op de geldende normen en waarden in West Europa. Koppel dit aan het feit dat veel vluchtelingen traumatische ervaringen meenemen en je hebt geheid problemen.

Daarnaast is het ook maar de vraag welke opleidingsniveau deze mensen hebben en of zij specifieke kwaliteiten bezitten waarmee ze een toevoeging zouden zijn op de arbeidsmarkt. Ze hebben ook natuurlijk een stabiel inkomen nodig. Drie keer raden hoe dit zal worden gefinancierd. En als je serieus in de veronderstelling bent dat na een x aantal jaar de meerderheid van de vluchtelingen volledig is geļntegreerd en een vaste baan heeft dan kan ik je alvast uit je naļeve droom helpen: uit meerdere onderzoeken is naar voren gekomen dat een substantieel deel in de bijstand zal blijven.

Welkom in de grote mensen wereld. :D
''Men find their religions as they find their homelands, their lands, their homes and their fathers. They just find them, they do not search for them, do not understand them, do not choose them either.''
Abdullah al-Qasemi
pi_171874715
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 18:24 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

Mwhoa, dat ligt toch wat anders. Aan een vette bankrekening heb je niet zo veel als er echt bommen uit de lucht vallen.

Vaak heb je ook echt situaties zoals ''kruistocht in spijkerbroek'', als je begrijpt wat ik bedoel. Vaak legt de hele familie geld in en sturen ze de meeste fitte persoon, dat is vaak de oudste zoon.
Kruistocht in spijkerbroek....om de ongelovige westerlingen op te blazen
pi_171876070
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 18:49 schreef _--_ het volgende:

[..]

In een veel dunnerbevolkte Europa kan makkelijk 60 miljoen mensen bij. als je ze allemaal verdeeld over de staten en de grote ervan mee rekent is het zo opgelost.

(wel terroristen filteren)
Het is niet een eenmalig probleem, het probleem is niet opgelost is als je eenmalig 60 miljoen vluchtelingen opvangt.

Want over tien jaar heb je weer tientallen miljoenen vluchtelingen erbij. De bevolking in grote delen van Afrika en Aziė blijft groeien, en niets wijst erop dat er in de toekomst opeens geen conflicten meer zijn.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')