Chivaz | donderdag 22 juni 2017 @ 17:52 |
Ik heb dus net mijn kip op de BBQ gegooid, ik hoopte dat ik beer can chicken kon maken maar dat is dus helaas mislukt vanwege een te kleine bbq. Ik heb nu dus het blik bier eruit gehaald en de kip op z'n kant op de bbq gegooid. Er zit wel bier in de kip zelf. Mijn vraag is kan dit werken of kan ik beter stoppen en gelijk naar de frituur gaan? | |
Kapt-Ruigbaard | donderdag 22 juni 2017 @ 18:24 |
Ga maar naar de frituur. Tegen de tijd dat die kip klaar is heb je wel weer honger. | |
Sigaartje | donderdag 22 juni 2017 @ 18:25 |
- [ Bericht 100% gewijzigd door Sigaartje op 22-06-2017 19:17:49 ] | |
#ANONIEM | donderdag 22 juni 2017 @ 18:32 |
Nee. | |
Sigaartje | donderdag 22 juni 2017 @ 18:35 |
Nee? | |
arvensis | donderdag 22 juni 2017 @ 18:51 |
Wat? | |
Sigaartje | donderdag 22 juni 2017 @ 18:54 |
Omdat de binnenste delen van de kipdelen niet garen bij het barbecuen, of je moet het heel lang laten liggen, maar dan krijg je een zwart lijk van buiten, moet je die alvast garen in de oven. Kun je doen bij 180 graden, zo'n 20 minuten en dan op de barbecue. Daarmee vermijd je ook het gevaar van salmonella-besmetting. | |
habitue | donderdag 22 juni 2017 @ 18:55 |
Nope. Ja als je een hele kip wilt grillen op een loeihete bbq, dat gaat idd niet werken. | |
Fer | donderdag 22 juni 2017 @ 18:56 |
Of je doet een cursus barbecuen voor noobs. Je weet wel indirect, deksel, gesmoord vuur enz... rookhoutjes | |
Lienekien | donderdag 22 juni 2017 @ 18:57 |
Ja, niet bij beer can chicken, wat TS van plan was te maken. | |
Sigaartje | donderdag 22 juni 2017 @ 18:58 |
Alstu: http://www.poelier.nl/tips/18/veilig-barbecuen | |
Lienekien | donderdag 22 juni 2017 @ 19:01 |
http://bbq-junkie.nl/bbq-(...)er-beer-can-chicken/ | |
Sigaartje | donderdag 22 juni 2017 @ 19:02 |
Dat is de eerste keer dat ik er van hoor. Ik dacht dat TS en blik bier over de kip gooide. | |
Lienekien | donderdag 22 juni 2017 @ 19:10 |
Ik zal je maar niet uitschelden voor amateur. | |
Sigaartje | donderdag 22 juni 2017 @ 19:12 |
Dat mag, want ik heb dat woord ook gebruikt. | |
Lienekien | donderdag 22 juni 2017 @ 19:16 |
Daarom, dat was niet zo aardig. | |
Sigaartje | donderdag 22 juni 2017 @ 19:17 |
Dat geef ik toe, ik heb er ook spijt van en ik ga nu dat bericht weghalen. | |
Chivaz | donderdag 22 juni 2017 @ 19:41 |
Update: Hij ligt er nu meer als een uur op en hij is mooi bruin. Heb net een stukje in de poot gesneden en het vlees was mooi wit, ik neem aan dat de borst wat langer duurt dus ik laat hem even wat langer liggen. | |
Fer | donderdag 22 juni 2017 @ 20:19 |
Prutswerk. Vuur opstoken, kip rondom bruin grillen, deksel erop en vuur smoren, naar een graadje of 160-180. Rustig een uurtje laten garen en je kip is zo mals, dat het van het bot valt. | |
RobinOok | donderdag 22 juni 2017 @ 22:36 |
Butterflyen. Je knipt de kip langs zijn ruggetje open en duwt hem plat. Zoek maar plaatje of YouTube voor instructies. Werkt perfect. Spatchcock noemen ze het ook. | |
Spanky78 | donderdag 22 juni 2017 @ 23:30 |
Yup. Als je en hete bbq hebt en alleen kunt grillen is dat een goede oplossing. Maar als je netjes 1/3e van de bbq hebt gevuld met kooltjes kun je ook gewoon met de deksel erop mits de temperatuur niet te hoog wordt de boel in een uurtje a 5 kwartier garen. Als je bang bent dat de boel alsnog verbrandt in een bakblik leggen, dat maakt het nog indirecter. | |
RobinOok | vrijdag 23 juni 2017 @ 09:22 |
Lijkt me sterkt dat TS die ruimte heeft als zijn bbq al te klein was...
| |
Chivaz | vrijdag 23 juni 2017 @ 10:29 |
Het is gelukt hoor, had de kip gewoon plat gelegd en de temperatuur op 120 graden gehouden. Heeft wel bijna 2 uur geduurd maar het was heerlijk. | |
Xlarge | vrijdag 23 juni 2017 @ 13:14 |
Ts, nu heb je er niets aan, maar voor de volgende keer, wanneer je bbq te klein is, en ik neem aan dat je de hoogte bedoelt, omdat je deksel er niet meer op ging. Zie hier je oplossing | |
Chivaz | vrijdag 23 juni 2017 @ 15:50 |
Dat is wel een goed idee, bedankt dat ga ik volgende keer proberen. | |
Spanky78 | vrijdag 23 juni 2017 @ 22:04 |
Niet goed gelezen. Alsnog: als de bbq niet te ver vol ligt kan prima | |
#ANONIEM | zondag 25 juni 2017 @ 18:43 |
Gebroederlijke opstelling | |
Xlarge | dinsdag 27 juni 2017 @ 14:55 |
Dancing chickens | |
Zolderkamer | dinsdag 27 juni 2017 @ 15:01 |
Wel citroenen, limoenen of sinaasappels onder de huid doen natuurlijk... | |
nogeenoudebekende | dinsdag 27 juni 2017 @ 15:02 |
Weet niet maar zo'n blik in je kip en dan op de BBQ kan toch nooit gezond zijn met al die rotzooi wat op blik zit? Verf etc. | |
Zolderkamer | dinsdag 27 juni 2017 @ 15:03 |
Zolang je het blik op een folie schaal of bordje zet is er niets aan de hand.. Het verbrand immers niet.. Anders druipt je hele bbq ook vol vet | |
#ANONIEM | dinsdag 27 juni 2017 @ 15:53 |
|