Nee.quote:Op donderdag 22 juni 2017 18:25 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Tjongejonge wat een amateur ben je. Deze vraag komt dus ook elke zomer weer terug he?
Kip moet je ALTIJD voorgaren in de oven.
Wat?quote:Op donderdag 22 juni 2017 18:25 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Tjongejonge wat een amateur ben je. Deze vraag komt dus ook elke zomer weer terug he?
Kip moet je ALTIJD voorgaren in de oven.
Omdat de binnenste delen van de kipdelen niet garen bij het barbecuen, of je moet het heel lang laten liggen, maar dan krijg je een zwart lijk van buiten, moet je die alvast garen in de oven. Kun je doen bij 180 graden, zo'n 20 minuten en dan op de barbecue.quote:
Nope. Ja als je een hele kip wilt grillen op een loeihete bbq, dat gaat idd niet werken.quote:
Of je doet een cursus barbecuen voor noobs. Je weet wel indirect, deksel, gesmoord vuur enz... rookhoutjesquote:Op donderdag 22 juni 2017 18:54 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Omdat de binnenste delen van de kipdelen niet garen bij het barbecuen, of je moet het heel lang laten liggen, maar dan krijg je een zwart lijk van buiten, moet je die alvast garen in de oven. Kun je doen bij 180 graden, zo'n 20 minuten en dan op de barbecue.
Daarmee vermijd je ook het gevaar van salmonella-besmetting.
Ja, niet bij beer can chicken, wat TS van plan was te maken.quote:Op donderdag 22 juni 2017 18:54 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Omdat de binnenste delen van de kipdelen niet garen bij het barbecuen, of je moet het heel lang laten liggen, maar dan krijg je een zwart lijk van buiten, moet je die alvast garen in de oven. Kun je doen bij 180 graden, zo'n 20 minuten en dan op de barbecue.
Daarmee vermijd je ook het gevaar van salmonella-besmetting.
Alstu:quote:Op donderdag 22 juni 2017 18:56 schreef Fer het volgende:
[..]
Of je doet een cursus barbecuen voor noobs.
http://bbq-junkie.nl/bbq-(...)er-beer-can-chicken/quote:Op donderdag 22 juni 2017 18:58 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Alstu:
http://www.poelier.nl/tips/18/veilig-barbecuen
Dat mag, want ik heb dat woord ook gebruikt.quote:Op donderdag 22 juni 2017 19:10 schreef Lienekien het volgende:
Ik zal je maar niet uitschelden voor amateur.
Daarom, dat was niet zo aardig.quote:Op donderdag 22 juni 2017 19:12 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Dat mag, want ik heb dat woord ook gebruikt.
Dat geef ik toe, ik heb er ook spijt van en ik ga nu dat bericht weghalen.quote:
Prutswerk. Vuur opstoken, kip rondom bruin grillen, deksel erop en vuur smoren, naar een graadje of 160-180. Rustig een uurtje laten garen en je kip is zo mals, dat het van het bot valt.quote:Op donderdag 22 juni 2017 18:58 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Alstu:
http://www.poelier.nl/tips/18/veilig-barbecuen
Yup. Als je en hete bbq hebt en alleen kunt grillen is dat een goede oplossing.quote:Op donderdag 22 juni 2017 22:36 schreef RobinOok het volgende:
Butterflyen. Je knipt de kip langs zijn ruggetje open en duwt hem plat. Zoek maar plaatje of YouTube voor instructies. Werkt perfect.
Spatchcock noemen ze het ook.
Lijkt me sterkt dat TS die ruimte heeft als zijn bbq al te klein was...quote:Op donderdag 22 juni 2017 23:30 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Maar als je netjes 1/3e van de bbq hebt gevuld met kooltjes ......
quote:
Dat is wel een goed idee, bedankt dat ga ik volgende keer proberen.quote:Op vrijdag 23 juni 2017 13:14 schreef Xlarge het volgende:
Ts, nu heb je er niets aan, maar voor de volgende keer, wanneer je bbq te klein is, en ik neem aan dat je de hoogte bedoelt, omdat je deksel er niet meer op ging.
Zie hier je oplossing
[ afbeelding ]
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |