abonnement Unibet Coolblue
pi_171860306
De Europese Centrale Bank (ECB) wil een platform lanceren waarmee het mogelijk wordt om 365 dagen per jaar binnen enkele seconden een banktransactie te doen. De nieuwe dienst TARGET instant payment settlement (TIPS) moet operationeel zijn tegen november 2018, meldt ECB donderdag.

Het Eurosysteem probeert op Europees niveau te voorzien in de groeiende vraag naar instant payments en probeert zo te vermijden dat verschillende oplossingen voor fragmentatie van de Europese geldmarkt zorgen. Deze betaalmogelijkheid richt zich met name op 'retail' betalingen en is daarmee een mogelijke concurrent voor andere elektronische betaalmiddelen, waaronder cryptocurrencies als bitcoin.

De centrale bank wil het platform in samenwerking met de financiėle sector ontwikkelen. De dienst moet maximaal 0,002 euro per transacties gaan kosten in de eerste twee jaar na oprichting.

Nu duurt het vaak nog een werkdag voordat betalingen in de eurozone verwerkt worden. In Nederland is een vaak gehoorde klacht dat ondernemers betalingen in het weekend pas op maandag op de rekening bijgeschreven krijgen.

Hoewel het systeem zal worden ingericht voor de euro, zal het ook mogelijk worden om in andere valuta's te betalen.

In Nederland zijn partijen al bezig om directe betalingen mogelijk te maken vanaf mei 2019. De bouw van de benodigde infrastructuur is gestart en begin 2019 zal er een test plaatsvinden.

Bronnen:
Nu.nl
ECB
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')