abonnement Unibet Coolblue
pi_171856958
Hallo Ik moet dit weekend een grote hoeveelheid sate maken. Hoe kan ik ze warm houden zonder dat ze uitdrogen. Iemand tips?
  Licht Ontvlambaar donderdag 22 juni 2017 @ 13:19:05 #2
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_171856970
In een rechaud en liefst in de saus.
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  donderdag 22 juni 2017 @ 13:30:44 #3
343196 RingBewoner
In het echt ben ik grappiger
pi_171857199
Chafing dish.
UI Made bij VanilleKwark.
pi_171857205
Ik wil ze liever "droog"houden. Ze worden in de saus zo week.
  donderdag 22 juni 2017 @ 13:31:41 #5
343196 RingBewoner
In het echt ben ik grappiger
pi_171857219
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 13:31 schreef r2d22 het volgende:
Ik wil ze liever "droog"houden. Ze worden in de saus zo week.
Dan op een bord of in een schaal doen en op een rechaud zetten.
UI Made bij VanilleKwark.
pi_171892483
Au Bain Marie (chafing dish is net zoiets) . Of in een dichte schaal in de oven.

Ze worden er natuurlijk niet lekkerder van. Zorg als je de saté een tijdje wilt warm bewaren dat je ze niet helemaal gaar bakt. Gaar ze na in de oven/vain marie terwijl je ze warm houdt.

Goed marineren helpt ook zeker.
Whatever...
  zaterdag 24 juni 2017 @ 10:21:50 #7
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_171908230
Warm houden vor hoelang?
Warm houden betekend gewoon dat je hat gaarproces verlengt, je stooft ze dus na het grillen. Of dat nu in de saus, of in de stoom van in een rechaud doet.
Tegen het uitdrogen, gebruik vet vlees
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  User die het meest klaagt 2022 zaterdag 24 juni 2017 @ 10:36:38 #8
414785 sirdanilot
pi_171908526
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 juni 2017 19:13 schreef Spanky78 het volgende:
Au Bain Marie (chafing dish is net zoiets) . Of in een dichte schaal in de oven.

Ze worden er natuurlijk niet lekkerder van. Zorg als je de saté een tijdje wilt warm bewaren dat je ze niet helemaal gaar bakt. Gaar ze na in de oven/vain marie terwijl je ze warm houdt.

Goed marineren helpt ook zeker.
Dit is wel heel erg slecht advies. Als je halfrauwe sate gaat warm lopen houden, gaat het niet meer garen, en erger nog, je kunt bacteriegroei gaan krijgen.

Gewoon je sateetjes grillen en warmhouden in een rechaud, en zorgen dat ze zo snel mogelijk op gaan (dus zo kort mogelijk warm houden). De ouwe sateetjes dus als eerste uit serveren.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  User die het meest klaagt 2022 zaterdag 24 juni 2017 @ 10:37:11 #9
414785 sirdanilot
pi_171908546
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 10:21 schreef Pietverdriet het volgende:

Tegen het uitdrogen, gebruik vet vlees
Dit is misschien nog wel het beste advies.

Dus kippendij in plaats van filet.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zaterdag 24 juni 2017 @ 10:41:01 #10
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_171908615
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 10:37 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Dit is misschien nog wel het beste advies.

Dus kippendij in plaats van filet.
Kip?

Tenzij anders vermeldt is saté gewoon varkensvlees.
And so is the past
  User die het meest klaagt 2022 zaterdag 24 juni 2017 @ 12:12:30 #11
414785 sirdanilot
pi_171910602
quote:
9s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 10:41 schreef nogeenoudebekende het volgende:

[..]

Kip?

Tenzij anders vermeldt is saté gewoon varkensvlees.
Varken, kip, hond, geit, kan allemaal in Indonesie hoor.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_171921552
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 10:36 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Dit is wel heel erg slecht advies. Als je halfrauwe sate gaat warm lopen houden, gaat het niet meer garen, en erger nog, je kunt bacteriegroei gaan krijgen.

Gewoon je sateetjes grillen en warmhouden in een rechaud, en zorgen dat ze zo snel mogelijk op gaan (dus zo kort mogelijk warm houden). De ouwe sateetjes dus als eerste uit serveren.
Ik zeg toch dat ze dan na moeten garen. Dat betekent dus dat je gewoon gaar vlees geeft. Dus waar jij dit nou weer vandaan haalt is me een raadsel.

Nagaren in de oven of bain marie is echt iets heel anders dan halfrauwe sate serveren.
Whatever...
pi_171921735
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 10:37 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Dit is misschien nog wel het beste advies.

Dus kippendij in plaats van filet.
Je moet sowieso geen filet/mager vlees gebruiken voor sate vind ik.... je gebruikt iets vetter vlees en eventueel een iets taaier stukje, dat marineer je goed. En als je slim bent snijd je die dij in repen ipv blokjes. Rijg je makkelijk aan een stokje, dan gaat er niets schuiven of los ofzo. Voorbeeld:

Whatever...
  maandag 26 juni 2017 @ 10:45:03 #14
406034 Bugno
Campione d. Mondo 91/92
pi_171958628
quote:
9s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 10:41 schreef nogeenoudebekende het volgende:

[..]

Kip?

Tenzij anders vermeldt is saté gewoon varkensvlees.
Late reactie, maar:

:')

Satay is gewoon vlees aan een stokje, n00b.
Fitter. Happier. More productive
---------------------------------------------------
If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people. - Confucius
pi_171966561
Dank voor het advies. Ik heb ze bijna gaar laten worden. en laten afkoelen.
Toen ze allemaal klaar waren heb ik ze in grote bossen op de bbq warm gemaakt. Ging goed en snel. Ze droogden niet uit.
Ik had sate van schouderkarbonade en geit.
Kip is voor watjes :-)
pi_171967083
quote:
10s.gif Op maandag 26 juni 2017 16:29 schreef r2d22 het volgende:
Dank voor het advies. Ik heb ze bijna gaar laten worden. en laten afkoelen.
Toen ze allemaal klaar waren heb ik ze in grote bossen op de bbq warm gemaakt. Ging goed en snel. Ze droogden niet uit.
Ik had sate van schouderkarbonade en geit.
Kip is voor watjes :-)
Geit! Top! Das lekker :)
Whatever...
  maandag 26 juni 2017 @ 17:04:45 #17
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_171967403
Sateh Kambing
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_171967593
quote:
0s.gif Op maandag 26 juni 2017 17:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Sateh Kambing
joh
  maandag 26 juni 2017 @ 17:42:32 #19
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_171968439
quote:
0s.gif Op maandag 26 juni 2017 17:12 schreef liedetector het volgende:

[..]

joh
Sate Anjing komt wat minder goed aan
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 26 juni 2017 @ 17:52:11 #20
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_171968693
quote:
0s.gif Op maandag 26 juni 2017 10:45 schreef Bugno het volgende:

[..]

Late reactie, maar:

:')

Satay is gewoon vlees aan een stokje, n00b.
Vlees ja, geen kip dus. :Y).
And so is the past
  maandag 26 juni 2017 @ 17:53:25 #21
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_171968721
quote:
6s.gif Op maandag 26 juni 2017 17:52 schreef nogeenoudebekende het volgende:

[..]

Vlees ja, geen kip dus. :Y).
Onzin, Sateh Udang, Sateh Lilit
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_171968860
quote:
1s.gif Op maandag 26 juni 2017 17:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Onzin, Sateh Udang, Sateh Lilit
nee want kip is vis????? t wordt steeds vager
  maandag 26 juni 2017 @ 18:01:20 #23
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_171968890
quote:
0s.gif Op maandag 26 juni 2017 18:00 schreef liedetector het volgende:

[..]

nee want kip is vis????? t wordt steeds vager
Nee, Sateh is niet noodzakelijk vlees, het kan ook gevogelte, vis of schaaldier zijn. Zelfs sprinkhaan
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_171968972
quote:
1s.gif Op maandag 26 juni 2017 18:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, Sateh is niet noodzakelijk vlees, het kan ook gevogelte, vis of schaaldier zijn. Zelfs sprinkhaan
I know ik reageerde eigenlijk op "Vlees ja, geen kip dus. :Y)."

ik vind alles lekker ik dat opzicht
  maandag 26 juni 2017 @ 18:07:37 #25
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_171969020
quote:
0s.gif Op maandag 26 juni 2017 18:05 schreef liedetector het volgende:

[..]

I know ik reageerde eigenlijk op "Vlees ja, geen kip dus. :Y)."

ik vind alles lekker ik dat opzicht
Denk trouwens dat er hier meer mensen sateh van frikandel of knakworst ofzoiets hebben gegeten van van geit. Geit is vreselijk lekker maar helaas slecht aan te komen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')