abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
pi_171833287
registreer om deze reclame te verbergen
Link naar het vorige topic: F&F / [Centraal] Cavia's met foto's deel 49 Tandjes-drama

Nuttige cavialinks:

Informatie:
- http://www.knoevel.net
- http://www.degrotecavia.nl
- http://www.caviarassen.nl

Caviafora, voor raad, advies en cavia's vinden
- http://www.caviagids.nl
- http://www.knoevel.nl/forum
- http://www.eccforum.nl
- http://www.nhdp.nl/caviaforum3
- Caviadokter

Caviashops:
- http://www.knoevelshop.nl (tip!)
- http://www.cafepress.com/cavycomic
- http://www.fretten.nl (let op, niet alles hier is geschikt voor cavia's, maar bv wel kooien en huisjes)
- http://www.zooplus.nl/
- http://www.witjesverzendhuis.com/
- http://www.purkshangmatten.nl/index.php
- https://www.slaaplekkerzacht.nl/
- https://www.huisdierplein.nl/
- http://www.agriwebshop.com/ (aubiose, ecobed)
- http://www.dierenkruiden.nl
- http://www.dieza.nl (ook kruiden!)

Caviaopvang:
- www.kuufke.com
- www.knoevel.net
- www.stichtingcavia.nl
- http://www.caviaopvangrozan.nl/
- Love & Care Nieuwegein (ook voor vakantieopvang)

Korte caviatips:

Huisvesting

- Cavia's leven graag in een groep. Wie cavia's gaat aanschaffen, wordt dan ook geadviseerd altijd minimaal tw dieren aan te schaffen. Twee cavia's hebben een kooi nodig van minstens 100x50 cm. Per cavia kun je ongeveer 20 cm in totaal erbij meten. Altijd geldt: hoe meer ruimte, hoe beter.
- Op de bodem moet een laag bodembedekking. Niet geschikt zijn kattengrind, stro en kranten. Wel geschikt zijn o.a. zaagsel, aubiose, houtkorrels, ecobed/bedxcel, vetbed en hemparade.
- Het hok moet op een tochtvrije plaats in huis staan. Niet direct tegen een verwarming aan. Liefst op een verhoging, omdat anders lles wat beweegt direct boven de diertjes gebeurt. Omdat de grootste vijand van wilde cavia's van boven komt (de roofvogel), worden cavia's erg schrikachtig hierdoor.
- De meest voorkomende kooien zijn dunabakken (met doorzichtige plastic bovenkap) en traliekooien (onder plastic, boven tralies). De ondergrond van het hok mag niet uit tralies bestaan, maar uit egaal materiaal (zoals kunststof of hout), omdat tralies de pootjes kunnen beschadigen.
- Als je handig bent, kun je ook zelf een kooi maken. Het voordeel is dat je dan zelf de maten kunt bepalen zodat de kooi precies in die ene hoek past en als je de voorkant van plexiglas maakt, heb je cavia-tv. Het nadeel is dat je wel handig moet zijn (of iemand moet kennen die handig is). Als je een beetje Duits kunt, kun je googelen op "meerschweinchenkfig selber bauen"

Inrichting

- In het hok kan een nachthuisje staan. Het ligt helemaal aan het baasje of de cavia hier schuw van blijft. Als je ze er regelmatig uithaalt wennen ze vanzelf. Omdat cavia's prooidieren zijn voelen ze zich veilig in een huisje. In dierenwinkels hebben ze talloze soorten huisjes. Zorg dat ze groot genoeg zijn. Wilgenbruggetjes zijn vaak een succes, maar je kunt ook gewoon een kartonnen doos gebruiken (wel met zo min mogelijk bedrukking en eerst al het plastic en eventuele nietjes eraf halen).
- Een cavia heeft een zwaar etensbakje nodig wat niet om kan klappen. Plastic bakjes willen ze nog weleens omver gooien. Zucht.
- Een drinkflesje, liefst met een inhoud van 300 ml of groter. Regelmatig schoonmaken! Dit kan bijvoorbeeld met een tandenborsteltje of een borsteltje dat ze in de dierenwinkel verkopen, maar je kunt ook droge rijst en een beetje water gebruiken, goed schudden en dan goed omspoelen.
- Hooi is een primaire levensbehoefte en moet altijd in het hok aanwezig zijn. Dit kan los op de bodem of in een hooiruif. Hooiballen worden vaak afgeraden omdat er gevallen bekend zijn waarbij de cavia er met zijn kop in is gekropen en toen is gestikt. Ze zijn niet altijd zo slim.
- een knaagsteen of liksteen hoort NIET in een caviakooi thuis. Deze levert verhoogde risico's op blaasproblemen op. Om aan te knagen bieden takken van wilgenbomen of fruitbomen een uitkomst. Er zijn ook brokken samengeperst hooi/kruiden te vinden in de dierenwinkel, als er maar geen mineralen en andere troep in zit.
- Speelgoed is niet nodig. Cavia's spelen niet graag, ze verwonden zich makkelijk aan klein speelgoed. Geen hamsterwieltjes of loopballen dus!
- Sommige cavia's vinden een hangmat erg leuk, of een lege wc-rol met kruiden(hooi) erin en dan de uiteindes dichtgevouwen, of wat gaten in het karton geknipt. Buizen zijn ook het einde, gebruik hiervoor bijvoorbeeld tunnels voor katten en konijnen en geen regenpijp of buizen voor ratten, want die zijn net te smal.

Eten en drinken

- Het hardvoer bestaat uit voer verrijkt met vitamine C. Bekende merken voor caviakorrel zijn Science Selective, Kasper Faunafoods, Garvo, Teurlings en Hope Farms (deze laatste is het meest verkrijgbaar in dierenwinkels en zeer geschikt). Gemengd voer is bijvoorbeeld van XtraVital, Care+, Gerty guinea pig of Evert van Puik. Hope Farms en Kasper hebben ook gemengd voer. Het nadeel van gemengd voer is dat de caaf gaat schiften en alleen de lekkere dingen opeet.
- Aanvullend op het hardvoer heeft een cavia altijd hooi nodig: nooit mag dit ontbreken in de kooi. Vrijwel ieder verkrijgbaar hooi is geschikt. Er bestaat ook kruidenhooi dat gegeven kan worden. Let wel op dat als je terug wilt stappen op normaal (goedkoper) hooi, sommige cavia's te verwend zijn en er minder van eten.
- Een cavia is gek op groenvoer en dient hier iedere dag wat van te krijgen. Vitamine C rijke groentes als witlof en paprika zijn geschikt. Andere groentes (slechts een greep uit de mogelijkheden) zijn andijvie, komkommer, winterpeen, bospeen (mt loof), spinazie, tomaat, suikermais (plus blad) en peterselie. Goedkoper (maar minder vitamine C rijk) zijn gras en paardenbloembladeren. Koolsoorten mogen wel, maar met mate, omdat hier snel gasvorming door ontstaat.
- Snoepjes (yoghurtdrops, knaagstengels;) zijn overbodig, maar moge met mate gegeven worden. Je doet ze net zoveel plezier met gezonde alternatieven waar kruiden in zitten verwerkt.
- Cavia's drinken na hun eerste 4 weken moedermelk niets anders meer dan schoon water. Gooi hier geen vitamine C druppels in: de vitamine C vervliegt razendsnel en je houdt vies drinkwater over. Geef liever iedere dag een vitamine C tabletje, zoals Roter met citroensmaak en Kruidvat met sinaasappelsmaak (gewoon voor mensen). De ene dierenarts zegt de versie met suiker, de andere zegt zonder suiker. Dus daar is nog niet echt duidelijkheid over. Soms moeten ze ze leren eten, terwijl andere cavia's vanaf dag 1 je vinger erbij opeten. Sommige cavia's moeten er nooit wat van weten.

Cavia's

- Mannetjes heten beren, vrouwtjes heten zeugen.
- Een cavia kan tussen de 4 (gemiddeld) en 8 (hoogbejaard) jaar oud worden
- Een normaal gewicht voor een pasgeboren cavia licht tussen de 60 en de 130 gram. Een volwassen zeug weegt gemiddeld tussen de 900 en 1500 gram, een beer tussen de 1000 en 1600 gram. Dit varieert echt enorm per cavia: het gewicht moet gewoon bij het dier passen.
- Cavia's zijn vanaf 4 weken vruchtbaar (zowel beren als zeugen). Zij zijn dan echter nog vl te jong om al in verwachting te raken. Zeugjes mogen pas gedekt worden rond de 5 maanden met een minimaal gewicht van ca. 700 gram. Ook moeten zij voor hun eerste jaar een nestje gehad hebben, in verband met het verharden van het bekken.
- Cavia's leven graag in een groep. Wie cavia's gaat aanschaffen, wordt dan ook geadviseerd altijd minimaal tw dieren aan te schaffen.
- Een goede combinatie is twee zeugen, twee beren (f allebei jong, f n oud en n jong, maar zelden tot nooit twee oude beren die niet eerder samenzaten) of een gecastreerde beer bij een zeug. Meer beren bij 1 of meer zeugen gaat vrijwel altijd fout. En ook dan kan het zijn dat de cavia's elkaar niet mogen, al gaat castraat met een zeugje eigenlijk altijd goed.

Geslachten

Een duidelijke site met veel voorbeeldfoto's is http://cavyspirit.com/sexing.htm . Kijk daar als je twijfelt over het geslacht van je cavia.

Gedrag

- Cavia's staan bekend om hun vrolijke geluid, dat ook wel whiepen genoemd wordt. Een duidelijke engelstalige site waar alle geluiden en betekenissen opstaan is http://www.treenspigs.com/fun/media.html .
- Cavia's die net gekoppeld zijn vertonen vaak dominantiegedrag. Dit lijkt op het gedrag dat een beer naar een zeug vertoond wanneer hij haar wil berijden. Dit gedrag bestaat voornamelijk uit lange, lage 'prrrrrrrrts' laten horen, wiebelen met het achterwerk en het berijden van de andere cavia('s). Dit gedrag kan, als uiting van dominantie, k bij zeugjes voorkomen.
- Zeker beertjes willen soms wel eens ruzie maken en mopperen op elkaar, vooral in het begin of als ze sterk zeugjes ruiken. Beren kun je altijd samen laten zitten totdat er bloed vloeit. Ze kunnen aardig wat verdragen, en een beetje happen is ook niet verkeerd als ze elkaar nog moeten leren kennen, maar als er wondjes ontstaan is het het teken dat dit duo niet samengaat.
- Cavia's hebben vaak 'de gekke vijf minuten', wat ook wel popcornen wordt genoemd. Hierbij rennen ze door het dolle heel rondjes door het hok, waarbij het zaagsel alle kanten op vliegt. Dit is geen gek gedrag, dit is alleen maar een teken dat ze het naar hun zin hebben.
- Cavia's eten hun eigen keutels. Dit is normaal: in de keutels blijven nuttige voedingsstoffen achter die pas bij een tweede keer opgenomen worden door het lichaam.

Wanneer naar de dierenarts?

Cavia's zijn kampioen in pijn verbergen. Vaak merk je pas dat ze ziek zijn als ze cht al behoorlijk ziek zijn. Hou afwijkend gedrag nauwlettend in de gaten! Een zieke cavia kan de volgende symptomen hebben:

- Stil in een hoekje zitten, weinig geluid maken, slecht reageren op omgeving.
- De vacht staat omhoog
- Troebele oogjes, vieze neus (verkoudheid), niesen, benauwdheid
- En oogje vochtig met een blauw waasje (ontsteking, makkelijk te verhelpen met een zalfje)
- Een rood plekje naast het tranende oog, ook een ontsteking waarvoor je een zalfje krijgt (cafzalf/cavasan)
- De cavia valt af. Altijd belangrijk om in de gaten te houden: afvallen gebeurt NOOIT zonder reden. Tot 20 gram is het niet zorgwekkend, gaat het harder en niet meer omhoog is er vaak een diepliggend probleem.
- De cavia eet niet meer of minder (ziekte of tandproblemen).
- De cavia heeft diarree, stinkende keutels of juist helemaal geen ontlasting meer.
- De cavia piept of kreunt bij het plassen, en/of heeft een rood gekleurd plasje (blaas of nierproblemen)
- De cavia heeft vreemde bultjes of bobbels.
- De huid is droog, schilferig en/of vertoond wondjes (schurft/schimmel)
- Er zitten witte of zwarte stippen in de vacht (luis)

Bij ieder gedrag dat je niet herkent van je cavia is contact met de DA voor ten minste telefonisch overleg geen overbodige luxe. Vraag daarbij even of de dierenarts ervaring heeft met cavia's, want het schijnt een vak apart te zijn.

En... vooral foto's posten!

[ Bericht 3% gewijzigd door CherryLips op 21-06-2017 13:27:21 ]
NARF
pi_171833320
Zal ik de OP even volspammen met linkjes enzo?

Kak, nummer is natuurlijk al opgehoogd /oude stempel

[ Bericht 41% gewijzigd door CherryLips op 21-06-2017 13:27:36 ]
NARF
pi_171836991
Merk hier ook niet echt verschil, behalve dat Cloud ontzettend actief is (trapje op, trapje af.. in de neus van Marshmellow bijten).
De rest liggen net zo plat als roggen ...
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  donderdag 22 juni 2017 @ 12:14:39 #4
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_171855801
registreer om deze reclame te verbergen
Kheb de kooi in de tuin gezet en met grof geschut gif gespoten. :{
Dames genoten van de frisse lucht. :s)
pi_171857351
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 12:14 schreef NijntjesUk het volgende:
Kheb de kooi in de tuin gezet en met grof geschut gif gespoten. :{
Dames genoten van de frisse lucht. :s)
Neusjes in de lucht
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_171859992
TT even een nummertje naar beneden aangepast ;)
JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
http://www.librarything.com/catalog/senesta
pi_171860508
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 15:28 schreef senesta het volgende:
TT even een nummertje naar beneden aangepast ;)
Tof, dank je!
NARF
pi_171860940
Hier zitten ze weer met de konten op de koelelementen
19225536_752447778275176_8869112304142039575_n.jpg?oh=e6340d2e2f6f1fbb11534dab07806041&oe=59DB545E
pi_171911178
B5A0092B-BFE1-4383-BE42-F9058667B892_zpsgtywergw.jpg

:{
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zaterdag 24 juni 2017 @ 15:05:05 #10
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_171914287
Charming 😂
pi_171914884
Net flink in het leven geknipt toen ik de nageltjes van Schaap moest knippen :X moet het andere pootje maar een andere keer doen. Ze heeft al van die rare kromme teentjes.
NARF
pi_171915499
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 15:05 schreef NijntjesUk het volgende:
Charming 😂
Dat vond ik nou ook :') ik snap wel dat ze wijdbeens loopt, zou ik ook doen als ik zo lig ...
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_171915575
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 15:29 schreef CherryLips het volgende:
Net flink in het leven geknipt toen ik de nageltjes van Schaap moest knippen :X moet het andere pootje maar een andere keer doen. Ze heeft al van die rare kromme teentjes.
Als mij dat overkomt dan zet ik de cavia in het hok (pompiedompiedom... niks gebeurd :@)

Daarna controleer ik of het bloeden is gestopt, gelukkig is dat altijd het geval geweest
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_171915594
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 15:55 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Als mij dat overkomt dan zet ik de cavia in het hok (pompiedompiedom... niks gebeurd :@)

Daarna controleer ik of het bloeden is gestopt, gelukkig is dat altijd het geval geweest
Ja heb ik nu ook gedaan haha

Alleen allemaal rood zaagsel :')
NARF
pi_171924383
Wat duurt dat aanslaan van AB lang :{
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_171925834
Je zou na een dag of drie toch al verbetering moeten zien of is dat alleen bij mensen?
NARF
pi_171928991
quote:
0s.gif Op zondag 25 juni 2017 00:47 schreef CherryLips het volgende:
Je zou na een dag of drie toch al verbetering moeten zien of is dat alleen bij mensen?
Ja, sowieso na een week al, maar Noir is een beetje een geval apart blijkbaar :{

En ze heeft natuurlijk die operatie achter de rug.

Ze zit nu op Eurologist, Lysium en AB
Echter zou ze sowieso nog een weekje AB moeten
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_171929035
871CD861-15B1-4C45-A3A9-484CDEC5F97A_zpsfxooykap.jpg

Yoshi is doodmoe van een ochtend hard niks doen :') (die voorpootjes O+ )
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 25 juni 2017 @ 12:18:17 #19
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_171930838
Saar heeft een kuurtje van 3 weken (!!) achter de rug. Morgen bellen voor de uitslag weer.

Heb net de bak schoongemaakt en Saar ligt languit in de bak alsof ze het helemaal zelf heeft moeten doen met een tandenborstel. :')
pi_171933117
Schaap is echt heel schattig de laatste tijd. Kan ook aan mij liggen, maar ze is heel nieuwsgierig en actief. Of het is een laatste opleving. Ze laat zich nog steeds niet aaien, maar ze begint uit het niets te fluiten en ze zit gewoon steeds heel schattig te kijken :')
NARF
pi_171940621
quote:
0s.gif Op zondag 25 juni 2017 12:18 schreef NijntjesUk het volgende:
Saar heeft een kuurtje van 3 weken (!!) achter de rug. Morgen bellen voor de uitslag weer.

Heb net de bak schoongemaakt en Saar ligt languit in de bak alsof ze het helemaal zelf heeft moeten doen met een tandenborstel. :')
_O- prachtig is dat h :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_171960689
quote:
1s.gif Op zondag 25 juni 2017 13:41 schreef CherryLips het volgende:
Schaap is echt heel schattig de laatste tijd. Kan ook aan mij liggen, maar ze is heel nieuwsgierig en actief. Of het is een laatste opleving. Ze laat zich nog steeds niet aaien, maar ze begint uit het niets te fluiten en ze zit gewoon steeds heel schattig te kijken :')
Valencia wil dat ook niet, maar ze zal wel moeten. Ooit wordt ze nog een knuffelcaaf :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 26 juni 2017 @ 18:04:13 #23
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_171968950
*O* *O* Saartje is blaasontstekingsvrij!! *O* *O*
pi_171968975
Jeeej *O*
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_171969509
*O*
NARF
pi_171982134
Hm .. Noir spuugt AB uit :') nog maar scherper op letten dus.. zo wordt mevrouw niet beter :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 27 juni 2017 @ 10:34:36 #27
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_171984141
Deed Saar ook! Eigenwijs kreng :(
Ik deed dan maar beetje AB en dan beetje aardbeiensap (want jummie) en dat afwisselend. 8)7
pi_171984446
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 juni 2017 10:34 schreef NijntjesUk het volgende:
Deed Saar ook! Eigenwijs kreng :(
Ik deed dan maar beetje AB en dan beetje aardbeiensap (want jummie) en dat afwisselend. 8)7
Hm, goede tip!
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_172019716
Mais in de bonus bij AH, met blad eromheen O+
NARF
  woensdag 28 juni 2017 @ 17:09:53 #30
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_172021309
quote:
0s.gif Op woensdag 28 juni 2017 16:11 schreef CherryLips het volgende:
Mais in de bonus bij AH, met blad eromheen O+
Oeh, bedankt voor de tip!
  woensdag 28 juni 2017 @ 18:16:20 #31
333591 kniftyhooker
creatief tot op het bot
pi_172022658
Ohhh mogen ze dat zo eten joh? 😃😃
pi_172022701
Vooral het blad vinden ze lekker bij mij :) deze kolven zagen eruit alsof ze zo van het veld kwamen O+
Hopelijk verkoopt dieza binnenkort ook weer gedroogd blad.
NARF
  woensdag 28 juni 2017 @ 19:06:28 #33
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_172023895
Gedroogd blad blieven ze niet hier, alleen maar vers _O-

@kniftyhooker: ik snij altijd het kontje en knip de verkleurde haren aan de bovenkant eraf. Eventueel de buitenste bladeren eraf en dan het hok in. Resultaat: Feest! *O*
  vrijdag 30 juni 2017 @ 23:01:35 #34
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_172079092
Het nieuwe buitenverblijf van mijn dames (2 cavia's natuurlijk):

IMG_0093.JPG

De kleine was de oude.
Ze gaan van 110 cm bij 50 cm naar 190 cm bij 70 cm.
🙀
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_172132125
Wat een verschil soms, ik krijg regelmatig foto's binnen van jonge cavia's die naar nieuw baasje zijn gegaan, dan zitten ze gezellig op schoot, vallen in slaap op schoot, racen springend door het hok.
Zelf nu, om nieuw bloed in de lijn te krijgen, een paar cavia's opgehaald, deze zitten zwijgend in een hoekje, verkrampen compleet als je ze aanraakt en de dames die in mijn hippie groep zij gekomen, geen klappertanden of iets, nee zitten te kijken van, je ziet me niet, je ziet me niet.
Hoop dat ze nog bij gaan draaien, maar heb een half jaar geleden een zeugje gehaald en zij vertoonde ook dit gedrag en nog steeds als je al naar haar wijst gilt ze alsof ze in brand staat.
pi_172132548
quote:
0s.gif Op maandag 3 juli 2017 09:17 schreef LittleLady het volgende:
Wat een verschil soms, ik krijg regelmatig foto's binnen van jonge cavia's die naar nieuw baasje zijn gegaan, dan zitten ze gezellig op schoot, vallen in slaap op schoot, racen springend door het hok.
Zelf nu, om nieuw bloed in de lijn te krijgen, een paar cavia's opgehaald, deze zitten zwijgend in een hoekje, verkrampen compleet als je ze aanraakt en de dames die in mijn hippie groep zij gekomen, geen klappertanden of iets, nee zitten te kijken van, je ziet me niet, je ziet me niet.
Hoop dat ze nog bij gaan draaien, maar heb een half jaar geleden een zeugje gehaald en zij vertoonde ook dit gedrag en nog steeds als je al naar haar wijst gilt ze alsof ze in brand staat.
Klinkt als Valencia .. ze is nu ruim 7 maanden oud en het gaat iets beter. Ik vrees wel dat het in haar karakter zit en dat dit er nooit helemaal uit zal gaan.

Cloud, Marshmellow en Yoshi zijn wel tam en knuffelig :{
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 3 juli 2017 @ 11:04:41 #37
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_172133997
Ik heb hier 2 cavia's. 1 super chill en de andere angstig. De angstige kwam bij een boer vandaag.
Nu heb ik een collega die homeopatie beoefend bij dieren. Nu kreeg ik iets voor haar en daardoor werd ze snel (en blijvend) rustiger. Nu staan ze gezellig samen bij de rand om eten te roepen.
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_172134765
Het is zo sneu als ze zo zitten, nou ja deze maand eerst kijken of het bij trekt ze zitten sowieso al aan het anti stress voer
pi_172135515
quote:
0s.gif Op maandag 3 juli 2017 11:04 schreef Sjechov het volgende:
Ik heb hier 2 cavia's. 1 super chill en de andere angstig. De angstige kwam bij een boer vandaag.
Nu heb ik een collega die homeopatie beoefend bij dieren. Nu kreeg ik iets voor haar en daardoor werd ze snel (en blijvend) rustiger. Nu staan ze gezellig samen bij de rand om eten te roepen.
Wat kreeg je voor haar ? Misschien iets voor Valencia :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_172136474
Schaap is ook nog steeds hysterisch. Ze komt wel op eten af en fluit, maar je hoeft maar naar haar te kijken of je hand naar haar uit te steken of ze is weg. Als ik opsta van de bank, stuift ze ook weg. Ze zit vijf meter verderop.
Knofje haar zusje was helemaal niet zo. Otje was ook een beetje panisch op een gegeven moment, die was in het begin heel tam maar wilde gewoon niet worden opgepakt. Moos was ook helemaal niet van me gediend.
En Ollie is een knuffelbeer. Kun je alles mee doen. Zo raar.
NARF
  maandag 3 juli 2017 @ 13:00:25 #41
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_172136913
quote:
1s.gif Op maandag 3 juli 2017 12:05 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Wat kreeg je voor haar ? Misschien iets voor Valencia :')
Eigenlijk iets heel simpels. Moest haar aan iets laten ruiken uit een potje. Binnen een week was ze een stuk relaxter. Nu kunnen we haar met gemak oppakken. Eerst moesten we half achter haar aanjagen in haar hok. Ik heb eigenlijk helemaal niets met homeopathie, maar dit hielp echt.

quote:
0s.gif Op maandag 3 juli 2017 12:43 schreef CherryLips het volgende:
Schaap is ook nog steeds hysterisch. Ze komt wel op eten af en fluit, maar je hoeft maar naar haar te kijken of je hand naar haar uit te steken of ze is weg. Als ik opsta van de bank, stuift ze ook weg. Ze zit vijf meter verderop.
Knofje haar zusje was helemaal niet zo. Otje was ook een beetje panisch op een gegeven moment, die was in het begin heel tam maar wilde gewoon niet worden opgepakt. Moos was ook helemaal niet van me gediend.
En Ollie is een knuffelbeer. Kun je alles mee doen. Zo raar.
Wij hebben hier ook 2 extremen zitten. Als is de hysterie er nu wel af. Af en toe doet ze het nog, maar over het algemeen is ze rustig nu :)
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_172140786
Ik zit te twijfelen of ik moet overstappen op fleece ...
:{

Zijn daar speciale fleecekleden voor?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 3 juli 2017 @ 16:31:07 #43
332000 Oerbeer
Sinds 2009
pi_172141817
quote:
1s.gif Op maandag 3 juli 2017 15:50 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik zit te twijfelen of ik moet overstappen op fleece ...
:{

Zijn daar speciale fleecekleden voor?
Ik vind dat echt onhandig. Elke dag mag je dan keutels ruimen en zeker eens per week die dingen vol caviapies wassen :')

Ik hou het wel bij normale bodembedekking welke ik gewoon uit de kooi zo de vuilniszak in schep.
  maandag 3 juli 2017 @ 17:06:05 #44
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_172142812
quote:
1s.gif Op maandag 3 juli 2017 15:50 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik zit te twijfelen of ik moet overstappen op fleece ...
:{

Zijn daar speciale fleecekleden voor?
Nee, maar je moet ze wel voorbehandelen.
Zie bijv hier: https://www.guineapigmarket.com/fleece-right-for-me

Ik heb t even gedaan toen Lexie zo ziek was, zodat ik haar ontlasting e.d. goed in de gaten kon houden. Ik vond t niks. Onder de fleecedekens lagen handdoeken en die kon ik elke dag vervangen,fleece elke 2 dagen. Je hebt snel een enorme berg was dus. In de zomer minder erg,dan kun je t buiten hangen. Of de droger gebruiken.
pi_172144707
Je kunt er ook van die houtkorrels onder doen die eigenlijk voor in de kattenbak zijn, zuigen veel op.
Vergeet ook niet dat je elke keer al die haren eraf moet borstelen/kloppen. En als er eentje aan de race is, kun je lachen.
NARF
pi_172147200
Ok ik doe het niet, bedankt voor de reacties

Ik overwoog het omdat Oreo last heeft van haar voetjes en ik wil dat Noir lekker zacht kan liggen, maar ze hebben ook een mandje en een muts.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_172147814
quote:
10s.gif Op maandag 3 juli 2017 20:08 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ok ik doe het niet, bedankt voor de reacties

Ik overwoog het omdat Oreo last heeft van haar voetjes en ik wil dat Noir lekker zacht kan liggen, maar ze hebben ook een mandje en een muts.
Die dweilen van de Action vinden ze ook lekker. En ik heb een hangmat van Purks hangmatten, is ook een groot succes.
NARF
pi_172157945
quote:
0s.gif Op maandag 3 juli 2017 20:29 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Die dweilen van de Action vinden ze ook lekker. En ik heb een hangmat van Purks hangmatten, is ook een groot succes.
Ja die dweilen zijn een hit :D
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 4 juli 2017 @ 20:28:29 #49
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_172173053
Welke dweilen zijn dat?
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
  dinsdag 4 juli 2017 @ 20:58:01 #50
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
  dinsdag 4 juli 2017 @ 21:14:05 #51
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_172174771
Top. Die ken ik 👍☺
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_172180488
14317323_10209734534780709_4726723589963426442_n_zpsiu6c5lpo.jpg
NARF
  woensdag 5 juli 2017 @ 06:51:33 #53
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_172181312
O+
pi_172208960
quote:
0s.gif Op woensdag 5 juli 2017 02:03 schreef CherryLips het volgende:
[ link | afbeelding ]
O+

EC3629D7-2400-435C-9794-67E846227F11_zps4i1goh6f.jpg
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_172208983
Oh volgens mij is photobucket kapot :{
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_172251236
19732376_761797000673587_7936246293538537507_n.jpg?oh=725d97b7f5a11c4c1e49469bb0bbd889&oe=5A10A3FB

Allemaal lekker buiten
  zaterdag 8 juli 2017 @ 11:57:31 #57
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_172264627
Ik zou ze ook graag naar buiten doen, maar het gras is zeiknat :(
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_172297573
Nee hier heeft het gras amper kans. Heb verleden jaar van die grasmatten gelegd, leek echt geweldig week later was het woestenij
  zondag 9 juli 2017 @ 17:19:58 #59
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_172298985
Ik verplaats ze regelmatig. Al zitten ze nu in een rek van 1.90m dus ze hebben ruimte zat :)
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
  zondag 9 juli 2017 @ 19:43:19 #60
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_172301746
Zal ook weer eens posten..

Zeugengroep :)

UXpl7sQ2.jpg
pi_172304417
quote:
1s.gif Op zondag 9 juli 2017 19:43 schreef Mubassie het volgende:
Zal ook weer eens posten..

Zeugengroep :)

[ afbeelding ]
O+
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_172305357
D9A1F58A-9696-46C9-B349-87865E82D3CB_zpshb2wzuvc.jpg
Volgens mij had ik deze al ene keer gepost, maar die dweilen zijn hier wel geliefd. Al denk ik dat ik voor Oreo beter een huisje kan neerzetten, aangezien ze het liefst onder van alles probeert te kruipen :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_172305496
Je kunt op bovenstaande foto wel goed zien dat Noir geen zuivere borstel is, maar een kruising tussen een Peruvian met een borstel: ze heeft langere haartjes op haar rug en kont :D
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 9 juli 2017 @ 23:39:40 #64
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_172308606
Kzie niks ;(
  zondag 9 juli 2017 @ 23:56:34 #65
62419 CherryLips
chocoholic
pi_172308935
Kooknie :@
NARF
pi_172311693
Raar :{

Nou ff kijken hoe ik dit kan fixen :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 10 juli 2017 @ 12:15:19 #67
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_172315051
Lexie had zaterdag diarree en was niet in orde (sloom, "kletste" niet en lag op schoot heel lang in dezelfde houding, normaal is ze een wiebelkont). Dus zondagochtend op schoot gehad, probiotica gegeven en wat te eten, ging stuk beter.

Daardoor zat Saar alleen en nog even ontbijtloos. Mevrouw was not amused en zat me minutenlang zo aan te staren. _O-

doqba1.jpg
pi_172318772
"Feed me, human!"

Ik vind het soms wel creepy als ik aangestaard word vanuit de caviaflat :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_172328253
19756863_763468133839807_6974925746154628709_n.jpg?oh=a37ef79731e63ae4fc701bc994262c35&oe=59C42525

Ik heb vandaag nog helemaal niets gehad!!!

19665644_763468287173125_6422653219344694222_n.jpg?oh=f1e5bcb51e17d4976158d10b00b110d6&oe=59D2F0BA

Nee niet kriebelen, ik wil dat!!!!
pi_172328367
Die van mij doen ook alsof ze niks krijgen, maar de witlof en andijvie moeten ze niet.
NARF
pi_172328556
Als ik voor het huis uitstap hoor ik ze al gillen, bij elke boodschap die ik naar binnen breng juichen ze als een stel hooligans bij een doelpunt, dan hebben ze gehad en ga ik brood smeren en staan ze weer te gillen alsof ze nog niets hebben.

Moet wel uitkijken soms, vanwege de zwangere mama's dat die niet teveel krijgen vanwege de jongen die ze anders niet kwijt kunnen, maar sommigen worden echt dik.
Was hier al een die zei, oohh is ze drachtig, nee die is gewoon vatsig.
Heb nu ook twee zeugjes bij de beer, die zijn bijna keer zo fors als de beer, doen mij altijd denken aan twee dikke theetantes.
pi_172328658
Schaap die sloeg net aan toen ik de vaatwasser uitruimde, toen ik de kraan opendraaide en toen ik drinken inschonk. Volgens mij heeft ze honger maar ze wil alleen spinazie en dat heb ik niet in huis.
NARF
pi_172328768
Als de pizzabezorger komt, fluiten ze ook allemaal, alsof ze ook een bestelling hebben doorgegeven. Laatst kwam mijn vriend binnen met Chinees en ook allemaal van Jaaaaaaa!!! Vanmiddag zat er weer een als een echte waker te fluiten op haar huisje.
  zaterdag 15 juli 2017 @ 17:09:11 #74
332000 Oerbeer
Sinds 2009
pi_172439980
Gisteren twee maiskolven gekocht voor een aardige duit, en de heren halen hun neus ervoor op. Er is een klein hapje uit en dat is het. Vervolgens horen ze de koelkast en krijgen we een fluitconcert.

Ja eh, eet eerst dat mas eens op :')
pi_172440094
quote:
0s.gif Op maandag 10 juli 2017 21:16 schreef LittleLady het volgende:
Als ik voor het huis uitstap hoor ik ze al gillen, bij elke boodschap die ik naar binnen breng juichen ze als een stel hooligans bij een doelpunt, dan hebben ze gehad en ga ik brood smeren en staan ze weer te gillen alsof ze nog niets hebben.

Moet wel uitkijken soms, vanwege de zwangere mama's dat die niet teveel krijgen vanwege de jongen die ze anders niet kwijt kunnen, maar sommigen worden echt dik.
Was hier al een die zei, oohh is ze drachtig, nee die is gewoon vatsig.
Heb nu ook twee zeugjes bij de beer, die zijn bijna keer zo fors als de beer, doen mij altijd denken aan twee dikke theetantes.
Ik had Orka al minimaal op brokjes, anders was ik bang dat ze echt te grote jongen kreeg.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_172446187
Jaaa drie nieuwe baby's
19905409_765310200322267_1696206241746090879_n.jpg?oh=e525147c8097d3942e9f1eaaea7654cd&oe=59C4728F
20031911_765310273655593_2281138271603745700_n.jpg?oh=c94c64b5d36b29e9e7bf94d62af263c7&oe=59FFA7A1
19959238_765310160322271_5366473073840038360_n.jpg?oh=7207a5098e377906725261c07779eb62&oe=5A0D1208
  zaterdag 15 juli 2017 @ 21:48:55 #77
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_172446327
O+
  zondag 16 juli 2017 @ 17:08:19 #78
332000 Oerbeer
Sinds 2009
pi_172462977
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 21:44 schreef LittleLady het volgende:
Jaaa drie nieuwe baby's
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
:D
pi_172473984
Mijn kleine zwarte koninginnetje Noir is niet meer ;(

Vanochtend en vanmiddag was er nog niks aan de hand, vond haar wel wat meer teruggetrokken dan anders.

Vanavond troffen we haar levenloos aan, met Oreo aan haar zijde. Trouwe Oreo.

Ze is op 3 maanden net geen 6 jaar geworden.

Rust zacht kleine zwarte cavia ..
;(
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_172474293
Noes!!! Wel een heel mooie leeftijd en een mooie manier om te gaan, hopelijk heeft ze er geen pijn van gehad.

:* :*
NARF
  zondag 16 juli 2017 @ 23:54:40 #81
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_172474787
Ah gos. Sterkte!
pi_172477768
Dank jullie wel O+

Ze lag vredig op haar zij, dus ik denk (en hoop) dat ze in haar slaap is gegaan.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 18 juli 2017 @ 21:22:57 #83
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_172513671
Drie keer raden wiens tandje is afgebroken. }:|
(Vandaar waarschijnlijk dat ze vorige week nauwelijks brokjes at, zal toch wat pijnklachten hebben gehad).
pi_172532270
Ahww ;(
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_172545930
Okeee, ik had Orka bij Oreo gezet, nadat Noir overleden was. Ineens valt Oreo, Orka aan. Die zat piepend in het nachthokje :{

Dus nu Orka omgewisseld voor Cloud en dit gaat vooralsnog goed.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_172546412
Bovenste kooi in de caviaflat bedekt met kippengas en nu zit de dwerghamster in. Kan ik ook niet meer in de verleiding komen en het scheelt ruimte vanwege de oude hamsterkooi. Ik hoop maar dat ie het leuk vindt en niet eng enzo. Hij slaapt nu wel in z'n wieltje :{
NARF
pi_172546545
Oh dan heeft je hamster wel lekker de ruimte O+
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_172546791
140x50 O+
NARF
pi_172547052
quote:
0s.gif Op donderdag 20 juli 2017 12:00 schreef CherryLips het volgende:
140x50 O+
Scharrelt ie wel rond of gaat ie net als cavia's op 1 hoop zitten ? :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_172547391
quote:
1s.gif Op donderdag 20 juli 2017 12:12 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Scharrelt ie wel rond of gaat ie net als cavia's op 1 hoop zitten ? :')
Wat denk je :') Ik moet nu bedenken wat ik er nog meer in kan leggen aan huisjes, want hij slaapt de laatste tijd wel vaker in z'n wieltje en dat ziet er zo zielig uit.
NARF
pi_172548596
quote:
0s.gif Op donderdag 20 juli 2017 12:30 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Wat denk je :') Ik moet nu bedenken wat ik er nog meer in kan leggen aan huisjes, want hij slaapt de laatste tijd wel vaker in z'n wieltje en dat ziet er zo zielig uit.
Er bestaat niet zoiets als teveel huisjes *O*
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_172570483
Het gaat goed tussen Cloud en Oreo *O*

Ze hebben hetzelfde type lichaamsbouw (robuust en wollig), dus Cloud laat zich niet in een hoekje drukken
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  vrijdag 21 juli 2017 @ 16:22:06 #93
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_172576743
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 11:39 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Het gaat goed tussen Cloud en Oreo *O*

Ze hebben hetzelfde type lichaamsbouw (robuust en wollig), dus Cloud laat zich niet in een hoekje drukken
O+
  zondag 23 juli 2017 @ 12:53:27 #94
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_172618152
Lexie is geknipt (zie instagram voor een voor- en na foto)> https://www.instagram.com/p/BW4ua4KF39a/

En nu is ze doodop, hongerig en boos. (En toch wil ze dan bijna in me kruipen :? ).
pi_172626752
quote:
0s.gif Op zondag 23 juli 2017 12:53 schreef NijntjesUk het volgende:
Lexie is geknipt (zie instagram voor een voor- en na foto)> https://www.instagram.com/p/BW4ua4KF39a/

En nu is ze doodop, hongerig en boos. (En toch wil ze dan bijna in me kruipen :? ).
O+ Ahwww
Schaapje
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 24 juli 2017 @ 14:29:20 #96
332000 Oerbeer
Sinds 2009
pi_172643131
quote:
0s.gif Op zondag 23 juli 2017 12:53 schreef NijntjesUk het volgende:
Lexie is geknipt (zie instagram voor een voor- en na foto)> https://www.instagram.com/p/BW4ua4KF39a/

En nu is ze doodop, hongerig en boos. (En toch wil ze dan bijna in me kruipen :? ).
Als je de tondeuse er nou volledig overheen haalt, dan heb je een skinnypig :D
  maandag 24 juli 2017 @ 15:28:31 #97
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_172644235
quote:
14s.gif Op maandag 24 juli 2017 14:29 schreef Oerbeer het volgende:

[..]

Als je de tondeuse er nou volledig overheen haalt, dan heb je een skinnypig :D
_O-

Zou ik best willen proberen, maar het geluid van de schaar vindt ze al doodeng. :P
  maandag 24 juli 2017 @ 18:21:57 #98
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_172647330
Vandaag hebben we onverwachts afscheid moeten nemen van onze Muffin.
Vanmorgen bij thuiskomst van mijn nachtdienst was er niets bijzonders aan de hand, maar mijn vrouw wekte mij rond 12 uur dat ze vrij apatisch was. Ze kreeg haar ook makkelijk te pakken. Dat was op zich al bijzonder, omdat ze het normaal bij mijn vrouw op het lopen zette.
Direct de DA gebeld en er direct naartoe. Toen ging het echt heel snel waarop werd besloten om haar pijnloos te laten gaan. Kort onderzoek daarna wees uit dat ze een verharding had ik haar buik dieons niet eerder opgevallen was. Hierdoor kwam ze fysiek in de knoei.
Helaas werd ze maar 4.

2.JPG

Nu hebben we alleen nog een dame van 6 jr.
Die hebben we 5 jr geleden van een collega van mij overgenomen en zat tot dan toe alleen.
Gelukkig eet zij goed en gedraagd zijnzich "normaal".

Nu zou ik graag tips willen hebben over "wat te doen".
We zijn er nog niet helemaal uit of we na deze nog langer cavia's willen hebben (wel als het aan mij ligt, maar ok).
Bedankt alvast.
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
  maandag 24 juli 2017 @ 19:11:18 #99
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_172648372
Ach gos, wat sneu!
Ik zou er toch 1tje (of meer ;)) bijhalen vanuit een opvang.
  maandag 24 juli 2017 @ 19:40:19 #100
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_172649009
quote:
0s.gif Op maandag 24 juli 2017 19:11 schreef NijntjesUk het volgende:
Ach gos, wat sneu!
Ik zou er toch 1tje (of meer ;)) bijhalen vanuit een opvang.
We zijn hier een beetje bang voor strijd, al we een oudere cavia erbij zetten.
We hebben wel ervaring moet een jong erbij zetten.
Hoe werkt zoiets?
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
  maandag 24 juli 2017 @ 19:59:32 #101
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_172649476
Rustig aan "koppelen" in een neutrale omgeving. Het kan wel met een wat oudere ook. Meestal kun je wel je eigen cavia meenemen naar de opvang en kijken of ze elkaar niet aanvliegen daar. Ook weten ze daar vaak wel wat het karakter is van hun dieren.
pi_172649799
Gecondoleerd :*

Je kunt ook een castraat bij een zeugje zetten, heb ik ook.
NARF
  dinsdag 25 juli 2017 @ 00:15:29 #103
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_172657230
quote:
0s.gif Op maandag 24 juli 2017 20:13 schreef CherryLips het volgende:
Gecondoleerd :*

Je kunt ook een castraat bij een zeugje zetten, heb ik ook.
Hebben wij nog nooit eerder gedaan.
Ik heb even gekeken naar opvanghuizen hier bij mij in de buurt, maar die zijn er eigenlijk niet meer (Enschede/Hengelo).
Wat is aan te raden qua tijdsduur. Moeten we juist nog even wachten met er 1 bij te zetten of juist zo snel mogelijk? Wat zijn jullie ervaringen hiermee?
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
  dinsdag 25 juli 2017 @ 00:46:10 #104
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_172657526
Ik heb binnen 2 weken Lexie gehaald, maar ze niet meteen in 1 hok gezet. Ze heeft iets van anderhalve week in een hok ernaast gestaan, zodat ze elkaar konden zien en ruiken.
pi_172658723
Ik heb ze meteen gekoppeld streeds :@
NARF
  dinsdag 25 juli 2017 @ 08:30:04 #106
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_172659246
Ik durfde Lexie niet meteen zoveel groenten te geven (is zo ongeveer hun hoofdvoer) ivm diarree. Ze hebben al wel eerder kennisgemaakt hoor in een neutrale omgeving. ;)
  dinsdag 25 juli 2017 @ 12:59:23 #107
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_172664689
Wij kijken toch naar een jong zeugje.
Daar voelen we ons toch wat prettiger bij ....
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_172665120
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juli 2017 12:59 schreef Sjechov het volgende:
Wij kijken toch naar een jong zeugje.
Daar voelen we ons toch wat prettiger bij ....
Succes !
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 25 juli 2017 @ 13:41:34 #109
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_172665684
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 juli 2017 13:17 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Succes !
Thnx.
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_172667491
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juli 2017 07:27 schreef CherryLips het volgende:
Ik heb ze meteen gekoppeld streeds :@
Ik ook hoor.

BAM!

"Vind elkaar maar aardig."
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_172668409
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 juli 2017 15:19 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ik ook hoor.

BAM!

"Vind elkaar maar aardig."
De castraat gaat er een paar keer overheen, het zeugje piept wat, er wordt met konten geschud, er wordt een keertje gesproeid, en dan is de voerbak ineens interessanter.
NARF
pi_172683517
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juli 2017 16:09 schreef CherryLips het volgende:

[..]

De castraat gaat er een paar keer overheen, het zeugje piept wat, er wordt met konten geschud, er wordt een keertje gesproeid, en dan is de voerbak ineens interessanter.
Ik vind mijn castraat vrij rustig :') de dames zijn volgens mij nogal dominant, dus hij mag er niet eens overheen (om het maar zo uit te drukken).
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_172690826
Vanmorgen afscheid genomen van mijn cavia Pardijn van 7 jaar. Laatste paar dagen gingen stroef en bewegen deed ze al niet veel meer. Gisterenavond flink geknuffeld just in case en vanmorgen wou ze haar andijvie niet meer eten. Nou toen wisten we t wel... gelukkig was ze er 4 uur later niet meer (ze was al koud) en lag ze vredig in een hoekje te slapen. O+ ;( T was echt een schatje, deed geen vlieg kwaad.

Op dit moment moeten we t even vewerken. Zowiezo gaan we over een paar weken op vakantie. Daarna kijken we of we eventueel nieuwe nemen.
  woensdag 26 juli 2017 @ 15:59:31 #114
332000 Oerbeer
Sinds 2009
pi_172690994
Beide users gecondoleerd met het verlies van hun piggies. Helaas hebben ze niet het eeuwige leven.
  woensdag 26 juli 2017 @ 16:44:03 #115
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_172691934
Gecondoleerd Knijpflesje. Wat een mooie leeftijd heeft Pardijn mogen bereiken. :*
  woensdag 26 juli 2017 @ 19:20:12 #116
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_172695026
Prachtige leeftijd Knijpflesje, sterkte daar!

Mijn vrouw heeft zitten googelen. We worden toch een beetje in verwarring gebracht.
De ene site roept, z.s.m. koppelen aan een nieuwe en de andere zegt, even 2 weken laten rusten.

Juist.
Nu is de dame die we nu nog hebben reeds 1,5 jaar alleen geweest voordat we haar overnamen. Kortom ze weet het wel. Ze gedraagt zich ook als "verwacht", al zocht ze natuurlijk de eerste dag nog wel. Waar doe je dan verstandig aan bij een dame van 6 .....
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')