abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_171833287
registreer om deze reclame te verbergen
Link naar het vorige topic: F&F / [Centraal] Cavia's met foto's deel 49 Tandjes-drama

Nuttige cavialinks:

Informatie:
- http://www.knoevel.net
- http://www.degrotecavia.nl
- http://www.caviarassen.nl

Caviafora, voor raad, advies en cavia's vinden
- http://www.caviagids.nl
- http://www.knoevel.nl/forum
- http://www.eccforum.nl
- http://www.nhdp.nl/caviaforum3
- Caviadokter

Caviashops:
- http://www.knoevelshop.nl (tip!)
- http://www.cafepress.com/cavycomic
- http://www.fretten.nl (let op, niet alles hier is geschikt voor cavia's, maar bv wel kooien en huisjes)
- http://www.zooplus.nl/
- http://www.witjesverzendhuis.com/
- http://www.purkshangmatten.nl/index.php
- https://www.slaaplekkerzacht.nl/
- https://www.huisdierplein.nl/
- http://www.agriwebshop.com/ (aubiose, ecobed)
- http://www.dierenkruiden.nl
- http://www.dieza.nl (ook kruiden!)

Caviaopvang:
- www.kuufke.com
- www.knoevel.net
- www.stichtingcavia.nl
- http://www.caviaopvangrozan.nl/
- Love & Care Nieuwegein (ook voor vakantieopvang)

Korte caviatips:

Huisvesting

- Cavia's leven graag in een groep. Wie cavia's gaat aanschaffen, wordt dan ook geadviseerd altijd minimaal tw dieren aan te schaffen. Twee cavia's hebben een kooi nodig van minstens 100x50 cm. Per cavia kun je ongeveer 20 cm in totaal erbij meten. Altijd geldt: hoe meer ruimte, hoe beter.
- Op de bodem moet een laag bodembedekking. Niet geschikt zijn kattengrind, stro en kranten. Wel geschikt zijn o.a. zaagsel, aubiose, houtkorrels, ecobed/bedxcel, vetbed en hemparade.
- Het hok moet op een tochtvrije plaats in huis staan. Niet direct tegen een verwarming aan. Liefst op een verhoging, omdat anders lles wat beweegt direct boven de diertjes gebeurt. Omdat de grootste vijand van wilde cavia's van boven komt (de roofvogel), worden cavia's erg schrikachtig hierdoor.
- De meest voorkomende kooien zijn dunabakken (met doorzichtige plastic bovenkap) en traliekooien (onder plastic, boven tralies). De ondergrond van het hok mag niet uit tralies bestaan, maar uit egaal materiaal (zoals kunststof of hout), omdat tralies de pootjes kunnen beschadigen.
- Als je handig bent, kun je ook zelf een kooi maken. Het voordeel is dat je dan zelf de maten kunt bepalen zodat de kooi precies in die ene hoek past en als je de voorkant van plexiglas maakt, heb je cavia-tv. Het nadeel is dat je wel handig moet zijn (of iemand moet kennen die handig is). Als je een beetje Duits kunt, kun je googelen op "meerschweinchenkfig selber bauen"

Inrichting

- In het hok kan een nachthuisje staan. Het ligt helemaal aan het baasje of de cavia hier schuw van blijft. Als je ze er regelmatig uithaalt wennen ze vanzelf. Omdat cavia's prooidieren zijn voelen ze zich veilig in een huisje. In dierenwinkels hebben ze talloze soorten huisjes. Zorg dat ze groot genoeg zijn. Wilgenbruggetjes zijn vaak een succes, maar je kunt ook gewoon een kartonnen doos gebruiken (wel met zo min mogelijk bedrukking en eerst al het plastic en eventuele nietjes eraf halen).
- Een cavia heeft een zwaar etensbakje nodig wat niet om kan klappen. Plastic bakjes willen ze nog weleens omver gooien. Zucht.
- Een drinkflesje, liefst met een inhoud van 300 ml of groter. Regelmatig schoonmaken! Dit kan bijvoorbeeld met een tandenborsteltje of een borsteltje dat ze in de dierenwinkel verkopen, maar je kunt ook droge rijst en een beetje water gebruiken, goed schudden en dan goed omspoelen.
- Hooi is een primaire levensbehoefte en moet altijd in het hok aanwezig zijn. Dit kan los op de bodem of in een hooiruif. Hooiballen worden vaak afgeraden omdat er gevallen bekend zijn waarbij de cavia er met zijn kop in is gekropen en toen is gestikt. Ze zijn niet altijd zo slim.
- een knaagsteen of liksteen hoort NIET in een caviakooi thuis. Deze levert verhoogde risico's op blaasproblemen op. Om aan te knagen bieden takken van wilgenbomen of fruitbomen een uitkomst. Er zijn ook brokken samengeperst hooi/kruiden te vinden in de dierenwinkel, als er maar geen mineralen en andere troep in zit.
- Speelgoed is niet nodig. Cavia's spelen niet graag, ze verwonden zich makkelijk aan klein speelgoed. Geen hamsterwieltjes of loopballen dus!
- Sommige cavia's vinden een hangmat erg leuk, of een lege wc-rol met kruiden(hooi) erin en dan de uiteindes dichtgevouwen, of wat gaten in het karton geknipt. Buizen zijn ook het einde, gebruik hiervoor bijvoorbeeld tunnels voor katten en konijnen en geen regenpijp of buizen voor ratten, want die zijn net te smal.

Eten en drinken

- Het hardvoer bestaat uit voer verrijkt met vitamine C. Bekende merken voor caviakorrel zijn Science Selective, Kasper Faunafoods, Garvo, Teurlings en Hope Farms (deze laatste is het meest verkrijgbaar in dierenwinkels en zeer geschikt). Gemengd voer is bijvoorbeeld van XtraVital, Care+, Gerty guinea pig of Evert van Puik. Hope Farms en Kasper hebben ook gemengd voer. Het nadeel van gemengd voer is dat de caaf gaat schiften en alleen de lekkere dingen opeet.
- Aanvullend op het hardvoer heeft een cavia altijd hooi nodig: nooit mag dit ontbreken in de kooi. Vrijwel ieder verkrijgbaar hooi is geschikt. Er bestaat ook kruidenhooi dat gegeven kan worden. Let wel op dat als je terug wilt stappen op normaal (goedkoper) hooi, sommige cavia's te verwend zijn en er minder van eten.
- Een cavia is gek op groenvoer en dient hier iedere dag wat van te krijgen. Vitamine C rijke groentes als witlof en paprika zijn geschikt. Andere groentes (slechts een greep uit de mogelijkheden) zijn andijvie, komkommer, winterpeen, bospeen (mt loof), spinazie, tomaat, suikermais (plus blad) en peterselie. Goedkoper (maar minder vitamine C rijk) zijn gras en paardenbloembladeren. Koolsoorten mogen wel, maar met mate, omdat hier snel gasvorming door ontstaat.
- Snoepjes (yoghurtdrops, knaagstengels;) zijn overbodig, maar moge met mate gegeven worden. Je doet ze net zoveel plezier met gezonde alternatieven waar kruiden in zitten verwerkt.
- Cavia's drinken na hun eerste 4 weken moedermelk niets anders meer dan schoon water. Gooi hier geen vitamine C druppels in: de vitamine C vervliegt razendsnel en je houdt vies drinkwater over. Geef liever iedere dag een vitamine C tabletje, zoals Roter met citroensmaak en Kruidvat met sinaasappelsmaak (gewoon voor mensen). De ene dierenarts zegt de versie met suiker, de andere zegt zonder suiker. Dus daar is nog niet echt duidelijkheid over. Soms moeten ze ze leren eten, terwijl andere cavia's vanaf dag 1 je vinger erbij opeten. Sommige cavia's moeten er nooit wat van weten.

Cavia's

- Mannetjes heten beren, vrouwtjes heten zeugen.
- Een cavia kan tussen de 4 (gemiddeld) en 8 (hoogbejaard) jaar oud worden
- Een normaal gewicht voor een pasgeboren cavia licht tussen de 60 en de 130 gram. Een volwassen zeug weegt gemiddeld tussen de 900 en 1500 gram, een beer tussen de 1000 en 1600 gram. Dit varieert echt enorm per cavia: het gewicht moet gewoon bij het dier passen.
- Cavia's zijn vanaf 4 weken vruchtbaar (zowel beren als zeugen). Zij zijn dan echter nog vl te jong om al in verwachting te raken. Zeugjes mogen pas gedekt worden rond de 5 maanden met een minimaal gewicht van ca. 700 gram. Ook moeten zij voor hun eerste jaar een nestje gehad hebben, in verband met het verharden van het bekken.
- Cavia's leven graag in een groep. Wie cavia's gaat aanschaffen, wordt dan ook geadviseerd altijd minimaal tw dieren aan te schaffen.
- Een goede combinatie is twee zeugen, twee beren (f allebei jong, f n oud en n jong, maar zelden tot nooit twee oude beren die niet eerder samenzaten) of een gecastreerde beer bij een zeug. Meer beren bij 1 of meer zeugen gaat vrijwel altijd fout. En ook dan kan het zijn dat de cavia's elkaar niet mogen, al gaat castraat met een zeugje eigenlijk altijd goed.

Geslachten

Een duidelijke site met veel voorbeeldfoto's is http://cavyspirit.com/sexing.htm . Kijk daar als je twijfelt over het geslacht van je cavia.

Gedrag

- Cavia's staan bekend om hun vrolijke geluid, dat ook wel whiepen genoemd wordt. Een duidelijke engelstalige site waar alle geluiden en betekenissen opstaan is http://www.treenspigs.com/fun/media.html .
- Cavia's die net gekoppeld zijn vertonen vaak dominantiegedrag. Dit lijkt op het gedrag dat een beer naar een zeug vertoond wanneer hij haar wil berijden. Dit gedrag bestaat voornamelijk uit lange, lage 'prrrrrrrrts' laten horen, wiebelen met het achterwerk en het berijden van de andere cavia('s). Dit gedrag kan, als uiting van dominantie, k bij zeugjes voorkomen.
- Zeker beertjes willen soms wel eens ruzie maken en mopperen op elkaar, vooral in het begin of als ze sterk zeugjes ruiken. Beren kun je altijd samen laten zitten totdat er bloed vloeit. Ze kunnen aardig wat verdragen, en een beetje happen is ook niet verkeerd als ze elkaar nog moeten leren kennen, maar als er wondjes ontstaan is het het teken dat dit duo niet samengaat.
- Cavia's hebben vaak 'de gekke vijf minuten', wat ook wel popcornen wordt genoemd. Hierbij rennen ze door het dolle heel rondjes door het hok, waarbij het zaagsel alle kanten op vliegt. Dit is geen gek gedrag, dit is alleen maar een teken dat ze het naar hun zin hebben.
- Cavia's eten hun eigen keutels. Dit is normaal: in de keutels blijven nuttige voedingsstoffen achter die pas bij een tweede keer opgenomen worden door het lichaam.

Wanneer naar de dierenarts?

Cavia's zijn kampioen in pijn verbergen. Vaak merk je pas dat ze ziek zijn als ze cht al behoorlijk ziek zijn. Hou afwijkend gedrag nauwlettend in de gaten! Een zieke cavia kan de volgende symptomen hebben:

- Stil in een hoekje zitten, weinig geluid maken, slecht reageren op omgeving.
- De vacht staat omhoog
- Troebele oogjes, vieze neus (verkoudheid), niesen, benauwdheid
- En oogje vochtig met een blauw waasje (ontsteking, makkelijk te verhelpen met een zalfje)
- Een rood plekje naast het tranende oog, ook een ontsteking waarvoor je een zalfje krijgt (cafzalf/cavasan)
- De cavia valt af. Altijd belangrijk om in de gaten te houden: afvallen gebeurt NOOIT zonder reden. Tot 20 gram is het niet zorgwekkend, gaat het harder en niet meer omhoog is er vaak een diepliggend probleem.
- De cavia eet niet meer of minder (ziekte of tandproblemen).
- De cavia heeft diarree, stinkende keutels of juist helemaal geen ontlasting meer.
- De cavia piept of kreunt bij het plassen, en/of heeft een rood gekleurd plasje (blaas of nierproblemen)
- De cavia heeft vreemde bultjes of bobbels.
- De huid is droog, schilferig en/of vertoond wondjes (schurft/schimmel)
- Er zitten witte of zwarte stippen in de vacht (luis)

Bij ieder gedrag dat je niet herkent van je cavia is contact met de DA voor ten minste telefonisch overleg geen overbodige luxe. Vraag daarbij even of de dierenarts ervaring heeft met cavia's, want het schijnt een vak apart te zijn.

En... vooral foto's posten!

[ Bericht 3% gewijzigd door CherryLips op 21-06-2017 13:27:21 ]
NARF
pi_171833320
Zal ik de OP even volspammen met linkjes enzo?

Kak, nummer is natuurlijk al opgehoogd /oude stempel

[ Bericht 41% gewijzigd door CherryLips op 21-06-2017 13:27:36 ]
NARF
pi_171836991
Merk hier ook niet echt verschil, behalve dat Cloud ontzettend actief is (trapje op, trapje af.. in de neus van Marshmellow bijten).
De rest liggen net zo plat als roggen ...
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  donderdag 22 juni 2017 @ 12:14:39 #4
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_171855801
registreer om deze reclame te verbergen
Kheb de kooi in de tuin gezet en met grof geschut gif gespoten. :{
Dames genoten van de frisse lucht. :s)
pi_171857351
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 12:14 schreef NijntjesUk het volgende:
Kheb de kooi in de tuin gezet en met grof geschut gif gespoten. :{
Dames genoten van de frisse lucht. :s)
Neusjes in de lucht
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_171859992
TT even een nummertje naar beneden aangepast ;)
JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
http://www.librarything.com/catalog/senesta
pi_171860508
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 15:28 schreef senesta het volgende:
TT even een nummertje naar beneden aangepast ;)
Tof, dank je!
NARF
pi_171860940
Hier zitten ze weer met de konten op de koelelementen
19225536_752447778275176_8869112304142039575_n.jpg?oh=e6340d2e2f6f1fbb11534dab07806041&oe=59DB545E
pi_171911178
B5A0092B-BFE1-4383-BE42-F9058667B892_zpsgtywergw.jpg

:{
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zaterdag 24 juni 2017 @ 15:05:05 #10
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_171914287
Charming 😂
pi_171914884
Net flink in het leven geknipt toen ik de nageltjes van Schaap moest knippen :X moet het andere pootje maar een andere keer doen. Ze heeft al van die rare kromme teentjes.
NARF
pi_171915499
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 15:05 schreef NijntjesUk het volgende:
Charming 😂
Dat vond ik nou ook :') ik snap wel dat ze wijdbeens loopt, zou ik ook doen als ik zo lig ...
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_171915575
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 15:29 schreef CherryLips het volgende:
Net flink in het leven geknipt toen ik de nageltjes van Schaap moest knippen :X moet het andere pootje maar een andere keer doen. Ze heeft al van die rare kromme teentjes.
Als mij dat overkomt dan zet ik de cavia in het hok (pompiedompiedom... niks gebeurd :@)

Daarna controleer ik of het bloeden is gestopt, gelukkig is dat altijd het geval geweest
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_171915594
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 15:55 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Als mij dat overkomt dan zet ik de cavia in het hok (pompiedompiedom... niks gebeurd :@)

Daarna controleer ik of het bloeden is gestopt, gelukkig is dat altijd het geval geweest
Ja heb ik nu ook gedaan haha

Alleen allemaal rood zaagsel :')
NARF
pi_171924383
Wat duurt dat aanslaan van AB lang :{
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_171925834
Je zou na een dag of drie toch al verbetering moeten zien of is dat alleen bij mensen?
NARF
pi_171928991
quote:
0s.gif Op zondag 25 juni 2017 00:47 schreef CherryLips het volgende:
Je zou na een dag of drie toch al verbetering moeten zien of is dat alleen bij mensen?
Ja, sowieso na een week al, maar Noir is een beetje een geval apart blijkbaar :{

En ze heeft natuurlijk die operatie achter de rug.

Ze zit nu op Eurologist, Lysium en AB
Echter zou ze sowieso nog een weekje AB moeten
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_171929035
871CD861-15B1-4C45-A3A9-484CDEC5F97A_zpsfxooykap.jpg

Yoshi is doodmoe van een ochtend hard niks doen :') (die voorpootjes O+ )
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 25 juni 2017 @ 12:18:17 #19
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_171930838
Saar heeft een kuurtje van 3 weken (!!) achter de rug. Morgen bellen voor de uitslag weer.

Heb net de bak schoongemaakt en Saar ligt languit in de bak alsof ze het helemaal zelf heeft moeten doen met een tandenborstel. :')
pi_171933117
Schaap is echt heel schattig de laatste tijd. Kan ook aan mij liggen, maar ze is heel nieuwsgierig en actief. Of het is een laatste opleving. Ze laat zich nog steeds niet aaien, maar ze begint uit het niets te fluiten en ze zit gewoon steeds heel schattig te kijken :')
NARF
pi_171940621
quote:
0s.gif Op zondag 25 juni 2017 12:18 schreef NijntjesUk het volgende:
Saar heeft een kuurtje van 3 weken (!!) achter de rug. Morgen bellen voor de uitslag weer.

Heb net de bak schoongemaakt en Saar ligt languit in de bak alsof ze het helemaal zelf heeft moeten doen met een tandenborstel. :')
_O- prachtig is dat h :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_171960689
quote:
1s.gif Op zondag 25 juni 2017 13:41 schreef CherryLips het volgende:
Schaap is echt heel schattig de laatste tijd. Kan ook aan mij liggen, maar ze is heel nieuwsgierig en actief. Of het is een laatste opleving. Ze laat zich nog steeds niet aaien, maar ze begint uit het niets te fluiten en ze zit gewoon steeds heel schattig te kijken :')
Valencia wil dat ook niet, maar ze zal wel moeten. Ooit wordt ze nog een knuffelcaaf :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 26 juni 2017 @ 18:04:13 #23
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_171968950
*O* *O* Saartje is blaasontstekingsvrij!! *O* *O*
pi_171968975
Jeeej *O*
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_171969509
*O*
NARF
pi_171982134
Hm .. Noir spuugt AB uit :') nog maar scherper op letten dus.. zo wordt mevrouw niet beter :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 27 juni 2017 @ 10:34:36 #27
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_171984141
Deed Saar ook! Eigenwijs kreng :(
Ik deed dan maar beetje AB en dan beetje aardbeiensap (want jummie) en dat afwisselend. 8)7
pi_171984446
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 juni 2017 10:34 schreef NijntjesUk het volgende:
Deed Saar ook! Eigenwijs kreng :(
Ik deed dan maar beetje AB en dan beetje aardbeiensap (want jummie) en dat afwisselend. 8)7
Hm, goede tip!
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_172019716
Mais in de bonus bij AH, met blad eromheen O+
NARF
  woensdag 28 juni 2017 @ 17:09:53 #30
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_172021309
quote:
0s.gif Op woensdag 28 juni 2017 16:11 schreef CherryLips het volgende:
Mais in de bonus bij AH, met blad eromheen O+
Oeh, bedankt voor de tip!
  woensdag 28 juni 2017 @ 18:16:20 #31
333591 kniftyhooker
creatief tot op het bot
pi_172022658
Ohhh mogen ze dat zo eten joh? 😃😃
pi_172022701
Vooral het blad vinden ze lekker bij mij :) deze kolven zagen eruit alsof ze zo van het veld kwamen O+
Hopelijk verkoopt dieza binnenkort ook weer gedroogd blad.
NARF
  woensdag 28 juni 2017 @ 19:06:28 #33
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_172023895
Gedroogd blad blieven ze niet hier, alleen maar vers _O-

@kniftyhooker: ik snij altijd het kontje en knip de verkleurde haren aan de bovenkant eraf. Eventueel de buitenste bladeren eraf en dan het hok in. Resultaat: Feest! *O*
  vrijdag 30 juni 2017 @ 23:01:35 #34
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_172079092
Het nieuwe buitenverblijf van mijn dames (2 cavia's natuurlijk):

IMG_0093.JPG

De kleine was de oude.
Ze gaan van 110 cm bij 50 cm naar 190 cm bij 70 cm.
🙀
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_172132125
Wat een verschil soms, ik krijg regelmatig foto's binnen van jonge cavia's die naar nieuw baasje zijn gegaan, dan zitten ze gezellig op schoot, vallen in slaap op schoot, racen springend door het hok.
Zelf nu, om nieuw bloed in de lijn te krijgen, een paar cavia's opgehaald, deze zitten zwijgend in een hoekje, verkrampen compleet als je ze aanraakt en de dames die in mijn hippie groep zij gekomen, geen klappertanden of iets, nee zitten te kijken van, je ziet me niet, je ziet me niet.
Hoop dat ze nog bij gaan draaien, maar heb een half jaar geleden een zeugje gehaald en zij vertoonde ook dit gedrag en nog steeds als je al naar haar wijst gilt ze alsof ze in brand staat.
pi_172132548
quote:
0s.gif Op maandag 3 juli 2017 09:17 schreef LittleLady het volgende:
Wat een verschil soms, ik krijg regelmatig foto's binnen van jonge cavia's die naar nieuw baasje zijn gegaan, dan zitten ze gezellig op schoot, vallen in slaap op schoot, racen springend door het hok.
Zelf nu, om nieuw bloed in de lijn te krijgen, een paar cavia's opgehaald, deze zitten zwijgend in een hoekje, verkrampen compleet als je ze aanraakt en de dames die in mijn hippie groep zij gekomen, geen klappertanden of iets, nee zitten te kijken van, je ziet me niet, je ziet me niet.
Hoop dat ze nog bij gaan draaien, maar heb een half jaar geleden een zeugje gehaald en zij vertoonde ook dit gedrag en nog steeds als je al naar haar wijst gilt ze alsof ze in brand staat.
Klinkt als Valencia .. ze is nu ruim 7 maanden oud en het gaat iets beter. Ik vrees wel dat het in haar karakter zit en dat dit er nooit helemaal uit zal gaan.

Cloud, Marshmellow en Yoshi zijn wel tam en knuffelig :{
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 3 juli 2017 @ 11:04:41 #37
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_172133997
Ik heb hier 2 cavia's. 1 super chill en de andere angstig. De angstige kwam bij een boer vandaag.
Nu heb ik een collega die homeopatie beoefend bij dieren. Nu kreeg ik iets voor haar en daardoor werd ze snel (en blijvend) rustiger. Nu staan ze gezellig samen bij de rand om eten te roepen.
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_172134765
Het is zo sneu als ze zo zitten, nou ja deze maand eerst kijken of het bij trekt ze zitten sowieso al aan het anti stress voer
pi_172135515
quote:
0s.gif Op maandag 3 juli 2017 11:04 schreef Sjechov het volgende:
Ik heb hier 2 cavia's. 1 super chill en de andere angstig. De angstige kwam bij een boer vandaag.
Nu heb ik een collega die homeopatie beoefend bij dieren. Nu kreeg ik iets voor haar en daardoor werd ze snel (en blijvend) rustiger. Nu staan ze gezellig samen bij de rand om eten te roepen.
Wat kreeg je voor haar ? Misschien iets voor Valencia :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_172136474
Schaap is ook nog steeds hysterisch. Ze komt wel op eten af en fluit, maar je hoeft maar naar haar te kijken of je hand naar haar uit te steken of ze is weg. Als ik opsta van de bank, stuift ze ook weg. Ze zit vijf meter verderop.
Knofje haar zusje was helemaal niet zo. Otje was ook een beetje panisch op een gegeven moment, die was in het begin heel tam maar wilde gewoon niet worden opgepakt. Moos was ook helemaal niet van me gediend.
En Ollie is een knuffelbeer. Kun je alles mee doen. Zo raar.
NARF
  maandag 3 juli 2017 @ 13:00:25 #41
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_172136913
quote:
1s.gif Op maandag 3 juli 2017 12:05 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Wat kreeg je voor haar ? Misschien iets voor Valencia :')
Eigenlijk iets heel simpels. Moest haar aan iets laten ruiken uit een potje. Binnen een week was ze een stuk relaxter. Nu kunnen we haar met gemak oppakken. Eerst moesten we half achter haar aanjagen in haar hok. Ik heb eigenlijk helemaal niets met homeopathie, maar dit hielp echt.

quote:
0s.gif Op maandag 3 juli 2017 12:43 schreef CherryLips het volgende:
Schaap is ook nog steeds hysterisch. Ze komt wel op eten af en fluit, maar je hoeft maar naar haar te kijken of je hand naar haar uit te steken of ze is weg. Als ik opsta van de bank, stuift ze ook weg. Ze zit vijf meter verderop.
Knofje haar zusje was helemaal niet zo. Otje was ook een beetje panisch op een gegeven moment, die was in het begin heel tam maar wilde gewoon niet worden opgepakt. Moos was ook helemaal niet van me gediend.
En Ollie is een knuffelbeer. Kun je alles mee doen. Zo raar.
Wij hebben hier ook 2 extremen zitten. Als is de hysterie er nu wel af. Af en toe doet ze het nog, maar over het algemeen is ze rustig nu :)
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_172140786
Ik zit te twijfelen of ik moet overstappen op fleece ...
:{

Zijn daar speciale fleecekleden voor?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 3 juli 2017 @ 16:31:07 #43
332000 Oerbeer
Sinds 2009
pi_172141817
quote:
1s.gif Op maandag 3 juli 2017 15:50 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik zit te twijfelen of ik moet overstappen op fleece ...
:{

Zijn daar speciale fleecekleden voor?
Ik vind dat echt onhandig. Elke dag mag je dan keutels ruimen en zeker eens per week die dingen vol caviapies wassen :')

Ik hou het wel bij normale bodembedekking welke ik gewoon uit de kooi zo de vuilniszak in schep.
  maandag 3 juli 2017 @ 17:06:05 #44
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_172142812
quote:
1s.gif Op maandag 3 juli 2017 15:50 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik zit te twijfelen of ik moet overstappen op fleece ...
:{

Zijn daar speciale fleecekleden voor?
Nee, maar je moet ze wel voorbehandelen.
Zie bijv hier: https://www.guineapigmarket.com/fleece-right-for-me

Ik heb t even gedaan toen Lexie zo ziek was, zodat ik haar ontlasting e.d. goed in de gaten kon houden. Ik vond t niks. Onder de fleecedekens lagen handdoeken en die kon ik elke dag vervangen,fleece elke 2 dagen. Je hebt snel een enorme berg was dus. In de zomer minder erg,dan kun je t buiten hangen. Of de droger gebruiken.
pi_172144707
Je kunt er ook van die houtkorrels onder doen die eigenlijk voor in de kattenbak zijn, zuigen veel op.
Vergeet ook niet dat je elke keer al die haren eraf moet borstelen/kloppen. En als er eentje aan de race is, kun je lachen.
NARF
pi_172147200
Ok ik doe het niet, bedankt voor de reacties

Ik overwoog het omdat Oreo last heeft van haar voetjes en ik wil dat Noir lekker zacht kan liggen, maar ze hebben ook een mandje en een muts.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_172147814
quote:
10s.gif Op maandag 3 juli 2017 20:08 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ok ik doe het niet, bedankt voor de reacties

Ik overwoog het omdat Oreo last heeft van haar voetjes en ik wil dat Noir lekker zacht kan liggen, maar ze hebben ook een mandje en een muts.
Die dweilen van de Action vinden ze ook lekker. En ik heb een hangmat van Purks hangmatten, is ook een groot succes.
NARF
pi_172157945
quote:
0s.gif Op maandag 3 juli 2017 20:29 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Die dweilen van de Action vinden ze ook lekker. En ik heb een hangmat van Purks hangmatten, is ook een groot succes.
Ja die dweilen zijn een hit :D
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 4 juli 2017 @ 20:28:29 #49
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_172173053
Welke dweilen zijn dat?
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
  dinsdag 4 juli 2017 @ 20:58:01 #50
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
  dinsdag 4 juli 2017 @ 21:14:05 #51
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_172174771
Top. Die ken ik 👍☺
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_172180488
14317323_10209734534780709_4726723589963426442_n_zpsiu6c5lpo.jpg
NARF
  woensdag 5 juli 2017 @ 06:51:33 #53
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_172181312
O+
pi_172208960
quote:
0s.gif Op woensdag 5 juli 2017 02:03 schreef CherryLips het volgende:
[ link | afbeelding ]
O+

EC3629D7-2400-435C-9794-67E846227F11_zps4i1goh6f.jpg
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_172208983
Oh volgens mij is photobucket kapot :{
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_172251236
19732376_761797000673587_7936246293538537507_n.jpg?oh=725d97b7f5a11c4c1e49469bb0bbd889&oe=5A10A3FB

Allemaal lekker buiten
  zaterdag 8 juli 2017 @ 11:57:31 #57
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_172264627
Ik zou ze ook graag naar buiten doen, maar het gras is zeiknat :(
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_172297573
Nee hier heeft het gras amper kans. Heb verleden jaar van die grasmatten gelegd, leek echt geweldig week later was het woestenij
  zondag 9 juli 2017 @ 17:19:58 #59
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_172298985
Ik verplaats ze regelmatig. Al zitten ze nu in een rek van 1.90m dus ze hebben ruimte zat :)
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
  zondag 9 juli 2017 @ 19:43:19 #60
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_172301746
Zal ook weer eens posten..

Zeugengroep :)

UXpl7sQ2.jpg
pi_172304417
quote:
1s.gif Op zondag 9 juli 2017 19:43 schreef Mubassie het volgende:
Zal ook weer eens posten..

Zeugengroep :)

[ afbeelding ]
O+
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_172305357
D9A1F58A-9696-46C9-B349-87865E82D3CB_zpshb2wzuvc.jpg
Volgens mij had ik deze al ene keer gepost, maar die dweilen zijn hier wel geliefd. Al denk ik dat ik voor Oreo beter een huisje kan neerzetten, aangezien ze het liefst onder van alles probeert te kruipen :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_172305496
Je kunt op bovenstaande foto wel goed zien dat Noir geen zuivere borstel is, maar een kruising tussen een Peruvian met een borstel: ze heeft langere haartjes op haar rug en kont :D
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 9 juli 2017 @ 23:39:40 #64
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_172308606
Kzie niks ;(
  zondag 9 juli 2017 @ 23:56:34 #65
62419 CherryLips
chocoholic
pi_172308935
Kooknie :@
NARF
pi_172311693
Raar :{

Nou ff kijken hoe ik dit kan fixen :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 10 juli 2017 @ 12:15:19 #67
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_172315051
Lexie had zaterdag diarree en was niet in orde (sloom, "kletste" niet en lag op schoot heel lang in dezelfde houding, normaal is ze een wiebelkont). Dus zondagochtend op schoot gehad, probiotica gegeven en wat te eten, ging stuk beter.

Daardoor zat Saar alleen en nog even ontbijtloos. Mevrouw was not amused en zat me minutenlang zo aan te staren. _O-

doqba1.jpg
pi_172318772
"Feed me, human!"

Ik vind het soms wel creepy als ik aangestaard word vanuit de caviaflat :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_172328253
19756863_763468133839807_6974925746154628709_n.jpg?oh=a37ef79731e63ae4fc701bc994262c35&oe=59C42525

Ik heb vandaag nog helemaal niets gehad!!!

19665644_763468287173125_6422653219344694222_n.jpg?oh=f1e5bcb51e17d4976158d10b00b110d6&oe=59D2F0BA

Nee niet kriebelen, ik wil dat!!!!
pi_172328367
Die van mij doen ook alsof ze niks krijgen, maar de witlof en andijvie moeten ze niet.
NARF
pi_172328556
Als ik voor het huis uitstap hoor ik ze al gillen, bij elke boodschap die ik naar binnen breng juichen ze als een stel hooligans bij een doelpunt, dan hebben ze gehad en ga ik brood smeren en staan ze weer te gillen alsof ze nog niets hebben.

Moet wel uitkijken soms, vanwege de zwangere mama's dat die niet teveel krijgen vanwege de jongen die ze anders niet kwijt kunnen, maar sommigen worden echt dik.
Was hier al een die zei, oohh is ze drachtig, nee die is gewoon vatsig.
Heb nu ook twee zeugjes bij de beer, die zijn bijna keer zo fors als de beer, doen mij altijd denken aan twee dikke theetantes.
pi_172328658
Schaap die sloeg net aan toen ik de vaatwasser uitruimde, toen ik de kraan opendraaide en toen ik drinken inschonk. Volgens mij heeft ze honger maar ze wil alleen spinazie en dat heb ik niet in huis.
NARF
pi_172328768
Als de pizzabezorger komt, fluiten ze ook allemaal, alsof ze ook een bestelling hebben doorgegeven. Laatst kwam mijn vriend binnen met Chinees en ook allemaal van Jaaaaaaa!!! Vanmiddag zat er weer een als een echte waker te fluiten op haar huisje.
  zaterdag 15 juli 2017 @ 17:09:11 #74
332000 Oerbeer
Sinds 2009
pi_172439980
Gisteren twee maiskolven gekocht voor een aardige duit, en de heren halen hun neus ervoor op. Er is een klein hapje uit en dat is het. Vervolgens horen ze de koelkast en krijgen we een fluitconcert.

Ja eh, eet eerst dat mas eens op :')
pi_172440094
quote:
0s.gif Op maandag 10 juli 2017 21:16 schreef LittleLady het volgende:
Als ik voor het huis uitstap hoor ik ze al gillen, bij elke boodschap die ik naar binnen breng juichen ze als een stel hooligans bij een doelpunt, dan hebben ze gehad en ga ik brood smeren en staan ze weer te gillen alsof ze nog niets hebben.

Moet wel uitkijken soms, vanwege de zwangere mama's dat die niet teveel krijgen vanwege de jongen die ze anders niet kwijt kunnen, maar sommigen worden echt dik.
Was hier al een die zei, oohh is ze drachtig, nee die is gewoon vatsig.
Heb nu ook twee zeugjes bij de beer, die zijn bijna keer zo fors als de beer, doen mij altijd denken aan twee dikke theetantes.
Ik had Orka al minimaal op brokjes, anders was ik bang dat ze echt te grote jongen kreeg.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_172446187
Jaaa drie nieuwe baby's
19905409_765310200322267_1696206241746090879_n.jpg?oh=e525147c8097d3942e9f1eaaea7654cd&oe=59C4728F
20031911_765310273655593_2281138271603745700_n.jpg?oh=c94c64b5d36b29e9e7bf94d62af263c7&oe=59FFA7A1
19959238_765310160322271_5366473073840038360_n.jpg?oh=7207a5098e377906725261c07779eb62&oe=5A0D1208
  zaterdag 15 juli 2017 @ 21:48:55 #77
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_172446327
O+
  zondag 16 juli 2017 @ 17:08:19 #78
332000 Oerbeer
Sinds 2009
pi_172462977
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 21:44 schreef LittleLady het volgende:
Jaaa drie nieuwe baby's
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
:D
pi_172473984
Mijn kleine zwarte koninginnetje Noir is niet meer ;(

Vanochtend en vanmiddag was er nog niks aan de hand, vond haar wel wat meer teruggetrokken dan anders.

Vanavond troffen we haar levenloos aan, met Oreo aan haar zijde. Trouwe Oreo.

Ze is op 3 maanden net geen 6 jaar geworden.

Rust zacht kleine zwarte cavia ..
;(
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_172474293
Noes!!! Wel een heel mooie leeftijd en een mooie manier om te gaan, hopelijk heeft ze er geen pijn van gehad.

:* :*
NARF
  zondag 16 juli 2017 @ 23:54:40 #81
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_172474787
Ah gos. Sterkte!
pi_172477768
Dank jullie wel O+

Ze lag vredig op haar zij, dus ik denk (en hoop) dat ze in haar slaap is gegaan.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 18 juli 2017 @ 21:22:57 #83
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_172513671
Drie keer raden wiens tandje is afgebroken. }:|
(Vandaar waarschijnlijk dat ze vorige week nauwelijks brokjes at, zal toch wat pijnklachten hebben gehad).
pi_172532270
Ahww ;(
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_172545930
Okeee, ik had Orka bij Oreo gezet, nadat Noir overleden was. Ineens valt Oreo, Orka aan. Die zat piepend in het nachthokje :{

Dus nu Orka omgewisseld voor Cloud en dit gaat vooralsnog goed.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_172546412
Bovenste kooi in de caviaflat bedekt met kippengas en nu zit de dwerghamster in. Kan ik ook niet meer in de verleiding komen en het scheelt ruimte vanwege de oude hamsterkooi. Ik hoop maar dat ie het leuk vindt en niet eng enzo. Hij slaapt nu wel in z'n wieltje :{
NARF
pi_172546545
Oh dan heeft je hamster wel lekker de ruimte O+
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_172546791
140x50 O+
NARF
pi_172547052
quote:
0s.gif Op donderdag 20 juli 2017 12:00 schreef CherryLips het volgende:
140x50 O+
Scharrelt ie wel rond of gaat ie net als cavia's op 1 hoop zitten ? :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_172547391
quote:
1s.gif Op donderdag 20 juli 2017 12:12 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Scharrelt ie wel rond of gaat ie net als cavia's op 1 hoop zitten ? :')
Wat denk je :') Ik moet nu bedenken wat ik er nog meer in kan leggen aan huisjes, want hij slaapt de laatste tijd wel vaker in z'n wieltje en dat ziet er zo zielig uit.
NARF
pi_172548596
quote:
0s.gif Op donderdag 20 juli 2017 12:30 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Wat denk je :') Ik moet nu bedenken wat ik er nog meer in kan leggen aan huisjes, want hij slaapt de laatste tijd wel vaker in z'n wieltje en dat ziet er zo zielig uit.
Er bestaat niet zoiets als teveel huisjes *O*
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_172570483
Het gaat goed tussen Cloud en Oreo *O*

Ze hebben hetzelfde type lichaamsbouw (robuust en wollig), dus Cloud laat zich niet in een hoekje drukken
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  vrijdag 21 juli 2017 @ 16:22:06 #93
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_172576743
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 11:39 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Het gaat goed tussen Cloud en Oreo *O*

Ze hebben hetzelfde type lichaamsbouw (robuust en wollig), dus Cloud laat zich niet in een hoekje drukken
O+
  zondag 23 juli 2017 @ 12:53:27 #94
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_172618152
Lexie is geknipt (zie instagram voor een voor- en na foto)> https://www.instagram.com/p/BW4ua4KF39a/

En nu is ze doodop, hongerig en boos. (En toch wil ze dan bijna in me kruipen :? ).
pi_172626752
quote:
0s.gif Op zondag 23 juli 2017 12:53 schreef NijntjesUk het volgende:
Lexie is geknipt (zie instagram voor een voor- en na foto)> https://www.instagram.com/p/BW4ua4KF39a/

En nu is ze doodop, hongerig en boos. (En toch wil ze dan bijna in me kruipen :? ).
O+ Ahwww
Schaapje
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 24 juli 2017 @ 14:29:20 #96
332000 Oerbeer
Sinds 2009
pi_172643131
quote:
0s.gif Op zondag 23 juli 2017 12:53 schreef NijntjesUk het volgende:
Lexie is geknipt (zie instagram voor een voor- en na foto)> https://www.instagram.com/p/BW4ua4KF39a/

En nu is ze doodop, hongerig en boos. (En toch wil ze dan bijna in me kruipen :? ).
Als je de tondeuse er nou volledig overheen haalt, dan heb je een skinnypig :D
  maandag 24 juli 2017 @ 15:28:31 #97
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_172644235
quote:
14s.gif Op maandag 24 juli 2017 14:29 schreef Oerbeer het volgende:

[..]

Als je de tondeuse er nou volledig overheen haalt, dan heb je een skinnypig :D
_O-

Zou ik best willen proberen, maar het geluid van de schaar vindt ze al doodeng. :P
  maandag 24 juli 2017 @ 18:21:57 #98
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_172647330
Vandaag hebben we onverwachts afscheid moeten nemen van onze Muffin.
Vanmorgen bij thuiskomst van mijn nachtdienst was er niets bijzonders aan de hand, maar mijn vrouw wekte mij rond 12 uur dat ze vrij apatisch was. Ze kreeg haar ook makkelijk te pakken. Dat was op zich al bijzonder, omdat ze het normaal bij mijn vrouw op het lopen zette.
Direct de DA gebeld en er direct naartoe. Toen ging het echt heel snel waarop werd besloten om haar pijnloos te laten gaan. Kort onderzoek daarna wees uit dat ze een verharding had ik haar buik dieons niet eerder opgevallen was. Hierdoor kwam ze fysiek in de knoei.
Helaas werd ze maar 4.

2.JPG

Nu hebben we alleen nog een dame van 6 jr.
Die hebben we 5 jr geleden van een collega van mij overgenomen en zat tot dan toe alleen.
Gelukkig eet zij goed en gedraagd zijnzich "normaal".

Nu zou ik graag tips willen hebben over "wat te doen".
We zijn er nog niet helemaal uit of we na deze nog langer cavia's willen hebben (wel als het aan mij ligt, maar ok).
Bedankt alvast.
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
  maandag 24 juli 2017 @ 19:11:18 #99
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_172648372
Ach gos, wat sneu!
Ik zou er toch 1tje (of meer ;)) bijhalen vanuit een opvang.
  maandag 24 juli 2017 @ 19:40:19 #100
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_172649009
quote:
0s.gif Op maandag 24 juli 2017 19:11 schreef NijntjesUk het volgende:
Ach gos, wat sneu!
Ik zou er toch 1tje (of meer ;)) bijhalen vanuit een opvang.
We zijn hier een beetje bang voor strijd, al we een oudere cavia erbij zetten.
We hebben wel ervaring moet een jong erbij zetten.
Hoe werkt zoiets?
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
  maandag 24 juli 2017 @ 19:59:32 #101
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_172649476
Rustig aan "koppelen" in een neutrale omgeving. Het kan wel met een wat oudere ook. Meestal kun je wel je eigen cavia meenemen naar de opvang en kijken of ze elkaar niet aanvliegen daar. Ook weten ze daar vaak wel wat het karakter is van hun dieren.
pi_172649799
Gecondoleerd :*

Je kunt ook een castraat bij een zeugje zetten, heb ik ook.
NARF
  dinsdag 25 juli 2017 @ 00:15:29 #103
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_172657230
quote:
0s.gif Op maandag 24 juli 2017 20:13 schreef CherryLips het volgende:
Gecondoleerd :*

Je kunt ook een castraat bij een zeugje zetten, heb ik ook.
Hebben wij nog nooit eerder gedaan.
Ik heb even gekeken naar opvanghuizen hier bij mij in de buurt, maar die zijn er eigenlijk niet meer (Enschede/Hengelo).
Wat is aan te raden qua tijdsduur. Moeten we juist nog even wachten met er 1 bij te zetten of juist zo snel mogelijk? Wat zijn jullie ervaringen hiermee?
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
  dinsdag 25 juli 2017 @ 00:46:10 #104
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_172657526
Ik heb binnen 2 weken Lexie gehaald, maar ze niet meteen in 1 hok gezet. Ze heeft iets van anderhalve week in een hok ernaast gestaan, zodat ze elkaar konden zien en ruiken.
pi_172658723
Ik heb ze meteen gekoppeld streeds :@
NARF
  dinsdag 25 juli 2017 @ 08:30:04 #106
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_172659246
Ik durfde Lexie niet meteen zoveel groenten te geven (is zo ongeveer hun hoofdvoer) ivm diarree. Ze hebben al wel eerder kennisgemaakt hoor in een neutrale omgeving. ;)
  dinsdag 25 juli 2017 @ 12:59:23 #107
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_172664689
Wij kijken toch naar een jong zeugje.
Daar voelen we ons toch wat prettiger bij ....
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_172665120
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juli 2017 12:59 schreef Sjechov het volgende:
Wij kijken toch naar een jong zeugje.
Daar voelen we ons toch wat prettiger bij ....
Succes !
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 25 juli 2017 @ 13:41:34 #109
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_172665684
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 juli 2017 13:17 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Succes !
Thnx.
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_172667491
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juli 2017 07:27 schreef CherryLips het volgende:
Ik heb ze meteen gekoppeld streeds :@
Ik ook hoor.

BAM!

"Vind elkaar maar aardig."
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_172668409
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 juli 2017 15:19 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ik ook hoor.

BAM!

"Vind elkaar maar aardig."
De castraat gaat er een paar keer overheen, het zeugje piept wat, er wordt met konten geschud, er wordt een keertje gesproeid, en dan is de voerbak ineens interessanter.
NARF
pi_172683517
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juli 2017 16:09 schreef CherryLips het volgende:

[..]

De castraat gaat er een paar keer overheen, het zeugje piept wat, er wordt met konten geschud, er wordt een keertje gesproeid, en dan is de voerbak ineens interessanter.
Ik vind mijn castraat vrij rustig :') de dames zijn volgens mij nogal dominant, dus hij mag er niet eens overheen (om het maar zo uit te drukken).
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_172690826
Vanmorgen afscheid genomen van mijn cavia Pardijn van 7 jaar. Laatste paar dagen gingen stroef en bewegen deed ze al niet veel meer. Gisterenavond flink geknuffeld just in case en vanmorgen wou ze haar andijvie niet meer eten. Nou toen wisten we t wel... gelukkig was ze er 4 uur later niet meer (ze was al koud) en lag ze vredig in een hoekje te slapen. O+ ;( T was echt een schatje, deed geen vlieg kwaad.

Op dit moment moeten we t even vewerken. Zowiezo gaan we over een paar weken op vakantie. Daarna kijken we of we eventueel nieuwe nemen.
  woensdag 26 juli 2017 @ 15:59:31 #114
332000 Oerbeer
Sinds 2009
pi_172690994
Beide users gecondoleerd met het verlies van hun piggies. Helaas hebben ze niet het eeuwige leven.
  woensdag 26 juli 2017 @ 16:44:03 #115
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_172691934
Gecondoleerd Knijpflesje. Wat een mooie leeftijd heeft Pardijn mogen bereiken. :*
  woensdag 26 juli 2017 @ 19:20:12 #116
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_172695026
Prachtige leeftijd Knijpflesje, sterkte daar!

Mijn vrouw heeft zitten googelen. We worden toch een beetje in verwarring gebracht.
De ene site roept, z.s.m. koppelen aan een nieuwe en de andere zegt, even 2 weken laten rusten.

Juist.
Nu is de dame die we nu nog hebben reeds 1,5 jaar alleen geweest voordat we haar overnamen. Kortom ze weet het wel. Ze gedraagt zich ook als "verwacht", al zocht ze natuurlijk de eerste dag nog wel. Waar doe je dan verstandig aan bij een dame van 6 .....
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_172713555
quote:
0s.gif Op woensdag 26 juli 2017 19:20 schreef Sjechov het volgende:
Prachtige leeftijd Knijpflesje, sterkte daar!

Mijn vrouw heeft zitten googelen. We worden toch een beetje in verwarring gebracht.
De ene site roept, z.s.m. koppelen aan een nieuwe en de andere zegt, even 2 weken laten rusten.

Juist.
Nu is de dame die we nu nog hebben reeds 1,5 jaar alleen geweest voordat we haar overnamen. Kortom ze weet het wel. Ze gedraagt zich ook als "verwacht", al zocht ze natuurlijk de eerste dag nog wel. Waar doe je dan verstandig aan bij een dame van 6 .....
Zoveel mensen, zoveel meningen...

Als mijn oude zeugje nog geleefd had, zou ik er nog eentje bijzetten, maar jullie kennen je caafje het beste.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  donderdag 27 juli 2017 @ 21:11:18 #118
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_172722477
Lexie heeft een wit vlekje in d'r oog. :?
Iemand enig idee wat t kan zijn? Tis echt ontzettend klein. D'r oog is verder schoon enzo.
pi_172858333
SPOILER: De heren
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_172971918
quote:
14s.gif Op woensdag 2 augustus 2017 18:09 schreef Oerbeer het volgende:
SPOILER: De heren
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Leuke mannen :D .

Zit er teddy/rex er doorheen?

Mijn vriendin is allergisch voor mijn cavia's ;( .
Toch kan ze er niet vanaf blijven. Een van de mannen zat op haar schoot en
de andere wou ook. Dus die springt boven op haar been. Huid meteen helemaal rood _O- .
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_172972249
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 15:19 schreef steelhead het volgende:

[..]

Leuke mannen :D .

Zit er teddy/rex er doorheen?

Mijn vriendin is allergisch voor mijn cavia's ;( .
Toch kan ze er niet vanaf blijven. Een van de mannen zat op haar schoot en
de andere wou ook. Dus die springt boven op haar been. Huid meteen helemaal rood _O- .
Klopt helemaal. De ene is een teddy en de ander een rexbeertje.

Ik wist overigens niet dat er mensen waren die zo allergisch kunnen zijn.
pi_172972435
Het kan nog veel erger. Dat het op de luchtwegen slaat.
Dat heeft mijn vriendin dan gelukkig niet. Maar stond er ook wel
van te kijken. Maar ze vind ze gewoon te leuk, dus wat jeuk er voor
over.

Teddy's en rexen zijn altijd van die lobbesen :D.

Knorren ze bij jou ook vaak stoer tegen elkaar, maar als je er een pakt, dat de ander dan
gaat piepen tot ze weer samen zijn?
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_172979045
quote:
10s.gif Op maandag 7 augustus 2017 15:45 schreef steelhead het volgende:
Knorren ze bij jou ook vaak stoer tegen elkaar, maar als je er een pakt, dat de ander dan
gaat piepen tot ze weer samen zijn?
Herkenbaar inderdaad. Ze vinden het wel best samen denk ik. Vrijwel nooit mot op een enkele keer wat stoerdoenerij na.

Ze volgen elkaar wel steeds de kooi door met alle geluidjes erbij. Trap op trap af, dan weer even wat liggen of iets eten om vervolgens weer bij de plek met het meeste hooi te ravotten. Ze kunnen niet zonder elkaar.
pi_172979118
Ze hebben ook echt een huge ass torenflat :')
pi_172979300
M'n nicht is ook allergisch. Krijgt er dikke tranende ogen van.
NARF
pi_173003700
Hier hebben we een nieuwe aanwinst, gewoon omdat ik het wel grappig vind, de cavia's keken meer van, uuhhw is het besmettelijk??

20597416_776319595887994_585725547382936546_n.jpg?oh=38438ef05e8ba5ba51b0dc813558a877&oe=5A337058

Zal even voorstellen, dit is Mevrouw Blootje
pi_173004214
:D
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 21:01:31 #128
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_173004332
Die naam! _O-
Wel een knapperd. O+
pi_173004547
Ze is wel ontzettend lief, ze is een 'foutje' ze heeft namelijk vouwoortjes en ze is te behaard, ze voelt wel heel apart, heel warm, ze schijnen ook meer te eten om zichzelf warm te houden, moet alleen nu even kijken naar een theemuts waar ze in weg kan kruipen.

20645636_776419955877958_736770058_n.jpg?oh=f0a26fe90c4deb51f9ff71b9720da344&oe=598BAAAD
pi_173006324
Mevrouw Blootje, lol !

Nope, skinny's zijn het niet voor mij, maar wel heel veel plezier met haar :D
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_173006429
Ja, ze eten meer om zich warm te houden. Dus ze kakken ook meer.
Het is wel een enorm schatje O+ O+
NARF
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 22:20:47 #132
363225 Geo4kant
Plaatjeshoer
pi_173006822
quote:
14s.gif Op woensdag 2 augustus 2017 18:09 schreef Oerbeer het volgende:
SPOILER: De heren
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
O+ ! Wat een mooie beestjes. Die grijze ziet er zo fluffy uit :D
Wat kijk je
  Grappenmaker dinsdag 8 augustus 2017 @ 22:24:19 #133
388507 d4v1d
Wat vind je van de Singel?
pi_173006925
quote:
14s.gif Op woensdag 2 augustus 2017 18:09 schreef Oerbeer het volgende:
SPOILER: De heren
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Awh. Lieffff
Op vrijdag 3 oktober 2014 22:08 schreef LompeHork het volgende:
D4v1d is wel een baas _O_
Op zondag 25 september 2016 16:43 schreef Crip het volgende:
Ik vind jou echt een onwijs leuke user.
pi_173007076
quote:
14s.gif Op woensdag 2 augustus 2017 18:09 schreef Oerbeer het volgende:
SPOILER: De heren
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
tofste cavia's van heet het topic.
pi_173013071
Eigenlijk ben ik ook allergisch voor cavia's, maar fluffiness is belangrijker dan gezondheid O+ :D
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_173013516
Ik had destijds voor Knofje voer van Gertie gekocht en ik mengde het nu door de SS.
Zit nu m'n hele huis onder de kleine torretjes :r Schijnt vaker voor te komen met dat merk. Dan hou ik het dus maar bij SS.
NARF
pi_173014403
Torretjes?! :o
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
  woensdag 9 augustus 2017 @ 11:12:37 #138
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_173014932
Heb ik ook ns gehad (let wel, ik voer het al minstens 5 jaar, slechts 1 keer gehad). Die van mij krijgen Gerty en SS gemengd, anders vind ik t zielig. 8)7
pi_173015796
Blijkbaar komt het vaker voor en moet je het voer dan in de vriezer leggen. Ja doei. Lossen ze bij de fabrikant maar op. Toedeledokie en in de prullenbak ermee. Zegt er op Facebook nog iemand 'ik vries het in voor ik het weggooi want als niemand dat doet heb je zo een plaag'. Ja, vast.
NARF
pi_173016103
Nee heb wel gehad met het hooi van Welkoop had ik ze ineens allemaal onder de hooiluis zitten, dat is niet grappig met rond de 60 cavia's. Nu ik hooi haal bij de boer heb ik het nog niet weer gehad.
  zaterdag 12 augustus 2017 @ 16:50:13 #141
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_173089253
Wij hebben toch een dame erbij genomen.
Hier is ze dan, onze Pien.

Pien1.JPG

Pien2.JPG

Moet ik nog rekening houden met de groente die ik nu aanbied?
We bieden aan onze andere dame gedurende dag variatie in groente en fruit aan.
Kunnen we dat gewoon blijven doen of vreet de kleine zich dan kapot?
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
  zaterdag 12 augustus 2017 @ 17:10:38 #142
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_173089573
Awww O+
Ik zou oppassen met groenten die veel water bevat (sla, andijvie en komkommer).
pi_173089715
quote:
0s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 12:09 schreef Fem_LittleLady het volgende:
Nee heb wel gehad met het hooi van Welkoop had ik ze ineens allemaal onder de hooiluis zitten, dat is niet grappig met rond de 60 cavia's. Nu ik hooi haal bij de boer heb ik het nog niet weer gehad.
Hooi van de Welkoop lijkt me ook niet leuk voor je portemonnee met 60 cavia's ?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zaterdag 12 augustus 2017 @ 17:20:18 #144
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_173089742
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 augustus 2017 17:10 schreef NijntjesUk het volgende:
Awww O+
Ik zou oppassen met groenten die veel water bevat (sla, andijvie en komkommer).
Wat is daar de reden van eigenlijk?

Zijn er nog specifieke lekkernijen voor de kleintjes?
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_173090298
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 augustus 2017 17:10 schreef NijntjesUk het volgende:
Awww O+
Ik zou oppassen met groenten die veel water bevat (sla, andijvie en komkommer).
Serieus? Die van mij krijgen elke dag andijvie en komkommer. En spinazie. Misschien in het begin laten wennen maar later kan het denk ik niet zo'n kwaad. Al zou ik het niet direct uit de koelkast geven.
NARF
pi_173090306
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 augustus 2017 17:20 schreef Sjechov het volgende:

[..]

Wat is daar de reden van eigenlijk?

Zijn er nog specifieke lekkernijen voor de kleintjes?
Er zijn volgens mij geen lekkernijen speciaal voor jonkies. Ze eten al vrijwel meteen gewoon mee met de pot.

Wat een lieverdje trouwens O+
NARF
pi_173090499
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 augustus 2017 16:50 schreef Sjechov het volgende:
Wij hebben toch een dame erbij genomen.
Hier is ze dan, onze Pien.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Moet ik nog rekening houden met de groente die ik nu aanbied?
We bieden aan onze andere dame gedurende dag variatie in groente en fruit aan.
Kunnen we dat gewoon blijven doen of vreet de kleine zich dan kapot?
Eerst even opbouwen, kijken hoe de reactie (spijsvertering) is en als het goed gaat dan lekker mee laten eten met jullie andere dame.

Hoe reageren ze op elkaar ?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zaterdag 12 augustus 2017 @ 18:36:43 #148
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_173091097
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 augustus 2017 17:51 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Serieus? Die van mij krijgen elke dag andijvie en komkommer. En spinazie. Misschien in het begin laten wennen maar later kan het denk ik niet zo'n kwaad. Al zou ik het niet direct uit de koelkast geven.
Die van mij ook. ;)
Maar niet allemaal op 1 dag in t begin bij n kleintje.
pi_173094611
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 augustus 2017 17:18 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Hooi van de Welkoop lijkt me ook niet leuk voor je portemonnee met 60 cavia's ?
Nee halen nu bij de boer en doen een dikke week met een baal hooi, dan is het alweer weg.
pi_173095529
Een week ;(
Ik sta er echt van te kijken hoe lang alles nu meegaat nu ik er nog maar twee heb -O-
Al was de groente op de markt nog steeds best duur en zag het er bij de boni niet uit, oftewel ik ben nog naar een andere supermarkt gegaan voor andijvie, witlof en spinazie.
Ik wil ze eens wat anders geven want ik heb soms het idee dat het wat eentonig wordt. Ze krijgen elke dag witlof en andijvie en als ik bij de Ah ben geweest krijgen ze ook spinazie (die sopt niet zo snel), paar keer per week paprika en komkommer. En munt en basilicum van het balkon, maar in de winter dus niet. En wat kan ik nog meer geven? Wortel eten ze soms, ik geef ze soms peterselie maar het is alsof ze van veel dingen snel genoeg hebben. En vrijwel elke dag gemengde gedroogde kruiden met weegbree, erwtenvlokken en paardenbloem. Wat nog meer?
NARF
  zaterdag 12 augustus 2017 @ 21:39:36 #151
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_173096091
Hier krijgen ze

Dagelijks: witlof
Puntpaprika
Andijvie
Gemengde sla

Wekelijks een maskolf (in t seizoen dan)

Verder:
Romeinse sla
Spinazie
Basilicum
Dille (doen ze een moord voor)
Peterselie (platte en krul)
Selderij
Munt
Knaagplantje (van de Intratuin)
Druif
Appel
Banaan
Peer
Aardbei
Komkommer
Radijsblad
Paardebloemblad
Watermeloen
Wortel

Fozzy was ook dol op cherrytomaat. En als ie dan helemaal onder zat, lekker schudden :s)
pi_173096176
Schaap is echt ontzettend kieskeurig -O-
Zag vanmiddag wel een zakje met radijs liggen, mogen ze radijs zelf ook?
NARF
pi_173096196
Knaagplantje lusten ze wel maar is met twee minuten op en ik vermoord ze :') dus zelf aankweken lukt niet zo.
NARF
  zaterdag 12 augustus 2017 @ 21:52:33 #154
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_173096515
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 augustus 2017 21:42 schreef CherryLips het volgende:
Schaap is echt ontzettend kieskeurig -O-
Zag vanmiddag wel een zakje met radijs liggen, mogen ze radijs zelf ook?
Ja, maar die van mij zijn er niet dol op.
Wortelloof blieven ze ook niet. }:|

Ik geef ze een paar sprietjes, niet de plant, anders is die idd zo opgevreten. :9 Doe ik trouwens met alle kruiden zo.

Dille e.d. koop ik op de markt (of bij de turkse supermarkt), veeeeeel goedkoper dan bij de AH of Dirk (grote bos voor 1 euro). ;)
pi_173097811
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 augustus 2017 21:52 schreef NijntjesUk het volgende:

[..]

Ja, maar die van mij zijn er niet dol op.
Wortelloof blieven ze ook niet. }:|

Ik geef ze een paar sprietjes, niet de plant, anders is die idd zo opgevreten. :9 Doe ik trouwens met alle kruiden zo.

Dille e.d. koop ik op de markt (of bij de turkse supermarkt), veeeeeel goedkoper dan bij de AH of Dirk (grote bos voor 1 euro). ;)
Peterselie koop ik ook op de markt, idd een euro voor een flinke bos. Vorige week had ik twee bossen gekocht maar dat verslapte heel snel en toen hoefde ze het niet meer. En als ik te veel geef laten ze het ook liggen. Zelfde met wortelloof.
NARF
  zondag 13 augustus 2017 @ 10:47:03 #156
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_173105464
Ik doe ze altijd in een plastic zakje en dan bovenin de koelkast. Dan doe ik er ruim n week mee. :)

Saartje reutelde nog steeds (vorig jaar samen met de dierenarts diverse onderzoeken gedaan en medicatie geprobeerd, niks hielp). Ze leek er an sich geen last van te hebben, maar het klinkt zo naar.
Nu Pollinosan druppels van Dr. Vogel aan het geven met de gedachte dat het misschien wel een (stof)allergie is en het lijkt dus te helpen. *O*
pi_173105899
Ze krijgen hier ook kersen en cherrytomaatjes.

Puntpaprika en koolrabi...

Hm, schoonmoeder was langs geweest en nu heb ik 6 ijsbergsla, spitskool, gewone kool en wortelloof... ik kan hier ongeveer een week mee vooruit :') schranshoofdjes doen nog steeds alsof ze nooit te eten krijgen :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 13 augustus 2017 @ 11:10:04 #158
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_173105957
Ijsbergsla is te min voor mijn dames :{

Bloemkoolblad is trouwens ook een grote hit hier. Nadeel: stinken dat ze dan doen. En het liefst laten ze dan windjes onder mn neus natuurlijk. ;(
pi_173105991
Ijsbergsla vinden ze hier ook lekker.
Bloemkoolblad durf ik ze niet te veel te geven :@ broccoli ook niet.
NARF
pi_173106007
quote:
1s.gif Op zondag 13 augustus 2017 11:10 schreef NijntjesUk het volgende:
Ijsbergsla is te min voor mijn dames :{

Bloemkoolblad is trouwens ook een grote hit hier. Nadeel: stinken dat ze dan doen. En het liefst laten ze dan windjes onder mn neus natuurlijk. ;(
Incl kont in je gezicht, als je ze vast hebt _O-
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_173106046
Otje lag eens naast me op de bank (loungebank, ik liggend overdwars, zij naast me op het lounge gedeelte). Had ze al een paar keer de eigen keutels op zitten eten en toen geeuwde ze recht in mn gezicht.
Man, wat een meur.
NARF
pi_173106056
Basilicum en munt lusten ze hier niet :/

Orka lust wel chocola, maar lust echt alles :{ dat die haar kleintjes niet heeft opgegeten is een wonder ...
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_173106068
quote:
0s.gif Op zondag 13 augustus 2017 11:13 schreef CherryLips het volgende:
Otje lag eens naast me op de bank (loungebank, ik liggend overdwars, zij naast me op het lounge gedeelte). Had ze al een paar keer de eigen keutels op zitten eten en toen geeuwde ze recht in mn gezicht.
Man, wat een meur.
Ewwww :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_173106085
Otje ;(
NARF
  zondag 13 augustus 2017 @ 12:04:56 #165
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_173107374
quote:
0s.gif Op zondag 13 augustus 2017 11:13 schreef CherryLips het volgende:
Otje lag eens naast me op de bank (loungebank, ik liggend overdwars, zij naast me op het lounge gedeelte). Had ze al een paar keer de eigen keutels op zitten eten en toen geeuwde ze recht in mn gezicht.
Man, wat een meur.
_O-
  zondag 13 augustus 2017 @ 16:04:09 #166
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_173112956
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 augustus 2017 18:03 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Eerst even opbouwen, kijken hoe de reactie (spijsvertering) is en als het goed gaat dan lekker mee laten eten met jullie andere dame.

Hoe reageren ze op elkaar ?
Nou. Onze oudste hebben we zo'n 5 jaar geleden overgenomen. Toen was ze ongeveer 1. Ze had altijd alleen gezeten. Je merkt dat ze sociaal niet altijd lijkt te snappen hoe en wat.
Ze is wel heel lief voor het jonkie en er is geen enkele vorm van agressie of wat dan ook.
Ook op schoot gedragen ze zich prima.
Ze laat zich ook rustig groenvoer uit haar bek jatten door de kleine zonder echte reactie. Alleen net vond ze toch wel dat het stukje komkommer van haar was (sja daar is ze nu eenmaal echt gek op).

Gaat heel goed :)
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
  zondag 13 augustus 2017 @ 16:07:17 #167
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_173113033
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 augustus 2017 21:52 schreef NijntjesUk het volgende:

[..]

Ja, maar die van mij zijn er niet dol op.
Wortelloof blieven ze ook niet. }:|

Ik geef ze een paar sprietjes, niet de plant, anders is die idd zo opgevreten. :9 Doe ik trouwens met alle kruiden zo.

Dille e.d. koop ik op de markt (of bij de turkse supermarkt), veeeeeel goedkoper dan bij de AH of Dirk (grote bos voor 1 euro). ;)
Ik heb die planten wel gekweekt. De uitlopers leg ik af en daar komt dan uiteindelijk weer een nieuw plantje van. Ze vreten zich inderdaad dood aan het plantje :P
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_173113743
Mijn 6,5 jaar oude cavia wordt kaal ;( Dus van de herfst gaat mijn vrouw een mutsje haken :P
Maakt van elk topic een pretje
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_173119108
quote:
0s.gif Op zondag 13 augustus 2017 16:04 schreef Sjechov het volgende:

[..]

Nou. Onze oudste hebben we zo'n 5 jaar geleden overgenomen. Toen was ze ongeveer 1. Ze had altijd alleen gezeten. Je merkt dat ze sociaal niet altijd lijkt te snappen hoe en wat.
Ze is wel heel lief voor het jonkie en er is geen enkele vorm van agressie of wat dan ook.
Ook op schoot gedragen ze zich prima.
Ze laat zich ook rustig groenvoer uit haar bek jatten door de kleine zonder echte reactie. Alleen net vond ze toch wel dat het stukje komkommer van haar was (sja daar is ze nu eenmaal echt gek op).

Gaat heel goed :)
O+ Ahw lief, fijn dat het goed gaat
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_173119118
quote:
4s.gif Op zondag 13 augustus 2017 16:44 schreef Oscar. het volgende:
Mijn 6,5 jaar oude cavia wordt kaal ;( Dus van de herfst gaat mijn vrouw een mutsje haken :P
_O-
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 13 augustus 2017 @ 20:20:28 #171
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_173121941
Ik denk dat als ik Orka(an) zo'n truitje aan zou doen, het binnen 3 seconden in tween zou liggen. :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 14 augustus 2017 @ 10:49:54 #173
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_173130737
quote:
0s.gif Op zondag 13 augustus 2017 20:15 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

O+ Ahw lief, fijn dat het goed gaat
Ze hebben gisteren al gezellig met zijn tween in onze kleine buiten ren (110 cm x 50 cm) gezeten. Kan ze rustig wennen aan het buiten zijn en lopen op gras.
We gebruiken normaal onze grote (190 x 70), maar ik ben er bang voor als ik haar daar nu in stop ik haar niet meer te pakken krijg. Kortom, eerst ff wennen aan de kleine en dan over een paar weekjes in de grote :)
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_173133777
quote:
Dat ziet er geweldig eruit. Maar kan me niet voorstellen dat ze nu zo hard meewerken _O- .
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_173147864
quote:
0s.gif Op maandag 14 augustus 2017 10:49 schreef Sjechov het volgende:

[..]

Ze hebben gisteren al gezellig met zijn tween in onze kleine buiten ren (110 cm x 50 cm) gezeten. Kan ze rustig wennen aan het buiten zijn en lopen op gras.
We gebruiken normaal onze grote (190 x 70), maar ik ben er bang voor als ik haar daar nu in stop ik haar niet meer te pakken krijg. Kortom, eerst ff wennen aan de kleine en dan over een paar weekjes in de grote :)
O+ Fijn dat ze op het gras mogen.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_173149891
Hoe krijg ik mijn cavia's wat actiever? Ze zitten de hele dag een beetje verveeld in hun kooi in de huisjes.

En ze hoeven geen andijvie meer. De hamster ook niet dus misschien is het niet lekker in de zomer?
NARF
  maandag 14 augustus 2017 @ 23:51:15 #177
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_173149966
quote:
0s.gif Op maandag 14 augustus 2017 23:45 schreef CherryLips het volgende:
Hoe krijg ik mijn cavia's wat actiever? Ze zitten de hele dag een beetje verveeld in hun kooi in de huisjes.

En ze hoeven geen andijvie meer. De hamster ook niet dus misschien is het niet lekker in de zomer?
Hier doen ze er een moord voor. :?

Enne, cavia's actief? _O-
Hier werkt dat zelfgemaakte hooiblok wel goed om ze bezig te houden. Zeker als er kruiden in verstopt zijn n ik m stug in een bepaalde hoek terugleg (waar ie volgens de dames niet hoort en dus snel weer weg wordt gekopt/geschopt).
pi_173149997
Ik heb ze kartonnen dozen gegeven waar ze normaal gesproken druk mee zijn omdat die dingen dood moeten, maar dat valt nu ook mee. Toch maar weer eens op zoek gaan naar dat touw om zelf te gaan klooien.
NARF
pi_173151892
quote:
0s.gif Op zondag 13 augustus 2017 21:34 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik denk dat als ik Orka(an) zo'n truitje aan zou doen, het binnen 3 seconden in tween zou liggen. :')
ik heb nog geen idee, maar de kortharige helpt de langharige soms met het knippen (lees afbijten) van zijn vacht. Dus ik denk dat een truitje ook wel gesloopt gaat worden
Maakt van elk topic een pretje
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_173156313
Hier zijn de cavia's eigenlijk altijd actief, soms gewoon bij het irritante af als je gaat bellen en hun besluiten dat fluiten op dat moment een goed idee is. Sjouwen ook de hele dag trap op trap af en de hele dag hoor je gebabbel uit het hok.
pi_173156624
Hier doen ze echt he-le-maal niks -O-
NARF
pi_173166278
Nou Ja, hier met vlagen zijn ze wel actief. Fluiten en doen ..
Maar soms liggen ze ook voor pampus :/
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  woensdag 16 augustus 2017 @ 11:45:51 #183
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_173179795
Hier rent de kleine echt continue rondjes, helemaal hyper.
Onze oudste (6) die verhuist continue de hooihuisjes die in het hok staan. Zij fluit eigenlijk niet, maar staan consequent op de rand als we de keuken in gaan. De kleine begint dan gewoon te fluiten. Echt lachen :)
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
  zaterdag 19 augustus 2017 @ 18:53:10 #184
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_173260494
Gisteren onze kleine toch even laten nakijken.
We hebben haar gekocht in de veronderstellen dat het een vrouwtje was. Het natuurlijk proberen te controleren en we dacht het goed gezien te hebben. Echter ging ze "rijden" op onze dame van 6. Aiai, wij toch haar maar even apart gezet en onze dierenarts het geslacht laten controleren.

Gelukkig is het een vrouwtje.
In de 15 jaar dat wij nu cavia's hebben, is ons dit gedrag nooit opgevallen, maar het schijnt normaal te zijn :D
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
  zaterdag 19 augustus 2017 @ 19:21:46 #185
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_173261355
Lexie doet soms niet anders :')
Tot grote frustratie van Saar. Als die laatste het zat is, krijgt Lexie een knauw/schop. :@
pi_173261438
Schaap deed het vroeger ook toen ze nog een klein lammetje was.
NARF
  zaterdag 19 augustus 2017 @ 22:12:20 #187
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_173266056
Wij kende het niet. Zou heel ververlend zijn om een beertje te hebben bij een dame van 6 dat nog nooit een nestje heeft gehad 😔
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
  donderdag 24 augustus 2017 @ 13:49:44 #188
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_173361297
De kleine vermaakt zich prima:
http://www.erwinwes.nl/cavia/cavia2.mov
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_173378925
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 18:53 schreef Sjechov het volgende:
Gisteren onze kleine toch even laten nakijken.
We hebben haar gekocht in de veronderstellen dat het een vrouwtje was. Het natuurlijk proberen te controleren en we dacht het goed gezien te hebben. Echter ging ze "rijden" op onze dame van 6. Aiai, wij toch haar maar even apart gezet en onze dierenarts het geslacht laten controleren.

Gelukkig is het een vrouwtje.
In de 15 jaar dat wij nu cavia's hebben, is ons dit gedrag nooit opgevallen, maar het schijnt normaal te zijn :D
Is inderdaad normaal gedrag om de rangorde te bepalen of als het zeugje bronstig is.
Soms weten ze dan niet waar ze het zoeken moet.
Gaat met het ouder worden (vermindering hormonen en zulks) wel over :)
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_173378942
quote:
1s.gif Op donderdag 24 augustus 2017 13:49 schreef Sjechov het volgende:
De kleine vermaakt zich prima:
http://www.erwinwes.nl/cavia/cavia2.mov
O+ Schattig filmpje
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 27 augustus 2017 @ 16:48:00 #191
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_173425479
Nu mocht ik dus vrijdag weer (ja echt) naar de dierenarts met de kleine.
Het viel ons op dat ze boos werd tijdens het aaien. Gingen we haar beter nakijken, bleek ze een lokaal gerriteerde huid te hebben.
We konden niet direct zien of het nou door mijt kwam of schimmel, die plaatsen op internet lijken nogal op elkaar, zodoende weer naar de DA.
Blijkt dus een schimmel te zijn, die ze al moet hebben gehad toen we haar kregen. Kortom, ik heb maar weer even een berichtje uitgedaan naar degene van wie ze kwam, maar die boeit het niet echt.
Lekker dan.

Nu mag ik haar 10 dagen lang 3 maal daags zalven. Gelukkig werk ik vlakbij huis, nu weet ik dus wat ik in mijn lunchpauze ga doen (eten op de fiets, haar zalven en een kopje koffie to go terug).

Je moet wat over hebben voor zo'n blije kleine :)
Gelukkig beet ze de DA flink in haar vinger. Had nog zo gezegd, laten we onze oudste erbij op de onderzoekstafel zetten, dan blijft ze rustiger, maar nee hoor wordt niet geluisterd. Maar wie niet luisteren wil :P
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_173431751
Ik moest destijds de caaf zalven met antischimmelzalf van de Etos.
NARF
  dinsdag 29 augustus 2017 @ 18:47:20 #193
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_173466655
quote:
0s.gif Op zondag 27 augustus 2017 21:21 schreef CherryLips het volgende:
Ik moest destijds de caaf zalven met antischimmelzalf van de Etos.
Ik heb iets gekregen van de DA.

Andere vraag.
Hoe gaan jullie om met deze temperatuurs verschillen?
Wij doen onze cavia's graag naar buiten, maar 21 gr binnen vs 33 gr buiten is ons te gek.
Wat vinden jullie?
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
  dinsdag 29 augustus 2017 @ 20:46:48 #194
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_173468678
Ik zet die van mij na het avondeten in een ren op de tuintafel, uit de wind. En dan na een uurtje of twee weer naar binnen. Gaat al jaren goed. ;)
  dinsdag 29 augustus 2017 @ 23:57:46 #195
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_173473170
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 20:46 schreef NijntjesUk het volgende:
Ik zet die van mij na het avondeten in een ren op de tuintafel, uit de wind. En dan na een uurtje of twee weer naar binnen. Gaat al jaren goed. ;)
Die van ons zitten graag op het gras.
Hoef in die periodes alleen maar de kantjes te maaien 😍
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
  woensdag 30 augustus 2017 @ 05:46:21 #196
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_173474188
Zolang ze uit de wind staan, lijkt me dat geen probleem. (En anders een deel van de ren afdekken met een plaid/handdoek, doe ik ook weleens). ;)
  woensdag 30 augustus 2017 @ 13:34:10 #197
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_173479955
quote:
1s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 05:46 schreef NijntjesUk het volgende:
Zolang ze uit de wind staan, lijkt me dat geen probleem. (En anders een deel van de ren afdekken met een plaid/handdoek, doe ik ook weleens). ;)
Ze kunnen hier in een overkapping wat bij de ren zit schuilen :)
Bij heftige zonneschijn hebben ze zelfs hun eigen (!!!) parasol :P

Enige is dat mijn vrouw zich altijd zorgen maakt over de temperatuursverschillen.
In sommige literatuur staat dat ze daar ook niet goed tegen kunnen. Bijzondere is wel dat veel mensen ze alleen maar buiten hebben. Hier in NL is het de ene dag 30 graden (gister) en nu weer 15 :')
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_173482615
Die van mij hebben ophokplicht :@

Ik heb een te klein balkon.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_173487221
Mijn cavia's worden volgens mij al ziek als ik naar ze kijk. Ik heb een joekel van een balkon maar ze mogen er van mij nooit lopen :')
NARF
pi_173522731
quote:
0s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 19:16 schreef CherryLips het volgende:
Mijn cavia's worden volgens mij al ziek als ik naar ze kijk. Ik heb een joekel van een balkon maar ze mogen er van mij nooit lopen :')
Als jij ze buiten zet, worden ze verkouden. Wedden ?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 3 september 2017 @ 22:47:45 #201
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_173574781
Lexie is ontzettend aan de diarree. ;( Heb haar vanavond 2 keer probiotica gegeven en nu hopen dat t morgen beter gaat.
  dinsdag 5 september 2017 @ 12:10:47 #202
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_173597846
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 22:47 schreef NijntjesUk het volgende:
Lexie is ontzettend aan de diarree. ;( Heb haar vanavond 2 keer probiotica gegeven en nu hopen dat t morgen beter gaat.
Ze krijgen hier hoog frequent sla ed., maar wij hebben ze nog nooit aan de diarree gehad.
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_173598304
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 22:47 schreef NijntjesUk het volgende:
Lexie is ontzettend aan de diarree. ;( Heb haar vanavond 2 keer probiotica gegeven en nu hopen dat t morgen beter gaat.
Beterschap
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_173598737
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 september 2017 12:10 schreef Sjechov het volgende:

[..]

Ze krijgen hier hoog frequent sla ed., maar wij hebben ze nog nooit aan de diarree gehad.
Ollie was zwaar aan de diarree vorig jaar maar dat kwam door een gist.
NARF
  dinsdag 5 september 2017 @ 13:28:22 #205
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_173599044
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 september 2017 12:10 schreef Sjechov het volgende:

[..]

Ze krijgen hier hoog frequent sla ed., maar wij hebben ze nog nooit aan de diarree gehad.
Hier krijgen ze t ook dagelijks, maar bij Lexie is t vaak n voorbode voor afbreken van tandjes. :')

Inmiddels is ze weer zichzelf en zijn dr keutels weer normaal. ;)
pi_173602257
Bij mijn oudste beer breekt ook vaak een tandje af. Ik ben er nog steeds niet achter hoe hij dat voor elkaar krijgt.
pi_173602713
Laatst een klein ongelukje gehad: er wilde drie cavia's tegelijk door het trapgat. Dat pastte natuurlijk niet en ze zaten vast. Gelukkig raakte ze niet in paniek en konden we ze zo uit het trapgat halen.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 5 september 2017 @ 19:09:00 #208
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_173606178
quote:
7s.gif Op dinsdag 5 september 2017 16:17 schreef Oerbeer het volgende:
Bij mijn oudste beer breekt ook vaak een tandje af. Ik ben er nog steeds niet achter hoe hij dat voor elkaar krijgt.
Ik ook niet. :{

@4EverBlackEyed; ik zie t helemaal voor me. _O-
pi_173608477
Ik moet zeggen dat ik eerst ontzettend schrok, maar niemand was gewond en Yoshi keek me ook aan van: wat is er nou, mens ? :{
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  woensdag 6 september 2017 @ 13:59:34 #210
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_173619997
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 september 2017 16:41 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Laatst een klein ongelukje gehad: er wilde drie cavia's tegelijk door het trapgat. Dat pastte natuurlijk niet en ze zaten vast. Gelukkig raakte ze niet in paniek en konden we ze zo uit het trapgat halen.
Lekker onbenullig :)
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_173620736
quote:
0s.gif Op woensdag 6 september 2017 13:59 schreef Sjechov het volgende:

[..]

Lekker onbenullig :)
Het zag er echt heel stom uit :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zaterdag 9 september 2017 @ 20:41:23 #212
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_173682706
Ja hoor, bij Lexie is weer een tand afgebroken. ;(
Ze eet net zo goed en vlug als anders, maar toch, normaal is t niet. :?
  zondag 10 september 2017 @ 18:40:20 #213
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_173697976
Vanmiddag even "gewinkeld" en ik kwam thuis met 4 zakken hooi, 2 zakken voer, knaagstokken, groene haver en een rol vuilniszakken die ik altijd gebruik voor t schoonmaken van de bak. (En ja, dat is ook echt t enige dat ik kocht :') )
pi_173698306
SS is in de aanbieding bij Ranzijn :Y
NARF
  zondag 10 september 2017 @ 19:02:35 #215
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_173698426
quote:
1s.gif Op zondag 10 september 2017 18:56 schreef CherryLips het volgende:
SS is in de aanbieding bij Ranzijn :Y
T hooi ook! :Y (Vitakraft kruidenhooi)
pi_173704702
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 18:40 schreef NijntjesUk het volgende:
Vanmiddag even "gewinkeld" en ik kwam thuis met 4 zakken hooi, 2 zakken voer, knaagstokken, groene haver en een rol vuilniszakken die ik altijd gebruik voor t schoonmaken van de bak. (En ja, dat is ook echt t enige dat ik kocht :') )
Ik heb dat altijd bij de drogist.
"Even zussemezo (=1 artikel) halen."

En dan sta ik bij de kassa met 4-5 extra artikelen en is het totaalbedrag minimaal 30 euro :')

Maar met online bestellen voor de caafjes gaat het ook hard

"Oh, dit is ook leuk."
*gooit in digitaal winkelmandje
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_173705015
En wat vinden de partners ervan als jullie bepakt en bezakt met caviaspullen thuiskomen?
pi_173705176
"Dit had ik al hoor. Staat er al heel lang."
NARF
pi_173705571
quote:
10s.gif Op zondag 10 september 2017 23:07 schreef Oerbeer het volgende:
En wat vinden de partners ervan als jullie bepakt en bezakt met caviaspullen thuiskomen?
Geen probleem, al zou ik nog 3 caviaflats in de huiskamer zetten... :') hij is daar vrij makkelijk in, zolang ik maar zelf de hokken verschoon.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_173705575
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 23:17 schreef CherryLips het volgende:
"Dit had ik al hoor. Staat er al heel lang."
:D
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 11 september 2017 @ 00:17:54 #221
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_173706120
quote:
10s.gif Op zondag 10 september 2017 23:07 schreef Oerbeer het volgende:
En wat vinden de partners ervan als jullie bepakt en bezakt met caviaspullen thuiskomen?
Kheb geen partner. ;)
Ik zou me door niemand laten tegenhouden. :6
pi_173710689
quote:
1s.gif Op maandag 11 september 2017 00:17 schreef NijntjesUk het volgende:

[..]

Kheb geen partner. ;)
Ik zou me door niemand laten tegenhouden. :6
Cavia / girlpowerrrrrrrr
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_173713829
Caafjes opgehaald bij de oppas maar volgens mij had ze ze die 2,5e week niet schoongemaakt ofzo -O- Maar ze hebben al een stronk witlof op.
NARF
  maandag 11 september 2017 @ 15:30:14 #224
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_173713903
He bah. Daarom durf ik ze nergens achter te laten. :')
pi_173713908
Ze gaan de volgende keer weer naar Nieuwegein dan.
NARF
pi_173713918
Ollie is wel nat en vies van onderen. Even in de gaten houden. Heb er meteen een pil vitamine C in gepropt.
Edit: wel in z'n bek, niet in zn kont.
NARF
  maandag 11 september 2017 @ 15:34:26 #227
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_173713957
quote:
1s.gif Op maandag 11 september 2017 15:31 schreef CherryLips het volgende:
Edit: wel in z'n bek, niet in zn kont.
_O-
pi_173714126
Trouwens, een emmer SS kost bij de welkoop deze week dertien euro :)
NARF
pi_173917474
Ik heb mijn 6,5 oude caaf leren apporteren :D Hij loopt nu mee naar de keuken, dan gooi ik een stuk witlof weg en dan gaat ie het tussen me voeten opeten .
Maakt van elk topic een pretje
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_173919549
quote:
4s.gif Op donderdag 21 september 2017 20:32 schreef Oscar. het volgende:
Ik heb mijn 6,5 oude caaf leren apporteren :D Hij loopt nu mee naar de keuken, dan gooi ik een stuk witlof weg en dan gaat ie het tussen me voeten opeten .
Schattig ! O+
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_173919566
quote:
1s.gif Op maandag 11 september 2017 15:31 schreef CherryLips het volgende:
Ollie is wel nat en vies van onderen. Even in de gaten houden. Heb er meteen een pil vitamine C in gepropt.
Edit: wel in z'n bek, niet in zn kont.
:')

Hallo,

Heb je wel een vetbed klaar liggen?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_173919789
quote:
1s.gif Op donderdag 21 september 2017 21:58 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Schattig ! O+
ja, het lijkt wel alsof ie naar mate hij ouder wordt, slimmer wordt. en geen angst meer kent :')
Maakt van elk topic een pretje
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_173919891
quote:
1s.gif Op donderdag 21 september 2017 21:59 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

:')

Hallo,

Heb je wel een vetbed klaar liggen?
Ollie is gewoon een ransbak, een peruuf met wit haar aan de kont. Dan weet je wel hoe laat het is. Ik denk niet dat ik hem ooit nog wit krijg daar.
NARF
pi_173919936
Schaap is volgens mij haske doof. Fluit op de meest debiele momenten maar dus niet als je een zak spinazie opentrekt. Komt ook niet direct kijken (omfg kom dan beest vreten niet zo eng doen) en ze schrikt ook niet meer van de kruimeldief of stofzuiger, maar meer van mijn verschijning ermee.
Nou ja, is ze net haar baasje.
NARF
  donderdag 21 september 2017 @ 22:13:58 #235
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_173919958
quote:
0s.gif Op donderdag 21 september 2017 22:11 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ollie is gewoon een ransbak, een peruuf met wit haar aan de kont. Dan weet je wel hoe laat het is. Ik denk niet dat ik hem ooit nog wit krijg daar.
_O-

Ik heb Lexie gekocht omdat ze geen witte kont heeft. Niet bij stilgestaan dat haar bekkie wel wit is en nu dus chronisch oranje met dank aan de paprika. }:|

Saar lijkt soms wel dement. Dan zit ze naar dr sla te staren en eet pas verder als ik een blaadje voor haar neus houd.

@Oscar, schattig.
pi_173919959
quote:
4s.gif Op donderdag 21 september 2017 22:08 schreef Oscar. het volgende:

[..]

ja, het lijkt wel alsof ie naar mate hij ouder wordt, slimmer wordt. en geen angst meer kent :')
Had ik ook bij mijn seniortjes, zo leuk!

Al waren die van kleins af aan al tam.
Wat ik nu heb aan vee, vliegt alle kanten op 8)7
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_173919999
quote:
0s.gif Op donderdag 21 september 2017 22:11 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ollie is gewoon een ransbak, een peruuf met wit haar aan de kont. Dan weet je wel hoe laat het is. Ik denk niet dat ik hem ooit nog wit krijg daar.
Ik kan me niet meer herinneren of Carmita en Neuf nou ook zo vies waren aan de onderkant :')

Denk het niet, maar die waren dan weer dik autistisch
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_173920009
quote:
1s.gif Op donderdag 21 september 2017 22:13 schreef NijntjesUk het volgende:

[..]

_O-

Ik heb Lexie gekocht omdat ze geen witte kont heeft. Niet bij stilgestaan dat haar bekkie wel wit is en nu dus chronisch oranje met dank aan de paprika. }:|
Ollie heeft ook een wit bekje dus het is echt een smeerlap. Maar dat vind ik nog wel aandoenlijk O+ die pislucht aan de achterkant niet zo.
Bovenop is hij nog wel mooi wit, dat vind ik altijd zo knap. Echt spierwit. Ik kan nog geen 3 tellen een witte broek aantrekken of hij is smerig, maar die ransbak heeft een schitterend vachtje.
NARF
pi_173920034
quote:
1s.gif Op donderdag 21 september 2017 22:13 schreef NijntjesUk het volgende:

[..]

_O-

Ik heb Lexie gekocht omdat ze geen witte kont heeft. Niet bij stilgestaan dat haar bekkie wel wit is en nu dus chronisch oranje met dank aan de paprika. }:|
Lol, cavia kopen op kleur :D

Doe ik ook hoor, zwarte borsteltjes O+
Die komen er even nog niet in, eerst het oude vee op
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_173920204
Ik let liever op de kleur van de nageltjes :')

Al heb ik natuurlijk zo m'n zwak voor roze bekkies.
NARF
pi_173920384
Ah joh, gewoon even bijpunten :P
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  donderdag 21 september 2017 @ 22:29:50 #242
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_173920400
Nageltjes zijn ook belangrijk idd, maar kont vind ik net iets belangrijker haha.
pi_173921876
quote:
0s.gif Op donderdag 21 september 2017 22:22 schreef CherryLips het volgende:
Ik let liever op de kleur van de nageltjes :')

Al heb ik natuurlijk zo m'n zwak voor roze bekkies.
Zwarte nagels zijn een ramp. Gewoon maar goed gokken of je het wel goed afknipt en een zakdoekje voor het bloeden :')
Maakt van elk topic een pretje
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_173921925
"Ho foutje."
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_173930891
Ok, ik kwam het vetbed tegen in de berging en dacht, ik ga het nog eens proberen want ik doe vast iets verkeerd. Het was net te klein voor de grote kooi, aan de zijkant is nog een strook aubiose over. Dus nu zitten die kneuzen al de hele tijd op die ene strook aubiose onder een huisje gepropt omdat ze dat vetbed eng vinden ofzo.
Dat ze nog niet uitgestorven zijn in het wild ;(
NARF
pi_173945229
_O-

En als je er nou eens een huisje op zet ?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_173947800
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 september 2017 13:06 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
_O-

En als je er nou eens een huisje op zet ?
Staat erop. Omdat ik het zielig vond heb ik nog een huisje op de aubiose gezet. Ollie komt er op zich wel op want er ligt een hoop kak. Volgens mij is het de bedoeling dat ik de keutels weghaal maar ik snap niet hoe :')
NARF
  zaterdag 23 september 2017 @ 22:20:25 #248
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_173955452
Hoe leren jullie ze iets?
Hoeven niet direct mega tricks te zijn natuurlijk 😜
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_173991800
Vetbed is er weer uit. Ik zal wel iets niet snappen want ik had paarse kleden en die zijn nu bruin. Ook het kleed dat ik er gisteravond in heb gelegd is helemaal zeiknat en bruin. Ik heb geen idee waar ik het kan uitkloppen :') ze liggen nu op het balkon omdat zowel de boven- als onderkant nat was en bij het weghalen is de helft van de zooi op de vloer geflikkerd dus die heb ik net weer gezogen en zal ik ook wel weer een keer dweilen van de week. Na nog geen dag he. En ben er nu bijna een uur mee bezig geweest en heb het maar weer bij aubiose en hooi gelaten.
Misschien mis ik iets. Heb het aubiose eronder elke dag verschoond op de natte plekken onder de huisjes maar het is nu dus alweer helemaal doorweekt. Alles is nat.
NARF
  woensdag 27 september 2017 @ 21:59:56 #250
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_174041957
Even een tip gevraagd.
Onze jongste cavia bijt af en toe in de vinger (lebber, lebber ... bijt).
Hoe leren we dat bijten af?
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
  woensdag 27 september 2017 @ 22:44:59 #251
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_174043602
Niet _O- (Saar is t juist steeds vaker gaan doen ;( maar dan wel alleen als ze de kooi weer in getild wordt, anders niet)
pi_174049233
quote:
0s.gif Op woensdag 27 september 2017 21:59 schreef Sjechov het volgende:
Even een tip gevraagd.
Onze jongste cavia bijt af en toe in de vinger (lebber, lebber ... bijt).
Hoe leren we dat bijten af?
Zachtjes je vinger weghalen, elke keer dat ze het doet.

Je kan ook zachtjes in het gezicht blazen

Zo heb ik Valencia het bijten afgeleerd
Vergt wel enig doorzettingsvermogen en consequentie..
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_174050465
quote:
0s.gif Op woensdag 27 september 2017 22:44 schreef NijntjesUk het volgende:
Niet _O- (Saar is t juist steeds vaker gaan doen ;( maar dan wel alleen als ze de kooi weer in getild wordt, anders niet)
En als je haar andersom (kont eerst) het hok in tilt ? :P
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  donderdag 28 september 2017 @ 12:44:09 #254
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_174050861
quote:
1s.gif Op donderdag 28 september 2017 12:20 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

En als je haar andersom (kont eerst) het hok in tilt ? :P
Op de route van bank naar kooi doet ze alles om te kunnen bijten (daarom probeer ik haar zo goed mogelijk in de handdoek te dragen zodat ze daarin bijt :') ). Zodra ze de bak ziet, springt ze er met liefde in. :{
Als ze bijt, pakt ze t liefst velletje tussen duim en wijsvinger of bij mn sleutelbeen. Het kreng. :6

Bij het eruit tillen doet ze het nooit. :?
pi_174051957
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 september 2017 22:20 schreef Sjechov het volgende:
Hoe leren jullie ze iets?
Hoeven niet direct mega tricks te zijn natuurlijk 😜
Mijne kunnen de geweldige truc: op de achterpootjes staan

Orka kan ook een rondje draaien, maar daar houdt het echt wel bij op :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_174053721
Die van mij poepen op commando.
NARF
  donderdag 28 september 2017 @ 22:09:43 #257
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_174062202
282fjus.jpg
Lexie en ik :)
  vrijdag 29 september 2017 @ 10:52:11 #258
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_174069092
Wij zijn hier in voorbereiding om zelf een cavia villa te gaan maken.
Wordt voor het eerst, 🤔
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_174069855
Schaap is vandaag 6 geworden *O*
NARF
  vrijdag 29 september 2017 @ 13:04:25 #260
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_174071598
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 september 2017 11:38 schreef CherryLips het volgende:
Schaap is vandaag 6 geworden *O*
🎁🙌🎊
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_174073744
quote:
0s.gif Op donderdag 28 september 2017 22:09 schreef NijntjesUk het volgende:
[ afbeelding ]
Lexie en ik :)
:D leuke foto
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_174073748
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 september 2017 11:38 schreef CherryLips het volgende:
Schaap is vandaag 6 geworden *O*
Taaaaart !

*O*
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_174074240
Ze heeft net de eerste boerenkool van het seizoen weer gehad. Nu zal ze wel gasbuik krijgen. En ik heb net ook al d'r nagels geknipt. Wat een kutdag voor zo'n beestje ;(
NARF
  vrijdag 29 september 2017 @ 19:02:22 #264
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_174077417
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 september 2017 15:46 schreef CherryLips het volgende:
Ze heeft net de eerste boerenkool van het seizoen weer gehad. Nu zal ze wel gasbuik krijgen. En ik heb net ook al d'r nagels geknipt. Wat een kutdag voor zo'n beestje ;(
Ik geloof niet dat ze zo denken. _O-
Maarre, gefeliciteerd!
pi_174178952
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_174198715
Zo even een update van hier, veel diertjes hebben een nieuw thuisje gevonden. twee zijn na een jaar terug gekomen, moesten weg vanwege erge allergie.
Nu lopen we hier weer lekker in de groep, dan maar weer bij mij, waar 45 kunnen eten, kunnen ook 47 cavia's eten. Vandaag allemaal verwend, met veel groenten en muesli voor cavia's.
Ik verwacht nog 3 nestjes en dan heb ik de winter stop, in april wil ik dan weer de eerste baby's.
Helaas hebben ze een veelbelovend zeugje ook 'verpest' door in het oor te bijten, tja die mag dus niet meer mee naar de show.
Zo spijtig altijd, maar goed om ze allemaal apart te zetten omdat ik er perse mee wil showen vind ik een beetje sneu. In de grote groepen vinden ze het juist zo leuk.
pi_174210279
343ol8j.jpg

9kmqol.jpg

Mijn mannen.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
  zondag 8 oktober 2017 @ 22:28:54 #268
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_174290273
Hier is onze eerst cavia villa af. 2 verdiepingen vol met nieuwe dingen.
Onze dame van juni dit jaar is heel nieuwsgierig aan het rondrennen, ook snapt ze de trap al.
Onze oma (6 jr en 2 mnd) geniet op de begaande grond van alle hoekjes. Ook weet ze de spinazie van de trap te jatten 😎
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_174291175
Ollie heeft echt de vreetziekte. Het is net een stofzuiger. Ik was vandaag de hele dag weg, maar ze hebben vanmorgen om negen uur te vreten gehad. Gewoon stronk witlof, handje spinazie, wortel, komkommer, kruiden, hooi. Er lagen ook nog twee harde kruidenblokken. Meer dan anders eigenlijk. Kom om half elf thuis en dikke paniek. Hij liep me steeds achterna, kop in de lucht. Kruidenbrokken waren zo goed als op. Heb hem weer wat gegeven en hij inhaleert het gewoon.
NARF
  zondag 8 oktober 2017 @ 23:32:11 #270
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_174291756
@CherryLips _O-

@Sjechov; foto's?

Ik ga morgen naar de dierenarts met Saartje. Ze maakte een rare sprong toen ik haar in het hok terugzette en loopt nu raar. Gisteren had ze ook haar koppie scheef. Vreet nog gewoon als een bootwerker, dus heb pijnstilling en Traumeel gegeven. Mn gedachten gaan van kneuzinkje naar oorontsteking of hersenbloeding. :{ Hoop dat het meevalt.
pi_174297631
quote:
10s.gif Op donderdag 5 oktober 2017 13:22 schreef steelhead het volgende:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Mijn mannen.
Leuke foto's !
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_174297719
quote:
1s.gif Op zondag 8 oktober 2017 23:05 schreef CherryLips het volgende:
Ollie heeft echt de vreetziekte. Het is net een stofzuiger. Ik was vandaag de hele dag weg, maar ze hebben vanmorgen om negen uur te vreten gehad. Gewoon stronk witlof, handje spinazie, wortel, komkommer, kruiden, hooi. Er lagen ook nog twee harde kruidenblokken. Meer dan anders eigenlijk. Kom om half elf thuis en dikke paniek. Hij liep me steeds achterna, kop in de lucht. Kruidenbrokken waren zo goed als op. Heb hem weer wat gegeven en hij inhaleert het gewoon.
Positief !

Oreo lijkt vermagerd, maar eet nog goed.
Ze krijgt nu extra havermout

Ik zou weleens naar die Belgische caviadokter gaan :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_174297732
quote:
0s.gif Op zondag 8 oktober 2017 23:32 schreef NijntjesUk het volgende:
@CherryLips _O-

@Sjechov; foto's?

Ik ga morgen naar de dierenarts met Saartje. Ze maakte een rare sprong toen ik haar in het hok terugzette en loopt nu raar. Gisteren had ze ook haar koppie scheef. Vreet nog gewoon als een bootwerker, dus heb pijnstilling en Traumeel gegeven. Mn gedachten gaan van kneuzinkje naar oorontsteking of hersenbloeding. :{ Hoop dat het meevalt.
Ahw Saartje .. hopelijk gaat het snel beter
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 9 oktober 2017 @ 12:16:24 #274
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_174298011
T blijkt een gevalletje "overbezorgde baas". :')
Neurologisch helemaal prima en fysiek ook.
pi_174299150
quote:
1s.gif Op maandag 9 oktober 2017 11:59 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Leuke foto's !
Mijn vriendin is helemaal weg van Luke (de bovenste), dus dan zit hij boven op haar, maar na 5 min komt hij zo snel mogelijk bij mij zitten. :D
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_174299182
quote:
1s.gif Op zondag 8 oktober 2017 23:05 schreef CherryLips het volgende:
Ollie heeft echt de vreetziekte. Het is net een stofzuiger. Ik was vandaag de hele dag weg, maar ze hebben vanmorgen om negen uur te vreten gehad. Gewoon stronk witlof, handje spinazie, wortel, komkommer, kruiden, hooi. Er lagen ook nog twee harde kruidenblokken. Meer dan anders eigenlijk. Kom om half elf thuis en dikke paniek. Hij liep me steeds achterna, kop in de lucht. Kruidenbrokken waren zo goed als op. Heb hem weer wat gegeven en hij inhaleert het gewoon.
Jammer dat ze dan ook weer genoeg 'achterlaten', het zouden anders goede stofzuigers zijn. :)
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
  dinsdag 10 oktober 2017 @ 20:18:32 #277
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_174332814
quote:
0s.gif Op zondag 8 oktober 2017 23:32 schreef NijntjesUk het volgende:
@CherryLips _O-

@Sjechov; foto's?

Ik ga morgen naar de dierenarts met Saartje. Ze maakte een rare sprong toen ik haar in het hok terugzette en loopt nu raar. Gisteren had ze ook haar koppie scheef. Vreet nog gewoon als een bootwerker, dus heb pijnstilling en Traumeel gegeven. Mn gedachten gaan van kneuzinkje naar oorontsteking of hersenbloeding. :{ Hoop dat het meevalt.
kooi.jpg

kooi2.jpg

kooi3.jpg

kooi4.jpg

kooi5.jpg

kooi6.jpg
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_174334169
quote:
gaan ze ook echt naar boven?
Maakt van elk topic een pretje
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  woensdag 11 oktober 2017 @ 00:09:54 #279
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_174340735
Mooi! Ik denk dat die van mij naar boven lopen teveel moeite zouden vinden. :O
pi_174343200
Ollie is een waker ;( :')
NARF
  woensdag 11 oktober 2017 @ 13:08:20 #281
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_174347983
quote:
4s.gif Op dinsdag 10 oktober 2017 20:52 schreef Oscar. het volgende:

[..]

gaan ze ook echt naar boven?
De jongste gaat wel naar boven en weer terug, zij het wat onwennig.
Onze bejaarde dame alleen naar beneden (als we haar boven zetten).
Die is gewoon te lui 😂
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_174363970
quote:
Haha die trapleuning :D
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_174363998
Ik heb hetzelfde, Oreo blijft waar ze is, maar de rest sjeest naar boven en beneden. :’)
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_174364009
quote:
0s.gif Op woensdag 11 oktober 2017 08:35 schreef CherryLips het volgende:
Ollie is een waker ;( :')
Orka hier ook
Gelukkig heb ik het al heel lang niet meer gehoord
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  donderdag 12 oktober 2017 @ 10:37:15 #285
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_174368376
Vanmiddag toch weer naar de dierenarts. Saar kwam vanmorgen niet tevoorschijn toen ik "het ontbijt" in de bak legde. Ze is hangerig, warm en gewoon zichzelf niet.

Dierenarts gebeld, afspraak gemaakt. En mevrouw valt aan op spinazie, verslindt het beetje probiotica (met vezels) en een deel van het dwangvoer dat ik gemaakt heb. Ik snap er niks van. :')
pi_174411625
"Oh baasje heeft de dierenarts gebeld, laten we weer normaal doen."
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zaterdag 14 oktober 2017 @ 13:10:58 #287
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_174412791
_O-

Helaas toch ziek, longontsteking. ;(
Antibiotica slaat goed aan, ze eet inmiddels weer zelf. :D
pi_174417904
Mooi zo!
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_174435469
Ik vond dat Oreo wat aan moest komen, dus ik had haar wat havermout gegeven.

De bovenverdieping was ook wat aan het bedelen, dus zij ook wat havermout.
Nu is Yoshi echt groot en spekkig geworden :') Werkt goed dat spul.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 15 oktober 2017 @ 18:33:31 #290
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_174435806
quote:
0s.gif Op zondag 15 oktober 2017 18:16 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik vond dat Oreo wat aan moest komen, dus ik had haar wat havermout gegeven.

De bovenverdieping was ook wat aan het bedelen, dus zij ook wat havermout.
Nu is Yoshi echt groot en spekkig geworden :') Werkt goed dat spul.
Saar is ook afgevallen (70 gram, in een dag of 10 :{ ), maar havermout krijg ik er echt niet in.
pi_174435846
quote:
1s.gif Op zondag 15 oktober 2017 18:33 schreef NijntjesUk het volgende:

[..]

Saar is ook afgevallen (70 gram, in een dag of 10 :{ ), maar havermout krijg ik er echt niet in.
Ik gooi het gewoon samen met de brokken in het voerbakje.

Eet Saar het ook niet met een papje? Dat vinden ze vaak wel lekker, wel met een gemalen vitamine C pilletje en wat brokjes
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 15 oktober 2017 @ 18:37:30 #292
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_174435870
Vitamine C pilletjes zijn ook vies. :6 Ik zal morgen wel weer eens een zak/pak halen en proberen. Waarschijnlijk mag ik het zelf opeten. :P
pi_174436192
Hier staan ze elke ochtend te wachten op de vitamine C.
NARF
pi_174436210
quote:
0s.gif Op zondag 15 oktober 2017 18:37 schreef NijntjesUk het volgende:
Vitamine C pilletjes zijn ook vies. :6 Ik zal morgen wel weer eens een zak/pak halen en proberen. Waarschijnlijk mag ik het zelf opeten. :P
:o WHUT

Hier staan ze te bedelen om vitamine C

Heb het er eerst wel in moeten rammen, maar dan heb je ook wat. :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 15 oktober 2017 @ 19:05:25 #295
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_174436414
Hier heb ik 200 pilletjes staan fijnstampen en geef ik elke dag een beetje opgelost in water met een spuitje. ;(
pi_174436426
quote:
0s.gif Op zondag 15 oktober 2017 19:05 schreef NijntjesUk het volgende:
Hier heb ik 200 pilletjes staan fijnstampen en geef ik elke dag een beetje opgelost in water met een spuitje. ;(
_O-

Ik doe het je niet na
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 15 oktober 2017 @ 19:07:48 #297
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_174436445
En dan zeggen ze dat alleen katten personeel hebben. 8)7
pi_174436482
Caafjes hebben hier ook personeel, ze horen feilloos wie er binnen komt en wie er voor eten zorgt :') en als het niet snel genoeg gaat, dan whiepen we toch even ?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 15 oktober 2017 @ 19:11:55 #299
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_174436521
quote:
10s.gif Op zondag 15 oktober 2017 19:10 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Caafjes hebben hier ook personeel, ze horen feilloos wie er binnen komt en wie er voor eten zorgt :') en als het niet snel genoeg gaat, dan whiepen we toch even ?
Hier whiept alleen Lexie, heel af en toe. Want dat eten komt er toch wel. Saar zit vaak naast Lexie met een blik van:"Dat wat zij zegt." :D
pi_174436542
quote:
1s.gif Op zondag 15 oktober 2017 19:11 schreef NijntjesUk het volgende:

[..]

Hier whiept alleen Lexie, heel af en toe. Want dat eten komt er toch wel. Saar zit vaak naast Lexie met een blik van:"Dat wat zij zegt." :D
:D

Nou hier piepen ze allemaal, maar soms hoor je ook wie er piept :D

Oreo, Cloud en Yoshi piepen heel mooi.
Orka en Marshmello piepen heel vals :')
En Valencia piept vooral heel hard :/
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 16 oktober 2017 @ 09:01:55 #301
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_174445616
De enkele keer dat Saartje whiept, is meteen duidelijk dat zij het is. Ze klinkt veel harder en scheller dan Lexie.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')