abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_171833287
registreer om deze reclame te verbergen
Link naar het vorige topic: F&F / [Centraal] Cavia's met foto's deel 49 Tandjes-drama

Nuttige cavialinks:

Informatie:
- http://www.knoevel.net
- http://www.degrotecavia.nl
- http://www.caviarassen.nl

Caviafora, voor raad, advies en cavia's vinden
- http://www.caviagids.nl
- http://www.knoevel.nl/forum
- http://www.eccforum.nl
- http://www.nhdp.nl/caviaforum3
- Caviadokter

Caviashops:
- http://www.knoevelshop.nl (tip!)
- http://www.cafepress.com/cavycomic
- http://www.fretten.nl (let op, niet alles hier is geschikt voor cavia's, maar bv wel kooien en huisjes)
- http://www.zooplus.nl/
- http://www.witjesverzendhuis.com/
- http://www.purkshangmatten.nl/index.php
- https://www.slaaplekkerzacht.nl/
- https://www.huisdierplein.nl/
- http://www.agriwebshop.com/ (aubiose, ecobed)
- http://www.dierenkruiden.nl
- http://www.dieza.nl (ook kruiden!)

Caviaopvang:
- www.kuufke.com
- www.knoevel.net
- www.stichtingcavia.nl
- http://www.caviaopvangrozan.nl/
- Love & Care Nieuwegein (ook voor vakantieopvang)

Korte caviatips:

Huisvesting

- Cavia's leven graag in een groep. Wie cavia's gaat aanschaffen, wordt dan ook geadviseerd altijd minimaal tw dieren aan te schaffen. Twee cavia's hebben een kooi nodig van minstens 100x50 cm. Per cavia kun je ongeveer 20 cm in totaal erbij meten. Altijd geldt: hoe meer ruimte, hoe beter.
- Op de bodem moet een laag bodembedekking. Niet geschikt zijn kattengrind, stro en kranten. Wel geschikt zijn o.a. zaagsel, aubiose, houtkorrels, ecobed/bedxcel, vetbed en hemparade.
- Het hok moet op een tochtvrije plaats in huis staan. Niet direct tegen een verwarming aan. Liefst op een verhoging, omdat anders lles wat beweegt direct boven de diertjes gebeurt. Omdat de grootste vijand van wilde cavia's van boven komt (de roofvogel), worden cavia's erg schrikachtig hierdoor.
- De meest voorkomende kooien zijn dunabakken (met doorzichtige plastic bovenkap) en traliekooien (onder plastic, boven tralies). De ondergrond van het hok mag niet uit tralies bestaan, maar uit egaal materiaal (zoals kunststof of hout), omdat tralies de pootjes kunnen beschadigen.
- Als je handig bent, kun je ook zelf een kooi maken. Het voordeel is dat je dan zelf de maten kunt bepalen zodat de kooi precies in die ene hoek past en als je de voorkant van plexiglas maakt, heb je cavia-tv. Het nadeel is dat je wel handig moet zijn (of iemand moet kennen die handig is). Als je een beetje Duits kunt, kun je googelen op "meerschweinchenkfig selber bauen"

Inrichting

- In het hok kan een nachthuisje staan. Het ligt helemaal aan het baasje of de cavia hier schuw van blijft. Als je ze er regelmatig uithaalt wennen ze vanzelf. Omdat cavia's prooidieren zijn voelen ze zich veilig in een huisje. In dierenwinkels hebben ze talloze soorten huisjes. Zorg dat ze groot genoeg zijn. Wilgenbruggetjes zijn vaak een succes, maar je kunt ook gewoon een kartonnen doos gebruiken (wel met zo min mogelijk bedrukking en eerst al het plastic en eventuele nietjes eraf halen).
- Een cavia heeft een zwaar etensbakje nodig wat niet om kan klappen. Plastic bakjes willen ze nog weleens omver gooien. Zucht.
- Een drinkflesje, liefst met een inhoud van 300 ml of groter. Regelmatig schoonmaken! Dit kan bijvoorbeeld met een tandenborsteltje of een borsteltje dat ze in de dierenwinkel verkopen, maar je kunt ook droge rijst en een beetje water gebruiken, goed schudden en dan goed omspoelen.
- Hooi is een primaire levensbehoefte en moet altijd in het hok aanwezig zijn. Dit kan los op de bodem of in een hooiruif. Hooiballen worden vaak afgeraden omdat er gevallen bekend zijn waarbij de cavia er met zijn kop in is gekropen en toen is gestikt. Ze zijn niet altijd zo slim.
- een knaagsteen of liksteen hoort NIET in een caviakooi thuis. Deze levert verhoogde risico's op blaasproblemen op. Om aan te knagen bieden takken van wilgenbomen of fruitbomen een uitkomst. Er zijn ook brokken samengeperst hooi/kruiden te vinden in de dierenwinkel, als er maar geen mineralen en andere troep in zit.
- Speelgoed is niet nodig. Cavia's spelen niet graag, ze verwonden zich makkelijk aan klein speelgoed. Geen hamsterwieltjes of loopballen dus!
- Sommige cavia's vinden een hangmat erg leuk, of een lege wc-rol met kruiden(hooi) erin en dan de uiteindes dichtgevouwen, of wat gaten in het karton geknipt. Buizen zijn ook het einde, gebruik hiervoor bijvoorbeeld tunnels voor katten en konijnen en geen regenpijp of buizen voor ratten, want die zijn net te smal.

Eten en drinken

- Het hardvoer bestaat uit voer verrijkt met vitamine C. Bekende merken voor caviakorrel zijn Science Selective, Kasper Faunafoods, Garvo, Teurlings en Hope Farms (deze laatste is het meest verkrijgbaar in dierenwinkels en zeer geschikt). Gemengd voer is bijvoorbeeld van XtraVital, Care+, Gerty guinea pig of Evert van Puik. Hope Farms en Kasper hebben ook gemengd voer. Het nadeel van gemengd voer is dat de caaf gaat schiften en alleen de lekkere dingen opeet.
- Aanvullend op het hardvoer heeft een cavia altijd hooi nodig: nooit mag dit ontbreken in de kooi. Vrijwel ieder verkrijgbaar hooi is geschikt. Er bestaat ook kruidenhooi dat gegeven kan worden. Let wel op dat als je terug wilt stappen op normaal (goedkoper) hooi, sommige cavia's te verwend zijn en er minder van eten.
- Een cavia is gek op groenvoer en dient hier iedere dag wat van te krijgen. Vitamine C rijke groentes als witlof en paprika zijn geschikt. Andere groentes (slechts een greep uit de mogelijkheden) zijn andijvie, komkommer, winterpeen, bospeen (mt loof), spinazie, tomaat, suikermais (plus blad) en peterselie. Goedkoper (maar minder vitamine C rijk) zijn gras en paardenbloembladeren. Koolsoorten mogen wel, maar met mate, omdat hier snel gasvorming door ontstaat.
- Snoepjes (yoghurtdrops, knaagstengels;) zijn overbodig, maar moge met mate gegeven worden. Je doet ze net zoveel plezier met gezonde alternatieven waar kruiden in zitten verwerkt.
- Cavia's drinken na hun eerste 4 weken moedermelk niets anders meer dan schoon water. Gooi hier geen vitamine C druppels in: de vitamine C vervliegt razendsnel en je houdt vies drinkwater over. Geef liever iedere dag een vitamine C tabletje, zoals Roter met citroensmaak en Kruidvat met sinaasappelsmaak (gewoon voor mensen). De ene dierenarts zegt de versie met suiker, de andere zegt zonder suiker. Dus daar is nog niet echt duidelijkheid over. Soms moeten ze ze leren eten, terwijl andere cavia's vanaf dag 1 je vinger erbij opeten. Sommige cavia's moeten er nooit wat van weten.

Cavia's

- Mannetjes heten beren, vrouwtjes heten zeugen.
- Een cavia kan tussen de 4 (gemiddeld) en 8 (hoogbejaard) jaar oud worden
- Een normaal gewicht voor een pasgeboren cavia licht tussen de 60 en de 130 gram. Een volwassen zeug weegt gemiddeld tussen de 900 en 1500 gram, een beer tussen de 1000 en 1600 gram. Dit varieert echt enorm per cavia: het gewicht moet gewoon bij het dier passen.
- Cavia's zijn vanaf 4 weken vruchtbaar (zowel beren als zeugen). Zij zijn dan echter nog vl te jong om al in verwachting te raken. Zeugjes mogen pas gedekt worden rond de 5 maanden met een minimaal gewicht van ca. 700 gram. Ook moeten zij voor hun eerste jaar een nestje gehad hebben, in verband met het verharden van het bekken.
- Cavia's leven graag in een groep. Wie cavia's gaat aanschaffen, wordt dan ook geadviseerd altijd minimaal tw dieren aan te schaffen.
- Een goede combinatie is twee zeugen, twee beren (f allebei jong, f n oud en n jong, maar zelden tot nooit twee oude beren die niet eerder samenzaten) of een gecastreerde beer bij een zeug. Meer beren bij 1 of meer zeugen gaat vrijwel altijd fout. En ook dan kan het zijn dat de cavia's elkaar niet mogen, al gaat castraat met een zeugje eigenlijk altijd goed.

Geslachten

Een duidelijke site met veel voorbeeldfoto's is http://cavyspirit.com/sexing.htm . Kijk daar als je twijfelt over het geslacht van je cavia.

Gedrag

- Cavia's staan bekend om hun vrolijke geluid, dat ook wel whiepen genoemd wordt. Een duidelijke engelstalige site waar alle geluiden en betekenissen opstaan is http://www.treenspigs.com/fun/media.html .
- Cavia's die net gekoppeld zijn vertonen vaak dominantiegedrag. Dit lijkt op het gedrag dat een beer naar een zeug vertoond wanneer hij haar wil berijden. Dit gedrag bestaat voornamelijk uit lange, lage 'prrrrrrrrts' laten horen, wiebelen met het achterwerk en het berijden van de andere cavia('s). Dit gedrag kan, als uiting van dominantie, k bij zeugjes voorkomen.
- Zeker beertjes willen soms wel eens ruzie maken en mopperen op elkaar, vooral in het begin of als ze sterk zeugjes ruiken. Beren kun je altijd samen laten zitten totdat er bloed vloeit. Ze kunnen aardig wat verdragen, en een beetje happen is ook niet verkeerd als ze elkaar nog moeten leren kennen, maar als er wondjes ontstaan is het het teken dat dit duo niet samengaat.
- Cavia's hebben vaak 'de gekke vijf minuten', wat ook wel popcornen wordt genoemd. Hierbij rennen ze door het dolle heel rondjes door het hok, waarbij het zaagsel alle kanten op vliegt. Dit is geen gek gedrag, dit is alleen maar een teken dat ze het naar hun zin hebben.
- Cavia's eten hun eigen keutels. Dit is normaal: in de keutels blijven nuttige voedingsstoffen achter die pas bij een tweede keer opgenomen worden door het lichaam.

Wanneer naar de dierenarts?

Cavia's zijn kampioen in pijn verbergen. Vaak merk je pas dat ze ziek zijn als ze cht al behoorlijk ziek zijn. Hou afwijkend gedrag nauwlettend in de gaten! Een zieke cavia kan de volgende symptomen hebben:

- Stil in een hoekje zitten, weinig geluid maken, slecht reageren op omgeving.
- De vacht staat omhoog
- Troebele oogjes, vieze neus (verkoudheid), niesen, benauwdheid
- En oogje vochtig met een blauw waasje (ontsteking, makkelijk te verhelpen met een zalfje)
- Een rood plekje naast het tranende oog, ook een ontsteking waarvoor je een zalfje krijgt (cafzalf/cavasan)
- De cavia valt af. Altijd belangrijk om in de gaten te houden: afvallen gebeurt NOOIT zonder reden. Tot 20 gram is het niet zorgwekkend, gaat het harder en niet meer omhoog is er vaak een diepliggend probleem.
- De cavia eet niet meer of minder (ziekte of tandproblemen).
- De cavia heeft diarree, stinkende keutels of juist helemaal geen ontlasting meer.
- De cavia piept of kreunt bij het plassen, en/of heeft een rood gekleurd plasje (blaas of nierproblemen)
- De cavia heeft vreemde bultjes of bobbels.
- De huid is droog, schilferig en/of vertoond wondjes (schurft/schimmel)
- Er zitten witte of zwarte stippen in de vacht (luis)

Bij ieder gedrag dat je niet herkent van je cavia is contact met de DA voor ten minste telefonisch overleg geen overbodige luxe. Vraag daarbij even of de dierenarts ervaring heeft met cavia's, want het schijnt een vak apart te zijn.

En... vooral foto's posten!

[ Bericht 3% gewijzigd door CherryLips op 21-06-2017 13:27:21 ]
NARF
pi_171833320
Zal ik de OP even volspammen met linkjes enzo?

Kak, nummer is natuurlijk al opgehoogd /oude stempel

[ Bericht 41% gewijzigd door CherryLips op 21-06-2017 13:27:36 ]
NARF
pi_171836991
Merk hier ook niet echt verschil, behalve dat Cloud ontzettend actief is (trapje op, trapje af.. in de neus van Marshmellow bijten).
De rest liggen net zo plat als roggen ...
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  donderdag 22 juni 2017 @ 12:14:39 #4
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_171855801
registreer om deze reclame te verbergen
Kheb de kooi in de tuin gezet en met grof geschut gif gespoten. :{
Dames genoten van de frisse lucht. :s)
pi_171857351
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 12:14 schreef NijntjesUk het volgende:
Kheb de kooi in de tuin gezet en met grof geschut gif gespoten. :{
Dames genoten van de frisse lucht. :s)
Neusjes in de lucht
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_171859992
TT even een nummertje naar beneden aangepast ;)
JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
http://www.librarything.com/catalog/senesta
pi_171860508
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 15:28 schreef senesta het volgende:
TT even een nummertje naar beneden aangepast ;)
Tof, dank je!
NARF
pi_171860940
Hier zitten ze weer met de konten op de koelelementen
19225536_752447778275176_8869112304142039575_n.jpg?oh=e6340d2e2f6f1fbb11534dab07806041&oe=59DB545E
pi_171911178
B5A0092B-BFE1-4383-BE42-F9058667B892_zpsgtywergw.jpg

:{
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zaterdag 24 juni 2017 @ 15:05:05 #10
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_171914287
Charming 😂
pi_171914884
Net flink in het leven geknipt toen ik de nageltjes van Schaap moest knippen :X moet het andere pootje maar een andere keer doen. Ze heeft al van die rare kromme teentjes.
NARF
pi_171915499
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 15:05 schreef NijntjesUk het volgende:
Charming 😂
Dat vond ik nou ook :') ik snap wel dat ze wijdbeens loopt, zou ik ook doen als ik zo lig ...
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_171915575
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 15:29 schreef CherryLips het volgende:
Net flink in het leven geknipt toen ik de nageltjes van Schaap moest knippen :X moet het andere pootje maar een andere keer doen. Ze heeft al van die rare kromme teentjes.
Als mij dat overkomt dan zet ik de cavia in het hok (pompiedompiedom... niks gebeurd :@)

Daarna controleer ik of het bloeden is gestopt, gelukkig is dat altijd het geval geweest
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_171915594
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 15:55 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Als mij dat overkomt dan zet ik de cavia in het hok (pompiedompiedom... niks gebeurd :@)

Daarna controleer ik of het bloeden is gestopt, gelukkig is dat altijd het geval geweest
Ja heb ik nu ook gedaan haha

Alleen allemaal rood zaagsel :')
NARF
pi_171924383
Wat duurt dat aanslaan van AB lang :{
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_171925834
Je zou na een dag of drie toch al verbetering moeten zien of is dat alleen bij mensen?
NARF
pi_171928991
quote:
0s.gif Op zondag 25 juni 2017 00:47 schreef CherryLips het volgende:
Je zou na een dag of drie toch al verbetering moeten zien of is dat alleen bij mensen?
Ja, sowieso na een week al, maar Noir is een beetje een geval apart blijkbaar :{

En ze heeft natuurlijk die operatie achter de rug.

Ze zit nu op Eurologist, Lysium en AB
Echter zou ze sowieso nog een weekje AB moeten
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_171929035
871CD861-15B1-4C45-A3A9-484CDEC5F97A_zpsfxooykap.jpg

Yoshi is doodmoe van een ochtend hard niks doen :') (die voorpootjes O+ )
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 25 juni 2017 @ 12:18:17 #19
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_171930838
Saar heeft een kuurtje van 3 weken (!!) achter de rug. Morgen bellen voor de uitslag weer.

Heb net de bak schoongemaakt en Saar ligt languit in de bak alsof ze het helemaal zelf heeft moeten doen met een tandenborstel. :')
pi_171933117
Schaap is echt heel schattig de laatste tijd. Kan ook aan mij liggen, maar ze is heel nieuwsgierig en actief. Of het is een laatste opleving. Ze laat zich nog steeds niet aaien, maar ze begint uit het niets te fluiten en ze zit gewoon steeds heel schattig te kijken :')
NARF
pi_171940621
quote:
0s.gif Op zondag 25 juni 2017 12:18 schreef NijntjesUk het volgende:
Saar heeft een kuurtje van 3 weken (!!) achter de rug. Morgen bellen voor de uitslag weer.

Heb net de bak schoongemaakt en Saar ligt languit in de bak alsof ze het helemaal zelf heeft moeten doen met een tandenborstel. :')
_O- prachtig is dat h :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_171960689
quote:
1s.gif Op zondag 25 juni 2017 13:41 schreef CherryLips het volgende:
Schaap is echt heel schattig de laatste tijd. Kan ook aan mij liggen, maar ze is heel nieuwsgierig en actief. Of het is een laatste opleving. Ze laat zich nog steeds niet aaien, maar ze begint uit het niets te fluiten en ze zit gewoon steeds heel schattig te kijken :')
Valencia wil dat ook niet, maar ze zal wel moeten. Ooit wordt ze nog een knuffelcaaf :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 26 juni 2017 @ 18:04:13 #23
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_171968950
*O* *O* Saartje is blaasontstekingsvrij!! *O* *O*
pi_171968975
Jeeej *O*
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_171969509
*O*
NARF
pi_171982134
Hm .. Noir spuugt AB uit :') nog maar scherper op letten dus.. zo wordt mevrouw niet beter :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 27 juni 2017 @ 10:34:36 #27
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_171984141
Deed Saar ook! Eigenwijs kreng :(
Ik deed dan maar beetje AB en dan beetje aardbeiensap (want jummie) en dat afwisselend. 8)7
pi_171984446
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 juni 2017 10:34 schreef NijntjesUk het volgende:
Deed Saar ook! Eigenwijs kreng :(
Ik deed dan maar beetje AB en dan beetje aardbeiensap (want jummie) en dat afwisselend. 8)7
Hm, goede tip!
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_172019716
Mais in de bonus bij AH, met blad eromheen O+
NARF
  woensdag 28 juni 2017 @ 17:09:53 #30
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_172021309
quote:
0s.gif Op woensdag 28 juni 2017 16:11 schreef CherryLips het volgende:
Mais in de bonus bij AH, met blad eromheen O+
Oeh, bedankt voor de tip!
  woensdag 28 juni 2017 @ 18:16:20 #31
333591 kniftyhooker
creatief tot op het bot
pi_172022658
Ohhh mogen ze dat zo eten joh? 😃😃
pi_172022701
Vooral het blad vinden ze lekker bij mij :) deze kolven zagen eruit alsof ze zo van het veld kwamen O+
Hopelijk verkoopt dieza binnenkort ook weer gedroogd blad.
NARF
  woensdag 28 juni 2017 @ 19:06:28 #33
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_172023895
Gedroogd blad blieven ze niet hier, alleen maar vers _O-

@kniftyhooker: ik snij altijd het kontje en knip de verkleurde haren aan de bovenkant eraf. Eventueel de buitenste bladeren eraf en dan het hok in. Resultaat: Feest! *O*
  vrijdag 30 juni 2017 @ 23:01:35 #34
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_172079092
Het nieuwe buitenverblijf van mijn dames (2 cavia's natuurlijk):

IMG_0093.JPG

De kleine was de oude.
Ze gaan van 110 cm bij 50 cm naar 190 cm bij 70 cm.
🙀
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_172132125
Wat een verschil soms, ik krijg regelmatig foto's binnen van jonge cavia's die naar nieuw baasje zijn gegaan, dan zitten ze gezellig op schoot, vallen in slaap op schoot, racen springend door het hok.
Zelf nu, om nieuw bloed in de lijn te krijgen, een paar cavia's opgehaald, deze zitten zwijgend in een hoekje, verkrampen compleet als je ze aanraakt en de dames die in mijn hippie groep zij gekomen, geen klappertanden of iets, nee zitten te kijken van, je ziet me niet, je ziet me niet.
Hoop dat ze nog bij gaan draaien, maar heb een half jaar geleden een zeugje gehaald en zij vertoonde ook dit gedrag en nog steeds als je al naar haar wijst gilt ze alsof ze in brand staat.
pi_172132548
quote:
0s.gif Op maandag 3 juli 2017 09:17 schreef LittleLady het volgende:
Wat een verschil soms, ik krijg regelmatig foto's binnen van jonge cavia's die naar nieuw baasje zijn gegaan, dan zitten ze gezellig op schoot, vallen in slaap op schoot, racen springend door het hok.
Zelf nu, om nieuw bloed in de lijn te krijgen, een paar cavia's opgehaald, deze zitten zwijgend in een hoekje, verkrampen compleet als je ze aanraakt en de dames die in mijn hippie groep zij gekomen, geen klappertanden of iets, nee zitten te kijken van, je ziet me niet, je ziet me niet.
Hoop dat ze nog bij gaan draaien, maar heb een half jaar geleden een zeugje gehaald en zij vertoonde ook dit gedrag en nog steeds als je al naar haar wijst gilt ze alsof ze in brand staat.
Klinkt als Valencia .. ze is nu ruim 7 maanden oud en het gaat iets beter. Ik vrees wel dat het in haar karakter zit en dat dit er nooit helemaal uit zal gaan.

Cloud, Marshmellow en Yoshi zijn wel tam en knuffelig :{
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 3 juli 2017 @ 11:04:41 #37
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_172133997
Ik heb hier 2 cavia's. 1 super chill en de andere angstig. De angstige kwam bij een boer vandaag.
Nu heb ik een collega die homeopatie beoefend bij dieren. Nu kreeg ik iets voor haar en daardoor werd ze snel (en blijvend) rustiger. Nu staan ze gezellig samen bij de rand om eten te roepen.
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_172134765
Het is zo sneu als ze zo zitten, nou ja deze maand eerst kijken of het bij trekt ze zitten sowieso al aan het anti stress voer
pi_172135515
quote:
0s.gif Op maandag 3 juli 2017 11:04 schreef Sjechov het volgende:
Ik heb hier 2 cavia's. 1 super chill en de andere angstig. De angstige kwam bij een boer vandaag.
Nu heb ik een collega die homeopatie beoefend bij dieren. Nu kreeg ik iets voor haar en daardoor werd ze snel (en blijvend) rustiger. Nu staan ze gezellig samen bij de rand om eten te roepen.
Wat kreeg je voor haar ? Misschien iets voor Valencia :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_172136474
Schaap is ook nog steeds hysterisch. Ze komt wel op eten af en fluit, maar je hoeft maar naar haar te kijken of je hand naar haar uit te steken of ze is weg. Als ik opsta van de bank, stuift ze ook weg. Ze zit vijf meter verderop.
Knofje haar zusje was helemaal niet zo. Otje was ook een beetje panisch op een gegeven moment, die was in het begin heel tam maar wilde gewoon niet worden opgepakt. Moos was ook helemaal niet van me gediend.
En Ollie is een knuffelbeer. Kun je alles mee doen. Zo raar.
NARF
  maandag 3 juli 2017 @ 13:00:25 #41
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_172136913
quote:
1s.gif Op maandag 3 juli 2017 12:05 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Wat kreeg je voor haar ? Misschien iets voor Valencia :')
Eigenlijk iets heel simpels. Moest haar aan iets laten ruiken uit een potje. Binnen een week was ze een stuk relaxter. Nu kunnen we haar met gemak oppakken. Eerst moesten we half achter haar aanjagen in haar hok. Ik heb eigenlijk helemaal niets met homeopathie, maar dit hielp echt.

quote:
0s.gif Op maandag 3 juli 2017 12:43 schreef CherryLips het volgende:
Schaap is ook nog steeds hysterisch. Ze komt wel op eten af en fluit, maar je hoeft maar naar haar te kijken of je hand naar haar uit te steken of ze is weg. Als ik opsta van de bank, stuift ze ook weg. Ze zit vijf meter verderop.
Knofje haar zusje was helemaal niet zo. Otje was ook een beetje panisch op een gegeven moment, die was in het begin heel tam maar wilde gewoon niet worden opgepakt. Moos was ook helemaal niet van me gediend.
En Ollie is een knuffelbeer. Kun je alles mee doen. Zo raar.
Wij hebben hier ook 2 extremen zitten. Als is de hysterie er nu wel af. Af en toe doet ze het nog, maar over het algemeen is ze rustig nu :)
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_172140786
Ik zit te twijfelen of ik moet overstappen op fleece ...
:{

Zijn daar speciale fleecekleden voor?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 3 juli 2017 @ 16:31:07 #43
332000 Oerbeer
Sinds 2009
pi_172141817
quote:
1s.gif Op maandag 3 juli 2017 15:50 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik zit te twijfelen of ik moet overstappen op fleece ...
:{

Zijn daar speciale fleecekleden voor?
Ik vind dat echt onhandig. Elke dag mag je dan keutels ruimen en zeker eens per week die dingen vol caviapies wassen :')

Ik hou het wel bij normale bodembedekking welke ik gewoon uit de kooi zo de vuilniszak in schep.
  maandag 3 juli 2017 @ 17:06:05 #44
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_172142812
quote:
1s.gif Op maandag 3 juli 2017 15:50 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik zit te twijfelen of ik moet overstappen op fleece ...
:{

Zijn daar speciale fleecekleden voor?
Nee, maar je moet ze wel voorbehandelen.
Zie bijv hier: https://www.guineapigmarket.com/fleece-right-for-me

Ik heb t even gedaan toen Lexie zo ziek was, zodat ik haar ontlasting e.d. goed in de gaten kon houden. Ik vond t niks. Onder de fleecedekens lagen handdoeken en die kon ik elke dag vervangen,fleece elke 2 dagen. Je hebt snel een enorme berg was dus. In de zomer minder erg,dan kun je t buiten hangen. Of de droger gebruiken.
pi_172144707
Je kunt er ook van die houtkorrels onder doen die eigenlijk voor in de kattenbak zijn, zuigen veel op.
Vergeet ook niet dat je elke keer al die haren eraf moet borstelen/kloppen. En als er eentje aan de race is, kun je lachen.
NARF
pi_172147200
Ok ik doe het niet, bedankt voor de reacties

Ik overwoog het omdat Oreo last heeft van haar voetjes en ik wil dat Noir lekker zacht kan liggen, maar ze hebben ook een mandje en een muts.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_172147814
quote:
10s.gif Op maandag 3 juli 2017 20:08 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ok ik doe het niet, bedankt voor de reacties

Ik overwoog het omdat Oreo last heeft van haar voetjes en ik wil dat Noir lekker zacht kan liggen, maar ze hebben ook een mandje en een muts.
Die dweilen van de Action vinden ze ook lekker. En ik heb een hangmat van Purks hangmatten, is ook een groot succes.
NARF
pi_172157945
quote:
0s.gif Op maandag 3 juli 2017 20:29 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Die dweilen van de Action vinden ze ook lekker. En ik heb een hangmat van Purks hangmatten, is ook een groot succes.
Ja die dweilen zijn een hit :D
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 4 juli 2017 @ 20:28:29 #49
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_172173053
Welke dweilen zijn dat?
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
  dinsdag 4 juli 2017 @ 20:58:01 #50
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')