abonnement Unibet Coolblue
pi_171825030
quote:
Canadese anti-islamofobie-motie M-103: Canadese democratie voortaan theocratie
'Vanaf heden kan het in Canada wettelijk strafbaar worden kritiek te leveren op islam'


Onlangs werd in Canada de zogenaamde motie M-103 goedgekeurd door een parlementaire meerderheid in het House of Commons (vanaf heden: House of Morons.) De motie was op tafel gelegd door het ‘liberale’ parlementslid Iqra Khalid (een moslima, maar dat vermoedde u misschien al.) Bekommerd als ze was om de toenemende ‘islamofobie’, die zoals geweten wekelijks slachtoffers maakt, besloot mevrouw Khalid een blasfemiewet in elkaar te flansen. Kwestie van Canada toch al een beetje de allure van een moslimland te verlenen. Moslimorganisaties en goedmensen supporterden voor Khalid, voelden erg veel ‘verbinding’ met haar en met elkaar, bouwden bruggen naar elkaar en smeedden op inclusieve wijze het snode plan om de democratie in een theocratie om te toveren.

Met succes, zo blijkt nu. Want vanaf heden kan het in Canada wettelijk strafbaar worden om kritiek te leveren op de islam. De implicaties van M-103 zijn immers niet min. Weg is de sinds de Verlichting van het religieuze keurslijf geėmancipeerde mens, weg is het (sinds het humanisme uit de 16de eeuw ‘legaal’ geworden) gebruik om alle teksten (ook ‘heilige’) te onderwerpen aan tekstkritiek, weg is de gelijke behandeling van levensbeschouwingen, weg is de onpartijdigheid van de overheid. De Canadese niet-moslims hebben alle redenen om zich zorgen te maken. En wij evenzeer.

Totale onderwerping

Khalid had de tijdsgeest mee, want met de Ottawaanse raddraaier Trudeau aan het roer was het slechts een kwestie van tijd vooraleer die op maat van moslims gesneden naziwet er zou komen. Het gros van de pseudo-Democrats en minstens even pseudo-Liberals stemde voor het aannemen van motie M-103, de Conservatives waren zowat de enigen die tegen stemden.

Te vrezen valt dat – aangezien Trudeau door menig ‘supersociaaldemocraat’ in West-Europa als de Messias wordt beschouwd – M-103 op gejuich onthaald zal worden in multicultikringen alhier. Als het regent in Ottawa, druppelt het in Brussel. En aangezien Brussel Europa is… In multiculti-kringen is het daarenboven zaak om een bank vooruit te mogen schuiven in de deugklas en dus is het niet de vraag of, maar wanneer we ook hier zo’n schandalige motie op ons bord zullen krijgen. Jesse Klaver, Emmanuel Macron en Peter Vandermeersch zitten ongetwijfeld al te popelen om hun medewerking te verlenen aan de totale soumission (‘onderwerping’) van het oude en versleten Europa.

Plundering

Want soumission is het. Meer heeft de islam niet nodig. M-103 is zoals de ophaalbrug van een burcht die naar beneden is gelaten. De inwoners van de burcht rest enkel nog plundering en definitieve onderwerping. “Open the gates, let the horse in!”

Is het kwaad opzet op simpelweg onwetendheid? Of is het een combinatie van beide? Wellicht komt het volgende citaat uit Michel Houellebecqs Soumission (2015) nog het meest in de buurt van een antwoord (ik gebruik voor het gemak van de lezer een Engelse vertaling uit het Frans):

“It may well be impossible for people who have lived and prospered under a given social system to imagine the point of view of those who feel it offers them nothing, and who can contemplate its destruction without any particular dismay.”

Autismespectrumstoornis

Men zegt over mensen met een autismespectrumstoornis weleens dat ze een gebrekkige Theory of Mind bezitten, wat zoveel betekent als dat ze zich moeilijk of niet kunnen verplaatsen in de leefwereld van iemand anders. Meer dan 90 procent van de westerse politici zou aldus bijna gediagnosticeerd kunnen worden met een autismespectrumstoornis, een diagnose die bovendien nog waarschijnlijker wordt, gezien het rigide multiculti-denken dat al even kenmerkend is voor dat elitaire clubje.

Als westerlingen zijn wij geketend aan ons zo geroemde ‘rationeel-humanistische’ grondhouding. Onze kracht is evenwel ook onze zwakte. Want hoezeer een steeds groter wordend deel van de populatie ook probeert om zijn bekommernissen omtrent de islamisering en de daaruitvolgende teloorgang van de westerse beschaving kenbaar te maken (op een niet-gewelddadige manier dan nog), het blijkt een maat voor niets. Keer op keer worden we gepakt op onze krachten-die-ook-zwaktes-zijn. Dat de democratie misbruikt wordt om er een theocratie van te maken is intussen zo klaar als een klontje.

Fascisten in vermomming

Mensen die zeggen dat ‘de jaren ’30 terug zijn’ hebben uiteindelijk gelijk. Ze zijn terug, alleen wordt met de dag duidelijker dat de fascisten van vandaag de zelfverklaarde antifascisten van gisteren zijn. “Trap niet in de val van de terroristen”, hielden ‘antifascisten’ ons steeds voor. Helaas, daar zijn we al lang geleden ingetrapt. En wel door te luisteren naar de ‘goede raad’ van tante antifascist en door haar veel te veel ruimte te geven om haar corrumperende invloed uit te oefenen op onze samenlevingen. “Geef fascisme geen ruimte”, scanderen ‘antifascisten’ dag in dag uit. Ze hebben wederom gelijk, zij het dat de implicaties van hun oneliner lichtjes verschillen met wat ze ermee beogen. We hadden de echte fascisten inderdaad nooit zoveel ruimte mogen geven.

Het jarenlange klagen, aan de bel trekken en proberen in discussie gaan met de supersociaaldemocraten en de fascists in disguise die onze landen naar de afgrond hebben gebracht, is op niets uitgedraaid. Pim Fortuyn, Theo Van Gogh en andere klokkenluiders ten spijt heeft de cavalcade der fatsoensmensen haar mars op de instellingen en naar de afgrond onverdroten verdergezet.

Vaarwel open society

Karl Popper had in zijn The Open Society and its Ennemies (1945) al gewaarschuwd voor dit type fatsoensmensen dat pretendeert ‘open’ te staan voor dialoog, voor narcisten die veel praatjes over ‘democratie’ en ‘mensenrechten’ verkopen:

“it may easily turn out that they are not prepared to meet us on the level of rational argument, but begin by denouncing all argument.”

En zo geschiedde. Beetje bij beetje werd er aan de vrijheid van meningsuiting gemorreld. Antidiscriminatiewetten, antiracismewetten en nu, als triest dieptepunt: anti-‘islamofobie’-wetten. De cirkel is rond. Vaarwel open society. Ik vrees dat je, in tegenstelling tot het nazisme en het communisme, deze ideologische aanval niet overleeft.

http://politiek.tpo.nl/20(...)ratie-nu-theocratie/


[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 21-06-2017 00:09:52 ]
  dinsdag 20 juni 2017 @ 23:22:16 #2
468509 _--_
In varietate concordia
pi_171825171

Goed geprobeerd.

tevens, de post online. :') :') :') :')

tr gemacht
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_171825248
Dit artikel is echt niet doorheen te komen.

Geldt het alleen voor kritiek op de islam of ook voor andere religies?
  dinsdag 20 juni 2017 @ 23:25:27 #4
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_171825442
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 juni 2017 23:22 schreef _--_ het volgende:
[ afbeelding ]
Goed geprobeerd.

tevens, de post online. :') :') :') :')

tr gemacht
Jij maakt hier een TR voor?
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
  dinsdag 20 juni 2017 @ 23:31:10 #6
468509 _--_
In varietate concordia
pi_171825455
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 juni 2017 23:30 schreef Hathor het volgende:

[..]

Jij maakt hier een TR voor?
ja
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_171825468
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 juni 2017 23:31 schreef _--_ het volgende:

[..]

ja
Ga je schamen man. :{w
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
  dinsdag 20 juni 2017 @ 23:32:22 #8
468509 _--_
In varietate concordia
pi_171825501
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 juni 2017 23:31 schreef Hathor het volgende:

[..]

Ga je schamen man. :{w
nee
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_171825658
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 juni 2017 23:22 schreef _--_ het volgende:
[ afbeelding ]
Goed geprobeerd.

tevens, de post online. :') :') :') :')

tr gemacht
Lekker zwachtelen dmv het onderwerp van het topic te verplaatsen naar de vorm.
Dit is inmiddels een goedkope schijnbeweging, die hier welbekend is.

Next.
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
pi_171825710
Fake news. Deze motie is geen wet en maakt kritiek op de Islam niet strafbaar.

Wat deze motie inhoudt zijn twee dingen:

1. Een oproep aan de Canadese regering om een standpunt in te nemen waarin Islamofobie, en alle andere vormen van (systematisch) racisme en discriminatie op grond van religie veroordeeld worden.
2. Een oproep om te onderzoeken hoe racisme en discriminatie op grond van religie verminderd kan worden en om data te verzamelen omtrent racisme en didcriminatie op grond van religie.

Overigens is dit nog oud fake news ook: deze motie werd drie maanden geleden al aangenomen.

De tekst van deze motie. Lees en oordeel zelf:
quote:
"Ms. Khalid (Mississauga—Erin Mills), seconded by Mr. Baylis (Pierrefonds—Dollard), moved, — That, in the opinion of the House, the government should: (a) recognize the need to quell the increasing public climate of hate and fear; (b) condemn Islamophobia and all forms of systemic racism and religious discrimination and take note of House of Commons’ petition e-411 and the issues raised by it; and (c) request that the Standing Committee on Canadian Heritage undertake a study on how the government could

i develop a whole-of-government approach to reducing or eliminating systemic racism and religious discrimination including Islamophobia, in Canada, while ensuring a community-centered focus with a holistic response through evidence-based policy-making, (ii) collect data to contextualize hate crime reports and to conduct needs assessments for impacted communities, and that the Committee should present its findings and recommendations to the House no later than 240 calendar days from the adoption of this motion, provided that in its report, the Committee should make recommendations that the government may use to better reflect the enshrined rights and freedoms in the Constitution Acts, including the Canadian Charter of Rights and Freedoms. (Private Members’ Business M-103)"[3]


[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 20-06-2017 23:41:50 ]
pi_171826010
Waarom krijg ik toch altijd zo'n jeuk van het woord 'islamofobie'? Fobie impliceert dat je ergens bang voor bent. Maar mensen zijn niet bang voor de islam. Zij hebben eerder een pleurishekel aan die religie en hun aanhangers.
pi_171826026
Geef nu eerst maar eens een definitie van "islamofobie" voor je er over kunt discussiėren.
pi_171826117
Hetzelfde geldt voor het woord 'homofobie' Homohaat is een woord dat de lading beter dekt.
pi_171826149
We hebben het toch ook niet over jodenfobie? Dat noemen we antisemitisme
pi_171826198
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 juni 2017 23:52 schreef Pleun2011 het volgende:
Waarom krijg ik toch altijd zo'n jeuk van het woord 'islamofobie'? Fobie impliceert dat je ergens bang voor bent. Maar mensen zijn niet bang voor de islam. Zij hebben eerder een pleurishekel aan die religie en hun aanhangers.
Net als xenofobie, ook zo`n nepwoord wat gebruikt wordt als je tegen de immigratie van kansloze economische migranten bent.

De mensen die voor xenofoob worden uitgemaakt hebben echt niks tegen Denen, Belgen, Japanners, Canadezen etc etc.
Ook gaan ze gewoon op vakantie naar het buitenland,,,,,,
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 juni 2017 23:41 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Fake news. Deze motie is geen wet en maakt kritiek op de Islam niet strafbaar.

Wat deze motie inhoudt zijn twee dingen:

1. Een oproep aan de Canadese regering om een standpunt in te nemen waarin Islamofobie, en alle andere vormen van (systematisch) racisme en discriminatie op grond van religie veroordeeld worden.
2. Een oproep om te onderzoeken hoe racisme en discriminatie op grond van religie verminderd kan worden en om data te verzamelen omtrent racisme en didcriminatie op grond van religie.
:') Tuurlijk lul er maar een verhaal omheen.
Het feit dat het onzinwoord islamofobie expliciet wordt genoemd en niet iets als christianofobie of judaismfobie zegt al genoeg.
De bedoeling van deze motie is kritici van de islam keihard aan te pakken.
Niets mag de islam in de weg staan.
pi_171826218
:{
Natte droom van klaver
pi_171826269
De definties zullen het idd op een of andere manier gooien op een soort van angst, vanwege het woord 'fobie'. Een sticker die de tegenstanders er zelf op hebben geplakt. Helaas voor ze is er totaal geen sprake van angst
pi_171826305
Och krijgen we dat semantische geneuzel weer? Lees die motie nou maar, daar staat het duidelijk in:
quote:
condemn Islamophobia and all forms of systemic racism and religious discrimination

...

approach to reducing or eliminating systemic racism and religious discrimination including Islamophobia, in Canada

...

collect data to contextualize hate crime reports and to conduct needs assessments for impacted communities
pi_171826331
Ik zie nog steeds geen definitie.
pi_171826369
quote:
0s.gif Op woensdag 21 juni 2017 00:00 schreef bluemoon23 het volgende:

[..]

:') Tuurlijk lul er maar een verhaal omheen.
Het feit dat het onzinwoord islamofobie expliciet wordt genoemd en niet iets als christianofobie of judaismfobie zegt al genoeg.
De bedoeling van deze motie is kritici van de islam keihard aan te pakken.
Niets mag de islam in de weg staan.
Ik lul nergens omheen. Ik kom nota bene met de complete tekst van de motie zodat iedereen precies kan nalezen waar het wel over gaat. Maar quote anders even de motie waar die kritiek op de islam strafbaar stelt. Immers, volgens de OP en het bronartikel is dat aan de hand:

quote:
'Vanaf heden kan het in Canada wettelijk strafbaar worden kritiek te leveren op islam'
Nou hup, quote eens waar dat staat?
  woensdag 21 juni 2017 @ 00:13:51 #21
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_171826409
Een theocratie. Zo, zo.
  woensdag 21 juni 2017 @ 00:20:31 #22
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_171826502
Dom tegen dom.

De motie is gelukkig geen wet. Nog steeds belachelijk dat die aangenomen is, maar goed.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 woensdag 21 juni 2017 @ 01:39:08 #23
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_171827239
Dit is best wel oud nieuws. En de titel dekt de lading ook niet echt. Slotje dus.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')