abonnement bol.com Unibet Coolblue
  dinsdag 20 juni 2017 @ 10:41:21 #1
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_171807522
Hallo.

Heb je zelf een persoonlijkheidsstoornis of ken je iemand met een persoonlijkheidsstoornis?
Of heb je vermoedens dat je er een hebt?
Hier kun je het allemaal kwijt.

Beknopte omschrijving van een persoonlijkheidsstoornis:
Een persoonlijkheidsstoornis is een langdurig patroon van afwijkende emoties en opvattingen.
Veel persoonlijkheidsstoornissen komen tot ontwikkeling door traumatische ervaringen in combinatie met erfelijke gevoeligheid.

Korte omschrijving van de verschillende persoonlijkheidsstoornissen (deze informatie komt van trimbos.nl, mens-en-samenleving.infonu.nl, psyonline.nl en psyq.nl):

.

Cluster A (vreemd en/of excentriek):

Paranoïde persoonlijkheidsstoornis
quote:
Paranoïde persoonlijkheidsstoornis (PPS) is een stoornis uit het cluster A.
Mensen met een paranoïde persoonlijkheidsstoornis zijn wantrouwend. Ze hebben een vastomlijnde manier van denken en handleen op basis van achterdochtige ideeën over anderen. Ze zijn ervan overtuigd dat hun visie op de wereld de juiste is en voelen zich bedreigd als anderen het anders zien. Ze zijn vaak koppig, ook als hun standpunt onjuist is. Dit kan soms op een waanidee lijken.
Verder voelen zij zich vaak kwetsbaar. Dit roept angst op. Die angst proberen ze te verminderen door te zoeken naar een oorzaak buiten zichzelf. De dreiging die zij voelen zetten zij om in woede om hun angst te verminderen.
Schizoïde persoonlijkheidsstoornis
quote:
De schizoïde persoonlijkheidsstoornis (SPS) is een stoornis uit het cluster A.
Mensen met een schizoïde persoonlijkheidsstoornis gedragen zich afstandelijk en hebben moeite om emoties te uiten. Ze leggen moeilijk contact en zijn vaak verlegen, teruggetrokken en stil. Ook doen zij veel dingen alleen en wonen vaak alleen.
Mensen met een schizoïde persoonlijkheidsstoornis halen weinig plezier uit activiteiten. Soms compenseren ze een gebrek aan contact met een rijke fantasiewereld. Over het algemeen is er geen sprake van verlies van contact met de werkelijkheid.
Schizotypische persoonlijkheidsstoornis
quote:
De schizotypische persoonlijkheidsstoornis (STPS) is een stoornis uit het cluster A.
Mensen met een schizotypische persoonlijkheidsstoornis gedragen zich in de ogen van anderen vaak bizar. Abnormale oogbewegingen en motorisch disfunctioneren zijn kenmerkend. Zij voelen zich ongemakkelijk in aanwezigheid van anderen en zijn wantrouwend. Zij hebben merkwaardige ideeën en overtuigingen.
.

Cluster B (dramatisch, emotioneel en/of impulsief):

Anti-sociale persoonlijkheidsstoornis
quote:
De antisociale persoonlijkheidsstoornis is een persoonlijkheidsstoornis met als belangrijkste kenmerk instabiliteit in denken, voelen en gedrag.
Hierdoor kan iemand stemmingswisselingen krijgen, instabiele relaties met anderen hebben, zich impulsief en antisociaal gedragen en snelle behoeftenbevrediging najagen.
De antisociale persoonlijkheidsstoornis (ASP) is één van de 10 persoonlijkheidsstoornissen en hoort tot de Cluster B persoonlijkheidsstoornissen.
Borderline persoonlijkheidsstoornis
quote:
Borderline persoonlijkheidsstoornis (kortweg: borderline) kenmerkt zich door sterke wisselingen in stemmingen, gedachten en gedrag.
Mensen met borderline zijn enorm impulsief, denken vaak zwart-wit, reageren extreem. Relaties zijn moeilijk te onderhouden, en wisselen ook sterk.
Er worden geen verschillende typen borderline persoonlijkheidsstoornissen onderscheiden.
Mensen met borderline kunnen echter wel verschillen in de mate waarin ze bepaald gedrag vertonen (zoals extraversie, neuroticisme).
Theatrale persoonlijkheidsstoornis
quote:
Mensen met een theatrale persoonlijkheidsstoornis vallen op door hun kleurrijk, extravert en dramatisch gedrag. Het zijn zeer emotionele mensen, die moeite hebben om lange diepgaande relaties aan te gaan. Zij staan graag in het middelpunt van de belangstelling. Ook hebben ze de neiging om door middel van uiterlijk vertoon te verleiden of de aandacht op te eisen.
Vragen om aandacht is het centrale thema van deze ziekte. Wanneer een lijder aan de stoornis niet in het middelpunt van de belangstelling staat, voelt hij zich al gauw ongemakkelijk. Hij gaat dan opvallend of seksueel uitdagend gedrag vertonen. Zijn gevoelsuitingen maken een oppervlakkige indruk, maar worden op een hoogdravende manier gebracht. Door vage bewoordingen en overdrijvingen doet de patiënt zich interessanter voor dan hij in feite is. Hij kan makkelijk in huilen uitbarsten of kwaad worden wanneer hij niet de aandacht en complimentjes krijgt waarop hij denkt recht te hebben. Zo'n woedeaanval duurt meestal niet lang.
Narcistische persoonlijkheidsstoornis
quote:
Deze mensen vinden zichzelf veel beter dan andere mensen. Ze vinden alleen zichzelf belangrijk en interesseren zich weinig in het lot van anderen. Wel willen ze graag dat andere mensen hen goed en belangrijk vinden.Deze mensen willen graag de macht hebben. Vaak kom je ze tegen in hoge posities in bijvoorbeeld het bedrijfsleven of de politiek. Hier is deze karaktertrek op een bepaalde manier handig. Deze mensen kunnen bijvoorbeeld honderden mensen zonder schuldgevoel ontslaan.
.

Cluster C (angstig en/of gespannen):

Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis
quote:
De ontwijkende persoonlijkheidsstoornis (OPS) wordt gekenmerkt door extreme verlegenheid en buitensporige angst voor afwijzing, vernedering of kritiek. Veel mensen vinden het eng om iemand aan te spreken of voelen zich onzeker in onbekende situaties. Wanneer deze angst zo extreem wordt dat iemand zich geheel terugtrekt en nergens aan meedoet zou er sprake kunnen zijn van een ontwijkende of vermijdende persoonlijkheidsstoornis.
Afhankelijke persoonlijkheidsstoornis
quote:
De afhankelijke persoonlijkheidsstoornis (APS) wordt gekenmerkt door een buitengewone afhankelijkheid ten opzichte van anderen. Iedereen vindt het wel eens fijn verzorgd te worden of hulp te krijgen bij moeilijke beslissingen. Wanneer iemand altijd maar bevestiging nodig heeft, niet alleen kan zijn en altijd hulp en geruststelling nodig heeft om een besluit te nemen, zou er wel eens sprake kunnen zijn van een afhankelijke persoonlijkheidsstoornis.
Obsessief-compulsieve persoonlijkheidsstoornis
quote:
Mensen met deze stoornis houden van orde en regelmaat. Vaak willen ze alles op hun eigen manier doen. Ze zijn willen alles zo goed mogelijk doen, hierdoor kunnen ze moeilijk beslissen maken. Dit perfectionisme gaat zover dat er veel te veel tijd in hun werk gaat zitten. Ze kunnen zo de deadline niet altijd halen. Bovendien hebben deze mensen moeite met het tonen en uiten van hun emoties.
Deze stoornis is iets anders dan de obsessief-compulsieve stoornis.
Vaak denken deze mensen ook dat hun manier de enige is; ze kunnen moeilijk een advies van iemand anders aannemen.
.

P.S.: liever geen reacties over de zogenaamde labeltjescultuur, want met die reacties ben ik nu wel een beetje klaar en ze zijn bovendien beledigend tegenover psychiatrisch patienten.
pi_171809730
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 juni 2017 09:44 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Dat het je psychoses versterkt... Hmmm... ik zou er niet zo blij mee zijn. Maar goed, je kunt prima voor jezelf bepalen wat goed voor je is. :)
Het niet slapen werkt versterkend he ;) niet de medicatie
quote:
Had gehoopt dat je gisteren de uitslag zou krijgen. Wat een stel luie honden ook weer. ;)
Hahahahah helemaal gelijk. Ik wacht maar rustig af en word nerveus van elk mailtje
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_171809773
Child, even een vraag..
Droom jij veel als je slaapt? Gaat het psychotische bij jou dan door?
pi_171810173
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 juni 2017 12:26 schreef appelsap het volgende:
Child, even een vraag..
Droom jij veel als je slaapt? Gaat het psychotische bij jou dan door?
Ik droom ontzettend veel en heel levendig, alleen ik weet niet of dat normaal of psychotisch is. Ik weet wel (door mijn vriend) dat ik hele gesprekken ga voeren wanneer ik oppervlakkig slaap
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_171813305
Op de vraag die eerder aan mij gesteld werd:

Ja, de opname bij de kliniek was een vrijwillige keuze. Het voelde trouwens niet als een opname, want buiten de therapie om moesten we nog genoeg doen wat betreft boodschappen, koken, afwassen, schoonmaken, de kas bijhouden, etc.

Het had mij ook heel erg veel goed gedaan.

Je beschreef zelf al dat je uit je confortzone komt die je je hele leven lang gewend bent. Logisch dat dit je dus psychisch ontregeld en dat je heel veel stress ervaart.

Het is precies de bedoeling dat je uit je oude vertrouwde en destructieve patroon gehaald wordt. Je gaat in de kliniek - met een beetje sturing van het behandelplan - een nieuw patroon aanleren waardoor je minder belemmerd zal worden in je dagelijks leven en waardoor jij je gelukkiger en comfortabeler gaat voelen.

Het mooie is: dit doe je zelf! :)

De gevoelens zijn misschien ontzettend kut. Maar je zal erachterkomen dat het eigenlijk hele normale gevoelens zijn die passen bij de omstandigheden waarin jij zit. Het gaat de therapeuten er vooral om hoe jij ermee omgaat.

Het wordt een heel leerzaam proces. Het zal meerdere keren escaleren in de groep, want je groepsgenoten hebben ook problemen met emotieregulatie. Het voelt voor hen ook allemaal heftig en ze weten dan ook niet goed hoe ze ermee om moeten gaan. Wat ik ook heb meegemaakt, is dat er een paar mensen bijzitten die wat 'moeilijker' zijn dan de rest, omdat ze bijvoorbeeld narcistische trekken hebben. Dat kan veel spanning geven.

Maar dit soort mensen tref je ook buiten de kliniek aan. Overal. In elke groep zitten wel wat lastige mensen.

Maar ook zij hebben een verleden waarom ze zo reageren. Narcisme is meestal een overlevingsstrategie. Ze willen hun kwetsbare kant niet laten zien, omdat ze bang zijn dat ze dan hulpeloos zijn en anderen misbruik van hen gaan maken. Vroeger had die houding effect, maar door de jaren heen is het een probleem voor hen geworden, want anderen vinden het niet leuk als er over hen heen wordt gewalsd. Ze hebben ook niet bewust de intentie om anderen te kwetsen. Ze hebben net als iedereen behoefte aan vriendschappen en relaties, maar door hun patroon zijn ze niet meer in staat om gelijkwaardig contact aan te gaan. Ze doen alsof ze meer privileges verdienen dan anderen, maar eigenlijk voelen ze zich juist minderwaardig. Met als gevolg dat ze het narcistische gedrag niet los durven te laten.

Ervaar het proces. Onderga het met alle ups en downs. En uiteindelijk kom je dichterbij de persoon die je eigenlijk bent, zonder alle angsten en lage eigendunk.
pi_171813873
Helemaal mee eens!
Het is inderdaad leren uit destructieve structuren komen, leren omgaan met emoties en vaak de juiste medicatie regelen. Het is heel eng en heftig om opgenomen te worden, maar het kan enorm helpen. Hopelijk ga je er veel aan hebben. Wees assertief, bespreek wat je nodig hebt en vraag om steun, daarvoor zijn ze daar. Heel erg veel sterkte :*

(al moet ik zeggen dat mijn ervaring heel anders is met opnames, alleen ik zat een half jaar op een HIC afdeling, dus ik deed helemaal niks zelf en zat de hele dag gesepareerd voor drie maanden. De laatste week van mijn opname ging ik naar een normale afdeling, dus de overstap naar huis was enorm. Alleen dat had ik kunnen voorkomen door meer begeleiding te vragen).
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_171815364
iPancakeMix, veel succes met je opname! Ik heb zelf een klinische opname met schematherapie gedaan ( en daarna deeltijd) Als je na het verhaal van PBR nog meer wilt weten moet je het maar even zeggen. Sterkte iig!

Poeh dat is idd wel een hele overgang dan ja CotS! Maar ik vind dat ze daar in de kliniek zelf ook wel wat meer over na hadden mogen denken hoor :{

Ik post hier niet zo vaak meer, omdat het best wel goed gaat. Maar ik ben nu toch best wel boos :(
Ik ben dus pas verhuisd en wil hier ambulante woonbegeleiding om de laatste puntjes op de i te zetten wat betreft reïntegratie en mijn leven hier oppakken. Mijn vorige behandelaar zou me aanmelden bij de instelling en als de WMO-indicatie rond was, dan kon de hulp van start gaan.

Op 19 april heb ik mn vorige hoofdbehandelaar gemaild dat ik 23 mei keukentafelgesprek had en dat ze me dus kon aanmelden. 23 Mei dus keukentafelgesprek gehad en vorige week heb ik de indicatie gekregen ( eerste half jaar 3 uur in de week over 2 keer, daarna 1 keer in de week 2 uur) Dus ik belde die instantie op dat de indicatie rond was, blijkt dat ik dus nog niet aangemeld ben :( :( :(

Had vrijdag meteen mn vorige behandelaar proberen te bellen, maar toen was ze er niet. Ik kon het beste vandaag tussen 9 en half 10 bellen. Zo gezegd, zo gedaan, maar toch niet bereikbaar. De receptie ging wel mailen of ze dan mij wilde terugbellen. Maar het is nu 17 uur en ik heb dus niks gehoord :(

Ik baal hier echt zo ontzettend van. Het gaat echt altijd mis met doorverwijzingen bij mij. Toen ik bij een instantie daar weer voor zat en naar Scelta wilde, heeft het 5 maanden geduurd voordat de doorverwijzing rond was. Daar heb ik toen nog een officiële klacht over ingediend en die is toen ook gegrond verklaard. En nu gaat het dus alwéér mis :(

En de indicatie geldt dus vanaf het moment dat hij afgegeven is en is dus 1 jaar geldig. Maar nou weet ik dus niet wanneer ik ook echt de hulp krijg :(
Ik woon hier nu al bijna 2 maand en juist in deze tijd heb ik het het hardst nodig. En nu is het dus maar weer afwachten... ;(

Ik voel me gewoon weer zo in de steek gelaten door de hulpverlening :(

[ Bericht 1% gewijzigd door _Hestia_ op 20-06-2017 17:36:20 ]
pi_171817059
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 juni 2017 15:25 schreef PabstBlueRibbon het volgende:
Op de vraag die eerder aan mij gesteld werd:

Ja, de opname bij de kliniek was een vrijwillige keuze. Het voelde trouwens niet als een opname, want buiten de therapie om moesten we nog genoeg doen wat betreft boodschappen, koken, afwassen, schoonmaken, de kas bijhouden, etc.

Het had mij ook heel erg veel goed gedaan.

Je beschreef zelf al dat je uit je confortzone komt die je je hele leven lang gewend bent. Logisch dat dit je dus psychisch ontregeld en dat je heel veel stress ervaart.

Het is precies de bedoeling dat je uit je oude vertrouwde en destructieve patroon gehaald wordt. Je gaat in de kliniek - met een beetje sturing van het behandelplan - een nieuw patroon aanleren waardoor je minder belemmerd zal worden in je dagelijks leven en waardoor jij je gelukkiger en comfortabeler gaat voelen.

Het mooie is: dit doe je zelf! :)

De gevoelens zijn misschien ontzettend kut. Maar je zal erachterkomen dat het eigenlijk hele normale gevoelens zijn die passen bij de omstandigheden waarin jij zit. Het gaat de therapeuten er vooral om hoe jij ermee omgaat.

Het wordt een heel leerzaam proces. Het zal meerdere keren escaleren in de groep, want je groepsgenoten hebben ook problemen met emotieregulatie. Het voelt voor hen ook allemaal heftig en ze weten dan ook niet goed hoe ze ermee om moeten gaan. Wat ik ook heb meegemaakt, is dat er een paar mensen bijzitten die wat 'moeilijker' zijn dan de rest, omdat ze bijvoorbeeld narcistische trekken hebben. Dat kan veel spanning geven.

Maar dit soort mensen tref je ook buiten de kliniek aan. Overal. In elke groep zitten wel wat lastige mensen.

Maar ook zij hebben een verleden waarom ze zo reageren. Narcisme is meestal een overlevingsstrategie. Ze willen hun kwetsbare kant niet laten zien, omdat ze bang zijn dat ze dan hulpeloos zijn en anderen misbruik van hen gaan maken. Vroeger had die houding effect, maar door de jaren heen is het een probleem voor hen geworden, want anderen vinden het niet leuk als er over hen heen wordt gewalsd. Ze hebben ook niet bewust de intentie om anderen te kwetsen. Ze hebben net als iedereen behoefte aan vriendschappen en relaties, maar door hun patroon zijn ze niet meer in staat om gelijkwaardig contact aan te gaan. Ze doen alsof ze meer privileges verdienen dan anderen, maar eigenlijk voelen ze zich juist minderwaardig. Met als gevolg dat ze het narcistische gedrag niet los durven te laten.

Ervaar het proces. Onderga het met alle ups en downs. En uiteindelijk kom je dichterbij de persoon die je eigenlijk bent, zonder alle angsten en lage eigendunk.
Bedankt voor je uitgebreide reactie. Mag ik vragen waar je precies opgenomen bent? Want zoals je het omschrijft gaat het ook precies bij mij (afwassen, boodschappen doen etc)
  dinsdag 20 juni 2017 @ 18:47:22 #9
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_171817166
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 juni 2017 12:23 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Het niet slapen werkt versterkend he ;) niet de medicatie

[..]

Hahahahah helemaal gelijk. Ik wacht maar rustig af en word nerveus van elk mailtje
Ik bedoelde ook het niet slapen. Sorry :P
soooo, da's mooi!
  dinsdag 20 juni 2017 @ 18:54:40 #10
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_171817286
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 juni 2017 15:25 schreef PabstBlueRibbon het volgende:
Op de vraag die eerder aan mij gesteld werd:

Ja, de opname bij de kliniek was een vrijwillige keuze. Het voelde trouwens niet als een opname, want buiten de therapie om moesten we nog genoeg doen wat betreft boodschappen, koken, afwassen, schoonmaken, de kas bijhouden, etc.

Het had mij ook heel erg veel goed gedaan.

Je beschreef zelf al dat je uit je confortzone komt die je je hele leven lang gewend bent. Logisch dat dit je dus psychisch ontregeld en dat je heel veel stress ervaart.

Het is precies de bedoeling dat je uit je oude vertrouwde en destructieve patroon gehaald wordt. Je gaat in de kliniek - met een beetje sturing van het behandelplan - een nieuw patroon aanleren waardoor je minder belemmerd zal worden in je dagelijks leven en waardoor jij je gelukkiger en comfortabeler gaat voelen.

Het mooie is: dit doe je zelf! :)

De gevoelens zijn misschien ontzettend kut. Maar je zal erachterkomen dat het eigenlijk hele normale gevoelens zijn die passen bij de omstandigheden waarin jij zit. Het gaat de therapeuten er vooral om hoe jij ermee omgaat.

Het wordt een heel leerzaam proces. Het zal meerdere keren escaleren in de groep, want je groepsgenoten hebben ook problemen met emotieregulatie. Het voelt voor hen ook allemaal heftig en ze weten dan ook niet goed hoe ze ermee om moeten gaan. Wat ik ook heb meegemaakt, is dat er een paar mensen bijzitten die wat 'moeilijker' zijn dan de rest, omdat ze bijvoorbeeld narcistische trekken hebben. Dat kan veel spanning geven.

Maar dit soort mensen tref je ook buiten de kliniek aan. Overal. In elke groep zitten wel wat lastige mensen.

Maar ook zij hebben een verleden waarom ze zo reageren. Narcisme is meestal een overlevingsstrategie. Ze willen hun kwetsbare kant niet laten zien, omdat ze bang zijn dat ze dan hulpeloos zijn en anderen misbruik van hen gaan maken. Vroeger had die houding effect, maar door de jaren heen is het een probleem voor hen geworden, want anderen vinden het niet leuk als er over hen heen wordt gewalsd. Ze hebben ook niet bewust de intentie om anderen te kwetsen. Ze hebben net als iedereen behoefte aan vriendschappen en relaties, maar door hun patroon zijn ze niet meer in staat om gelijkwaardig contact aan te gaan. Ze doen alsof ze meer privileges verdienen dan anderen, maar eigenlijk voelen ze zich juist minderwaardig. Met als gevolg dat ze het narcistische gedrag niet los durven te laten.

Ervaar het proces. Onderga het met alle ups en downs. En uiteindelijk kom je dichterbij de persoon die je eigenlijk bent, zonder alle angsten en lage eigendunk.
Heb je dat hele traject helemaal uitgezeten? Ik zou bijna durven zeggen dat het iets voor mij is.
soooo, da's mooi!
pi_171817346
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 juni 2017 18:40 schreef iPancakeMix het volgende:

[..]

Bedankt voor je uitgebreide reactie. Mag ik vragen waar je precies opgenomen bent? Want zoals je het omschrijft gaat het ook precies bij mij (afwassen, boodschappen doen etc)
Zo gaat het bij de meeste klinische behandelopnames voor persoonlijkheidsstoornissen wel hoor ;) Of je nou bij de Viersprong, Scelta, De Eik/De Zwaluw of de Wieke van Mediant zit ( ik zat bij de laatste ook al was de vraag niet voor mij)
pi_171830685
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 juni 2017 17:04 schreef _Hestia_ het volgende:
iPancakeMix, veel succes met je opname! Ik heb zelf een klinische opname met schematherapie gedaan ( en daarna deeltijd) Als je na het verhaal van PBR nog meer wilt weten moet je het maar even zeggen. Sterkte iig!

Poeh dat is idd wel een hele overgang dan ja CotS! Maar ik vind dat ze daar in de kliniek zelf ook wel wat meer over na hadden mogen denken hoor :{
Week later zat ik er weer, maar dan op een open afdeling :') In totaal ben ik er negen maanden geweest en pas toen kwamen ze erachter dat ik psychotisch was. Ondanks dat ik wel meerdere wanen en dingen geuit had. Alleen ze staarde zich stuk op de suïcidaliteit en automutilatie, waardoor er naar dat niet zagen
quote:
Ik post hier niet zo vaak meer, omdat het best wel goed gaat. Maar ik ben nu toch best wel boos :(
Ik ben dus pas verhuisd en wil hier ambulante woonbegeleiding om de laatste puntjes op de i te zetten wat betreft reïntegratie en mijn leven hier oppakken. Mijn vorige behandelaar zou me aanmelden bij de instelling en als de WMO-indicatie rond was, dan kon de hulp van start gaan.

Op 19 april heb ik mn vorige hoofdbehandelaar gemaild dat ik 23 mei keukentafelgesprek had en dat ze me dus kon aanmelden. 23 Mei dus keukentafelgesprek gehad en vorige week heb ik de indicatie gekregen ( eerste half jaar 3 uur in de week over 2 keer, daarna 1 keer in de week 2 uur) Dus ik belde die instantie op dat de indicatie rond was, blijkt dat ik dus nog niet aangemeld ben :( :( :(

Had vrijdag meteen mn vorige behandelaar proberen te bellen, maar toen was ze er niet. Ik kon het beste vandaag tussen 9 en half 10 bellen. Zo gezegd, zo gedaan, maar toch niet bereikbaar. De receptie ging wel mailen of ze dan mij wilde terugbellen. Maar het is nu 17 uur en ik heb dus niks gehoord :(

Ik baal hier echt zo ontzettend van. Het gaat echt altijd mis met doorverwijzingen bij mij. Toen ik bij een instantie daar weer voor zat en naar Scelta wilde, heeft het 5 maanden geduurd voordat de doorverwijzing rond was. Daar heb ik toen nog een officiële klacht over ingediend en die is toen ook gegrond verklaard. En nu gaat het dus alwéér mis :(

En de indicatie geldt dus vanaf het moment dat hij afgegeven is en is dus 1 jaar geldig. Maar nou weet ik dus niet wanneer ik ook echt de hulp krijg :(
Ik woon hier nu al bijna 2 maand en juist in deze tijd heb ik het het hardst nodig. En nu is het dus maar weer afwachten... ;(

Ik voel me gewoon weer zo in de steek gelaten door de hulpverlening :(
Belachelijk dat ze zo slordig met je omgaan. Ga je nog een keer een klacht indienen? Volgens mij zou dat geheel gegrond zijn. Heb je net je leven op de rit, duwen ze jou er weer vanaf :(
Ik ben wel blij om te lezen dat het goed met je gaat. Je hebt een moeilijke weg gehad en je bent nu weer alles aan het opbouwen. Wees behalve boos op de hulpverlening, trots op jezelf. Je hebt het helemaal zelf gedaan en je doet het zo goed :*
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_171830694
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 juni 2017 18:47 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Ik bedoelde ook het niet slapen. Sorry :P
Geen sorry zeggen omdat ik verkeerd lees ;) :*
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_171830710
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 juni 2017 18:57 schreef _Hestia_ het volgende:

[..]

Zo gaat het bij de meeste klinische behandelopnames voor persoonlijkheidsstoornissen wel hoor ;) Of je nou bij de Viersprong, Scelta, De Eik/De Zwaluw of de Wieke van Mediant zit ( ik zat bij de laatste ook al was de vraag niet voor mij)
Dat klinkt inderdaad heel anders dan mijn opname (maar ik zat er ook niet voor een perrsoonlijkheidsstoornis). Het klinkt als goede zorg :)
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_171845389
Het is weer drama aan dit adres :'(
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  woensdag 21 juni 2017 @ 22:20:29 #16
191665 Samzz
Patagonische supergirl
pi_171845453
quote:
0s.gif Op woensdag 21 juni 2017 22:18 schreef ChildoftheStars het volgende:
Het is weer drama aan dit adres :'(
Je hebt er misschien niks aan, maar een dikke knuffel voor jou O+. Je doet geweldig je best.

Sterkte :*.
“What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course”
pi_171845503
quote:
1s.gif Op woensdag 21 juni 2017 22:20 schreef Samzz het volgende:

[..]

Je hebt er misschien niks aan, maar een dikke knuffel voor jou O+. Je doet geweldig je best.

Sterkte :*.
Dank je wel :* Dat is lief en aan lief heb ik heel erg veel.
Schouders eronder en gaan
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_171847489
quote:
0s.gif Op woensdag 21 juni 2017 10:50 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Week later zat ik er weer, maar dan op een open afdeling :') In totaal ben ik er negen maanden geweest en pas toen kwamen ze erachter dat ik psychotisch was. Ondanks dat ik wel meerdere wanen en dingen geuit had. Alleen ze staarde zich stuk op de suïcidaliteit en automutilatie, waardoor er naar dat niet zagen

[..]

Belachelijk dat ze zo slordig met je omgaan. Ga je nog een keer een klacht indienen? Volgens mij zou dat geheel gegrond zijn. Heb je net je leven op de rit, duwen ze jou er weer vanaf :(
Ik ben wel blij om te lezen dat het goed met je gaat. Je hebt een moeilijke weg gehad en je bent nu weer alles aan het opbouwen. Wees behalve boos op de hulpverlening, trots op jezelf. Je hebt het helemaal zelf gedaan en je doet het zo goed :*
Poeh ja dat zie je zo vaak dat behandelaren tunnelvisie hebben. Daardoor heeft het bij mij zo lang geduurd voor ze die persoonlijkheidsstoornis ontdekten. Jarenlang hebben ze alleen aan depressie symptoombestrijding gedaan.

Ik ga eerst zelf nog maar proberen of ik haar te pakken krijg. Want vandaag heeft ze ook niet teruggebeld (maar weet niet of ze op woensdag werkt).
Morgen dus maar weer proberen en dan eerst maar eens horen wat ze te zeggen heeft.
Maar wat dat laatste heb je wel gelijk, al ging het gister wel echt even minder daardoor. Maar vandaag wel weer redelijk de draad opgepakt. Je bent echt een lieverd :*

Dikke knuffel voor jou ook vanwege vandaag en als je meer kwijt wilt voel je welkom :*
  donderdag 22 juni 2017 @ 08:53:44 #19
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_171852257
quote:
0s.gif Op woensdag 21 juni 2017 10:50 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Geen sorry zeggen omdat ik verkeerd lees ;) :*
Tijd voor een bril! ;)
soooo, da's mooi!
pi_171852627
quote:
1s.gif Op woensdag 21 juni 2017 23:28 schreef _Hestia_ het volgende:

[..]

Poeh ja dat zie je zo vaak dat behandelaren tunnelvisie hebben. Daardoor heeft het bij mij zo lang geduurd voor ze die persoonlijkheidsstoornis ontdekten. Jarenlang hebben ze alleen aan depressie symptoombestrijding gedaan.
Ja, ze kwamen niet verder dan "trekken van borderline", alleen ik herkende mezelf daar absoluut niet in. Totdat ik onderzoek eiste en een psychiater me voor de rust haldol voorschreef, toen is dat balletje gaan rollen. Nu gaat het gewoon goed :)

quote:
Ik ga eerst zelf nog maar proberen of ik haar te pakken krijg. Want vandaag heeft ze ook niet teruggebeld (maar weet niet of ze op woensdag werkt).
Morgen dus maar weer proberen en dan eerst maar eens horen wat ze te zeggen heeft.
Maar wat dat laatste heb je wel gelijk, al ging het gister wel echt even minder daardoor. Maar vandaag wel weer redelijk de draad opgepakt. Je bent echt een lieverd :*

Dikke knuffel voor jou ook vanwege vandaag en als je meer kwijt wilt voel je welkom :*
Je bent te lief voor me, dank je wel :*

Ik vind het echt knap hoe assertief je je opstelt hierbij. Je behoudt je rust en pakt het rationeel aan. Echt super knp.
Gelukkig gaat het vandaag weer beter met je!

*knuffel*
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_171852629
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 08:53 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Tijd voor een bril! ;)
Ik heb pas een nieuwe :'( ;)
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_171852651
Sorry dat ik gisteren ineens een klachtenbom gooide. Vandaag wat spannende dingen die ik moet doen en gewoon even wennen aan het concept vakantie :)
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  donderdag 22 juni 2017 @ 17:37:08 #23
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_171863998
Ah crap, ik begin die nieuwe therapeute van de praatgroep heel erg leuk te vinden.
pi_171864170
quote:
15s.gif Op donderdag 22 juni 2017 17:37 schreef Gary_Oak het volgende:
Ah crap, ik begin die nieuwe therapeute van de praatgroep heel erg leuk te vinden.
Overdrachtgevoelens? Kun je dit bespreken?
(het is wel een hele naar iets... dat heb ik met een psychiater gehad, maar dat ging gelukkig na een tijdje over)
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  donderdag 22 juni 2017 @ 17:43:42 #25
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_171864235
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 17:41 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Overdrachtgevoelens? Kun je dit bespreken?
(het is wel een hele naar iets... dat heb ik met een psychiater gehad, maar dat ging gelukkig na een tijdje over)
Ja, ik denk het. Maar ze is ook een enorm lekker ding, dat helpt ook niet mee. :@ Normaliter zou ik het wel bespreken, maar dit is een groepstherapie. Vind het dus ontzettend awkward. :X
pi_171864280
quote:
9s.gif Op donderdag 22 juni 2017 17:43 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Ja, ik denk het. Maar ze is ook een enorm lekker ding, dat helpt ook niet mee. :@ Normaliter zou ik het wel bespreken, maar dit is een groepstherapie. Vind het dus ontzettend awkward. :X
Hm... en even mailen of je individueel kunt spreken?
Ik hoop voor je dat het snel overwaait :* En het is niet awkward, het is een heel normaal proces om door te gaan
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  donderdag 22 juni 2017 @ 17:47:32 #27
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_171864349
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 17:45 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Hm... en even mailen of je individueel kunt spreken?
Ik hoop voor je dat het snel overwaait :* En het is niet awkward, het is een heel normaal proces om door te gaan
Ik kijk het nog wel even aan. En anders eerst met de hoofdbehandelaar bespreken. Hoelang duurde het bij jou die gevoelens? Vond je het fijn om het te bespreken? En had je er uiteindelijk ook wat aan in de geest van de behandeling?
pi_171864485
quote:
99s.gif Op donderdag 22 juni 2017 17:47 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Ik kijk het nog wel even aan. En anders eerst met de hoofdbehandelaar bespreken. Hoelang duurde het bij jou die gevoelens? Vond je het fijn om het te bespreken? En had je er uiteindelijk ook wat aan in de geest van de behandeling?
Dat is een heel verstandige en dat voelt waarschijnlijk ook wel veiliger aan?

Uhm, bij die psychiater duurde ongeveer een half jaar (dat was tijdens een opname en ik sprak hem elke dag ivm separatie, hij was een van mijn enige aanspreekpunten). En een keer bij een PMT'er (al gaf die meer kindgevoelens, die was als een moeder voor me) en dat was een paar weken. Alleen zou ik haar wel al goede vriendin willen hebben. Ik heb het ook wel in de negatieve zin ervaren met een psychiater trouwens.
De behandelingen die ze boden sloten erg goed bij me aan, doordat ze me het gevoel gaven gezien te worden, kreeg ik die gevoelens. Ik heb het alleen nooit besproken met hen. (Trouwens, wel met die psych waar ik heel veel woede naar voelde en dat is door het bespreken beter geworden).

Maar zulke dingen horen bij therapie, het hoort bij het scheppen van een veilige band,
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  donderdag 22 juni 2017 @ 18:09:59 #29
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_171864875
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 17:52 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Dat is een heel verstandige en dat voelt waarschijnlijk ook wel veiliger aan?

Uhm, bij die psychiater duurde ongeveer een half jaar (dat was tijdens een opname en ik sprak hem elke dag ivm separatie, hij was een van mijn enige aanspreekpunten). En een keer bij een PMT'er (al gaf die meer kindgevoelens, die was als een moeder voor me) en dat was een paar weken. Alleen zou ik haar wel al goede vriendin willen hebben. Ik heb het ook wel in de negatieve zin ervaren met een psychiater trouwens.
De behandelingen die ze boden sloten erg goed bij me aan, doordat ze me het gevoel gaven gezien te worden, kreeg ik die gevoelens. Ik heb het alleen nooit besproken met hen. (Trouwens, wel met die psych waar ik heel veel woede naar voelde en dat is door het bespreken beter geworden).

Maar zulke dingen horen bij therapie, het hoort bij het scheppen van een veilige band,
Half jaar is wel erg lang. Jammer dat je het nooit uitgesproken hebt naar die twee. Waarom eigenlijk? Omdat je wist dat het toch wel over zou waaien? Ik heb datzelfde inderdaad: mensen geven me eindelijk de aandacht waar ik behoefte aan heb. En als het ook nog eens een knap meisje is die letterlijk mijn vriendin had kunnen zijn, tja ... Sowieso raak ik goed gecharmeerd als een (knappe) meid oprechte persoonlijke interesse in me toont. Maar dat is ook iets wat kenmerkend is bij mijn OPS.
pi_171865257
quote:
15s.gif Op donderdag 22 juni 2017 18:09 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Half jaar is wel erg lang. Jammer dat je het nooit uitgesproken hebt naar die twee. Waarom eigenlijk? Omdat je wist dat het toch wel over zou waaien? Ik heb datzelfde inderdaad: mensen geven me eindelijk de aandacht waar ik behoefte aan heb. En als het ook nog eens een knap meisje is die letterlijk mijn vriendin had kunnen zijn, tja ... Sowieso raak ik goed gecharmeerd als een (knappe) meid oprechte persoonlijke interesse in me toont. Maar dat is ook iets wat kenmerkend is bij mijn OPS.
Dat heeft geduurd totdat hij een nieuwe baan had. Zelfde verhaal, knappe man die interesse in mij toonde en alles op zijn kop zette om mij te helpen.
Ik heb het nooit besproken omdat ik wist dat het een onderdeel was van therapie. Dat het geen echte liefde was, maar een soort "honger" die gevoed werd. En, om heel eerlijk te zijn, durfde ik het niet, ook al zou het beter zijn.

Misschien is het je OPS, maar het hoort echt ook bij therapie. Natuurlijk word je daar gecharmeerd van. Het zou haast vreemd zijn als dat niet het geval is. Al waait het over. Op den duur sta je zo sterk in je schoenen dat je die bevestiging niet meer nodig hebt. Dat is ook het moment dat die gevoelens afzwakken
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  donderdag 22 juni 2017 @ 18:25:34 #31
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_171865356
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 18:22 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Dat heeft geduurd totdat hij een nieuwe baan had. Zelfde verhaal, knappe man die interesse in mij toonde en alles op zijn kop zette om mij te helpen.
Ik heb het nooit besproken omdat ik wist dat het een onderdeel was van therapie. Dat het geen echte liefde was, maar een soort "honger" die gevoed werd. En, om heel eerlijk te zijn, durfde ik het niet, ook al zou het beter zijn.

Misschien is het je OPS, maar het hoort echt ook bij therapie. Natuurlijk word je daar gecharmeerd van. Het zou haast vreemd zijn als dat niet het geval is. Al waait het over. Op den duur sta je zo sterk in je schoenen dat je die bevestiging niet meer nodig hebt. Dat is ook het moment dat die gevoelens afzwakken
Zou je het nu wel bespreken als het zich weer zou voordoen? Het is ook echt een typische zwakke plek van mij. Veel verliefdheden zijn zo begonnen en ik vraag me oprecht af of ik er ooit af kan komen, omdat ik verliefdheden ook alleen op die manier ken.
pi_171865465
quote:
99s.gif Op donderdag 22 juni 2017 18:25 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Zou je het nu wel bespreken als het zich weer zou voordoen? Het is ook echt een typische zwakke plek van mij. Veel verliefdheden zijn zo begonnen en ik vraag me oprecht af of ik er ooit af kan komen, omdat ik verliefdheden ook alleen op die manier ken.
Dit is zo herkenbaar. De reden dat ik nu met mijn partner wat heb ik omdat hij recht in mijn gezicht zei verliefd op me te zijn (vraag niet waarom, maar goed).

Ik weet het niet. Eigenlijk verwacht ik niet dat het weer gebeurt, omdat ik nu stabieler ben, een relatie heb en eigenlijk voorzien wordt in mijn behoeften. En als ik nu verliefd zou worden op mijn psych of het moederidee krijg, weet ik niet wat ik zou doen. Officieel is de tip bespreken (heb er het een en ander over gelezen). Alleen ik schaam me voor de helft van de tijd voor mezelf in therapie
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  donderdag 22 juni 2017 @ 18:35:13 #33
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_171865611
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 18:29 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Dit is zo herkenbaar. De reden dat ik nu met mijn partner wat heb ik omdat hij recht in mijn gezicht zei verliefd op me te zijn (vraag niet waarom, maar goed).

Ik weet het niet. Eigenlijk verwacht ik niet dat het weer gebeurt, omdat ik nu stabieler ben, een relatie heb en eigenlijk voorzien wordt in mijn behoeften. En als ik nu verliefd zou worden op mijn psych of het moederidee krijg, weet ik niet wat ik zou doen. Officieel is de tip bespreken (heb er het een en ander over gelezen). Alleen ik schaam me voor de helft van de tijd voor mezelf in therapie
Schattig! Dus het was bij je huidige partner niet dat hij eerst een therapeutische rol voor je had? :o

Ja, ik begrijp precies wat je bedoelt! De dingen die die therapeute van me weet zou ik ook absoluut niet vertellen aan iemand waar ik zou mee willen daten. Ik schaam me er voor en normale mensen gaat het ook niks aan.
pi_171865654
quote:
17s.gif Op donderdag 22 juni 2017 18:35 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Schattig! Dus het was bij je huidige partner niet dat hij eerst een therapeutische rol voor je had? :o
Hij was geen therapeut, maar zat opgenomen bij mij op de afdeling :)
quote:
Ja, ik begrijp precies wat je bedoelt! De dingen die die therapeute van me weet zou ik ook absoluut niet vertellen aan iemand waar ik zou mee willen daten. Ik schaam me er voor en normale mensen gaat het ook niks aan.
Dat inderdaad! Al weet mijn vriend die dingen wel van mij
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  donderdag 22 juni 2017 @ 18:38:42 #35
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_171865698
quote:
15s.gif Op donderdag 22 juni 2017 17:37 schreef Gary_Oak het volgende:
Ah crap, ik begin die nieuwe therapeute van de praatgroep heel erg leuk te vinden.
Is ze ouder of jonger? O-)
soooo, da's mooi!
  donderdag 22 juni 2017 @ 18:40:41 #36
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_171865741
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 18:36 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Hij was geen therapeut, maar zat opgenomen bij mij op de afdeling :)

[..]

Dat inderdaad! Al weet mijn vriend die dingen wel van mij
Oh nee, dat bedoelde ik niet. :P Ik bedoelde of je huidige partner net als je eerdere verliefdheden op dezelfde manier als een therapeut interesse in je toonde en je daardoor overdrachtsgevoelens kreeg en verliefd werd. Met als enige verschil dat hij dus geen therapeut was. Snap je wat ik bedoel? :P
pi_171865787
quote:
1s.gif Op donderdag 22 juni 2017 18:40 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Oh nee, dat bedoelde ik niet. :P Ik bedoelde of je huidige partner net als je eerdere verliefdheden op dezelfde manier als een therapeut interesse in je toonde en je daardoor overdrachtsgevoelens kreeg en verliefd werd. Met als enige verschil dat hij dus geen therapeut was. Snap je wat ik bedoel? :P
Nee sorry :@ :@
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  donderdag 22 juni 2017 @ 18:42:31 #38
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_171865789
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 09:19 schreef ChildoftheStars het volgende:
Sorry dat ik gisteren ineens een klachtenbom gooide. Vandaag wat spannende dingen die ik moet doen en gewoon even wennen aan het concept vakantie :)
Je was wel aan vakantie toe, lijkt me.
soooo, da's mooi!
  donderdag 22 juni 2017 @ 18:43:42 #39
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_171865814
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 18:38 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Is ze ouder of jonger? O-)
Ik denk precies even oud. Dat maakt het ook moeilijk, omdat ik me stiekem wijs ga maken dat het ook wat kan worden buiten de therapie om. :')
  donderdag 22 juni 2017 @ 18:44:27 #40
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_171865839
quote:
9s.gif Op donderdag 22 juni 2017 18:43 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Ik denk precies even oud. Dat maakt het ook moeilijk, omdat ik me stiekem wijs ga maken dat het ook wat kan worden buiten de therapie om. :')
Je komt er maar op één manier achter, whehehe.
soooo, da's mooi!
pi_171865874
quote:
1s.gif Op donderdag 22 juni 2017 18:40 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Oh nee, dat bedoelde ik niet. :P Ik bedoelde of je huidige partner net als je eerdere verliefdheden op dezelfde manier als een therapeut interesse in je toonde en je daardoor overdrachtsgevoelens kreeg en verliefd werd. Met als enige verschil dat hij dus geen therapeut was. Snap je wat ik bedoel? :P
Oh wacht. Twee keer lezen helpt.
Hij gedroeg zich niet als een psych, maar was heel respectvol naar mij toe en had oprechte interesse in alles. Al zijn we nu twee jaar verder, dus het is een heel andere soort verliefdheid ;)
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_171865914
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 18:42 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Je was wel aan vakantie toe, lijkt me.
Klopt. Ik denk dat wanneer mijn cijfer een V is en de presentatie van mijn scriptie is geweest dat ik dan echt kan ontspannen
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  donderdag 22 juni 2017 @ 18:48:46 #43
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_171865950
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 18:42 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Nee sorry :@ :@
Haha, nou ik zei net dat die overdrachtsgevoelens precies de reden zijn van mijn eerdere verliefdheden en dat ik sowieso goed gecharmeerd kan raken van meiden die oprechte persoonlijke interesse in me tonen en een soort therapeute spelen. En ik was bang dat het altijd zo zal blijven, omdat ik verliefdheden alleen maar op die manier ken. En toen zei jij dat dat herkenbaar was en ik vroeg me dus af of je huidige relatie ook op die pseudo-therapeutische manier begon. :P
  donderdag 22 juni 2017 @ 18:50:40 #44
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_171865994
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 18:44 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Je komt er maar op één manier achter, whehehe.
Niet het zaadje in m'n hoofd planten, lul. :')

quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 18:45 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Oh wacht. Twee keer lezen helpt.
Hij gedroeg zich niet als een psych, maar was heel respectvol naar mij toe en had oprechte interesse in alles. Al zijn we nu twee jaar verder, dus het is een heel andere soort verliefdheid ;)
Oeps, ik was net te laat met deze reactie zien. :D Maar wel fijn dat het patroon van oorzaken van je verliefdheden zich niet herhaalde bij hem. Geeft me hoop. O+
pi_171867451
Komt echt wel goed met je :*
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  donderdag 22 juni 2017 @ 19:56:28 #46
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_171867891
quote:
99s.gif Op donderdag 22 juni 2017 18:50 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Niet het zaadje in m'n hoofd planten, lul. :')

Ik motiveer je tenminste! ;)
soooo, da's mooi!
pi_171869814
Gesprek op mijn stage voor volgend jaar ging goed. Alleen ze stond er wel op om mij woensdagmiddag, vrijdagmiddag en dinsdag vrij te geven voor mijn verslagen. Ze wilde de werkdruk niet te hoog hebben ivm psyche (dat heeft ze via school gehoord). Ik schaam me rot.. ik moet ook fulltime kunnen werken (oké, dat is een onrealistische verwachting van mezelf, maar toch). In eerste instantie zou ik gewoon vijftig uur per week meewerken (tien uur per dag, zoals mijn begeleidster zelf doet) en dat is door school en haar teruggebracht naar dertig uur. Omdat ze bang waren dat ik anders geen succeservaring zou hebben. Aan de ene kant is dat heel fijn (ik vrees dat dertig uur voor mij al heel erg veel gaat zijn, waarschijnlijk te zelfs), alleen ik voel me nu zo psychisch gehandicapt. Het is zo confronterend
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  donderdag 22 juni 2017 @ 21:00:07 #48
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_171869922
Vijftig uur is ook wel erg veel. Waarom maakt men zoveel uren? Jullie werken toch niet als CEO (die zeker ook hun rustmomenten pakken, maar dat netwerken noemen) of politicus (met zoveel x per jaar reces). Of ben je niet de hele tijd "actief" aan het werk?
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_171870039
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 21:00 schreef Tinkepink het volgende:
Vijftig uur is ook wel erg veel. Waarom maakt men zoveel uren? Jullie werken toch niet als CEO (die zeker ook hun rustmomenten pakken, maar dat netwerken noemen) of politicus (met zoveel x per jaar reces). Of ben je niet de hele tijd "actief" aan het werk?
Omdat mijn begeleidster een eigen praktijk runt en op deze manier zo veel mogelijk cliënten kan zien. Als het goed is werken we wel de hele tijd. dus ik ben benieuwd hoe dat zal gaan.

Ik vind het echt doodeng... Ik heb nu al een middagdutje nodig na een college van anderhalf uur omdat ik dan compleet overprikkeld ben. Maar goed, schouders eronder, mijn best doen en gaan
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  donderdag 22 juni 2017 @ 21:08:43 #50
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_171870228
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 21:03 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Omdat mijn begeleidster een eigen praktijk runt en op deze manier zo veel mogelijk cliënten kan zien. Als het goed is werken we wel de hele tijd. dus ik ben benieuwd hoe dat zal gaan.

Ik vind het echt doodeng... Ik heb nu al een middagdutje nodig na een college van anderhalf uur omdat ik dan compleet overprikkeld ben. Maar goed, schouders eronder, mijn best doen en gaan
Vind het bizar veel. Ook als je gezond bent.
Een normale stage is voor rond de 32 uur, waarbij je 8 uur hebt voor je verslag. Vergelijkbaar met je huidige tijdsplan dus.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  donderdag 22 juni 2017 @ 22:57:37 #51
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_171873894
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 19:42 schreef ChildoftheStars het volgende:
Komt echt wel goed met je :*
Dankjewel, babe. O+

quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 19:56 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Ik motiveer je tenminste! ;)
Om in de problemen te komen ja. :D

quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 20:56 schreef ChildoftheStars het volgende:
Gesprek op mijn stage voor volgend jaar ging goed. Alleen ze stond er wel op om mij woensdagmiddag, vrijdagmiddag en dinsdag vrij te geven voor mijn verslagen. Ze wilde de werkdruk niet te hoog hebben ivm psyche (dat heeft ze via school gehoord). Ik schaam me rot.. ik moet ook fulltime kunnen werken (oké, dat is een onrealistische verwachting van mezelf, maar toch). In eerste instantie zou ik gewoon vijftig uur per week meewerken (tien uur per dag, zoals mijn begeleidster zelf doet) en dat is door school en haar teruggebracht naar dertig uur. Omdat ze bang waren dat ik anders geen succeservaring zou hebben. Aan de ene kant is dat heel fijn (ik vrees dat dertig uur voor mij al heel erg veel gaat zijn, waarschijnlijk te zelfs), alleen ik voel me nu zo psychisch gehandicapt. Het is zo confronterend
Ik snap dat gevoel. Het heeft mij ook veel moeite gekost om expres een stapje terug te doen in m'n studie. Maar als ik dat niet deed, was ik nu verder van huis.
pi_171874183
quote:
99s.gif Op donderdag 22 juni 2017 22:57 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Dankjewel, babe. O+

[..]

Om in de problemen te komen ja. :D
Ach ze moeten wel ergens tegen kunnen toch ;)
quote:
[..]

Ik snap dat gevoel. Het heeft mij ook veel moeite gekost om expres een stapje terug te doen in m'n studie. Maar als ik dat niet deed, was ik nu verder van huis.
Het erge is dat ik dit hele schooljaar heb gebruikt om weer te wennen aan studeren na een schooljaar opgenomen te zijn geweest. Ik vind eigenlijk dat het wel eens klaar mag zijn, alleen het hoofd werkt niet mee. Ach ja... als dit een extra opname kan voorkomen graag. En ik krijg er niet meer vertraging door... (alleen ik ben wel pissig op mezelf).
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  donderdag 22 juni 2017 @ 23:11:09 #53
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_171874322
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 23:07 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Ach ze moeten wel ergens tegen kunnen toch ;)

[..]

Het erge is dat ik dit hele schooljaar heb gebruikt om weer te wennen aan studeren na een schooljaar opgenomen te zijn geweest. Ik vind eigenlijk dat het wel eens klaar mag zijn, alleen het hoofd werkt niet mee. Ach ja... als dit een extra opname kan voorkomen graag. En ik krijg er niet meer vertraging door... (alleen ik ben wel pissig op mezelf).
Dat idee spookt ook steeds door m'n hoofd. Maar zolang je vooruitgang boekt, hoe klein ook, moet je tevreden zijn. Het gaat erom dat je niet stilstaat, niet om hoevéél vooruitgang je boekt met je studie.
  vrijdag 23 juni 2017 @ 09:50:34 #54
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_171878903
quote:
99s.gif Op donderdag 22 juni 2017 22:57 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Om in de problemen te komen ja. :D

Welnee, ik heb het beste met je voor. En ik gun jou zo'n lekkere therapeute. :P
soooo, da's mooi!
  vrijdag 23 juni 2017 @ 10:04:54 #55
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_171879200
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 juni 2017 09:50 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Welnee, ik heb het beste met je voor. En ik gun jou zo'n lekkere therapeute. :P
Dankjewel. :D Ik gun mezelf haar ook hoor, maar het gaat toch niet gebeuren. :@ Zo'n iemand heeft een beroepscode etc. Het kan haar d'r baan kosten als ze met mij gaat aanpappen. :P Daarom is het voor ieders belang dat ik het zo snel mogelijk achter me laat.
pi_171880227
quote:
99s.gif Op donderdag 22 juni 2017 23:11 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Dat idee spookt ook steeds door m'n hoofd. Maar zolang je vooruitgang boekt, hoe klein ook, moet je tevreden zijn. Het gaat erom dat je niet stilstaat, niet om hoevéél vooruitgang je boekt met je studie.
Dat weet ik inderdaad. Alleen ik moet en zal volgend jaar afstuderen ;) Ik lig er echt nachten van wakker, maar goed. Niet aanstellen en doorgaan
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_171880236
quote:
10s.gif Op vrijdag 23 juni 2017 10:04 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Dankjewel. :D Ik gun mezelf haar ook hoor, maar het gaat toch niet gebeuren. :@ Zo'n iemand heeft een beroepscode etc. Het kan haar d'r baan kosten als ze met mij gaat aanpappen. :P Daarom is het voor ieders belang dat ik het zo snel mogelijk achter me laat.
Dan gun ik je gewoon een heel leuke partner
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  vrijdag 23 juni 2017 @ 14:49:09 #58
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_171885840
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 juni 2017 10:48 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Dan gun ik je gewoon een heel leuke partner
Uiteraard een hele knappe therapeute die nergens moeilijk over doet. :D
soooo, da's mooi!
pi_171887661
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 juni 2017 14:49 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Uiteraard een hele knappe therapeute die nergens moeilijk over doet. :D
_O- Soms ben je een beetje evil ;)
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_171888901
Poeh overdrachtsgevoelens zijn wel lastig ja. Maar je kunt er idd verder niks mee helaas.

Ik had mn vorige behandelaar gemaild en ze reageerde echt heel bot dat ik haar eerder had moeten herinneren dat ze die aanmelding moest doen terwijl ik pas sinds vorige week weet dat het niet doorgekomen was. En dat niet altijd alles precies gaat zoals ik wil en dan niet achteraf mn frustratie moet uiten en bla bla bla. En ik heb dus pas fucking 24 juli intake nu en dan is het dus maar afwachten wanneer de hulp echt kan beginnen ;(

Ik voelde me al zo kut vandaag ( mn ex is met de voetbal een weekendje weg waar ik dus normaal gesproken ook mee zou gaan) en ik had ook nog dikke rekening van 70 euro in de bus voor een probleem met mn gasfornuis wat ik pas had wat ze gerepareerd hebben, dus ik heb het echt even helemaal gehad :( Ik duik mn bed in met de laptop en vind het wel mooi geweest. Zal nog wel ff eten koken straks ( had al eten uit vriezer gelegd) maar verder bekijkt iedereen het maar vandaag ;(
pi_171890009
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 juni 2017 16:45 schreef _Hestia_ het volgende:
Poeh overdrachtsgevoelens zijn wel lastig ja. Maar je kunt er idd verder niks mee helaas.

Ik had mn vorige behandelaar gemaild en ze reageerde echt heel bot dat ik haar eerder had moeten herinneren dat ze die aanmelding moest doen terwijl ik pas sinds vorige week weet dat het niet doorgekomen was. En dat niet altijd alles precies gaat zoals ik wil en dan niet achteraf mn frustratie moet uiten en bla bla bla. En ik heb dus pas fucking 24 juli intake nu en dan is het dus maar afwachten wanneer de hulp echt kan beginnen ;(

Ik voelde me al zo kut vandaag ( mn ex is met de voetbal een weekendje weg waar ik dus normaal gesproken ook mee zou gaan) en ik had ook nog dikke rekening van 70 euro in de bus voor een probleem met mn gasfornuis wat ik pas had wat ze gerepareerd hebben, dus ik heb het echt even helemaal gehad :( Ik duik mn bed in met de laptop en vind het wel mooi geweest. Zal nog wel ff eten koken straks ( had al eten uit vriezer gelegd) maar verder bekijkt iedereen het maar vandaag ;(
Sterkte!
pi_171890284
Herkennen jullie het ook dat er zo'n ontzettend minderwaardig kutgevoel aan het sijpelen is. In mijn gedrag merkt als het goed is niemand het, maar diep van binnen voel ik mij verloren.

Enerzijds heb ik wel de drive om het beste van mijn leven te maken en ik zie genoeg mogelijkheden tot leuke dingen.

Maar het verrotte zit in mijzelf. Ik voel mij totaal mislukt als mens Alles moet als het ware opnieuw geprogrammeerd worden, want er is in de kern niks goeds aan mij. Dat ik wellicht wel normaal overkom op anderen, is allemaal compensatiegedrag en voor mijn idee toneelspel. Terwijl ik mij echt niet als een ander persoon voordoe, want dat zou geen mens en ook ik niet volhouden.

Dit is sterker geworden na mijn laatste therapiesessie. De therapeut deed oefeningen waarbij ik mij gebeurtenissen uit het verleden moet visualiseren. Dat vond ik moeilijk. Maar vooral toen hij zei "je bent goed zoals je bent" kreeg ik het heel moeilijk. Toen dacht ik: Je snapt er helemaal niks van! Je snapt niet dat ik slecht geboren ben en het enige wat mij hoop gaf, was de gedachte dat ik kon veranderen. Hou op met die zeverige bullshit dat iedereen goed is zoals die is, want voor mij gaat dat niet op!
  vrijdag 23 juni 2017 @ 18:16:59 #63
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_171891063
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 juni 2017 10:48 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Dat weet ik inderdaad. Alleen ik moet en zal volgend jaar afstuderen ;) Ik lig er echt nachten van wakker, maar goed. Niet aanstellen en doorgaan
Wees toegewijd aan je beslissing om te slagen, niet denken aan proberen of je best doen. Zoals Yoda zei: "Do or do not. There is no try."

quote:
0s.gif Op vrijdag 23 juni 2017 10:48 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Dan gun ik je gewoon een heel leuke partner
Lief van je, dankjewel. O+
  vrijdag 23 juni 2017 @ 18:17:53 #64
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_171891081
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 juni 2017 16:45 schreef _Hestia_ het volgende:
Poeh overdrachtsgevoelens zijn wel lastig ja. Maar je kunt er idd verder niks mee helaas.

Ik had mn vorige behandelaar gemaild en ze reageerde echt heel bot dat ik haar eerder had moeten herinneren dat ze die aanmelding moest doen terwijl ik pas sinds vorige week weet dat het niet doorgekomen was. En dat niet altijd alles precies gaat zoals ik wil en dan niet achteraf mn frustratie moet uiten en bla bla bla. En ik heb dus pas fucking 24 juli intake nu en dan is het dus maar afwachten wanneer de hulp echt kan beginnen ;(

Ik voelde me al zo kut vandaag ( mn ex is met de voetbal een weekendje weg waar ik dus normaal gesproken ook mee zou gaan) en ik had ook nog dikke rekening van 70 euro in de bus voor een probleem met mn gasfornuis wat ik pas had wat ze gerepareerd hebben, dus ik heb het echt even helemaal gehad :( Ik duik mn bed in met de laptop en vind het wel mooi geweest. Zal nog wel ff eten koken straks ( had al eten uit vriezer gelegd) maar verder bekijkt iedereen het maar vandaag ;(
Soms heb je van die dagen waarop alles kut gaat. Sterkte. ;(
  vrijdag 23 juni 2017 @ 18:18:52 #65
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_171891108
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 juni 2017 17:48 schreef PabstBlueRibbon het volgende:
Herkennen jullie het ook dat er zo'n ontzettend minderwaardig kutgevoel aan het sijpelen is. In mijn gedrag merkt als het goed is niemand het, maar diep van binnen voel ik mij verloren.

Enerzijds heb ik wel de drive om het beste van mijn leven te maken en ik zie genoeg mogelijkheden tot leuke dingen.

Maar het verrotte zit in mijzelf. Ik voel mij totaal mislukt als mens Alles moet als het ware opnieuw geprogrammeerd worden, want er is in de kern niks goeds aan mij. Dat ik wellicht wel normaal overkom op anderen, is allemaal compensatiegedrag en voor mijn idee toneelspel. Terwijl ik mij echt niet als een ander persoon voordoe, want dat zou geen mens en ook ik niet volhouden.

Dit is sterker geworden na mijn laatste therapiesessie. De therapeut deed oefeningen waarbij ik mij gebeurtenissen uit het verleden moet visualiseren. Dat vond ik moeilijk. Maar vooral toen hij zei "je bent goed zoals je bent" kreeg ik het heel moeilijk. Toen dacht ik: Je snapt er helemaal niks van! Je snapt niet dat ik slecht geboren ben en het enige wat mij hoop gaf, was de gedachte dat ik kon veranderen. Hou op met die zeverige bullshit dat iedereen goed is zoals die is, want voor mij gaat dat niet op!
Ik kan er inderdaad ook niet tegen. "In iedereen zit een winnaar!" Nou, nee. :')
pi_171891299
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 juni 2017 16:45 schreef _Hestia_ het volgende:
Poeh overdrachtsgevoelens zijn wel lastig ja. Maar je kunt er idd verder niks mee helaas.

Ik had mn vorige behandelaar gemaild en ze reageerde echt heel bot dat ik haar eerder had moeten herinneren dat ze die aanmelding moest doen terwijl ik pas sinds vorige week weet dat het niet doorgekomen was. En dat niet altijd alles precies gaat zoals ik wil en dan niet achteraf mn frustratie moet uiten en bla bla bla. En ik heb dus pas fucking 24 juli intake nu en dan is het dus maar afwachten wanneer de hulp echt kan beginnen ;(

Ik voelde me al zo kut vandaag ( mn ex is met de voetbal een weekendje weg waar ik dus normaal gesproken ook mee zou gaan) en ik had ook nog dikke rekening van 70 euro in de bus voor een probleem met mn gasfornuis wat ik pas had wat ze gerepareerd hebben, dus ik heb het echt even helemaal gehad :( Ik duik mn bed in met de laptop en vind het wel mooi geweest. Zal nog wel ff eten koken straks ( had al eten uit vriezer gelegd) maar verder bekijkt iedereen het maar vandaag ;(
Wat een ellende... Lekker je bed in met een laptop is soms het beste wat je kunt doen. Sterkte :*
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_171891340
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 juni 2017 17:48 schreef PabstBlueRibbon het volgende:
Herkennen jullie het ook dat er zo'n ontzettend minderwaardig kutgevoel aan het sijpelen is. In mijn gedrag merkt als het goed is niemand het, maar diep van binnen voel ik mij verloren.

Enerzijds heb ik wel de drive om het beste van mijn leven te maken en ik zie genoeg mogelijkheden tot leuke dingen.

Maar het verrotte zit in mijzelf. Ik voel mij totaal mislukt als mens Alles moet als het ware opnieuw geprogrammeerd worden, want er is in de kern niks goeds aan mij. Dat ik wellicht wel normaal overkom op anderen, is allemaal compensatiegedrag en voor mijn idee toneelspel. Terwijl ik mij echt niet als een ander persoon voordoe, want dat zou geen mens en ook ik niet volhouden.

Dit is sterker geworden na mijn laatste therapiesessie. De therapeut deed oefeningen waarbij ik mij gebeurtenissen uit het verleden moet visualiseren. Dat vond ik moeilijk. Maar vooral toen hij zei "je bent goed zoals je bent" kreeg ik het heel moeilijk. Toen dacht ik: Je snapt er helemaal niks van! Je snapt niet dat ik slecht geboren ben en het enige wat mij hoop gaf, was de gedachte dat ik kon veranderen. Hou op met die zeverige bullshit dat iedereen goed is zoals die is, want voor mij gaat dat niet op!
Dit is heel erg herkenbaar en zelf ben ik ook erg allergisch voor dat psychologen gedrag. Dit kun en mag je aangeven he. Het is niet de bedoeling dat jij je rotter gaat voelen door therapie. Wanneer je het aangeeft kan dit niet versterken. Dus niet alleen denken, maar ook assertief zeggen, hoe spannend dat ook is!
(dat heb ik ook bij mijn psych gedaan en de behandeling werd compleet over een andere boeg gegooid daardoor).

Heel veel sterkte :*
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_171891349
quote:
99s.gif Op vrijdag 23 juni 2017 18:16 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Wees toegewijd aan je beslissing om te slagen, niet denken aan proberen of je best doen. Zoals Yoda zei: "Do or do not. There is no try."

[..]

Lief van je, dankjewel. O+
Dat inderdaad! Do or do not, there is no try is echt mijn motto. Dus niet zeuren maar doen
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  vrijdag 23 juni 2017 @ 18:30:15 #69
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_171891370
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 juni 2017 18:29 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Dat inderdaad! Do or do not, there is no try is echt mijn motto. Dus niet zeuren maar doen
  vrijdag 23 juni 2017 @ 18:44:07 #70
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_171891663
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 juni 2017 16:00 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

_O- Soms ben je een beetje evil ;)
O-)
soooo, da's mooi!
  vrijdag 23 juni 2017 @ 18:46:16 #71
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_171891715
quote:
10s.gif Op vrijdag 23 juni 2017 10:04 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Dankjewel. :D Ik gun mezelf haar ook hoor, maar het gaat toch niet gebeuren. :@ Zo'n iemand heeft een beroepscode etc. Het kan haar d'r baan kosten als ze met mij gaat aanpappen. :P Daarom is het voor ieders belang dat ik het zo snel mogelijk achter me laat.
Je moet maar zo denken: kijken mag altijd. ;)
soooo, da's mooi!
  vrijdag 23 juni 2017 @ 18:47:24 #72
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_171891745
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 juni 2017 16:45 schreef _Hestia_ het volgende:
Poeh overdrachtsgevoelens zijn wel lastig ja. Maar je kunt er idd verder niks mee helaas.

Ik had mn vorige behandelaar gemaild en ze reageerde echt heel bot dat ik haar eerder had moeten herinneren dat ze die aanmelding moest doen terwijl ik pas sinds vorige week weet dat het niet doorgekomen was. En dat niet altijd alles precies gaat zoals ik wil en dan niet achteraf mn frustratie moet uiten en bla bla bla. En ik heb dus pas fucking 24 juli intake nu en dan is het dus maar afwachten wanneer de hulp echt kan beginnen ;(

Ik voelde me al zo kut vandaag ( mn ex is met de voetbal een weekendje weg waar ik dus normaal gesproken ook mee zou gaan) en ik had ook nog dikke rekening van 70 euro in de bus voor een probleem met mn gasfornuis wat ik pas had wat ze gerepareerd hebben, dus ik heb het echt even helemaal gehad :( Ik duik mn bed in met de laptop en vind het wel mooi geweest. Zal nog wel ff eten koken straks ( had al eten uit vriezer gelegd) maar verder bekijkt iedereen het maar vandaag ;(
Wat een ellende alom. Let je wel een beetje op jezelf? :)
soooo, da's mooi!
pi_171894398
Dankjulliewel allemaal, jullie zijn lief :*
LordofLeaves, ja komt wel goed.

PBR ja wat je beschrijft is wel herkenbaar helaas :{
pi_171894684
quote:
99s.gif Op vrijdag 23 juni 2017 18:18 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Ik kan er inderdaad ook niet tegen. "In iedereen zit een winnaar!" Nou, nee. :')
Zo zie je maar hoe subjectief dat allemaal is, want zo'n uitspraak zou mij juist kracht kunnen geven. Zo zijn we allemaal anders en hebben we onze unieke gedachtengang. Die trouwens gevormd is door ervaringen uit het verleden.

Het probleem is dat heel veel andere mensen geen moeite lijken te willen doen om de ander te begrijpen. Mensen hebben heel snel een eerste oordeel over de ander, maar houden zich daar dan dogmatisch aan vast en willen zich vervolgens niet in de ander verdiepen om het oordeel bij te stellen.

En wat die uitspraken betreft. Misschien zijn die van nut voor hen persoonlijk. Maar niet iedereen heeft een vergelijkbaar verleden als zij. Ik heb andere dingen meegemaakt en ik heb een andere kant van het leven gezien.
  vrijdag 23 juni 2017 @ 20:20:32 #75
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_171894895
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 juni 2017 20:14 schreef PabstBlueRibbon het volgende:

[..]

Zo zie je maar hoe subjectief dat allemaal is, want zo'n uitspraak zou mij juist kracht kunnen geven. Zo zijn we allemaal anders en hebben we onze unieke gedachtengang. Die trouwens gevormd is door ervaringen uit het verleden.

Het probleem is dat heel veel andere mensen geen moeite lijken te willen doen om de ander te begrijpen. Mensen hebben heel snel een eerste oordeel over de ander, maar houden zich daar dan dogmatisch aan vast en willen zich vervolgens niet in de ander verdiepen om het oordeel bij te stellen.

En wat die uitspraken betreft. Misschien zijn die van nut voor hen persoonlijk. Maar niet iedereen heeft een vergelijkbaar verleden als zij. Ik heb andere dingen meegemaakt en ik heb een andere kant van het leven gezien.
Daarom zal het ook niet altijd even klikken met elke therapeut. :)
  zaterdag 24 juni 2017 @ 18:52:09 #76
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_171919333
quote:
99s.gif Op vrijdag 23 juni 2017 20:20 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Daarom zal het ook niet altijd even klikken met elke therapeut. :)
Daar ben ik het met je eens. Mijn eerste therapeute (niet lekker btw) probeerde mij echt een minderwaardigheidsgevoel aan te lullen. Zij vond dat ik mijn huidige situatie maar moest accepteren en ik moest niet verder investeren in mijn leven. Dat kon ik toch niet, volgens haar dan.
soooo, da's mooi!
pi_171920618
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 18:52 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Daar ben ik het met je eens. Mijn eerste therapeute (niet lekker btw) probeerde mij echt een minderwaardigheidsgevoel aan te lullen. Zij vond dat ik mijn huidige situatie maar moest accepteren en ik moest niet verder investeren in mijn leven. Dat kon ik toch niet, volgens haar dan.
Auw... dat is echt een faal tot en met :(
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_171925049
Eerste week zit erop, ben vandaag thuis (want zoals ik eerder zei ben ik op zaterdagen en zondagen thuis). Ik ben na die eerste huilbui alleen maar vooruit gegaan en ik voel me nu aardig thuis daar. Vanaf volgende week heb ik ook een laptop bij waar ik af en toe een spelletje op kan spelen in mijn vrije tijd; misschien voel ik me daardoor ook meer thuis.

De afgelopen dagen spookt er een vraag in mijn hoofd rond: ben ik niet gewoon lui? Ik heb vaak het idee dat de andere mensen die in de kliniek zitten veel ergere problemen hebben. Ben ik niet gewoon een verwend joch die een schop onder zijn kont nodig heeft? De tijd gaat het leren I guess.

Als er trouwens nog anderen zijn die zijn/haar ervaringen willen delen over hun klinische opname, dan hoor ik het graag. Het liefst mensen met een angst/paniekstoornis, borderline of depressie (of allemaal tegelijk zoals bij mij :') )
pi_171926028
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 23:53 schreef iPancakeMix het volgende:
Eerste week zit erop, ben vandaag thuis (want zoals ik eerder zei ben ik op zaterdagen en zondagen thuis). Ik ben na die eerste huilbui alleen maar vooruit gegaan en ik voel me nu aardig thuis daar. Vanaf volgende week heb ik ook een laptop bij waar ik af en toe een spelletje op kan spelen in mijn vrije tijd; misschien voel ik me daardoor ook meer thuis.

De afgelopen dagen spookt er een vraag in mijn hoofd rond: ben ik niet gewoon lui? Ik heb vaak het idee dat de andere mensen die in de kliniek zitten veel ergere problemen hebben. Ben ik niet gewoon een verwend joch die een schop onder zijn kont nodig heeft? De tijd gaat het leren I guess.

Als er trouwens nog anderen zijn die zijn/haar ervaringen willen delen over hun klinische opname, dan hoor ik het graag. Het liefst mensen met een angst/paniekstoornis, borderline of depressie (of allemaal tegelijk zoals bij mij :') )
Bij schematherapie heb je 23 modussen van gedrag.

Sommige mensen worden boos als ze geen aandacht krijgen, sommige mensen worden stil..
Andere gaan in de luie modus, verwaarlozen zich zelf.

Met alleen lui word je niet opgenomen hoor..

Vraag me alleen af, wat hebben ze gezegd over je overmatige gamen?
Dat was niet gezond, obsessief gewoon..

Mijn kliniek was gewoon "tof".
Het gaf rust, structuur, aandacht en herstel.
Hell To The Liars
pi_171928228
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 23:53 schreef iPancakeMix het volgende:
Eerste week zit erop, ben vandaag thuis (want zoals ik eerder zei ben ik op zaterdagen en zondagen thuis). Ik ben na die eerste huilbui alleen maar vooruit gegaan en ik voel me nu aardig thuis daar. Vanaf volgende week heb ik ook een laptop bij waar ik af en toe een spelletje op kan spelen in mijn vrije tijd; misschien voel ik me daardoor ook meer thuis.

De afgelopen dagen spookt er een vraag in mijn hoofd rond: ben ik niet gewoon lui? Ik heb vaak het idee dat de andere mensen die in de kliniek zitten veel ergere problemen hebben. Ben ik niet gewoon een verwend joch die een schop onder zijn kont nodig heeft? De tijd gaat het leren I guess.

Als er trouwens nog anderen zijn die zijn/haar ervaringen willen delen over hun klinische opname, dan hoor ik het graag. Het liefst mensen met een angst/paniekstoornis, borderline of depressie (of allemaal tegelijk zoals bij mij :') )
Je komt echt niet zo maar in een kliniek terecht. Dan is er echt wel wat aan de hand. Niet zo streng zijn voor jezelf :*
Wel lekker dat je je laptop mee kan nemen en in de weekenden naar huis kan. Dan is het minder ontwrichtend. Ik hoop echt dat je er wat aan hebt.

Ik denk dat het soort opname dat jij hebt, niet te vergelijken is met de mijne.

Heel erg veel sterkte en succes :*
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  zondag 25 juni 2017 @ 10:21:24 #81
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_171928534
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 19:57 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Auw... dat is echt een faal tot en met :(
Vond het ook niet netjes. Dat was ook meteen de reden om met therapie te stoppen.
soooo, da's mooi!
pi_171928563
quote:
0s.gif Op zondag 25 juni 2017 10:21 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Vond het ook niet netjes. Dat was ook meteen de reden om met therapie te stoppen.
Jammer :{ Niet netjes is zacht uitgedrukt
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_171929257
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 23:53 schreef iPancakeMix het volgende:
Eerste week zit erop, ben vandaag thuis (want zoals ik eerder zei ben ik op zaterdagen en zondagen thuis). Ik ben na die eerste huilbui alleen maar vooruit gegaan en ik voel me nu aardig thuis daar. Vanaf volgende week heb ik ook een laptop bij waar ik af en toe een spelletje op kan spelen in mijn vrije tijd; misschien voel ik me daardoor ook meer thuis.

De afgelopen dagen spookt er een vraag in mijn hoofd rond: ben ik niet gewoon lui? Ik heb vaak het idee dat de andere mensen die in de kliniek zitten veel ergere problemen hebben. Ben ik niet gewoon een verwend joch die een schop onder zijn kont nodig heeft? De tijd gaat het leren I guess.

Als er trouwens nog anderen zijn die zijn/haar ervaringen willen delen over hun klinische opname, dan hoor ik het graag. Het liefst mensen met een angst/paniekstoornis, borderline of depressie (of allemaal tegelijk zoals bij mij :') )
Fijn dat de eerste week erop zit en je je al een beetje thuis begint te voelen! En ik denk niet dat die gedachte realistisch is. Je komt niet zomaar in aanmerking voor een klinische opname.

Ik heb dus in 2014 een klinische opname gedaan voor persoonlijkheidsproblematiek/depressie. De bedoeling was 1 jaar opname, maar ik ben na een kleine 4 maanden gestopt omdat het te intensief voor me was icm mijn diabetes. En ik voelde me ook niet heel veilig in de kliniek, wat het moeilijk maakte om me echt kwetsbaar op te stellen en echt de diepte in te gaan.

We leefden met totaal 27 mensen, verdeeld over 3 groepen. De echte therapiëen ( psycho, beeldend, PMT, schematherapie etc) had je met je eigen groep van 9 mensen. Maar de dingen als doelen bespreken, huisvergaderingen etc had je met zijn allen. En in huis leefde je dus met zijn allen. Je had 2-persoonskamers en je mocht overdag niet op je kamer. Vanaf 19 uur mocht je je telefoon en vanaf half 10 's avonds mocht je naar bed. Naast de gewone corveetaken ( koken,boodschappen doen, schoonmaken etc) had je verschillende commissies. De kascommissie, taak zieken, taak schade, taak was, taak sleutel (die controleerde elke avond en voor we op weekend gingen of alle ruimtes goed waren achtergelaten), taak maatje (nieuwe mensen opvangen), taak tuin, buurtcommissie etc. Dus eigenlijk was je als groep echt overal zelf verantwoordelijk voor. Sommige taken werden elke 3 weken verdeeld, anderen elke week. Maar er kwam dus echt heel veel bij kijken naast de gewone therapie. En dat maakte dat het voor mij te intensief was. Want tegen de tijd dat je dan eindelijk klaar was met alles op een dag, dan was ik zo doodop dat ik dus ging douchen en naar bed ging. Dus echt ontspannen en lol maken kwam er dan niet meer van.

Het gewone therapie gedeelte trok ik wel, maar alles wat erbij kwam kijken niet. Het waren ook veel te veel prikkels voor mij, constant met 27 mensen en dan nog therapeuten/socio's samenleven, eten, etc. Constant mensen om je heen, je niet mogen terugtrekken. Later kreeg ik wel een rustrooster, hoefde ik niet meer mee te doen met commissies en mocht ik wel tussendoor op mn kamer even uitrusten. Maar omdat ik me dus ook niet helemaal veilig voelde, heb ik toen toch besloten om te stoppen.

Er waren heel veel leefregels, maar omdat iedereen er met zijn eigen problemen zit, heb je best wel veel confrontaties en conflicten. Maar er waren ook verboden relaties onderling, er werd in de weekenden met elkaar afgesproken en drugs gebruikt dat sommigen zondagavond bij terugkomst nog niet nuchter waren, er is een man weggestuurd vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag, er waren slaande ruzies. Dus dat waren niet echt dingen waardoor ik me op mn gemak voelde, omdat ik juist zoveel problemen heb gehad met agressie/seksueel overschrijdend gedrag. En dat kwam ik daar weer in zo'n situatie en werd ik elke keer getriggerd ipv dat ik het kon verwerken.

Ik heb op zich die paar maanden wel heel veel inzicht opgedaan en wel heel veel over mezelf geleerd. Ook omdat je constant gespiegeld en op je gedrag aangesproken wordt. Echt alles wordt geanalyseerd. En soms is dat wel goed, maar soms werkte het ook tegen. Had ik door mijn diabetes bijvoorbeeld een hypo waardoor ik even niet mee kon doen ergens mee en dan werd het meteen geanlyseerd of ik het niet als smoesje gebruikte als vermijding, terwijl ik me al kut genoeg voelde erdoor.

Je moest ook echt overal een officieel verzoek voor schrijven als je een keer naar de dokter moest ofzo, en dan moest dat eerst goedgekeurd worden enzo.
Wij waren ook in het weekend thuis en op woensdagavond hadden we vrije avond en mocht je weg. 1 Keer in de maand was er een bezoekersavond en dan mochten mensen in de kliniek op bezoek komen, maar verder niet.

Ik ben dus na 4 maanden gestopt en toen deeltijd ( 3 dagen in de week) gaan doen, en dat ging een stuk beter. Achteraf denk ik dat het beter was gegaan als die groep niet uit 27 mensen bestond, maar gewoon alleen uit 9. Dan had ik het denk ik een stuk beter getrokken. Maar een groep van 27 mensen was voor mij ook teveel om te kunnen vertrouwen, helemaal met de dingen die allemaal nog gebeurden. En als je de anderen niet allemaal vertrouwt dan heeft het dus geen zin, want dan laat je niet je diepste gevoelens zien. En dat moest ik juist leren.

Nouja, heel verhaal, hopelijk heb je er wat aan en anders hoor ik het wel :)
En het komt nu misschien een beetje negatief over allemaal, maar dat is gewoon echt puur persoonlijk. En ik heb ook echt wel leuke dingen meegemaakt hoor :)

Verder nog wel een aantal klinische crisisopnames gehad vanwege mn depressie, maar dat was niet echt behandeling ofzo.

Geniet van je vrije weekend en rust goed uit, want zo'n eerste week is ontzettend vermoeiend met al die nieuwe indrukken.

[ Bericht 0% gewijzigd door _Hestia_ op 25-06-2017 11:15:11 ]
pi_171932718
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 23:53 schreef iPancakeMix het volgende:
De afgelopen dagen spookt er een vraag in mijn hoofd rond: ben ik niet gewoon lui? Ik heb vaak het idee dat de andere mensen die in de kliniek zitten veel ergere problemen hebben. Ben ik niet gewoon een verwend joch die een schop onder zijn kont nodig heeft? De tijd gaat het leren I guess.
Die gedachten had ik ook. Ik had er zelfs nachtmerries over gehad dat de andere clienten boos op me werden omdat ik daat volgens hun zonder reden zat, terwijl zij 'echte' problemen hebben.

Maar luie mensen melden zich niet vrijwillig aan bij zo'n kliniek met het gegeven dat ze hard aan zichzelf moeten werken.
pi_171933342
Holymoly wat een heftige opname Hestia... Ik kan het heel goed begrijpen dat je dat niet trok. En al zeker niet voor een jaar lang.

Ik vond twee keer drie weken EMDR-sessies zwaar zat (opname, minimaal 3 uur per dag EMDR, 3 uur per dag exposure, de rest PMT en psycho-educatie). Ik ging er echt stuk en kon na de eerste drie weken gelijk de separeer in. Daarna nogmaals drie weken geprobeerd, weer direct opname erachteraan. Ik ben echt doodsbang geworden voor opnames door die ervaring... En dat is heel wat lichter dan dat jullie omschrijven
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_171938462
Ik heb iets heel stoers gedaan. Of eigenlijk is het helemaal niet stoer, maar voor mij is het heel eng wat ik gedaan heb: Ik heb gisteren met blote voeten in het gras gestaan!
Oké, ik ben doodsbang voor beestjes en poep en dingen die in me kunnen kruipen en durf amper met schoenen over het gras heen. Ik loop liever een half uur om dan dat ik in gras moet staan. Dus vanuit een tuinstoel mijn moeten in het gras zetten was echt huge. En eng en ik voel me vies, maar ik heb het wel gedaan
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  zondag 25 juni 2017 @ 18:11:41 #87
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_171941983
quote:
0s.gif Op zondag 25 juni 2017 10:23 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Jammer :{ Niet netjes is zacht uitgedrukt
Het leukste is, dat ze mij in 2016 opnieuw aan haar wilden koppelen! Daar heb ik meteen nee tegen gezegd.
soooo, da's mooi!
  zondag 25 juni 2017 @ 18:13:50 #88
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_171942037
quote:
0s.gif Op zondag 25 juni 2017 16:27 schreef ChildoftheStars het volgende:
Ik heb iets heel stoers gedaan. Of eigenlijk is het helemaal niet stoer, maar voor mij is het heel eng wat ik gedaan heb: Ik heb gisteren met blote voeten in het gras gestaan!
Oké, ik ben doodsbang voor beestjes en poep en dingen die in me kunnen kruipen en durf amper met schoenen over het gras heen. Ik loop liever een half uur om dan dat ik in gras moet staan. Dus vanuit een tuinstoel mijn moeten in het gras zetten was echt huge. En eng en ik voel me vies, maar ik heb het wel gedaan
Een klein succes is een grote stap! Goed gedaan! ^O^
soooo, da's mooi!
pi_171943139
quote:
0s.gif Op zondag 25 juni 2017 18:11 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Het leukste is, dat ze mij in 2016 opnieuw aan haar wilden koppelen! Daar heb ik meteen nee tegen gezegd.
Naja, dat was waarschijnlijk met de beste bedoelingen. Onder het motto van een bekend gezicht en zo. Goed dat je daar zo assertief op reageerde
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_171943162
quote:
0s.gif Op zondag 25 juni 2017 18:13 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Een klein succes is een grote stap! Goed gedaan! ^O^
Thnx! Vet lang mee geoefend, maar het is gelukt!
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  zondag 25 juni 2017 @ 18:58:22 #91
191665 Samzz
Patagonische supergirl
pi_171943241
Onzinbericht en de reacties daarop verwijderd. Thanks guys :*.
“What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course”
pi_171945878
quote:
0s.gif Op zondag 25 juni 2017 16:27 schreef ChildoftheStars het volgende:
Ik heb iets heel stoers gedaan. Of eigenlijk is het helemaal niet stoer, maar voor mij is het heel eng wat ik gedaan heb: Ik heb gisteren met blote voeten in het gras gestaan!
Oké, ik ben doodsbang voor beestjes en poep en dingen die in me kunnen kruipen en durf amper met schoenen over het gras heen. Ik loop liever een half uur om dan dat ik in gras moet staan. Dus vanuit een tuinstoel mijn moeten in het gras zetten was echt huge. En eng en ik voel me vies, maar ik heb het wel gedaan
Het valt mij op dat beestjes ook heel vaak voorkomen in je psychosen.

Ik zit toch weleens te denken of dat niet met behandeling minder of draaglijker kan worden. Ik ben dus geen psychiater en ik heb er de ballen verstand van. Echter iets zegt mij dat wanneer jij meer eigenwaarde gaat krijgen die psychotische verschijnselen ook gaan veranderen. Het zal er waarschijnlijk altijd blijven, maar het gaat denk ik dan minder effect krijgen op jouw leven.
pi_171950752
quote:
0s.gif Op zondag 25 juni 2017 20:21 schreef PabstBlueRibbon het volgende:

[..]

Het valt mij op dat beestjes ook heel vaak voorkomen in je psychosen.
Klopt, het is echt zo'n standaard ding. Net zoals het ervaren van mensen die er niet zijn. Ik weet niet waardoor dat zo is. Op beide gebieden heb ik wel het nodige opgelopen (als kind moest ik wel oppassen en bang zijn voor mannen die mijn kamer in kwamen en pestkoppen hebben meer dan eens mijn mond vol met wormen gestopt), dus het kan best hand in hand gaan. Volgens mijn psych heb ik een enorme gevoeligheid voor psychoses, maar wordt dat verergerd door de PTSS. Psychoses zullen er altijd blijven, maar met behandeling kunnen ze gemakkelijker worden.
quote:
Ik zit toch weleens te denken of dat niet met behandeling minder of draaglijker kan worden. Ik ben dus geen psychiater en ik heb er de ballen verstand van. Echter iets zegt mij dat wanneer jij meer eigenwaarde gaat krijgen die psychotische verschijnselen ook gaan veranderen. Het zal er waarschijnlijk altijd blijven, maar het gaat denk ik dan minder effect krijgen op jouw leven.
Dat inderdaad! Het werkt nu nog ontwrichtend, maar ik heb de goede hoop dat het steeds beter gaat worden. En een beetje meer eigenwaarde zal het misschien ook gemakkelijker maken. Ik voel me altijd smerig en minderwaardig en dat komt terug in wat ik ervaar.

Dank je wel :* Je bericht geeft me hoop
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  maandag 26 juni 2017 @ 09:47:13 #94
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_171957267
quote:
0s.gif Op zondag 25 juni 2017 18:54 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Naja, dat was waarschijnlijk met de beste bedoelingen. Onder het motto van een bekend gezicht en zo. Goed dat je daar zo assertief op reageerde
Klopt, zij schijnt hier binnen de GGZ een expert op het gebied van borderline te zijn. Jammer dat het geen mensen mens is.
soooo, da's mooi!
  maandag 26 juni 2017 @ 09:47:35 #95
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_171957280
quote:
0s.gif Op zondag 25 juni 2017 18:55 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Thnx! Vet lang mee geoefend, maar het is gelukt!
Oefen je dat nou op kunstgras? :P
soooo, da's mooi!
  maandag 26 juni 2017 @ 09:48:03 #96
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_171957297
quote:
0s.gif Op zondag 25 juni 2017 18:58 schreef Samzz het volgende:
Onzinbericht en de reacties daarop verwijderd. Thanks guys :*.
Nou... hij had een punt. ;)
soooo, da's mooi!
pi_171958095
quote:
0s.gif Op maandag 26 juni 2017 09:47 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Klopt, zij schijnt hier binnen de GGZ een expert op het gebied van borderline te zijn. Jammer dat het geen mensen mens is.
Soms mist de klik gewoon :) En wanneer je met mensen werkt, moet je zeker goed contact kunnen leggen. Gelukkig ben je er vanaf
quote:
0s.gif Op maandag 26 juni 2017 09:47 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Oefen je dat nou op kunstgras? :P
:P Nee, eerst met schoenen erin staan tot het niet meer heel erg eng was. Toen een stukje gaan lopen met schoenen aan. Daarna op een dekentje in het gras zitten. Daarna staan met schoenen uit en dat lopen moet nog even geoefend worden
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_171958202
quote:
0s.gif Op maandag 26 juni 2017 10:20 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Soms mist de klik gewoon :) En wanneer je met mensen werkt, moet je zeker goed contact kunnen leggen. Gelukkig ben je er vanaf

[..]

:P Nee, eerst met schoenen erin staan tot het niet meer heel erg eng was. Toen een stukje gaan lopen met schoenen aan. Daarna op een dekentje in het gras zitten. Daarna staan met schoenen uit en dat lopen moet nog even geoefend worden
Super goed bezig hoor! Dit is echt een goede Exposure. Trots op jou :*

En jouw opname is idd niet met die van ons te vergelijken, maar zoveel EMDR en Exposure op een dag is ook heftig hoor! Ik had van allebei altijd gewoon 1 sessie maar dan was ik ook dagen van slag. Dus snap het echt wel van jou hoor :*

[ Bericht 6% gewijzigd door _Hestia_ op 26-06-2017 10:56:57 ]
pi_171959621
quote:
1s.gif Op maandag 26 juni 2017 10:24 schreef _Hestia_ het volgende:

[..]

Super goed bezig hoor! Dit is echt een goede Exposure. Trots op jou :*

En jouw opname is idd niet met die van ons te vergelijken, maar zoveel EMDR en Exposure op een dag is ook heftig hoor! Ik had van allebei altijd gewoon 1 sessie maar dan was ik ook dagen van slag. Dus snap het echt wel van jou hoor :*
Dank je wel :@. Ik wil niet door mijn rare ideeën mijn wereld op de kop zetten. Ondanks dat ik nog steeds beestjesgevoelens heb ;) maar gewoon doorzetten totdat ik rustig op het gras durf te zitten :)

Nee, toen ik werd opgenomen was er buiten de eetstoornis nog geen diagnose. Daarna kwam de PTSS en die traumabootcamp. Pas toen ik onderzoek eiste (ja, ik weet het, onbeleefd, maar ik werd gek van alle diagnoses en de continue wisseling erin), werd het duidelijk. En toen was ik alweer thuis. Plus dat psychoses denk ik anders behandeld worden dan persoonlijkheidsstoornissen uit een andere cluster
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  maandag 26 juni 2017 @ 14:12:14 #100
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_171962937
Ik heb dan wel een rijke fantasie maar geen stoornis.

Vraag me af hoe dat vastgesteld wordt.

:@
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
pi_171964299
quote:
1s.gif Op maandag 26 juni 2017 14:12 schreef sararaats het volgende:
Ik heb dan wel een rijke fantasie maar geen stoornis.

Vraag me af hoe dat vastgesteld wordt.

:@
Bij mij was het een kwestie van observaties en gesprekken in een kliniek, plus heel veel vragenlijsten voor zowel mij als mijn omgeving en interpretatietesten. Al die testen (naast de observatie en gesprekken) nam enkele dagen in beslag.
Het balletje ging deels rollen omdat ik wilde weten wat er was en omdat ik haldol kreeg om rustiger te worden en het veel beter werkte dan verwacht
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  maandag 26 juni 2017 @ 18:46:10 #102
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_171969853
quote:
1s.gif Op maandag 26 juni 2017 14:12 schreef sararaats het volgende:
Ik heb dan wel een rijke fantasie maar geen stoornis.

Vraag me af hoe dat vastgesteld wordt.

:@
Dan laten ze je tien verschillende eenhoorns tekenen. De meest lelijke geeft aan of je een stoornis hebt of niet.
soooo, da's mooi!
  maandag 26 juni 2017 @ 18:48:33 #103
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_171969910
quote:
0s.gif Op maandag 26 juni 2017 10:20 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Soms mist de klik gewoon :) En wanneer je met mensen werkt, moet je zeker goed contact kunnen leggen. Gelukkig ben je er vanaf

[..]

:P Nee, eerst met schoenen erin staan tot het niet meer heel erg eng was. Toen een stukje gaan lopen met schoenen aan. Daarna op een dekentje in het gras zitten. Daarna staan met schoenen uit en dat lopen moet nog even geoefend worden
Echt wel, heb nu een goede psych die mij met regelmaat een spiegel voorhoudt. Kan ook altijd op hem bouwen. Als ik therapie heb, is het net alsof ik in de kroeg zit, maar dan zonder de drank.

Zo, ook nog een heel stappenplan. :) Daar heb je prima over nagedacht. Goed hoor. ^O^
soooo, da's mooi!
pi_171980548
quote:
0s.gif Op zondag 25 juni 2017 22:20 schreef ChildoftheStars het volgende:
Dank je wel :* Je bericht geeft me hoop
Ik denk dat die hoop reëel is. Zeker als ik je laatste post nog eens lees.

In je posts kom je in ieder geval niet verward over. Ondanks je 'psychotische persoonlijkheidsstructuur' denk ik dat jouw realiteitsbeleving nog voldoende intact is, want je kan in ieder geval de werkelijkheid eruit filteren.

Stress kan inderdaad heel veel doen. Zeker als het jouw eigenwaarde betreft, want als jij je heel minderwaardig voelt en onveilig, dan kost dat jou zoveel energie om je geestelijk staande te houden. Je raakt geestelijk uitgeput en dan zullen denk ik al die negatieve emoties zich gaan vertalen in psychotische verschijnselen.

Als jouw eigenwaarde beter wordt, verandert jouw gevoel over de nare herinneringen ook. Met meer eigenwaarde hoef je ook minder bang te zijn voor anderen.

Het lijkt voor jou misschien dat jouw broer je de baas is, maar jij bent echt de sterkste van de twee. Hij is schizofreen en antisociaal. Jij bent al zo hard bezig om jezelf te herpakken. Het kan alleen maar beter met je gaan. :)
  dinsdag 27 juni 2017 @ 13:33:45 #105
362100 Comp_Lex
The Doctor
pi_171987925
Luiheid bestaat niet. Dat is een illusie. Andersom bestaat discipline ook niet. Het zijn allemaal illusies.

Ik ben op dit moment bezig met het ontwikkelen van een werkende behandeling voor mijn persoonlijkheidsstoornis
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
pi_171989110
quote:
14s.gif Op dinsdag 27 juni 2017 01:47 schreef PabstBlueRibbon het volgende:

[..]

Ik denk dat die hoop reëel is. Zeker als ik je laatste post nog eens lees.

In je posts kom je in ieder geval niet verward over. Ondanks je 'psychotische persoonlijkheidsstructuur' denk ik dat jouw realiteitsbeleving nog voldoende intact is, want je kan in ieder geval de werkelijkheid eruit filteren.
Dat heb ik echt aan mijn medicatie te danken. Sinds ik die regelmatig slik kan ik gekte van normaal onderscheiden. Dat is ook het eerste dat mijn omgeving merk wanneer ik ze vergeten ben. Dan ben ik enorm in de war, last van complotten en noem maar op. Daar heb ik gelukkig niks voor te doen, alleen braaf mijn pillen nemen.
quote:
Stress kan inderdaad heel veel doen. Zeker als het jouw eigenwaarde betreft, want als jij je heel minderwaardig voelt en onveilig, dan kost dat jou zoveel energie om je geestelijk staande te houden. Je raakt geestelijk uitgeput en dan zullen denk ik al die negatieve emoties zich gaan vertalen in psychotische verschijnselen.

Als jouw eigenwaarde beter wordt, verandert jouw gevoel over de nare herinneringen ook. Met meer eigenwaarde hoef je ook minder bang te zijn voor anderen.
Ik hoop dat je hierin gelijk hebt. Het wordt wel heel erg beïnvloed door mijn eigenwaarde en stemming. Ik denk dat je over de stress veel gelijk hebt en het gevoel van veiligheid. Daarnaast heb ik de ouderwetse drie R'etjes erg hard nodig.
quote:
Het lijkt voor jou misschien dat jouw broer je de baas is, maar jij bent echt de sterkste van de twee. Hij is schizofreen en antisociaal. Jij bent al zo hard bezig om jezelf te herpakken. Het kan alleen maar beter met je gaan. :)
Dank je wel :*
Bedankt voor je lieve en ondersteunende bericht :*
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_171990207
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 juni 2017 13:33 schreef Comp_Lex het volgende:
Luiheid bestaat niet. Dat is een illusie. Andersom bestaat discipline ook niet. Het zijn allemaal illusies.

Ik ben op dit moment bezig met het ontwikkelen van een werkende behandeling voor mijn persoonlijkheidsstoornis
Heb je gelijk in. Luiheid is vooral een stempel die mensen zichzelf geven wanneer ze niet aan de verwachtingen kunnen voldoen die aan hen gesteld worden. Of een stempel die ze aan anderen geven. En in dat laatste geval betekent het ze boos zijn op een persoon of een persoon minachten.

Ik lees hier in R&P regelmatig "je zit in de slachtofferrol" terwijl ik dat er niet uit opmaak. Heel veel mensen hier lopen tegen hardnekkige gedragspatronen aan. Dat ken ik van mezelf ook. Ik loop elke keer tegen dezelfde problemen aan, dus als ik omwille van frustratie en machteloosheid hier een topic als hulpkreet open, wil ik daarmee bereiken dat iemand mij advies kan geven waaruit ik nieuwe kracht en inzicht kan halen.

Ik kan mij ook wel voorstellen dat anderen het zat worden om elke keer dezelfde klaagzang van dezelfde persoon aan te horen. Maar dat is nou juist het probleem van veel psychische problemen. Die gaan niet meteen weg na een goedbedoeld advies.

En wat mensen ook vaak vergeten: wat voor hen werkt, hoeft niet persé voor een ander te werken.

Gelukkig ben ik inmiddels wel zover om posts als "zit niet in de slachtofferrol" niet te persoonlijk aan te trekken. Dat deed ik vroeger wel. Ik zat mijzelf al altijd af te kraken en dat soort posts waren voor mij een bevestiging dat ik inderdaad een lui, ongedisciplineerd zwak persoon ben.

Nu mijn eigenwaarde iets beter is, kan ik beter bij mezelf blijven en ook bedenken of degene die zoiets post zelf wel zo geweldig is. Blijkbaar niet, want anders zouden ze de behoefte niet hebben om een ander naar beneden te trappen. Zelfs als iemand in de slachtofferrol zit, dan nog kan je daarop nog met respect reageren.
pi_172022182
Okeeeee... een onvoldoende op mijn scriptie en ze willen me weer een IBS geven. Gaat lekker hier :'(
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  woensdag 28 juni 2017 @ 17:57:02 #109
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_172022250
quote:
0s.gif Op woensdag 28 juni 2017 17:53 schreef ChildoftheStars het volgende:
Okeeeee... een onvoldoende op mijn scriptie en ze willen me weer een IBS geven. Gaat lekker hier :'(
IBS?

Knuffel aan iedereen.
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
  woensdag 28 juni 2017 @ 17:57:32 #110
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_172022261
quote:
0s.gif Op woensdag 28 juni 2017 17:53 schreef ChildoftheStars het volgende:
Okeeeee... een onvoldoende op mijn scriptie en ze willen me weer een IBS geven. Gaat lekker hier :'(
Nee, toch? Het gaat toch wel veel beter?
The love you take is equal to the love you make.
pi_172022322
quote:
1s.gif Op woensdag 28 juni 2017 17:57 schreef sararaats het volgende:

[..]

IBS?

Knuffel aan iedereen.
In bewaring stelling

Knuff
quote:
1s.gif Op woensdag 28 juni 2017 17:57 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Nee, toch? Het gaat toch wel veel beter?
Ja, alleen ik flip hem een beetje momenteel. Sociaal vangnet open gezet en nu hopen dat de dienstdoende psychiater dat voldoende gaat vinden. Die komt straks langs. Alleen aan de telefoon werd me geadviseerd een tasje te pakken
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_172022364
Opdate: Vriend vindt het vertrouwd genoeg met mij en dit weekend ga ik sowieso uit logeren. Dus de IBS-kansen worden godzijdank verkleind. Ik neem zo een pilletje en kruip onder de wol... Morgen is alles vast kleurrijker
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  woensdag 28 juni 2017 @ 18:05:13 #113
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_172022420
quote:
0s.gif Op woensdag 28 juni 2017 18:00 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

In bewaring stelling

Knuff

[..]

Ja, alleen ik flip hem een beetje momenteel. Sociaal vangnet open gezet en nu hopen dat de dienstdoende psychiater dat voldoende gaat vinden. Die komt straks langs. Alleen aan de telefoon werd me geadviseerd een tasje te pakken
En die scriptie, krijg je daar nog een herkansing voor?

Vergis je niet hoe stressvol zo'n scriptie kan zijn, ook voor iemand zonder jouw problematiek.
The love you take is equal to the love you make.
  woensdag 28 juni 2017 @ 18:05:30 #114
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_172022424
quote:
0s.gif Op woensdag 28 juni 2017 18:02 schreef ChildoftheStars het volgende:
Opdate: Vriend vindt het vertrouwd genoeg met mij en dit weekend ga ik sowieso uit logeren. Dus de IBS-kansen worden godzijdank verkleind. Ik neem zo een pilletje en kruip onder de wol... Morgen is alles vast kleurrijker
:*
The love you take is equal to the love you make.
  woensdag 28 juni 2017 @ 18:07:06 #115
47102 Elvi
miemkwien
pi_172022456
quote:
0s.gif Op woensdag 28 juni 2017 18:00 schreef ChildoftheStars het volgende:

Ja, alleen ik flip hem een beetje momenteel. Sociaal vangnet open gezet en nu hopen dat de dienstdoende psychiater dat voldoende gaat vinden. Die komt straks langs. Alleen aan de telefoon werd me geadviseerd een tasje te pakken
Maar komt dat door de onvoldoende op je scriptie?
pi_172022623
quote:
1s.gif Op woensdag 28 juni 2017 18:05 schreef Lienekien het volgende:

[..]

En die scriptie, krijg je daar nog een herkansing voor?

Vergis je niet hoe stressvol zo'n scriptie kan zijn, ook voor iemand zonder jouw problematiek.
Waarschijnlijk in de zomer even doorwerken eraan. En ik vermoed dat het geen grote reparaties zijn. Even afwachten dus

Ik ben weer aan het landen. Net met de psychiater gebeld en die wil me nog wel zien, maar volgens mij komt dat wel goed
quote:
0s.gif Op woensdag 28 juni 2017 18:07 schreef Elvi het volgende:

[..]

Maar komt dat door de onvoldoende op je scriptie?
Ja :@ Beetje gênant dus.
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  woensdag 28 juni 2017 @ 18:17:23 #117
47102 Elvi
miemkwien
pi_172022686
quote:
0s.gif Op woensdag 28 juni 2017 18:14 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Waarschijnlijk in de zomer even doorwerken eraan. En ik vermoed dat het geen grote reparaties zijn. Even afwachten dus

Ik ben weer aan het landen. Net met de psychiater gebeld en die wil me nog wel zien, maar volgens mij komt dat wel goed

[..]

Ja :@ Beetje gênant dus.
Ik heb het vermoeden dat je het groter maakt dan het is, en op zich herken ik dat... bij elke tegenslag ben je bang om in een crisis te raken maar het is ok als je je even rot voelt hierom. Dat is echt niet gek. Het is heel logisch dat je je uit het veld geslagen bent door een onvoldoende te halen. Maar je moet ook op jezelf leren vertrouwen dat die gevoelens ok zijn en niet meteen betekenen dat je in een crisis komt.
Op zich is het goed dat je je omgeving om hulp hebt gevraagd maar misschien was de crisisdienst inschakelen net een stapje te ver nog?
pi_172022980
quote:
0s.gif Op woensdag 28 juni 2017 18:17 schreef Elvi het volgende:

[..]

Ik heb het vermoeden dat je het groter maakt dan het is, en op zich herken ik dat... bij elke tegenslag ben je bang om in een crisis te raken maar het is ok als je je even rot voelt hierom. Dat is echt niet gek. Het is heel logisch dat je je uit het veld geslagen bent door een onvoldoende te halen. Maar je moet ook op jezelf leren vertrouwen dat die gevoelens ok zijn en niet meteen betekenen dat je in een crisis komt.
Op zich is het goed dat je je omgeving om hulp hebt gevraagd maar misschien was de crisisdienst inschakelen net een stapje te ver nog?
Naja, ik begon weer suïcidale gevoelens te krijgen en de neiging tot automutilatie. De afspraak is dat ik dan bel. Misschien ben ik er ook te vroeg bij. Alleen dit had ik niet verwacht door de eerdere feedback.
En ik denk dat je gelijk hebt, soms vergeet ik het verschil tussen nu en vorig jaar, om maar wat te noemen

Dank je wel :*
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_172023103
Jeetje wat ontzettend kut van je scriptie zeg :(
Snap wel dat je dan weer in crisis raakt. Maar hoezo dan meteen een IBS en niet vrijwillig?
Fijn dat je vriend het wel vertrouwt met je en je waarschijnlijk alleen op gesprek hoeft te komen. Ik vind het wel goed dat je gebeld hebt hoor als je die gedachten en neigingen had. Take care en een dikke knuffel :*
  woensdag 28 juni 2017 @ 18:42:36 #120
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_172023351
quote:
0s.gif Op woensdag 28 juni 2017 18:14 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Waarschijnlijk in de zomer even doorwerken eraan. En ik vermoed dat het geen grote reparaties zijn. Even afwachten dus

Ik ben weer aan het landen. Net met de psychiater gebeld en die wil me nog wel zien, maar volgens mij komt dat wel goed

[..]

Ja :@ Beetje gênant dus.
Génant m'n dikke ass. Je hebt een onvoldoende gehaald en ik snap maar al te goed dat je ging flippen. Geeft niks en laat het van je af glijden. Van je nieuwe scriptie vallen ze daar ondersteboven! Mark my words! :) Je kunt het!
soooo, da's mooi!
  woensdag 28 juni 2017 @ 18:45:30 #121
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_172023409
quote:
0s.gif Op woensdag 28 juni 2017 18:29 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Naja, ik begon weer suïcidale gevoelens te krijgen en de neiging tot automutilatie. De afspraak is dat ik dan bel. Misschien ben ik er ook te vroeg bij. Alleen dit had ik niet verwacht door de eerdere feedback.
En ik denk dat je gelijk hebt, soms vergeet ik het verschil tussen nu en vorig jaar, om maar wat te noemen

Dank je wel :*
Oh kom hier dat ik u tegen mijne gilet duw. Knuffie.
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
  woensdag 28 juni 2017 @ 18:50:28 #122
47102 Elvi
miemkwien
pi_172023546
quote:
0s.gif Op woensdag 28 juni 2017 18:29 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Naja, ik begon weer suïcidale gevoelens te krijgen en de neiging tot automutilatie. De afspraak is dat ik dan bel. Misschien ben ik er ook te vroeg bij. Alleen dit had ik niet verwacht door de eerdere feedback.
En ik denk dat je gelijk hebt, soms vergeet ik het verschil tussen nu en vorig jaar, om maar wat te noemen

Dank je wel :*
Dat heb ik ook nog. In stressvolle situaties denk ik weer aan automutilatie. Denken aan en het ook echt doen zijn 2 verschillende dingen. Probeer om niet in paniek te raken van de gedachten.
Ik denk dat wij altijd bij tegenslag daaraan zullen denken. De gedachte komt op maar je kunt m ook weer loslaten. Je wilt het niet meer doen en dat scheelt enorm.
pi_172024412
quote:
1s.gif Op woensdag 28 juni 2017 18:50 schreef Elvi het volgende:

[..]

Dat heb ik ook nog. In stressvolle situaties denk ik weer aan automutilatie. Denken aan en het ook echt doen zijn 2 verschillende dingen. Probeer om niet in paniek te raken van de gedachten.
Ik denk dat wij altijd bij tegenslag daaraan zullen denken. De gedachte komt op maar je kunt m ook weer loslaten. Je wilt het niet meer doen en dat scheelt enorm.
Ja precies. Ik had het vrijdag met die kutdag ook dat ik weer destructieve en suïcidale gedachten kreeg. Maar gelukkig lukt het idd om alleen de gedachten er te laten zijn en er niet naar te handelen. En ik wil het ook echt niet meer idd.
pi_172024437
quote:
1s.gif Op woensdag 28 juni 2017 18:34 schreef _Hestia_ het volgende:
Jeetje wat ontzettend kut van je scriptie zeg :(
Snap wel dat je dan weer in crisis raakt. Maar hoezo dan meteen een IBS en niet vrijwillig?
Fijn dat je vriend het wel vertrouwt met je en je waarschijnlijk alleen op gesprek hoeft te komen. Ik vind het wel goed dat je gebeld hebt hoor als je die gedachten en neigingen had. Take care en een dikke knuffel :*
Omdat ik weiger ooit nog een voet in een kliniek te zetten ;) Zeker niet nu
Maar goed :) Geen opname nodig. Ik heb beloofd om in contact te blijven met anderen en te bellen als het mis gaat. Dus het loopt wel los.
Dank je wel *knuffel* :*
quote:
0s.gif Op woensdag 28 juni 2017 18:42 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Génant m'n dikke ass. Je hebt een onvoldoende gehaald en ik snap maar al te goed dat je ging flippen. Geeft niks en laat het van je af glijden. Van je nieuwe scriptie vallen ze daar ondersteboven! Mark my words! :) Je kunt het!
Dank je wel :* Waarschijnlijk ben ik deze zomer bezig met aanpassen
Komt wel goed, denk ik nu
quote:
1s.gif Op woensdag 28 juni 2017 18:45 schreef sararaats het volgende:

[..]

Oh kom hier dat ik u tegen mijne gilet duw. Knuffie.
Aws..dank je wel :* Knuff
quote:
1s.gif Op woensdag 28 juni 2017 18:50 schreef Elvi het volgende:

[..]

Dat heb ik ook nog. In stressvolle situaties denk ik weer aan automutilatie. Denken aan en het ook echt doen zijn 2 verschillende dingen. Probeer om niet in paniek te raken van de gedachten.
Ik denk dat wij altijd bij tegenslag daaraan zullen denken. De gedachte komt op maar je kunt m ook weer loslaten. Je wilt het niet meer doen en dat scheelt enorm.
Daar heb je gelijk in! Bedankt voor je vertrouwen en ik denk dat je gelijk hebt :*
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_172024447
Even voor iedereen een dikke knuffel en :*
Bedankt dat jullie zo lief en begripvol voor me zijn
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  donderdag 29 juni 2017 @ 10:46:44 #126
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_172038154
quote:
0s.gif Op woensdag 28 juni 2017 19:31 schreef ChildoftheStars het volgende:
Even voor iedereen een dikke knuffel en :*
Bedankt dat jullie zo lief en begripvol voor me zijn
Hoe is het vandaag?
The love you take is equal to the love you make.
pi_172044736
quote:
7s.gif Op donderdag 29 juni 2017 10:46 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Hoe is het vandaag?
Goed. Nog een beetje beduusd, maar vooral heel erg duf van de slaappil van gisteren. Straks naar een vriendin en dan knap ik zeker helemaal weer op.
Drama is voorbij ;)
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_172044809
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juni 2017 14:58 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Goed. Nog een beetje beduusd, maar vooral heel erg duf van de slaappil van gisteren. Straks naar een vriendin en dan knap ik zeker helemaal weer op.
Drama is voorbij ;)
Fijn. Veel plezier bij je vriendin straks :*

Ik belde vandaag huisarts voor afspraak POH-GGZ ter overbrugging en kan dinsdag al terecht ^O^
  donderdag 29 juni 2017 @ 15:02:23 #129
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_172044879
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juni 2017 14:58 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Goed. Nog een beetje beduusd, maar vooral heel erg duf van de slaappil van gisteren. Straks naar een vriendin en dan knap ik zeker helemaal weer op.
Drama is voorbij ;)
Mooi. :)

quote:
1s.gif Op donderdag 29 juni 2017 15:00 schreef _Hestia_ het volgende:

[..]

Fijn. Veel plezier bij je vriendin straks :*

Ik belde vandaag huisarts voor afspraak POH-GGZ ter overbrugging en kan dinsdag al terecht ^O^
Goed zo! :)
The love you take is equal to the love you make.
pi_172044989
quote:
1s.gif Op donderdag 29 juni 2017 15:00 schreef _Hestia_ het volgende:

[..]

Fijn. Veel plezier bij je vriendin straks :*

Ik belde vandaag huisarts voor afspraak POH-GGZ ter overbrugging en kan dinsdag al terecht ^O^
Gelukkig! Ik ben blij voor je :*

Dat plezier gaat wel lukken hier
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  donderdag 29 juni 2017 @ 18:46:36 #131
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_172049563
quote:
1s.gif Op donderdag 29 juni 2017 15:00 schreef _Hestia_ het volgende:

[..]

Ik belde vandaag huisarts voor afspraak POH-GGZ ter overbrugging en kan dinsdag al terecht ^O^
Wat is dat precies?
soooo, da's mooi!
pi_172049615
Dankjullie :)

quote:
0s.gif Op donderdag 29 juni 2017 18:46 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Wat is dat precies?
De praktijkondersteuner van de huisarts (poh) die gespecialiseerd is in de ggz. Zeg maar eerstelijns ggz-hulp. Aangezien mn aanmelding voor ambulante woonbegeleiding (dat is tweedelijns) dus mis is gegaan en nog wel ff duurt voordat dat opgestart is. Zit nu al 3 maand helemaal zonder hulp en kan wel af en toe een gesprekje gebruiken voor het echt de verkeerde kant op gaat ;)
  donderdag 29 juni 2017 @ 18:51:04 #133
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_172049643
quote:
1s.gif Op donderdag 29 juni 2017 18:49 schreef _Hestia_ het volgende:
Dankjullie :)

[..]

De praktijkondersteuner van de huisarts (poh) die gespecialiseerd is in de ggz. Zeg maar eerstelijns ggz-hulp. Aangezien mn aanmelding voor ambulante woonbegeleiding (dat is tweedelijns) dus mis is gegaan en nog wel ff duurt voordat dat opgestart is. Zit nu al 3 maand helemaal zonder hulp en kan wel af en toe een gesprekje gebruiken voor het echt de verkeerde kant op gaat ;)
I see. Zijn wij dan niet er beter geschikt voor? :P
soooo, da's mooi!
pi_172050024
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juni 2017 18:51 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

I see. Zijn wij dan niet er beter geschikt voor? :P
Nouja het is wel fijner om ook eens mensen IRL te spreken ipv alleen via internet ;) Maar fora geven me zeker ook steun :Y
  donderdag 29 juni 2017 @ 19:21:16 #135
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_172050242
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juni 2017 19:09 schreef _Hestia_ het volgende:

[..]

Nouja het is wel fijner om ook eens mensen IRL te spreken ipv alleen via internet ;) Maar fora geven me zeker ook steun :Y
Dat snap ik. Ik zou het ook niet leuk vinden als ik m'n psych alleen maar via de mail zou spreken of door middel van fora. Hoe gaat het nu met je?
soooo, da's mooi!
pi_172050686
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juni 2017 19:21 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Dat snap ik. Ik zou het ook niet leuk vinden als ik m'n psych alleen maar via de mail zou spreken of door middel van fora. Hoe gaat het nu met je?
Het gaat nog steeds een beetje moeizaam helaas. Had mezelf gisteren een schop onder mn kont gegeven en wel wat in het huishouden gedaan. Gisteravond had ik laatste avond van een cursus die ik doe. Vanochtend had ik vroeg al een afspraak, dus vannacht maar een slaappil genomen. Maar desondanks na die afspraak vanmorgen toch maar weer mn bed in gedoken en tot 14 uur geslapen. En daarna alleen even eten gekookt en de afwas gedaan, maar verder komt er niks uit mn handen.

Kan het allemaal ook even niet relativeren en maak me gewoon ontzettend veel zorgen over van alles (vooral iets financieels, heb nu Wajong en vanaf januari word je dan met 5% gekort, wat zo'n 50 euro per maand is, terwijl ik nu al amper rond kom). Ik kan daar dan gewoon al zo van in paniek raken, en als ik me al zo kut voel dan komen er meteen ook weer van die suïciale gedachten voorbij waar ik het van de week al over had. Dus nouja, ben niet echt heel vrolijk momenteel dus ;(
  donderdag 29 juni 2017 @ 20:02:59 #137
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_172051111
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juni 2017 19:40 schreef _Hestia_ het volgende:

[..]

Het gaat nog steeds een beetje moeizaam helaas. Had mezelf gisteren een schop onder mn kont gegeven en wel wat in het huishouden gedaan. Gisteravond had ik laatste avond van een cursus die ik doe. Vanochtend had ik vroeg al een afspraak, dus vannacht maar een slaappil genomen. Maar desondanks na die afspraak vanmorgen toch maar weer mn bed in gedoken en tot 14 uur geslapen. En daarna alleen even eten gekookt en de afwas gedaan, maar verder komt er niks uit mn handen.

Kan het allemaal ook even niet relativeren en maak me gewoon ontzettend veel zorgen over van alles (vooral iets financieels, heb nu Wajong en vanaf januari word je dan met 5% gekort, wat zo'n 50 euro per maand is, terwijl ik nu al amper rond kom). Ik kan daar dan gewoon al zo van in paniek raken, en als ik me al zo kut voel dan komen er meteen ook weer van die suïciale gedachten voorbij waar ik het van de week al over had. Dus nouja, ben niet echt heel vrolijk momenteel dus ;(
Balen om dit allemaal te lezen. Wel goed van je dat je jezelf nog weet te motiveren. Mag ik vragen wat voor cursus je volgt? Je bent in ieder geval met iets bezig. :)

Ik kreeg afgelopen dinsdag te horen dat ik ook voor 5% word gekort vanaf januari 2018. Zelfs na een persoonlijk gesprek kon ik ze niet overtuigen. Het hakt er financieël flink in ja. Ik weet hoe je je voelt. Maar wij redden ons wel. :)
soooo, da's mooi!
pi_172051307
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juni 2017 20:02 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Balen om dit allemaal te lezen. Wel goed van je dat je jezelf nog weet te motiveren. Mag ik vragen wat voor cursus je volgt? Je bent in ieder geval met iets bezig. :)

Ik kreeg afgelopen dinsdag te horen dat ik ook voor 5% word gekort vanaf januari 2018. Zelfs na een persoonlijk gesprek kon ik ze niet overtuigen. Het hakt er financieël flink in ja. Ik weet hoe je je voelt. Maar wij redden ons wel. :)
Dankje :* Dit was een cursus over lokale politiek en over lobbyen en debatteren etc. Ik heb een jaar Bestuurskunde gestudeerd en ben net verhuisd naar deze stad, dus leek me wel leuk om dan op deze manier meer over deze stad te leren en mensen te leren kennen enzo :)
En ik doe ook nog en thuiscursus journalistiek schrijven (moet ik nog 2 opdrachten voor en dan ben ik klaar) Idd om toch maar een beetje bezig te blijven.

Ja echt belachelijk, het is al geen vetpot, maar met die bezuiniging kom je gewoon ONDER bijstandsniveau -O-
  donderdag 29 juni 2017 @ 20:12:33 #139
185588 Irritatie100
RATATATATATA!!!!
pi_172051349
Ik denk dat ik mezelf hier ook maar eens zal gaan melden :D

Mijn diagnose is Ontwijkende Persoonlijkheidsstoornis met trekken van Afhankelijke Persoonlijkheidsstoornis. De afgelopen 10-12 jaar heb ik daar steeds meer last van gekregen (al is het ontstaan ervan waarschijnlijk nog veel eerder gebeurd). In het kort gezegd had ik veel angsten en durfde ik nergens verantwoordelijkheid voor te nemen en beslissingen te maken. Dat leidde er toe dat ik veel ging liegen. Ik durfde niet voor mijn mening uit te komen, had van te voren al ingevuld wat mensen van me zouden denken en zouden zeggen als ik iets zou aangeven en daarom zei ik alleen wat ik dacht dat men wilde horen. Om vervolgens in de praktijk niet te doen wat ik zei en dat op allerlei manieren verborgen houden. Met die instelling ging ik ook naar allerlei psychologen waardoor dat ook niks opleverde.

Uiteindelijk heb ik me aangemeld voor een intensievere behandeling en 3 maanden opgenomen geweest in een psychiatrisch ziekenhuis (klinkt eigenlijk veel minder gezellig dan het is :+ ). Gisteren heb ik daar mijn ontslag gekregen, dus ik ga het echte leven weer in :D :D
Ik merk dat ik er echt zin in heb om weer te gaan werken enzo en dat is lang geleden :D
pi_172051639
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juni 2017 20:12 schreef Irritatie100 het volgende:
Ik denk dat ik mezelf hier ook maar eens zal gaan melden :D

Mijn diagnose is Ontwijkende Persoonlijkheidsstoornis met trekken van Afhankelijke Persoonlijkheidsstoornis. De afgelopen 10-12 jaar heb ik daar steeds meer last van gekregen (al is het ontstaan ervan waarschijnlijk nog veel eerder gebeurd). In het kort gezegd had ik veel angsten en durfde ik nergens verantwoordelijkheid voor te nemen en beslissingen te maken. Dat leidde er toe dat ik veel ging liegen. Ik durfde niet voor mijn mening uit te komen, had van te voren al ingevuld wat mensen van me zouden denken en zouden zeggen als ik iets zou aangeven en daarom zei ik alleen wat ik dacht dat men wilde horen. Om vervolgens in de praktijk niet te doen wat ik zei en dat op allerlei manieren verborgen houden. Met die instelling ging ik ook naar allerlei psychologen waardoor dat ook niks opleverde.

Uiteindelijk heb ik me aangemeld voor een intensievere behandeling en 3 maanden opgenomen geweest in een psychiatrisch ziekenhuis (klinkt eigenlijk veel minder gezellig dan het is :+ ). Gisteren heb ik daar mijn ontslag gekregen, dus ik ga het echte leven weer in :D :D
Ik merk dat ik er echt zin in heb om weer te gaan werken enzo en dat is lang geleden :D
Welkom hier en je hebt jezelf dan aardig in de nesten gewerkt als ik het zo begrijp. Maar wel herkenbaar dat gedrag verder. Wat goed dat je die opname hebt gedaan en nu met ontslag ben. Fijn dat je er nu weer zin in hebt, al zal het bij momenten ook wel weer tegenvallen, dat echte leven ;) Krijg je nog wel iets van nazorg of een deeltijdbehandeling ofzo? Succes ^O^
  donderdag 29 juni 2017 @ 23:13:08 #141
185588 Irritatie100
RATATATATATA!!!!
pi_172056496
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juni 2017 20:23 schreef _Hestia_ het volgende:

[..]

Welkom hier en je hebt jezelf dan aardig in de nesten gewerkt als ik het zo begrijp. Maar wel herkenbaar dat gedrag verder. Wat goed dat je die opname hebt gedaan en nu met ontslag ben. Fijn dat je er nu weer zin in hebt, al zal het bij momenten ook wel weer tegenvallen, dat echte leven ;) Krijg je nog wel iets van nazorg of een deeltijdbehandeling ofzo? Succes ^O^
Dat klopt. Zo heb ik ooit een keer anderhalf jaar lang tegenover m'n ouders volgehouden dat ik een opleiding volgde, terwijl dat helemaal niet zo was. En aangezien ik nog bij ze woon ging ik vrolijk elke dag de deur uit en fotoshopte ik brieven met het logo van de hogeschool er boven enzo..
Ik word in oktober 28, maar ik heb nog geen afgeronde opleiding (terwijl ik op m'n 17e mijn gymnasiumdiploma op zak had), de enige "echte" baan die ik tot nu toe gehad heb, heb gekregen door te liegen en ik woon nog bij m'n ouders aangezien ik nooit heb gedurfd om de verantwoordelijkheid te nemen en het huis uit te gaan. En natuurlijk had ik overal een goed smoesje voor.. Kortom, ja, ik heb er een aardig potje van gemaakt en eigenlijk ga ik nu pas echt beginnen met leven heb ik het idee.

De therapie biedt in de komende 3 maanden 4 terugkomdagen. Dan ben ik weer een hele dag op de instelling met een aantal van mijn oude groepsleden en krijgen we een aantal therapieën die we gedurende ons verblijf daar ook gehad hebben. En in die opnameperiode van 3 maanden zitten ook 4 avonden waarop je voor jou belangrijke personen kunt uitnodigen en die op die manier kunt betrekken bij je proces. Ik heb daar een van mijn beste vrienden voor uitgenodigd. Ik ken hem een jaar of 13, maar ik de afgelopen 3 maanden heb ik hem veel beter leren kennen dan in die 13 jaar daarvoor. We hebben echt heel veel gesprekken gehad de laatste maanden (weekenden was ik altijd thuis, dus dan zag ik hem vaak) en hij is heel kritisch en geïnteresseerd naar me. Ik ga dus ook heel veel aan hem hebben.
pi_172056670
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juni 2017 23:13 schreef Irritatie100 het volgende:

[..]

Dat klopt. Zo heb ik ooit een keer anderhalf jaar lang tegenover m'n ouders volgehouden dat ik een opleiding volgde, terwijl dat helemaal niet zo was. En aangezien ik nog bij ze woon ging ik vrolijk elke dag de deur uit en fotoshopte ik brieven met het logo van de hogeschool er boven enzo..
Ik word in oktober 28, maar ik heb nog geen afgeronde opleiding (terwijl ik op m'n 17e mijn gymnasiumdiploma op zak had), de enige "echte" baan die ik tot nu toe gehad heb, heb gekregen door te liegen en ik woon nog bij m'n ouders aangezien ik nooit heb gedurfd om de verantwoordelijkheid te nemen en het huis uit te gaan. En natuurlijk had ik overal een goed smoesje voor.. Kortom, ja, ik heb er een aardig potje van gemaakt en eigenlijk ga ik nu pas echt beginnen met leven heb ik het idee.

De therapie biedt in de komende 3 maanden 4 terugkomdagen. Dan ben ik weer een hele dag op de instelling met een aantal van mijn oude groepsleden en krijgen we een aantal therapieën die we gedurende ons verblijf daar ook gehad hebben. En in die opnameperiode van 3 maanden zitten ook 4 avonden waarop je voor jou belangrijke personen kunt uitnodigen en die op die manier kunt betrekken bij je proces. Ik heb daar een van mijn beste vrienden voor uitgenodigd. Ik ken hem een jaar of 13, maar ik de afgelopen 3 maanden heb ik hem veel beter leren kennen dan in die 13 jaar daarvoor. We hebben echt heel veel gesprekken gehad de laatste maanden (weekenden was ik altijd thuis, dus dan zag ik hem vaak) en hij is heel kritisch en geïnteresseerd naar me. Ik ga dus ook heel veel aan hem hebben.
Wauw jeetje dat is wel heel wat dat je dat zolang hebt vol kunnen houden en ook logo's namaakte etc. Heb je het uiteindelijk zelf verteld of zijn ze er op een andere manier achter gekomen?
Fijn dat je nog wel terugkomdagen hebt en die vriend zo goed hebt leren kennen de afgelopen maanden. Klinkt alsof je veel steun aan hem hebt en dat is alleen maar mooi ^O^

Ik herken je gevoel wel even. Ik had op mn 17e mn Havo-diploma en ben nu 30. Ook pas net klaar met therapie. Na 10 jaar relatie sinds november weer vrijgezel, net 2 maanden weer op mezelf wonen na 7 jaar samenwonen. Dus dat gevoel van dat het leven nu pas echt begint heb ik ook heel erg sterk. Alleen beetje jammer dat ik dus totaal geen idee heb wat ik nu moet dan :')
Jij wel een beetje een idee welke kant je op wilt dan en hoe je dat zonder diploma voor elkaar wilt krijgen? Zonder diploma te photoshoppen ;)
  donderdag 29 juni 2017 @ 23:37:38 #143
185588 Irritatie100
RATATATATATA!!!!
pi_172057026
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juni 2017 23:19 schreef _Hestia_ het volgende:

[..]

Wauw jeetje dat is wel heel wat dat je dat zolang hebt vol kunnen houden en ook logo's namaakte etc. Heb je het uiteindelijk zelf verteld of zijn ze er op een andere manier achter gekomen?
Fijn dat je nog wel terugkomdagen hebt en die vriend zo goed hebt leren kennen de afgelopen maanden. Klinkt alsof je veel steun aan hem hebt en dat is alleen maar mooi ^O^

Ik herken je gevoel wel even. Ik had op mn 17e mn Havo-diploma en ben nu 30. Ook pas net klaar met therapie. Na 10 jaar relatie sinds november weer vrijgezel, net 2 maanden weer op mezelf wonen na 7 jaar samenwonen. Dus dat gevoel van dat het leven nu pas echt begint heb ik ook heel erg sterk. Alleen beetje jammer dat ik dus totaal geen idee heb wat ik nu moet dan :')
Jij wel een beetje een idee welke kant je op wil dan en hoe je dat zonder diploma voor elkaar wilt krijgen? Zonder diploma te photoshoppen ;)
Uiteindelijk kwam er een echte brief van school binnen toen ik op vakantie was, met een mededeling over een mislukte inschrijving of iets in die richting (is een jaar of 7-8 geleden dat dit speelde, dus weet niet meer precies). Mijn vader heeft dezelfde voorletter als ik en dacht dat het voor hem was, aangezien hij in die periode ook veel op dezelfde hogeschool kwam voor z'n werk :') Eerst nog een tijdje volgehouden dat de school het toch echt fout had en zelfs naar een decaan geweest met al m'n gefotoshopte brieven en ook daar nog lang volgehouden dat ik toch echt op school had gezeten, maar dat werkte daar natuurlijk niet en uiteindelijk alles verteld.

Toen (zomer 2010 was dat) alsnog aan die studie (Bedrijfseconomie) begonnen, maar alleen maar een beetje aan lopen kloten. Ik moest eigenlijk weg na het eerste jaar omdat ik mijn BSA niet had gehaald, maar na een zielig verhaal richting een andere decaan mocht ik alsnog blijven. Toen binnen een half jaar alsnog alles uit jaar 1 gehaald en mijn P gehaald. Ik was bang mijn "veilige" leventje te verliezen van een beetje studeren, veel werken bij mijn hele relaxte bijbaan en verder vooral bier drinken met vrienden kwijt te raken, dus toen even m'n best gedaan. Daarna weer vrolijk verder met aankloten, wetende dat ik niet meer weggestuurd kon worden.
Inmiddels 6-7 jaar verder en ik heb jaar 2 vrij helemaal gehaald en jaar 3 ongeveer voor de helft. Heb voordat ik opgenomen werd al een aantal gesprekken met de decaan gehad en m'n cijfers zijn allemaal nog geldig. Mijn plan is dus om alsnog die studie af te ronden, al is het maar om geen studieschuld meer te hebben bij DUO en aan te kunnen tonen dat ik hbo-niveau heb. Mijn echte droombaan zou echter luchtverkeersleider zijn. Paar jaar geleden ook al eens voor gesolliciteerd en toen ben ik tot selectieronde 3 (van de 6 gekomen). Binnenkort daar voor in de herkansing!

Als dat niks wordt, weet ik het nog niet 100% zeker. In principe zou ik wel verder willen in de financiële richting. Ik heb daar alleen al eens 2 jaar full-time gewerkt als administratief medewerker (ook een heel verhaal hoe ik die baan gekregen heb...) en dat vond ik op een gegeven moment echt heel saai. Dat zou ik niet meer langdurig willen doen, maar een financiële functie op een hoger niveau (in de richting van controlling) lijkt me erg interessant. Dat zijn ook de enkele vakken waar ik op school niet mee heb aangekloot en die ik gewoon in 1 keer gehaald heb omdat ik ze leuk vond :P
pi_172057099
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juni 2017 20:12 schreef Irritatie100 het volgende:
Ik denk dat ik mezelf hier ook maar eens zal gaan melden :D

Mijn diagnose is Ontwijkende Persoonlijkheidsstoornis met trekken van Afhankelijke Persoonlijkheidsstoornis. De afgelopen 10-12 jaar heb ik daar steeds meer last van gekregen (al is het ontstaan ervan waarschijnlijk nog veel eerder gebeurd). In het kort gezegd had ik veel angsten en durfde ik nergens verantwoordelijkheid voor te nemen en beslissingen te maken. Dat leidde er toe dat ik veel ging liegen. Ik durfde niet voor mijn mening uit te komen, had van te voren al ingevuld wat mensen van me zouden denken en zouden zeggen als ik iets zou aangeven en daarom zei ik alleen wat ik dacht dat men wilde horen. Om vervolgens in de praktijk niet te doen wat ik zei en dat op allerlei manieren verborgen houden. Met die instelling ging ik ook naar allerlei psychologen waardoor dat ook niks opleverde.

Uiteindelijk heb ik me aangemeld voor een intensievere behandeling en 3 maanden opgenomen geweest in een psychiatrisch ziekenhuis (klinkt eigenlijk veel minder gezellig dan het is :+ ). Gisteren heb ik daar mijn ontslag gekregen, dus ik ga het echte leven weer in :D :D
Ik merk dat ik er echt zin in heb om weer te gaan werken enzo en dat is lang geleden :D
Zaten we een paar jaar geleden samen in de trein en leken we zelfs heel normaal, zijn we nu allebei ontwijkend en gek in de kop ;) Welkom!
  donderdag 29 juni 2017 @ 23:47:32 #145
185588 Irritatie100
RATATATATATA!!!!
pi_172057222
quote:
1s.gif Op donderdag 29 juni 2017 23:41 schreef Franknfurter het volgende:

[..]

Zaten we een paar jaar geleden samen in de trein en leken we zelfs heel normaal, zijn we nu allebei ontwijkend en gek in de kop ;) Welkom!
Hehe, toen was ik ook al niet normaal hoor :D Ik zat toen denk ik in m'n anderhalf jaar fotoshoppen _O-
pi_172057243
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juni 2017 23:47 schreef Irritatie100 het volgende:

[..]

Hehe, toen was ik ook al niet normaal hoor :D Ik zat toen denk ik in m'n anderhalf jaar fotoshoppen _O-
Als die opleiding/financiële kant niet lukt kun je misschien daar nog werk in gaan zoeken _O-
  donderdag 29 juni 2017 @ 23:55:36 #147
185588 Irritatie100
RATATATATATA!!!!
pi_172057384
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juni 2017 23:48 schreef _Hestia_ het volgende:

[..]

Als die opleiding/financiële kant niet lukt kun je misschien daar nog werk in gaan zoeken _O-
Het staat nog niet tussen mijn vaardigheden op m'n cv bedenk ik me nu :D
pi_172057562
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juni 2017 23:55 schreef Irritatie100 het volgende:

[..]

Het staat nog niet tussen mijn vaardigheden op m'n cv bedenk ik me nu :D
Haha dan zou ik het er maar snel opzetten :D

Ik ben vanavond druk bezig geweest om 12 foto's van vrienden, familie en vooral mn kleine neefje te selecteren en uit te printen op fotopapier. Heb nu mn fotolijst weer mooi vol. Hopelijk helpt dat een beetje tegen de eenzaamheid :)
  vrijdag 30 juni 2017 @ 09:52:42 #149
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_172061587
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juni 2017 20:11 schreef _Hestia_ het volgende:

[..]

Dankje :* Dit was een cursus over lokale politiek en over lobbyen en debatteren etc. Ik heb een jaar Bestuurskunde gestudeerd en ben net verhuisd naar deze stad, dus leek me wel leuk om dan op deze manier meer over deze stad te leren en mensen te leren kennen enzo :)
En ik doe ook nog en thuiscursus journalistiek schrijven (moet ik nog 2 opdrachten voor en dan ben ik klaar) Idd om toch maar een beetje bezig te blijven.

Ja echt belachelijk, het is al geen vetpot, maar met die bezuiniging kom je gewoon ONDER bijstandsniveau -O-
Zo, dat zijn nog eens interessante cursussen. Hopelijk kun je ze snel afronden. Heeft het nog geholpen om nieuwe mensen te leren kennen?
soooo, da's mooi!
  vrijdag 30 juni 2017 @ 10:11:29 #150
47102 Elvi
miemkwien
pi_172062043
Ik heb dezelfde diagnose. Ontwijkend en afhankelijk. Alleen lijkt het erop dat het bij mij minder ernstig is dan bij jullie :@
  vrijdag 30 juni 2017 @ 10:23:29 #151
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_172062313
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 juni 2017 10:11 schreef Elvi het volgende:
Ik heb dezelfde diagnose. Ontwijkend en afhankelijk. Alleen lijkt het erop dat het bij mij minder ernstig is dan bij jullie :@
Wat doe je hier dan? Wegwezen! ;) :P (geintje)
soooo, da's mooi!
  vrijdag 30 juni 2017 @ 10:39:05 #152
47102 Elvi
miemkwien
pi_172062665
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 juni 2017 10:23 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Wat doe je hier dan? Wegwezen! ;) :P (geintje)
Omdat ik er soms last van heb maar niet zoveel als jullie :P
Vooral t ontwijkende staat bij mij op de voorgrond.
pi_172062773
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 juni 2017 10:11 schreef Elvi het volgende:
Ik heb dezelfde diagnose. Ontwijkend en afhankelijk. Alleen lijkt het erop dat het bij mij minder ernstig is dan bij jullie :@
Ik wist niet dat er een ernst-grens was om aan dit topic mee te doen. Volgens mij moet ik dan ook weg ;)

Het lijkt me een lastige combinatie: ben je dan niet continu bezig met aantrekken en afstoten? Word je ervoor geholpen? Heel veel sterkte :*
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_172063625
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 juni 2017 09:52 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Zo, dat zijn nog eens interessante cursussen. Hopelijk kun je ze snel afronden. Heeft het nog geholpen om nieuwe mensen te leren kennen?
Thnx! En nouja dat is een beetje een probleem bij mij altijd. Op die 5 avonden wel gewoon met heel veel mensen gepraat enzo. Maar zodra iets dan afgelopen is blijft het erbij. Ik onderneem nu best wel wat dingen, maar ik zie mensen dan altijd alleen daar zeg maar. Ik vind het moeilijk om dan echt verder contact op te bouwen.
pi_172064261
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 juni 2017 11:26 schreef _Hestia_ het volgende:

[..]

Thnx! En nouja dat is een beetje een probleem bij mij altijd. Op die 5 avonden wel gewoon met heel veel mensen gepraat enzo. Maar zodra iets dan afgelopen is blijft het erbij. Ik onderneem nu best wel wat dingen, maar ik zie mensen dan altijd alleen daar zeg maar. Ik vind het moeilijk om dan echt verder contact op te bouwen.
Dat probleem herken ik. Op den duur heb ik gewoon aangeboden om samen een keer een kopje thee te drinken. Bij sommigen ontstond er een goede vriendschap en bij anderen bloedde dat gewoon dood. Het is eng om te vragen, maar het kan helpen
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_172069514
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 juni 2017 10:11 schreef Elvi het volgende:
Ik heb dezelfde diagnose. Ontwijkend en afhankelijk. Alleen lijkt het erop dat het bij mij minder ernstig is dan bij jullie :@
Het gras is aan de andere kant altijd groener. Of meer verdord in dit geval.

Het gaat erom of je tevreden met jezelf bent en je leven kan leiden wat bij je past.

Ieder mens heeft zijn onzekerheden, verdriet en toestanden. De meeste mensen kunnen daar op eigen kracht uitkomen en komen dan weer back to harmony.

Bij een persoonlijkheidsstoornis is die harmony er niet. Als jij je standaard eenzaam voelt en daarom moeite hebt om te functioneren en om aansluiting te vinden bij anderen, dan is er wat 'mis'.

Therapie houdt niet in dat jij 'normaal' gaat worden, maar dat je meer grip krijgt op je emoties, gelijkwaardiger en makkelijker in contact kan staan met anderen en vooral dat je tevreden wordt met jezelf en het leven als plezieriger kan aanvaarden.

De diagnose zegt ook niet hoe erg het met jou is gesteld.
  vrijdag 30 juni 2017 @ 15:47:41 #157
362100 Comp_Lex
The Doctor
pi_172069743
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 juni 2017 15:39 schreef PabstBlueRibbon het volgende:

[..]

Het gras is aan de andere kant altijd groener. Of meer verdord in dit geval.

Het gaat erom of je tevreden met jezelf bent en je leven kan leiden wat bij je past.

Ieder mens heeft zijn onzekerheden, verdriet en toestanden. De meeste mensen kunnen daar op eigen kracht uitkomen en komen dan weer back to harmony.

Bij een persoonlijkheidsstoornis is die harmony er niet. Als jij je standaard eenzaam voelt en daarom moeite hebt om te functioneren en om aansluiting te vinden bij anderen, dan is er wat 'mis'.

Therapie houdt niet in dat jij 'normaal' gaat worden, maar dat je meer grip krijgt op je emoties, gelijkwaardiger en makkelijker in contact kan staan met anderen en vooral dat je tevreden wordt met jezelf en het leven als plezieriger kan aanvaarden.

De diagnose zegt ook niet hoe erg het met jou is gesteld.
Dat geldt niet voor alle persoonlijkheidsstoornissen. Ik heb geen last van onzekerheden, verdriet en toestanden. Er is niets in mij wat harmonieus kan zijn. Ik heb ook moeite met functioneren en aansluiting vinden, maar dat ligt niet aan mij. Therapie, ook zoals jij het beschrijft, zal in mijn geval niet werken.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
pi_172070341
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 juni 2017 15:47 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Dat geldt niet voor alle persoonlijkheidsstoornissen. Ik heb geen last van onzekerheden, verdriet en toestanden. Er is niets in mij wat harmonieus kan zijn. Ik heb ook moeite met functioneren en aansluiting vinden, maar dat ligt niet aan mij. Therapie, ook zoals jij het beschrijft, zal in mijn geval niet werken.
Aan wie ligt het dan?
  vrijdag 30 juni 2017 @ 16:12:36 #159
362100 Comp_Lex
The Doctor
pi_172070411
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 juni 2017 16:08 schreef PabstBlueRibbon het volgende:

[..]

Aan wie ligt het dan?
Aan de mensen met wie in contact ben gekomen. Mijn sociale vaardigheden zijn prima. Daar ben ik op getest.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
pi_172070466
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 juni 2017 16:12 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Aan de mensen met wie in contact ben gekomen. Mijn sociale vaardigheden zijn prima. Daar ben ik op getest.
Met wie ben je dan in contact gekomen dat het niet gaat?
  vrijdag 30 juni 2017 @ 16:17:50 #161
362100 Comp_Lex
The Doctor
pi_172070511
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 juni 2017 16:15 schreef PabstBlueRibbon het volgende:

[..]

Met wie ben je dan in contact gekomen dat het niet gaat?
Onder andere met mijn ouders, maar ook met anderen.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
  vrijdag 30 juni 2017 @ 16:27:21 #162
264429 Keep_Walking
N'ja... leven gaat door
pi_172070677
Psychopatische deviatie.
To truly try means to accept God's love, his healing, to accept the world can be ugly, but your heart doesn't have to be."
pi_172070748
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 juni 2017 16:17 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Onder andere met mijn ouders, maar ook met anderen.
Maar als het allemaal aan anderen ligt, hoe komt het dan dat je moeite hebt met aansluiting vinden?
pi_172071722
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 juni 2017 11:56 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Dat probleem herken ik. Op den duur heb ik gewoon aangeboden om samen een keer een kopje thee te drinken. Bij sommigen ontstond er een goede vriendschap en bij anderen bloedde dat gewoon dood. Het is eng om te vragen, maar het kan helpen
Ja ik vind dat zeker eng om te vragen, weet ook niet zo goed wie ik dan moet vragen en ben sowieso altijd al van te voren bang voor afwijzing :')

Ik had net echt zo'n dikke paniekaanval -O-
Kwam thuis en vond in de brievenbus een envelop van het waterbedrijf met heel groot "voorkom afsluiting!" Dus ik meteen opengemaakt beneden al, stond er in dat er nog geen aanmelding was ontvangen -O- Terwijl ik me gewoon meteen heb aangemeld toen ik hier kwam wonen. Dus ik echt helemaal in paniek meteen dat er dus blijkbaar wat mis was gegaan. Het was nog net geen 17 uur gelukkig, dus toen ik weer iets rustiger was meteen maar gebeld.

Blijkt dat ze bij iedereen in de flat de aanmeldingen eruit gedaan hebben, omdat de watermeters verwisseld waren. Van de gasmeters wist ik het, daar hadden we een brief over gehad. Maar blijkbaar ook bij de watermeters. En omdat ze nou dus niet de juiste waterstanden van iedereen wisten, hadden ze gewoon van iedereen alles geannuleerd. Echt handig -O-
Dus nu heeft die man aan de telefoon alle gegevens opnieuw ingevoerd, dus in feite me gewoon opnieuw aangemeld. En dan moet het nu goed komen. Ben wel echt blij dat ik niet het hele weekend in de stress hoef te zitten erover.
Maar ik baal er dan ook echt van dat ik zo half overstuur aan de telefoon zit :@

en ik denk meteen al weer dingen als "wat zal de postbode wel niet denken" enzo :@
  vrijdag 30 juni 2017 @ 17:51:02 #165
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_172072003
Oh, herkenbaar, dat soort stress. Ik word dan ook heel prikkelbaar en wil het direct allemaal geregeld hebben.

Je hebt het wel heel prima direct opgelost! Complimenten. :)
The love you take is equal to the love you make.
  vrijdag 30 juni 2017 @ 18:49:25 #166
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_172073100
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 juni 2017 11:26 schreef _Hestia_ het volgende:

[..]

Thnx! En nouja dat is een beetje een probleem bij mij altijd. Op die 5 avonden wel gewoon met heel veel mensen gepraat enzo. Maar zodra iets dan afgelopen is blijft het erbij. Ik onderneem nu best wel wat dingen, maar ik zie mensen dan altijd alleen daar zeg maar. Ik vind het moeilijk om dan echt verder contact op te bouwen.
Zonde zeg. Maar je onderneemt tenminste wel een poging. Daar kan niemand iets over zeggen. Wie weet word het in de toekomst nog wel beter. :) Durf je geen verdere contact met ze te maken?
soooo, da's mooi!
  vrijdag 30 juni 2017 @ 18:50:10 #167
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_172073110
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 juni 2017 10:39 schreef Elvi het volgende:

[..]

Omdat ik er soms last van heb maar niet zoveel als jullie :P
Vooral t ontwijkende staat bij mij op de voorgrond.
Vertel er eens meer over. Wat ontwijk je dan?
soooo, da's mooi!
  vrijdag 30 juni 2017 @ 18:51:32 #168
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_172073139
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 juni 2017 10:44 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Ik wist niet dat er een ernst-grens was om aan dit topic mee te doen. Volgens mij moet ik dan ook weg ;)

Klopt helemaal, Child. Ga jij eens heel snel aan je scriptie werken! ;) Dat gehang hier ook altijd, bah! :P
soooo, da's mooi!
pi_172081071
Hoi allemaal,

Dit is mijn eerste post hier maar ik moet dit van mij afschrijven.

Ik zal het verhaal niet te lang maken, maar vanaf mijn pubertijd heb ik gemerkt dat ik 'anders' was. Veel dingen die intuïtief waren bij leeftijdsgenoten waren bij mij niet van toepassing: als ik nu terugkijk ben ik mijn weinige vrienden verloren door een gebrek aan wederkerigheid want zelf ondernam ik nooit initiatief. Ik stemde in het begin van de pubertijd af om te gaan zuipen omdat het toen spannend was, maar toen de nieuwigheid er vanaf was vond ik het niet meer zo geweldig. Ik heb verder nooit echt de behoefte gehad aan een relatie, seks (wel porno en geilen op meisjes op school), vriendschappen en om te studeren.

Aan mijn buitenkant valt niets te zien: ik zie er sportief uit, ben goed gekleedt (niet de allernieuwste mode maar gewoon verzorgd) en heb qua uiterlijk niets te klagen. Alleen sociaal ben ik verkloot. Ik heb enorm weinig zelfvertrouwen, ben vaak onzeker, ben heel oppervlakkig in gesprekken en de enige manier waarop ik kan socializen is door wat grappen te maken, door vragen te stellen of op heel zelden op intellectueel gebied. Dit is sociaal bij mensen die je lang niet hebt gezien, dan gaat dat nog. Mensen die ik wekelijks zie heb ik zelden iets te melden. Met drank op is het nog wel te doen want dan lul ik makkelijker en ongeremder omdat ik minder nadenk.

Wonder boven wonder heb ik anderhalf jaar geleden tijdens een van de weinige keren dat ik uitging een vriendin aan de haak geslagen die totaal anders is: heel sociaal en spontaan maar toch wat onzeker (heeft een moeilijke jeugd gehad door haar vader die zijn kinderen vernederde en bang maakte). Het leek me toch wel spannend om op mijn 25e voor het eerst seks te hebben en in een relatie te zitten. Het initiatief om te babbelen via whatsapp kwam van haar dus ik had zoiets van: laat maar lekker op mij afkomen. Na 3 weken leuk en spontaan non-stop appen waarin we heel persoonlijke dingen vertelden en elkaar meteen vertrouwden, volgden 2 dates bij haar thuis (ze woont op zichzelf). Ik was oprecht geïnteresseerd in haar en genoot van het hele proces. Het voelde zo goed dat het fout voelde om seksuele aanstalten te maken. Na de derde date kregen we een relatie. De eerste 4 maanden waren enorm positief. Ik voelde me voor het eerst in mijn leven echt gelukkig: ik voelde me speciaal omdat iemand gek op mij was. Ik was vanaf het begin dat we aan het daten waren compleet geobsedeerd door haar. Ik vond het zo spannend allemaal! Ik behandelde haar enorm goed, ik genoot van alle aandacht en het gevoel dat zij mij gaf en het idee dat ik iemand gelukkig maakte met mijn woorden en daden deed mij goed.

Zoals jullie natuurlijk al voelen aankomen loopt dit niet goed af. Na die 4 maanden was die euforie weg bij mij en ik voelde me daar vreselijk bij. Het voelde alsof ik iets verloren had. Ik vertelde haar dit gewoon eerlijk en ze was natuurlijk helemaal overstuur want alles liep perfect en ze was compleet gek van mij. Ik gaf haar zoveel aandacht en was haar altijd ana het pleasen. Ik wist niet wat mij overkwam. Ik heb het er met haar over gehad en we besloten door te gaan en te kijken hoe het zou lopen. Na wat gekloot kwam ik erachter dat ik nog het meest gelukkig was mét haar.

Na een tijd aangekloot te hebben ging het steeds slechter. We hebben op dit moment al 3 maanden een pauze maar het wordt denk ik niets meer. Dit heeft er toe geleidt dat ik het afgelopen halfjaar eigenlijk obsessief ben gaan onderzoeken wat er in hemelsnaam mis met mij is.

Ik ben na veel onderzoek op internet (jaja ik weet dat zelf diagnosticeren via het internet niet betrouwbaar is) erachter gekomen dat ik gewoon fucked up ben. Ik ben er op mijn 27e achter gekomen dat ik empathie mis. Ik snap wel waarom mensen blij of teleurgesteld zijn maar ik voel dit niet. Ik kan geen banden met mensen vormen. Ik kan goed optrekken met mijn broertje maar ik voel geen band. Ik vind het niet fijn om alleen te zijn, maar ik kan onmogelijk diepgaande connecties vormen. Ik haal weinig plezier uit dingen die ik alleen doe. Alleen film of series kijken vind ik vrijwel niks, samen met mij vriendin of familieleden dan wel weer. Waarom weet ik niet zo goed. Misschien omdat ik er waarde aan hecht dat mensen iets met mij willen doen?

Waarom ik dit niet weet is omdat ik erachter ben gekomen dat ik óf heel weinig emoties heb, of ik me niet bewust ben van mijn emoties. Mijn enige sterke emoties doen zich voor tijdens muziek en op momenten wanneer ik terugdenk aan activiteiten die ik samen met mijn vriendin deed zoals tv kijken, seks, pretparken bezoeken, samen boodschappen doen etc. Ook hier weet ik niet echt wat ik voel. Als ik heel eerlijk ben is het denk ik vooral het samen ondernemen van dingen als een stel. Ik krijg echt een enorme knoop in mijn maag wanneer ik een liedje hoor dat ik met haar associeer of wanneer ik een serie of film tegenkom die we samen gekeken hebben of volgden.

Ik was ook altijd enorm jaloers. De eerste paar maanden toen het goed ging was dit niet het geval. Maar zodra het minder ging raakte ik in paniek. Ik was bang dat ze meer plezier zou hebben met anderen en mij als overbodig zou gaan zien, ook als ze met vriendinnen afsprak. Ik wilde niet kwijtraken wat we hadden. Als het iets minder liep ging ik meteen van het ergste uit en vertrouwde haar dan niet. Ik werd dan heel controlerend en soms beschuldigend zonder. Ik wilde het dan meteen bespreken, stuurde appjes en belde haar erg vaak op. Ze reageerde dan niet want ze was dan pissed. Ik kon dan de hele nacht niet slapen. Als we de dag erna elkaar in het echt zagen moest ik altijd goed nadenken wat ik eigenlijk moest zeggen. Het leek wel alsof ik niet echt bewust was van de situatie, als het maar goed zou komen en de relatie niet zou stuklopen. Ik bood dan altijd mijn excuses aan. Op die momenten was ik bang om haar kwijt te raken dus het kwam oprecht over, maar ik denk dat het vooral kwam omdat ik wilde dat de relatie in stand zou blijven omdat ik niet kwijt wilde raken wat we hadden. Want voor de rest heb ik weinig positieve dingen in mijn leven.

Nu kwam ik er deze week achter dat zij de laatste met iemand anders erg intensief aan het whatsappen is terwijl we hadden afgesproken tijdens de pauze niet met andere mensen bezig te zijn (niet dat ik ook maar vaak met anderen app, laat staan vrouwen). Ik word dan bijna misselijk als ik voor mij zie dat zij gelukkig is in de toekomst met iemand anders.

Ik ben mijn baan kwijtgeraakt omdat ik deze problematiek veel belangrijker vind en ik me op mij werk niet langer kon concentreren. Ik ben hulp gaan zoeken bij een GGZ-instelling. Bij het intakegesprek konden ze nog niks nuttigs zeggen, afgezien ik leed aan anhedonie maar geen verdere symptomen liet is vooralsnog geen depressie gediagnosticeerd. Autisme en Asperger was ook te weinig aanleiding toe.

Als ik geheel eerlijk ben en heel objectief kijk, denk ik dat ik een mix heb van schizoïde persoonlijkheidsstoornis en verborgen narcistische persoonlijkheidsstoornis. Ik denk dat ik een gebrek aan een 'zelf' heb en daarom zo genoot van alle validatie en aandacht van mijn vriendin en zodra die toevoer daarvan afgesloten dreigt te worden ik in paniek raak want dan stort mijn identiteit in en word ik manipulatief, controlerend en ik besef dat het abnormaal is. Wat mij dan wel verwondert is waarom ik geen aandacht of validatie zoek bij andere mensen. Mijn verdenkingen van mijn narcistische trekjes heb ik pas enkele dagen geleden, dus dit heb ik niet kunnen vertellen tijdens het intakegesprek.

Nu heb ik dus eigenlijk ook helemaal niets in mijn leven. Ik dood een beetje de tijd door tv te kijken met familie of door sporadisch wat te doen met mijn broertje zoals wat gamen of eens een terrasje pikken. Ik voetbal en kan daar enigszins wel van genieten, waarschijnlijk omdat ik een van de betere spelers ben binnen mijn team en daar mijn eigenwaarde mee omhoog haal, omdat ik belangrijk ben. Ondanks dat ik dit weet ben ik vrijwel de meest onzekere speler van het elftal raar genoeg.

Deze situatie stemt mij natuurlijk wel somber. Het is niet dat ik depressief ben, althans dat denk ik. Het klinkt misschien heel raar maar ik heb nu een 'intellectuele doodswens'. Ik besef dat ik nooit een rijk leven zal leiden. Ik zal nooit een gezonde relatie kunnen hebben want ik kan geen banden vormen met mensen en geen empathie voelen. Nu ik besef dat ik vooral handel uit eigenbelang bij vrijwel alles wat ik doe besef ik ook dat dit nooit iets langdurigs kan opleveren en is eigenlijk allemaal gebaseerd op iets artificieels. Mijn motivatie om te werken was vooral omdat het sociaal geaccepteerd is en het goed overkwam bij mijn vriendin, niet echt vanuit een innerlijke drive. Ik hecht eigenlijk altijd waarde aan hoe mensen over mij denken en handel hier dan ook vaak naar. Ik lijk ook altijd extern gemotiveerd te moeten worden om iets te ondernemen.

Door de hele situatie en de inzichten die ik nu opgedaan heb besef ik dat ik echt een uitzichtloos bestaan heb. Als ik mensen op straat zie lopen hand aan hand met een kind erbij, mensen die enorm kunnen genieten van de zon, mensen die genieten van socializen en flirten, mensen die staan te springen om op vakantie te gaan of om te gaan uiteten dan besef ik ergens toch wel dat ik blijkbaar veel mis in mijn leven. Ik heb gewoon niet echt verlangens, heb niet echt een eigen persoonlijkheid. Ik mis de dingen die een mens écht mens maken. Als ik nu één betrouwbare bron had waar ik plezier uit kan halen dan was het leven nog uit te houden geweest. Blijkbaar is het enige waar ik echt positieve gevoelens uithaal het zitten in een relatie waar ik gewaardeerd word, maar dat zijn geen gezonde langdurige relaties en zijn zoals eerder gezegd eigenlijk gewoon artificieel of zakelijk.

Ik wil sowieso dit GGZ-traject doorlopen. Ik moet over een maand enkele testen afleggen om toch een diagnose te kunnen vormen. Ik heb er weinig hoop in want ik geloof niet dat therapie kan helpen met mijn problemen. Ik ben er van overtuigd dat het genetisch bepaald is en tot uiting komt tijdens de hersenontwikkeling. Ik ben net een 27 jarige man met een volwassen lichaam en bovengemiddelde intelligentie, maar met een emotionele capaciteit van een 3 jarige. Mijn familie zit vol genetische mankementen. Ik heb het hier ook met mijn moeder, tante, broertje en zusje over gehad.

Mijn moeder en tante (mijn moeders zus) voelen alleen empathie richting dieren en kunnen ook geen banden vormen met mensen. Zij kunnen echter wel veel plezier uit alledaagse dingen halen.

Mijn broertje is zo normaal als maar zijn kan, hij geeft aan dat hij een goede band voelt met mij. Hij gaat elke week uit met zijn maten en is een echte rokkenjager. Hij is enorm sociaal, op een oprechte manier en voelt empathie naar mensen. Mijn zusje is vrijwel hetzelfde, maar zij heeft ook enkele lichte narcistische trekjes in haar relaties (manipuleren en controleren). Zij heeft veel plezier in het leven.

Met mijn vader praat ik nergens over behalve voetbal. Ik herken heel veel trekjes van mijzelf in hem. Hij mist empathie, hij werkt als vrachtwagenchauffeur en als hij thuis komt gaat hij meteen naar de kroeg met de auto en zuipt hij er flink op los. Wonder boven wonder heeft hij nog nooit een ongeluk gehad en is nog nooit betrapt tijdens een alcoholcontrole. Hij snapt niet goed wat hij wel en niet kan zeggen, dus ik vermoed iets van Asperger. Hij kan ook alleen oppervlakkige gesprekken houden.

Voor de rest zit er ADHD, ADD, autisme en manisch depressiviteit bij ons in de familie. Jullie kunnen dus wel voorstellen, neem ik aan, dat ik vooral geloof in de genetische invloeden in mijn geval.

Omdat ik besef dat ik een leven heb vol beperkingen, heb ik vanalles geprobeerd om het op te lossen. Ik heb voor ruim ¤ 700 aan supplementen geprobeerd (sarcosine, multivitaminen, zink, magnesium, visolie en noem het allemaal maar op). De pakketbezorger van PostNL is een vaste gast onderhand bij ons thuis. Ik heb meditatie geprobeerd, positief te denken, mindfullness, mezelf gedwongen om te socializen en echt geprobeerd geïnteresseerd te zijn etc. Ik heb geheel out of character magic truffels en morning glory zaden geprobeerd, hierdoor zag ik mijzelf heel objectief en leerde ik meer wat er mis met mij was. Ik heb ketamine geprobeerd maar ik werd er alleen heel suf van en moest vaak naar de wc, voor de rest helemaal geen effect. Ergens zou ik nog MDMA willen proberen omdat het blijkbaar tijdelijk empathie kan opwekken bij mensen zoals ik en emoties en connecties kan laten voelen die je nooit gevoeld hebt. Aan de andere kant denk ik dat dit mijn leven nog rotter maakt omdat ik heb kunnen voelen hoe het ook had kunnen zijn als ik minder genetisch onbedeeld was geweest.

Ik heb enkele weken geleden mij bijna opgehangen op mijn slaapkamer. Ik had op het werk alles uitgezocht en een afscheidsbrief geschreven en was vastberaden het te doen. Ik durfde echter niet op het moment suprême. Ik vond toch ook ergens dat ik dit moreel niet kon maken ten opzichte van mijn familie, wat eigenlijk juist totaal niet narcistisch is, maar goed. Misschien is het wel omdat ik waarde hecht aan wat mensen er van zouden denken.

Ik probeer op dit moment antidepressiva (citalopram) mocht het misschien een clinische depressie zijn, niet geschoten is altijd mis. Ook wil ik nog het GGZ-project afronden. Ik heb weinig hoop in beide dingen, maar dan heb ik er naar mijn idee alles aan gedaan. Al is de kans 0,01% op een wonder, als ik 'normaal' zou worden zou ik de gelukkigste man op aarde zijn na zolang uitzichtloos te hebben geleefd.

Zoals ik al aangaf is de kans heel klein op verbetering en ik heb steeds het idee dat het iets is dat niet te genezen valt stiekem ontkent. Ik heb uit wanhoop zoveel research gedaan om oplossingen te vinden met de insteek dat alles wel te genezen valt. Nu begin ik toch meer te accepteren dat het permanent is. Dat mijn hersenstructuur zich gewoon ongunstig ontwikkelt heeft voor dit tijdperk.

Wat ik niet accepteer is dat ik dit een leven lang vol moet houden. Ik heb weinig om voor te leven. Er zullen vast mensen denken van: "zoek dan iets wat je bezighoudt" of "je hebt het helemaal zo slecht nog niet, je had ook in Afrika geboren kunnen worden en honger en dorst kunnen lijden". Dat mogen mensen best vinden, maar dan denk ik dat ik óf het verhaal niet duidelijk omschreven heb, men het verhaal niet goed gelezen heeft of ik iets fundamenteels over het hoofd gezien heb.

Omdat ik niet accepteer zo te willen leven, wil ik dan ook afsluiten met dat ik mijn situatie dusdanig uitzichtloos vind dat ik euthanasie wil gaan aanvragen. Zo heb ik het toch zelf in de hand en geef ik mijn nabestaanden toch de kans om afscheid te nemen. Ik heb dit ook thuis al kenbaar gemaakt, je kunt de reacties natuurlijk wel verwachten. Ik ben dusdanig al gewend geraakt aan het idee dat ik geen decennia meer hoef te lijden dat het mij zelfs wat rust brengt: dat ik niet gevangen hoef te blijven op deze wereld waar ik simpelweg niet voor gemaakt ben en dat ik zelf toch nog invloed kan hebben hebben op de situatie. Als euthanasie niet ingewilligd wordt moet het op een andere manier gebeuren.

Hierbij eindigt mijn tirade, respect als je het uitgelezen hebt. Dit is zeker geen narcistische schreeuw om aandacht, maar 'gewoon' een uitlaatklep voor mijn frustraties.

Tl:dr: Ik ben een 27 jarige man die tot inzicht is gekomen dat ik empathie mis, geen banden kan vormen met mensen, gebrekkige emoties of een gebrekkig besef aan emoties heb en enkel gebrekkig plezier haal uit activiteiten met andere mensen waarbij ik niet veel hoef te socializen. Ik beleefde veel plezier aan relatie waarbij ik dacht dat het ware liefde was, maar alles erop wijst dat het om narcistische redenen ging. Ik vind dat er gedacht mab worden aan een mix van schizoïde- en narcistische persoonlijkheidsstoornis Ik ben hier teleurgesteld over en heb vanalles geprobeerd maar besef dat het niet te genezen is en mijn situatie dusdanig uitzichtloos is waardoor ik euthanasie wil aanvragen. Als dat niet ingewilligd wordt moet het op een andere manier.

[ Bericht 2% gewijzigd door Referer op 01-07-2017 03:08:59 ]
  zaterdag 1 juli 2017 @ 09:37:57 #170
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_172083511
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 juli 2017 00:54 schreef Referer het volgende:
Hoi allemaal,

Dit is mijn eerste post hier maar ik moet dit van mij afschrijven.

Ik zal het verhaal niet te lang maken, maar vanaf mijn pubertijd heb ik gemerkt dat ik 'anders' was. Veel dingen die intuïtief waren bij leeftijdsgenoten waren bij mij niet van toepassing: als ik nu terugkijk ben ik mijn weinige vrienden verloren door een gebrek aan wederkerigheid want zelf ondernam ik nooit initiatief. Ik stemde in het begin van de pubertijd af om te gaan zuipen omdat het toen spannend was, maar toen de nieuwigheid er vanaf was vond ik het niet meer zo geweldig. Ik heb verder nooit echt de behoefte gehad aan een relatie, seks (wel porno en geilen op meisjes op school), vriendschappen en om te studeren.

Aan mijn buitenkant valt niets te zien: ik zie er sportief uit, ben goed gekleedt (niet de allernieuwste mode maar gewoon verzorgd) en heb qua uiterlijk niets te klagen. Alleen sociaal ben ik verkloot. Ik heb enorm weinig zelfvertrouwen, ben vaak onzeker, ben heel oppervlakkig in gesprekken en de enige manier waarop ik kan socializen is door wat grappen te maken, door vragen te stellen of op heel zelden op intellectueel gebied. Dit is sociaal bij mensen die je lang niet hebt gezien, dan gaat dat nog. Mensen die ik wekelijks zie heb ik zelden iets te melden. Met drank op is het nog wel te doen want dan lul ik makkelijker en ongeremder omdat ik minder nadenk.

Wonder boven wonder heb ik anderhalf jaar geleden tijdens een van de weinige keren dat ik uitging een vriendin aan de haak geslagen die totaal anders is: heel sociaal en spontaan maar toch wat onzeker (heeft een moeilijke jeugd gehad door haar vader die zijn kinderen vernederde en bang maakte). Het leek me toch wel spannend om op mijn 25e voor het eerst seks te hebben en in een relatie te zitten. Het initiatief om te babbelen via whatsapp kwam van haar dus ik had zoiets van: laat maar lekker op mij afkomen. Na 3 weken leuk en spontaan non-stop appen waarin we heel persoonlijke dingen vertelden en elkaar meteen vertrouwden, volgden 2 dates bij haar thuis (ze woont op zichzelf). Ik was oprecht geïnteresseerd in haar en genoot van het hele proces. Het voelde zo goed dat het fout voelde om seksuele aanstalten te maken. Na de derde date kregen we een relatie. De eerste 4 maanden waren enorm positief. Ik voelde me voor het eerst in mijn leven echt gelukkig: ik voelde me speciaal omdat iemand gek op mij was. Ik was vanaf het begin dat we aan het daten waren compleet geobsedeerd door haar. Ik vond het zo spannend allemaal! Ik behandelde haar enorm goed, ik genoot van alle aandacht en het gevoel dat zij mij gaf en het idee dat ik iemand gelukkig maakte met mijn woorden en daden deed mij goed.

Zoals jullie natuurlijk al voelen aankomen loopt dit niet goed af. Na die 4 maanden was die euforie weg bij mij en ik voelde me daar vreselijk bij. Het voelde alsof ik iets verloren had. Ik vertelde haar dit gewoon eerlijk en ze was natuurlijk helemaal overstuur want alles liep perfect en ze was compleet gek van mij. Ik gaf haar zoveel aandacht en was haar altijd ana het pleasen. Ik wist niet wat mij overkwam. Ik heb het er met haar over gehad en we besloten door te gaan en te kijken hoe het zou lopen. Na wat gekloot kwam ik erachter dat ik nog het meest gelukkig was mét haar.

Na een tijd aangekloot te hebben ging het steeds slechter. We hebben op dit moment al 3 maanden een pauze maar het wordt denk ik niets meer. Dit heeft er toe geleidt dat ik het afgelopen halfjaar eigenlijk obsessief ben gaan onderzoeken wat er in hemelsnaam mis met mij is.

Ik ben na veel onderzoek op internet (jaja ik weet dat zelf diagnosticeren via het internet niet betrouwbaar is) erachter gekomen dat ik gewoon fucked up ben. Ik ben er op mijn 27e achter gekomen dat ik empathie mis. Ik snap wel waarom mensen blij of teleurgesteld zijn maar ik voel dit niet. Ik kan geen banden met mensen vormen. Ik kan goed optrekken met mijn broertje maar ik voel geen band. Ik vind het niet fijn om alleen te zijn, maar ik kan onmogelijk diepgaande connecties vormen. Ik haal weinig plezier uit dingen die ik alleen doe. Alleen film of series kijken vind ik vrijwel niks, samen met mij vriendin of familieleden dan wel weer. Waarom weet ik niet zo goed. Misschien omdat ik er waarde aan hecht dat mensen iets met mij willen doen?

Waarom ik dit niet weet is omdat ik erachter ben gekomen dat ik óf heel weinig emoties heb, of ik me niet bewust ben van mijn emoties. Mijn enige sterke emoties doen zich voor tijdens muziek en op momenten wanneer ik terugdenk aan activiteiten die ik samen met mijn vriendin deed zoals tv kijken, seks, pretparken bezoeken, samen boodschappen doen etc. Ook hier weet ik niet echt wat ik voel. Als ik heel eerlijk ben is het denk ik vooral het samen ondernemen van dingen als een stel. Ik krijg echt een enorme knoop in mijn maag wanneer ik een liedje hoor dat ik met haar associeer of wanneer ik een serie of film tegenkom die we samen gekeken hebben of volgden.

Ik was ook altijd enorm jaloers. De eerste paar maanden toen het goed ging was dit niet het geval. Maar zodra het minder ging raakte ik in paniek. Ik was bang dat ze meer plezier zou hebben met anderen en mij als overbodig zou gaan zien, ook als ze met vriendinnen afsprak. Ik wilde niet kwijtraken wat we hadden. Als het iets minder liep ging ik meteen van het ergste uit en vertrouwde haar dan niet. Ik werd dan heel controlerend en soms beschuldigend zonder. Ik wilde het dan meteen bespreken, stuurde appjes en belde haar erg vaak op. Ze reageerde dan niet want ze was dan pissed. Ik kon dan de hele nacht niet slapen. Als we de dag erna elkaar in het echt zagen moest ik altijd goed nadenken wat ik eigenlijk moest zeggen. Het leek wel alsof ik niet echt bewust was van de situatie, als het maar goed zou komen en de relatie niet zou stuklopen. Ik bood dan altijd mijn excuses aan. Op die momenten was ik bang om haar kwijt te raken dus het kwam oprecht over, maar ik denk dat het vooral kwam omdat ik wilde dat de relatie in stand zou blijven omdat ik niet kwijt wilde raken wat we hadden. Want voor de rest heb ik weinig positieve dingen in mijn leven.

Nu kwam ik er deze week achter dat zij de laatste met iemand anders erg intensief aan het whatsappen is terwijl we hadden afgesproken tijdens de pauze niet met andere mensen bezig te zijn (niet dat ik ook maar vaak met anderen app, laat staan vrouwen). Ik word dan bijna misselijk als ik voor mij zie dat zij gelukkig is in de toekomst met iemand anders.

Ik ben mijn baan kwijtgeraakt omdat ik deze problematiek veel belangrijker vind en ik me op mij werk niet langer kon concentreren. Ik ben hulp gaan zoeken bij een GGZ-instelling. Bij het intakegesprek konden ze nog niks nuttigs zeggen, afgezien ik leed aan anhedonie maar geen verdere symptomen liet is vooralsnog geen depressie gediagnosticeerd. Autisme en Asperger was ook te weinig aanleiding toe.

Als ik geheel eerlijk ben en heel objectief kijk, denk ik dat ik een mix heb van schizoïde persoonlijkheidsstoornis en verborgen narcistische persoonlijkheidsstoornis. Ik denk dat ik een gebrek aan een 'zelf' heb en daarom zo genoot van alle validatie en aandacht van mijn vriendin en zodra die toevoer daarvan afgesloten dreigt te worden ik in paniek raak want dan stort mijn identiteit in en word ik manipulatief, controlerend en ik besef dat het abnormaal is. Wat mij dan wel verwondert is waarom ik geen aandacht of validatie zoek bij andere mensen. Mijn verdenkingen van mijn narcistische trekjes heb ik pas enkele dagen geleden, dus dit heb ik niet kunnen vertellen tijdens het intakegesprek.

Nu heb ik dus eigenlijk ook helemaal niets in mijn leven. Ik dood een beetje de tijd door tv te kijken met familie of door sporadisch wat te doen met mijn broertje zoals wat gamen of eens een terrasje pikken. Ik voetbal en kan daar enigszins wel van genieten, waarschijnlijk omdat ik een van de betere spelers ben binnen mijn team en daar mijn eigenwaarde mee omhoog haal, omdat ik belangrijk ben. Ondanks dat ik dit weet ben ik vrijwel de meest onzekere speler van het elftal raar genoeg.

Deze situatie stemt mij natuurlijk wel somber. Het is niet dat ik depressief ben, althans dat denk ik. Het klinkt misschien heel raar maar ik heb nu een 'intellectuele doodswens'. Ik besef dat ik nooit een rijk leven zal leiden. Ik zal nooit een gezonde relatie kunnen hebben want ik kan geen banden vormen met mensen en geen empathie voelen. Nu ik besef dat ik vooral handel uit eigenbelang bij vrijwel alles wat ik doe besef ik ook dat dit nooit iets langdurigs kan opleveren en is eigenlijk allemaal gebaseerd op iets artificieels. Mijn motivatie om te werken was vooral omdat het sociaal geaccepteerd is en het goed overkwam bij mijn vriendin, niet echt vanuit een innerlijke drive. Ik hecht eigenlijk altijd waarde aan hoe mensen over mij denken en handel hier dan ook vaak naar. Ik lijk ook altijd extern gemotiveerd te moeten worden om iets te ondernemen.

Door de hele situatie en de inzichten die ik nu opgedaan heb besef ik dat ik echt een uitzichtloos bestaan heb. Als ik mensen op straat zie lopen hand aan hand met een kind erbij, mensen die enorm kunnen genieten van de zon, mensen die genieten van socializen en flirten, mensen die staan te springen om op vakantie te gaan of om te gaan uiteten dan besef ik ergens toch wel dat ik blijkbaar veel mis in mijn leven. Ik heb gewoon niet echt verlangens, heb niet echt een eigen persoonlijkheid. Ik mis de dingen die een mens écht mens maken. Als ik nu één betrouwbare bron had waar ik plezier uit kan halen dan was het leven nog uit te houden geweest. Blijkbaar is het enige waar ik echt positieve gevoelens uithaal het zitten in een relatie waar ik gewaardeerd word, maar dat zijn geen gezonde langdurige relaties en zijn zoals eerder gezegd eigenlijk gewoon artificieel of zakelijk.

Ik wil sowieso dit GGZ-traject doorlopen. Ik moet over een maand enkele testen afleggen om toch een diagnose te kunnen vormen. Ik heb er weinig hoop in want ik geloof niet dat therapie kan helpen met mijn problemen. Ik ben er van overtuigd dat het genetisch bepaald is en tot uiting komt tijdens de hersenontwikkeling. Ik ben net een 27 jarige man met een volwassen lichaam en bovengemiddelde intelligentie, maar met een emotionele capaciteit van een 3 jarige. Mijn familie zit vol genetische mankementen. Ik heb het hier ook met mijn moeder, tante, broertje en zusje over gehad.

Mijn moeder en tante (mijn moeders zus) voelen alleen empathie richting dieren en kunnen ook geen banden vormen met mensen. Zij kunnen echter wel veel plezier uit alledaagse dingen halen.

Mijn broertje is zo normaal als maar zijn kan, hij geeft aan dat hij een goede band voelt met mij. Hij gaat elke week uit met zijn maten en is een echte rokkenjager. Hij is enorm sociaal, op een oprechte manier en voelt empathie naar mensen. Mijn zusje is vrijwel hetzelfde, maar zij heeft ook enkele lichte narcistische trekjes in haar relaties (manipuleren en controleren). Zij heeft veel plezier in het leven.

Met mijn vader praat ik nergens over behalve voetbal. Ik herken heel veel trekjes van mijzelf in hem. Hij mist empathie, hij werkt als vrachtwagenchauffeur en als hij thuis komt gaat hij meteen naar de kroeg met de auto en zuipt hij er flink op los. Wonder boven wonder heeft hij nog nooit een ongeluk gehad en is nog nooit betrapt tijdens een alcoholcontrole. Hij snapt niet goed wat hij wel en niet kan zeggen, dus ik vermoed iets van Asperger. Hij kan ook alleen oppervlakkige gesprekken houden.

Voor de rest zit er ADHD, ADD, autisme en manisch depressiviteit bij ons in de familie. Jullie kunnen dus wel voorstellen, neem ik aan, dat ik vooral geloof in de genetische invloeden in mijn geval.

Omdat ik besef dat ik een leven heb vol beperkingen, heb ik vanalles geprobeerd om het op te lossen. Ik heb voor ruim ¤ 700 aan supplementen geprobeerd (sarcosine, multivitaminen, zink, magnesium, visolie en noem het allemaal maar op). De pakketbezorger van PostNL is een vaste gast onderhand bij ons thuis. Ik heb meditatie geprobeerd, positief te denken, mindfullness, mezelf gedwongen om te socializen en echt geprobeerd geïnteresseerd te zijn etc. Ik heb geheel out of character magic truffels en morning glory zaden geprobeerd, hierdoor zag ik mijzelf heel objectief en leerde ik meer wat er mis met mij was. Ik heb ketamine geprobeerd maar ik werd er alleen heel suf van en moest vaak naar de wc, voor de rest helemaal geen effect. Ergens zou ik nog MDMA willen proberen omdat het blijkbaar tijdelijk empathie kan opwekken bij mensen zoals ik en emoties en connecties kan laten voelen die je nooit gevoeld hebt. Aan de andere kant denk ik dat dit mijn leven nog rotter maakt omdat ik heb kunnen voelen hoe het ook had kunnen zijn als ik minder genetisch onbedeeld was geweest.

Ik heb enkele weken geleden mij bijna opgehangen op mijn slaapkamer. Ik had op het werk alles uitgezocht en een afscheidsbrief geschreven en was vastberaden het te doen. Ik durfde echter niet op het moment suprême. Ik vond toch ook ergens dat ik dit moreel niet kon maken ten opzichte van mijn familie, wat eigenlijk juist totaal niet narcistisch is, maar goed. Misschien is het wel omdat ik waarde hecht aan wat mensen er van zouden denken.

Ik probeer op dit moment antidepressiva (citalopram) mocht het misschien een clinische depressie zijn, niet geschoten is altijd mis. Ook wil ik nog het GGZ-project afronden. Ik heb weinig hoop in beide dingen, maar dan heb ik er naar mijn idee alles aan gedaan. Al is de kans 0,01% op een wonder, als ik 'normaal' zou worden zou ik de gelukkigste man op aarde zijn na zolang uitzichtloos te hebben geleefd.

Zoals ik al aangaf is de kans heel klein op verbetering en ik heb steeds het idee dat het iets is dat niet te genezen valt stiekem ontkent. Ik heb uit wanhoop zoveel research gedaan om oplossingen te vinden met de insteek dat alles wel te genezen valt. Nu begin ik toch meer te accepteren dat het permanent is. Dat mijn hersenstructuur zich gewoon ongunstig ontwikkelt heeft voor dit tijdperk.

Wat ik niet accepteer is dat ik dit een leven lang vol moet houden. Ik heb weinig om voor te leven. Er zullen vast mensen denken van: "zoek dan iets wat je bezighoudt" of "je hebt het helemaal zo slecht nog niet, je had ook in Afrika geboren kunnen worden en honger en dorst kunnen lijden". Dat mogen mensen best vinden, maar dan denk ik dat ik óf het verhaal niet duidelijk omschreven heb, men het verhaal niet goed gelezen heeft of ik iets fundamenteels over het hoofd gezien heb.

Omdat ik niet accepteer zo te willen leven, wil ik dan ook afsluiten met dat ik mijn situatie dusdanig uitzichtloos vind dat ik euthanasie wil gaan aanvragen. Zo heb ik het toch zelf in de hand en geef ik mijn nabestaanden toch de kans om afscheid te nemen. Ik heb dit ook thuis al kenbaar gemaakt, je kunt de reacties natuurlijk wel verwachten. Ik ben dusdanig al gewend geraakt aan het idee dat ik geen decennia meer hoef te lijden dat het mij zelfs wat rust brengt: dat ik niet gevangen hoef te blijven op deze wereld waar ik simpelweg niet voor gemaakt ben en dat ik zelf toch nog invloed kan hebben hebben op de situatie. Als euthanasie niet ingewilligd wordt moet het op een andere manier gebeuren.

Hierbij eindigt mijn tirade, respect als je het uitgelezen hebt. Dit is zeker geen narcistische schreeuw om aandacht, maar 'gewoon' een uitlaatklep voor mijn frustraties.

Tl:dr: Ik ben een 27 jarige man die tot inzicht is gekomen dat ik empathie mis, geen banden kan vormen met mensen, gebrekkige emoties of een gebrekkig besef aan emoties heb en enkel gebrekkig plezier haal uit activiteiten met andere mensen waarbij ik niet veel hoef te socializen. Ik beleefde veel plezier aan relatie waarbij ik dacht dat het ware liefde was, maar alles erop wijst dat het om narcistische redenen ging. Ik vind dat er gedacht mab worden aan een mix van schizoïde- en narcistische persoonlijkheidsstoornis Ik ben hier teleurgesteld over en heb vanalles geprobeerd maar besef dat het niet te genezen is en mijn situatie dusdanig uitzichtloos is waardoor ik euthanasie wil aanvragen. Als dat niet ingewilligd wordt moet het op een andere manier.
Allemachtig, wat een verhaal ook weer. Welkom btw. :)

Je hebt het iig heel duidelijk op papier weten te zetten. Veel van je punten zijn herkenbaar. FYI, ik heb een borderline persoonlijkheidsstoornis. Waarom denk je dat je last hebt van een schizoïde stoornis? Heb je ook bijvoorbeeld ook psychoses gehad? Het zou mooi voor je zijn als er bij de GGZ iets uit zou komen dat je op weg gaat helpen.
soooo, da's mooi!
  zaterdag 1 juli 2017 @ 11:07:36 #171
181857 Jovatov
Si fallor, sum
pi_172084951
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 juli 2017 00:54 schreef Referer het volgende:
Hoi allemaal,

Dit is mijn eerste post hier maar ik moet dit van mij afschrijven.

Ik zal het verhaal niet te lang maken, [knip]
Toch nog best een lang verhaal ;).

Je ziet het allemaal erg somber in begrijp ik. En het lijkt me ook heel moeilijk om een afstandelijke vader te hebben (waar je je vervolgens in herkent).
Sociale angsten herken ik ook. En ook heftig om te lezen dat je zelfdodingsgedachten hebt.
Toch denk ik dat je met hulp van GGZ en dergelijke echt nog wel veel winst en geluk in het leven kan behalen.

Je spreekt bijvoorbeeld enorm veel in absoluten, terwijl je zelf eigenlijk direct erna al toegeeft dat dat zaken niet zo zwartwit zijn. Klein voorbeeld.
quote:
Ik was ook altijd enorm jaloers. De eerste paar maanden toen het goed ging was dit niet het geval.
Ben je nu altijd enorm jaloers of niet?

Of hier:
quote:
Nu ik besef dat ik vooral handel uit eigenbelang bij vrijwel alles wat ik doe besef ik ook dat dit nooit iets langdurigs kan opleveren en is eigenlijk allemaal gebaseerd op iets artificieels.
Weer veel absoluten (vooral/vrijwel alles/nooit/allemaal). En: er kan nooit iets langdurigs opgeleverd worden, maar je hebt (volgens je broer) wel een goede band met hem.

Kortom: ik zie genoeg redenen waarom je best een 'rijk' leven zou kunnen leiden (of misschien zelfs al leidt). Alleen begrijp ik dat het voor jou op het moment ontzettend lastig is om dat te zien, te erkennen en vooral: te voelen.

Ik herken zelf wel heel erg het doodrelativeren van mezelf. Ik dacht vroeger ook dat ik sociaal nul te bieden had. Als mensen dan zeiden: maar je hebt toch wel contacten waar je mee afspreekt relativeerde ik dat ook weg (ja, maar echte diepgang zat er niet in, etc.). Therapie heeft mij (oa) veel zelfvertrouwen gegeven.

Ik hoop (en geloof ;) )van ganser harte dat de GGZ hulp ook jou verder kan helpen, sterkte!
pi_172084979
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 juli 2017 00:54 schreef Referer het volgende:
- verhaal -
Als er in jouw familie ADHD en autisme voorkomt, lijkt het mij verstandig je eerst daarop te laten testen. Wat jij namelijk zelf herkent als narcisme of een schizoide persoonlijkheidsstoornis, kan heel goed refereren naar autisme.

Jouw gebrek aan empathie, hoe ziet dat eruit? Is het meer dat het je gewoon niet interesseert hoe een ander zich voelt? Of komt het meer dat jij je heel moeilijk een voorstelling kan maken van hoe iemand anders iets beleeft?

Mocht je of ADHD of autisme of het allebei hebben, dan betekent dat absoluut niet voor jou dat de hoop voorbij is! Dat wil ik echt benadrukken. Maar als je weet dat je het hebt, weet je dat je bepaalde dingen op een wat andere manier moet aanpakken dan de meeste mensen. Dan hoef jij je niet zo schuldig te voelen als bepaalde dingen jou moeilijker afgaan dan de meeste mensen.

Ik kan uit jouw verhaal opmaken dat je op zijn minst een normale intelligentie hebt en ook dat je bereid bent om jouw eigen gedrag in relatie tot anderen te willen begrijpen. Dat zijn hele belangrijke goede eigenschappen!

Denk alsjeblieft niet aan euthanasie etc want je hebt nog een heel leven voor je. Maar het is duidelijk dat je het op de manier zoals het tot nu toe is gegaan niet meer kan opbrengen. En dat hoeft ook niet.

Print het verhaal wat je hier hebt geschreven uit en ga ermee naar de huisarts. De eerste stap is je te laten onderzoeken op ADHD en ASS. Daarna een onderzoek of er ook sprake is van persoonlijkheidsproblematiek.

Dit soort testen helpen voor jou zelf ook om te begrijpen hoe je in elkaar zit. Maar ze geven ook een beeld voor behandelaars. En als zij weten hoe je in elkaar zit, kunnen ze jou het beste helpen.

Eén ding is zeker. Fucked up ben je absoluut niet!
pi_172086275
Bedankt allen voor jullie reacties!
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 juli 2017 09:37 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Allemachtig, wat een verhaal ook weer. Welkom btw. :)

Je hebt het iig heel duidelijk op papier weten te zetten. Veel van je punten zijn herkenbaar. FYI, ik heb een borderline persoonlijkheidsstoornis. Waarom denk je dat je last hebt van een schizoïde stoornis? Heb je ook bijvoorbeeld ook psychoses gehad? Het zou mooi voor je zijn als er bij de GGZ iets uit zou komen dat je op weg gaat helpen.
Een schizoïde persoonlijkheidsstoornis heeft zover ik weet geen psychoses, schizofrenie en schizotypische persoonlijkheidsstoornis wel. Wat ik zelf herken in schizoïde persoonlijkheidsstoornis is het weinig beleven van plezier, afgevlakte affect, geen vriendschappen hebben, weinig behoefte aan sociaal contact en dat ik nooit echt behoefte had aan seksueel contact.
pi_172086404
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 juli 2017 11:07 schreef Jovatov het volgende:

[..]

Toch nog best een lang verhaal ;).

Je ziet het allemaal erg somber in begrijp ik. En het lijkt me ook heel moeilijk om een afstandelijke vader te hebben (waar je je vervolgens in herkent).
Sociale angsten herken ik ook. En ook heftig om te lezen dat je zelfdodingsgedachten hebt.
Toch denk ik dat je met hulp van GGZ en dergelijke echt nog wel veel winst en geluk in het leven kan behalen.

Je spreekt bijvoorbeeld enorm veel in absoluten, terwijl je zelf eigenlijk direct erna al toegeeft dat dat zaken niet zo zwartwit zijn. Klein voorbeeld.

[..]

Ben je nu altijd enorm jaloers of niet?

Of hier:

[..]

Weer veel absoluten (vooral/vrijwel alles/nooit/allemaal). En: er kan nooit iets langdurigs opgeleverd worden, maar je hebt (volgens je broer) wel een goede band met hem.

Kortom: ik zie genoeg redenen waarom je best een 'rijk' leven zou kunnen leiden (of misschien zelfs al leidt). Alleen begrijp ik dat het voor jou op het moment ontzettend lastig is om dat te zien, te erkennen en vooral: te voelen.

Ik herken zelf wel heel erg het doodrelativeren van mezelf. Ik dacht vroeger ook dat ik sociaal nul te bieden had. Als mensen dan zeiden: maar je hebt toch wel contacten waar je mee afspreekt relativeerde ik dat ook weg (ja, maar echte diepgang zat er niet in, etc.). Therapie heeft mij (oa) veel zelfvertrouwen gegeven.

Ik hoop (en geloof ;) )van ganser harte dat de GGZ hulp ook jou verder kan helpen, sterkte!
Bedankt voor je reactie!

De reden waarom ik eerst niet jaloers was is denk ik omdat de relatie toen zo extreem goed leek te verlopen dat er geen aanleiding toe was. Na die hele goede fase ben ik eigenlijk constant jaloers en schoten vaak scenario's door mijn hoofd dat ze me niet meer leuk vond zodra er ook maar iets kleins gebeurde. Ik raakte dan helemaal in paniek.

Ja mijn broertje geeft aan die band wel te kunnen voelen. Maar ik besef ook dat als we ooit uit huis gaan het contact flink zal gaan afnemen. Ook qua liefdesrelatie: hoe kun je nou een succesvolle relatie hebben zonder het vermogen om een emotionele band te kunnen vormen?

[ Bericht 2% gewijzigd door Referer op 01-07-2017 12:37:31 ]
pi_172086554
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 juli 2017 11:09 schreef PabstBlueRibbon het volgende:

[..]

Als er in jouw familie ADHD en autisme voorkomt, lijkt het mij verstandig je eerst daarop te laten testen. Wat jij namelijk zelf herkent als narcisme of een schizoide persoonlijkheidsstoornis, kan heel goed refereren naar autisme.

Jouw gebrek aan empathie, hoe ziet dat eruit? Is het meer dat het je gewoon niet interesseert hoe een ander zich voelt? Of komt het meer dat jij je heel moeilijk een voorstelling kan maken van hoe iemand anders iets beleeft?

Mocht je of ADHD of autisme of het allebei hebben, dan betekent dat absoluut niet voor jou dat de hoop voorbij is! Dat wil ik echt benadrukken. Maar als je weet dat je het hebt, weet je dat je bepaalde dingen op een wat andere manier moet aanpakken dan de meeste mensen. Dan hoef jij je niet zo schuldig te voelen als bepaalde dingen jou moeilijker afgaan dan de meeste mensen.

Ik kan uit jouw verhaal opmaken dat je op zijn minst een normale intelligentie hebt en ook dat je bereid bent om jouw eigen gedrag in relatie tot anderen te willen begrijpen. Dat zijn hele belangrijke goede eigenschappen!

Denk alsjeblieft niet aan euthanasie etc want je hebt nog een heel leven voor je. Maar het is duidelijk dat je het op de manier zoals het tot nu toe is gegaan niet meer kan opbrengen. En dat hoeft ook niet.

Print het verhaal wat je hier hebt geschreven uit en ga ermee naar de huisarts. De eerste stap is je te laten onderzoeken op ADHD en ASS. Daarna een onderzoek of er ook sprake is van persoonlijkheidsproblematiek.

Dit soort testen helpen voor jou zelf ook om te begrijpen hoe je in elkaar zit. Maar ze geven ook een beeld voor behandelaars. En als zij weten hoe je in elkaar zit, kunnen ze jou het beste helpen.

Eén ding is zeker. Fucked up ben je absoluut niet!
Bedankt voor je reactie!

Ik moet eerlijk zeggen dat het autisme toch wat verder weg is kinderen van de nicht van mijn moeder. ADHD is wat dichterbij namelijk een broer van mijn moeder en zijn zoon. Hoe link jij ADHD aan mijn problematiek? Ik heb wel ritalin geprobeerd van mijn neefje, maar het heeft weinig effect op mij lijkt het.

Het gebrek aan empathie is dat ik cognitief weet dat iemand zich rot voelt in een bepaalde situatie. Ik voel dan echter niks maar reageer dan zoals sociaal gepast is omdat dat verwacht wordt. Maar het doet mij eigenlijk niet veel. Ook als mijn vriendin ergens heel blij mee was dan moest ik spelen alsof ik heel erg blij voor haar was want dat voelde ik niet maar ik wist dat ik dat eigenlijk wel zou koeten voelen.

Ik zie het inderdaad echt somber in, ik ben 27 jaar en merk gewoon dat ik weinig plezier haal uit dingen. Als je niets hebt om naar uit te kijken is het leven het niet waard voor mij, dan is het gewoon uitzitten van de tijd en opvullen met activiteiten die je afleiden zodat de tijd wat sneller gaat.

Ik heb al flink contact gehad met mijn huisarts, ze weet al van mijn omstandigheden af. Zij heeft mij dan ook doorverwezen naar een GGZ-instelling. Ik heb een intakegesprek gehad maar ze konden nog niks zeggen. 1 augustus moet ik testen afnemen. Autisme vonden ze niet duidelijk genoeg en als ik de kenmerken van autisme bekijk en testen maak dan scoor ik altijd erg laag.

[ Bericht 6% gewijzigd door Referer op 01-07-2017 12:41:45 ]
  zaterdag 1 juli 2017 @ 13:08:04 #176
181857 Jovatov
Si fallor, sum
pi_172087770
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 juli 2017 12:11 schreef Referer het volgende:

[..]

Bedankt voor je reactie!

De reden waarom ik eerst niet jaloers was is denk ik omdat de relatie toen zo extreem goed leek te verlopen dat er geen aanleiding toe was. Na die hele goede fase ben ik eigenlijk constant jaloers en schoten vaak scenario's door mijn hoofd dat ze me niet meer leuk vond zodra er ook maar iets kleins gebeurde. Ik raakte dan helemaal in paniek.

Ja mijn broertje geeft aan die band wel te kunnen voelen. Maar ik besef ook dat als we ooit uit huis gaan het contact flink zal gaan afnemen. Ook qua liefdesrelatie: hoe kun je nou een succesvolle relatie hebben zonder het vermogen om een emotionele band te kunnen vormen?
Het gaat me er niet om waarom (en of) je later wel jaloers was. Het gaat me erom dat je het statement maakt: "Ik ben altijd jaloers geweest." Je plakt daarmee een heel groot zwartwit stempel op jezelf (en dat lees ik meer terug). Terwijl je dus helemaal niet 'altijd jaloers' bent.

Net zo goed zeg je nooit een langdurige relatie te kunnen onderhouden, maar zegt je broer dat wel bij jou te voelen.
Je zegt ook dat je 'sociaal verkloot' bent, en vervolgens noem je dat je grappen kan maken, vragen durft te stellen (en dus kan luisteren) en soms kan socializen op intellectueel niveau. Dat zijn zo op een rij toch heel goede sociale eigenschappen. Klinkt niet als iemand die 'sociaal verkloot is', maar dat durf je jezelf niet toe te dichten.

Je bekijkt dus alles vanuit een enorm zwarte bril. Je zal nooit ergens plezier van hebben. Je zal nooit 'normaal' zijn (wat is normaal eigenlijk?). En je zal nooit iets zinnigs vinden om voor te leven.

Nu is het leven natuurlijk ook geen rozengeur en maneschijn. En ik ken je verhaal niet precies, maar ik kan me voorstellen dat het geen makkelijk gezin is om in opgegroeid te zijn.

Maar ik geloof wel dat als het lukt die zwarte bil af te zetten (met therapie/geschikte psychotica/iets anders) en het lukt dichter bij je gevoel te komen dat er heel veel winst te behalen is.

Ik zie in elk geval best veel positieve dingen als ik het zo lees, en ik gun je dat je dat zelf ook kan zien en voelen!
  zaterdag 1 juli 2017 @ 13:19:01 #177
47102 Elvi
miemkwien
pi_172088076
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 juni 2017 10:44 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Ik wist niet dat er een ernst-grens was om aan dit topic mee te doen. Volgens mij moet ik dan ook weg ;)

Het lijkt me een lastige combinatie: ben je dan niet continu bezig met aantrekken en afstoten? Word je ervoor geholpen? Heel veel sterkte :*
Ja en nee. Ik ben nu vrij eenzaam en ontzettend single :') en ik wil graag een relatie en nieuwe vrienden maken. Maar na de eerste stap raak ik in paniek als de ander ook wil afspreken en dan gaat het afstoten beginnen zeg maar. Het helpt als er eerst een tijdlang contact is via de app en dan pas in het echt afspreken. Dan is de kans dat ik afgewezen wordt na een ontmoeting kleiner.
  zaterdag 1 juli 2017 @ 13:22:04 #178
185588 Irritatie100
RATATATATATA!!!!
pi_172088158
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 juli 2017 12:04 schreef Referer het volgende:
Bedankt allen voor jullie reacties!

[..]

Een schizoïde persoonlijkheidsstoornis heeft zover ik weet geen psychoses, schizofrenie en schizotypische persoonlijkheidsstoornis wel. Wat ik zelf herken in schizoïde persoonlijkheidsstoornis is het weinig beleven van plezier, afgevlakte affect, geen vriendschappen hebben, weinig behoefte aan sociaal contact en dat ik nooit echt behoefte had aan seksueel contact.
Die laatste symptomen herken ik wel heel erg bij mezelf. Althans, dat dacht ik. Ik heb maar een paar goede vrienden (waar ik overigens wel veel behoefte aan heb en ik hou er ook van om met ze de kroeg in te gaan etc), maar ik heb maar weinig contact met anderen. Mijn eerste relatie (en dus eerste seks) kreeg ik toen ik 26 was enzo. Voor die tijd zei ik altijd "nee joh, ik heb zat vrienden en ik heb helemaal geen behoefte aan seks", maar toen ik het eenmaal kreeg besefte ik dat ik er eigenlijk wel altijd behoefte aan heb gehad maar dat altijd richting mezelf heb ontkend.

Net als met passies. Ik kon nergens echt blij van worden (behalve van Feyenoord kijken en als er hier voetballiefhebbers zijn weten die ook dat dat in de afgelopen 10 jaar meer kommer en kwel is geweest dan goed :P), dus ik dacht altijd geen passies te hebben. Mijn therapeuten omschreven dat heel mooi: je hebt nog wel al je passies van vroeger, maar die liggen begraven onder een berg middelvingers.
En dat geldt voor heel veel dingen bij mij, zoals bijvoorbeeld die behoefte aan seks.
pi_172088700
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 juli 2017 12:20 schreef Referer het volgende:

[..]

Bedankt voor je reactie!

Ik moet eerlijk zeggen dat het autisme toch wat verder weg is kinderen van de nicht van mijn moeder. ADHD is wat dichterbij namelijk een broer van mijn moeder en zijn zoon. Hoe link jij ADHD aan mijn problematiek? Ik heb wel ritalin geprobeerd van mijn neefje, maar het heeft weinig effect op mij lijkt het.

Het gebrek aan empathie is dat ik cognitief weet dat iemand zich rot voelt in een bepaalde situatie. Ik voel dan echter niks maar reageer dan zoals sociaal gepast is omdat dat verwacht wordt. Maar het doet mij eigenlijk niet veel. Ook als mijn vriendin ergens heel blij mee was dan moest ik spelen alsof ik heel erg blij voor haar was want dat voelde ik niet maar ik wist dat ik dat eigenlijk wel zou koeten voelen.

Ik zie het inderdaad echt somber in, ik ben 27 jaar en merk gewoon dat ik weinig plezier haal uit dingen. Als je niets hebt om naar uit te kijken is het leven het niet waard voor mij, dan is het gewoon uitzitten van de tijd en opvullen met activiteiten die je afleiden zodat de tijd wat sneller gaat.

Ik heb al flink contact gehad met mijn huisarts, ze weet al van mijn omstandigheden af. Zij heeft mij dan ook doorverwezen naar een GGZ-instelling. Ik heb een intakegesprek gehad maar ze konden nog niks zeggen. 1 augustus moet ik testen afnemen. Autisme vonden ze niet duidelijk genoeg en als ik de kenmerken van autisme bekijk en testen maak dan scoor ik altijd erg laag.
Je moet helaas goed zoeken naar een geschikte behandelinstelling. Als je voor jezelf al eigenlijk weet dat het waarschijnlijk geen ASS is of dat ASS niet jouw hoofdprobleem is, dan is het beter je te richten op hetgeen waarvan je wel denkt dat het dat is.

Ik heb zelf wel ADHD en dat werd pas vorig jaar geconstateerd. Toen had ik al reeds twee intensieve behandelingen voor persoonlijkheidsproblematiek gevolgd. Er werd dan te makkelijk gezegd dat ik mezelf niet te hoge eisen moest stellen. Maar ik had voor mezelf helder dat mijn gebrek aan functioneren niet louter heeft te maken met mijn emoties. Als ikzelf over ADD of ADHD begon, werd er gezegd dat ik er niet over moest piekeren.

Vorig jaar had ik mij nog een keer uitgebreid erop laten testen. Ervan uitgaande dat ik het waarschijnlijk niet zal hebben, want in eerste instantie ben ik geen druk persoon, eerder het tegenovergestelde. Maar er kwam uit dat ik het wel degelijk heb.

Pas nu begrijp ik meer hoe het zit bij mij en waarom ik bepaalde dingen heb meegemaakt.

Ik snap je wanhoop, maar het leven kan onverwachte wendingen krijgen. Niet alleen in negatieve zin maar ook in positieve zin. Daarbij kan je gedeeltelijk zelf je lot bepalen, want immers ben jij degene die de keuzes maakt in je leven. Wat ik daarmee wil zeggen: als jij niet wilt het kutleven te leven wat je nu hebt, hoeft dat ook niet. De verandering zal in babystapjes gaan, want het is immers een patroon wat je hebt opgebouwd en dat gaat niet in een keer weg.

Maar blijf hoop houden en stel je open voor nieuwe mogelijkheden. Laat wat betreft je behandeltraject niet alles aan anderen over, maar ga zelf ook op zoek naar instellingen die jou aanspreken.
pi_172092663
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 juli 2017 13:08 schreef Jovatov het volgende:

[..]

Het gaat me er niet om waarom (en of) je later wel jaloers was. Het gaat me erom dat je het statement maakt: "Ik ben altijd jaloers geweest." Je plakt daarmee een heel groot zwartwit stempel op jezelf (en dat lees ik meer terug). Terwijl je dus helemaal niet 'altijd jaloers' bent.

Net zo goed zeg je nooit een langdurige relatie te kunnen onderhouden, maar zegt je broer dat wel bij jou te voelen.
Je zegt ook dat je 'sociaal verkloot' bent, en vervolgens noem je dat je grappen kan maken, vragen durft te stellen (en dus kan luisteren) en soms kan socializen op intellectueel niveau. Dat zijn zo op een rij toch heel goede sociale eigenschappen. Klinkt niet als iemand die 'sociaal verkloot is', maar dat durf je jezelf niet toe te dichten.

Je bekijkt dus alles vanuit een enorm zwarte bril. Je zal nooit ergens plezier van hebben. Je zal nooit 'normaal' zijn (wat is normaal eigenlijk?). En je zal nooit iets zinnigs vinden om voor te leven.

Nu is het leven natuurlijk ook geen rozengeur en maneschijn. En ik ken je verhaal niet precies, maar ik kan me voorstellen dat het geen makkelijk gezin is om in opgegroeid te zijn.

Maar ik geloof wel dat als het lukt die zwarte bil af te zetten (met therapie/geschikte psychotica/iets anders) en het lukt dichter bij je gevoel te komen dat er heel veel winst te behalen is.

Ik zie in elk geval best veel positieve dingen als ik het zo lees, en ik gun je dat je dat zelf ook kan zien en voelen!
Dat van jaloers is misschien inderdaad wel zwart-wit beschreven van mij. Ik ben sowieso niet jaloers naar andere mensen toe, alleen als het mijn vriendin betreft.

Sociaal is het vrij oppervlakkig. Ik merk dat ik veel minder diepgang heb dan andere mensen. Als ik ergens op een feest ben lijkt het vrijwel onmogelijk om vloeiende gesprekken te hebben met mensen. Ik bedoel met grappen dan meer wanneer er een groep is waarbij iedereen veel praat, ik dan eens tussendoor kom met een grapje.

Met langdurige relatie doel ik meer op een romantische relatie. Ik kan het op dit moment niet voorstellen dat iemand een succesvolle en tevredenstellende relatie kan hebben als je geen emotionele connectie kan vormen met iemand.
pi_172092706
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 juli 2017 13:22 schreef Irritatie100 het volgende:

[..]

Die laatste symptomen herken ik wel heel erg bij mezelf. Althans, dat dacht ik. Ik heb maar een paar goede vrienden (waar ik overigens wel veel behoefte aan heb en ik hou er ook van om met ze de kroeg in te gaan etc), maar ik heb maar weinig contact met anderen. Mijn eerste relatie (en dus eerste seks) kreeg ik toen ik 26 was enzo. Voor die tijd zei ik altijd "nee joh, ik heb zat vrienden en ik heb helemaal geen behoefte aan seks", maar toen ik het eenmaal kreeg besefte ik dat ik er eigenlijk wel altijd behoefte aan heb gehad maar dat altijd richting mezelf heb ontkend.

Net als met passies. Ik kon nergens echt blij van worden (behalve van Feyenoord kijken en als er hier voetballiefhebbers zijn weten die ook dat dat in de afgelopen 10 jaar meer kommer en kwel is geweest dan goed :P), dus ik dacht altijd geen passies te hebben. Mijn therapeuten omschreven dat heel mooi: je hebt nog wel al je passies van vroeger, maar die liggen begraven onder een berg middelvingers.
En dat geldt voor heel veel dingen bij mij, zoals bijvoorbeeld die behoefte aan seks.
Hey, ik ben ook een Feyenoordfan vanaf jonge leeftijd! Door mijn situatie heb ik helaas niet echt kunnen genieten van ons kampioenschap :@

Maar het feit dat jij al erg behoefte hebt aan omgaan met vrienden en ook goede vrienden hebt lijkt mij dat het je leven toch wel wat voldoening geeft.
pi_172092833
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 juli 2017 13:44 schreef PabstBlueRibbon het volgende:

[..]

Je moet helaas goed zoeken naar een geschikte behandelinstelling. Als je voor jezelf al eigenlijk weet dat het waarschijnlijk geen ASS is of dat ASS niet jouw hoofdprobleem is, dan is het beter je te richten op hetgeen waarvan je wel denkt dat het dat is.

Ik heb zelf wel ADHD en dat werd pas vorig jaar geconstateerd. Toen had ik al reeds twee intensieve behandelingen voor persoonlijkheidsproblematiek gevolgd. Er werd dan te makkelijk gezegd dat ik mezelf niet te hoge eisen moest stellen. Maar ik had voor mezelf helder dat mijn gebrek aan functioneren niet louter heeft te maken met mijn emoties. Als ikzelf over ADD of ADHD begon, werd er gezegd dat ik er niet over moest piekeren.

Vorig jaar had ik mij nog een keer uitgebreid erop laten testen. Ervan uitgaande dat ik het waarschijnlijk niet zal hebben, want in eerste instantie ben ik geen druk persoon, eerder het tegenovergestelde. Maar er kwam uit dat ik het wel degelijk heb.

Pas nu begrijp ik meer hoe het zit bij mij en waarom ik bepaalde dingen heb meegemaakt.

Ik snap je wanhoop, maar het leven kan onverwachte wendingen krijgen. Niet alleen in negatieve zin maar ook in positieve zin. Daarbij kan je gedeeltelijk zelf je lot bepalen, want immers ben jij degene die de keuzes maakt in je leven. Wat ik daarmee wil zeggen: als jij niet wilt het kutleven te leven wat je nu hebt, hoeft dat ook niet. De verandering zal in babystapjes gaan, want het is immers een patroon wat je hebt opgebouwd en dat gaat niet in een keer weg.

Maar blijf hoop houden en stel je open voor nieuwe mogelijkheden. Laat wat betreft je behandeltraject niet alles aan anderen over, maar ga zelf ook op zoek naar instellingen die jou aanspreken.
Zou jij misschien wat meer over jouw ADHD situatie kunnen omschrijven? Ik moet zeggen dat er bepaalde aspecten zijn van inattentive ADD die wel op mij van toepassing zijn zoals het eindeloos uitstellen (tot ik een bepaalde druk voel), heb som moeite met mijn gedachten te houden bij gesprekken (weet niet of dit komt door gebrek aan concentratie of door verveling) en ik ben vaak in mijn gedachten verzonken. Maar ik ben niet vergeetachtig, raak niet snel dingen kwijt of ben zelden te laat.
pi_172093210
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 juni 2017 17:51 schreef Lienekien het volgende:
Oh, herkenbaar, dat soort stress. Ik word dan ook heel prikkelbaar en wil het direct allemaal geregeld hebben.

Je hebt het wel heel prima direct opgelost! Complimenten. :)
Dankjewel en ja precies!

quote:
0s.gif Op vrijdag 30 juni 2017 18:49 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Zonde zeg. Maar je onderneemt tenminste wel een poging. Daar kan niemand iets over zeggen. Wie weet word het in de toekomst nog wel beter. :) Durf je geen verdere contact met ze te maken?
Dankjewel en nee dat durf ik dan niet, bang dat ze niet op me zitten te wachten :@
Misschien eerst maar een paar mensen met wie ik wel een klik had op Facebook opzoeken en een verzoek sturen.

quote:
0s.gif Op zaterdag 1 juli 2017 13:19 schreef Elvi het volgende:

[..]

Ja en nee. Ik ben nu vrij eenzaam en ontzettend single :') en ik wil graag een relatie en nieuwe vrienden maken. Maar na de eerste stap raak ik in paniek als de ander ook wil afspreken en dan gaat het afstoten beginnen zeg maar. Het helpt als er eerst een tijdlang contact is via de app en dan pas in het echt afspreken. Dan is de kans dat ik afgewezen wordt na een ontmoeting kleiner.
Poeh erg herkenbaar dit!
Maar ik heb gisteren een overwinning behaald. Zou pas voor het eerst afspreken met een meisje die ook diabetes heeft, maar ging niet door omdat mijn afspraak uitliep en ze dus voor niks gekomen was ( ze moest zelf namelijk daarna weer naar een andere afspraak) Dus ik schaamde me al helemaal dood dat ik haar voor niks had laten komen en daarna ook niks meer van haar gehoord. Dus dacht al dat het alweer niks zou worden. Maar zag van de week op Facebook dat ze interesse had in een evenement wat gisteren hier in de stad was. Dus toch de stoute schoenen aangetrokken gisteren en geappt of ze van plan was om te gaan en of ze dan samen wilde of al met anderen ging? Ze had nog niemand en vond het wel gezellig om met mij te gaan. Helaas voelde ze zich niet zo goed omdat ze maar in een hypo bleef en zijn we maar ongeveer 1.5 uur naar dat evenement geweest. Maar het was wel gezellig en ik ben wel trots op mezelf dat ik haar gevraagd heb ^O^

Welkom Referer, ik heb alleen niet de concentratie om je hele verhaal te lezen :@
  zaterdag 1 juli 2017 @ 18:44:08 #184
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_172095748
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 juli 2017 16:37 schreef Referer het volgende:

[..]

Dat van jaloers is misschien inderdaad wel zwart-wit beschreven van mij. Ik ben sowieso niet jaloers naar andere mensen toe, alleen als het mijn vriendin betreft.

Sociaal is het vrij oppervlakkig. Ik merk dat ik veel minder diepgang heb dan andere mensen. Als ik ergens op een feest ben lijkt het vrijwel onmogelijk om vloeiende gesprekken te hebben met mensen. Ik bedoel met grappen dan meer wanneer er een groep is waarbij iedereen veel praat, ik dan eens tussendoor kom met een grapje.

Met langdurige relatie doel ik meer op een romantische relatie. Ik kan het op dit moment niet voorstellen dat iemand een succesvolle en tevredenstellende relatie kan hebben als je geen emotionele connectie kan vormen met iemand.
Als ik dat zo lees, ben dan ben je momenteel helemaal niet klaar voor een relatie. Werk eerst maar eens flink aan jezelf.
soooo, da's mooi!
  zaterdag 1 juli 2017 @ 18:46:12 #185
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_172095829
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 juli 2017 17:09 schreef _Hestia_ het volgende:

[..]

Dankjewel en nee dat durf ik dan niet, bang dat ze niet op me zitten te wachten :@
Misschien eerst maar een paar mensen met wie ik wel een klik had op Facebook opzoeken en een verzoek sturen.

Voeg mij maar toe op Facebook. Ik heb meerdere mensen uit dit subforum op Facebook zitten. Zo leer je elkaar ook beter kennen. :)
soooo, da's mooi!
  zaterdag 1 juli 2017 @ 18:50:13 #186
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_172095954
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 juli 2017 13:19 schreef Elvi het volgende:

[..]

Ja en nee. Ik ben nu vrij eenzaam en ontzettend single :') en ik wil graag een relatie en nieuwe vrienden maken. Maar na de eerste stap raak ik in paniek als de ander ook wil afspreken en dan gaat het afstoten beginnen zeg maar. Het helpt als er eerst een tijdlang contact is via de app en dan pas in het echt afspreken. Dan is de kans dat ik afgewezen wordt na een ontmoeting kleiner.
Ben je dan zo'n vreselijk persoon? :P
soooo, da's mooi!
pi_172129384
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 juli 2017 18:44 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Als ik dat zo lees, ben dan ben je momenteel helemaal niet klaar voor een relatie. Werk eerst maar eens flink aan jezelf.
Ik denk dat ik nooit een normale relatie kan hebben. Aansluitend op mijn beginpost zal een relatie altijd gebaseerd zijn op wat ik eruit kan halen en nooit echte liefde. Liefde en emotionele binding heb ik nooit gevoeld en zal ik nooit voelen, dat is na 27 jaar toch wel te concluderen. De relatie is dan gebaseerd op iemand nodig hebben die jou aandacht geeft en je geliefd laat voelen. Maar nu ik sinds kort besef dat dat eigenlijk geen liefde is en dus eigenlijk gewoon nep en vrijwel nooit zal slagen want ik kan me niet voorstellen dat zoiets kan functioneren tussen twee personen. Er is in mijn ogen dus ook niks om aan te werken want dat zal nooit kunnen veranderen.

Ik heb dan ook echt het idee dat mijn leven gebaseerd is op nepheden en dat geeft mij echt het idee dat het het allemaal niet waard is. Na het besef van de narcistische trekjes ben ik bewust dat bij vrijwel alles wat ik doe, ik het doe met een reden om er iets uit te kunnen halen en niet wat mensen denken waarom ik het doe. Zodra iemand iets doet wat mij niet aanstaat word ik manipulatief. Zolang die persoon mijn eigenwaarde verhoogd zie ik die persoon als positief, maar zodra die persoon iets doet dat mij niet aanstaat schieten dat haatvolle gedachten door mijn hoofd. Ik heb geen zin om door het leven te gaan als een sociopathisch persoon en mensen te gebruiken voor mijn behoeften. Het is gewoon niet oprecht en net alsof andere mensen objecten zijn.

Ik heb andere mensen nodig om mij goed te voelen. Maar in interacties is heel veel nep, dus ik heb ook vaak het gevoel dat ik een masker draag en dan voel ik mij ook slecht. Ik pas mij altijd onbewust aan aan de ander en gedraag mij dan ook zo. En als ik merk dat anderen goed met elkaar opschieten en ik mij een beetje verdwaald voel, voel ik mij soms net een aliën en zou ik erg graag willen dat ik het precies zou kunnen beleven zoals zij dat doen. Ik erger mij dan ook vaak waarom ik dat niet kan en word dan onzeker.

[ Bericht 3% gewijzigd door Referer op 03-07-2017 00:11:21 ]
  maandag 3 juli 2017 @ 09:41:37 #188
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_172132499
quote:
1s.gif Op maandag 3 juli 2017 00:00 schreef Referer het volgende:

[..]

Ik denk dat ik nooit een normale relatie kan hebben. Aansluitend op mijn beginpost zal een relatie altijd gebaseerd zijn op wat ik eruit kan halen en nooit echte liefde. Liefde en emotionele binding heb ik nooit gevoeld en zal ik nooit voelen, dat is na 27 jaar toch wel te concluderen. De relatie is dan gebaseerd op iemand nodig hebben die jou aandacht geeft en je geliefd laat voelen. Maar nu ik sinds kort besef dat dat eigenlijk geen liefde is en dus eigenlijk gewoon nep en vrijwel nooit zal slagen want ik kan me niet voorstellen dat zoiets kan functioneren tussen twee personen. Er is in mijn ogen dus ook niks om aan te werken want dat zal nooit kunnen veranderen.

Ik heb dan ook echt het idee dat mijn leven gebaseerd is op nepheden en dat geeft mij echt het idee dat het het allemaal niet waard is. Na het besef van de narcistische trekjes ben ik bewust dat bij vrijwel alles wat ik doe, ik het doe met een reden om er iets uit te kunnen halen en niet wat mensen denken waarom ik het doe. Zodra iemand iets doet wat mij niet aanstaat word ik manipulatief. Zolang die persoon mijn eigenwaarde verhoogd zie ik die persoon als positief, maar zodra die persoon iets doet dat mij niet aanstaat schieten dat haatvolle gedachten door mijn hoofd. Ik heb geen zin om door het leven te gaan als een sociopathisch persoon en mensen te gebruiken voor mijn behoeften. Het is gewoon niet oprecht en net alsof andere mensen objecten zijn.

Ik heb andere mensen nodig om mij goed te voelen. Maar in interacties is heel veel nep, dus ik heb ook vaak het gevoel dat ik een masker draag en dan voel ik mij ook slecht. Ik pas mij altijd onbewust aan aan de ander en gedraag mij dan ook zo. En als ik merk dat anderen goed met elkaar opschieten en ik mij een beetje verdwaald voel, voel ik mij soms net een aliën en zou ik erg graag willen dat ik het precies zou kunnen beleven zoals zij dat doen. Ik erger mij dan ook vaak waarom ik dat niet kan en word dan onzeker.
Als je er niet in gelooft dat je in staat bent om te veranderen, dan is het aanmelden bij de GGZ nutteloos. Jij gaat er zitten met een lamlendig hoofd en je verdoet de tijd van de psychs. Misschien dat medicatie wat kan helpen, maar word je daar gelukkig van?

Ik ben 34 en ik geloofde er ook niet in dat ik nog kon veranderen. Mijn vorige relatie eindigde omdat ik zo verschrikkelijk onzeker was en overal iets achter zocht. Ook als zij appte met anderen (zij zat destijds in een band en daar heb je heel overleg voor nodig), was ik er van overtuigd dat zij andere mensen leuker vond dan mij. Complete onzin natuurlijk, want waarom had zij dan een relatie met mij? En die onzekerheid deed onze relatie de das om. Heb ik daar spijt van? Jazeker, want ik houdt nog steeds van haar. Komt dat ooit nog goed? Ik heb geen idee en wil het ook niet weten. Maar wat wel zeker was, is dat ik nog heel goed kon veranderen.

Over de afgelopen twee jaar heb ik meerdere vormen van therapie gevolgd, waaronder een assertiviteitscursus om mijn zelfvertrouwen op te krikken. Mijn borderline zal altijd een issue blijven, maar ik zag wel in dat ik kon veranderen en dat ik geen (slechte) relatie nodig heb om (on)gelukkig te zijn. Ik moet mijzelf gelukkig houden en dat lukt alleen als ik aan mezelf blijf werken. Momenteel sta ik op de uit behandellijst van de GGZ en mag ik het voorlopig zelf uit gaan zoeken. Ergens ben ik daar blij mee. Ik ben van plan om weer te gaan daten/werken/studeren en vanaf daar zie ik het wel. Maar één ding is zeker: iedereen kan veranderen. Ook jij!

Eerlijk gezegd geloof ik er niks van dat je ervan overtuigd bent dat alle interactie nep is en dat je overal iets uit moet halen. Je komt over als iemand die wanhopig opzoek is naar een vriend of een kameraad. Daarvoor zul je meer moeten doen dan alleen maar overal je eigen voordeel uit zien te halen. Een vriendschap komt van twee kanten, meneer de narcist. Het is niet eerlijk tegenover de ander als jij er alleen maar op bent om jezelf te plezieren in lege gesprekken en loze beloftes.
soooo, da's mooi!
pi_172136820
quote:
0s.gif Op maandag 3 juli 2017 09:41 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Als je er niet in gelooft dat je in staat bent om te veranderen, dan is het aanmelden bij de GGZ nutteloos. Jij gaat er zitten met een lamlendig hoofd en je verdoet de tijd van de psychs. Misschien dat medicatie wat kan helpen, maar word je daar gelukkig van?

Ik ben 34 en ik geloofde er ook niet in dat ik nog kon veranderen. Mijn vorige relatie eindigde omdat ik zo verschrikkelijk onzeker was en overal iets achter zocht. Ook als zij appte met anderen (zij zat destijds in een band en daar heb je heel overleg voor nodig), was ik er van overtuigd dat zij andere mensen leuker vond dan mij. Complete onzin natuurlijk, want waarom had zij dan een relatie met mij? En die onzekerheid deed onze relatie de das om. Heb ik daar spijt van? Jazeker, want ik houdt nog steeds van haar. Komt dat ooit nog goed? Ik heb geen idee en wil het ook niet weten. Maar wat wel zeker was, is dat ik nog heel goed kon veranderen.

Over de afgelopen twee jaar heb ik meerdere vormen van therapie gevolgd, waaronder een assertiviteitscursus om mijn zelfvertrouwen op te krikken. Mijn borderline zal altijd een issue blijven, maar ik zag wel in dat ik kon veranderen en dat ik geen (slechte) relatie nodig heb om (on)gelukkig te zijn. Ik moet mijzelf gelukkig houden en dat lukt alleen als ik aan mezelf blijf werken. Momenteel sta ik op de uit behandellijst van de GGZ en mag ik het voorlopig zelf uit gaan zoeken. Ergens ben ik daar blij mee. Ik ben van plan om weer te gaan daten/werken/studeren en vanaf daar zie ik het wel. Maar één ding is zeker: iedereen kan veranderen. Ook jij!

Eerlijk gezegd geloof ik er niks van dat je ervan overtuigd bent dat alle interactie nep is en dat je overal iets uit moet halen. Je komt over als iemand die wanhopig opzoek is naar een vriend of een kameraad. Daarvoor zul je meer moeten doen dan alleen maar overal je eigen voordeel uit zien te halen. Een vriendschap komt van twee kanten, meneer de narcist. Het is niet eerlijk tegenover de ander als jij er alleen maar op bent om jezelf te plezieren in lege gesprekken en loze beloftes.
Nee helemaal niet. Ik heb vanaf mijn pubertijd nooit echt de behoefte aan een vriend of kameraad gehad. Ik mis mensen ook niet. Ik voel me wel eenzaam als ik zie dat andere mensen plezier met elkaar hebben, maar wanneer mensen mij in een vriendengroep wilden betrekken voelde ik mij altijd benauwd en verzon ik vaker smoesjes waarom ik niet wilde afspreken enzo.

Ik denk sowieso dat een groot deel van mijn problemen veroorzaakt wordt doordat ik een enorm kleine emotionele belevingswereld heb: ik voel enorm weinig en ik denk dat dat er ook voor zorgt dat ik dan niet kan inleven wat andere mensen voelen. Omdat je dat niet aanvoelt mis je die binding met mensen en handel je egoïstischer. Door die kleine belevingswereld beleef ik ook weinig plezier uit dingen en voel ik vaak niet wat er mis is. Ik heb wel vaker dat ik voel dat ik onrustig ben en dat er iets niet goed zit, maar ik weet dan niet wat er is.

Maar jij kan dus wel echte liefde voelen zo te zien? Dat is geen verliefd zijn op het ideaal van haar of het gevoel dat ze je geeft? Kan jij empathie voelen?

[ Bericht 1% gewijzigd door Referer op 03-07-2017 17:17:49 ]
  maandag 3 juli 2017 @ 18:43:23 #190
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_172145128
quote:
0s.gif Op maandag 3 juli 2017 12:57 schreef Referer het volgende:

[..]

Nee helemaal niet. Ik heb vanaf mijn pubertijd nooit echt de behoefte aan een vriend of kameraad gehad. Ik mis mensen ook niet. Ik voel me wel eenzaam als ik zie dat andere mensen plezier met elkaar hebben, maar wanneer mensen mij in een vriendengroep wilden betrekken voelde ik mij altijd benauwd en verzon ik vaker smoesjes waarom ik niet wilde afspreken enzo.

Ik denk sowieso dat een groot deel van mijn problemen veroorzaakt wordt doordat ik een enorm kleine emotionele belevingswereld heb: ik voel enorm weinig en ik denk dat dat er ook voor zorgt dat ik dan niet kan inleven wat andere mensen voelen. Omdat je dat niet aanvoelt mis je die binding met mensen en handel je egoïstischer. Door die kleine belevingswereld beleef ik ook weinig plezier uit dingen en voel ik vaak niet wat er mis is. Ik heb wel vaker dat ik voel dat ik onrustig ben en dat er iets niet goed zit, maar ik weet dan niet wat er is.

Maar jij kan dus wel echte liefde voelen zo te zien? Dat is geen verliefd zijn op het ideaal van haar of het gevoel dat ze je geeft? Kan jij empathie voelen?
Het klinkt eerder alsof je last hebt van een vorm van autisme. Zou je je daar niet op laten testen? Het zou een hoop duidelijkheid voor je verschaffen.

Ik kan liefde prima voelen ja. Liefde voor andere mensen, liefde voor dieren en planten. Ik werd verliefd op haar omdat ik haar te gek vond en wij een hoop dingen gemeen hadden. Dat schept toch een band, nietwaar?Plus, ze zag er lekker uit. Waarom ze mij leuk vond, dat is mij nog steeds een raadsel. ;) Maar mijn empathisch vermogen is heel zwart-wit. Ik geef louter om de mensen om wie ik geef. De rest kan van m'n part verdwijnen in een zwart gat. Totdat ik erachter kom dat ook nieuwe mensen leren kennen erg leuk kan zijn. :)
soooo, da's mooi!
pi_172146189
quote:
0s.gif Op maandag 3 juli 2017 18:43 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Het klinkt eerder alsof je last hebt van een vorm van autisme. Zou je je daar niet op laten testen? Het zou een hoop duidelijkheid voor je verschaffen.

Ik kan liefde prima voelen ja. Liefde voor andere mensen, liefde voor dieren en planten. Ik werd verliefd op haar omdat ik haar te gek vond en wij een hoop dingen gemeen hadden. Dat schept toch een band, nietwaar?Plus, ze zag er lekker uit. Waarom ze mij leuk vond, dat is mij nog steeds een raadsel. ;) Maar mijn empathisch vermogen is heel zwart-wit. Ik geef louter om de mensen om wie ik geef. De rest kan van m'n part verdwijnen in een zwart gat. Totdat ik erachter kom dat ook nieuwe mensen leren kennen erg leuk kan zijn. :)
Ja, ik hoop dat de testen die ik over een maand heb mij wat uitsluitsel kunnen geven ;)

Wat fijn dat jij dat kan ervaren, ik kan mij alleen maar een voorstelling maken van hoe fijn dat is!
  dinsdag 4 juli 2017 @ 09:25:18 #192
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_172157573
quote:
0s.gif Op maandag 3 juli 2017 19:30 schreef Referer het volgende:

[..]

Ja, ik hoop dat de testen die ik over een maand heb mij wat uitsluitsel kunnen geven ;)

Wat fijn dat jij dat kan ervaren, ik kan mij alleen maar een voorstelling maken van hoe fijn dat is!
Ik ben benieuwd wat eruit gaat komen. Hopelijk doe je er dan ook iets mee.
soooo, da's mooi!
pi_172194625
quote:
0s.gif Op maandag 3 juli 2017 19:30 schreef Referer het volgende:

[..]

Ja, ik hoop dat de testen die ik over een maand heb mij wat uitsluitsel kunnen geven ;)

Wat fijn dat jij dat kan ervaren, ik kan mij alleen maar een voorstelling maken van hoe fijn dat is!
Ik ben ook benieuwd voor je.

Uit jouw verhaal kan het echt alle kanten op. Ik zou er ook niet raar van opkijken als blijkt dat je geen autisme hebt maar wel een narcistische persoonlijkheidsstoornis. Klinkt misschien onaardig, maar zo bedoel ik het niet. Narcisme is in vrijwel de meeste gevallen een beschermingsmechanisme. Door je empathisch vermogen maar af te stompen, te weinig rekening houden met anderen en jezelf (onbewust) extra privileges toeëigent, voorkom je immers dat je je kwetsbare kant laat zien en dat mensen er misbruik van maken.

Maar het nadeel is dan dat jij je eenzaam en onbegrepen voelt. Er zijn dan altijd mensen die zulk gedrag niet pikken, tegen jou ingaan en jouw gevoelens van minderwaardigheid bevestigen, waardoor je elke keer in de narcistische rol kruipt om maar niet te hoeven voelen dat mensen je niet aardig lijken te vinden.

Het zal moeilijk worden om dit aan te pakken, maar als je open wilt staan om jezelf beter te leren kennen en daartoe ook bereid bent om feedback van anderen aan te horen en daar ook over wilt nadenken, kan het zeker lukken.
pi_172264631
Door mijn medicatie blijf ik maar aankomen, terwijl ik vet weinig eet :(
Ik wil eigenlijk met al die rommel stoppen, maar ik ben bang dan weer te ontsporen. Geen flauw idee wat ik moet doen :{ :'(
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_172265537
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 juli 2017 11:57 schreef ChildoftheStars het volgende:
Door mijn medicatie blijf ik maar aankomen, terwijl ik vet weinig eet :(
Ik wil eigenlijk met al die rommel stoppen, maar ik ben bang dan weer te ontsporen. Geen flauw idee wat ik moet doen :{ :'(
Pfftt frustrerend is dat ja :(
Ik weet niet wat je allemaal slikt natuurlijk, maar ik heb wel een tijdje antipsychotica geslikt (Risperdal) waar ik ook ontzettend van aankwam. Maar heel veel andere keus heb je soms niet, al dat soort medicatie heeft helaas die bijwerking volgens mij. Maar helemaal stoppen lijkt me in jouw geval ook niet slim nee. Maar ik zou het als ik jou was wel met je psychiater bespreken. Misschien dat er toch andere mogelijkheden zijn. Maar ik voel met je mee :*
pi_172269794
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 juli 2017 12:35 schreef _Hestia_ het volgende:

[..]

Pfftt frustrerend is dat ja :(
Ik weet niet wat je allemaal slikt natuurlijk, maar ik heb wel een tijdje antipsychotica geslikt (Risperdal) waar ik ook ontzettend van aankwam. Maar heel veel andere keus heb je soms niet, al dat soort medicatie heeft helaas die bijwerking volgens mij. Maar helemaal stoppen lijkt me in jouw geval ook niet slim nee. Maar ik zou het als ik jou was wel met je psychiater bespreken. Misschien dat er toch andere mogelijkheden zijn. Maar ik voel met je mee :*
Dank je wel lieve meid :*

Ik slik op het moment twee soorten antipsychotica (haldol en abilify) (en er komt waarschijnlijk een derde bij, serequel)) en een anti-depressium (prozac). Plus nog een maagbeschermer en akineton voor de bijwerkingen. Die allemaal (op de maagbeschermer na) aankomen als bijwerking hebben.

Stoppen is een dom idee, maar aankomen trek ik ook slecht. Ik ga er steeds minder van eten.

Na de afspraak van dinsdag mail ik de psycholoog. Ik durf er niet in een gesprek over te beginnen, dus dan veilig afstandelijk via de mail. Dat werkt wel bij dingen die ik niet durf te bespreken en de keer erop moet ik wel.
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  zaterdag 8 juli 2017 @ 18:54:27 #197
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_172275769
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 juli 2017 15:12 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Dank je wel lieve meid :*

Ik slik op het moment twee soorten antipsychotica (haldol en abilify) (en er komt waarschijnlijk een derde bij, serequel)) en een anti-depressium (prozac). Plus nog een maagbeschermer en akineton voor de bijwerkingen. Die allemaal (op de maagbeschermer na) aankomen als bijwerking hebben.

Stoppen is een dom idee, maar aankomen trek ik ook slecht. Ik ga er steeds minder van eten.

Na de afspraak van dinsdag mail ik de psycholoog. Ik durf er niet in een gesprek over te beginnen, dus dan veilig afstandelijk via de mail. Dat werkt wel bij dingen die ik niet durf te bespreken en de keer erop moet ik wel.
Seroquel is mooi spul. Dat heb ik ook gehad. Werd er helemaal lijp van. Heb het een aantal maanden uitgeprobeerd en daarna nooit weer. Niks voor mij.
soooo, da's mooi!
pi_172275911
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 juli 2017 15:12 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Dank je wel lieve meid :*

Ik slik op het moment twee soorten antipsychotica (haldol en abilify) (en er komt waarschijnlijk een derde bij, serequel)) en een anti-depressium (prozac). Plus nog een maagbeschermer en akineton voor de bijwerkingen. Die allemaal (op de maagbeschermer na) aankomen als bijwerking hebben.

Stoppen is een dom idee, maar aankomen trek ik ook slecht. Ik ga er steeds minder van eten.

Na de afspraak van dinsdag mail ik de psycholoog. Ik durf er niet in een gesprek over te beginnen, dus dan veilig afstandelijk via de mail. Dat werkt wel bij dingen die ik niet durf te bespreken en de keer erop moet ik wel.
Hmm ja dat is idd geen fijne combinatie dan nee. Waarom mail je de psycholoog niet voor dinsdag, zodat je het er dan meteen over kunt hebben? :*
pi_172276629
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 juli 2017 19:01 schreef _Hestia_ het volgende:

[..]

Hmm ja dat is idd geen fijne combinatie dan nee. Waarom mail je de psycholoog niet voor dinsdag, zodat je het er dan meteen over kunt hebben? :*
Omdat ik het huiswerk had om voor dinsdag een brief te schrijven naar een dader en die bij haar moet voorlezen. Dat wil ik eerst gedaan hebben. Plus even checken of ik niet gewoon vocht vasthoud.

Het is gewoon te eng om het nu al te doen en die brief heeft voor mij voorrang en ik denk dat het eten/gewicht-stukje bij haar voorrang heeft (afdeling eetstoornissen zit ik)
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  zaterdag 8 juli 2017 @ 19:42:54 #200
399061 kuolema
vermaledijd
pi_172276716
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 juli 2017 15:12 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Dank je wel lieve meid :*

Ik slik op het moment twee soorten antipsychotica (haldol en abilify) (en er komt waarschijnlijk een derde bij, serequel)) en een anti-depressium (prozac). Plus nog een maagbeschermer en akineton voor de bijwerkingen. Die allemaal (op de maagbeschermer na) aankomen als bijwerking hebben.

Stoppen is een dom idee, maar aankomen trek ik ook slecht. Ik ga er steeds minder van eten.

Na de afspraak van dinsdag mail ik de psycholoog. Ik durf er niet in een gesprek over te beginnen, dus dan veilig afstandelijk via de mail. Dat werkt wel bij dingen die ik niet durf te bespreken en de keer erop moet ik wel.
Lijkt me lastig omdat je wel baat hebt bij de medicijnen (tenminste, dat zei je van de Haldol). Ik vond het ook heel erg toen ik aankwam van olanzapine en daarom stopte ik ermee, maar ik had toch niet idee dat het middel voordelen bracht.
Het kan best zijn dat minder eten niet zoveel effect heeft als 'normaal', omdat antipsychotica je metabolisme veranderen.

Wat zou trouwens de toegevoegde waarde moeten zijn van het derde antipsychoticum?
Why are you wearing that stupid man suit?
pi_172276811
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 juli 2017 19:42 schreef kuolema het volgende:

[..]

Lijkt me lastig omdat je wel baat hebt bij de medicijnen (tenminste, dat zei je van de Haldol). Ik vond het ook heel erg toen ik aankwam van olanzapine en daarom stopte ik ermee, maar ik had toch niet idee dat het middel voordelen bracht.
Het kan best zijn dat minder eten niet zoveel effect heeft als 'normaal', omdat antipsychotica je metabolisme veranderen.

Wat zou trouwens de toegevoegde waarde moeten zijn van het derde antipsychoticum?
Deze combinatie van medicatie is bij mij het verschil tussen in de maatschappij kunnen functioneren of compleet gestoord worden (serieus gestoord). Dus tja... het is een moeilijke voor me. Plus dat mijn vriend me zonder medicatie heeft meegemaakt en me zonder echt niet wil (hij zou het er niet om uitmaken, maar het zou veel gedoe opleveren).

Klopt van dat metabolisme; ik beweeg veel, eet amper wat en toch blijft het gedoe...

De derde is tegen de nachtmerries en het beter inslapen. Vlak voor het slapen schiet ik bijna altijd in een psychose, waardoor ik amper slaap
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  woensdag 26 juli 2017 @ 12:57:02 #202
362100 Comp_Lex
The Doctor
pi_172687678
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 juni 2017 16:32 schreef PabstBlueRibbon het volgende:

[..]

Maar als het allemaal aan anderen ligt, hoe komt het dan dat je moeite hebt met aansluiting vinden?
Omdat ze me niet mogen zonder dat ze daar een goede reden voor hebben. Dat is op zichzelf al stoornis-achtig gedrag.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
pi_172691792
quote:
0s.gif Op woensdag 26 juli 2017 12:57 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Omdat ze me niet mogen zonder dat ze daar een goede reden voor hebben. Dat is op zichzelf al stoornis-achtig gedrag.
Denk eens heel goed na of die gedachte rationeel is.
pi_172697292
Oh fuck, ze willen met mijn medicatie gaan rommelen. Ik ben aangekomen van de medicatie, eetstoornis speelt op en nu moet ik naar de psychiater. Zo bang dat ik weer meer psychotisch of wisselvallig ga worden
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  donderdag 27 juli 2017 @ 09:39:30 #205
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_172707147
quote:
0s.gif Op woensdag 26 juli 2017 20:45 schreef ChildoftheStars het volgende:
Oh fuck, ze willen met mijn medicatie gaan rommelen. Ik ben aangekomen van de medicatie, eetstoornis speelt op en nu moet ik naar de psychiater. Zo bang dat ik weer meer psychotisch of wisselvallig ga worden
Adem in, adem uit. Blijf zo duidelijk mogelijk tegenover je psych en stem niet overal mee in.
soooo, da's mooi!
pi_172708940
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juli 2017 09:39 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Adem in, adem uit. Blijf zo duidelijk mogelijk tegenover je psych en stem niet overal mee in.
Nee, inderdaad... Het is logisch dat ze het willen, alleen ik leg rustig uit dat ik wel heel goed functioneer en dat vast wil houden. Ik maak denk ik even een briefje
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_172709270
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juli 2017 10:59 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Nee, inderdaad... Het is logisch dat ze het willen, alleen ik leg rustig uit dat ik wel heel goed functioneer en dat vast wil houden. Ik maak denk ik even een briefje
Lijkt me een goed plan :*

Ik heb maandag mn intake voor woonbegeleiding gehad en binnenkort neemt degene die het gaat doen contact met me op voor de eerste afspraak. Er is op zich geen wachtlijst, maar het is wel vakantietijd natuurlijk. Dus even afwachten nog.

Ze wilden graag mn ondersteuningsplan van de WMO hebben en een overzicht van alle behandelingen en opnames die ik gehad heb. Dat was een hele lijst en dat vond ik echt confronterend :{

Zoveel behandelingen en opnames en nog functioneer ik niet normaal/zoals ik zou willen.
Het voelt echt zo als falen ;(
Terwijl ik rationeel wel weet dat het niet zo is. Maar dat gevoel blijft zo achter bij mij altijd.

Rationeel kan ik alles zo goed bedenken, maar toch voel ik me gewoon zo waardeloos en blijf ik zo'n laag zelfbeeld houden. Doe nu ook via de POH GGZ een online module over zelfbeeld. Maar loop er gewoon weer tegenaan dat ik het prima kan invullen die opdrachten, maar ik niet kan voelen/geloven dat het zo is. Echt zo frustrerend :(

[ Bericht 24% gewijzigd door _Hestia_ op 27-07-2017 11:21:19 ]
  vrijdag 28 juli 2017 @ 09:40:09 #208
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_172731298
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juli 2017 10:59 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Nee, inderdaad... Het is logisch dat ze het willen, alleen ik leg rustig uit dat ik wel heel goed functioneer en dat vast wil houden. Ik maak denk ik even een briefje
Heel goed. Zo vergeet je ook niks. :)
soooo, da's mooi!
  vrijdag 28 juli 2017 @ 09:41:17 #209
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_172731322
quote:
1s.gif Op donderdag 27 juli 2017 11:14 schreef _Hestia_ het volgende:

[..]

Lijkt me een goed plan :*

Ik heb maandag mn intake voor woonbegeleiding gehad en binnenkort neemt degene die het gaat doen contact met me op voor de eerste afspraak. Er is op zich geen wachtlijst, maar het is wel vakantietijd natuurlijk. Dus even afwachten nog.

Ze wilden graag mn ondersteuningsplan van de WMO hebben en een overzicht van alle behandelingen en opnames die ik gehad heb. Dat was een hele lijst en dat vond ik echt confronterend :{

Zoveel behandelingen en opnames en nog functioneer ik niet normaal/zoals ik zou willen.
Het voelt echt zo als falen ;(
Terwijl ik rationeel wel weet dat het niet zo is. Maar dat gevoel blijft zo achter bij mij altijd.

Rationeel kan ik alles zo goed bedenken, maar toch voel ik me gewoon zo waardeloos en blijf ik zo'n laag zelfbeeld houden. Doe nu ook via de POH GGZ een online module over zelfbeeld. Maar loop er gewoon weer tegenaan dat ik het prima kan invullen die opdrachten, maar ik niet kan voelen/geloven dat het zo is. Echt zo frustrerend :(

Wat een verhaal ook weer zeg. Maar wees nu eens eerlijk; op welke manier zou je graag willen functioneren? Zou dat je nou werkelijk gelukkiger maken?
soooo, da's mooi!
pi_172732748
quote:
1s.gif Op donderdag 27 juli 2017 11:14 schreef _Hestia_ het volgende:

[..]

Lijkt me een goed plan :*

Ik heb maandag mn intake voor woonbegeleiding gehad en binnenkort neemt degene die het gaat doen contact met me op voor de eerste afspraak. Er is op zich geen wachtlijst, maar het is wel vakantietijd natuurlijk. Dus even afwachten nog.

Ze wilden graag mn ondersteuningsplan van de WMO hebben en een overzicht van alle behandelingen en opnames die ik gehad heb. Dat was een hele lijst en dat vond ik echt confronterend :{

Zoveel behandelingen en opnames en nog functioneer ik niet normaal/zoals ik zou willen.
Het voelt echt zo als falen ;(
Terwijl ik rationeel wel weet dat het niet zo is. Maar dat gevoel blijft zo achter bij mij altijd.

Rationeel kan ik alles zo goed bedenken, maar toch voel ik me gewoon zo waardeloos en blijf ik zo'n laag zelfbeeld houden. Doe nu ook via de POH GGZ een online module over zelfbeeld. Maar loop er gewoon weer tegenaan dat ik het prima kan invullen die opdrachten, maar ik niet kan voelen/geloven dat het zo is. Echt zo frustrerend :(

Dank je wel :*

Wat een gedonder weer bij jou :* Ze mogen wel wat netter werken, vind ik

En je weet dat je niet faalt. Probeer er rationeel in te zijn. Mijn problemen zijn een stuk kleiner dan de jouwe en ik vind het al een enorme taak. Niet zo hard voor jezelf zijn... Het is heel frustrerend, maar je werkt keihard voor een beter leven en daar heb ik bewondering voor.
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_172732761
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juli 2017 09:40 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Heel goed. Zo vergeet je ook niks. :)
Ik voel me dan alleen zo'n Munchausen-type. Maar goed, even alles op een rij zetten
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_172733434
Ah, hier zitten jullie ook. :D Ik ga deze reeks ook volgen.
  vrijdag 28 juli 2017 @ 18:48:26 #213
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_172742994
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juli 2017 11:17 schreef Mutiilation het volgende:
Ah, hier zitten jullie ook. :D Ik ga deze reeks ook volgen.
Ssst... dit is onze geheime club. ;)
soooo, da's mooi!
  vrijdag 28 juli 2017 @ 18:48:44 #214
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_172743000
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juli 2017 10:44 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Ik voel me dan alleen zo'n Munchausen-type. Maar goed, even alles op een rij zetten
Komt wel goed, dotje. :)
soooo, da's mooi!
pi_172743018
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juli 2017 11:17 schreef Mutiilation het volgende:
Ah, hier zitten jullie ook. :D Ik ga deze reeks ook volgen.
Gezellig! Welkom :*
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_172743034
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juli 2017 18:48 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Komt wel goed, dotje. :)
Vast wel :) Ik ben gewoon een beetje bang
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  vrijdag 28 juli 2017 @ 18:51:56 #217
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_172743086
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juli 2017 18:49 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Vast wel :) Ik ben gewoon een beetje bang
Begrijpelijk toch? Het is niet niks.
soooo, da's mooi!
pi_172743159
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juli 2017 18:51 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Begrijpelijk toch? Het is niet niks.
Nee klopt wel. Alleen er zijn maar weinig anti-psychotica waarvan je niet aankomt en met een eetstoornis is dat een beetje moeilijk, zeker omdat ik al een dikkertjedap ben. Maar goed, rustig adem blijven halen, de psychiater is een goede man, dus samen verzinnen we wel wat
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  vrijdag 28 juli 2017 @ 18:57:07 #219
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_172743219
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juli 2017 18:54 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Nee klopt wel. Alleen er zijn maar weinig anti-psychotica waarvan je niet aankomt en met een eetstoornis is dat een beetje moeilijk, zeker omdat ik al een dikkertjedap ben. Maar goed, rustig adem blijven halen, de psychiater is een goede man, dus samen verzinnen we wel wat
Vond het ook altijd dikke rommel. (badoem tsssj) Gelukkig ben ik er vanaf.

Je kunt het, Child! We zijn hier om elkaar te steunen. :)
soooo, da's mooi!
pi_172743359
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juli 2017 18:57 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Vond het ook altijd dikke rommel. (badoem tsssj) Gelukkig ben ik er vanaf.

Je kunt het, Child! We zijn hier om elkaar te steunen. :)
Fijn dat je zonder kunt :* Had je het om rustig te worden of om een andere reden?

Helaas ben ik nogal van het dingen waarnemen die er niet voor anderen zijn, dus ik heb ze echt wel nodig.

Dank je wel :*
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_172743545
Ik ga heel even los met klagen hoor:
Ik baal ervan dat ik aankom van mijn medicatie terwijl ik amper een hap weet weg te werken. Ik eet nog geen 1500 kcals op een dag en dan eet ik al grotendeels tegen mijn zin in. De eetstoornis vindt dat weinige eten natuurlijk fantastisch, maar dit schopt echt alles door de war bij mij.
Alleen de keus tussen gezond van geest of niet is ook een belangrijke, want ik heb nog nooit zo goed gefunctioneerd. Alleen ik vind dat ik dat ook zonder medicatie moet kunnen, het is een beetje een zwakte bod, voor mijn gevoel (en zo zie ik absoluut niet bij anderen) dat het me niet zonder chemische rommel lukt. Bah, ik haat mezelf een beetje |:(
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  vrijdag 28 juli 2017 @ 19:52:05 #222
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_172744473
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juli 2017 19:04 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Fijn dat je zonder kunt :* Had je het om rustig te worden of om een andere reden?

Helaas ben ik nogal van het dingen waarnemen die er niet voor anderen zijn, dus ik heb ze echt wel nodig.

Dank je wel :*
Ja, het was een experiment om te kijken of dat invloed had op die borderline flauwekul. Helaas niet, maar die zooi doet wel wat met je. En dat is niet positief bedoeld.
soooo, da's mooi!
  vrijdag 28 juli 2017 @ 19:56:06 #223
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_172744571
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juli 2017 19:12 schreef ChildoftheStars het volgende:
Ik ga heel even los met klagen hoor:
Ik baal ervan dat ik aankom van mijn medicatie terwijl ik amper een hap weet weg te werken. Ik eet nog geen 1500 kcals op een dag en dan eet ik al grotendeels tegen mijn zin in. De eetstoornis vindt dat weinige eten natuurlijk fantastisch, maar dit schopt echt alles door de war bij mij.
Alleen de keus tussen gezond van geest of niet is ook een belangrijke, want ik heb nog nooit zo goed gefunctioneerd. Alleen ik vind dat ik dat ook zonder medicatie moet kunnen, het is een beetje een zwakte bod, voor mijn gevoel (en zo zie ik absoluut niet bij anderen) dat het me niet zonder chemische rommel lukt. Bah, ik haat mezelf een beetje |:(
Voor jou lijkt me het beste dat je er nooit mee gaat stoppen. Heb liever dat jij prima functioneert en dan maar, helaas, wat dikker blijft dan dat je als een psycho rondloopt. ;)

No offense, maar ik had in het verleden een vriendin die ook psychotisch was. Die was ook een keer met de meds gestopt en dat was het engste dat ik ooit heb gezien! Dan is het heel erg pijnlijk en beangstigend om je geliefde zo te zien lijden. ( Ze heeft een schizoaffectieve stoornis en een zware bipolaire stoornis. ) Je moet je zelf niet haten, schat. Je leven is nu eenmaal zo. Gelukkig maak je er het beste van. :)
soooo, da's mooi!
pi_172744996
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juli 2017 19:52 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Ja, het was een experiment om te kijken of dat invloed had op die borderline flauwekul. Helaas niet, maar die zooi doet wel wat met je. En dat is niet positief bedoeld.
Jammer dat het niet gewerkt heeft. Soms kan het wel rust bieden of helpen met slapen.
En flauwekul is het niet he :* maar volgens mij heb jij heel erg goed je weg gevonden. Ik heb echt bewondering voor hoe jij het doet :)
Naja, behalve de spierkrampen en onhandigheid en aankomen (wat trouwens volgens mij weer gestopt is) helpt het me enorm. Alleen ik snap dat je die ellendige bijwerkingen niet wilt als het niks voor je doet.
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_172745073
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juli 2017 19:56 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Voor jou lijkt me het beste dat je er nooit mee gaat stoppen. Heb liever dat jij prima functioneert en dan maar, helaas, wat dikker blijft dan dat je als een psycho rondloopt. ;)
Daar heb je zeker gelijk in. En wat dikker is nog steeds gezond gewicht (en iedereen zegt dat ik er zo oké uitzie) dus het zit allemaal in mijn hoofd.
quote:
No offense, maar ik had in het verleden een vriendin die ook psychotisch was. Die was ook een keer met de meds gestopt en dat was het engste dat ik ooit heb gezien! Dan is het heel erg pijnlijk en beangstigend om je geliefde zo te zien lijden. ( Ze heeft een schizoaffectieve stoornis en een zware bipolaire stoornis. ) Je moet je zelf niet haten, schat. Je leven is nu eenmaal zo. Gelukkig maak je er het beste van. :)
Dat is inderdaad heel erg naar om te zien :{ zeker met zulke hevige diagnoses... Dan heb ik niet te klagen :) en mijn vriend wil absoluut niet dat ik stop ermee
En je hebt gelijk, mijn leven ligt nu goed op de rit. Zonde om dat weg te gooien
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  zaterdag 29 juli 2017 @ 09:48:27 #226
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_172754592
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juli 2017 20:13 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Jammer dat het niet gewerkt heeft. Soms kan het wel rust bieden of helpen met slapen.
En flauwekul is het niet he :* maar volgens mij heb jij heel erg goed je weg gevonden. Ik heb echt bewondering voor hoe jij het doet :)
Naja, behalve de spierkrampen en onhandigheid en aankomen (wat trouwens volgens mij weer gestopt is) helpt het me enorm. Alleen ik snap dat je die ellendige bijwerkingen niet wilt als het niks voor je doet.
Echte flauwekul is het niet. Ik vind het alleen een vervelende stoornis dat naderhand op mijn overkomt als triest. Gelukkig ben ik nog wel zo om mijn fouten enigszins in te zien. Het zou mooi zijn als de klachten en alle vervelende randzaken van borderline in de toekomst minder worden. Ergens heb ik er wel goede hoop over. En dank je voor je compliment. :)

Die spierkrampen lijken me erg vervelend. Kun je daardoor wel sporten dan?
soooo, da's mooi!
  zaterdag 29 juli 2017 @ 09:50:52 #227
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_172754626
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juli 2017 20:15 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Daar heb je zeker gelijk in. En wat dikker is nog steeds gezond gewicht (en iedereen zegt dat ik er zo oké uitzie) dus het zit allemaal in mijn hoofd.

En je hebt gelijk, mijn leven ligt nu goed op de rit. Zonde om dat weg te gooien
Het zit allemaal tussen je oren ja. ;) Je vriend klinkt als een verstandig iemand, die moet je niet kwijtraken.

Wacht maar totdat je scriptie is voltooid en jij je opleiding hebt afgerond. Wat zal er dan een last van je schouders afvallen. Je leven kan er alleen maar beter op worden. :)
soooo, da's mooi!
pi_172755363
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 juli 2017 09:48 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Echte flauwekul is het niet. Ik vind het alleen een vervelende stoornis dat naderhand op mijn overkomt als triest. Gelukkig ben ik nog wel zo om mijn fouten enigszins in te zien. Het zou mooi zijn als de klachten en alle vervelende randzaken van borderline in de toekomst minder worden. Ergens heb ik er wel goede hoop over. En dank je voor je compliment. :)

Die spierkrampen lijken me erg vervelend. Kun je daardoor wel sporten dan?
BPS lijkt me inderdaad geen leuke om te hebben. Al was het maar om alle vooroordelen. Daarnaast zijn de symptomen gewoon heel erg rot. Ik denk dat het je wel gaat lukken om er steeds beter mee om te gaan. Je hebt veel zelfinzicht. Ik hoop dus met je mee ;) (eigenlijk is het geen hoop, maar vertrouwen ;))

Het sporten gaat wel, alleen het doet ongelooflijk veel pijn en ik val gemakkelijk (maar ach, dan heeft de rest wat te lachen toch ;)). Alleen me laten leiden door pijn wil ik niet. Als ik een uurtje gewandeld heb, doet zitten heel erg veel pijn aan mijn rug (loop nogal rechtop en zit nogal krom), maar dat betekent niet dat ik het genot van een wandeling niet wil ontzeggen.

quote:
0s.gif Op zaterdag 29 juli 2017 09:50 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Het zit allemaal tussen je oren ja. ;) Je vriend klinkt als een verstandig iemand, die moet je niet kwijtraken.

Wacht maar totdat je scriptie is voltooid en jij je opleiding hebt afgerond. Wat zal er dan een last van je schouders afvallen. Je leven kan er alleen maar beter op worden. :)
Hahaha, die jongen komt niet zo maar van me af ;) (en ik niet van hem vermoed ik).

Dank je wel voor je vertrouwen. Ik werk gewoon hard door en we zien wel waar ik uit kom. En inderdaad, eerst wat minder stress en dan voel ik me vast ook weer beter over mezelf
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  zaterdag 29 juli 2017 @ 19:06:24 #229
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_172765620
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 juli 2017 10:31 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

BPS lijkt me inderdaad geen leuke om te hebben. Al was het maar om alle vooroordelen. Daarnaast zijn de symptomen gewoon heel erg rot. Ik denk dat het je wel gaat lukken om er steeds beter mee om te gaan. Je hebt veel zelfinzicht. Ik hoop dus met je mee ;) (eigenlijk is het geen hoop, maar vertrouwen ;))

Ach, die vooroordelen kunnen mij geen bal schelen. Ik lees weleens mee in die topics over een vriendin die borderline zou hebben en de reacties zijn ronduit lachwekkend. De meeste meiden zijn stuk voor stuk vervelend, maar hebben geen officiële diagnose gekregen. Maar goed, ieder vervelend of veeleisend mens is tegenwoordig een borderliner die van de boze maatschappij geen vrienden zou mogen hebben, laat staan een geliefde! Want hey, wij zijn tenslotte allemaal gewetenloze psychopaten! Oh dear! :P
soooo, da's mooi!
pi_172766216
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 juli 2017 19:06 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Ach, die vooroordelen kunnen mij geen bal schelen. Ik lees weleens mee in die topics over een vriendin die borderline zou hebben en de reacties zijn ronduit lachwekkend. De meeste meiden zijn stuk voor stuk vervelend, maar hebben geen officiële diagnose gekregen. Maar goed, ieder vervelend of veeleisend mens is tegenwoordig een borderliner die van de boze maatschappij geen vrienden zou mogen hebben, laat staan een geliefde! Want hey, wij zijn tenslotte allemaal gewetenloze psychopaten! Oh dear! :P
O.... jeee, ik ga extra oppassen met jou ;)
Volgens mij, als je het internet mag geloven, heeft iedereen die "irritant" is borderline ;) en gaan mensen compleet voorbij wat voor rotziekte het is.
Ik vind je een toffe gewetenloze psychopaat hoor :*
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_172766334
Eens. LordofLeaves = wereldgozer
  zaterdag 29 juli 2017 @ 19:36:35 #232
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_172766486
Bedankt voor de complimenten, Child en Muut. Maar mijn respect voor jullie is duizendmaal groter dan jullie complimenten voor mij. Jullie houden pas stand in iedere storm. Chapeau voor jullie beiden! :) _O_ ^O^
soooo, da's mooi!
  zaterdag 29 juli 2017 @ 19:39:33 #233
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_172766574
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 juli 2017 19:27 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

O.... jeee, ik ga extra oppassen met jou ;)
Volgens mij, als je het internet mag geloven, heeft iedereen die "irritant" is borderline ;) en gaan mensen compleet voorbij wat voor rotziekte het is.
Ik vind je een toffe gewetenloze psychopaat hoor :*
Haha en terecht dat je oppast. ;) Maar goed, ik ga natuurlijk niet iedere lans breken voor elke borderliner. Je hebt nu eenmaal hoog en laag functionerende. Bij de laag functionerende horen nu eenmaal zeer vervelende ervaringen. En daar mag je best een straatje voor omlopen.
soooo, da's mooi!
pi_172766632
De term hoog en laag functioneren heb ik vaker gehoord (enkel bij de diagnose borderline eigenlijk) heeft dat te maken met het aantal problemen die iemand heeft?
Volgens mij komt dat niet echt voor bij andere stoornissen
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  zaterdag 29 juli 2017 @ 22:14:22 #235
264429 Keep_Walking
N'ja... leven gaat door
pi_172770273
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 juli 2017 19:41 schreef ChildoftheStars het volgende:
De term hoog en laag functioneren heb ik vaker gehoord (enkel bij de diagnose borderline eigenlijk) heeft dat te maken met het aantal problemen die iemand heeft?
Volgens mij komt dat niet echt voor bij andere stoornissen
Ik denk dat er ook iets bestaat als een hoogfunctionerend schizofreen of een andere persoonlijkheidsstoornis. Heeft te maken met hoe goed iemand functioneert, ondanks diagnose.
To truly try means to accept God's love, his healing, to accept the world can be ugly, but your heart doesn't have to be."
pi_172770302
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 juli 2017 22:14 schreef Keep_Walking het volgende:

[..]

Ik denk dat er ook iets bestaat als een hoogfunctionerend schizofreen of een andere persoonlijkheidsstoornis. Heeft te maken met hoe goed iemand functioneert, ondanks diagnose.
Dan heb ik er een beeld bij :) Het is dus ook iets dat in de loop van de tijd kan veranderen (dmv therapie of meer rust in het leven).
Dank je wel
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  zondag 30 juli 2017 @ 01:13:10 #237
103930 Ewelina
Ik ben ik
pi_172773979
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juli 2017 18:54 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

omdat ik al een dikkertjedap ben.
Is dit niet je eetstoornis die spreekt ? Als je een gezond gewicht hebt, ben je niet dik en ik kan me herinneren van het Slanktopic dat je toen heel erg dun was.
[b]Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
pi_172776385
quote:
0s.gif Op zondag 30 juli 2017 01:13 schreef Ewelina het volgende:

[..]

Is dit niet je eetstoornis die spreekt ? Als je een gezond gewicht hebt, ben je niet dik en ik kan me herinneren van het Slanktopic dat je toen heel erg dun was.
Klopt. Toen ik in slank was, was het zeker niet gezond en nu wel.
Het is vooral wennen dat ik niet meer constant op het randje zit, maar twijfelloos gezond gewicht heb. Ach, wordt aan gewerkt (therapie zelfbeeld) en het went ook wel. Veel meer energie, beter slapen, beter humeur en veel minder problemen is het wel waard
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  zondag 30 juli 2017 @ 18:43:46 #239
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_172790181
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juli 2017 18:54 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Nee klopt wel. Alleen er zijn maar weinig anti-psychotica waarvan je niet aankomt en met een eetstoornis is dat een beetje moeilijk, zeker omdat ik al een dikkertjedap ben. Maar goed, rustig adem blijven halen, de psychiater is een goede man, dus samen verzinnen we wel wat
Je kan onmogelijk een dikkertjedap zijn. Waar hou je dan die giraffe verborgen?
soooo, da's mooi!
pi_172791706
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juli 2017 09:41 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Wat een verhaal ook weer zeg. Maar wees nu eens eerlijk; op welke manier zou je graag willen functioneren? Zou dat je nou werkelijk gelukkiger maken?
Nouja, ik zou iig wel en dagbesteding willen hebben. Ook al zou ik niet volledig mn eigen geld verdienen, de hele dag thuis zitten geeft ook weinig voldoening. En door de eenzaamheid die ik nu ervaar ben ik ook de controle weer in het afvallen gaan zoeken. Ik heb dan wel flink overgewicht en moet ook wel afvallen, maar de gedachtes die ik er nu omheen heb zijn niet gezond. Het afvallen op zich gaat wel op een gezonde manier en niet te extreem, maar mn gedachten die ik heb, het schuldig voelen, dingen vermijden, compenseren is niet gezond.

quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juli 2017 10:43 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Dank je wel :*

Wat een gedonder weer bij jou :* Ze mogen wel wat netter werken, vind ik

En je weet dat je niet faalt. Probeer er rationeel in te zijn. Mijn problemen zijn een stuk kleiner dan de jouwe en ik vind het al een enorme taak. Niet zo hard voor jezelf zijn... Het is heel frustrerend, maar je werkt keihard voor een beter leven en daar heb ik bewondering voor.
Dankjewel lieverd :*

En nu even bijlezen, wat gaan jullie hard de laatste tijd! (8>
  zondag 30 juli 2017 @ 22:51:35 #241
103930 Ewelina
Ik ben ik
pi_172796457
quote:
0s.gif Op zondag 30 juli 2017 19:56 schreef _Hestia_ het volgende:

[..]

Nouja, ik zou iig wel en dagbesteding willen hebben. Ook al zou ik niet volledig mn eigen geld verdienen, de hele dag thuis zitten geeft ook weinig voldoening.

[..]

Dat kan ik me voorstellen. (Ik ben nu werkeloos en ik verveel me al kapot, maar dat is een tijdelijke situatie) Kun je geen vrijwilligerswerk zoeken voor bijvoorbeeld 2-3 dagen p/w (ik weet niet hoeveel therapie je nu hebt) ?

Is een betaalde baan een optie ? Bij beiden doe je ook sociale contacten op.
Lid worden van een vereniging ? Een hobbyclub ?
[b]Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
pi_172796751
quote:
0s.gif Op zondag 30 juli 2017 22:51 schreef Ewelina het volgende:

[..]

Dat kan ik me voorstellen. (Ik ben nu werkeloos en ik verveel me al kapot, maar dat is een tijdelijke situatie) Kun je geen vrijwilligerswerk zoeken voor bijvoorbeeld 2-3 dagen p/w (ik weet niet hoeveel therapie je nu hebt) ?

Is een betaalde baan een optie ? Bij beiden doe je ook sociale contacten op.
Lid worden van een vereniging ? Een hobbyclub ?
Ja het is idd de bedoeling om vrijwilligerswerk te gaan zoeken. Ik heb geen therapie meer, alleen 2x in de week woonbegeleiding vanaf dinsdag. Een betaalde baan is nog geen optie.

Ik ben lid van een politieke partij en de diabetesvereniging dus als daar wat van georganiseerd wordt ga ik er wel heen. Maar het is nu financieel ook moeilijker nu ik weer alleen woon. Eerder ondernam ik veel meer, maar dat is nu financieel lastiger. En bij het zwembad en de sportschool waar ik net ben begonnen heb ik wel wat aanspraak. Sport nu 3-4 keer per week om maar de deur uit te zijn en onder de mensen te zijn.

Maarja ik woon ook nog maar net 3 maanden hier, dus duurt ook gewoon ff voor ik echt wat opgebouwd heb.
  maandag 31 juli 2017 @ 10:04:28 #243
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_172801639
quote:
0s.gif Op zondag 30 juli 2017 19:56 schreef _Hestia_ het volgende:

[..]

Nouja, ik zou iig wel en dagbesteding willen hebben. Ook al zou ik niet volledig mn eigen geld verdienen, de hele dag thuis zitten geeft ook weinig voldoening. En door de eenzaamheid die ik nu ervaar ben ik ook de controle weer in het afvallen gaan zoeken. Ik heb dan wel flink overgewicht en moet ook wel afvallen, maar de gedachtes die ik er nu omheen heb zijn niet gezond. Het afvallen op zich gaat wel op een gezonde manier en niet te extreem, maar mn gedachten die ik heb, het schuldig voelen, dingen vermijden, compenseren is niet gezond.

Ik snap je wel met het thuiszitten. Ik vind dat ook helemaal niks meer aan. In het begin doe je nog wel wat met hobby's enz, maar ook daar komt een einde aan. Je gaat je idd nutteloos voelen. Het ergste is als je hoort dat vrienden en kennissen wel vooruit gaan in het leven. Dat staat mij steeds meer en meer tegen.
soooo, da's mooi!
pi_172802223
Dat gevoel van dat iedereen je voorbij groeit ken ik en ik vind het heel erg naar. Al mijn vrienden werken nog en ik studeer nog steeds. En dan nog de vraag hoe groot de kans op een baan is als ik zo oud pas starter ben...
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_172805043
Ja precies, jullie verwoorden het allebei goed. Ik ben nu 30, 7 jaar geleden gestopt met studeren, alleen een Havo-diploma en de laatste 7 jaar alleen behandelingen en opnames gehad. En dan ook nog eens net weer vrijgezel. Ik voel me wat dat betreft net weer 18 terwijl de rest werkt, promotie maakt, gaat trouwen of is getrouwd en zwanger is of al kinderen heeft. En ik zit een beetje in mn eentje op de bank te Fok!en en Netflixen :')
  maandag 31 juli 2017 @ 18:43:59 #246
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_172812160
quote:
1s.gif Op maandag 31 juli 2017 12:56 schreef _Hestia_ het volgende:
Ja precies, jullie verwoorden het allebei goed. Ik ben nu 30, 7 jaar geleden gestopt met studeren, alleen een Havo-diploma en de laatste 7 jaar alleen behandelingen en opnames gehad. En dan ook nog eens net weer vrijgezel. Ik voel me wat dat betreft net weer 18 terwijl de rest werkt, promotie maakt, gaat trouwen of is getrouwd en zwanger is of al kinderen heeft. En ik zit een beetje in mn eentje op de bank te Fok!en en Netflixen :')
Damn, je zou haast denken dat wij geen toekomst meer hebben. :P Wat moet er nou van ons terecht komen?
soooo, da's mooi!
  maandag 31 juli 2017 @ 18:44:32 #247
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_172812173
quote:
0s.gif Op maandag 31 juli 2017 10:31 schreef ChildoftheStars het volgende:
Dat gevoel van dat iedereen je voorbij groeit ken ik en ik vind het heel erg naar. Al mijn vrienden werken nog en ik studeer nog steeds. En dan nog de vraag hoe groot de kans op een baan is als ik zo oud pas starter ben...
Starter nog wel. Heb je nooit een baan gehad, Child?
soooo, da's mooi!
pi_172812222
quote:
0s.gif Op maandag 31 juli 2017 18:44 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Starter nog wel. Heb je nooit een baan gehad, Child?
Nee :@ Op een paar vakantiebaantjes na niet en dat trok ik heel erg slecht
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  maandag 31 juli 2017 @ 18:48:22 #249
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_172812271
quote:
0s.gif Op maandag 31 juli 2017 18:46 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Nee :@ Op een paar vakantiebaantjes na niet en dat trok ik heel erg slecht
Same here. Alleen een paar stages en wat baantjes tijdens mijn studententijd.
soooo, da's mooi!
pi_172812307
quote:
0s.gif Op maandag 31 juli 2017 18:48 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Same here. Alleen een paar stages en wat baantjes tijdens mijn studententijd.
Stages heb ik verkloot op mijn eerste opleiding (ben in vier jaar tijd drie keer overspannen geraakt door stages. En die overspannenheid werd officieel gediagnosticeerd waardoor ik niet verder kon. Daarna bij logo begonnen aan stage en toen werd ik in een noodtime opgenomen. En na de zomer doe ik een poging. Ben zo bang
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  maandag 31 juli 2017 @ 18:51:23 #251
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_172812351
quote:
0s.gif Op maandag 31 juli 2017 18:49 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Stages heb ik verkloot op mijn eerste opleiding (ben in vier jaar tijd drie keer overspannen geraakt door stages. En die overspannenheid werd officieel gediagnosticeerd waardoor ik niet verder kon. Daarna bij logo begonnen aan stage en toen werd ik in een noodtime opgenomen. En na de zomer doe ik een poging. Ben zo bang
Wat voor stages heb je allemaal gelopen?
soooo, da's mooi!
pi_172812384
quote:
0s.gif Op maandag 31 juli 2017 18:51 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Wat voor stages heb je allemaal gelopen?
Ik heb een keer of vijf/zes voor de klas gestaan in het basisonderwijs
En die van de opnames was een logopediestage
Na de zomer komt ook weer een logostage
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  maandag 31 juli 2017 @ 18:54:02 #253
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_172812408
quote:
0s.gif Op maandag 31 juli 2017 18:52 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Ik heb een keer of vijf/zes voor de klas gestaan in het basisonderwijs
En die van de opnames was een logopediestage
Na de zomer komt ook weer een logostage
Meen je niet? Ik heb ook voor de klas gestaan! Vreselijk was dat. Ik was altijd blij dat het weer drie uur was. Wat een ellende!

Logopedie is wel interessant. Waar ben je dan bang voor?
soooo, da's mooi!
pi_172812425
quote:
0s.gif Op maandag 31 juli 2017 18:54 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Meen je niet? Ik heb ook voor de klas gestaan! Vreselijk was dat. Ik was altijd blij dat het weer drie uur was. Wat een ellende!

Logopedie is wel interessant. Waar ben je dan bang voor?
Voor de klas staan vond ik heerlijk. Ik kon ook goed lesgeven. Alleen het was psychisch te zwaar
Ik ben gewoon heel bang psychisch weer uit de bocht te vliegen. Dit wordt voor mij de grote test of ik een werkend bestaan aankan
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  maandag 31 juli 2017 @ 18:56:19 #255
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_172812467
quote:
0s.gif Op maandag 31 juli 2017 18:54 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Voor de klas staan vond ik heerlijk. Ik kon ook goed lesgeven. Alleen het was psychisch te zwaar
Ik ben gewoon heel bang psychisch weer uit de bocht te vliegen. Dit wordt voor mij de grote test of ik een werkend bestaan aankan
Dan ondergaan we samen die test. Ik hoor in september wat het UWV met mij in petto heeft. Nu lijkt het wel alsof de zomer heel lang duurt waarin niets gebeurt.
soooo, da's mooi!
pi_172812492
quote:
0s.gif Op maandag 31 juli 2017 18:56 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Dan ondergaan we samen die test. Ik hoor in september wat het UWV met mij in petto heeft. Nu lijkt het wel alsof de zomer heel lang duurt waarin niets gebeurt.
Dan duim ik voor ons samen! Heel veel succes :*
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  maandag 31 juli 2017 @ 18:58:02 #257
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_172812523
quote:
0s.gif Op maandag 31 juli 2017 18:57 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Dan duim ik voor ons samen! Heel veel succes :*
:) Je gaat nog raar opkijken hoever wij gaan komen. :*
soooo, da's mooi!
pi_172812530
Ik duim ook voor jullie :*
pi_172812537
quote:
0s.gif Op maandag 31 juli 2017 18:58 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

:) Je gaat nog raar opkijken hoever wij gaan komen. :*
Van jou geloof ik het zeker :)
En ik ga gewoon vechten voor mijn toekomst
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  maandag 31 juli 2017 @ 18:59:25 #260
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_172812557
quote:
0s.gif Op maandag 31 juli 2017 18:58 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Van jou geloof ik het zeker :)
En ik ga gewoon vechten voor mijn toekomst
Terecht dat je de wapens op gaat nemen. Je komt er wel, Child. Maar wel lekker in je eigen tempo. Daar is niets mis mee. :)
soooo, da's mooi!
pi_172821400
quote:
0s.gif Op woensdag 26 juli 2017 16:37 schreef PabstBlueRibbon het volgende:

[..]

Denk eens heel goed na of die gedachte rationeel is.
Het is gekoppeld aan mijn ervaringen. Het is dus rationeel.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
pi_172826349
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 00:53 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Het is gekoppeld aan mijn ervaringen. Het is dus rationeel.
Hoe jij dingen ervaart is subjectief.

Als ik merk dat mensen het moeilijk vinden om mij aan te spreken, dan kan ik daaruit de conclusie trekken dat mensen mij niet interessant vinden of niet aardig.

Ik heb daarmee wel correct dat het met mijzelf heeft te maken. Het feit dat ik mensen mij moeilijk aanspreken, is een objectieve waarneming. De conclusie dat mensen mij onaardig en niet interessant vinden, heb ik er zelf aan gekoppeld. En die conclusie hoeft niet persé waar te zijn.

Als je blijft volharden in je eigen overtuigingen en je niet open wilt stellen dat dingen weleens anders zouden kunnen zijn dan hoe jij ze nu op dit moment ziet, dan zal je er niet komen.

En als het wel waar zou zijn dat mensen je inderdaad niet interessant vinden en niet aardig, dan kan je ervoor kiezen om aan jezelf te werken. Conclusies trekken dat het allemaal aan de anderen ligt, is de weg van de minste weerstand en brengt je geen centimeter verder.
pi_172828622
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 11:37 schreef PabstBlueRibbon het volgende:

[..]

Hoe jij dingen ervaart is subjectief.

Als ik merk dat mensen het moeilijk vinden om mij aan te spreken, dan kan ik daaruit de conclusie trekken dat mensen mij niet interessant vinden of niet aardig.

Ik heb daarmee wel correct dat het met mijzelf heeft te maken. Het feit dat ik mensen mij moeilijk aanspreken, is een objectieve waarneming. De conclusie dat mensen mij onaardig en niet interessant vinden, heb ik er zelf aan gekoppeld. En die conclusie hoeft niet persé waar te zijn.

Als je blijft volharden in je eigen overtuigingen en je niet open wilt stellen dat dingen weleens anders zouden kunnen zijn dan hoe jij ze nu op dit moment ziet, dan zal je er niet komen.

En als het wel waar zou zijn dat mensen je inderdaad niet interessant vinden en niet aardig, dan kan je ervoor kiezen om aan jezelf te werken. Conclusies trekken dat het allemaal aan de anderen ligt, is de weg van de minste weerstand en brengt je geen centimeter verder.
Zoals jij denkt dacht de psychiatrie in eerste instantie ook. Ze hebben me daarom bijvoorbeeld sociale vaardigheidstraining gegeven. Toen kwam de waarheid naar boven. Nu weten ze wel beter. Niks "minste weerstand", niks "anders zouden kunnen zijn" en niks "subjectief". Het is de keiharde realiteit. Mensen, die zich wel sociaal naar me opstellen, zijn de uitzonderingsgevallen. Helaas kom ik dat soort mensen alleen bij de lotgenotengroep tegen. Zelfs bij de GGZ valt het soms heel erg tegen, bijvoorbeeld narcistische, stalkende begeleiders en behandelaren die me alleen met rust laten wanneer ik de politie inschakel.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
pi_172833179
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 13:17 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Zoals jij denkt dacht de psychiatrie in eerste instantie ook. Ze hebben me daarom bijvoorbeeld sociale vaardigheidstraining gegeven. Toen kwam de waarheid naar boven. Nu weten ze wel beter. Niks "minste weerstand", niks "anders zouden kunnen zijn" en niks "subjectief". Het is de keiharde realiteit. Mensen, die zich wel sociaal naar me opstellen, zijn de uitzonderingsgevallen. Helaas kom ik dat soort mensen alleen bij de lotgenotengroep tegen. Zelfs bij de GGZ valt het soms heel erg tegen, bijvoorbeeld narcistische, stalkende begeleiders en behandelaren die me alleen met rust laten wanneer ik de politie inschakel.
Welke waarheid kwam naar boven?

Als jij ervan uitgaat dat één sociale vaardigheidstraining maakt dat jij opeens legers vrienden hebt, moet ik je teleurstellen. Die trainingen zijn er om mensen inzicht te geven in wat hun eigen gedrag voor effect teweeg kan brengen bij anderen en vice versa. Maar voor veranderingen moet je oefenen oefenen oefenen.

Ik heb zelf persoonlijkheidsproblematiek en ik weet dat het zeer frustrerend kan zijn dat elke keer dezelfde problemen maar terug blijven komen, ondanks dat je het zo graag wilt veranderen en daarvoor je uiterste best doet. Je gedachten-patroon heb je gedurende je hele leven ontwikkeld en als volwassene is het zeer moeilijk om daar veranderingen in te maken. En sommige dingen zullen ook niet veranderen.

Ik leg ook vaak uit gevoel van onmacht de schuld buiten mezelf. Ieder mens doet dat weleens en dat is heel normaal, want anders kan je al dat zelfverwijt niet meer handelen. Maar als ik wat rustiger ben, probeer ik dat nog eens te analyseren. En als het een situatie betreft waarbij iemand mij wat heeft 'aangedaan' - om het ff heel cru neer te zetten - probeer ik ook te bedenken waarom hij/zij dat doet. Ik probeer mij dan voor te stellen: als ik die andere persoon zou zijn, hoe zou ik dan hebben gereageerd.

Ik kan heel koppig, vasthoudend en betweterig zijn, maar ik accepteer wel het idee dat ik niet alles weet. En dat anderen misschien inzichten hebben waar ik verder mee kan komen.

Uit jouw posts maak ik zeker niet op dat jij een dom iemand bent. Ik kan mij ook niet voorstellen dat echt iedereen jou onaardig vindt. Ik vind het jammer dat jij die overtuiging wel hebt, want dat zou betekenen dat jij je heel onveilig moet voelen bij iedereen, wie dan ook. Logisch dat jij dan liever alleen gelaten wilt worden.

Maar vertel eens wat meer over die stalkende narcistische begeleiders. Bij mij rijst nu eerlijk gezegd de gedachte dat het ook kan zijn dat ze zich gewoon zorgen om jou maken en daarom contact met jou zoeken. Zou dat kunnen kloppen?
  woensdag 2 augustus 2017 @ 10:55:43 #265
185588 Irritatie100
RATATATATATA!!!!
pi_172849006
Ik meld me maar weer eens :D

Vorige week mijn eerste terugkomdag gehad bij het psychiatrisch ziekenhuis waar ik opgenomen heb gezeten. Het viel me eerlijk gezegd tegen :D Het was heel leuk om na een maand mijn oude groepsleden weer te zien. We hebben vooral veel herinneringen opgehaald, maar er is weinig therapie gedaan, wat eigenlijk wel het doel is van die terugkomdagen. Er waren ook veel therapeuten op vakantie, waardoor er tijdens de therapieblokken soms ook geen eens een therapeut aanwezig was :')

Verder had ik binnen een week na mijn ontslag weer een nieuwe baan. Het is niet geheel conform het contract dat ik had tijdens mijn behandeling (we werkten met Transactionele Analyse, dan stel je een behandelcontract op in je eerste week), maar ik ben weer van de straat en ik verdien weer geld. Ik merk dat me dat allemaal goed doet. En er is sowieso ook veel contractwerk dat ik wél kan doen in deze baan.

Ik merk wel dat ik soms nog steeds in oude gewoontes val, maar ik signaleer dat steeds eerder bij mezelf. Ik merk ook dat ik daarmee dan terecht kan bij vrienden ofzo, in plaats van dat ik het allemaal voor mezelf hou.
In ieder geval ben ik nog steeds blij dat ik die opname gedaan heb. Ik merk dat ik veel meer dingen bespreekbaar durf te maken met mijn ouders en vrienden. Ook sta ik gewoon steeds meer stil bij mijn gevoelens en behoeften. Dat is niet altijd even fijn, maar ik ontken ze iig niet meer zoals vroeger :D
pi_172874735
Klinkt allemaal best goed Irritatie100! Maar wel raar dat ze dan zo'n terugkomdag plannen als veel therapeuten op vakantie zijn. Doe het dan in september ofzo.

Ik heb van de week voor het eerst woonbegeleiding gehad. Alleen gaat deze vrouw de komende weken samen het begeleidingsplan opstellen en daarna neemt iemand anders het over voor de daadwerkelijke woonbegeleiding. Vind dat toch best lastig, 2 keer iemand moeten leren kennen. Ik krijg wel ook weer gesprekken met een trajectbegeleidster hier om te kijken voor vrijwilligerswerk.

En net een brief in de bus dat ik volgende week donderdag een gesprek heb bij het UWV, dus meteen weer in de stress -O-

In Almelo belden ze gewoon 1x per jaar 5 minuten om te vragen hoe het ging. Maar nu dus echt een gesprek van een uur staat in de brief -O-
  donderdag 3 augustus 2017 @ 12:14:39 #267
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_172874818
quote:
1s.gif Op donderdag 3 augustus 2017 12:11 schreef _Hestia_ het volgende:
Klinkt allemaal best goed Irritatie100! Maar wel raar dat ze dan zo'n terugkomdag plannen als veel therapeuten op vakantie zijn. Doe het dan in september ofzo.

Ik heb van de week voor het eerst woonbegeleiding gehad. Alleen gaat deze vrouw de komende weken samen het begeleidingsplan opstellen en daarna neemt iemand anders het over voor de daadwerkelijke woonbegeleiding. Vind dat toch best lastig, 2 keer iemand moeten leren kennen. Ik krijg wel ook weer gesprekken met een trajectbegeleidster hier om te kijken voor vrijwilligerswerk.

En net een brief in de bus dat ik volgende week donderdag een gesprek heb bij het UWV, dus meteen weer in de stress -O-

In Almelo belden ze gewoon 1x per jaar 5 minuten om te vragen hoe het ging. Maar nu dus echt een gesprek van een uur staat in de brief -O-
Ze gaan je niet bijten. Dit UWV-kantoor kent je nog niet, alleen maar logisch dat ze je willen spreken. :*

Het is al met al natuurlijk niet niks, zo'n verhuizing. Je moet met veel dingen opnieuw beginnen. Ik vind het knap van je. ^O^
The love you take is equal to the love you make.
  donderdag 3 augustus 2017 @ 12:22:29 #268
185588 Irritatie100
RATATATATATA!!!!
pi_172874969
quote:
1s.gif Op donderdag 3 augustus 2017 12:11 schreef _Hestia_ het volgende:
Klinkt allemaal best goed Irritatie100! Maar wel raar dat ze dan zo'n terugkomdag plannen als veel therapeuten op vakantie zijn. Doe het dan in september ofzo.

Ik heb van de week voor het eerst woonbegeleiding gehad. Alleen gaat deze vrouw de komende weken samen het begeleidingsplan opstellen en daarna neemt iemand anders het over voor de daadwerkelijke woonbegeleiding. Vind dat toch best lastig, 2 keer iemand moeten leren kennen. Ik krijg wel ook weer gesprekken met een trajectbegeleidster hier om te kijken voor vrijwilligerswerk.

En net een brief in de bus dat ik volgende week donderdag een gesprek heb bij het UWV, dus meteen weer in de stress -O-

In Almelo belden ze gewoon 1x per jaar 5 minuten om te vragen hoe het ging. Maar nu dus echt een gesprek van een uur staat in de brief -O-
Tja, de behandeling die ik gedaan heb is heel strak geregeld allemaal. Het is ingedeeld in cycli van 7 weken. Je bent 6,5 week intern, dan een halve week thuis, dan weer 6,5 intern en dan ga je met ontslag. De terugkomdagen zijn altijd in week 4 en 7, dus daar was weinig aan te plannen :D
quote:
1s.gif Op donderdag 3 augustus 2017 12:14 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Ze gaan je niet bijten. Dit UWV-kantoor kent je nog niet, alleen maar logisch dat ze je willen spreken. :*

Het is al met al natuurlijk niet niks, zo'n verhuizing. Je moet met veel dingen opnieuw beginnen. Ik vind het knap van je. ^O^
Verder dit!
  donderdag 3 augustus 2017 @ 18:38:39 #269
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_172883281
quote:
1s.gif Op donderdag 3 augustus 2017 12:11 schreef _Hestia_ het volgende:

En net een brief in de bus dat ik volgende week donderdag een gesprek heb bij het UWV, dus meteen weer in de stress -O-

In Almelo belden ze gewoon 1x per jaar 5 minuten om te vragen hoe het ging. Maar nu dus echt een gesprek van een uur staat in de brief -O-
Interessant. Ik kreeg exact dezelfde brief. Wellicht stelt het wederom geen ene fluit voor.
soooo, da's mooi!
pi_172940762
Ik moet toch even iets van me afschrijven om een situatie beter te begrijpen

Heeft er iemand ervaring met een korte hevige relatie met iemand met borderline ?
pi_172941125
quote:
1s.gif Op donderdag 3 augustus 2017 12:11 schreef _Hestia_ het volgende:
Klinkt allemaal best goed Irritatie100! Maar wel raar dat ze dan zo'n terugkomdag plannen als veel therapeuten op vakantie zijn. Doe het dan in september ofzo.

Ik heb van de week voor het eerst woonbegeleiding gehad. Alleen gaat deze vrouw de komende weken samen het begeleidingsplan opstellen en daarna neemt iemand anders het over voor de daadwerkelijke woonbegeleiding. Vind dat toch best lastig, 2 keer iemand moeten leren kennen. Ik krijg wel ook weer gesprekken met een trajectbegeleidster hier om te kijken voor vrijwilligerswerk.

En net een brief in de bus dat ik volgende week donderdag een gesprek heb bij het UWV, dus meteen weer in de stress -O-

In Almelo belden ze gewoon 1x per jaar 5 minuten om te vragen hoe het ging. Maar nu dus echt een gesprek van een uur staat in de brief -O-
quote:
0s.gif Op donderdag 3 augustus 2017 18:38 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Interessant. Ik kreeg exact dezelfde brief. Wellicht stelt het wederom geen ene fluit voor.
Toevallig allebei aan een wajong? Daarvan weet ik dat uwv iedereen is aan het herkeuren.

Iedereen die niet werkt en of niet naar school gaat wordt herkeurt.

Natuurlijk hoef je niet te stressen. De uitkering is je toegkeerd en blijf je recht op hebben. Mochten ze echter besluiten dat je arbeidscapaciteit hebben en je werkt niet mee kunnen ze je met 5% de uitkering verlagen.

Wat ze bij psychologische klachten vaak doen wanneer je nog in behandeling bent is extra tijd geven. Geef zulke dingen dan ook ook aan in het gesprek. Behandeling die zwaar is etc.
  zondag 6 augustus 2017 @ 10:47:10 #272
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_172942087
quote:
1s.gif Op zondag 6 augustus 2017 09:42 schreef Argo het volgende:

[..]

[..]

Toevallig allebei aan een wajong? Daarvan weet ik dat uwv iedereen is aan het herkeuren.

Iedereen die niet werkt en of niet naar school gaat wordt herkeurt.

Natuurlijk hoef je niet te stressen. De uitkering is je toegkeerd en blijf je recht op hebben. Mochten ze echter besluiten dat je arbeidscapaciteit hebben en je werkt niet mee kunnen ze je met 5% de uitkering verlagen.

Wat ze bij psychologische klachten vaak doen wanneer je nog in behandeling bent is extra tijd geven. Geef zulke dingen dan ook ook aan in het gesprek. Behandeling die zwaar is etc.
Klopt, maar het viel mij op dat ze naar iedereen weer een standaard brief sturen. Ik krijg hier weer een gelijke monniken, gelijke kappen gevoel bij.
soooo, da's mooi!
  zondag 6 augustus 2017 @ 10:47:53 #273
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_172942104
quote:
0s.gif Op zondag 6 augustus 2017 08:54 schreef Juan_Carlos het volgende:
Ik moet toch even iets van me afschrijven om een situatie beter te begrijpen

Heeft er iemand ervaring met een korte hevige relatie met iemand met borderline ?
Dat zijn hele gemene, nare mensen. Complete psychopaten!
soooo, da's mooi!
pi_172942567
quote:
0s.gif Op zondag 6 augustus 2017 10:47 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Klopt, maar het viel mij op dat ze naar iedereen weer een standaard brief sturen. Ik krijg hier weer een gelijke monniken, gelijke kappen gevoel bij.
Ja dat is het ook iedereen met een wjaong die niet op dit moment werkt of naar school gaat. Daarna gaan ze met je praten en van daaruit zullen ze een beschikking opstellen, waar je overigens gewoon tegen in kan gaan als je denkt dat ze je te kort hebben gedaan.
pi_172943732
Dankjulliewel nog voor de reacties van de week :*

Argo, ik heb tijd terug al een brief gekregen dat ik met die 5% gekort ga worden omdat al in begin verwachting was dat ik ooit wel kan werken.
Maar ik ben pas verhuisd, dus dit is meer kennismakingsgesprek denk ik (stond ook bij coachingsgesprek en geen keuringsgesprek ofzo)

Gisteravond laat met de trein terug naar huis. Coupé vol met dronken voetbalsupporters. Wil ik er bij mijn station uit, loop ik langs groepje die in laatste 4-zits voor deur zit. 1 jongen heel sarcastisch naar me "kijk wat een mooie vrouw" en de rest van de coupé lachte me uit :(

Ik ben 30 en doe een zelfbeeldmodule voor wat er vroeger is gezegd en ik hoef geen nieuwe input hoor ;(

Maar ben dan meteen weer terug in het verleden en kan het dan weer moeilijk loslaten en ben meteen getriggerd ;(

Moet ze niet zoveel macht geven, ken ze niet, het is niet waar, maar fuck dit soort situaties zeg :(
pi_172945859
Ik snap dat het naar is Hestia, maar ik geloof dat de opmerkingen meer over de jongen(s) in kwestie zeggen dan over jou. Stelletje eikels.

Volgende keer vragen of hij niet een klein pikkie te compenseren heeft. Eens kijken hoe snel hij stil is.
[b]Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
pi_172945926
quote:
0s.gif Op zondag 6 augustus 2017 14:25 schreef Ewelina het volgende:
Ik snap dat het naar is Hestia, maar ik geloof dat de opmerkingen meer over de jongen(s) in kwestie zeggen dan over jou. Stelletje eikels.

Volgende keer vragen of hij niet een klein pikkie te compenseren heeft. Eens kijken hoe snel hij stil is.
Ja zulke dingen bedenk ik altijd achteraf wat ik kan terugzeggen :')
Maar op moment zelf ben ik te flabbergasted om wat te zeggen.
  zondag 6 augustus 2017 @ 14:32:59 #278
185588 Irritatie100
RATATATATATA!!!!
pi_172945968
Ik denk dat het sowieso beter is om niks te zeggen eigenlijk. Voor je het weet heb je een klap voor je bek te pakken tegenwoordig.. Of nog erger...
pi_172946347
quote:
1s.gif Op zondag 6 augustus 2017 14:32 schreef Irritatie100 het volgende:
Ik denk dat het sowieso beter is om niks te zeggen eigenlijk. Voor je het weet heb je een klap voor je bek te pakken tegenwoordig.. Of nog erger...
Eigenlijk vind ik dat dieptreurig. Kennelijk is het normaal om vrouwen publiekelijk af te maken vanwege hun verschijning. Als je er wat van zegt ben jij degene die fout zit. Nogal de omgekeerde wereld.

(Persoonlijke frustratie...)
[b]Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
pi_172946566
quote:
0s.gif Op zondag 6 augustus 2017 14:56 schreef Ewelina het volgende:

[..]

Eigenlijk vind ik dat dieptreurig. Kennelijk is het normaal om vrouwen publiekelijk af te maken vanwege hun verschijning. Als je er wat van zegt ben jij degene die fout zit. Nogal de omgekeerde wereld.

(Persoonlijke frustratie...)
Persoonlijk ruik ik al bloed als men weer naar mijn vriendin fluit of zo. Zijn vaak ook oude mannen of gewoonweg viespeuken. Voordat ik een vriendin had was ik me niet zo bewust ervan dat mannen blijkbaar zulke dingen doe. Voor mij is het niet echt normaal een vrouw na te roepen etc. Ja zeker ik doe wel eens een glimlach of ik maak soms een praatje als het de juiste tijd en plek is.

Maar sommige mannen, :') ik weet niet...
  zondag 6 augustus 2017 @ 18:35:55 #281
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_172951511
quote:
11s.gif Op zondag 6 augustus 2017 11:13 schreef Argo het volgende:

[..]

Ja dat is het ook iedereen met een wjaong die niet op dit moment werkt of naar school gaat. Daarna gaan ze met je praten en van daaruit zullen ze een beschikking opstellen, waar je overigens gewoon tegen in kan gaan als je denkt dat ze je te kort hebben gedaan.
Is dat zo? Bedankt voor de tip, Argo. ^O^
soooo, da's mooi!
  zondag 6 augustus 2017 @ 18:39:38 #282
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_172951624
quote:
1s.gif Op zondag 6 augustus 2017 12:13 schreef _Hestia_ het volgende:
Dankjulliewel nog voor de reacties van de week :*

Gisteravond laat met de trein terug naar huis. Coupé vol met dronken voetbalsupporters. Wil ik er bij mijn station uit, loop ik langs groepje die in laatste 4-zits voor deur zit. 1 jongen heel sarcastisch naar me "kijk wat een mooie vrouw" en de rest van de coupé lachte me uit :(

Ik ben 30 en doe een zelfbeeldmodule voor wat er vroeger is gezegd en ik hoef geen nieuwe input hoor ;(

Maar ben dan meteen weer terug in het verleden en kan het dan weer moeilijk loslaten en ben meteen getriggerd ;(

Moet ze niet zoveel macht geven, ken ze niet, het is niet waar, maar fuck dit soort situaties zeg :(
Laat het gaan. Weet zeker dat je een te gekke meid bent. :)
soooo, da's mooi!
pi_172951887
quote:
0s.gif Op zondag 6 augustus 2017 18:39 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Laat het gaan. Weet zeker dat je een te gekke meid bent. :)
Thnx :) Als tegenhanger maar in mn positieve dagboek aan het werk, dat is allemaal veel belangrijker ^O^
pi_172955877
quote:
0s.gif Op zondag 6 augustus 2017 18:35 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Is dat zo? Bedankt voor de tip, Argo. ^O^
Ja als UWV iets bepaald kun je altijd in 'bezwaar.' Als dat niet lukt kun je in 'beroep,' eindstation is daarna 'hoger beroep. Je kan dus altijd een paar keer tegen het UWV ingaan.
pi_172961169
quote:
0s.gif Op zondag 6 augustus 2017 10:47 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Dat zijn hele gemene, nare mensen. Complete psychopaten!
Ja klopt
wat bizar is is dat ze je eerst compleet ophemelen je hele dagen met ze kunt neuken daarna komt het ze niet uit en pleuren ze je bij het vuil

Wat je daarna ook voor verwijten naar je kop krijgt echt bizar

Ineens ben je lelijk hun type niet heb je homo trekken en kun je nijs in bed

En alkes ligt aan jou

Werd zelfs een zacht gekookt eitje genoemd
puur omdat ik haar leuk vond ziekelijk
  maandag 7 augustus 2017 @ 09:16:56 #286
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_172964102
quote:
0s.gif Op zondag 6 augustus 2017 18:46 schreef _Hestia_ het volgende:

[..]

Thnx :) Als tegenhanger maar in mn positieve dagboek aan het werk, dat is allemaal veel belangrijker ^O^
Zo is dat. Is het een beetje gelukt?
soooo, da's mooi!
  maandag 7 augustus 2017 @ 09:18:52 #287
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_172964128
quote:
1s.gif Op zondag 6 augustus 2017 23:51 schreef Juan_Carlos het volgende:

[..]

Ja klopt
wat bizar is is dat ze je eerst compleet ophemelen je hele dagen met ze kunt neuken daarna komt het ze niet uit en pleuren ze je bij het vuil

Wat je daarna ook voor verwijten naar je kop krijgt echt bizar

Ineens ben je lelijk hun type niet heb je homo trekken en kun je nijs in bed

En alkes ligt aan jou

Werd zelfs een zacht gekookt eitje genoemd
puur omdat ik haar leuk vond ziekelijk
Jep, heel herkenbaar allemaal. Je kunt ze maar beter ontlopen.
soooo, da's mooi!
  maandag 7 augustus 2017 @ 09:19:17 #288
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_172964136
quote:
11s.gif Op zondag 6 augustus 2017 20:52 schreef Argo het volgende:

[..]

Ja als UWV iets bepaald kun je altijd in 'bezwaar.' Als dat niet lukt kun je in 'beroep,' eindstation is daarna 'hoger beroep. Je kan dus altijd een paar keer tegen het UWV ingaan.
Heb je er soms ervaring mee?
soooo, da's mooi!
pi_172964471
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 09:19 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Heb je er soms ervaring mee?
Nee school valt me daarmee lastig.
pi_172966882
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 09:18 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Jep, heel herkenbaar allemaal. Je kunt ze maar beter ontlopen.
Ook in een weekend vrijdag en zaterdag super doen en lief

Dan zondag mag je er niet aan zitten en om de seconde dussss roepen en de sfeer verpesten

Ik ben totaal niet onzeker maar dat word je er wel van
  maandag 7 augustus 2017 @ 18:41:03 #291
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_172976046
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 09:42 schreef Argo het volgende:

[..]

Nee school valt me daarmee lastig.
Soms kan een beetje onnodige kennis toch nog van pas komen. :P
soooo, da's mooi!
  maandag 7 augustus 2017 @ 18:42:04 #292
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_172976064
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 11:36 schreef Juan_Carlos het volgende:

[..]

Ook in een weekend vrijdag en zaterdag super doen en lief

Dan zondag mag je er niet aan zitten en om de seconde dussss roepen en de sfeer verpesten

Ik ben totaal niet onzeker maar dat word je er wel van
Heerlijk hé? Oscar waardig.
soooo, da's mooi!
pi_172977468
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 18:42 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Heerlijk hé? Oscar waardig.
Wat is jouw ervaring ermee dan
  maandag 7 augustus 2017 @ 19:55:34 #294
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_172978201
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 19:33 schreef Juan_Carlos het volgende:

[..]

Wat is jouw ervaring ermee dan
Ik ben er zelf één. Surprise, surprise. :) >:)
soooo, da's mooi!
pi_172978601
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 09:16 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Zo is dat. Is het een beetje gelukt?
Ja, het is gelukt ^O^

En vandaag een fijne fietstocht van zo'n 50 km over de Veluwe gemaakt ( woon in Apeldoorn, dus Veluwe is mijn achtertuin). Heerlijk zo in de stille natuur, dat doet een mens ook echt goed. Alleen een beetje vogeltjes die kwetteren en verder stilte. Moet ik maar eens vaker doen ^O^
pi_172978918
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 19:55 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Ik ben er zelf één. Surprise, surprise. :) >:)
Aiiii en hoe serieus moet ik je antwoorden nemen dan 😇
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 10:01:53 #297
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_172990374
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 20:09 schreef _Hestia_ het volgende:

[..]

Ja, het is gelukt ^O^

En vandaag een fijne fietstocht van zo'n 50 km over de Veluwe gemaakt ( woon in Apeldoorn, dus Veluwe is mijn achtertuin). Heerlijk zo in de stille natuur, dat doet een mens ook echt goed. Alleen een beetje vogeltjes die kwetteren en verder stilte. Moet ik maar eens vaker doen ^O^
Ah, mooi zo. :) Kun je het hele vervelende voorval nu achter je laten.
soooo, da's mooi!
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 10:02:51 #298
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_172990399
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 20:21 schreef Juan_Carlos het volgende:

[..]

Aiiii en hoe serieus moet ik je antwoorden nemen dan 😇
Haha, behoorlijk serieus. Ik ben geen zwaar geval. Maar om serieus te blijven; heeft ze ooit een officiële diagnose gekregen?
soooo, da's mooi!
pi_173002536
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 10:02 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Haha, behoorlijk serieus. Ik ben geen zwaar geval. Maar om serieus te blijven; heeft ze ooit een officiële diagnose gekregen?
Ik vermoedde het al en ze heeft het later ook toegegeven

Waar ik van baal is dat ik het niet wist van tevoren

Heb appjes zitten terug lezen en daarin zie je het duidelijk

Zwart wit denken stemming wisselen

Maar is de vrouw waar ik het meeste om gaf
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 20:20:16 #300
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_173002960
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 20:03 schreef Juan_Carlos het volgende:

[..]

Ik vermoedde het al en ze heeft het later ook toegegeven

Waar ik van baal is dat ik het niet wist van tevoren

Heb appjes zitten terug lezen en daarin zie je het duidelijk

Zwart wit denken stemming wisselen

Maar is de vrouw waar ik het meeste om gaf
Niet om vervelend te doen: maar is dit niet het topic voor mensen die zelf gediagnosticeerd zijn? Is het niet beter een eigen topic te openen en hier te ervaren (mee te lezen) hoe anderen omgaan met het leven als ze gediagnosticeerd zijn?
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  woensdag 9 augustus 2017 @ 09:16:17 #301
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_173012792
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 20:03 schreef Juan_Carlos het volgende:

[..]

Ik vermoedde het al en ze heeft het later ook toegegeven

Waar ik van baal is dat ik het niet wist van tevoren

Heb appjes zitten terug lezen en daarin zie je het duidelijk

Zwart wit denken stemming wisselen

Maar is de vrouw waar ik het meeste om gaf
Zolang ze er zelf niets aan wil doen, dan zal voor jou het lijden alleen maar blijven. Je zult keuzes moeten maken. Zonder professionele hulp zal er voor haar niets veranderen.
soooo, da's mooi!
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')