abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_171780619
SyriŽ
syrian_flag_with_coat_of_arms_by_death_to_the_swines-d5gq0ms.jpg20zuzcw.jpgMercyCorps_SyriaCrisisMap_0215.jpg
SyriŽ is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Nadat eind 2010 in TunesiŽ demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in SyriŽ. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 220.000 doden gevallen. Etnische groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, SyriŽ bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, SyriŽ, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurden gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van SyriŽ
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en SyriŽ heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie dat zowel in Irak als in SyriŽ opereert. Iedereen die niet soennitisch wordt onthoofd door deze groepering. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, JordaniŽ, LibiŽ, VAE, Saudi-ArabiŽ en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van SyriŽ met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
1450px-Syrian_Civil_War_map.svg.pngRood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en SyriŽ
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in SyriŽ

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes en jongens die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.
WO-AT312_TIMELI_G_20140808161505.jpg
Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en SyriŽ bestaat.
BuwMxd-IQAAxVOF.jpg
Kaart van de uiteindelijke staat die IS wil vestigen in het Midden-Oosten
article-2674736-1F46221200000578-100_634x381.jpg
Kaart van de huidige militaire situatie
Iraq_war_map.pngPaars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul
1600px-Battle_of_Mosul_%282016–2017%29.svg.png

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en SyriŽ
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn AssyriŽrs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creŽren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
  zondag 18 juni 2017 @ 23:35:44 #2
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_171780772
DCojwdrW0AQX4yc?format=jpg&name=large
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_171781977
quote:
White House Officials Push for Widening War in Syria Over Pentagon Objections

Two Trump officials want to confront Iranian-backed fighters, but Defense Secretary James Mattis has balked at the idea.

White House Officials Push for Widening War in Syria Over Pentagon Objections

A pair of top White House officials is pushing to broaden the war in Syria, viewing it as an opportunity to confront Iran and its proxy forces on the ground there, according to two sources familiar with the debate inside the Donald Trump administration.


Ezra Cohen-Watnick, the senior director for intelligence on the National Security Council, and Derek Harvey, the NSC’s top Middle East advisor, want the United States to start going on the offensive in southern Syria, where, in recent weeks, the U.S. military has taken a handful of defensive actions against Iranian-backed forces fighting in support of Syrian President Bashar al-Assad.

Their plans are making even traditional Iran hawks nervous, including Defense Secretary James Mattis, who has personally shot down their proposals more than once, the two sources said.

The situation in southern Syria has escalated in recent weeks, after a U.S. warplane shot down an Iranian-made drone that had attacked U.S. forces on patrol with Syrian allies near an American outpost at al-Tanf. The drone attack came after two U.S. airstrikes on Iranian-backed Shiite militias, which had moved too close to the Americans’ garrison.

Despite the more aggressive stance pushed by some White House officials, Mattis, military commanders, and top U.S. diplomats all oppose opening up a broader front against Iran and its proxies in southeastern Syria, viewing it as a risky move that could draw the United States into a dangerous confrontation with Iran, defense officials said. Such a clash could trigger retaliation against U.S. troops deployed in Iraq and Syria, where Tehran has armed thousands of Shiite militia fighters and deployed hundreds of Revolutionary Guard officers.

Mattis, Gen. Joseph Dunford, the chairman of the Joint Chiefs, and Brett McGurk, the U.S. diplomat overseeing the anti-Islamic State coalition, all favor keeping the focus on pushing the Islamic State out of its remaining strongholds, including the southern Syrian city of Raqqa, officials said. “That’s the strategy they’ve signed off on and that’s where the effort is,” said one defense official.

The White House did not respond to requests for comment.

The Pentagon has publicly asserted it has no intention to fight forces supporting Syrian President Bashar al-Assad, unless provoked.

“The Coalition does not seek to fight Syrian regime or pro-regime forces but remains ready to defend themselves if pro-regime forces refuse to vacate the de-confliction zone,” U.S. Central Command, which oversees military operations in the Middle East, said in a June 6 statement.

It’s not the first time Mattis and Dunford have found themselves having to push back against White House proposals for aggressive action they consider ill-conceived and even reckless. Earlier, the two opposed a tentative idea that would have sent a large U.S. ground force into Syria to oust the Islamic State instead of relying on local Syrian Kurd and Arab fighters backed by U.S. commandos.

The latest disagreement coincides with a months-long White House review of Iran policy, which includes an examination of the role of Iranian military officers and proxies supporting the Syrian regime, as well as the multilateral nuclear agreement with Tehran. The broad policy assessment has exposed divisions in the administration over when and where to counter Iran, officials said.

“I don’t think we have a serious Syria strategy or a serious Iran strategy, and they have to go together,” said Danielle Pletka, senior vice president for foreign and defense policy studies at the American Enterprise Institute, who criticized the previous administration’s policy on Iran as weak. “Syria is Iran’s soft underbelly. Iranians have proven to us over and over again, they’re committed to keeping Assad in power. The idea of pushing back on Iranians in Syria is a wise one, but what is the end game?”

For Iran hawks in and outside the administration, the civil war in Syria represents a pivotal moment that will determine whether Iran or the United States exerts influence over Iraq and Syria. These Iran hawks fear that if Washington stands by, Tehran will emerge as the dominant player with a land corridor through Iraq, Syria, and Lebanon.

But pursuing a wider war against Iranian-backed fighters in Syria would be “both unnecessary and extraordinarily dangerous,” said Colin Kahl, who served as national security advisor to former Vice President Joe Biden.

Targeting Iranian proxies in Syria would aggravate relations with Shiite-ruled Iraq and “blow up the strategic relationship” with Baghdad, Kahl said. And it would put thousands of U.S. troops in Iraq at risk of retaliation from Shiite militia just when U.S.-led forces are close to defeating the Islamic State.

“It’s unnecessary because the contest with Iran in Iraq and Syria is not something that will be won or lost in the next couple of months,” Kahl said.

President Donald Trump has employed tough rhetoric against Iran that seems to signal plans to confront Tehran, though the administration has yet to take any dramatic action along those lines. Although touted as a speech aimed at unifying the Muslim world, Trump’s address in Saudi Arabia in early May made clear the United States was going to take sides in the Middle East’s sectarian struggle, choosing to back Sunni Arab states in an effort to isolate Shiite-ruled Iran. The Gulf monarchies and Israel have welcomed Trump’s vows to push back against Iran.

Some administration officials have argued for taking on Iran in Yemen too, by expanding support for the Saudi-led coalition battling Houthi rebels, who enjoy backing from Iran. Like Syria, however, a larger U.S. role in Yemen’s civil war carries an array of risks, and experts say treating Yemen as a proxy war with Iran could backfire badly. In their fight against the Houthi rebels, forces loyal to ousted President Abed Rabbo Mansour Hadi, and the Saudi-led coalition that backs them, have worked with local actors with suspected ties to al Qaeda.

It is unclear where National Security Advisor H.R. McMaster falls in the debate over how to respond to Iranian proxies in Syria, but he likely sides with Mattis and the Defense Department’s position given his own military background. McMaster has also had previous run-ins with Cohen-Watnick and Harvey, both of whom work for him, but at times have sought to go around him.

Former National Security Advisor Michael Flynn had hand-picked 30-year-old Cohen-Watnick, who is viewed as too inexperienced by some of his colleagues and distrusted by some at the CIA, and Harvey, who was a military intelligence advisor to now-retired Gen. David Petraeus when he was commander in Iraq. Cohen-Watnick reportedly “told other administration officials that he wants to use American spies to help oust the Iranian government,” according to a recent New York Times article.

McMaster tried to move Cohen-Watnick to a different job within the NSC when he took over as national security advisor. To save his job, Cohen-Watnick appealed to two key advisors — Steve Bannon and Jared Kushner — who then asked Trump to block the move.

Harvey has also tried to outmaneuver his boss. He tried to get so-called Obama holdovers fired from the National Security Council by appealing to the president and his chief strategist, Steve Bannon. But McMaster refused.

While officials argue in Washington over strategy and vie for influence in the administration, events on the ground in Syria are moving quickly, raising the potential of an inadvertent conflict. The pro-Assad fighters, a mix of Shiite militias, Syrian troops, and Lebanese Hezbollah militia along with Iranian Revolutionary Guard Corps advisors, have continued to venture close to the U.S. forces at the al-Tanf base despite warnings to keep clear.

U.S. military officers said they will not hesitate to hit Iranian proxies if American special operations forces are endangered.

“If our folks are on the ground and they’re threatened, we will use air power, whether it’s against regime forces or pro-regime forces,” one officer said.http://foreignpolicy.com/(...)pentagon-objections/
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  maandag 19 juni 2017 @ 07:53:40 #4
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_171782864
Amerika heeft een Syrisch vliegtuig neergeschoten, hierna clashes tussen de SAA en de SDF toen de SAA de piloot wilde redden.

https://www.almasdarnews.(...)king-kurdish-forces/

Waar haalt Amerika het lef vandaan :r :r :r :r
pi_171786575
goede tweet reeks

ilangoldenberg twitterde op maandag 19-06-2017 om 00:00:07 1. Trump admin's incoherence dangerous in Syria. They claim it's ambiguity to deter adversaries but Assad/Iran emboldened. Result may be war reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_171786901
gaan de amerikanen nu ook turkse vliegtuigen neerhalen als ze ypg posities aanvallen? O+
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  maandag 19 juni 2017 @ 12:13:17 #7
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_171787202
Resafa heroverd op ISIS en daarmee de VS en hun SDF afgeblokt.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_171789957
@hasansari7: 💥 Russian defense ministry says will consider targets any flying objects in areas where its air forces operate in Syria-TASS. #US #Russia

@hasansari7: 💥⬆️ Reuters citing ifax: Ryabkov says #Russia is warning the United States not to use force against Syrian government forces. #US #Syria"

eire_QC: Russia has halted the communication via the deconfliction channel over Syria starting from now on.
pi_171790118
quote:
10s.gif Op maandag 19 juni 2017 11:59 schreef Slayage het volgende:
gaan de amerikanen nu ook turkse vliegtuigen neerhalen als ze ypg posities aanvallen? O+
Laten we het hopen.
pi_171790708
quote:
1s.gif Op maandag 19 juni 2017 14:22 schreef theNull het volgende:
@hasansari7: 💥 Russian defense ministry says will consider targets any flying objects in areas where its air forces operate in Syria-TASS. #US #Russia

@hasansari7: 💥⬆️ Reuters citing ifax: Ryabkov says #Russia is warning the United States not to use force against Syrian government forces. #US #Syria"

eire_QC: Russia has halted the communication via the deconfliction channel over Syria starting from now on.
Wordt nog echt gezellig deze zomer dan *O*
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  maandag 19 juni 2017 @ 15:03:33 #11
38496 Perrin
Sapere aude
pi_171790747
quote:
10s.gif Op maandag 19 juni 2017 15:01 schreef Slayage het volgende:

[..]

Wordt nog echt gezellig deze zomer dan *O*
Is jouw schuilkelder al klaar?
I didn't say it would be easy. I just said it would be the truth.
pi_171790766
Amerikanen die doorgaan met hun speldenprikjes :')
pi_171790772
De Russen halen geen Turken neer na het neerhalen van hun eigen jet en zouden nu Amerikanen gaan neerhalen om Syrische vliegtuigen te beschermen?
Meh, eerst zien dan geloven.
pi_171790811
quote:
10s.gif Op maandag 19 juni 2017 15:04 schreef Peunage het volgende:
Amerikanen die doorgaan met hun speldenprikjes :')
Dit dus.

Blofpoker gaan ze nooit winnen van de Russen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_171790838
quote:
9s.gif Op maandag 19 juni 2017 15:03 schreef Perrin het volgende:

[..]

Is jouw schuilkelder al klaar?
Als er een Russische inslag komt zal ik er weinig van merken :p
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_171791921
https://www.vpro.nl/programmas/2doc/2017/master-of-chaos.html

Iemand deze docu al gezien? Ik heb m na een minuut of twintig afgezet. Biased als het maar zijn kan, ik ben bekend met het Westerse anti-Assad narratief en kan er bij inwinnen van info over de situatie daar soms doorheen lezen, of zaken dubbel checken, maar dit gaat wel heel ver.
  maandag 19 juni 2017 @ 16:07:49 #17
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_171792056
Piloot, familie van deze gozer

(https://twitter.com/syria_protector/status/876541333049102341),

zou zijn gered door de Tiger Forces/aan hen zijn overgedragen door de SDF.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_171794939
quote:
0s.gif Op maandag 19 juni 2017 07:53 schreef Richestorags het volgende:
Waar haalt Amerika het lef vandaan :r :r :r :r
Volgens mij kunnen we ondertussen wel een mooie bingo-kaart maken van dergelijke uitspraken van jou :D
  maandag 19 juni 2017 @ 18:30:35 #19
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_171795049
quote:
10s.gif Op maandag 19 juni 2017 18:24 schreef no1uknow het volgende:

[..]

Volgens mij kunnen we ondertussen wel een mooie bingo-kaart maken van dergelijke uitspraken van jou :D
Wat let je :7
pi_171796134
quote:
0s.gif Op maandag 19 juni 2017 16:00 schreef Durruti het volgende:
https://www.vpro.nl/programmas/2doc/2017/master-of-chaos.html

Iemand deze docu al gezien? Ik heb m na een minuut of twintig afgezet. Biased als het maar zijn kan, ik ben bekend met het Westerse anti-Assad narratief en kan er bij inwinnen van info over de situatie daar soms doorheen lezen, of zaken dubbel checken, maar dit gaat wel heel ver.
Vind 'm wel mooi en informatief, geeft een goeie weergave van de mondiale politieke dynamiek rondom SyriŽ. Het enige dat me stoorde is dat er nauwelijks wordt gesproken over Al Qaida c.q. de problemen met extremisten binnen de FSA.

Welke zaken die aangestipt werden zijn biased dan?
  maandag 19 juni 2017 @ 20:29:34 #21
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_171797503
Nieuwe situatie ten zuiden van Raqqa:

aIFXhbz.png
Say what?
pi_171797756
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 mei 2017 22:34 schreef drexciya het volgende:
Max Blumenthal heeft in een aantal artikelen wat kritische noten geplaatst bij de gang van zaken rondom de White Helmets:
http://www.alternet.org/w(...)-regime-change-syria
http://www.alternet.org/g(...)-pushing-us-military
Een beetje laat wel, maar ik wil er toch nog even op reageren. Ik had dit artikel al gelezen toen het net was gepubliceerd en ik vond het toen al een bijzonder slecht staaltje journalistiek. Blumenthal maakt hier een hoop aannames uit ongeverifieerde bronnen, trekt dingen uit zijn verband of doet beweringen die totaal niet kloppen. Ik geef een paar voorbeelden.
quote:
But like The Syria Campaign, the White Helmets are anything but impartial. Indeed, the group was founded in collaboration with the United States Agency for International Development (USAID)’s Office of Transitional Initiatives, an explicitly political wing of the agency that has funded efforts at political subversion in Cuba and Venezuela. USAID is the White Helmets’ principal funder, committing at least $23 million to the group since 2013. This money was part of $339.6 million budgeted by USAID for “supporting activities that pursue a peaceful transition to a democratic and stable Syria" -- or establishing a parallel governing structure that could fill the power vacuum once Bashar Al-Assad was removed.
De White Helmets krijgen een deel van hun funding uit de VS dus dat betekent dat ze een verlengstuk zijn van hen? Dat is nogal kort door de bocht. De White Helmets krijgen bovendien geld van over de gehele wereld, dat is zeker niet beperkt tot westerse landen, maar daar hoor ik Blumenthal niet over.
quote:
(This account remains unconfirmed by both the UN and SARC “no evidence of barrel bombs has been produced”
Onzin. Ik zou het rapport van de VN nog meer eens goed checken.
quote:
Ironically, the White Helmets figured prominently in The Syria Campaign’s push to undermine the UN’s humanitarian work inside Syria. For months, The Syria Campaign has painted the UN as a stooge of Bashar Al-Assad for coordinating its aid deliveries with the Syrian government, as it has done with governments in conflict zones around the world. The Guardian's Kareem Shaheen praised a 50-page report by The Syria Campaign attacking the UN’s work in Syria as "damning." A subsequent Guardian' article cited the report as part of the inspiration for its own “exclusive” investigation slamming the UN’s coordination with the Syrian government.
Het schrijven van een kritisch rapport over de VN zorgt ervoor dat je humanitaire hulp dwarszit? Wat een flauwekul.

quote:
This September, days before the aid convoy attack prompted the UN to suspend much of its work inside Syria, The Syria Campaign spurred 73 aid organizations operating in rebel-held territory, including the White Helmets, to suspend their cooperation with the UN aid program. As the Guardian noted in its coverage, “The decision to withdraw from the Whole of Syria programme, in which organizations share information to help the delivery of aid, means in practice the UN will lose sight of what is happening throughout the north of Syria and in opposition-held areas of the country, where the NGOs do most of their work.”
Het is totaal onduidelijk waar Blumenthal dit op baseert. Nergens in dat artikel staat dat TSC daar achter zit en dat wordt door alle 73 organisaties ontkent. Deze boycot is volgens hen ontstaan omdat de VN faalde om een zieke siamese tweeling uit Ghouta te evacueren.
quote:
For the petroleum mogul who provided the funding that launched the Syria Project, the means of military intervention justified an end in which he could return to the country of his birth and participate in its economic life on his own terms.
'Connect the dots'- redenering. Volgens Blumenthal zijn de WH verbonden met de TSC, die op hun beurt weer verbonden zijn met Avaaz. Avaaz is weer verbonden met Purpose, en Purpose is weer verbonden met Asfari. En dat bewijst dat de WH een geheime agenda hebben om Assad af te zetten zodat Asfari het land kan leegroven? Wat een logica.
quote:
To save one life is to save all of humanity," that is remarkably similar to that of Steven Spielberg's Holocaust epic, Schindler's List: "Whoever saves one life, saves the world entire."
Nogal laag bij de grond. Komt uit de Koran.
quote:
Yet the group is anything but impartial. The White Helmets’ leadership is driven by a pro-interventionist agenda conceived by the Western governments and public relations groups that back them. Anyone who visits the group’s website—which is operated by an opposition-funded PR company known as the Syria Campaign—will be immediately directed to a request to sign a petition for a no-fly zone to “stop the bombs” in Syria. These sorts of communiques highlight the dual role the White Helmets play as a civil defense organization saving lives while lobbying for a U.S. military campaign that will almost inevitably result in the collapse of Syria’s government.
Nou denk ik niet dat een NFZ nou bepaald een fantastisch idee is, maar je kunt niet ontkennen dat er enorm veel burgerdoden vallen door luchtbombardementen. Nou wat een kwaadaardige agenda zeg, dat hun leiderschap daar een einde aan wil maken.
quote:
While it would seem unfair to tar an entire group with the actions of a few scofflaws, more than a few of the images depict events that are disturbingly real.
Daarnaast zijn deze beelden niet geverifieerd, is het onduidelijk of ze ten tijde wel lid van de WH waren en ontbreekt de context, dus de conclusies die hij hier trekt zijn nogal voorbarig.

Ik kan wel even doorgaan zo.

quote:
Met dank aan Radio War Nerd, die een interview met hem deed over SyriŽ in het algemeen:
https://www.patreon.com/posts/radio-war-nerd-7022564
Even beluisterd. Buiten dat hij weinig nieuws zegt valt het me op dat hij beweert dat hij louter persoonlijke aanvallen ontving na zijn stuk. Onzin, hij heeft een inhoudelijk kritisch antwoord ontvangen van de White Helmets. Scott Lucas en Sam Hamad hebben inhoudelijke en kritische artikelen geschreven nav zijn stuk. Hij is uitgenodigd voor een openlijke discussie door the New Arab, is uitgenodigd door Ahmad Saloul om naar Gaziantep en SyriŽ te komen om persoonlijk de White Helmets en andere hulpverleners te zien/spreken. Toen bleef het van zijn kant opeens stil.

Kritische journalistiek is meer dan welkom, maar Blumenthal is met dit stuk onderdeel van die lastercampagne tegen de White Helmets. Ik geloof best dat die lui niet zo neutraal zijn en veel fouten maken, maar ze afserveren als jihadisten, propaganda-act of een Amerikaans verlengstuk? Belachelijk.

quote:
0s.gif Op zondag 7 mei 2017 12:22 schreef Richestorags het volgende:
Ik noemde maar even een voorbeeld. Een probleem is dat er in de MSM gewoon GEEN kritische geluiden te vinden zijn, dus moet je het maar met vage bronnen doen
Zeker zijn die er wel geweest, maar ook die hebben op zijn minst twijfelachtige dingen bericht (massaslachtingen die door de lokale bevolking werden ontkend etc.).
En dat is dus het probleem wat ik ermee heb. Ik ben niet door dit soort vrouwen ervan overtuigd dat de White Helmets niet deugen, nee door eigen redenatie. Ik kan niet controleren of het klopt ja of nee. De MSM berichten er niet over en aan de andere kant heb je lui als Alex Jones die ik ook voor geen meter vertrouw.
Beetje een dooddoener dit. Omdat massamedia eerder twijfelachtige berichten hebben gepubliceerd is alles wat ze publiceren onkritisch en onbetrouwbaar? Ik kan me best vinden in de bewering dat journalisten meer uit een westerse anti-Assad blik kijken dan andersom, maar er is voldoende kwaliteitsjournalistiek te vinden, zeker met de groei van nieuwe media en open-source.
pi_171798853
quote:
2s.gif Op maandag 19 juni 2017 19:22 schreef no1uknow het volgende:

[..]

Vind 'm wel mooi en informatief, geeft een goeie weergave van de mondiale politieke dynamiek rondom SyriŽ. Het enige dat me stoorde is dat er nauwelijks wordt gesproken over Al Qaida c.q. de problemen met extremisten binnen de FSA.

Welke zaken die aangestipt werden zijn biased dan?
Het begon al met flitsende beelden van aanslagen in het Westen, de vluchtelingencrisis, relatie Westen-Rusland, destabilisatie Midden-Oosten, en dan uiteindelijk hoor je een stem: 'Het komt allemaal door deze man' en verschijnt Assad in beeld. Nou zou ik de laatste zijn die beweert dat Assad niets met de zonet genoemde zaken te maken heeft, maar het allemaal op hem afschuiven is wel een erg grote simplificatie van de complexe crisis waarin de wereld zich nu bevindt. Ik dacht misschien evengoed een informatief stukje tv, totdat iemand begon te raaskallen dat Assad geen economische hervormingen wilde doorvoeren en het gezeik daarmee begon. Het gezeik is juist begonnen met de economische hervormingen die hij wel doorvoerde (legalisering private banken, liberalisering gezondheidszorg, etc). Dit overigens onder aanmoediging van de EU en de VS. Daar was de gewone Syrische burger de dupe van, en bracht velen de straat op. Nou werden die opstanden vervolgens ook nog neergezet als 'volk de straat op, Syrische leger begint op de opstandelingen te schieten -> escalatie -> oorlog.' Wederom een veel te simpele voorstelling van zaken. Uitgezet.

[ Bericht 0% gewijzigd door Durruti op 19-06-2017 21:48:32 ]
pi_171801300
quote:
10s.gif Op maandag 19 juni 2017 18:24 schreef no1uknow het volgende:

[..]

Volgens mij kunnen we ondertussen wel een mooie bingo-kaart maken van dergelijke uitspraken van jou :D
Schoften!!! :(
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_171807618
quote:
1s.gif Op maandag 19 juni 2017 16:07 schreef Szura het volgende:
Piloot, familie van deze gozer

(https://twitter.com/syria_protector/status/876541333049102341),

zou zijn gered door de Tiger Forces/aan hen zijn overgedragen door de SDF.
Is niet gered door de tiger forces, is nog steeds in handen van SDF. Onderhandelingen zijn gaande.
  dinsdag 20 juni 2017 @ 12:04:52 #26
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_171809401
Enclave van de 'rebellen' in Daraa schijnbaar in tweeŽn gesplitst:

DCwVWCDXcAAbNKh?format=jpg&name=large

Ik zou niet graag in die westelijke pocket zitten...
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_171810545
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 juni 2017 12:04 schreef Szura het volgende:
Enclave van de 'rebellen' in Daraa schijnbaar in tweeŽn gesplitst:

[ afbeelding ]

Ik zou niet graag in die westelijke pocket zitten...
And it's gone...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_171810559
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 juni 2017 10:46 schreef Djibril het volgende:

[..]

Is niet gered door de tiger forces, is nog steeds in handen van SDF. Onderhandelingen zijn gaande.
Hoe durven ze!!! :(
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_171814056
foxnewsalert twitterde op dinsdag 20-06-2017 om 15:51:02 BREAKING: US shoots down Iranian drone in Syria https://t.co/ZCwe3oy1mG reageer retweet
  dinsdag 20 juni 2017 @ 16:06:29 #30
38496 Perrin
Sapere aude
pi_171814109
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 juni 2017 16:04 schreef Houtenbeen het volgende:
foxnewsalert twitterde op dinsdag 20-06-2017 om 15:51:02 BREAKING: US shoots down Iranian drone in Syria https://t.co/ZCwe3oy1mG reageer retweet
Waarschijnlijk was de raket duurder dan de drone.
I didn't say it would be easy. I just said it would be the truth.
  dinsdag 20 juni 2017 @ 16:12:39 #31
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_171814230
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 juni 2017 12:04 schreef Szura het volgende:
Enclave van de 'rebellen' in Daraa schijnbaar in tweeŽn gesplitst:

[ afbeelding ]

Ik zou niet graag in die westelijke pocket zitten...
Wel kwetsbare salient. Maar goed, dit is de zoveelste pocket die is ontstaan.

Overigens zijn ze ook ten oosten terrein verloren:

Damascus-map-20_06_2017.jpg
pi_171814361
quote:
9s.gif Op dinsdag 20 juni 2017 16:06 schreef Perrin het volgende:

[..]

Waarschijnlijk was de raket duurder dan de drone.
De VS heeft ook meer geld dan Iran :P
  dinsdag 20 juni 2017 @ 16:38:01 #33
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_171814767
Lachwekkend dat CENTCOM steeds oproept om te focussen op de strijd tegen ISIS, maar:

1. In Zuid-SyriŽ hebben hun vazallen niet eens meer een frontlinie met ISIS.

2. Ondertussen schieten ze een Syrisch toestel neer dat wordt gebruikt tegen ISIS.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_171814816
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 juni 2017 16:04 schreef Houtenbeen het volgende:
foxnewsalert twitterde op dinsdag 20-06-2017 om 15:51:02 BREAKING: US shoots down Iranian drone in Syria https://t.co/ZCwe3oy1mG reageer retweet
USA laat zien dat de Russische statement maar een loze kreet was.
  dinsdag 20 juni 2017 @ 17:42:16 #35
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_171816040
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 juni 2017 16:40 schreef Djibril het volgende:

[..]

USA laat zien dat de Russische statement maar een loze kreet was.
Het CENTCOM-statement maakt niet duidelijk vanuit waar het Amerikaanse vliegtuig de drone neerschoot. Kan wellicht vanuit JordaniŽ zijn of Irak en daar kan Rusland dan weinig tegen doen.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_171818013
pJV6Hw

DCx5jIjW0AAbZCc.jpg

Mosul:

DCxjfs9WAAAIeLO.jpg:large
pi_171819904
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 juni 2017 16:04 schreef Houtenbeen het volgende:
foxnewsalert twitterde op dinsdag 20-06-2017 om 15:51:02 BREAKING: US shoots down Iranian drone in Syria https://t.co/ZCwe3oy1mG reageer retweet
Wanneer begint die 3e WO dan?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_171819932
quote:
10s.gif Op dinsdag 20 juni 2017 20:53 schreef Slayage het volgende:

[..]

Wanneer begint die 3e WO dan?
(Nog) niet
  dinsdag 20 juni 2017 @ 21:41:51 #39
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_171821627
quote:
Naar schatting nog maar 300 IS gasten in IS bezet Mosul. En 90.000 burgers.
pi_171821711
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 juni 2017 21:41 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Naar schatting nog maar 300 IS gasten in IS bezet Mosul.
Zou de rest allemaal de pijp uit zijn? Wel bizar eigenlijk dat ze het zo lang volhouden tegen een overmacht
It ain't over t-t-till it's over
  Moderator dinsdag 20 juni 2017 @ 21:49:28 #41
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_171821923
als zo'n hele kliek zich dood wil vechten dan duurt dat wel ff in zo'n grote stad
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_171822019
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 juni 2017 21:44 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Zou de rest allemaal de pijp uit zijn? Wel bizar eigenlijk dat ze het zo lang volhouden tegen een overmacht
Het doet me denken aan Sirte en Manbij. Daar deed een overmacht het ook maanden over om relatief kleine groep uit te schakelen. Verschuilen achter burgers, snipers, booby-traps etc.
  dinsdag 20 juni 2017 @ 21:55:33 #43
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_171822117
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 juni 2017 21:44 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Zou de rest allemaal de pijp uit zijn? Wel bizar eigenlijk dat ze het zo lang volhouden tegen een overmacht
Van de naar schatting 6 a 10 duizend is een deel ontkomen wellicht, inclusief een naar het schijnt spectaculaire ontsnapping van Al-Baghdadi met maar liefst 17 VBIEDS en strijders uit SyriŽ.

Het overgrote deel is gewoon dood. De rest houdt het vol door boobytraps, snipers, in huizen te zitten, burgers als schild te gebruiken en het feit dat het deel van Mosul wat ze nog controleren een netwerk van smalle steegjes is. Tanks zijn waardeloos en overal dreigt er gevaar voor binnentrekkende troepen.
pi_171822124
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 juni 2017 21:52 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Het doet me denken aan Sirte en Manbij. Daar deed een overmacht het ook maanden over om relatief kleine groep uit te schakelen. Verschuilen achter burgers, snipers, booby-traps etc.
Het machtige IDF versus Hezbollah in 2006:

quote:
Israel sent the elite of its regular forces, the Golani infantry brigade and the Paratroopers brigade to Bint Jbeil. The IDF enjoyed a tremendous superiority both in numbers and firepower as well as absolute air superiority. The over 5,000 IDF soldiers laying a siege around the town were faced by little more than 100 Hizbullah fighters. The IDF failed to conquer the town or to make any other tangible operational achievements. According to Kober the Israeli withdrawal was "correctly interpreted by Hizballah as a great victory for the organization.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Bint_Jbeil
  dinsdag 20 juni 2017 @ 21:56:22 #45
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_171822144
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 juni 2017 21:52 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Het doet me denken aan Sirte en Manbij. Daar deed een overmacht het ook maanden over om relatief kleine groep uit te schakelen. Verschuilen achter burgers, snipers, booby-traps etc.
Of Al-Bab. Wat is het Turkse leger daar even tegen een reality check aangelopen.
pi_171822191
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 juni 2017 21:56 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Of Al-Bab. Wat is het Turkse leger daar even tegen een reality check aangelopen.
Is de boel daar nog stabiel?

(hehe)
  dinsdag 20 juni 2017 @ 21:59:30 #47
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_171822249
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 juni 2017 21:57 schreef _--_ het volgende:

[..]

Is de boel daar nog stabiel?

(hehe)
25 Turkse vazallen gedood daar door een explosie vandaag. Waarschijnlijk een IS slaapcel. Dus nee ;)
pi_171824282
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 juni 2017 16:38 schreef Szura het volgende:
Lachwekkend dat CENTCOM steeds oproept om te focussen op de strijd tegen ISIS, maar:

1. In Zuid-SyriŽ hebben hun vazallen niet eens meer een frontlinie met ISIS.

2. Ondertussen schieten ze een Syrisch toestel neer dat wordt gebruikt tegen ISIS.
zoiets moet je natuurlijk ook niet te serieus nemen, dat is gewoon voor de bŁhne

Dit gebeurt overigens veel te vaak in deze reeks :')
  dinsdag 20 juni 2017 @ 23:02:12 #49
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_171824572
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 juni 2017 22:53 schreef no1uknow het volgende:

[..]

zoiets moet je natuurlijk ook niet te serieus nemen, dat is gewoon voor de bŁhne

Dit gebeurt overigens veel te vaak in deze reeks :')
Allemaal leuk en aardig dat 'voor de bŁhne praten' (of gewoon onzin brengen), dat gebeurt de laatste tijd wel vaker namens Washington, maar het is de taak van kritische journalisten en volgers om daar doorheen te prikken.

Dit soort acties en dan zulke dubieuze verklaringen erbij werken nou niet bepaald deŽscalerend, integendeel zou ik willen zeggen. En dat van onze belangrijkste militaire bondgenoot, die tot voor kort van het verstandigste soort was. Ik vind het zorgwekkend, die escalerende acties van de VS terwijl het politiek zo'n chaos is in Washington met o.a. een president die alle coŲrdinatie en verantwoordelijkheid afschuift.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  woensdag 21 juni 2017 @ 01:19:52 #50
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_171827132
Weer terug thuis in Nederland...
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Irak was echt geweldig :Y
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')