abonnement bol.com Unibet Coolblue
  CHI shopkeeper woensdag 14 juni 2017 @ 09:05:55 #1
447947 Banggood
Best Bang For Your Buck!
pi_171683381


De Xiaomi Miband 2 heb je nu met code MIBD2 voor maar ¤17,60!
pi_171684144
Als ie hier dan toch wordt aangeboden wil ik na twee dagen gebruik wel een korte review geven. Vragen en commentaar zijn welkom.

Erg handig is het dat bij het draaien van de pols de tijd en evt andere functies in beeld komen zonder op knopjes te hoeven drukken. De knop zit er wel en werkt ook prima maar feitelijk kan je dus ook zonder.
Stappen tellen is slecht te controleren maar ik heb wel de indruk dat het meestal wel goed aangeeft.
Hartslag heb ik iets meer twijfel over. Bij het sjouwen over een duin gaf ie nauwelijks snellere hartslag aan dan in rust. Aan de andere kant als ik aangaf te rennen terwijl ik gewoon in de auto zat steeg mn hartslag behoorlijk volgens de MI2 (en zo slecht rijd ik ook weer niet.)

De waterdichtheid lijkt prima maar In een natte omgeving slaan metingen wel op hol. Waarschijnlijk activeert vocht de bedieningsknop. Handig zou zijn als de knopfunctie was uit te schakelen en dus de hele bediening alleen op polsbeweging zou reageren. Zoutwater doe ik nog maar even niet maar het zou me niet verbazen als ie dat ook gewoon overleefd. Zoet water durf ik hem gewoon om te houden tijdens zwemmen of watersport. Van de hoge duikplank duiken lijkt me dan wel weer iets te veel van het goede maar normaal gebruik zal wel lukken. Natuurlijk wel redelijk nutteloos omdat de metingen en zeker de aflezing op hol slaan.

De bijbehorende app is niet erg intuïtief, een hoop gepiel om te leren waar functies zitten en ik ben er nog steeds niet helemaal uit. Er zijn 3e party apps maar die staan stijf van de reclame of kosten geld danwel beide. Geld uitgeven zonder zeker te weten dat die app werkelijk beter is heb ik nog even geen zin in. Apps die door reclame feitelijk onbruikbaar zijn ga ik ook geen pro versie van kopen, die ontwikkelaars vertrouw ik bij voorbaat niet.

Ook op het strand in een tas wist ie stappen te tellen terwijl ik gewoon niet eens in de buurt was. Heel misschien was er iets windbeweging maar dan nog.

De slaap controle laat ook wel wat steken vallen vrees ik, een gang naar de wc is niet opgemerkt als wakker zijn. Ook zou ik nog slapen terwijl de wekker al ruimschoots op sluimeren stond en ik klaar wakker was met de telefoon in handen om de app te bekijken.

Jammer is dat pairing slechts bij een apparaat kan, koppelen aan je tablet en aan je telefoon kan dus niet. Ook een minpuntje is het bandje, bij veel activiteit kan dat los raken, als je dat niet vlot door hebt ben je hem kwijt.

Na twee dagen veel spelen en behoorlijk veel functies aan is de batterij van 60% naar 44%. Elke twee weken in de lader dus. Om te laden moet de 'pil' wel uit de armband en de meegeleverde USB laadkabeltje is specifiek voor dit ding. Niet kwijtraken dus.

Bij elkaar voor dat geld geen slechte koop. Geen idee hoeveel beter duurdere bits scoren maar bij deze ga ik er van uit dat niet helemaal alles klopt.
pi_171685496
Kwa stappen en slaap tracker is die heel goed en fijn dat je meldingen kan krijgen van onder andere whatsapp
pi_171710005
quote:
0s.gif Op woensdag 14 juni 2017 09:55 schreef nanuk het volgende:
...
Kan je ook je telefoon unlocken ermee? Ik las dat dit problemen gaf voor niet-Xiaomi telefoons.
  CHI shopkeeper vrijdag 16 juni 2017 @ 11:24:27 #5
447947 Banggood
Best Bang For Your Buck!
pi_171729093
quote:
0s.gif Op donderdag 15 juni 2017 13:42 schreef Azerdion het volgende:

[..]

Kan je ook je telefoon unlocken ermee? Ik las dat dit problemen gaf voor niet-Xiaomi telefoons.
Hi, dat weet ik niet zeker eerlijk gezegd. Ik heb zelf een Xiaomi, maar ik zal proberen of ik hier iemand kan vinden met een ander merk om het te testen ;)
pi_171730339
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 11:24 schreef Banggood het volgende:

[..]

Hi, dat weet ik niet zeker eerlijk gezegd. Ik heb zelf een Xiaomi, maar ik zal proberen of ik hier iemand kan vinden met een ander merk om het te testen ;)
Top! Alvast bedankt :)
pi_171784422
Ervaringen na een week:

De slaapfunctie slaat echt helemaal de plank mis. Ondanks dat ik naar de wc ga en aansluitend een uurtje tv heb gekeken zou ik geheel hebben doorgeslapen. Tijdens het tv kijken zelf in diepe slaap geweest volgens de app.....

Waterdichtheid lijkt goed, douchen en kajakken inclusief zwemmen is geen probleem behalve dan dat het scherm wat veel reageert. Zout water niet getest.

Op het ding gaan steeds meer functies aan lijkt wel. Nog steeds niet in app een hoekje gevonden waar dat fatsoenlijk in te stellen is.

De stappenteller doet het redelijk goed denk ik. Tijdens kajakken telt ie geen stappen als ik het om de arm heb maar in het luik op hobbelig water telt ie wel stappen.

Batterij vrijdagmiddag opgeladen en nu al weer terug naar 73%. Er staan per ongeluk dus wat extra functies aan die niet meer uit willen. Maar het gaat vlotter leeg dan verwacht.

De weegschaal ook maar besteld. Wel ga ik vanavond een andere app installeren en de band dus resetten. Nieuwe poging dus.
pi_171852937
En gisteravond bleek de sluiting inderdaad waardeloos. Het zwarte ding ligt nu op de ook zwarte bodem van het kanaal. Een sportitem wat niet tegen sporten kan.....
pi_171886855
Wat ik niet snap is wat het doel is van dit product.

Je iPhone telt ook toch gewoon je passen? Tenminste we bij mij in de health app.

Daarnaast werkt dit horloge natuurlijk voor geen meter. Tijdje geleden wilde ik hem bestellen maar na wat research is het 'm echt niet waard.

Het doet niks en wat hij doet doet die slecht.
pi_171887116
Vind het een leuk ding voor 20 euro. Tuurlijk zijn de duurdere beter, maar zelfs als je het enkel gebruikt als wekker of unlock device is het al de moeite waard!

Geeft meldingen voor inkomende gesprekken en apps.

De telefoon kan dus op stil blijven staan!

Unlock doet het prima bij mijn Samsung phone.

Heb het gekocht omdat ik altijd telefoongesprekken mis. Dan ligt mijn telefoon ergens in een tas, of staat nog op stil... ik miste 75% van alle inkomende gesprekken. Nu niet meer.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')