abonnement Unibet Coolblue
  Trouwste user 2022 dinsdag 13 juni 2017 @ 22:17:35 #1
7889 tong80
Spleenheup
pi_171678213
Ajax gaat Marcel Keizer benoemen als nieuwe trainer. De 48-jarige oefenmeester is afkomstig van Jong Ajax, en zal de naar Borussia Dortmund vertrokken Peter Bosz opvolgen.



Keizer, een neef van Ajax-legende Piet Keizer, kwam als voetballer vier wedstrijden uit voor de Amsterdamse club. Het grootste gedeelte van zijn actieve loopbaan speelde hij voor sc Cambuur, de club waar hij ook als hoofdtrainer en technisch manager werkzaam was. Afgelopen seizoen werd hij met Jong Ajax tweede in de Jupiler League.

De aanstaande aanstelling van Keizer is gezien het gebrek aan ervaring op het hoogste niveau een gok. Hij werkte als trainer bij kleine clubs als Telstar, Cambuur en Emmen. En maakt na een goed jaar bij Jong Ajax de sprong in het diepe. Binnen Ajax is met enthousiast geraakt door zijn manier van werken bij Jong Ajax waarmee hij afgelopen seizoen als tweede eindigde in de Jupiler League.

Stijgende lijn
Een groot deel van de selectie waarmee Keizer aankomend seizoen gaat werken, kent hij door het beloftenelftal dus al. Bij Ajax heerst de hoop dat Keizer de stijgende lijn kan doorzetten die vorig seizoen onder Peter Bosz werd ingezet. Het begin van Bosz bij Ajax was uiterst stroef, maar uiteindelijk haalde Ajax met aantrekkelijk voetbal de finale van de Europa League waarin het verloor van Manchester United.



De erfenis van Bosz voor Keizer is daarmee zwaar. Ajax zal zich via twee voorrondes moeten plaatsen voor de Champions League. Bovendien is er alles aan gelegen om aankomend seizoen kampioen te worden. De laatste keer dat Ajax de schaal won, was in 2014.

http://www.ad.nl/nederlan(...)we-trainer~a3f6595d/

Marcel Keizer (Badhoevedorp, 15 januari 1969) is een Nederlands voormalig profvoetballer en huidig voetbaltrainer. Keizer speelde het grootste deel van zijn carrière voor SC Cambuur. Hij tekende op 2 juni 2016 een contract als trainer van Jong Ajax. Keizer was eerder trainer van Telstar, FC Emmen en SC Cambuur. Keizer tekende bij Ajax voor twee seizoenen.



Keizer was vanaf 1 mei 2014 actief als technisch manager bij SC Cambuur, waar hij onder contract stond voor het seizoen 2014/15. Met ingang van het seizoen 2015/16 werd hij hoofdtrainer van FC Emmen. Keizer werd op 13 februari 2016 vervolgens per direct aangesteld als hoofdtrainer bij het op dat moment in de Eredivisie spelende SC Cambuur. Daar volgde hij Henk de Jong op, nadat die opstapte omdat hij zichzelf niet de juiste persoon achtte om Cambuur, op dat moment voorlaatste in de Eredivisie, te verzekeren van lijfsbehoud. Keizer tekende een contract voor 2,5 jaar in Leeuwarden.

In zijn eerste seizoen als hoofdtrainer van SC Cambuur degradeerde hij met de club naar de Eerste divisie, door als laatste te eindigen in de Eredivisie. Op 2 juni 2016 tekende hij een tweejarig contract, tot medio 2018, als trainer van Jong Ajax. In zijn eerste seizoen werd hij met Jong Ajax tweede in de Eerste divisie.



Keizer was een talentvolle voetballer en speelde in de jaren 1980 in de jeugdopleiding van Ajax. Op 10 april 1988 debuteerde Keizer op 19-jarige leeftijd in het eerste elftal van Ajax. Door de concurrentie wist Keizer nooit door te breken, waarna hij in 1989 naar SC Cambuur vertrok. Hij speelde uiteindelijk 4 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax.



Keizer speelde het grootste deel van zijn loopbaan bij Cambuur. In 1998 vertrok hij naar De Graafschap, waarna hij nog twee jaar bij FC Emmen speelde voordat hij stopte als professionele voetballer. Tien jaar later ging hij als trainer aan de slag bij Telstar, waarna hij technisch manager werd bij zijn oude liefde Cambuur. Na een tussenstop bij Emmen werd hij in 2016 hoofdtrainer bij Cambuur, waar hij indruk maakte op het Technisch Hart van Ajax. Als oude bekende en oud jeugdspeler werd Keizer benaderd voor de functie als trainer van Jong Ajax. Hij moest hiermee de opvolger worden van Jaap Stam en Andries Ulderink die naar Engeland waren vertrokken.

Hij geldt op dit moment als de topkandidaat om Peter Bosz op te volgen bij Ajax; we hebben het hier namelijk over Marcel Keizer. Binnen Ajax is hij razend populair, maar voor het grote publiek is het geen grote naam. FOK!sport stelt hem aan jullie voor.

Marcel Keizer - neefje van Ajax-icoon en inmiddels overleden Piet Keizer - zag het levenslicht op 15 januari 1969 in Badhoevedorp. Al snel kwam de centrale verdediger in aanraking met Ajax, aangezien hij in de jeugdopleiding van de Amsterdamse ploeg belandde. Op 10 april 1988 maakte Keizer zijn debuut in het eerste elftal van Ajax. De Amsterdammers wonnen deze wedstrijd met 3-1 van Willem II door doelpunten van Frank Verlaat, Aron Winter en Rob Witschge. Keizer verving in de zeventigste minuut Danny Blind. Andere gerenommeerde namen uit dit team waren onder meer John Bosman, Jan Wouters, John van 't Schip en Dennis Bergkamp.

170608_284411_Copyright-ProShots-10508.jpg

Keizer speelde in totaal slechts vier duels voor het eerste elftal van Ajax. In 1989 verkaste Keizer naar Leeuwarden, waar hij negen seizoenen uitkwam voor Cambuur. Voor de Friese ploeg kwam hij maar liefst 282 wedstrijden in actie, waarin de verdediger 34 keer het doel wist te vinden. Na zijn dienstverband bij Cambuur kwam Keizer in zijn actieve spelersloopbaan nog uit voor De Graafschap en FC Emmen. Voor De Graafschap speelde hij negen duels, terwijl hij 34 wedstrijden binnen de lijnen stond namens FC Emmen. In 2002 zette Keizer een punt achter zijn loopbaan als profvoetballer.

170608_284411_Copyright-ProShots-861646.jpg

Drie jaar later begon Keizer aan zijn trainerscarrière bij UVS in Leiden. Bij deze ploeg stond hij twee jaar aan het roer, alvorens de oefenmeester de overstap maakte naar SV Argon. Na een tussenstop bij VVSB belandde de trainer bij Eerste-Divisonist Telstar. In de twee seizoenen bij de ploeg uit Velsen eindigde Keizer op een anonieme veertiende en vijftiende plek. In 2014 verruilde hij Telstar voor Cambuur, de ploeg waar Keizer jarenlang als speler actief was. Hij werd er geen trainer, maar ging bij de Friese ploeg aan de slag als technisch directeur. Na één seizoen wisselde hij opnieuw van functie en ging Keizer toch weer als trainer aan de slag, ditmaal bij FC Emmen. "De stap naar het kantoor was geen verkeerde beslissing, maar ik miste het veld gewoon. Ook als het regende", aldus Keizer na zijn overstap naar Emmen.

170608_284411_Copyright-ProShots-1363956.jpg

Emmen kon echter maar een half seizoen genieten van Keizer, want in februari werd hij opnieuw benaderd door Cambuur. Ditmaal boden ze hem de functie als hoofdtrainer. Keizer ging in op het aanbod en volgde Henk de Jong op, die kort daarvoor was ontslagen. De Friese ploeg kwam op dit moment uit in de Eredivisie en streed destijds tegen degradatie. "Ik was er van overtuigd dat we in mei met FC Emmen konden gaan strijden om promotie in de play-offs. Maar als er dan een eredivisieclub zich meldt, ga je toch nadenken. Ik zie dit als een mooie kans voor mijzelf. Die moet ik grijpen. FC Emmen laat ik met een tevreden gevoel achter", aldus de oefenmeester.

Het 'Keizer-effect' bleef echter uit en Cambuur eindigde het seizoen 2015/16 als laatste en degradeerde zodoende naar de Jupiler League. Keizer werd niet veel later benaderd door Ajax om trainer te worden van Jong Ajax. Ondanks een tweejarig contract bij Cambuur, besloot Keizer de overstap te maken naar de club waar hij begon als speler. "Het was een moeilijke keuze tussen twee heel mooie opties. Aan de andere kant ook weer niet, want dit is de club waar ik begonnen ben", aldus de trainer op de website van de Amsterdammers.

"Het werken bij een topclub, met topjeugdspelers, is een geweldige uitdaging", vervolgt Keizer. "Je moet als trainer flexibel zijn. Je krijgt teleurgestelde spelers die wedstrijdritme op doen, maar ook met jonge spelers die van onderaf komen. Dat zijn allemaal mooie werkingen in een team. Daar goed voetbal mee spelen en winnen, maakt het heel interessant. Maar in eerste instantie moeten er talenten doorstromen naar Ajax 1."



Ajax-directeur Edwin van der Sar lichtte de komst van Keizer toe: "Wij denken dat Marcel Keizer de juiste man is om Jong Ajax te gaan leiden. Naast het feit dat hij in onze jeugdopleiding heeft gespeeld en betaald voetballer is geweest, is hij relatief jong maar voor zijn leeftijd wel een zeer ervaren trainer. Het is voor ons van belang dat de overgang van spelers in de bovenbouw naar Jong Ajax en daarna naar de A-selectie, op een goede manier verloopt. In dat proces gaat Marcel een belangrijke rol spelen."

Van der Sar kreeg zijn gelijk, want in zijn debuutjaar presteerde Keizer uitstekend bij Jong Ajax. Onder zijn leiding eindigde de ploeg op een zeer knappe tweede plaats in de Jupiler League, slechts vier punten achter kampioen VVV Venlo. De grootste overwinning van Jong Ajax was tegen FC Oss, het werd maar liefst 7-0. Gedurende het seizoen is Keizer telkens afhankelijk welke spelers Peter Bosz nodig had voor zijn eerste selectie. Gezien de voortdurende wisselingen in het spelersbestand wat beschikbaar was voor Jong Ajax, zijn de resultaten van Keizer in de Jupiler League zeer knap te noemen. Hij liet de ploeg vorig seizoen aanvallend, oogstrelend voetbal zien en zag spelers waarmee hij het seizoen begon de stap maken naar het 'grote' Ajax. Zo maakten spelers als Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Pelle Clement en Justin Kluivert al vrij snel hun opwachting in de eerste selectie.

Na het vertrek van Bosz geldt Keizer als topkandidaat voor de vacante positie van hoofdtrainer bij het eerste van Ajax. Niet alleen vanwege zijn Ajax-DNA en dat hij een goede vriend is van assistent-trainer Dennis Bergkamp, maar vooral vanwege zijn spelopvatting en coaching van de Ajax-talenten. Onder meer oud-speler Ronald de Boer beaamt dit: "Hij heeft Jong Ajax fantastisch laten voetballen. Ik weet dat ze heel erg gecharmeerd zijn van hem. Als je vertrouwen in hem hebt, moet je het doen. Ik zou het aandurven."

https://frontpage.fok.nl/(...)didaat-bij-ajax.html

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  dinsdag 13 juni 2017 @ 22:21:26 #2
319243 Caland
FREEJANCEES
pi_171678308
Wie?
VBL SC influencer
Left, right, behind
pi_171678472
Niks mis mee, speelt aanvallend, kent alle talenten en liet ze ook nog eens goed voetballen. Prima keuze wat mij betreft!
  dinsdag 13 juni 2017 @ 22:30:29 #4
261324 MPC60
Roger Linn Groupie
pi_171678592
Voor Ajax een weinig aansprekende naam. Misschien maar beter ook. :D
Op maandag 8 januari 2018 14:29 schreef BadderHaring het volgende:
Ajax is geen club. Dat is een bedrijf.
pi_171678622
Ben erg benieuwd.
Noot noot.
  dinsdag 13 juni 2017 @ 22:33:00 #6
319243 Caland
FREEJANCEES
pi_171678673
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 juni 2017 22:26 schreef Wotte het volgende:
Niks mis mee, speelt aanvallend, kent alle talenten en liet ze ook nog eens goed voetballen. Prima keuze wat mij betreft!
Het zou pas een prestatie van formaat zijn geweest als hem dat niet was gelukt.
VBL SC influencer
Left, right, behind
  Trouwste user 2022 dinsdag 13 juni 2017 @ 22:39:42 #7
7889 tong80
Spleenheup
pi_171678882
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 juni 2017 22:30 schreef MPC60 het volgende:
Voor Ajax een weinig aansprekende naam. Misschien maar beter ook. :D
Wie kende de Mos, Beenhakker, van Gaal ? Van Gaal moest alles nog bewijzen toen ie begon.

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 dinsdag 13 juni 2017 @ 22:40:29 #8
7889 tong80
Spleenheup
pi_171678903
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 juni 2017 22:33 schreef Caland het volgende:

[..]

Het zou pas een prestatie van formaat zijn geweest als hem dat niet was gelukt.
Stam lukte het niet.

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  dinsdag 13 juni 2017 @ 22:44:16 #9
319243 Caland
FREEJANCEES
pi_171679005
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 juni 2017 22:39 schreef tong80 het volgende:

[..]

Wie kende de Mos, Beenhakker, van Gaal ? Van Gaal moest alles nog bewijzen toen ie begon.

:P
En doet het naar behoren in de championship. Moet je nagaan hoeveel het voorstelt zo'n baantje bij een beloftenelftal.
VBL SC influencer
Left, right, behind
pi_171679026
_O- _O- _O- _O- _O-
pi_171679065
Oh my god......
Verschrikkelijk.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_171679110
Ik ga van club veranderen...
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_171679211
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 juni 2017 22:33 schreef Caland het volgende:

[..]

Het zou pas een prestatie van formaat zijn geweest als hem dat niet was gelukt.
Je onderschat 'm
  dinsdag 13 juni 2017 @ 22:53:10 #14
319243 Caland
FREEJANCEES
pi_171679241
De keuze is verder wel te volgen. Weg van de minste weerstand, jeugdvriendje van Bergkamp

Ik word er alleen een beetje moe van dat voornamelijk uit het Ajax kamp deze man opeens wordt gezien als de nieuwe Pep Guardiola omdat hij een team ter waarde van de gemiddelde jupiler league club begroting (keer 5) zo leuk liet spelen.
VBL SC influencer
Left, right, behind
  dinsdag 13 juni 2017 @ 22:55:47 #15
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_171679333
Hoe ver zou deze man bij Ajax zijn gekomen zonder zijn achternaam?
Laffe huichelaar
  Moderator dinsdag 13 juni 2017 @ 23:03:50 #16
446803 crew  Tagliano
Wenn es lauft, dann lauft es
pi_171679598
quote:
9s.gif Op dinsdag 13 juni 2017 22:55 schreef timmmmm het volgende:
Hoe ver zou deze man bij Ajax zijn gekomen zonder zijn achternaam?
Aangezien hij zeer goed bevriend is met Bergkamp, ongetwijfeld nog een redelijk eind ook
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 juni 2017 22:48 schreef Sigaartje het volgende:
Ik ga van club veranderen...
Deze noteren we eventjes!
Maargoed ook hier heb ik geen verstand van
pi_171680056
Laatst nog het filmpje aan Europa van "we are back".. en dan kom je een maand later aan met een coach die jong Ajax en Cambuur heeft getraind :')

Het kan snel gaan
  Trouwste user 2022 dinsdag 13 juni 2017 @ 23:22:50 #18
7889 tong80
Spleenheup
pi_171680181
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 juni 2017 23:18 schreef PSVCL het volgende:
Laatst nog het filmpje aan Europa van "we are back".. en dan kom je een maand later aan met een coach die jong Ajax en Cambuur heeft getraind :')

Copy van Beenhakker dus.

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 woensdag 14 juni 2017 @ 12:27:22 #19
7889 tong80
Spleenheup
pi_171686903

Marcel Keizer (tweede van links) speelde in de jaren ’80 bij Ajax samen met Danny Hesp, Richard Witschge, Bryan Roy, Marciano Vink, Ronald de Boer en Frank de Boer (v.l.n.r.).

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Moderator zaterdag 17 juni 2017 @ 08:31:56 #20
56843 crew  onlogisch
Forumbeest
pi_171746363
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 juni 2017 23:18 schreef PSVCL het volgende:
Laatst nog het filmpje aan Europa van "we are back".. en dan kom je een maand later aan met een coach die jong Ajax en Cambuur heeft getraind :')

Het kan snel gaan
:D
Recordhouder aantal posts op één dag.
4045
onlogisch
pi_171747154
Mooi dit, PSV gewoon weer kampioen dus _O_
  Trouwste user 2022 zaterdag 17 juni 2017 @ 11:12:29 #22
7889 tong80
Spleenheup
pi_171748026
quote:
14s.gif Op zaterdag 17 juni 2017 10:04 schreef Doublepain het volgende:
Mooi dit, PSV gewoon weer kampioen dus _O_
Leg eens uit. Ken je Michels en de Mos ? Die werden landskampioen met Ajax, terwijl het hun eerste club was. Beenhakker werd landskampioen met Ajax toen het, net zoals bij Keizer, pas zijn tweede club was.

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  zaterdag 17 juni 2017 @ 11:17:31 #23
319243 Caland
FREEJANCEES
pi_171748098
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 juni 2017 11:12 schreef tong80 het volgende:

[..]

Leg eens uit. Ken je Michels en de Mos ? Die werden landskampioen met Ajax, terwijl het hun eerste club was. Beenhakker werd landskampioen met Ajax toen het, net zoals bij Keizer, pas zijn tweede club was.

:P
Ken je Adrie Koster, Danny Blind en Marco van Basten?

:T
VBL SC influencer
Left, right, behind
pi_171748182
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 juni 2017 11:12 schreef tong80 het volgende:

[..]

Leg eens uit. Ken je Michels en de Mos ? Die werden landskampioen met Ajax, terwijl het hun eerste club was. Beenhakker werd landskampioen met Ajax toen het, net zoals bij Keizer, pas zijn tweede club was.

:P
Wat een nietszeggende post dit

quote:
1s.gif Op zaterdag 17 juni 2017 11:17 schreef Caland het volgende:

[..]

Ken je Adrie Koster, Danny Blind en Marco van Basten?

:T
Dit vat het goed samen

[ Bericht 28% gewijzigd door #ANONIEM op 17-06-2017 11:24:10 ]
  Trouwste user 2022 zaterdag 17 juni 2017 @ 11:26:35 #25
7889 tong80
Spleenheup
pi_171748222
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 juni 2017 11:17 schreef Caland het volgende:

[..]

Ken je Adrie Koster, Danny Blind en Marco van Basten?

:T
Ja, weet niet wat je wil zeggen. Het gaat er over dat een jonge coach, zonder ervaring op het hoogste niveau geen kans mag krijgen. Als je vast wil houden aan de oude garde blijf je tobben. Ajax heeft altijd jonge spelers en jonge coaches een kans gegeven. Dan heb je soms goud, een andere keer valt het kwartje verkeerd. dat is inherent aan het topvoetbal. Ajax was een voorloper met de jeugdopleiding. Ajax is inmiddels toe aan renovatie van de Arena. Een stadion dat als voorbeeld diende voor anderse stadions in Europa. net zoals de jeugdopleiding en het aanstellen van jonge coaches een voorbeeldfunctie heeft. In Rotterdam realiseren ze zich nog niet dat het stadion op instorten staat. Bij Ajax koesteren we jonge talentvolle spelers. Bij Feijenoord wordt, de latere topscorer van Oranje, de Kuip uit gejaagd wegens te mondig.

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')