abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  woensdag 14 juni 2017 @ 11:35:50 #26
458427 Panterjong
I Refuse Limitation
pi_171685930
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op woensdag 14 juni 2017 01:13 schreef Faz3D het volgende:

[..]

Ik bedoel ermee, niemand weet wat komen gaat als die gaat slapen. Wie weet overlijd ik wel vannacht, dan denk ik, dan zie ik morgen misschien wel weer iets. Snap je? Een verschil tussen dood en leven is er niet naar mijn inziens. Als ik droom. Waar en wat ben ik dan? Zo bedoel ik het. Dus waarom zou ik bang zijn voor de dood? Als ik 80 word, dan overlijd ik alsnog. En wat heb ik dan gemist? Niks. Dus als ik vannacht sterf, wat mis ik dan? Niks. Zo bedoel ik het.
Je mist dan van alles. Vier het leven. want als je dood bent is er niets meer. Er rest ons slechts het schimmenrijk

Uit Prediker 9
4 Want voor wie verbonden is
met alle levenden, is er nog iets zeker:
want een levende hond: hij heeft het goed,
anders dan de dode leeuw.
5 Want de levenden wÚten tenminste
dat zij sterven gaan,-
en de gestorvenen
weten helemaal niets;
en loon is er voor hen niet meer bij,
want hun nagedachtenis wordt vergeten.
6
╔n hun liefde
Ún hun haat Ún hun afgunst
is reeds lang verloren gegaan;
zij hebben geen deel meer, voor eeuwig,
aan al wat er onder de zon wordt gedaan.
7 Ga voort dan, eet met vreugde je brood
en drink met een goedgestemd hart je wijn;
want reeds lang
heeft God behagen gehad in je daden.
8Laten te aller tijd
je gewaden wit wezen,-
en laat olie op je hoofd nooit ontbreken.
9 Zie het leven aan
met de vrouw die je liefhebt,
alle dagen van je ijle leven
die hij je onder de zon zal geven,
al die dagen van je ijle leven;
want dat is je deel in het leven,
ook voor je zwoegen
waarmee jij zwoegt onder de zon.
10
Al wat je hand vindt om te doen,
doe dat met de kracht die je hebt;
want er is geen doen en geen denken meer,
geen weten en wijsheid
in het schimmenrijk
waar jij naartoe gaat.
••

quote:
In de bijbel staat de eersten zijn de laatsten en de laatsten zijn de eerste.

Weten wij veel of we een nieuw leven krijgen in een ander gezin of niet?

Het leven hier op aarde is begonnen. Dan moet het ooit ook eindigen. En dan bedoel ik nieuwe aarde. Hemel hel whatever.

Lees ook:

Spreuken 6:5

red je, als een gazelle
uit de hand van een jager,-
als een vogel
uit de greep van een strik!

Heeft niets met nieuwe aarde, hemel of hel te maken.

quote:
Je moet je zaak in het reine brengen.

Wat ook aansluitend de dood betreft.

Alles wat bindend verklaart is op aarde is ook bindend in de hemel.
Oftewel: hetgeen wat je verklaart af te leggen hier op aarde heeft invloed in de hemel. Oftewel het nakomende leven.
Dan is wel de eis dat je daar in gelooft he.
Als je gelooft dat Jezus voor je zonden gestorven is en je daardoor gereinigd naar de hemel mag gaan dan heeft dat (wat je dan ook zou mogen bedoelen met de aparte zinsnede 'wat je verklaar af te leggen hier op aarde') dus geen invloed.

quote:
Jij stelt:
Hij die een slaaf bezit is zelf ook een slaaf. Dat is een keiharde leugen. Hoe kan een slaaf een slaaf bezitten? Dat is nooit en te nimmer mogelijk. Het is enkel mogelijk dat een meester een slaaf heeft. Dat is de waarheid. Het gaat altijd over eigendom. Lees ook de tekst in de Bijbel: Ik stelt God, heb voor jullie veel betaald.
Waar staat dat?

quote:
Nogmaals. Eigendom zijn van het kwade of het goede. Jij verdraait al de waarheid. Jij denkt zo van: tja als je een slaaf wil hebben dan luister je alleen maar naar je eigen gevoel. Oftewel, je bent alleen een slaaf van je eigen lust en gevoel. Dat is de waarheid. (!) je dient een spiegeltje, meer niet. Maar een spiegel kan breken. Je ziet alleen wat je wil zien. Puur je eigen aard.[quote] En onze aard van jou en mij is verdorven.
[/quote]

Er is niet alleen kwaad in de mens. De mens heeft zowel goed als kwaad in zich. De mens benoemen als verdorven is respectloos naar de ander. Oordeelt niet opdat gij niet geoordeeld wordt. (uit Mattheus 7).

quote:
Zoals dat letterlijk alles ergens verdorven en volmaakt moet zijn. Want anders kan het immers niet zijn. Of bestaan. Alles is 3.
Alles is 3?
quote:
Man man man man...

Wie is nu God en wie is nu mens? Er is 1 ware God te vinden. 1 die de Waarheid heeft en liefde voor elk persoon heeft. Dat is de waarheid. Ook dat wij mens zijn en blijven. Er mag maar 1 God zijn. Zo simpel als dat. Er zijn zoveel goden en andere meuk.
Die God die jij bedoelt is slechts een verdere uiteenzetting van de oergod van Abraham.
quote:
Volgens mij vergeet jij het een en ander.

Vrijheid is geen vrijheid. Er zijn enkel illusies die jij jezelf aanmeet. En anderen zichzelf laten aanmeten.

Ook weer zoiets vrijheid? Is dat mogelijk dat dst bestaat? Dat kan bestaan. Dan moet het 3 zijn. Maar dan spreek je over vrijheid. Van jezelf zijn. En bezit zijn. Van een ander zijn. Daartussenin zit de mens. Een mens is nog vrij nog bezit etc het kan het wel worden. Het heeft 2 keuzes. Meer niet.
Jij hebt iets met 3 geloof ik. Wat bedoel je?
Rest your mind in distant wilderness
Take your time and concentrate on it
Take a stand and make your hand a fist
We got a reason to resist
pi_171687088
quote:
0s.gif Op woensdag 14 juni 2017 11:35 schreef Panterjong het volgende:

[..]

Je mist dan van alles. Vier het leven. want als je dood bent is er niets meer. Er rest ons slechts het schimmenrijk

Ja dat sowieso. Maar wat na de 'dood' komt. Geen idee. Want wat houd dood in? Dat weet toch niemand? Ja geen leven meer. En sommigen zien wat raars met een bde. Meer niet. Je kan zelf zoiets hebben van: ach kan mij het leven schelen of zoiets hebben van: wat is waar in mijn leven? Waar doe ik het voor en waarom leef ik? Daar begint elk mens mee.

quote:
Heeft niets met nieuwe aarde, hemel of hel te maken.
[/quote

Klopt, we hebben er meer aan om aan dit leven te denken terwijl Jezus het tegenovergestelde beweert. Hij beweert dat we met onze gedachten bij 'de hemel' horen te leven. Wat daar mee bedoeld word geen flauw idee. Ik heb zoiets van: het heeft dus wel nut om bij beide zaken stil te staan.

[quote]
Dan is wel de eis dat je daar in gelooft he.
Als je gelooft dat Jezus voor je zonden gestorven is en je daardoor gereinigd naar de hemel mag gaan dan heeft dat (wat je dan ook zou mogen bedoelen met de aparte zinsnede 'wat je verklaar af te leggen hier op aarde') dus geen invloed.
Ja klopt. Dat staat er, maar is dat daadwerkelijk waar? Want als ik als moslim was geboren en ik had m'n leven 'goed' geleid? Wat dan? Dan kan ik dus die tekst pakken die jij pakt later in je post. Gij zult niet oordelen. Het eindoordeel is aan God. Daarom is die tekst wel als waar te zien maar ik betwijfel het. Want God moet toch begrijpen waarom iemand niet in Jezus geloofde? En als dat zo is, dan is dat toch zo?

[..]
quote:
Waar staat dat?
[..]
Psalm 49 vers 7. Ik meende dat God zoiets had gesteld maar ik kan het verkeerd hebben. Maar uit die tekst blijkt dat een mensenleven extreem veel waarde betekent voor God.

Zoiets is wel te lezen in korinthiers 1:7.

quote:
Er is niet alleen kwaad in de mens. De mens heeft zowel goed als kwaad in zich. De mens benoemen als verdorven is respectloos naar de ander. Oordeelt niet opdat gij niet geoordeeld wordt. (uit Mattheus 7).
Nee, een mens heeft met goed en kwaad te maken. Heel de wereld. Het ligt er net aan hoe je het ziet of interpreteert. Wel vind ik dat je het inderdaad niet kan maken om zomaar te zeggen: joh je gaat naar de hel, joh je bent een zondaar bekeer je! Al dat soort kreten.

Ik gaf geen oordeel, ik stelde mezelf gelijk met de ander. Ik ben verdorven. Ik word later een ouwe graftak. Wat soms door mijn gedachten heen schiet is soms ook niet om vrolijk van te worden. Denk aan lust. Als een ander dat weet :O :P


[/quote]
Alles is 3?
[/quote]

Ja alles heeft een begin midden en einde. Anders was er niets oneindig en daarom is het leven maakbaar te zien. Alles moet dan ook echt oneindig kunnen zijn. Anders klopt het niet.


quote:
Die God die jij bedoelt is slechts een verdere uiteenzetting van de oergod van Abraham.
Ik begin bij de bron met lezen: Adam en Eva werden geschapen. Het volk liep al rond. Adam en Eva waren de tortelduifjes dus van God. Dat werd Gods volk. God gaat met de tijd mee. Anders kunnen we net zo goed amish worden. Gek vind ik het niet om dit leven normaal te vinden. Vandaar dat God wil dat we luisteren naar zijn woord. Naar zijn wil. Hij zorgt voor ons. Nadat Hij zijn wil bekendmaakt snappen we niks. Pas nadat zijn wil duidelijk werd, wat Hij bedoelde, pas dan kunnen we iets begrijpen van wat Hij wilde. Zie het dus ook zo: wat als ik nu een stem hoor. Wtf wat moet die dan zeggen? Het blijft onduidelijk, waarom spreekt die stem de waarheid? Er kan zoveel zijn etc. Dus het gaat om de waarheid van God. Wat God verlangt. En zo van ons vraagt. Hoe anders wist de mens te leven? De eerste mens zal constant: de waarom leef ik stellen? Etc etc goden en dergelijke troep gaf daar een antwoord op. Zoals gesteld word wat in de Bijbel staat: afgoden. Een geloof van een mens geeft invulling aan het leven. Je zou maar constant zeker zijn van iets. Zoals in de hemel. Ook geen prettige gedachte, je bent dan niet meer vrij in gedachten. Dan is een waarheid waar. De waarom vraag kan je dan niet meer stellen omdat ik dan datgene als waarheid zie. En niet kan veranderen. Een beetje hetzelfde idee.

En wat doet ieder mens? Waarheid zoeken in het leven. Daarom moet er dus absolute waarheid te vinden zijn naar mijn mening. Maar of dat waar is, geen idee ;)


quote:
Jij hebt iets met 3 geloof ik. Wat bedoel je?
Alles is met 3 vast te stellen. Je moet eenmaal iets zien voordat je de andere 2 zaken kan zien. Oftewel, ik denkt iets te begrijpen maar in mijn denken roept dat dus twijfel op. Dan heb ik dus 2 andere zaken die ook kunnen kloppen. Het ene wel of het andere niet. Ook weer 3, als je begrijpt met wat ik bedoel. Twijfel brengt iets wat je als waarheid ziet uit verband. Dat verband kan je dan weer verleggen naar iets anders. Zo begrijp ik dus iets van mijn denken. Wat wel de moeite waard is. Want op m'n heftruck heb ik anders vandaag weinig te doen. :P
pi_171697275
Hehe dat dit topic tot dit kon leiden

En ja oneliner en niet bijdragend. Het is voor mij vooral dat eigenlijk vrijwel elke reactie een mening is, in de kern op een andere manier subjectief is, een onbewezen waarheid is, gebaseerd op een heel oud boek is etc etc. Corrigeer me als ik ongelijk heb maar ik zie maar heel weinig feiten of redenaties die gebaseerd zijn op feiten of aanneembaar zijn uberhaupt

[ Bericht 45% gewijzigd door jodelahity op 14-06-2017 20:59:17 ]
Fylax is op televisie geweest
pi_171697590
registreer om deze reclame te verbergen
De basis van hoe ik denk is het volgende:

Als je gelooft in een God en dat geloof klopt dan kom je dus in de hemel (of de hel, beetje samenhangend), en daarmee is het religieuze gedeelte grotendeels afgehandeld.

geloof je erin dat je gewoon leeft en daarna niks meer bent en nooit meer wat wordt en dat blijkt te kloppen dan ben je dus niks meer na je dood (en dus ook niet voordat je begon te leven voor een eeuwigheid).

Als je stelt dat wat jij bent bestaat uit een hoeveelheid atomen in een bepaalde orde, en stelt dat de tijd oneindig is, dan hoort die samenstelling van atomen oneindig vaak voor te kunnen komen.

De vraag is dan vooral of jij dat dan echt bent of je tweelingbroer. Dus misschien daar wat op richten? Ben je het zelf als je uit exact hetzelfde bestaat in de toekomst?
Fylax is op televisie geweest
pi_171702677
quote:
0s.gif Op woensdag 14 juni 2017 11:35 schreef Panterjong het volgende:

[..]

Je mist dan van alles. Vier het leven. want als je dood bent is er niets meer. Er rest ons slechts het schimmenrijk

Uit Prediker 9
4 Want voor wie verbonden is
met alle levenden, is er nog iets zeker:
want een levende hond: hij heeft het goed,
anders dan de dode leeuw.
5 Want de levenden wÚten tenminste
dat zij sterven gaan,-
en de gestorvenen
weten helemaal niets;
en loon is er voor hen niet meer bij,
want hun nagedachtenis wordt vergeten.
6
╔n hun liefde
Ún hun haat Ún hun afgunst
is reeds lang verloren gegaan;
zij hebben geen deel meer, voor eeuwig,
aan al wat er onder de zon wordt gedaan.
7 Ga voort dan, eet met vreugde je brood
en drink met een goedgestemd hart je wijn;
want reeds lang
heeft God behagen gehad in je daden.
8Laten te aller tijd
je gewaden wit wezen,-
en laat olie op je hoofd nooit ontbreken.
9 Zie het leven aan
met de vrouw die je liefhebt,
alle dagen van je ijle leven
die hij je onder de zon zal geven,
al die dagen van je ijle leven;
want dat is je deel in het leven,
ook voor je zwoegen
waarmee jij zwoegt onder de zon.
10
Al wat je hand vindt om te doen,
doe dat met de kracht die je hebt;
want er is geen doen en geen denken meer,
geen weten en wijsheid
in het schimmenrijk
waar jij naartoe gaat.
••

[..]

red je, als een gazelle
uit de hand van een jager,-
als een vogel
uit de greep van een strik!

Heeft niets met nieuwe aarde, hemel of hel te maken.

[..]

Dan is wel de eis dat je daar in gelooft he.
Als je gelooft dat Jezus voor je zonden gestorven is en je daardoor gereinigd naar de hemel mag gaan dan heeft dat (wat je dan ook zou mogen bedoelen met de aparte zinsnede 'wat je verklaar af te leggen hier op aarde') dus geen invloed.

[..]

Waar staat dat?

[..]

Er is niet alleen kwaad in de mens. De mens heeft zowel goed als kwaad in zich. De mens benoemen als verdorven is respectloos naar de ander. Oordeelt niet opdat gij niet geoordeeld wordt. (uit Mattheus 7).

[..]

Alles is 3?

[..]

Die God die jij bedoelt is slechts een verdere uiteenzetting van de oergod van Abraham.

[..]

Jij hebt iets met 3 geloof ik. Wat bedoel je?
[/quote]
Hij die een slaaf bezit is zelf ook een slaaf.
Dat betekent eenvoudig weg dat je anderen liever uitbuit i.p.v. op je eigen krachten iets probeert te bereiken of te doen. Die afhankelijkheid van anderen maakt dat je vanzelf ook een slaaf bent.
'Hij die een slaaf bezit, is zelf ook een slaaf!'
pi_171702795
‘Als er geen terugkeer op aarde bestond,
Wat is dan het nut van het bestaan?
Waarom zouden wij iets nastreven?
Waarom zou een leven van geluk in een eeuwige hemel de beloning zijn voor een goed leven?
Wat voor zegen zou er uit een goed leven voortvloeien in een hemel, waar iedereen reeds gelukkig is?

In een plaats waar iedereen gelukkig en tevreden is,
is er stellig geen behoefte aan sympathie,
zelfopoffering of wijze raad!
Daar zou niemand behoefte aan hebben.
Maar op aarde zijn er velen die dit alles hard nodig hebben en zijn dergelijke humanitaire en altru´stische eigenschappen de grootste weldaad voor de strijdende mensheid.

Daarom brengt de Grote Wet, die ten goede werkt,
de mens terug opdat hij met zijn verworven schatten
opnieuw in de wereld aan het werk gaat
ten zegen van zichzelf en anderen,
in plaats van deze schatten in een hemel,
waar niemand ze nodig heeft, te laten wegkwijnen.'
'Hij die een slaaf bezit, is zelf ook een slaaf!'
pi_171703051
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 15 juni 2017 00:14 schreef Begripvol het volgende:

[..]

Er is niet alleen kwaad in de mens. De mens heeft zowel goed als kwaad in zich. De mens benoemen als verdorven is respectloos naar de ander. Oordeelt niet opdat gij niet geoordeeld wordt. (uit Mattheus 7).

Neen integendeel. De mens heeft de vrucht geplukt van de boom des kennis des goeds en des kwaads. Oftewel, wij weten nu wat goed en kwaad is. Wij weten dat in principe niet omdat wij daar amper onderscheid in kunnen maken.

En neen, de mens is verdorven. Ik stel me op gelijke hoogte net als jou. De mens is gevallen. Heeft niet geluisterd naar de wil van God. De mens luisterde dus niet naar hetgeen wat God wilde. De mens luisterde dus niet naar Gods wil. En Gods wil is wet. Dat staat letterlijk in de Bijbel. Ik geef niet snel of nooit een oordeel. Hoe kan ik weten wat de ander niet weet?

[..]
quote:
Alles is 3?

Jazeker, als iets 3 is, dan kunnen wij het waarnemen. Anders kon het niet zijn. Wij kunnen 0 niet waarnemen. Daarom moeten er 3 zijn. Denk aan God de vader, Jezus, Heilige Geest. Ook 3 waarden om iets vast te stellen. Hetzelfde dat wij een begin, midden, en einde. Wij worden geboren, worden volwassen, en sterven.

quote:
Die God die jij bedoelt is slechts een verdere uiteenzetting van de oergod van Abraham.
Absoluut. Want er moet 1 God zijn die alles is. Die alles bestuurt. Daarom moet er 1 ware god zijn. En alle waarheid is dan bij God te vinden. De absolute waarheid. En die is te vinden bij de God van de Bijbel. (Naar mijn mening omdat ik geloof) Dat is ook te lezen en te verbinden met elkaar als je gnosis langs de Bijbel plaatst. Er word vaak gesproken over een symbolische oorlog. Goden kunnen dus ook oorlog 'maken'. Terwijl er 1 ware god is. Dat heeft dus ook een betekenis.

quote:
[..]

Jij hebt iets met 3 geloof ik. Wat bedoel je?
Alles omvat 3, je kan dat altijd zien.
quote:
Hij die een slaaf bezit is zelf ook een slaaf.
Dat betekent eenvoudig weg dat je anderen liever uitbuit i.p.v. op je eigen krachten iets probeert te bereiken of te doen. Die afhankelijkheid van anderen maakt dat je vanzelf ook een slaaf bent.
Waarom zou hij die een slaaf bezit een slaaf bezitten? Om werk uit te besteden? Jij stelt dan dat iemand moet werken en dat terwijl er geschreven staat in genisis 3:17 dat Adam moest werken omdat hij niet had geluisterd. Wij hebben dit tenslotte aan onszelf te danken. Deze ellende, kijk wie wij zijn. Ook als mens zijnde. Haat, nijd, jaloezie, afgunst, lust etc.

Je bent nooit afhankelijk van anderen, je hebt een vrije wil gratis en voor niet verkregen. Dus hoe durf je dat te stellen? Jij kan ergens voor kiezen. God kiest nergens voor omdat Hij eenmaal is. Die heeft ook niet om Zijn bestaan gevraagd. En zoals elk levend wezen hier op aarde.

Als alles ontstaan is, hoe kon je er dan ook voor vragen om diegene te zijn die ontstaan is? Die heeft immers geen lichaam. Wat oneindig malen erger is dan een goed lichaam te hebben verkregen bij de geboorte van een mens.

Dusja, wie is hier de lul? Misschien wij allemaal wel.
pi_171703286
quote:
0s.gif Op donderdag 15 juni 2017 00:21 schreef Begripvol het volgende:
‘Als er geen terugkeer op aarde bestond,
Wat is dan het nut van het bestaan?
Waarom zouden wij iets nastreven?
Waarom zou een leven van geluk in een eeuwige hemel de beloning zijn voor een goed leven?
Wat voor zegen zou er uit een goed leven voortvloeien in een hemel, waar iedereen reeds gelukkig is?

In een plaats waar iedereen gelukkig en tevreden is,
is er stellig geen behoefte aan sympathie,
zelfopoffering of wijze raad!
Daar zou niemand behoefte aan hebben.
Maar op aarde zijn er velen die dit alles hard nodig hebben en zijn dergelijke humanitaire en altru´stische eigenschappen de grootste weldaad voor de strijdende mensheid.

Daarom brengt de Grote Wet, die ten goede werkt,
de mens terug opdat hij met zijn verworven schatten
opnieuw in de wereld aan het werk gaat
ten zegen van zichzelf en anderen,
in plaats van deze schatten in een hemel,
waar niemand ze nodig heeft, te laten wegkwijnen.'
Hoe kon het leven anders zijn?
Zonder iets te verkrijgen?
Terwijl het nergens om vroeg?
Elk mens krijgt wat het verdiend.
Dus wat het krijgt is de vraag.
Wel is zeker dat de mens gemaakt is om van te genieten. Daarom kunnen we stellen dat wij daarom gelukkiger moeten worden.

Absoluut, wij leven hier om te leren begeren. Wij leven daar om gelukkig te zijn. Wij kunnen dan niks leren omdat wij dan volleerd zijn.

Absoluut, op aarde heb je dat nodig, daarom moeten we het goede doen en het kwade nalaten. Dan krijg je vanzelf met de goede vrucht te maken.

Daarom snap ik de hemel ook niet en ook weer wel. Je weet dan wel dat mensen verschillend zijn. En elkaar nog steeds elkaar dingen kunnen leren. Je blijft immers altijd een lerend en begrijpend vermogen houden. Anders had het ook geen nut om dan de hemel te begrijpen. Want hoe anders kan je daar begrijpen waarom je zo hebt moeten leven?

We leven immers omdat het nut heeft een doel te dienen. Of in ons geval, een hoger doel. Het nut daarvan is is omdat beiden daar wat aan hebben omdat men elkaar leert kennen. Wat ook belangrijk is omdat er simpel gesproken gewerkt moet worden.

Welterusten :)
  donderdag 15 juni 2017 @ 07:59:03 #34
458427 Panterjong
I Refuse Limitation
pi_171703935
quote:
[quote]0s.gif Op woensdag 14 juni 2017 21:05 schreef jodelahity het volgende:
De basis van hoe ik denk is het volgende:

Als je gelooft in een God en dat geloof klopt dan kom je dus in de hemel (of de hel, beetje samenhangend), en daarmee is het religieuze gedeelte grotendeels afgehandeld.
Geloof in een God hoeft niet persÚ samen te gaan met geloven dat er een hemel is of een hel.
Verder zijn het vanuit de bijbel ook geen begrippen waarbij het duidelijk over een plek gaat waar je naartoe gaat na het aardse leven.
Rest your mind in distant wilderness
Take your time and concentrate on it
Take a stand and make your hand a fist
We got a reason to resist
  donderdag 15 juni 2017 @ 08:00:22 #35
458427 Panterjong
I Refuse Limitation
pi_171703946
quote:
0s.gif Op donderdag 15 juni 2017 00:14 schreef Begripvol het volgende:

Hij die een slaaf bezit is zelf ook een slaaf.
Dat betekent eenvoudig weg dat je anderen liever uitbuit i.p.v. op je eigen krachten iets probeert te bereiken of te doen. Die afhankelijkheid van anderen maakt dat je vanzelf ook een slaaf bent.
Okee, interessante gedachte.Als reactie op mijn post snap ik het alleen niet.
Rest your mind in distant wilderness
Take your time and concentrate on it
Take a stand and make your hand a fist
We got a reason to resist
  dinsdag 27 juni 2017 @ 09:59:30 #36
456432 Kamina
Tenacious!
pi_171983325
Wat een fantastisch topic is dit. Hilarisch! :D Ik ga popcorn pakken. :9
1 + 1 = blauw
pi_171987313
Ik acht een soortgelijke theorie als waarschijnlijk. Bewustzijn en lichaam zijn een. Jij bestaat dus alleen als je lichaam bestaat. Feitelijk is er geen sprake van re´ncarnatie. Je gaat niet terug in de tijd, maar de 'jij' bestaat simpelweg in een constante cyclus. Het is geen wedergeboorte, maar simpelweg oneindige geboorte. Nietzsche kon zich ook vinden in een dergelijk "verloop" van bestaan.
pi_171988036
quote:
0s.gif Op donderdag 15 juni 2017 07:59 schreef Panterjong het volgende:

[..]

Geloof in een God hoeft niet persÚ samen te gaan met geloven dat er een hemel is of een hel.
Verder zijn het vanuit de bijbel ook geen begrippen waarbij het duidelijk over een plek gaat waar je naartoe gaat na het aardse leven.
Inderdaad.

In de Bijbel staan 'concepten' zoals hemel hel nieuwe aarde. Ik kan me er wel wat bij voorstellen vooral als de mens onnoemlijk lijd.

Ik ben geboren in Nederland wat ik als een enorm voorrecht zie.

En al kijk ik dan om me heen, dan mag ik blij zijn dat ik een gezond lichaam heb, niet gehandicapt ben, en een 'sterk' oftewel goed afweersysteem heb.

Dan zijn er dan veel mensen die niet zoals mij geboren zijn. Dat vind ik enorm 'hypocriet'. Om boos op te zijn. Waarom ik dan wel gezond? En hun niet? Waarom ik hier en hun daar?

Zelf kan ik me er deels bij vinden wat in de Bijbel staat beschreven. Maar wat wel opvallend is, in de dordtsche synode gaan ze uit van 'gepredistineerd' oftewel, je hebt geluk of niet. Dit vind ik te belachelijk voor woorden. Een mens heeft een vrije wil om een keuze te kunnen maken. Terwijl in de apocriefe boeken word gesproken over 're´ncarnatie' die boeken zijn dan om 'onduidelijke' redenen niet toegevoegd aan de Bijbel.

Maar als ik de geloven naast elkaar zet, dan is het christendom samen met het islamisme ÚÚn van de 'laatste' religies. Voor die tijd was het een onduidelijk zooitje waarin alleen de Joden bevoegd waren om God te 'kennen'. Andersdenkenden of andere volkeren liet deze God buiten beschouwing. Maar die andere bevolking hadden ook eigen religies. Denk dan aan het hindiusme en boeddisme en soortgelijke varianten waar ze in re´ncarnatie geloven. En door middel van het 'goede' vinden of 'jezelf' kon je 'hogerop' komen. En wat dat inhoud (?)

Maar stel: de aarde is gemaakt en ook alle 'zielen' 'onderkruipsels' whatever. Ik kan dan 0,0 redenen verzinnen waarom een ziel of onderkruipsel 'kapot' moet. Oftewel niet het geluk kan vinden. Dan kan ik me voorstellen dat personen die enkel het zogenoemde kwade aanhangen zoals moorden etc. Dat die personen uiteindelijk wel een probleem kunnen krijgen. You get what you deserve denk ik.

Want raar zou ik het vinden als Pietje uit uzbekistan die nooit een geloof heeft aangehangen maar wel het goede in pacht had, en leefde op de dag, dat die 'niks' krijgt. Zo eerlijk moet het 'systeem' wel zijn dan. Tenminste, als er Řberhaupt zoiets bestaat. Waar we enkel over kunnen dagdromen en fantaseren.

Zelf zie ik het wel, ik heb er geen belang bij om me daar zorgen over te gaan maken. Ik doe m'n best en als iemand daar ooit z'n beklag over heeft kan die m'n rug op.

[ Bericht 0% gewijzigd door Faz3D op 27-06-2017 14:05:12 ]
  dinsdag 27 juni 2017 @ 16:08:04 #39
458427 Panterjong
I Refuse Limitation
pi_171991515
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 juni 2017 13:39 schreef Faz3D het volgende:

[..]

Inderdaad.

In de Bijbel staan 'concepten' zoals hemel hel nieuwe aarde. Ik kan me er wel wat bij voorstellen vooral als de mens onnoemlijk lijd.

Ik ben geboren in Nederland wat ik als een enorm voorrecht zie.

En al kijk ik dan om me heen, dan mag ik blij zijn dat ik een gezond lichaam heb, niet gehandicapt ben, en een 'sterk' oftewel goed afweersysteem heb.

Dan zijn er dan veel mensen die niet zoals mij geboren zijn. Dat vind ik enorm 'hypocriet'. Om boos op te zijn. Waarom ik dan wel gezond? En hun niet? Waarom ik hier en hun daar?

Zelf kan ik me er deels bij vinden wat in de Bijbel staat beschreven. Maar wat wel opvallend is, in de dordtsche synode gaan ze uit van 'gepredistineerd' oftewel, je hebt geluk of niet. Dit vind ik te belachelijk voor woorden. Een mens heeft een vrije wil om een keuze te kunnen maken. Terwijl in de apocriefe boeken word gesproken over 're´ncarnatie' die boeken zijn dan om 'onduidelijke' redenen niet toegevoegd aan de Bijbel.

Maar als ik de geloven naast elkaar zet, dan is het christendom samen met het islamisme ÚÚn van de 'laatste' religies. Voor die tijd was het een onduidelijk zooitje waarin alleen de Joden bevoegd waren om God te 'kennen'. Andersdenkenden of andere volkeren liet deze God buiten beschouwing. Maar die andere bevolking hadden ook eigen religies. Denk dan aan het hindiusme en boeddisme en soortgelijke varianten waar ze in re´ncarnatie geloven. En door middel van het 'goede' vinden of 'jezelf' kon je 'hogerop' komen. En wat dat inhoud (?)

Maar stel: de aarde is gemaakt en ook alle 'zielen' 'onderkruipsels' whatever. Ik kan dan 0,0 redenen verzinnen waarom een ziel of onderkruipsel 'kapot' moet. Oftewel niet het geluk kan vinden. Dan kan ik me voorstellen dat personen die enkel het zogenoemde kwade aanhangen zoals moorden etc. Dat die personen uiteindelijk wel een probleem kunnen krijgen. You get what you deserve denk ik.

Want raar zou ik het vinden als Pietje uit uzbekistan die nooit een geloof heeft aangehangen maar wel het goede in pacht had, en leefde op de dag, dat die 'niks' krijgt. Zo eerlijk moet het 'systeem' wel zijn dan. Tenminste, als er Řberhaupt zoiets bestaat. Waar we enkel over kunnen dagdromen en fantaseren.

Zelf zie ik het wel, ik heb er geen belang bij om me daar zorgen over te gaan maken. Ik doe m'n best en als iemand daar ooit z'n beklag over heeft kan die m'n rug op.
Goed verhaal.

Nog even wat opmerkingen. Het idee van een hel komt van de Gehenna Vallei / Dal van Hinnom. In deze vallei werden kinderen geofferd, onder andere door koningen van Juda, aan de god Moloch. In latere tijden werd deze ontheiligde plek gebruikt om afval te verbranden en kadavers van dieren.
Jezus verwijst in Mattheus 5 naar deze plek. In de statenvertaling is het woord vertaald in hel, de Naardense gebruikt gewoon het woord Gehenna.

De joden spreken over 'het dodenrijk' / 'rijk der schimmen' voor de plek naar de dood. Een plek waar elke dode naar toegaat na de dood. (Psalm 88 gaat hier bijvoorbeeld over en in het NT Lucas 16).

Verder weet je denk ik inmiddels wel vanuit eerdere dialogen hoe ik over het Koninkrijk Gods / de Hemel denk.

Ik denk dat het belangrijk is als mens niet te veel te oordelen over wie of wel naar de hemel gaat. De bijbel roept ons hier ook tot op en het idee dat God de enige is die het laatste oordeel heeft spreekt me wel aan.
Rest your mind in distant wilderness
Take your time and concentrate on it
Take a stand and make your hand a fist
We got a reason to resist
pi_171995523
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 juni 2017 16:08 schreef Panterjong het volgende:

[..]

Goed verhaal.

Nog even wat opmerkingen. Het idee van een hel komt van de Gehenna Vallei / Dal van Hinnom. In deze vallei werden kinderen geofferd, onder andere door koningen van Juda, aan de god Moloch. In latere tijden werd deze ontheiligde plek gebruikt om afval te verbranden en kadavers van dieren.
Jezus verwijst in Mattheus 5 naar deze plek. In de statenvertaling is het woord vertaald in hel, de Naardense gebruikt gewoon het woord Gehenna.

De joden spreken over 'het dodenrijk' / 'rijk der schimmen' voor de plek naar de dood. Een plek waar elke dode naar toegaat na de dood. (Psalm 88 gaat hier bijvoorbeeld over en in het NT Lucas 16).

Verder weet je denk ik inmiddels wel vanuit eerdere dialogen hoe ik over het Koninkrijk Gods / de Hemel denk.

Ik denk dat het belangrijk is als mens niet te veel te oordelen over wie of wel naar de hemel gaat. De bijbel roept ons hier ook tot op en het idee dat God de enige is die het laatste oordeel heeft spreekt me wel aan.
Ja dat kind(mens)offeren. Dat blijf ik een apart gebeuren vinden. Evenals de Amerikaanse volkeren die daar een handje van hadden.

Wat mij een logisch klinkend verhaal lijkt:
In het verleden of dicht bij het 'begin' stond 'god' dicht bij de mensheid. Dus om dankbaar te zijn voor iets offerde men dan iets. Of het andere uiterste; om iets te offeren vraag je om iets.

Om dan bij het eerste te beginnen, dat was een veelvuldig gebruik onder de Joden en dergelijke stammen die daar in de omgeving woonden. Je bent dankbaar en dan kon je wat offeren. (Duiven etc)

Het tweede geval was een veelvuldig gebruik naar ik meen de Grieken en de Romeinen, evenals 'andere' volken dan de IsraŰlieten. Men offert iets en vraagt daarbij om (?). En dan kan je ervoor kiezen om 'veel' weg te geven. In het uiterste geval dus een kind van jezelf. Hetgeen je het meest dierbaar hebt. (Wat in mijn ogen pure moord is)

Maar om daarbij stil te staan wat nu een mens of vooral kindoffer inhoud voor God. Dan kan ik stellen:

Een kind word gegeven uit de handen van God. Degene die het leven schept en geeft. Dus het kind wat men offerde word dan aanschouwd als 'eigen' bezit. Terwijl dat 'bezit' dan juist integendeel gegeven is. Dan kan je niet meer over eigen bezit spreken. Een kind is geen bezit omdat een kind het leven is gegeven. Een kind gaat zichzelf bezitten naarmate de leeftijd verstrijkt.

Oftewel, men offert het gegeven leven aan God. Lijkt mij nogal ondankbaar om te zien. Je geeft het leven en dat gegevene leven word weer teruggegeven. Dan kan ik me voorstellen dat 'de ware' God kwaad word. Wat dan een 'andere' godheid dan deed is mij de vraag. Dat is ook goed te lezen en te zien in:

2 kronieken 33:6.

Triest om te lezen dat 1 man die dat deed, de volle ellende zo over het land uitstortte. Puur uit eigendunk. Evenals de duidelijke verboden praktijken die die man aanhing.

En hel is een aparte term en inderdaad, dat is niet aan ons om dat zo te stellen en te beweren of te oordelen.

Hel houd denk ik het volgende in: je had een leven gehad, dat leven zie je terug en men is dan niet in staat om zelf te leven. Men smacht naar het leven. Ik denk dat dat de hel inhoud.

En eerlijk gezegd geloof ik niet dat de hel eeuwig kan bestaan. Er word ook gesproken over nieuwe aarde. Dan stel ik me voor dat de mens dan opnieuw het leven kan ontvangen uit de hand van God.

Dat vind ik ook zo apart. Wie weet was de hemel er al (voor de mens geschapen werd). Te lezen is ook dat er een oorlog was in de hemel. Een strijd. (Goed kwaad) oftewel, de gevallen mens(god) heeft het aardse leven gekregen. En zo kan je dus de cyclus van het leven oneindig maken. Onze situatie bijvoorbeeld: wij zijn een 'nieuwe' ziel of een bestaande 'gereincarneerd'. En de mens kent zijn oorsprong uit de hemel. Na ons aardse leven kan men de hemel betrachten en na een tijd breekt daar dan alweer de oorlog uit. Dan zijn we weer 'aards'. :P

Dus hemel aarde hemel aarde hemel aarde etc :') :')

In het perspectief van bijv 1000 biljoen jaar maakt het mij dan ook nog vrij weinig uit waar ik leef. Als de schepper maar wat te doen heeft vind ik alles best. :P

En zeker weten. Gij zult niet oordelen. Spreekt boekdelen. Frappant dat sommigen menen 'bekeerd' te zijn. Ook zo'n duvelse term naar mijn inziens. Was volgens mij nog net geen oordeel :P

En het 'idee hel' moest ook aan de mens gegeven zijn. Adam en Eva hadden natuurlijk geen weet van die plaats. Zo moest dat woord ook gegeven worden aan de mens. Te vergelijken met JHWH. Anders wist niemand van dat bestaan af. (Van de ware God die liefde heeft/is oftewel het goede met de mens voor heeft)

[ Bericht 1% gewijzigd door Faz3D op 27-06-2017 19:55:45 ]
pi_172229635
Ik geloof dat de ziel ontwaakt als een lichtpuntje om vervolgens uiteindelijk te evolueren tot een zon.
Want je ziel is niets anders dan een zon in wording?

Of zouden al die miljarden zonnen geen ziel hebben?
'Hij die een slaaf bezit, is zelf ook een slaaf!'
pi_172262012
quote:
0s.gif Op donderdag 6 juli 2017 22:47 schreef Begripvol het volgende:
Ik geloof dat de ziel ontwaakt als een lichtpuntje om vervolgens uiteindelijk te evolueren tot een zon.
Want je ziel is niets anders dan een zon in wording?

Of zouden al die miljarden zonnen geen ziel hebben?
Hier is hij weer! :D
Volgens jou zijn alle zonnen mensen geweest?
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=26EP0ght2kI" target="_blank" rel="nofollow">But I want more...</a>
pi_172284868
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 juli 2017 09:26 schreef Spriet4 het volgende:

[..]

Hier is hij weer! :D
Volgens jou zijn alle zonnen mensen geweest?
Na jaren van evolueren is het gezien de sterkte van hun energie onmogelijk om in een fysieke lichaam te vertoeven.
'Hij die een slaaf bezit, is zelf ook een slaaf!'
pi_172286602
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 juni 2017 12:57 schreef Cockwhale het volgende:
Bewustzijn en lichaam zijn een. Jij bestaat dus alleen als je lichaam bestaat. .kon zich ook vinden in een dergelijk "verloop" van bestaan.
Onjuiste redenenring aangezien we nergens in ons lichaam bewustzijn onafhankelijk kunnen meten. Evenmin we een achterliggend mechanisme kunnen aantonen waarbij we bewustzijn als een rest- residu van materiŰle werkzaamheid kunnen beschouwen.

We weten wel dat het omgekeerde het geval is. Dat bewustzijn binnen haar verschillende aspecten (zoals waarneming) een directe invloed uitoefent op de materiŰle werkzaamheid. Op kwantumniveau, op genetisch niveau, etc.
pi_172286605
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 juni 2017 21:20 schreef jodelahity het volgende:

Als je als aanname hebt dat het universum er voor altijd is en als aanname dat jezelf uit niks meer bestaat dan wat het universum mogelijk maakt (atomen etc., geen bovennatuurlijkheid (afgezien ervan dat als dat zou bestaan het tot het universum zou behoren en bla)).

De chemische combinatie van atomen die jou vormen, zou alleen nog een keer in de oneindige tijd voorbij komen als het aantal mogelijke chemische combinaties wel eindig is.

Daarnaast, besta jij wel als die chemische combinatie die jou vormt, opnieuw ontstaat, maar het universum waarin 'jij' ontstaat niet hetzelfde is als toen je eerder bestond? Als 'jij' bijvoorbeeld opnieuw ontstaat ergens middenin de ruimte, dan kan jij daar niet leven. Dus 'jouw leven' zou alleen opnieuw voorbijkomen in de tijd, als het complete universum opnieuw exact dezelfde chemische combinatie zou aannemen als eerder. De toestand van het universum zou dan periodiek zijn en telkens opnieuw op hetzelfde punt belanden.

Gegeven dat tijd relatief is en massa energie kan worden, zijn er wel erg veel variabelen in het universum die een andere waarde kunnen aannemen.

Ik denk dat er ergens een factor is in de natuurkunde die het aantal mogelijke combinaties oneindig maakt. Maar dat de kennis van vandaag nog te beperkt is om die factor te kunnen aanwijzen.
ik geloof niet in goden
pi_172286805
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 02:11 schreef Begripvol het volgende:

[..]

Na jaren van evolueren is het gezien de sterkte van hun energie onmogelijk om in een fysieke lichaam te vertoeven.
Mijn vraag is daarmee niet beantwoord.
Wacht.. De mens sterft, zijn ziel gaat als een licht naar boven, evolueert en wordt zon? Alle sterren die wij zien zijn zieltjes van overleden mensen?
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=26EP0ght2kI" target="_blank" rel="nofollow">But I want more...</a>
pi_172286813
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 09:26 schreef Elzies het volgende:

[..]

Onjuiste redenenring aangezien we nergens in ons lichaam bewustzijn onafhankelijk kunnen meten. Evenmin we een achterliggend mechanisme kunnen aantonen waarbij we bewustzijn als een rest- residu van materiŰle werkzaamheid kunnen beschouwen.

We weten wel dat het omgekeerde het geval is. Dat bewustzijn binnen haar verschillende aspecten (zoals waarneming) een directe invloed uitoefent op de materiŰle werkzaamheid. Op kwantumniveau, op genetisch niveau, etc.
Gaap, substantie-dualisme is een voor-oorlogse gedachte.
pi_172286845
quote:
1s.gif Op zondag 9 juli 2017 09:40 schreef Cockwhale het volgende:

[..]

Gaap, substantie-dualisme is een voor-oorlogse gedachte.
Gaap, de eind negentiende-eeuwse materialistische opvatting van bewustzijn als rest-residu van materiŰle werkzaamheid ook.
  zondag 9 juli 2017 @ 10:50:18 #49
456432 Kamina
Tenacious!
pi_172287942
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 09:26 schreef Elzies het volgende:

[..]

Onjuiste redenenring aangezien we nergens in ons lichaam bewustzijn onafhankelijk kunnen meten. Evenmin we een achterliggend mechanisme kunnen aantonen waarbij we bewustzijn als een rest- residu van materiŰle werkzaamheid kunnen beschouwen.

We weten wel dat het omgekeerde het geval is. Dat bewustzijn binnen haar verschillende aspecten (zoals waarneming) een directe invloed uitoefent op de materiŰle werkzaamheid. Op kwantumniveau, op genetisch niveau, etc.
Jij kan niet eens bewustzijn definiŰren, dus wat praat je over meten? Je weet niet eens wat je meet!
1 + 1 = blauw
  zondag 9 juli 2017 @ 11:48:21 #50
359712 GrumpyFish
ga je mee zwemmen?
pi_172289014
quote:
99s.gif Op dinsdag 27 juni 2017 09:59 schreef Kamina het volgende:
Wat een fantastisch topic is dit. Hilarisch! :D Ik ga popcorn pakken. :9
Dit topic is een verzameling alle kanten op fladderende brainfarts geworden.

Niemand die ook maar een poging doet om iets van een argument of onderbouwing neer te zetten.
It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so - Mark Twain
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')