abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 13 juni 2017 @ 01:48:01 #1
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_171658048
20.000 mensen voor 400 huizen in Haarlem

quote:
HAARLEM - Er is nu zo weinig aanbod van te koop staande woningen, dat het in een stad als Haarlem bijna onmogelijk is nog iets te vinden.



Twintigduizend mensen zoeken intensief naar een huis in Haarlem, terwijl er maar vierhonderd te koop staan. Volgens makelaar Menno Monch hebben drieduizend woningzoekenden een inkomen van rond de 40.000 euro. Zij kunnen maximaal twee ton lenen. Voor hen zijn 62 appartementen en één woonhuis op de markt.

Huurwoningen onder de 750 euro zijn niet beschikbaar, pas boven de 1000 euro zijn er een paar woningen beschikbaar. De schaarste neemt alleen maar toe, zo constateert de makelaar in het Haarlems Dagblad. Er zijn ook maar weinig nieuwbouwplannen.

http://www.telegraaf.nl/b(...)en_in_Haarlem__.html
Trouwe lezer op FOK!.nl,

Vanwege vertier in perfecte Haerlemsche sferen B:)B , belangrijke zaken en andere tijdrovende aangelegenheden die inherent zijn aan mijn goede functie, was ik slechts enkele keren in de gelegenheid om hier tijd voor u vrij te maken. Wat kan ik zeggen? Sinds de crisis flink op z'n retour is, leeft met name in Randstedelijke agglomeraties de huizenmarkt alweer flink op.

Dat in ons mooie Haarlem, als koploper op vrijwel alle andere steden, de huizenprijzen ook flink stijgen is geheel niet vreemd te noemen Wel, landelijk is men echter geneigd dit verkeerd op te vatten, maar het getuigt eigenlijk van 'n prima marktwerking door het toenemend aantal enthousiaste kopers. De stad doet het al jaren prima op culinair gebied en evenementen *G*, maar evenzo qua winkelaanbod, leuke straten, heerlijk Jopenbier , imposante kerken en de gunstige ligging et cetera.
In wezen hoeven wij niet te klagen omdat wij gemakkelijk al onze huizen verkopen zoals gebleken is, ;) en ze gaan bijna letterlijk als warme broodjes over de toonbank. :Y) De huizenmarkt en de aantrekkende economie in z'n geheel gaat voortvarender dan ik tijdens de crisis in mijn stoutste dromen had gedacht. :z

Gaarne willen wij onze stad uitbreiden, mede door nieuwkomers die onze stad en omgeving een warm hart O+ toedragen deze kans te gunnen. *) Bijgaand is het voor ons soort mensen geen wonder dat het onderwerp in kwestie over Haarlem en omgeving gaat vanwege alles wat zij mens en dier te bieden heeft.
Men hoeft niet per se miljonair te zijn om hiervoor de portemonnee te trekken, hoewel de voorkeur om hier te vestigen in de regel toch wat vaker uitgaat van mensen met 'n goed budget die ons economisch gezien ten minste ook wat te bieden hebben. Dat in tegenstelling tot veel minima waaronder uitkeringsgerechtigden, me dunkt.

Onze voorkeur gaat dus ook voornamelijk uit naar 'n scala aan duurzame koophuizen. Maar het bijbouwen van vrije-sector huurwoningen van prima kwaliteit is hier ook wenselijk zodat wij nieuwkomers met open armen kunnen ontvangen. ^O^ Sociale huurwoningen zijn schaars geworden en het aanbod is inderdaad geslonken. :o We streven er verder niet naar om te investeren in dergelijke huurwoningen, maar voor noodlijdende huurders in de gemeente worden oude portiekflats soms vervangen of gerenoveerd.
Op enkele plaatsen worden zelfs 'speciale woonunits' gerealiseerd, zoals in Noord het geval is. De woonblokken lijken ietwat op wooncontainers, maar verder zijn ze goed bewoonbaar voor meest tevreden minima. *G*

Wat betreft de opmerking in het artikel over 'te weinig nieuwbouwplannen' zet ik hierbij mijn kanttekening. De makelaar heeft z'n uitspraak hierover enigszins gerectificeerd naar mij toe. Er zijn namelijk genoeg bouwplannen om straks beter te kunnen voorzien in de prangende vraag naar koopwoningen door waardige burgers van heinde en verre. ^) In onze buitenwijken worden thans verschillende terreinen klaargemaakt voor de bouw van nieuwe woningen. Nu de crisis voorbij is grijpt men de kans om hun biezen te pakken en hun oude woonplaats te verlaten :W, teneinde domicilie te kiezen in onze prachtige stad en een droom waarheid te laten worden.

Voor ons betekent dit dat we als gemeente zeer goed op de markt liggen, maar voor hen is het probleem niet snel opgelost want de schaarste blijft voorlopig nog. maar geduld blijft een schone zaak voor iedereen die 'n kansje wil wagen om zich misschien wel voorgoed in onze woonplaats te vestigen. :B Immers zijn Keulen en Aken ook niet op één dag gebouwd'', waren de wijze woorden van mijn inmiddels hoogbejaarde grootmoeder in Bloemendaal. >:O
Afijn, de tijd die hen nog rest voordat de grote dag aanbreekt, afgezien van het feit dat de klok des levens ook flink doortikt ;) , kan men gebruiken door onze woonplaats veelvuldig te bezoeken. :s) :s) :s)

Men bezoekt bijvoorbeeld 'n voorstelling in de Toneelschuur, bioscoop Pathé, Philharmonie of de Stadsschouwburg en drinkt 'n heerlijke Jopen in één van de vele restaurants die de stad rijk is. :Y) :9



Goed, ik wens u allen 'n fijne nacht!!
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
  dinsdag 13 juni 2017 @ 02:03:53 #2
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_171658089
Per ongeluk in verkeerde subforum geplaatst. Slotje dus!
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')