Ja hoor, dan willen ze nog steeds wel rijp worden. Maar ze zullen wrs iets minder zoet zijn..quote:Op vrijdag 18 augustus 2017 22:46 schreef Patroon het volgende:
Wij willen een bramen en frambozenstruik naast de garage, maar dit deel staat tot 12u ofzo in de zon, daarna schaduw. Is dit wel goed, of hebben ze meer zon nodig?
Oke thnx, ik zie nu dat ze iets langer zon hebben, tot zo'n half 3. Maakt dat nog uit, of toch beter een zonrijpere plek zoeken?quote:Op maandag 21 augustus 2017 08:01 schreef PerryVogelbekdier het volgende:
[..]
Ja hoor, dan willen ze nog steeds wel rijp worden. Maar ze zullen wrs iets minder zoet zijn..
Maar ach, je hebt dan iig frambozen en bramen
Tot +- half 3 zelfs.. Dan hebben ze een groot deel van de dag echt volle zon. Dan zou het helemaal goed moeten komen. Als dit een goede plek is voor je, zou ik ze daar mooi plaatsen!quote:Op maandag 21 augustus 2017 10:09 schreef Patroon het volgende:
[..]
Oke thnx, ik zie nu dat ze iets langer zon hebben, tot zo'n half 3. Maakt dat nog uit, of toch beter een zonrijpere plek zoeken?
duur. Ik heb bij de karwei in de aanbieding 2 vierkante meter moestuinbakken gekocht voor 10tje per stuk. Daarin passen 16 plantjes en heb je genoeg ruimte om meerdere stekkies te verpotten. Ik weet het niet zeker maar aardbeienplantjes kunnen overwinteren omdat de aardwarmte in de plant kan klimmen (of minder kou in de grond kan trekken) mits je ze afdekt met stro, in zo'n staande bak lijkt me de kans van kapotvriezen van stekken en planten vele malen groter omdat de kou ook van omnderen kan komen. Maargoed, ik ben ook een eerste jaars tuinder dus misschien heb ik het wel helemaal fout.quote:Op zaterdag 26 augustus 2017 13:19 schreef summer2bird het volgende:
Ik heb nu ook komkommerzaad gezaaid.
Kwam het tegen in de tuincentrum
Mijn mini-tuin barst nu echt uit zijn voegen, dit is veels te verslavend
Nog even en dan heb ik geen terras meer maar een veld met potten
Oh, en ik wil wellicht zo'n kweekbak kopen om de moestuinzak van aardbeien te vervangen, en ruimte te creëren:
[ afbeelding ]
Zitten daar nog nadelen aan?
Ik zou geimpregneerd hout vermijden. Ja, geimpregneerd betekent dat het hout langer meegaat, maar dat betekent ook dat de impregneer-chemicaliën in de grond en je aardbeitjes trekken.quote:Op zaterdag 26 augustus 2017 13:19 schreef summer2bird het volgende:
Ik heb nu ook komkommerzaad gezaaid.
Kwam het tegen in de tuincentrum
Mijn mini-tuin barst nu echt uit zijn voegen, dit is veels te verslavend
Nog even en dan heb ik geen terras meer maar een veld met potten
Oh, en ik wil wellicht zo'n kweekbak kopen om de moestuinzak van aardbeien te vervangen, en ruimte te creëren:
[ afbeelding ]
Zitten daar nog nadelen aan?
Ik heb ook al een hele gave bak gezien die je kan maken van pallets.quote:Op zaterdag 26 augustus 2017 13:35 schreef govie het volgende:
[..]
duur. Ik heb bij de karwei in de aanbieding 2 vierkante meter moestuinbakken gekocht voor 10tje per stuk. Daarin passen 16 plantjes en heb je genoeg ruimte om meerdere stekkies te verpotten. Ik weet het niet zeker maar aardbeienplantjes kunnen overwinteren omdat de aardwarmte in de plant kan klimmen (of minder kou in de grond kan trekken) mits je ze afdekt met stro, in zo'n staande bak lijkt me de kans van kapotvriezen van stekken en planten vele malen groter omdat de kou ook van omnderen kan komen. Maargoed, ik ben ook een eerste jaars tuinder dus misschien heb ik het wel helemaal fout.
Das ook waar. Bedankt!quote:Op zaterdag 26 augustus 2017 21:42 schreef dodoria het volgende:
[..]
Ik zou geimpregneerd hout vermijden. Ja, geimpregneerd betekent dat het hout langer meegaat, maar dat betekent ook dat de impregneer-chemicaliën in de grond en je aardbeitjes trekken.
Steigerhout is duur en pallethout is dun. Ik heb zelf 4 bakken gemaakt van steigerhout van een oude tafel, dit kosten mij uiteindelijk alsnog een paar tientjes aan materialen, maar een steigerhouten bak gaat lang meer dan een vierkante meter moestuintje, is mijn verwachting omdat het 2x zo dik is. Natuurlijk ziet die er wel top uit (mijn mening), maar qua prijs en moeite ben je beter af met een vierkante meter moestuinbak van een tientje in een aanbieding. Ik heb zelf kippengaas als bodem vastgenageld aan de zijden van de bakken en daaroverheen worteldoek gedaan, zo kan je de vierkantemeter moestuin of andere bakken later gemakkelijker verplaatsen als dat ooit nodig zou zijn. Gegalvaniseerde kippengaas en worteldoek kun je bij de petsplace/boerenbond halen, in mijn geval was dat 5m2 denk ik rond de 30 tot 40 euro. De draadkramen zijn het goedkoopst bij de gamma, bij de andere bouwwinkels was het drie ker zo duur als ik het me nog goed herinner.quote:Op zondag 27 augustus 2017 14:23 schreef summer2bird het volgende:
[..]
Ik heb ook al een hele gave bak gezien die je kan maken van pallets.
Das een stuk goedkoper en dichter aan de grond
Dan ga ik waarschijnlijk zo'n vierkante meter kopenquote:Op zondag 27 augustus 2017 14:45 schreef govie het volgende:
[..]
Steigerhout is duur en pallethout is dun. Ik heb zelf 4 bakken gemaakt van steigerhout van een oude tafel, dit kosten mij uiteindelijk alsnog een paar tientjes aan materialen, maar een steigerhouten bak gaat lang meer dan een vierkante meter moestuintje, is mijn verwachting omdat het 2x zo dik is. Natuurlijk ziet die er wel top uit (mijn mening), maar qua prijs en moeite ben je beter af met een vierkante meter moestuinbak van een tientje in een aanbieding. Ik heb zelf kippengaas als bodem vastgenageld aan de zijden van de bakken en daaroverheen worteldoek gedaan, zo kan je de vierkantemeter moestuin of andere bakken later gemakkelijker verplaatsen als dat ooit nodig zou zijn. Gegalvaniseerde kippengaas en worteldoek kun je bij de petsplace/boerenbond halen, in mijn geval was dat 5m2 denk ik rond de 30 tot 40 euro. De draadkramen zijn het goedkoopst bij de gamma, bij de andere bouwwinkels was het drie ker zo duur als ik het me nog goed herinner.
Deze, en ook die van Karwei, is geïmpregneerd, dus giftig. In deze zit wel folie, ik weet niet of dat voldoende scheiden kan. Komt hij op terras, dan zakt het regenwater langs de poten in het zand. Staat hij in de moestuin, dan zakt het in het water opgeloste gif in moestuingrond.quote:Op zaterdag 26 augustus 2017 13:19 schreef summer2bird het volgende:
Ik heb nu ook komkommerzaad gezaaid.
Kwam het tegen in de tuincentrum
Mijn mini-tuin barst nu echt uit zijn voegen, dit is veels te verslavend
Nog even en dan heb ik geen terras meer maar een veld met potten
Oh, en ik wil wellicht zo'n kweekbak kopen om de moestuinzak van aardbeien te vervangen, en ruimte te creëren:
[ afbeelding ]
Zitten daar nog nadelen aan?
Vergeleken met de mijne wel. Ik heb gisteren de laatste van 6 planten in de kliko gegooid. De 3 planten in mijn minikas waren al leeggeoogst, de 3 van buiten heb ik met een hoop tomaten er nog aan in de kliko gegooid. Nooit eerder zelf gehad, maar ik verdacht ze van tomatenziekte. Bruin/schimmelend blad, bruine plekken op de stengels en op sommige tomatenquote:Op maandag 28 augustus 2017 03:32 schreef Teslynd het volgende:
Tomaten gaan moeizaam. De eerst roodverkleuringen zijn op gang gekomen. Eigenlijk is dat niet eens zo heel laat.
Druivensap van persen. Als de pompoenen en courgettes niet meer groter groeien, dan snel oogsten. Klinkt naar onbevrucht en dan weet je dat je bij de nieuwe bloemen een handje moet helpen.quote:Op maandag 28 augustus 2017 21:42 schreef Hupje het volgende: Mijn cherrytomaten gaan best aardig, maar die hadden dit jaar dan ook de eer van het prime plekje in de tuin.
Mijn druiven gaan weer geweldig, ik heb werkelijk geen idee wat ik met zo veel druiven (Boskoop Glory) moet. Iemand tips?
En mijn pompoenavontuur is echt ellende dit jaar. Te natte plek, er komen echt tig pompoenen aan (nooit zo veel gehad tot nu toe), maar 1 voor 1 rotten ze weg. Ik heb er nu nog 1 goede aan zitten. Wanneer is het verstandig om die er af te halen? De steel is nog lang niet verkurkt, maar ik wil ook niet het risico lopen dat hij alsnog gaat rotten...
Ik las dat mensen al vroeg konden oogsten. Ook in de jaren dat het hier goed ging in de bladaarde kon ik pas eind juli oogsten, maar dan was ik met vakantie. Met door laten groeien viel er nog veel te oogsten. Misschien rijpte het pas later omdat ik per tros best veel tomaatjes liet zitten.quote:Op maandag 28 augustus 2017 06:33 schreef Vanyel het volgende: [..]
Vergeleken met de mijne wel. Ik heb gisteren de laatste van 6 planten in de kliko gegooid. De 3 planten in mijn minikas waren al leeggeoogst, de 3 van buiten heb ik met een hoop tomaten er nog aan in de kliko gegooid. Nooit eerder zelf gehad, maar ik verdacht ze van tomatenziekte. Bruin/schimmelend blad, bruine plekken op de stengels en op sommige tomaten
Dat is wel vreemd. In ieder geval oogsten als je ziet dat de groei stagneert. Schimmel doet denken aan te vochtig. Als het meeldauw is, dan kan het ook komen door droogte. Maar meeldauw zie je eerst op blad en stengels.quote:Op dinsdag 29 augustus 2017 08:42 schreef Hupje het volgende:
Teslynd, het zijn juist wel bevruchte pompoenen. Ze beginnen te groeien, maar gaan dan rotten voor ze volgroeid zijn.
Druivensap zal ik eens proberen.
Blad met meeldauw moet direct verwijderd worden om uitbreiding te voorkomen.quote:Op dinsdag 29 augustus 2017 12:04 schreef Zith het volgende:
Stuk of 12 grote pompoenen hier, het blad zelf is door meeldauw nu zo goed als weg - dus ga ik ze oogsten binnenkort.
Enorm veel tomaten dit seizoen, ik denk zo'n 15 kg.
Groot deel van mijn pepers zijn omgevallen, maar worden wel goed rijp in dit weer.
Rode bieten mogen binnenkort ook eruit.
Al met al geen slecht seizoen, vooral de pompoen vond ik leuk om te zien.
Hele late reactie maar eehmm...quote:Op zondag 9 juli 2017 16:23 schreef govie het volgende:
Ik zie allemaal vliegende beestjes in de tuin die ik nog nooit eerder heb gezien. Is wel leuk, ook mooi spul niet alleen klootzakken. Naast de standaard koolwitjes die op mijn kolen afkomen, oftewel de KKK-leden binnen de insectenwereld: Kolere Kool Kapotmakers, zie ik ook normale vlinders, veel lieveheersbeestjes en onbekende mooi uitziende insecten. We hebben voor het eerst zelfs meerdere beiennestjes in de klimop achter de groentebakken zitten. Hier komen ook weer vogeltjes op af die eventueel me helpen met het onder controle houden van slakkenplagen en andere lastige insectjes. Zo hebben we op dit moment een huismerel (denk ik) die alles afzoekt op beestjes, ik zie hem iedere dag zoeken naar lekkernijen! En vandaag zag ik deze Bloedrode heidelibel van circa 6 centimeter lang chillen op een paaltje in mijn moestuin. dit terwijl wij totaal niet dichtbij water wonen.
[ afbeelding ]
Ik vind dat wel kicken , mits geen wespen.
Goed bezig!quote:Op zondag 9 juli 2017 17:40 schreef Farenji het volgende:
Ik heb dit jaar in een flinke bak wat bijenmengsel gezaaid, daar kwam vanalles uit dat snel begon te bloeien. Ik woon midden in de stad maar er kwamen vrijwel meteen meerdere bijen langs, en ze komen nog steeds elke dag terug. Aan de gulzige manier van bloemenhoppen lijkt het alsof ze erg hongerig zijn. Het zal moeilijk zijn om te overleven in een stad, er zijn wel wat plantsoenen en parkjes, maar qua bloemen is dat wat eenzijdig. Als iedereen nou een potje gemengde bijvriendelijke bloemen op het balkon of tuin zet, daar help je die beestjes echt heel veel mee. Ze hebben het zwaar en hebben ons nodig (en wij hen)!
Helaas geen idee, bij mij gebeurt dat ook altijd. Ik kan je wel zeggen dat je ze toen meteen had kunnen oogsten en opeten, incluis de stengels. De stengels zijn nl ook erg voedzaam en eetbaar.quote:Op vrijdag 14 juli 2017 14:03 schreef govie het volgende:
Kan iemand mij vertellen wat er met mijn broccoli's is gebeurd en of ik het had kunnen voorkomen? Alle 4 de planten zien er zo uit. Het lijken individuele roosjes, op stengels zo groot als joekels. Ik heb nog niet geoogst dit jaar, eventueel relevant.
[ afbeelding ]
Je bietenloof is erg lekker als je het behandeld alsof het spinazie is.quote:Op dinsdag 29 augustus 2017 12:04 schreef Zith het volgende:
Stuk of 12 grote pompoenen hier, het blad zelf is door meeldauw nu zo goed als weg - dus ga ik ze oogsten binnenkort.
Enorm veel tomaten dit seizoen, ik denk zo'n 15 kg.
Groot deel van mijn pepers zijn omgevallen, maar worden wel goed rijp in dit weer.
Rode bieten mogen binnenkort ook eruit.
Al met al geen slecht seizoen, vooral de pompoen vond ik leuk om te zien.
Het is een libellesoort en hij zat op een paaltje bij de moestuinbakken, maar ik had geen fotocamera bij. De bloedrode heidelibelle hoeft niet rood te zijn, ik dacht de vrouwtjes niet ofzoiets. Niet gaan lopen te fucking met mijn libelles of ik doe de riem af!quote:
Zo iets dacht ik wel maar omdat niemand het had aangekaart, vond ik het nodig...quote:Op zaterdag 2 september 2017 00:56 schreef govie het volgende:
[..]
Het is een libellesoort en hij zat op een paaltje bij de moestuinbakken, maar ik had geen fotocamera bij. De bloedrode heidelibelle hoeft niet rood te zijn, ik dacht de vrouwtjes niet ofzoiets. Niet gaan lopen te fucking met mijn libelles of ik doe de riem af!
https://waarneming.nl/soort/info/640
https://nl.wikipedia.org/wiki/Bloedrode_heidelibel
quote:Kenmerken imago
heidelibel met een geel of bloedrood achterlijf.
In de regel tot 7 september, maar in dit geval zou je het op de 6e ook al kunnen proberen.quote:Op zaterdag 2 september 2017 14:20 schreef onlogisch het volgende:
Ik heb 2 peperplanten staan. Hier zitten inmiddels al geruime tijd vruchten aan. Vorige week begonnen ze te verkleuren, van groen naar oranje. Dat gebeurde heel snel. In 24 uur waren ze compleet oranje.
Nu ben ik een week verder, en nu kleuren er 2 goed rood. Mijn vraag is ; Hoe lang moet je rode pepers nog aan de plant laten hangen? Wanneer kan ik gaan oogsten? En na het oogsten, kan ik ze dan meteen consumeren of moet ik ze eerst nog laten drogen of iets dergelijks?
Zeker weten doe ik het niet, maar het gaat volgens mij om de Trinidad Scorpion pepper
Alleen bij mij is het oppervlakte van de peper nog heel erg glad en ziet er lang niet zo gehavend uit als de meeste plaatjes op internet. Betekent dat soms dat ie nog niet rijp is?
[ afbeelding ]
Niemand lacht.quote:Op zaterdag 2 september 2017 17:42 schreef kapiteintje het volgende:
[..]
In de regel tot 7 september, maar in dit geval zou je het op de 6e ook al kunnen proberen.
Ik denk eerder dat die pepers op jouw plaatje al te oud zijn. Pepers horen glad te zijn en niet zo gehavend als het plaatje laat zien.quote:Op zaterdag 2 september 2017 14:20 schreef onlogisch het volgende:
Ik heb 2 peperplanten staan. Hier zitten inmiddels al geruime tijd vruchten aan. Vorige week begonnen ze te verkleuren, van groen naar oranje. Dat gebeurde heel snel. In 24 uur waren ze compleet oranje.
Nu ben ik een week verder, en nu kleuren er 2 goed rood. Mijn vraag is ; Hoe lang moet je rode pepers nog aan de plant laten hangen? Wanneer kan ik gaan oogsten? En na het oogsten, kan ik ze dan meteen consumeren of moet ik ze eerst nog laten drogen of iets dergelijks?
Zeker weten doe ik het niet, maar het gaat volgens mij om de Trinidad Scorpion pepper
Alleen bij mij is het oppervlakte van de peper nog heel erg glad en ziet er lang niet zo gehavend uit als de meeste plaatjes op internet. Betekent dat soms dat ie nog niet rijp is?
[ afbeelding ]
Bedankt voor je reactiequote:Op maandag 4 september 2017 03:33 schreef Outpost76 het volgende:
[..]
Ik denk eerder dat die pepers op jouw plaatje al te oud zijn. Pepers horen glad te zijn en niet zo gehavend als het plaatje laat zien.
Als jouw pepers mooi, rood en glad zijn, kan je ze oogsten. Wacht niet te lang na dat ze rood zijn geworden. Hoe langer je wacht, des te minder lekker ze worden.
Hoe langer je wacht, des te ouder ze worden en in mijn boek betekent dat minder lekker. De gehavende pepers zien er zo uit omdat ze al langer geleden geoogst zijn en daardoor ingedroogd zijn.
je kunt ze meteen eten zodra ze die kleur hebben , aanrader is het nietquote:Op zaterdag 2 september 2017 14:20 schreef onlogisch het volgende:
Ik heb 2 peperplanten staan. Hier zitten inmiddels al geruime tijd vruchten aan. Vorige week begonnen ze te verkleuren, van groen naar oranje. Dat gebeurde heel snel. In 24 uur waren ze compleet oranje.
Nu ben ik een week verder, en nu kleuren er 2 goed rood. Mijn vraag is ; Hoe lang moet je rode pepers nog aan de plant laten hangen? Wanneer kan ik gaan oogsten? En na het oogsten, kan ik ze dan meteen consumeren of moet ik ze eerst nog laten drogen of iets dergelijks?
Zeker weten doe ik het niet, maar het gaat volgens mij om de Trinidad Scorpion pepper
Alleen bij mij is het oppervlakte van de peper nog heel erg glad en ziet er lang niet zo gehavend uit als de meeste plaatjes op internet. Betekent dat soms dat ie nog niet rijp is?
[ afbeelding ]
Geen dank, daar is Fok voor!quote:Op maandag 4 september 2017 05:32 schreef onlogisch het volgende:
[..]
Bedankt voor je reactie
De pepers op het plaatje komen van internet af. Dat zijn niet mijn pepers. Mijn pepers zijn juist glad, maar wat mij opviel na een zoektocht op internet is dat 80% van de pepers er zo gehavend uit zien.
Ik heb gisteren één van de pepers geoogst en geproefd. Hij was ontzettend heet en vol van smaak
Simpel wachten tot het buiten niet meer vriest en het gemiddeld boven de 15 graden celcius is. Lager vind de peper plant echt niet leuk. Doe je het wel verhoog je de kans op vatbaarheid mbt ziektes en ongedierte. Daarnaast kan de plant ook gewoon dood gaan als het te koud is.quote:Op dinsdag 5 september 2017 01:03 schreef dodoria het volgende:
Pepers gaan rimpelen als je ze droogt. Gedroogd zijn ze heel lang houdbaar, vandaar dat veel mensen dat doen. Gewoon plukken zodra ze de geode kleur hebben en vers gebruiken, of drogen, of invriezen. Kan allemaal.
Hier beginnen de zaadjes in de kiembakken te groeien. Het vriest nog af en toe (zuidelijk halfrond), dus ik heb ze nog niet naar buiten gezet. Als het goed is, is dat over een week of 2 wel over volgens de locals.
Wanneer doen jullie je zaailingen naar buiten? Ik had ergens gelezen dat je het beste kan wachten tot ze hun tweede set bladeren krijgen. Maar hoe lang duurt dat? Mijn zaailingen zijn nu zo'n 5 cm groot na 5 weken, maar hebben nog steeds alleen hun eerste set blaadjes.
Ik heb het even opgezocht, en het wordt hier nooit zo warm, de warmste maand heeft een gemiddelde temperatuur van 14 graden... Of bedoel je de temperatuur overdag? Dat kan ik wel even gaan opzoeken, bedankt in ieder gveal. Er is hier niet zoiets als 'ijsheiligen' en de locals gebruiken de stand van de maan om de dag te bepalen, dus vandaar dat ik even hier advies van de experts vraag ;-)quote:Op dinsdag 5 september 2017 01:57 schreef Outpost76 het volgende:
[..]
Simpel wachten tot het buiten niet meer vriest en het gemiddeld boven de 15 graden celcius is. Lager vind de peper plant echt niet leuk. Doe je het wel verhoog je de kans op vatbaarheid mbt ziektes en ongedierte. Daarnaast kan de plant ook gewoon dood gaan als het te koud is.
Alles onder de 10 is schadelijk voor de peper plant. Het spijt me maar iets anders kan ik er niet van maken. Ok 1x of 2x een graad of 10 kan ie overleven maar als het bij jou gemiddeld niet warmer word dan 14 ben ik bang dat je ze binnenshuis moet houden. Zorg voor extra lampen en water verdampers. Een peper heeft een hoge luchtvochtigheid nodigquote:Op dinsdag 5 september 2017 11:27 schreef dodoria het volgende:
[..]
Ik heb het even opgezocht, en het wordt hier nooit zo warm, de warmste maand heeft een gemiddelde temperatuur van 14 graden... Of bedoel je de temperatuur overdag? Dat kan ik wel even gaan opzoeken, bedankt in ieder gveal. Er is hier niet zoiets als 'ijsheiligen' en de locals gebruiken de stand van de maan om de dag te bepalen, dus vandaar dat ik even hier advies van de experts vraag ;-)
Ik niet maar zoals het er uit ziet lijkt het dat het never gaat lukken. De lucht in 90% van de huizen is heeft te weinig vocht in de lucht, zeker in de winter. Die plantjes verdrogen voor ze echt een plant kunnen worden.quote:Op dinsdag 5 september 2017 22:19 schreef valentijn101 het volgende:
Ik was een beetje door de site van Ikea aan het bladeren en kwam daar kweeksets op hydrocultuur tegen voor het binnenshuis groeien van sla en zo. http://www.ikea.com/nl/nl(...)ts/indoor_gardening/
[ afbeelding ]
Heeft iemand hier ervaring mee?
[ afbeelding ]
Is die kunststof kap daar niet voor? Die zorgt toch voor een soort broeikas en houd het vocht vast?quote:Op woensdag 6 september 2017 02:21 schreef Outpost76 het volgende:
[..]
Ik niet maar zoals het er uit ziet lijkt het dat het never gaat lukken. De lucht in 90% van de huizen is heeft te weinig vocht in de lucht, zeker in de winter. Die plantjes verdrogen voor ze echt een plant kunnen worden.
Ahh, nu snap ik je advies, ik dacht al dat er iets niet klopte. Ik heb geen pepers, dat was een andere poster. Ik heb het over zaailingen van groente: bloemkool, broccoli, sla.quote:Op woensdag 6 september 2017 02:19 schreef Outpost76 het volgende:
[..]
Alles onder de 10 is schadelijk voor de peper plant. Het spijt me maar iets anders kan ik er niet van maken. Ok 1x of 2x een graad of 10 kan ie overleven maar als het bij jou gemiddeld niet warmer word dan 14 ben ik bang dat je ze binnenshuis moet houden. Zorg voor extra lampen en water verdampers. Een peper heeft een hoge luchtvochtigheid nodig
.
Ja, werkt prima. Al gebruik ik niet de pluggen, maar zaai rechtstreeks op puimsteen. Als er voldoende water in de bak zit, blijft de puimsteen vochtig. De opmerking over de te lage luchtvochtigheid is dus niet van toepassing.quote:Op dinsdag 5 september 2017 22:19 schreef valentijn101 het volgende:
Ik was een beetje door de site van Ikea aan het bladeren en kwam daar kweeksets op hydrocultuur tegen voor het binnenshuis groeien van sla en zo. http://www.ikea.com/nl/nl(...)ts/indoor_gardening/
[ afbeelding ]
Heeft iemand hier ervaring mee?
[ afbeelding ]
Misschien is dit filmpje iets voor je.quote:Op dinsdag 5 september 2017 22:19 schreef valentijn101 het volgende:
Ik was een beetje door de site van Ikea aan het bladeren en kwam daar kweeksets op hydrocultuur tegen voor het binnenshuis groeien van sla en zo. http://www.ikea.com/nl/nl(...)ts/indoor_gardening/
[ afbeelding ]
Heeft iemand hier ervaring mee?
[ afbeelding ]
Doordat jezelf over pepers begon heb ik idd de rest over het hoofd gezien.Mijn excuus.quote:Op dinsdag 5 september 2017 01:03 schreef dodoria het volgende:
Pepers gaan rimpelen als je ze droogt. Gedroogd zijn ze heel lang houdbaar, vandaar dat veel mensen dat doen. Gewoon plukken zodra ze de geode kleur hebben en vers gebruiken, of drogen, of invriezen. Kan allemaal.
Hier beginnen de zaadjes in de kiembakken te groeien. Het vriest nog af en toe (zuidelijk halfrond), dus ik heb ze nog niet naar buiten gezet. Als het goed is, is dat over een week of 2 wel over volgens de locals.
Wanneer doen jullie je zaailingen naar buiten? Ik had ergens gelezen dat je het beste kan wachten tot ze hun tweede set bladeren krijgen. Maar hoe lang duurt dat? Mijn zaailingen zijn nu zo'n 5 cm groot na 5 weken, maar hebben nog steeds alleen hun eerste set blaadjes.
ja, ik zag zelf ook dat ik het wat ongelukkig had opgeschreven.quote:Op woensdag 13 september 2017 02:48 schreef Outpost76 het volgende:
[..]
Doordat jezelf over pepers begon heb ik idd de rest over het hoofd gezien.Mijn excuus.
Zaailingen gaan pas naar buiten als de laatste vorst is geweest. Ongeacht of ze 1 of 2e set bladeren hebben. Hebben ze alleen nog maar hun 1e 2 zaadlobben dan is het verstandig om ze nog wat langer binnen te houden.
Verder kijk ik puur naar het weer, niet naar mijn plantje. Is het lekker lente weer gaat mijn plantje naar buiten. Waait het te hard, gaat ie naar binnen. Dat is allemaal puur intuïtie.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |