abonnement Unibet Coolblue
pi_172078376
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 juni 2017 16:23 schreef SeLang het volgende:
Volgende trek wordt waarschijnlijk het eerste stuk van de Pacific Crest (zomer volgend jaar)
Dan zien we tegen die tijd wel weer een puik verslag van je verschijnen :)
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
  Redactie Frontpage zaterdag 1 juli 2017 @ 14:11:45 #77
407027 crew  LTVDK
Kazaamdavu
pi_172089304
Wat een prachtige reis, en heerlijk om te lezen op een druilerige zaterdag zoals vandaag _O_.
Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
  zondag 2 juli 2017 @ 17:56:25 #78
228086 DappereDodo77
Always ahead
pi_172118998
Prachtig verslag en inderdaad erg fijn dat je veel toelicht. Dat maakt het veel levendiger. ^O^

Als ik je verslag lees begint het bij mij ook te kriebelen. Het lijkt me heerlijk om in the middle of nowhere lekker onder de sterrenhemel te slapen. De PCT staat al op m'n verlanglijstje sinds ik de film Wild gezien heb. Maar ik heb nog nooit een meerdaagse tocht gedaan, dus misschien daar eerst maar eens mee beginnen :D .
  donderdag 6 juli 2017 @ 11:54:50 #79
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_172211605
Holy shit wat een fantastische reis! :o Ik zou het zelf wrsch nog geen week volhouden, zo primitief, maar damn wat lijkt het me gaaf zeg! O+
***
pi_172266819
Naar aanleiding van de reacties hier heb ik inmiddels ook het boek "Wild" van Sheryl Strayed gelezen. Ik ben benieuwd, Selang, heb jij nou ook veel lichamelijke ongemakken gehad? Zij was natuurlijk ongetraind en onvoorbereid. Heb jij veel getraind e.d.? Mocht er iemand nog meer tips hebben van dit soort boeken houd ik me aanbevolen :D

[ Bericht 27% gewijzigd door Kirb op 08-07-2017 13:39:30 ]
[i]And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music.[/i]
I loved to discover how unique and strange humanity is. How we are all, deep down, nerdy weirdos.
  User die je het meest gemist hebt 2022 zaterdag 8 juli 2017 @ 14:48:37 #81
78918 SeLang
Black swans matter
pi_172268965
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 juli 2017 13:28 schreef Kirb het volgende:
Naar aanleiding van de reacties hier heb ik inmiddels ook het boek "Wild" van Sheryl Strayed gelezen. Ik ben benieuwd, Selang, heb jij nou ook veel lichamelijke ongemakken gehad? Zij was natuurlijk ongetraind en onvoorbereid. Heb jij veel getraind e.d.?
Ik heb weinig problemen gehad en me de hele reis gezond en fit gevoeld. Van tevoren heb ik wel wat dingen uitgeprobeerd en een beetje getraind om een "schok" te voorkomen.

Het belangrijkste is dat je setup goed werkt. Dus ik heb mijn rugzak ingepakt met een ongeveer de zwaarste belading die ik verwachtte (dwz alle spullen, max brandstof, 7 dagen eten en 8 liter water) en heb wat rondjes door het park gelopen ( 12-25km per keer) om te testen of de rugzak dan nog steeds lekker zit. Natuurlijk loop je thuis in het park wat makkelijker (en veel sneller) dan op een echte trail want het is vlak met een mooie egale ondergrond maar het geeft toch een indruk.

Ik heb ook een wandeling van 45km (30km + 15km) door de South Down hier in de buurt gemaakt met één overnachting (in een weiland tussen de schapen) met exact de setup voor Arizona om te zien of ik problemen tegenkwam. Aan de hand daarvan heb ik nog wat dingetjes bijgesteld, zoals bijvoorbeeld de lengte van mijn rugzak iets anders afgesteld.

Je loophouding met rugzak is ook anders dan zonder dus je gaat opeens bepaalde spieren voelen. Mijn eerste paar dagen op de Arizona Trail zouden meteen flink zwaar worden (opgelegd door locatie waterbronnen) dus ik kon daar niet eerst even rustig gaan wennen. Daarom heb ik dus thuis met rugzak door het park gelopen en trappen op en af om die spieren alvast een beetje te trainen en een schok te voorkomen. Tevens bouwt het vertrouwen op als je weet dat je comfortabel kunt lopen met ongeveer het maximum gewicht dat je verwacht.

Al met al dus weinig problemen gehad. Rugzak zat heerlijk, geen blaren, geen rugklachten, geen schuurplekken of vervelende drukpunten, geen problemen met eten. Het enige waar ik last van heb gehad is dat na een tijd een deel van mijn tenen wat ongevoelig werden door de constante belasting. Ik hoor van meerdere lange afstands lopers dat ze daar last van krijgen.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_172317559
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 juli 2017 14:48 schreef SeLang het volgende:

[..]

uitleg
Wat goed zeg! En thanks voor je uitgebreide reactie. Mooi om te zien hoe je dit soort reizen voorbereid en maakt.
[i]And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music.[/i]
I loved to discover how unique and strange humanity is. How we are all, deep down, nerdy weirdos.
  dinsdag 1 augustus 2017 @ 11:17:34 #83
342301 Boterbartje
kwaliteitsuser
pi_172825946
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 juni 2017 09:56 schreef SeLang het volgende:

[..]

[..]

Tent: Tarptent (Henry Shires) Double Rainbow
Mat: Thermarest NeoAir Xlite
Slaapzak: Cumulus Panyam 600 + Jag Bag silk liner

[..]

Ben je tevreden met je Panyam 600 en heb je ook de 450 overwogen? En hoe bevalt zo'n donszak in natter gebied zoals Schotland en Zweden?

Ik heb zelf een synthetische zak van Marmot van 1,8kg dus ik overweeg sterk om over te stappen naar een Panyam, vanwege 't gewicht maar zeker ook vanwege het pak volume. Ik twijfel echter tussen de 450 en 600. Ik loop voornamelijk in voor/najaar/zomer en tot nu toe was mijn synthetische zak met een comfort temp rond het vriespunt warm genoeg (Schotland, Zweden, Chili), zelfs met een paar graden vorst. Ik pak alles in een Aether 60L (ik dacht: met 70L neem ik teveel mee - achteraf had ik liever de grotere tas gehad).
Op 8 september 2013 schreef Yreal het volgende: Boterbartje is een kwaliteitsuser
Op 2 april 2015 17:54 schreef Joosie200 het volgende: The Boterbartje experience™, dat is 100% kwaliteit voor een kleine prijs.
  User die je het meest gemist hebt 2022 dinsdag 1 augustus 2017 @ 12:34:51 #84
78918 SeLang
Black swans matter
pi_172827721
quote:
7s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 11:17 schreef Boterbartje het volgende:

[..]

Ben je tevreden met je Panyam 600 en heb je ook de 450 overwogen? En hoe bevalt zo'n donszak in natter gebied zoals Schotland en Zweden?
Ik heb indertijd ook sterk getwijfeld tussen de 600 en de 450 en ben heel erg blij dat ik de 600 heb genomen (met hydrophobic dons). Het is fijn om die extra marge te hebben en op warme nachten kun je altijd het voeteneind een stuk openritsen, wat erg effectief werkt om warmte kwijt te raken. En op echt warme nachten slaap ik in alleen mijn zijden liner.

In natte gebieden zoals Schotland en Zweden verliest het dons wat van de expansie door de hoge luchtvochtigheid en condensatie (wat zich dan weer herstelt bij drogere omstandigheden). Ook dan is het fijn om wat extra marge te hebben (sowieso voelt "natte" kou veel kouder dan droge kou). Mijn slaapzak is ook daar echter nooit echt nat geworden want ik pak hem altijd in een drybag (de 600 past prima in de 12 liter Osprey - weegt 44 gram). Maar aan het eind van de nacht is hij wel altijd wat vochtig aan de buitenkant door condensatie e.d. (maar de binnenkant is heerlijk droog en warm).

quote:
Ik heb zelf een synthetische zak van Marmot van 1,8kg dus ik overweeg sterk om over te stappen naar een Panyam, vanwege 't gewicht maar zeker ook vanwege het pak volume. Ik twijfel echter tussen de 450 en 600. Ik loop voornamelijk in voor/najaar/zomer en tot nu toe was mijn synthetische zak met een comfort temp rond het vriespunt warm genoeg (Schotland, Zweden, Chili), zelfs met een paar graden vorst.
Als je twijfelt, kies dan de 600 :). Het gewichtsverschil is maar 165 gram maar ik vind zo'n warmere slaapzak veelzijdiger omdat je zoals ik al aangaf altijd kunt openritsen en bij heel warm weer in alleen je zijden liner kunt slapen (die je sowieso wilt hebben in omstandigheden met weinig was mogelijkheden - en zijde voelt sowieso heerlijk op je huid :z )

Aan de andere kant, als je gewicht wilt optimaliseren kun je ook een dunnere slaapzak nemen en op koude nachten met je donsjas in je slaapzak gaan liggen. Het is echter mijn keuze om dat niet standaard te doen maar die optie achter de hand te hebben voor noodgevallen (als één van de twee nat wordt of als het onverwacht exceptioneel koud wordt).

Wat betreft warmte wordt de invloed van je matrasje vaak onderschat. Als je ergens heen gaat waar het heel erg koud is zou ik als eerste naar een warmere matras kijken. Nadeel is alleen dat een warmere matras niet flexibel is in gebruik, dwz als je warme omstandigheden hebt kun je niet een warme matras koeler maken door openritsen oid maar een warme slaapzak wel! Ik gebruik een NeoAir Xlite matrasje en dat is (naast extreem comfortabel _O_ ) een voor mij een goed compromis. Voor puur winterkamperen zou ik echter een NeoAir XTherm nemen. Maar voor een brede range van condities zoals op de Arizona Trail is dat een slecht idee. Als het warm was vond ik soms mijn NeoAir Xlite matrasje wat te warm en daar kun je dan dus niets tegen doen terwijl de slaapzak + silk liner over de hele temperatuur range prima voldeed met alle openrits mogelijkheden e.d.

Maar alles bij elkaar genomen ben ik extreem tevreden over mijn slaapsysteem (Cumulus Panyam 600 + silk liner + NeoAir Xlite + Quechua opblaas kussentje ). Op alle treks (Schotland, Kungsleden, Patagonia, Arizona Trail... en dan nog de reisjes naar Ecuador e.d.) heb ik altijd geslapen als een koning! Serieus misschien wel comfortabeler dan mijn bed thuis.

quote:
Ik pak alles in een Aether 60L (ik dacht: met 70L neem ik teveel mee - achteraf had ik liever de grotere tas gehad).
Kan ik me voorstellen. Ik heb zelf de Aether 70L en zou echt niet uitkomen met 60L gezien de bulk van al het eten en water dat ik soms meedraag. Ook hier kies ik dus altijd voor de meer flexibele optie. Die Osprey packs zijn heel goed platter te maken als je weinig meedraagt dus het extra volume geeft je extra flexibiliteit en de mogelijkheid van meer opeenvolgende dagen in de wildernis (voor mij één van de belangrijkste criteria) terwijl daar nauwelijks een penalty tegenover staat.

Kudo's trouwens voor de garantie van Osprey. Na zeer intensief gebruik en zware gewichten dragen over lange afstanden kreeg mijn Aether 70 een scheurtje waar de schouder straps aan het harnas zitten. Opgestuurd naar Osprey en (>2 jaar na aankoop en overduidelijk zeer intensief gebruikt) kostenloos een nieuw harnas gekregen (binnen 2 dagen ofzo). Nu heb ik dus ook weer gloednieuwe schouderstraps met nieuw foam :)
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  dinsdag 1 augustus 2017 @ 14:20:00 #85
342301 Boterbartje
kwaliteitsuser
pi_172830054
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 12:34 schreef SeLang het volgende:

[..]

Ik heb indertijd ook sterk getwijfeld tussen de 600 en de 450 en ben heel erg blij dat ik de 600 heb genomen (met hydrophobic dons). Het is fijn om die extra marge te hebben en op warme nachten kun je altijd het voeteneind een stuk openritsen, wat erg effectief werkt om warmte kwijt te raken. En op echt warme nachten slaap ik in alleen mijn zijden liner.

In natte gebieden zoals Schotland en Zweden verliest het dons wat van de expansie door de hoge luchtvochtigheid en condensatie (wat zich dan weer herstelt bij drogere omstandigheden). Ook dan is het fijn om wat extra marge te hebben (sowieso voelt "natte" kou veel kouder dan droge kou). Mijn slaapzak is ook daar echter nooit echt nat geworden want ik pak hem altijd in een drybag (de 600 past prima in de 12 liter Osprey - weegt 44 gram). Maar aan het eind van de nacht is hij wel altijd wat vochtig aan de buitenkant door condensatie e.d. (maar de binnenkant is heerlijk droog en warm).

[..]

Als je twijfelt, kies dan de 600 :). Het gewichtsverschil is maar 165 gram maar ik vind zo'n warmere slaapzak veelzijdiger omdat je zoals ik al aangaf altijd kunt openritsen en bij heel warm weer in alleen je zijden liner kunt slapen (die je sowieso wilt hebben in omstandigheden met weinig was mogelijkheden - en zijde voelt sowieso heerlijk op je huid :z )

Aan de andere kant, als je gewicht wilt optimaliseren kun je ook een dunnere slaapzak nemen en op koude nachten met je donsjas in je slaapzak gaan liggen. Het is echter mijn keuze om dat niet standaard te doen maar die optie achter de hand te hebben voor noodgevallen (als één van de twee nat wordt of als het onverwacht exceptioneel koud wordt).

Wat betreft warmte wordt de invloed van je matrasje vaak onderschat. Als je ergens heen gaat waar het heel erg koud is zou ik als eerste naar een warmere matras kijken. Nadeel is alleen dat een warmere matras niet flexibel is in gebruik, dwz als je warme omstandigheden hebt kun je niet een warme matras koeler maken door openritsen oid maar een warme slaapzak wel! Ik gebruik een NeoAir Xlite matrasje en dat is (naast extreem comfortabel _O_ ) een voor mij een goed compromis. Voor puur winterkamperen zou ik echter een NeoAir XTherm nemen. Maar voor een brede range van condities zoals op de Arizona Trail is dat een slecht idee. Als het warm was vond ik soms mijn NeoAir Xlite matrasje wat te warm en daar kun je dan dus niets tegen doen terwijl de slaapzak + silk liner over de hele temperatuur range prima voldeed met alle openrits mogelijkheden e.d.

Maar alles bij elkaar genomen ben ik extreem tevreden over mijn slaapsysteem (Cumulus Panyam 600 + silk liner + NeoAir Xlite + Quechua opblaas kussentje ). Op alle treks (Schotland, Kungsleden, Patagonia, Arizona Trail... en dan nog de reisjes naar Ecuador e.d.) heb ik altijd geslapen als een koning! Serieus misschien wel comfortabeler dan mijn bed thuis.

[..]

Kan ik me voorstellen. Ik heb zelf de Aether 70L en zou echt niet uitkomen met 60L gezien de bulk van al het eten en water dat ik soms meedraag. Ook hier kies ik dus altijd voor de meer flexibele optie. Die Osprey packs zijn heel goed platter te maken als je weinig meedraagt dus het extra volume geeft je extra flexibiliteit en de mogelijkheid van meer opeenvolgende dagen in de wildernis (voor mij één van de belangrijkste criteria) terwijl daar nauwelijks een penalty tegenover staat.

Kudo's trouwens voor de garantie van Osprey. Na zeer intensief gebruik en zware gewichten dragen over lange afstanden kreeg mijn Aether 70 een scheurtje waar de schouder straps aan het harnas zitten. Opgestuurd naar Osprey en (>2 jaar na aankoop en overduidelijk zeer intensief gebruikt) kostenloos een nieuw harnas gekregen (binnen 2 dagen ofzo). Nu heb ik dus ook weer gloednieuwe schouderstraps met nieuw foam :)
Twijfel nog steeds, maar tijd genoeg nog om te twijfelen. :9 Aan de ene kant is de 450 wat lichter (en goedkoper) en ik haat het om het té warm te hebben. Aan de andere kant is ventileren ook makkelijk en houd je inderdaad die marge. Ik zou ook sowieso voor hydrofobic dons gaan en misschien zelfs een verbreding (houd wel van wat ruimte). Als ik een 450 zou nemen zou ik hem wel met 50 gram dons laten overstuffen: blijft dons beter op z'n plek + ietsjes marge.

Ik houd zelf niet van liners, dus ik slaap gewoon 'los' in de zak. Opzich aardig warme slaper, maar nachtjes van -5 waren zeker merkbaar in Schotland met m'n zware marmot. Slaap overigens op een Exped Synmat 7, die is lekker warm, erg comfortabel en ook een stuk steviger dan de UL versies. Kussen maak ik altijd van kleren en een klein kussensloopje dat ik meeneem ;)

Wat betreft de tas: de kleinere tas nemen om zo minder mee te nemen werkt voor mij wel. Ik heb tot nu toe geen hikes gedaan van langer dan een week (7 nachten) en in 't begin aardig proppen, maar 't lukt allemaal wel. Nu zijn schotland, zweden etc. wel locaties waar je niet veel water hoeft mee te nemen, dat scheelt ook - en de hydratatie zak van de Aether zit in je rugpand dus neemt niet 1-op-1 liters af in je hoofdvak. Merk wel dat ik minder kleine spulletjes en kleren meeneem door de kleinere tas.

Toch had ik achteraf de 70L willen hebben. Bij mijn laatste toch naar bovenste deel kungleden zat 't toch aardig vol aan 't begin met 6 dagen aan eten. Met een 70L was 't net wat makkelijker wezen pakken en toch makkelijk aan te snoeren. Maar een nieuwe slaapzak zou in principe wat extra liters moeten vrijmaken. Aan de andere kant is het een hobby van mij om video/foto te maken van de tocht (met mooie filmpjes en fotoboeken na afloop) - en overweeg eigenlijk een kleine drone die weer de nodige ruimte zou innemen. Maar een nieuwe Aether 70 aanschaffen vind ik ook zo zonde. :'(
Op 8 september 2013 schreef Yreal het volgende: Boterbartje is een kwaliteitsuser
Op 2 april 2015 17:54 schreef Joosie200 het volgende: The Boterbartje experience™, dat is 100% kwaliteit voor een kleine prijs.
  User die je het meest gemist hebt 2022 dinsdag 1 augustus 2017 @ 16:21:39 #86
78918 SeLang
Black swans matter
pi_172832942
quote:
7s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 14:20 schreef Boterbartje het volgende:

[..]

Twijfel nog steeds, maar tijd genoeg nog om te twijfelen. :9 Aan de ene kant is de 450 wat lichter (en goedkoper) en ik haat het om het té warm te hebben. Aan de andere kant is ventileren ook makkelijk en houd je inderdaad die marge. Ik zou ook sowieso voor hydrofobic dons gaan en misschien zelfs een verbreding (houd wel van wat ruimte). Als ik een 450 zou nemen zou ik hem wel met 50 gram dons laten overstuffen: blijft dons beter op z'n plek + ietsjes marge.
Een verbreding kost je wel weer warmte. Zelf vind ik de slaapzak eerder iets te ruim, maar ik ben ook een erg klein ventje :P

quote:
Ik houd zelf niet van liners, dus ik slaap gewoon 'los' in de zak.
Ik begrijp wel waarom want je raakt soms in de knoop. Echter, je moet die liner eens zien aan het einde van een trek :X. Je kunt je soms dagen/ weken achter elkaar niet (goed) wassen...Die goorheid wil je echt niet in je dure slaapzak. Daarnaast hou ik heel erg van flexibiliteit in m'n setup (zoals beschreven in de vorige post) en een zijden liner voelt daarnaast ook nog eens super comfortabel (en voegt nog ietsje warmte toe ook).

quote:
Opzich aardig warme slaper, maar nachtjes van -5 waren zeker merkbaar in Schotland met m'n zware marmot. Slaap overigens op een Exped Synmat 7, die is lekker warm, erg comfortabel en ook een stuk steviger dan de UL versies.
De robuustheid van die NeoAir was ook mijn grootste onzekerheid op de AZTrail, met scherpe stenen, cactussen... Maar ja het comfort he, dus toch het risico genomen. Het grootste risico is een klein lek dat je niet op de trail kunt vinden (een groot lek is makkelijk te repareren). Op het laatst liep er heel langzaam wat lucht uit maar niets problematisch (in de loop van de nacht werd de matras dan iets te zacht- twee keer blazen en ik kon weer verder). Na afloop heb ik thuis 4 piepkleine lekken gevonden (met hulp van mijn badkuip). Twee daarvan zitten precies op lassen (de plek van de ribbels) dus dat zou onder hun levenslange garantie moeten vallen. Ik moet hem nog opsturen maar eigenlijk verwacht ik een gloednieuwe te krijgen (na >2 jaar intensief gebruik). Dat hebben ze al min of meer toegezegd.

quote:
Kussen maak ik altijd van kleren en een klein kussensloopje dat ik meeneem ;)
Die optie heb ik ook bekeken en getest (kleren in een waterproof bag of stuffsack die je toch bij je hebt. Het probleem is echter dat dit niet consistent is omdat je niet altijd dezelfde kleren tot je beschikking hebt. Als het bijvoorbeeld heel koud is en je met midlayer in je slaapzak ligt heb je misschien alleen je regenjas en een paar stinkende sokken om in dat kussen te proppen terwijl ik een flink kussen nodig heb. Uiteindelijk heb ik na een paar praktijktesten geconcludeerd dat het extra gewicht voor de consistentie van een opblaaskussentje het dubbel en dwars waard was (voor mij), dus die kwam weer terug op de paklijst. Uitgerust wakker worden is véél belangrijker dan een paar gram besparen.

quote:
Wat betreft de tas: de kleinere tas nemen om zo minder mee te nemen werkt voor mij wel.
Bij mij werkt dat niet. Ik neem mee wat ik nodig heb, niet wat in mijn tas past. Ik neem niets extra mee omdat het "past". De paklijst is puur gebaseerd op wat ik ga doen en verwachte omstandigheden. Die lijst maak ik van tevoren in excel en ik ga niets toevoegen als ik ruimte "over heb".
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  dinsdag 1 augustus 2017 @ 19:39:32 #87
342301 Boterbartje
kwaliteitsuser
pi_172836881
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 16:21 schreef SeLang het volgende:

[..]

Een verbreding kost je wel weer warmte. Zelf vind ik de slaapzak eerder iets te ruim, maar ik ben ook een erg klein ventje :P

[..]

Ik begrijp wel waarom want je raakt soms in de knoop. Echter, je moet die liner eens zien aan het einde van een trek :X. Je kunt je soms dagen/ weken achter elkaar niet (goed) wassen...Die goorheid wil je echt niet in je dure slaapzak. Daarnaast hou ik heel erg van flexibiliteit in m'n setup (zoals beschreven in de vorige post) en een zijden liner voelt daarnaast ook nog eens super comfortabel (en voegt nog ietsje warmte toe ook).

[..]

De robuustheid van die NeoAir was ook mijn grootste onzekerheid op de AZTrail, met scherpe stenen, cactussen... Maar ja het comfort he, dus toch het risico genomen. Het grootste risico is een klein lek dat je niet op de trail kunt vinden (een groot lek is makkelijk te repareren). Op het laatst liep er heel langzaam wat lucht uit maar niets problematisch (in de loop van de nacht werd de matras dan iets te zacht- twee keer blazen en ik kon weer verder). Na afloop heb ik thuis 4 piepkleine lekken gevonden (met hulp van mijn badkuip). Twee daarvan zitten precies op lassen (de plek van de ribbels) dus dat zou onder hun levenslange garantie moeten vallen. Ik moet hem nog opsturen maar eigenlijk verwacht ik een gloednieuwe te krijgen (na >2 jaar intensief gebruik). Dat hebben ze al min of meer toegezegd.

[..]

Die optie heb ik ook bekeken en getest (kleren in een waterproof bag of stuffsack die je toch bij je hebt. Het probleem is echter dat dit niet consistent is omdat je niet altijd dezelfde kleren tot je beschikking hebt. Als het bijvoorbeeld heel koud is en je met midlayer in je slaapzak ligt heb je misschien alleen je regenjas en een paar stinkende sokken om in dat kussen te proppen terwijl ik een flink kussen nodig heb. Uiteindelijk heb ik na een paar praktijktesten geconcludeerd dat het extra gewicht voor de consistentie van een opblaaskussentje het dubbel en dwars waard was (voor mij), dus die kwam weer terug op de paklijst. Uitgerust wakker worden is véél belangrijker dan een paar gram besparen.

[..]

Bij mij werkt dat niet. Ik neem mee wat ik nodig heb, niet wat in mijn tas past. Ik neem niets extra mee omdat het "past". De paklijst is puur gebaseerd op wat ik ga doen en verwachte omstandigheden. Die lijst maak ik van tevoren in excel en ik ga niets toevoegen als ik ruimte "over heb".
Eigenlijk is gear ook gewoon een hobby van mij (en wellicht ook van jou zo te zien :9 ).

Jammer van je matje! Heb zelf nog nooit een lek gehad, maar wel een geplofde naad (met een flinke luchtbol tot gevolg). Gelukkig ook een nieuwe mat gekregen.

Ik neem ook niet meer mee 'omdat het past', maar ik ben wel geneigd eerder wat meer laagjes mee te nemen en nu heb ik in feite maar 1/2 laagjes in de tas en was ik af en toe wat uit met van die wilderness wash. Maar goed, achteraf toch de 70L moeten halen grrr :'(

John Muir trail eens overwogen?
Op 8 september 2013 schreef Yreal het volgende: Boterbartje is een kwaliteitsuser
Op 2 april 2015 17:54 schreef Joosie200 het volgende: The Boterbartje experience™, dat is 100% kwaliteit voor een kleine prijs.
  User die je het meest gemist hebt 2022 dinsdag 1 augustus 2017 @ 20:17:44 #88
78918 SeLang
Black swans matter
pi_172837662
quote:
7s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 19:39 schreef Boterbartje het volgende:

Jammer van je matje!
Nee hoor, want zelfs zonder reparatie is hij nog steeds goed bruikbaar. Maar waarschijnlijk krijg ik straks gratis een gloednieuwe, ondanks zeer intensief gebruik onder ruwe omstandigheden. Ideaal dus. Ik ga hem morgen opsturen.

quote:
John Muir trail eens overwogen?
Volgend jaar ben ik van plan om de eerste ~1000 miles van de PCT te lopen. De JMT is 210 miles waarvan 170 miles samenvallen met de PCT dus dan zal ik automatisch 80% van de JMT lopen. Op die manier omzeil ik trouwens ook gelijk de moeilijk verkrijgbare start permit van de JMT. Of het leuk is is een tweede, want de JMT is super druk hoor ik van iedereen, terwijl ik juist van eenzaamheid en wildernis hou. Ga je daar helaas niet vinden. Wel schitterend kwa landschap natuurlijk.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  dinsdag 1 augustus 2017 @ 20:20:11 #89
342301 Boterbartje
kwaliteitsuser
pi_172837713
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 20:17 schreef SeLang het volgende:

[..]

Nee hoor, want zelfs zonder reparatie is hij nog steeds goed bruikbaar. Maar waarschijnlijk krijg ik straks gratis een gloednieuwe, ondanks zeer intensief gebruik onder ruwe omstandigheden. Ideaal dus. Ik ga hem morgen opsturen.

[..]

Volgend jaar ben ik van plan om de eerste ~1000 miles van de PCT te lopen. De JMT is 210 miles waarvan 170 miles samenvallen met de PCT dus dan zal ik automatisch 80% van de JMT lopen. Op die manier omzeil ik trouwens ook gelijk de moeilijk verkrijgbare start permit van de JMT. Of het leuk is is een tweede, want de JMT is super druk hoor ik van iedereen, terwijl ik juist van eenzaamheid en wildernis hou. Ga je daar helaas niet vinden. Wel schitterend kwa landschap natuurlijk.
Kun je altijd een deel van de JMT lopen zonder permit pass? De JMT staat hoog op mijn lijstje - ongeacht drukte (altijd minder dan in de plaatselijke AH :9 ) maar vooralsnog budgettair niet helemaal mogelijk helaas!

Sarek lijkt mij ook erg mooi (en wél wildernis). Eerstvolgende toch gaat denk ik toch Skye Trail worden of Laugavegur.
Op 8 september 2013 schreef Yreal het volgende: Boterbartje is een kwaliteitsuser
Op 2 april 2015 17:54 schreef Joosie200 het volgende: The Boterbartje experience™, dat is 100% kwaliteit voor een kleine prijs.
  User die je het meest gemist hebt 2022 dinsdag 1 augustus 2017 @ 20:44:37 #90
78918 SeLang
Black swans matter
pi_172838257
quote:
7s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 20:20 schreef Boterbartje het volgende:

[..]

Kun je altijd een deel van de JMT lopen zonder permit pass?
Nee. De clou is dat je een long distance hiker bent als je >500 miles loopt. Dan gelden er andere regels. Als je een thru-hike permit hebt voor de PCT heb je automatisch permits voor alle national parks op de route en voor de JMT stukken die op de PCT liggen (80% dus).
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  dinsdag 1 augustus 2017 @ 20:46:38 #91
342301 Boterbartje
kwaliteitsuser
pi_172838311
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 20:44 schreef SeLang het volgende:

[..]

Nee. De clou is dat je een long distance hiker bent als je >500 miles loopt. Dan gelden er andere regels. Als je een thru-hike permit hebt voor de PCT heb je automatisch permits voor alle national parks op de route en voor de JMT stukken die op de PCT liggen (80% dus).
A-ha. Dat vind ik (vooralsnog) een beetje veel :9
Op 8 september 2013 schreef Yreal het volgende: Boterbartje is een kwaliteitsuser
Op 2 april 2015 17:54 schreef Joosie200 het volgende: The Boterbartje experience™, dat is 100% kwaliteit voor een kleine prijs.
pi_173093173
Mooi verslag. De klim van bright angel naar de north rim vond ik zelf ook wat pittiger dan het op papier leek. Had je een permit voor bright Angel?
pi_173109114
Held _O_ _O_ _O_
  Moderator dinsdag 26 september 2017 @ 00:17:22 #94
45833 crew  Fogel
pi_173999239
I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Nederland
TRV 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Thailand, Nederland, Gdansk, Nederland, Japan
TRV 2022: Los Angeles, New York, Nederland, Los Angeles, Nederland/Duitsland/Belgie, Noord-Noorwegen, Nederland, UK
pi_174003128
Dank je wel Selang , voor het delen van je avontuurlijke en goed voorbereide track, van de foto's en spaarzame ontmoetingen.
Veel om over na te denken. ^O^ _O_
pi_174026578
Ook helemaal gelezen net. Wat een tof verslag van een geweldige ervaring _O_
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')