abonnement Unibet Coolblue
pi_171604698
Wat een dag! Het was superdruk in de winkel. Zoveel mensen geholpen met dragen O+ Ik begon om 10 uur en om 15 uur was het heel even rustig, hele tijd niet gegeten, oeps. Kreeg gelijk op m'n kop van m'n moeder :@ "NIET BELLEN, EERST ETEN!!" Nu voor pampus op de bank, voetjes omhoog. Maar ik kwam eigenlijk hiervoor:

Ok, het is een post-baby-body filmpje, maar ik plaats hem hier nu toch.. voor iedereen die worstelt :*

FILMPJE!

"And that's when I realised what had happened to me. It's this maidenhood to motherhood transformation. And we as a culture, we want to stay in maidenhood as long as possible. So many women are trying to erase that rite of passage from their bodies, from their faces, their experiences. (...) My favorite part of my new body... my arms. They're bigger. They're strong. They have held two kids through a lot."
Make your own kind of music.
  zondag 11 juni 2017 @ 04:53:21 #127
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_171611358
Waarom hebben midden in de nacht verschillende zenders nieuwsherhalingen en niet iets extra slaapverwekkends? Echt onaardig.

CE, mooi filmpje, ik zag 'm toevallig al gisteren :)
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_171611631
O ja, die armen. :Y Mega sterk zijn ze inmiddels. O+
Bij de overgang naar moeder verander je namelijk ook in een pakezel met alle hoeveelheden die je meesleept.

Lemijn, ze hebben ook hele saaie tienurige documentaires op Netflix voor wakker liggen. Slechte nacht gehad dus?

Ik ging gister het tweede trimester in. Zo bizar hoe veel sneller deze zwangerschap gevoelsmatig gaat.

[ Bericht 1% gewijzigd door Krisvc op 11-06-2017 08:36:18 ]
Want het leven is niet meer dan een sprookje
pi_171611651
Lemijn heb je nog kunnen slapen?

Het nachtaanbod op de tv klinkt trouwens beter dan het doordeweekse aanbod overdag. Ik zat laatst eens te zappen (ik kijk tegenwoordig echt nooit meer random tv) en ik kwam zo goed als alleen maar teleshopping tegen. Wel slaapverwekkend overigens :+

Herkenbaar trouwens van de menstruatie-achtige krampen. Had het niet eens geassocieerd met indalen. Ik weet wel dat het bij mij alleen maar vaker/erger werd. (En volgens de vk kan het voorwerk bij een tweede nog meer voorkomen. Leuk.. :P )
  zondag 11 juni 2017 @ 08:54:33 #130
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_171611818
Toen ik m'n boterham op had ben ik gewoon weer in bed gaan liggen. Nog 2x een mug doodgeslagen. Verder goed geslapen :P Een saaie docu is wel een goede suggestie trouwens want ik ben niet geschikt voor enge dingen 's nachts, daarom trok ik dat nieuws zo slecht.

Oh ja Kazy goede heads up: het kan gewoon doorgaan dus de komende weken? Jammer wel.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_171611868
Oei, dat filmpje hakt er hier wel goed in. Ik heb in de afgelopen 4 jaar heel hard gewerkt aan een figuur waar ik me prettig bij voel, wat resulteerde in bijna 30kg afvallen en de transformatie van bankkussen naar koffiezetapparaat (die blijft ook maar lopen ;) ). Nu met de zwagerschap vind ik het al moeilijk om bij de kilo's op de weegschaal niet te denken 'oef, die moeten er straks allemaal meer af', maar 'wauw kijk toch eens hoe goed ik voor de baby zorg'. Ik ben erg benieuwd hoe dat na de bevalling straks is. Ergens hoop ik dat ik het net zo ga zien als de mevrouw in het filmpje. Als teken dat je lichaam iets heel moeilijks en moois heeft gedaan; een kind op de wereld zetten. Maar ik vrees dat ik zo niet in elkaar zit. En eigenlijk is dat best heel jammer.
Morgen ben ik vast weer mezelf.
pi_171612462
Lemijn: bij mij was dat de vorige keer wel zo ('de vorige keer' ontbreekt in een zin in mijn stukje zie ik nu). Maar: voordat de bevalling begon bleek ik al wel een ruime 2 cm ontsluiting te hebben, dus in die zin was ik er wel blij mee!

Nanuke :* Je bent niet de enige die er zo over denkt, maar ik hoop voor je dat je er een positieve draai aan kunt geven!

In alle eerlijkheid vond ik het gisteren stiekem ook wel een 'dingetje' dat ik nu al net over het gewicht heen was van wat ik met 40 weken zwangerschap met M. woog. (Jaja ik had een hoger startgewicht dus zo raar is het niet en het is ook voor een goed doel, maar toch he.)
pi_171617624
Ik maak me op het moment juist zorgen over dat ik maar blijf afvallen elke keer dat ik bij de VK kom, ik heb wel een verhoogd BMI dus reserves heb ik wel denk ik, en kan verder gewoon eten dus ik vraag me af waarom ik blijf afvallen.. Bij de VK hebben ze er nog niks over gezegd, maar is het niet gek? Van de week ook nog een buikgriep er over heen gehad, waardoor ik niks kon eten. Hoop dat de kleine een beetje op mijn reserves kan teren. Ga het volgende keer sowieso wel even vragen als ik dan weer afgevallen zou zijn.
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_171618636
Rena, uiteraard gewoon overleggen met je vk. Maar de kleine pakt inderdaad gewoon wat ze nodig heeft hoor! :*
Mijn dochter woog 3760gr bij de geboorte en ik was ook maar 4kg aangekomen, dus per saldo ben ik toen ook afgevallen (een kilo of 7).
Snap dat het niet prettig voelt, maar zolang je voldoende drinkt en zorgt dat je een beetje gezond en gevarieerd eet, komt het echt al snel goed! :*

Met zo'n filmpje (of de tekst erbij) kan ik dan weer helemaal niks eigenlijk, daar ben ik te nuchter voor geloof ik.
Het is vast weer makkelijk praten, maar als je zwanger bent, kom je nu eenmaal aan in gewicht toch?
Ik denk oprecht dat het meer te maken heeft met te streng zijn voor jezelf dan dat dat opgelegd wordt door "onze cultuur". Ik durf tenminste wel te stellen dat ik andere vrouwen (zwanger of niet) niet zo hard beoordeel als dat sommige vrouwen hier zichzelf beoordelen...
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
  zondag 11 juni 2017 @ 17:07:52 #135
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_171620754
quote:
0s.gif Op zondag 11 juni 2017 14:52 schreef rena het volgende:
Ik maak me op het moment juist zorgen over dat ik maar blijf afvallen elke keer dat ik bij de VK kom, ik heb wel een verhoogd BMI dus reserves heb ik wel denk ik, en kan verder gewoon eten dus ik vraag me af waarom ik blijf afvallen.. Bij de VK hebben ze er nog niks over gezegd, maar is het niet gek? Van de week ook nog een buikgriep er over heen gehad, waardoor ik niks kon eten. Hoop dat de kleine een beetje op mijn reserves kan teren. Ga het volgende keer sowieso wel even vragen als ik dan weer afgevallen zou zijn.
had ik ook :) En hier ook een hoog bmi. Ik ben pas aangekomen vanaf week 20/22 ofzo en zit nu met bijna 30 wk aan krap +5 kg. Het schijnt dat als je zwaarder bent je lichaam die extra reserves soms niet gaat opslaan (thank god :+) scheelt aan het einde weer een beetje ;)
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_171622859
Ik sluit me helemaal bij je aan, twist :Y
Het lijkt me zo jammer dat je van zoiets bijzonders als een groeiende buik niet kan genieten omdat je een vetkwabje of andere imperfecties ziet dat niemand anders opmerkt.

Stom om te zeggen na alle onzekerheden van anderen, maar ik voel me zwanger echt het toppunt van vrouwelijkheid. Er zitten ineens borsten, een kont en eigenlijk gewoon rondingen overal aan. Met als bonus ( :+ ) dat ik een baby draag O+
pi_171623130
Ik ben nu 12 kg aangekomen met 29+5.
Onzeker over m'n figuur ben ik nu absoluut niet, voel me hartstikke trots als ik een strak jurkje aan heb waar de babybuik goed in te zien is O+
Dat ik me niet onzeker voel komt ook mede door vriendlief, hij verteld me elke dag hoe trots hij op mij is en hoe mooi hij m'n buik en mij vind O+ O+

Onzekerheid heb ik alleen over de baby, als mensen opmerkingen maken over hoe groot m'n buik al is. Ja hallo, ik ben 1.53 en het kindje moet toch ergens ruimte vinden om te kunnen groeien ;(
pi_171623390
Onzeker of de baby te groot is, flav? Zolang er bij je vk het zweet niet uitbreekt bij het voelen aan je buik zal het allemaal wel loslopen :P
Wat lief van je vriend! O+
  zondag 11 juni 2017 @ 19:43:11 #139
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_171624433
Ik zit nu met 34 weken op 16 kg. En vanwege mijn verlof ( O+ ) kan ik niet meer wegen, dus geen idee waar het eindigt. Maar ik heb hetzelfde als jij Flav: dagelijks geschokte reacties op de buik. Het helpt zeker dat de verloskundige alleen maar elke keer zegt: wat een mooie buik. En op mijn vraag 1x: aan de grote kant, maar dat geeft niks, het past je prima.

Ik snap wel wat jullie zeggen hoor twist en skittles met dat het niet hoeft en jammer is. Want die onzekerheid hoeft ook niet, en het zou zo fijn zijn als niemand 'm had. Maar het is geen kwestie van even een knopje omzetten bij de meeste mensen. Juist als je al issues hebt met je gewicht of zelfbeeld kan zo'n zwangerschap heel heftig zijn. En eigenlijk sowieso. Het is zo... lichamelijk allemaal, maar de hele tijd gepraat over je lichaam dat eerder vooral instrument was voor jezelf en niet zo onderwerp van gesprek.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_171624672
Skittles, het is helemaal niet stom om dat te zeggen, het is gewoon heel fijn dat het voor jou zo is! Ik vind het nu ook wel lekker, vooral met een mooi jurkje waar de buik goed in uit komt kan ik mezelf echt wel waarderen. Het is vooral de kilo's/het figuur van na het bevallen waar ik tegenop zie.

Flav, wat heerlijk dat je vriend het zo duidelijk uitspreekt. O+

Twist, ik denk ook zeker wel dat het voortkomt uit streng voor jezelf zijn, of onzeker zijn over, of andere bagage die iemand meedraagt. Maar weten dat wat ik voel niet nodig is, maakt niet dat het daar ineens anders van wordt. En weten dat mijn lijf straks iets heel moois heeft voortgebracht maakt niet ook meteen dat ik dan uitgezakte borsten en overtollig buikvel ineens sexy ga vinden. :P
Morgen ben ik vast weer mezelf.
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 zondag 11 juni 2017 @ 20:03:13 #141
269689 crew  Viv
pi_171624909
quote:
0s.gif Op zondag 11 juni 2017 19:43 schreef Lemijn het volgende:
dagelijks geschokte reacties op de buik.
Ik had het andere uiterste: zo'n bescheiden buik dat ik bij 27 weken glom ik van trots toen ik ging bloedprikken, en een oudere dame in de wachtkamer tegen me zei "Ja, die-en-die is óók zwanger, en..", dus zonder eerst te vragen of ik misschien zwanger was. Tot op de dag van de bevalling (voorbij de 39 weken) heb ik rondgelopen en -gefietst zonder ooit een opmerking of blik toegeworpen te krijgen in de trant van "Jij hoeft zeker niet lang meer?".

Ik ben er wel even onzeker over geweest vanwege de baby: was ik misschien te druk met fulltime werken en vanwege de verhuizing bij 36 weken, groeide de baby daardoor minder goed? De verloskundige in mijn nieuwe woonplaats heeft de baby nog een keer opgemeten en ze groeide precies op schema, dus toen ik het wel loslaten. :Y)
pi_171625538
Ik besef me ook dat het soms makkelijk praten is als je zelf die gevoelens niet hebt hoor! En was het inderdaad maar waar dat het een kwestie van een knopje omzetten was, want dan deed vast iedereen dat ;)
Maar ik bedoel ook meer dat ik het oprecht zonde vind dat zo veel vrouwen (is althans mijn idee) zo'n moeite hebben met hun eigen lichaam :*

Over opmerkingen over je buik: dat is écht-écht-écht 9 van de 10x compleet random! :') Mensen hebben echt geen idee wat een grote of kleine buik is, of bij welke termijn welke buik past. Ik heb de vorige zwangerschap ook echt alles gehoord: klein, bescheiden, gemiddeld, groot, enorm.
Ik denk ook echt dat mensen zich soms een soort van verplicht voelen om er iets over te zeggen en dan maar gewoon gokken ofzo :+

Nu ook weer: ben nu 16 weken zwanger en het is echt al duidelijk zichtbaar. Maar gisteren zei iemand nog dat ze er niks van zag, want "tsja, alle vrouwen hebben toch wel een beetje een buikje". En bedankt, zeg maar :P
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_171625936
Maar van wie krijg je dan dagelijks geschokte reacties? :o Met dagelijks geschokte reacties zou niemand blij zijn natuurlijk.
Misschien heb ik een resting bitch face ofzo en durven ze niet, want zo vaak gaat het al niet eens over de zwangerschap. Laat staan over de buik.

Na de zwangerschap kijkt er overigens ook niemand naar je lichaam. Dan ben je alleen nog maar "brenger van de baby" en nagenoeg onzichtbaar :')
pi_171625980
Hier hetzelfde als bij ViviRAWRS. Een bescheiden buikje en regelmatig opmerkingen daarover. De baby's die in mijn buik zitten zijn ook klein & daarvoor ben ik zowel tijdens de eerste zwangerschap als deze zwangerschap doorverwezen naar het ziekenhuis. Ik weet niet echt hoe het komt, want het is niet alsof ik heel weinig rust/weinig eet, maar de groei is wel steeds op de eigen lijn (dus nu weer terug bij de verloskundige). Soms vind ik het lastig als mensen dan zeggen dat het heel erg bescheiden is, maar daarnaast zie ik er wel het voordeel van, want het scheelt erg veel qua lichamelijke ongemakken denk ik.

Ik baal wel een beetje van het feit dat ik veel snoep (deze zwangerschap meer dan vorige heb ik het idee). Ik let normaal meestal heel goed op mijn voeding en probeer zeker op te letten met suikers en zo, maar deze zwangerschap lukt het me echt niet. Bijna iedere avond is er wel iets zoets wat ik snoep. Daar ben ik een beetje klaar mee, want ik ga me daar eigenlijk ook niet echt blij door voelen als ik langere tijd een stuk minder gezond leef. Hopelijk komt het echt een beetje door de hormonen dat ik me niet in kan houden en gaat het na de zwangerschap weer wat beter.
Hier zal ik uiteindelijk ongeveer 10kg aankomen verwacht ik (vorige zwangerschap ook zoiets en daar zit ik nu niet ver vandaan). Ik ben verder niet echt onzeker over mijn lichaam, maar ben eerder bang dat de baby of ikzelf erg ongezond worden door het vele snoepen.

Verder een :* voor degenen die zich onzeker voelen door opmerkingen van anderen of het er moeilijk mee hebben dat je lichaam veranderd. Dat is gewoon niet leuk aan het zwanger zijn!

Hier spreekt verder een ongeduldige LLM. Ik voel me nog prima lichamelijk dus ik vind dat ik eigenlijk niet mag zeuren en het is alleen maar goed als de baby nog even in mijn buik blijft en nog even kan doorgroeien. & ik ben nog niet eens bij de UD. Maar toch. Toch regelmatig last van harde buiken en een beetje menstruatie achtige krampen, waardoor ik dan ga denken, zal het nu bijna zover zijn? & Daarnaast het feit dat je toch minder gaat plannen zo aan het einde van de zwangerschap, waardoor je niet veel speciaals doet en er soort van mee wacht tot de baby er is. Alles lijkt dan een beetje in de pauzestand. & dan ook nog de spanning van hoe het allemaal zal gaan met de bevalling. & ook heel erg uitzien naar de ontmoeting met dit kindje O+ . Nouja :) dat dus allemaal.

[ Bericht 1% gewijzigd door Vieve6 op 11-06-2017 20:36:56 ]
  zondag 11 juni 2017 @ 20:41:49 #145
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_171626374
Woensdag krijgen we de groeiecho *O* ben benieuwd of de kleine wurm n beetje op schema ligt. Sowieso keer baby kijken sinds lange tijd O+
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_171626611
Een groei echo is niet standaard toch?
Ik heb er namelijk (nog) geen gepland staan :@
  zondag 11 juni 2017 @ 20:51:54 #147
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_171626715
quote:
0s.gif Op zondag 11 juni 2017 20:48 schreef Flav het volgende:
Een groei echo is niet standaard toch?
Ik heb er namelijk (nog) geen gepland staan :@
Nee ik geloof het niet, sommige mensen uit mn pufclubles hadden hem ook niet gehad. Onze praktijk biedt hem aan dus je kan ervoor kiezen, wel voor eigen kosten :Y moet zeggen dat ik geen idee heb wat het kost :@

Edit: 44¤, da's wel te overzien :D
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  zondag 11 juni 2017 @ 21:06:51 #148
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_171627314
Ik heb werk waarbij ik dagelijks veel mensen zie. Dat helpt misschien. Maar ik ben er dus allang niet meer van onder de indruk he, die reacties.

LDG, zeggen de verloskundigen niet ook gewoon iets over de groei bij het voelen aan je buik? Want los van dat je de echo natuurlijk fijn/leuk/nuttig/etc mag vinden, is het gemiddeld genomen niet de enige manier om iets te weten te komen over de groei :)
Veel plezier met baby kijken natuurlijk!
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_171627680
quote:
1s.gif Op zondag 11 juni 2017 20:29 schreef Skittles het volgende:
Maar van wie krijg je dan dagelijks geschokte reacties? :o Met dagelijks geschokte reacties zou niemand blij zijn natuurlijk.
Misschien heb ik een resting bitch face ofzo en durven ze niet, want zo vaak gaat het al niet eens over de zwangerschap. Laat staan over de buik.
Zou dat het zijn? :D
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
  zondag 11 juni 2017 @ 21:21:11 #150
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_171627811
Weet je wat ik zelf eigenlijk fascinerender vind dan die babybol? Dat er na het eten echt een aparte bult boven zit, die vooral in liggende toestand nog hoger is dan m'n baarmoeder. Maag met ruimtegebrek. :')
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')