abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
  zondag 6 augustus 2017 @ 19:59:00 #26
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_172954193
De zaak ligt zo klaar als een klontje, moet het OM wel interesse hebben. Maar er is nog hoop, in de zaak van Sharleyne uit Hoogeveen duurde het ook vrij lang terwijl iedereen die de zaak gevolgd had wel wist dat het niet klopte.
pi_172954242
quote:
0s.gif Op zondag 6 augustus 2017 19:59 schreef ootjekatootje het volgende:
De zaak ligt zo klaar als een klontje
Ja? Een dol uur na inname (ongewild?) van drugs is uitgesloten?
pi_173094165
Duurde effe voordat ik dit hele topic doorkwam maar heb eigenlijk niemand gehoord over het gevonden medicijn 'Buprenorfine' in haar bloed (of ik heb er overheen gelezen).
quote:
Buprenorfine is een morfineachtige pijnstiller (opiaat). Het heeft een sterk pijnstillende werking.

Artsen schrijven het voor bij hevige pijn, zoals na een operatie of pijn als gevolg van kanker. Artsen schrijven het ook voor bij ernstige jeuk in de palliatieve zorg (zorg in de laatste levensfase) en bij verslaving aan opiaten.
Kan sufheid en duizeligheid veroorzaken maar vooral ook psychotische klachten. En helemaal niet zo goed icm. alcohol en met nogal wat mogelijke bijwerkingen.

Bron: http://www.apotheek.nl/medicijnen/buprenorfine

Rijzen bij mij toch een aantal vragen, vooral omdat het niet echt breed wordt uitgemeten in de docu. Nu ben ik geen drugsexpert, dus neem me niet kwalijk wanneer ik iets over het hoofd zie:

• Kan dit middel in een pil verwerkt zijn in combinatie met die amfetamine?
• Is buprenorfine een populair middel ook in de drugswereld?
• Is dit middel een onderdeel van bijv. GHB? XTC? Of juist gevonden bij vervuilde drugs?

Als ik Google erop nasla vind ik her en der wel informatie maar vooral dat het als antigif / afkickmiddel wordt gebruikt. Hier bijvoorbeeld: https://drugsforum.nl/threads/het-buprenorfine-orakel.32767/ Vind het ook gek dat er nergens verder op in wordt gegaan behalve dan "2 middelen die je niet in je lichaam wil hebben".

Als we zouden mogen speculeren. En ik weet dat dat gevaarlijk is. Maar wat als ze na bijvoorbeeld gedrogeerd te zijn geweest bepaalde kenmerken toonde van dat het niet meer helemaal lekker ging? Of dat degene bij wie ze was, zoals ook gespeculeerd door het TDO team, in paniek haar die buprenorfine heeft toegediend? Onder het mom van "misschien helpt dit haar om te kalmeren". en dit werkte tegendraads of de combinatie van de gebruikte middelen i.c.m. alcohol is fataal gebleken?

Ik weet dat door een bad trip bepaalde gevoelens (negatieve) sterker kunnen worden en je dus wellicht eerder suïcidaal kan worden. Kun je in een bad trip raken van deze middelen (of de combinatie van alles)?.

En verder vroeg ik mezelf af of treinen ook dashcams hadden... Gek genoeg 2 dagen voor het ongeluk zei een NS-woordvoerder er dit over:
quote:
"De verklaring van de machinist alleen is niet voldoende. Nu moet er nog een onderzoek gedaan worden, maar straks kan de politie de camerabeelden snel terugkijken. Dit geldt dan ook als een bewijs. Een incident kan dan sneller afgehandeld worden en de treinen kunnen weer gaan rijden'', zegt een woordvoerder van de NS.
Bron: https://www.rtlnieuws.nl/(...)-sneller-afgehandeld

Tegenstrijdig. Hier werd de zaak afgedaan als in "verklaring van machinist is voldoende om het als zelfmoord weg te schrijven". Terwijl bovenstaande ineens anders is beweerd. En dat 2 dagen voor de aanrijding.

En what about een echte reconstructie i.p.v. wat er in de docu is vastgelegd? Dus realtime (van begin vermissing tot aanrijdingstijd trein). Eventueel met (medische) specialisten aan de zijkant. Zo kun je bepaalde speculaties uitsluiten. Of het bijv. überhaupt haalbaar is om in het holst van de nacht, in de regen bij een graadje of 4/5, het hele eind te lopen zonder onderkoelingsverschijnselen te krijgen. En of het dan binnen die gestelde tijdsspanne ook haalbaar is om de trein van 05:20 te halen, op de plek waar Dascha ongeveer is aangereden.

De hele "onderkoeling" discussie hier op Fok! deed me denken aan een aflevering van Mythbusters, waarin het bleek dat met alcohol je core body temp. veel sneller daalt. Dit omdat al het warme bloed naar je vitale delen wordt gepompt:

En t dus helemaal niet zo verstandig is om te denken dat je met alcohol warmer wordt of dat het niet uitmaakt. Omdat bepaalde fokkers hier beweren vaker naar de club te gaan en n stukje wandelen zonder shirt en t dus bullshit zou zijn.

Anyways, ik geloof niet zo zeer dat Dascha achter haar eigen moord of dit einde stond. Geen zelfmoord wat mij betreft dus. Ik geloof in 2 theorieën: Of een misdrijf nadat ze out is gegaan/niet meer ademde (waarschijnlijk door de combinatie drugs/alcohol) of een noodlottig ongeval (ze is kats van de wereld door de troep in haar lichaam op het spoor gaan lopen(misschien liep het steviger/lekkerder in haar van-de-wereld-beleving?), en uiteindelijk in haar rug geraakt door de trein. Wat de afdruk in haar rug weer verklaard.)

We moeten daarnaast niet vergeten dat er echt wel crazy mensen bestaan in deze wereld. Die na een (onvoorziene) ongeluk (bijvoorbeeld dat out gaan/overlijden) van alles in hun hoofd halen om niet aan zo'n ongeluk gelinkt te willen worden. En daarna dus alsnog een misdrijf plegen, door het lichaam proberen weg te werken of het op een (zelfmoord) ongeluk te laten lijken. Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Van de buitenkant leek het nog zo'n normale jongen - maar ondertussen ;).

& Nee nee, niet aankomen met dat ik te veel Breaking Bad, Criminal Minds of CSI kijk. :P Die mensen zijn er, punt. :)
pi_173107545
@20SE7
Uitgebreide post, dankjewel.
pi_173127854
quote:
0s.gif Op zondag 13 augustus 2017 12:13 schreef Lavenderr het volgende:
@20SE7
Uitgebreide post, dankjewel.
Jammer dat @ootje en de rest hier niet op inhaakt zij waren toen erg bezig met dit topic :Y
pi_173129254
quote:
0s.gif Op maandag 14 augustus 2017 02:32 schreef vronie het volgende:

[..]

Jammer dat @ootje en de rest hier niet op inhaakt zij waren toen erg bezig met dit topic :Y

Misschien hebben ze het nog niet gelezen. Geloof dat ze druk zijn over Joey Hoffman.
abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')