Zolang het maar volkoren is heb ik er niet zoveel last van.quote:Op donderdag 8 juni 2017 07:48 schreef Barreltje het volgende:
dat laatste is erg herkenbaar rauw.. minder koolhydraten minder dip..
Hier zit er vooral een verband tussen brood en dip.. een rijst of pasta salade en/of maaltijd heeft dat resultaat niet .
vandaag broodjes lunch tijdens vergadering dus.. hallo dip!
Dit heb ik afgelopen maand dus ook gemerkt. Echt apart vond ik het want had nooit zo door dat het echt zoveel uitmaakt wat je eet.quote:Op donderdag 8 juni 2017 08:23 schreef Rauw. het volgende:
[..]
Zolang het maar volkoren is heb ik er niet zoveel last van.
Volkorenproducten, bruine rijst en zoete aardappel gaan prima.
Witbrood, witte rijst en normale (echte) pasta en ik dip aan het einde van de dag constant weg.
Dat laatste is denk ik de betere verklaring. Ik denk niet meer de hele dag aan mijn volgende eetmoment maar heb gewoon genoeg aan wat ik eet om het een aantal uren op vol te houden.quote:Op donderdag 8 juni 2017 07:20 schreef Rauw. het volgende:
[..]
Khd houden (ik dacht 4 keer) meer vocht vast is een vrij simpele verklaring.
Ik ben van mijn eind van de dag dip af door het minderen in koolhydraten (brood etc)
Het ene of het andere product scheelt nogal veel qua zout. Die AH gepelde tomaten in blik bevatten geen zout. En zo zijn er meer producten.quote:Op donderdag 8 juni 2017 09:02 schreef Stormqueen het volgende:
ik heb even mijn zout van de dag geteld toen ik aan het mealpreppen was.
Echt. Hier moet aan gewerkt worden
Ben op gegeven moment de pastasaus en chili con carne enzo met ingeblikte tomaat gaan maken omdat het ontvellen en snijden van verse tomaten me te veel tijd kostte. Daar gaan we dus resoluut mee kappen.
En suikers idem dito. Net snel wat verpakkingen gelezen maar inderdaad het zit echt óveral in.
Ik dacht dat ik wel redelijk wist wat ik at maar dat valt vies tegen. En nee, ik ben ook niet van de suiker / zoutpolitie en suiker en zout zijn niet van de duivel, maar ik maak me zorgen om de optelsom. Want als je alles van een dag bij elkaar optelt kom je echt veel hoger uit dan je zou willen.
Heeft iemand misschien tips voor sites / fora die gericht zijn op zo onbewerkt mogelijk voedsel?
deed ik dat onbewust al prima dus.quote:Op donderdag 8 juni 2017 09:07 schreef agter het volgende:
[..]
Het ene of het andere product scheelt nogal veel qua zout. Die AH gepelde tomaten in blik bevatten geen zout. En zo zijn er meer producten.
Deze:
https://www.ah.nl/producten/product/wi803/ah-gepelde-tomaten
En de biologische blokjes heeft ook geen zout:
https://www.ah.nl/product(...)gisch-tomatenblokjes
The Green Happiness.quote:Op donderdag 8 juni 2017 09:02 schreef Stormqueen het volgende:
ik heb even mijn zout van de dag geteld toen ik aan het mealpreppen was.
Echt. Hier moet aan gewerkt worden
Ben op gegeven moment de pastasaus en chili con carne enzo met ingeblikte tomaat gaan maken omdat het ontvellen en snijden van verse tomaten me te veel tijd kostte. Daar gaan we dus resoluut mee kappen.
En suikers idem dito. Net snel wat verpakkingen gelezen maar inderdaad het zit echt óveral in.
Ik dacht dat ik wel redelijk wist wat ik at maar dat valt vies tegen. En nee, ik ben ook niet van de suiker / zoutpolitie en suiker en zout zijn niet van de duivel, maar ik maak me zorgen om de optelsom. Want als je alles van een dag bij elkaar optelt kom je echt veel hoger uit dan je zou willen.
Heeft iemand misschien tips voor sites / fora die gericht zijn op zo onbewerkt mogelijk voedsel?
Is dat niet met die menstruatie van een kip? Of haal ik dingen door elkaar? Dat soort websites kan ik namelijk echt niet serieus nemen...quote:
Smaak. Bij conservering van groenten in blik of pot wordt er water aan toegevoegd, dat water onttrekt (van nature aanwezige) zout en suikers aan de groenten. Om de groenten toch zo te laten smaken als we gewend zijn wordt er dus zout en suiker toegevoegd.quote:Op donderdag 8 juni 2017 09:06 schreef Brighteyes het volgende:
Oh, daar had ik nog niet bij stil gestaan inderdaad, dat er in die blikken tomatenblokjes ook zout en suiker kan zitten. Why in hemelsnaam...
Ja dat is diequote:Op donderdag 8 juni 2017 10:21 schreef Tink89 het volgende:
[..]
Is dat niet met die menstruatie van een kip? Of haal ik dingen door elkaar? Dat soort websites kan ik namelijk echt niet serieus nemen...
Dat, en suikervrije taarten met 572 gram suiker.quote:Op donderdag 8 juni 2017 10:21 schreef Tink89 het volgende:
[..]
Is dat niet met die menstruatie van een kip? Of haal ik dingen door elkaar? Dat soort websites kan ik namelijk echt niet serieus nemen...
Serieus?quote:Op donderdag 8 juni 2017 10:26 schreef MutedFaith het volgende:
[..]
Dat, en suikervrije taarten met 572 gram suiker.
Ja, want als het ahornsiroop of andere zoete meuk is, dan is dat geen suiker. Aldus veel van dat soort websites.quote:
Ja, want fruitsuikers vinden ze geen suiker ofzo.quote:
en conservering toch ook?quote:Op donderdag 8 juni 2017 10:24 schreef MutedFaith het volgende:
[..]
Smaak. Bij conservering van groenten in blik of pot wordt er water aan toegevoegd, dat water onttrekt (van nature aanwezige) zout en suikers aan de groenten. Om de groenten toch zo te laten smaken als we gewend zijn wordt er dus zout en suiker toegevoegd.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |